Влез

View Full Version : Как може да разбереш дали си сирак?

atractive
05-09-2012, 09:53
Познати твърдят, че един от приятелите ми е сирак. Това се чува из града, като стане на въпрос за него. Той се притеснява, дори се е опитал да каже на родителите си, че са му казали, че е сирак. Но майка му е реагирала остро: "Щом мислиш, че си сирак, напускай и си заминавай". Това малко ме кара да, мисля че наистина е сирак? И все пак споделете с какво да му помогна как да разбере дали е сирак, без да разбират техните, защото го виждам от доста време насам е много депресиран...

silverRose
05-09-2012, 10:11
Не. Не е сирак. Сирак е човек без родители, а приятелят ти си има родители.
+Това е семеен проблем. Не се мешай.
А и, какво значение има? След като родителите му са го гледали цял живот и го обичат и ще продължават да го обичат? Не мисля, че трябва да се депресира дори ако е осиновен.

Chacho
05-09-2012, 10:20
Тая майка заслужава един сериозен бой. Няма как да разбереш и не се мешай. Можеш само да стоиш до него и да го изслушваш.

atractive
05-09-2012, 10:35
Мерси много, а как да разбере дали е осиновен, защото иска да му обяснявам. Пък аз незнам какво да му кажа..

ParadOx
05-09-2012, 12:15
Носи ли имената на баща си, този с който живее вкъщи?
(ако бащата не е бил съгласен може и да е с името на майка си??)

atractive
05-09-2012, 12:23
Приятелят ми се казва Ивайло Димитров Тодоров а баща му е Георги Димитров Тодоров и майка му е Ивета Димитрова Тодорова ? Не може ли да се провери с акт на раждане и т.н. ?

nIkEnCeTy_bE
05-09-2012, 12:26
Добре, не разбирам защо трябва да разбира и ти да питаш и разпитваш? смисъл да, негово право си е, но да седне да говори с родителите си или с други роднини, а не да правите глупости зад гърба им. Тази тема е болезнена за всяко семейство и всеки родител.На колко е години момчето?

atractive
05-09-2012, 12:30
на 18, ама иска да разбере със сигурност, но без да знаят техните и го е страх да пита роднини..

nIkEnCeTy_bE
05-09-2012, 12:58
е, няма страх, не страх. По-добре да научи от тях. А и за какво му е да разбира?! Щом има 18 мисля, че може да отиде не в родилното, ами как се наричаше там мястото, където записват децата (ЕГН, дата на раждане, родилите и т.н). Е там може да му кажат, поне така мисля.

atractive
05-09-2012, 13:11
хубаво ще е поне на мен да кажете, а аз вече ще реша дали да му споделя как да разбере дали е осиновен :)

nIkEnCeTy_bE
05-09-2012, 13:19
Еми казвам ти, че ако и ти имаш 18, мисля, че там можеш да отидеш и да питаш, но не знам дали дават такава информация.

atractive
05-09-2012, 13:23
Ако се намери някой да обясни малко по подробно, все пак мерси Ники :)

ParadOx
05-09-2012, 14:44
Гледай си твоя живот, бе....
Постави се на негово място и той така да те проучва.. а що за родители са тия, които не могат да кажат истината на 18-годишното си дете???

SmilezZz
05-09-2012, 15:14
Много тъпа реакция от страна на майката. Вместо да се ядосва и да казва подобни работи, просто можеше да седне и да поговори с детето си. Не знам какъв е начина, но би трябвало да има. Освен да се консултирате с някой от районното, не знам. Или с някой друг, който знае за тия неща.

irrationalDecision
05-09-2012, 15:28
Приятелят ми се казва Ивайло Димитров Тодоров а баща му е Георги Димитров Тодоров и майка му е Ивета Димитрова Тодорова ? Не може ли да се провери с акт на раждане и т.н. ?

Mи нещо не се връзва. Да не е няк'ва пързалка темата?
Ако бащата е Георги, бащиноте име трябва да е Георгиев. Как стана Димитров? И осиновен да е, пак Димитров ще е.Да не говорим, че и майката, и бащата и те са със същото бащино. Не че е невъзможно и двамата дядовци да се казват Димитър, ама все пак.
Ако пък не е пързалка, просто не се меси. 18 годишен човек си има достатъчно акъл да се справи сам, да пита техните,ако не - да разучи и от другаде.

atractive
05-10-2012, 10:16
Е предполагам както при мен майката взема имената на бащата и така с децата. Еми той иска мноого да разбере дали е осиновен, а знае че по тази тема не може да говори с техните.... :(

ParadOx
05-10-2012, 11:50
знае че по тази тема не може да говори с техните.... :(

Защо пък да не може? Мисля, че е достатъчно голям, за да проведат вече тоя разговор....

atractive
05-10-2012, 13:09
Еми техните не му дават да говори за това е, или да се изселва - брутално се държат с него.. много кофти. За това ще е добре, ако ми кажете как да разбере - това иска той, а аз съм му приятел и съм готов да направя това за него!

ParadOx
05-10-2012, 14:20
Толкова ли е трудно да види имената на родителите, записани в акта му за раждане...
Как може чак на 18 години да се сетиш за това, че родителите ти може да не са ти родители..

atractive
05-10-2012, 16:19
е като ги види какво ? :Д

atractive
05-11-2012, 06:11
аз съм длъжен да му помогна като приятел...

perry_the_platypus
05-20-2012, 17:00
Малко дигам темата, макар, че е леко безполезна, защото теб пък какво те интересува, да, приятел ти е, но се пак не се впрягай толкова, а и чак на 18 години да се сети, уау, виждал ли си неговите родители..? Приличат ли си, не е толкова трудно да се разбере, а както каза по-нагоре някой юзър, малко странни са имената и тримата да са с бащино име "Димитрови".. ;))

Hayashi
05-20-2012, 18:19
Абе в бгмамма има един подфорум "осиновени", мисля че ако питате там има доста по-голям шанс да ви помогнат и да ви кажат какво можете да направите.