PDA

View Full Version : противозачатъчните

pamsityybee
05-11-2012, 12:59
До колко дни действат? Има ли хапче, което би подействало след 7 дни :)

DragonLady
05-11-2012, 13:14
Противозачатъчните се пият 21 дни в месеца ( ако греша моля поправете ме ) в точно определен час от денонощието, а през останалото време си "почиваш" от тях и тогава ти идва и цикъла. Те предпазват през периода в който се пият.

anonymous708973
05-11-2012, 20:36
Имаш предвид и въпросните 7-8 дни от всеки месец, когато е почивката за менструация, нали? Щото и те се включват в защитения период.

rusoto_baby_f
05-12-2012, 01:25
Има и противозачатъчни които се пият без 7 дневно прекъсване

SisiStrange
05-12-2012, 05:05
Пиеш ги според това какво пише в листовката. Някои имат период на почиване, други - не. Няма значение дали се води в 7-дневна почивка или не - през цялото време си защитена. Целия месец. Ако не пазеха, да съм забременяла 12 пъти досега.

PePsSsSs
05-12-2012, 09:16
Ако се започнат от пърия ден като ти е дошло след 7 дни започва тяхното действие и си предпазена от 2-5я ден трябва да се използват и други методи за предпазване,защото не си защитена.

SisiStrange
05-12-2012, 14:53
Не е вярно. Моя гинеколог изрично ми каза, че от първото хапче нататък си предпазена.

PePsSsSs
05-12-2012, 21:41
Ето не искам да се заяждам,но изрично е описано на всяка листовка и дори на твоите хапчета независимо какви са съм сигурна,че в листовката пише това както и на всички противозачатъчни.Аз до сега съм пила линдинет 20,ясмин ,сега см на хлое от които см много доволна,защото от други задържах вода и качих кг,но при всеки е различно ;]

Започвайки първата опаковка Ясмин

Когато през миналия месец не е използван хормонален контрацептив.

Започнете приемът в първия ден на менструалното кървене. Вземете таблетката маркирана със съответния ден от седмицата. Напр. ако менструацията Ви започне в петък, вземете таблетка с маркировка петък. След това следвайте дните по ред. Ясмин започва да действа незабавно, не е необходимо да използвате друг контрацептивен метод. Може да започнете приема на 2-5 ден от цикъла Ви и в този случай трябва да използвате и друг контрацептивен метод (бариерен) в първите 7 дни на прием на таблеткa

Започвайки първата опаковка Жанин

Когато през миналия месец не е използван хормонален контрацептив.Започнете приемът в първия ден на менструалното кървене. Вземете таблетката маркирана със съответния ден от седмицата. Напр. ако менструацията Ви започне в петък, вземете таблетка с маркировка петък. След това следвайте дните по ред. Жанин започва да действа незабавно, не е необходимо да използвате друг контрацептивен метод. Може да започнете приема на 2-5 ден от цикъла Ви и в този случай трябва да използвате и друг контрацептивен метод (бариерен) в първите 7 дни на прием на таблетки.

Първа опаковка ХЛОЕ
Ако не е прилагана хормонална контрацепция предишния месец. Започнете използването на ХЛОЕ в първия ден от цикъла, т. е. в първия ден от менструалното кървене. Така ХЛОЕ действа веднага и не са необходими допълнителни методи за предпазване от забременяване.Използванет на ХЛОЕ може да започне и през 2-я до 5-я ден от цикъла, но в този случай трябва да прилагате допълнителни (бариерни) методи за предпазване от забременяване през първите 7 дни от първия цикъл.