PDA

View Full Version : Стрес...

uili
05-21-2012, 05:46
Здравейте,нова съм тук.Искам да задам един въпрос.С приятелят ми се виждаме 1 път в месеца,но като се видим правим секс,но проблемът е там ,че водя сексуален живот от 2,3 месеца ,при първият път нямах кръв,но след това съм го правила 5,6 пъти и при последният ,който беше миналият месец имаше.На следващия ден пак пробвахме ,но нямаше кръв,но тогава го направихме без презерватив(не е свършвал в мен).Но ето на 17-ти този месец трябваше да ми дойде,но не ми дойде.Вече 5-ти ден ми закъснява,а аз се побърквам.Млади сме и не искаме дете,моля ви,има ли вероятност да закъснява,заради последният ми полов акт.Сега от 2 дни насам започна сутрин и вечер да ме боли корема,постоянно ми се повдига в гърлото ,но не ми се е случвало да повръщам.Доста неща прочетох в нета,не знам от притеснение ли ме боли този корем,защото и от дни не мога да спя и от този страх започвам да си внушавам... Страх ме е ,да говоря с лекарката ми за това,за да не разберат родителите ми,а мисля утре да си взема тест за бременност ,но ме е страх от това дали нещо не се е объркало,дали теста ще е верен и т.н.Преди винаги съм имала нередовен цикъл,но последните месеци все ми е идвало на време,с изключение на това ,че ми идва +/- 3 дена,не знам какво става сега..Моля дайте съвет?!Просто ме е страх за мен ,за връзката ми и т.н..Не ме нападайте,знам,че постъпката ни беше глупава,но процентите са минимални.Силно се надявам да е от нещо друго,наистина.

anonymous708973
05-21-2012, 06:21
Колко пъти правихте секс един след друг и той изпикавал ли се между тях?

Взимай 2 теста за бременност на различни марки, едната да е surecheck.

uili
05-21-2012, 06:36
Работата е там,че беше началото на този месец 01.05.Миналият месец ми дойде на 17-ти и ми свърши на 20-ти,принципно цикълът ми е с около 5,6 продължителност,но интересното беше ,че този път той си беше нормален и беше 4 дена.С приятелят ми го направихме 2 пъти ,но не беше един след друг и да изпикавал се е между тези 2 пъти.Най-лошото е ,че този месец както казах ми закъснява с 5 дни..Днес ,ще отида да си купя ,но ще мога да си направя теста ,чак утре сутринта не знам как ще издържа още един ден така в неведение..Наистина не съм готова както и той..,догодина ми предстои кандидатстване,както и на него,силно се надявам да е нещо съвсем друго..

kalpazanka
05-21-2012, 06:43
Не правиш разлика между цикъл и менструация. Свери си познанията и ми кажи МЦ, за да смятам кога се пада овулацията ти.
Тестовете ги направи с първа сутрешна урина, за по-сигурно.

kalpazanka
05-21-2012, 06:59
Ненененененене отказвам се.

DisappointedDreamer
05-21-2012, 07:02
О, боже:

менструация = от 3 до 7-8 дена
цикъл = от 21 до 35 дена

Аз ли съм в грешка, или вие сте гола вода? (визирам авторката)

http://bg.wikipedia.org/wiki/Менструален_цикъл

uili
05-21-2012, 07:16
Както казах,цикълът ми закъснява или подранява
менструцията :ми този път беше 4 дни,инак е от 5 до 6 дена.
цикълът ми е :29 (март -април) сега се очакваше да ми дойде на 17-ти,защото април месец ми подрани с 3 дена и ми дойде на 14-ти,а както казах ми идва с +-3 дена

granger
05-21-2012, 07:18
Така и така ти закъснява, ходи си купувай тест! Ще ти отчете.

alexsdreamm
05-21-2012, 07:30
абе едва ли е това, успокой се! Този месец на много от нас ни закъснява :) А и аз в началото бях точно като теб...с тая разлика че бях и ужасна параноичка и изкупих около 10 теста през цялата ми връзка с момчето ;д Но нямаше защо. И ти се успокой, едва ли има какъвто и да е проблем. Все пак си направи 1 тест сутрин с 1вата и пиши за резултатите.

uili
05-21-2012, 07:46
Аз също ,но наистина има защо,защото колкото да ми подранява и да закъснява все пак идва.А,сега 7 дена го няма и няма..,моля се наистина да е всичко друго ,но не и бременност...След малко ще отида да си купя тест и ще си направя сега,защото нямам силите да чакам до утре,стискайте палци да не е нещо сериозно...

DragonLady
05-21-2012, 11:38
Тестовете отчитат по всяко време на деня ( но най-сигурно е с 1ва сутрешна урина заради по-високата концентрация на хормона, който присъства при бременната жена ), така че дори и сега да го направиш, пак би трябвало да отчете вярно ( поне при мен беше така, вярно отчетоха и 2та въпреки, че ги правих вечер ).

In*The*Face
05-21-2012, 12:15
Аз също ,но наистина има защо,защото колкото да ми подранява и да закъснява все пак идва.А,сега 7 дена го няма и няма..,моля се наистина да е всичко друго ,но не и бременност...След малко ще отида да си купя тест и ще си направя сега,защото нямам силите да чакам до утре,стискайте палци да не е нещо сериозно...

Недей толкова смело с приказките. Понякога закъснението се дължи на мнооого по-страшни неща от евентуална бременност. Нищо ти няма. Не си бременна. На 130295348 момичета им закъснява този месец. От резките промени на климата е. При други е от стрес - матури, балове и т.н Дано запомниш тази шокова ситуация и другият път, без презерватив да не правите такива неща. Сега дишай през носа, аз съм твоя шуър чек.

uili
05-23-2012, 04:45
Здравейте,в понеделник на обяд и днес сутринта с първата урина този път направих тест на surecheck.И двата бяха отрицателни,но 9-ти ден ми закъснява възможно ли е да са грешни?Днес ще отида за направление за генеколог,но ще ми е за първи път и съм много притеснена и изнервена...Надявам се да е нещо съвсем друго..

In*The*Face
05-23-2012, 06:45
Понякога тестовете грешат, но при 2 отрицателни на 9 ден от закъснението, мисля че няма база за притеснение. Отиди на гинеколог. Няма от какво да се притесняваш. Прегледът е безболезнен. Пусни си цитонамазка и каквото друго прецени лекаря.

Gwendoline
05-23-2012, 07:26
и как разбирате кога ви закъснява? моят цикъл винаги е бил нередовен, идва и в началото на месеца и в края, когато си пожелае и на гинеколог съм ходила и пак същото. явно просто си е така. миналия месец ми дойде на 12/13, а този още не ми е дошло и съм в подобна ситуация като авторката на темата. почти края на месеца е, а още нямам признаци, че ще ми идва. правих тест шуър чек вчера - отрицателен. последните пъти като правих секс бяха преди 12 май и на 16 май. не ми е ясно нещо за тестовете - те отчитат единствено и само след като не ти дойде или ти закъснява или по принцип 2 седмици след последния акт независимо дали ти закъснява(не ти идва) или не?

kalpazanka
05-23-2012, 07:31
^Ми водим си календарче. И аз съм имала периоди, в които не ми е бил по часовник.
Диапазонът 21-35 дни е все още в границите на нормата. МЦ мине ли над 35 дни, се ходи при гинеколог. Овулацията се смята ретроспективно /т. е. при дошла М/, затова е по-подходящо да се изчислят опасните дни.
Тестовете отчитат на първия ден от закъснението и 14 дни след рисковия полов акт.

Gwendoline
05-23-2012, 07:37
от последния полов акт до сега е минала една седмица (от предпоследния вече има 14 дни) възможно ли е да дава отрицателен резултат, защото не съм го направила на първия ден от закъснението, ами вчера? пак ли трябва да си правя?

kalpazanka
05-23-2012, 07:38
Броиш 14 дни от последния полов акт.

In*The*Face
05-23-2012, 07:39
не ми е ясно нещо за тестовете - те отчитат единствено и само след като не ти дойде или ти закъснява или по принцип 2 седмици след последния акт независимо дали ти закъснява(не ти идва) или не?

Като цяло най-добре е на 2-ри ден след закъснението на цикъла, но понеже има много момичета с нередовна менструация, за това се прави най-рано 2 седмици след последния акт. Това е периода, в който, ако си бременна се развива хормона, отчитан от тестовете.

Gwendoline
05-23-2012, 08:15
а гинеколог след колко време може да отчете? предполагам по-малко от 2 седмици.

kalpazanka
05-23-2012, 08:16
Кръвен тест на 11-тия ден. Гинеколог ще види след поне още 2 седмици.

In*The*Face
05-23-2012, 09:23
а гинеколог след колко време може да отчете? предполагам по-малко от 2 седмици.

С вагинален ехограф може да се отчете бременност, едва след образуването на плодно сакче, за което са необходими минимум 3 седмици и то в редки случаи.

uili
05-23-2012, 12:16
Днес ходих,но да кажа бях малко разочарована,тая бързаше и беше някак завеяна.Погледна ме на екограф и ми каза ,че няма бременност.Но,аз се чудя минали са 22 дни от последният полов акт и /9 дни закъснение/от тях.Има ли вероятност да не се вижда на екографа евентуалната бременност?Изписа ми някакво лекарство "Примолут",трябва да ги пия до 1-ви юни,за да ми дойде цикълът.Интересното беше ,че тя дори не ме пита нищо за него ...дали е редовен или не,като цяло почти нищо.Другият петък пак ще ходя..

kalpazanka
05-23-2012, 12:31
Вагинален или абдоминален?
И защо Примолут? Заради парите ли?

uili
05-23-2012, 12:41
Абдоминален,нямам си и на идея за лекарството,просто ми го изписа и това беше...

uili
05-23-2012, 13:43
Възможно ли е 23 дена след половият акт-дафакто 3 седмици и 2 дена да не засече абдоминалния екограф евентуалната бременност?

kalpazanka
05-23-2012, 13:59
Абсолютно нормално да не засече.

А не те ли прегледа и отдолу? Цитонамазка прави ли ти? Секрет, въобще материал за микробиология не ти ли взе?

uili
05-23-2012, 14:06
Нищо от това не ми е правила,аз исках при жена-личната ми ме изпрати при нея,всичко стана много набързо.Каза ми ,че сигурно е от стрес ,другата седмица на 1-ви не съм сигурна какво ще ми прави.Каза ми да го пия 5 дена ( от днес)т'ва лекарство /по 1 табелтка 3пъти на ден/и ако не ми дойде до петък ще видела какво щяла да прави...Но,не знам много съм се наплашила,вярно и двата теста ми показа отрицателен ,при екографа пак няма нищо..какво да си мисля,заради тоя цикъл и тази не толкова сериозна генеколожка..

kalpazanka
05-23-2012, 14:24
Не се оправдавай с личната. Не вярвам само една гИнеколожка в твоя град да работи със ЗК.
Плюс това на направлението не пише при кого конкретно да отидеш. Може да си от Видин и да се прегледаш в Малко Търново с направление.

uili
05-23-2012, 14:32
Така е,но така или иначе на мен ми се налагаше спешно да отида ,а само тя е гинеколожката тук .Изгърмях направлението,а толкова пари за друг преглед едва ли ще намеря,след като съм отишла при нея с направлението трябва да отида пак при същата.Личната ми може да ми извади ново направление след 2 месеца,а мисля,че ще е много късно.Все пак има ли някаква надежда просто да има друга причина.Все пак тестове,екограф все отрицателни...

kalpazanka
05-23-2012, 14:35
Моме, пише се еХография. Може и друга да е причината за закъснението.
Поне да ти е за урок следващият път да е със шлифер!

uili
05-23-2012, 14:40
Дано ,всичко е нормално и цикълът ми дойде с това лекарство,също така тестовете и ехографа да са отчели правилно.Така е ,тези притеснения никога не бих си ги причинила отново..Благодаря за съветите и помощта.