View Full Version : Котката ми млада ли е?
yoannna_play
05-24-2012, 11:33
Здравейте!Имам котка тя е почти на една годинка но се опасявам че е прекалено млада защото вчера тя роди 2 малки рижави котенца.Кажете вашето мнение!
Малко тъпо обяснение на ситуацията , но както и да е .. Ами направо си е малка котката , хубаво е да се изчака поне до 1,5 годишна възраст преди да ги пускаш на мъжки !...Не всяко разгонване значи котенца и е хубаво да го знаеш !!!
DragonLady
05-24-2012, 12:49
Малка е за поколение. Куче или котка никога не се пускат на мъжки при 1во разгонване. Опасно е и за тяхното здраве и за малките, като може да се стигне до там малките се родят или мъртви, или увредени. Да не говорим, че след раждане животинката отслабва много, и ако е прекалено малка, има доста съществен риск за здравето и.
yoannna_play
05-24-2012, 17:02
Живеем в къща с двор и стриктно я пазих да не излиза докато беше разгонена.Преди 5 дена разбрахме че е бременна и вчера тя роди!
BrokenInnocence
05-26-2012, 11:58
Нищо няма да й стане. От много време отглеждам котки, случвала ми се е с една моите писани същата история - беше на годинка, разбрахме, че е бременна горе-долу около седмица преди да роди, защото беше дребничка, роди 4 котета и и майката, и малките си бяха напълно здрави. А съвети от типа на "Не е добре да се пуска на мъжки при първо разгонване" са напълно излишни при положение, че котката вече е родила.
obichamggo
05-26-2012, 11:59
Дишай нищо и няма.
Подготви погребението - 2 часа след като видиш това ще умре магически
prosto_chovek
05-26-2012, 12:52
само не я пращай на бик още :)
NomNomNom
05-27-2012, 10:37
Наще си раждат преди годинка, нищо им няма, котки не са ми умирали от това.