View Full Version : "Расовите" Философски течения - Пояснения + Помощ
daleeeee
06-12-2012, 08:04
Здравейте!
Надявам се да съм пуснал темата в правилния раздел, ако не съм, се извинявам, но просто не видях някой раздел, който да ми изглежда "по-правилен" от този, за нещото, което смятам да питам.. Та, да отидем и на самия въпрос.. :
Трябва да събера информация относно философски течения свързани с човешките раси. Като пример и опорна точка ми беше посочен "расизмът". Ако някой е по-навътре във "философията" нека помогне, написвайки имената на няколко течения ( на български и на английски ако е възможно ) и да даде малко информация в какво точно се състои ( това спада към незадължителната част ).
Е, май е това. Благодаря предварително!
gandalfepi4
06-12-2012, 09:47
Просто трябва да отвориш уикипедия на racism толкова ли е трудно?
А иначе расови течения няма, само разлика в това кой кого дискриминира и защо. Нацизмът примерно е с идеология че "арианската" раса е над всички други, в миналото християни и в настоящето мюсюлмани дискриминират евреите заради религия, библията се е използвала като рационализация на робството на неграта, в източните страни има доста дискриминация спрямо социални касти и рангове или различните от "расата" хан и тн
daleeeee
06-12-2012, 10:06
"Закачката" от първия ред не смятам да коментирам.
Темата ми беше зададена по този начин " Философски течения относно човешките раси", което ме навежда на мисълта, че освен расизмът, който на всеки е ясно какво е, трябва да има още. Примерите, които си дал/а са добри, но на мен ми трябват и наименованието на самата "дискриминация" т.е. расизмът е насочен срещу чернокожите, нацизмът е съсредоточен в идеологията на превъзходството на арийската раса над останалите и е насочен основно срещу евреите ( въпреки, че основната идея на Хитлер е била домогването до техните финансови ресурси, но това е друга тема.. ).
Какви са термините, които се използват относно другите видове дискриминация, които си посочил/а ?
gandalfepi4
06-12-2012, 13:39
Има само и единствено дискриминация. Това което варира е основата ѝ - може да е на расова основа (и може да е черни да мразят бели, не е запазен само за нас) иначе казано расизъм, на кастова, на възрастова, полова и тн
Нямам идея какво по дяволите трябва да означава философия свързана с раси, нито пък и гугъл. Ако сте говорили нещо в час или някой съученик да ти каже ще те спаси, но иначе г-жата ти трябва да е откачена
JungleJaguar
06-12-2012, 14:07
Наистина малко не схващам кво говориш но примерно геноцид.
Той пак може да е на расова основа.
Има и демоцид-разрешено и окуражавано от правителствата,медиите и самата държава унищожаване на хора от определена раса,националност,религия и т.н.За демоцид е примерно арменското клане отпреди близо 100 г,насилствения глад по заповед на Сталин в Украйна от 30-те,зверствата на кхмерите на Пот пффф кво друго убииствата в Босна.
Термини-ами пр. унтерменшен (подчовеци)
Тва е за евреите,а за циганите дори нямат думи,щото не са ги смятали за хора.
Niggа-чернилка,негро,печка (обида от бял към черен)
Wigga-wana be nigga-обида към бял,който иска да е черен
Дано съм помогнал ахахах
винаги досега основен тенденционален фактор в това отношение са били/бяха добрите и лошите впечатления на хората спрямо познатите им раси, а самите впечатления са базирани на човешките възгледи за света, обаче това е от гледната точка на човека, докато от гледна точка на правилната вяра никога не е имало лоши раси, но само последствия от грехът т.е. от верческото/духовното беззаконие
например, имало е хора, които са мразили определена раса само защото един или няколко нейни представители са били известни с лоша слава, докато Словото на истинският Бог разкрива че от грехопадението до сега е имало невидими за физическото зрение сили, които са действували чрез верческата/духовната/окултната активност на неправедните духовници/духовни работници, и че именно това явление е причината за наличието на зло(-то) в света
WeNeedMoreDrugs
06-12-2012, 18:05
@npp, хубаво е, да не пишеш във форума, когато усещаш, че се консултираш с "гласовете" в главата си. Просто не е нормално всичките ти мнения в този форум да са от сложни съставни (безкрайни или без определено начало и край) изречения, в които използваш непрекъснато по объркващ начин сегашно/минало свършено/бъдеще/минало несвръшено/минало неопределено/минало предварително/бъдеще в миналото/бъдеще предварително/бъдеще предварително в миналото времена и безмислено използване на синоними (пр. "верческото/духовното")... Объркваш тийнеджърите, а и сигурно си на около 40...
@npp, хубаво е, да не пишеш във форума, когато усещаш, че се консултираш с "гласовете" в главата си. Просто не е нормално всичките ти мнения в този форум да са от сложни съставни (безкрайни или без определено начало и край) изречения, в които използваш непрекъснато по объркващ начин сегашно/минало свършено/бъдеще/минало несвръшено/минало неопределено/минало предварително/бъдеще в миналото/бъдеще предварително/бъдеще предварително в миналото времена и безмислено използване на синоними (пр. "верческото/духовното")... Объркваш тийнеджърите, а и сигурно си на около 40...
и кво?!, да не би да трябва да лапнем дулото на някой .50cal за да се почувстваш по-добре?!
WeNeedMoreDrugs
06-12-2012, 18:43
и кво?!, да не би да трябва да лапнем дулото на някой .50cal за да се почувстваш по-добре?!
Внимание!
Може да се отбележе, че предходното ми мнение не е редактирано по никакъв начин!
Не съм предлагал на npp да се самоубива!
@npp, нямам нищо лично против теб. Това е просто форум. Но замислял ли си се до къде ще стигнеш, ако действително аз и многото хора тук сме прави, че наистина ти хлопа дъската. Цитираният отговор нагледно показва, че сам си предлагаш изход в суицидни намерения, които никой не ти е предлагал. Множество хора с твоята болест завършват именно така.
Моля те, изгледай търпеливо тази лекция и се запитай дали нямаш нужда от помощ!
http://www.youtube.com/watch?v=nEnklxGAmak
Същественото за теб започва след 23-та минута.
Отговарям ти като на човек, с ни най-малко пренебрежение или желание за гавра. Всеки има нужда от помощ понякога, било то и от непознат или чрез форум...
Внимание!
Може да се отбележе, че предходното ми мнение не е редактирано по никакъв начин!
Не съм предлагал на npp да се самоубива!
@npp, нямам нищо лично против теб. Това е просто форум. Но замислял ли си се до къде ще стигнеш, ако действително аз и многото хора тук сме прави, че наистина ти хлопа дъската. Цитираният отговор нагледно показва, че сам си предлагаш изход в суицидни намерения, които никой не ти е предлагал. Множество хора с твоята болест завършват именно така.
Моля те, изгледай търпеливо тази лекция и се запитай дали нямаш нужда от помощ!
http://www.youtube.com/watch?v=nEnklxGAmak
Същественото за теб започва след 23-та минута.
Отговарям ти като на човек, с ни най-малко пренебрежение или желание за гавра. Всеки има нужда от помощ понякога, било то и от непознат или чрез форум...
каквото и да съм написал, не съм искал да заплашвам никого, нито с самоубийство, нито с убийство, но дори и да съм болен, ти предлагаш ли някакво нелошо за мен лечение?, защото едно е да кажеш на някой че има нужда от лечение, а друго е да можеш да му предложиш такова, което е достатъчно ефикасно и приемливо за него, плюс това, какво те кара да си мислиш че причина за самоубийство може да бъде единствено някаква болест вписана в официалният наръчник на душевните разстройства, но не и просто систематичен психически тормоз или някаква крайна безизходица?!, досега света бе пълен с всякакви мрънкачи с множество суетни изисквания към други(-те) хора, обаче аз не съм нито аладин, нито джинът от неговата вълшебна лампа, за да мога да изпълня всякакви капризи на суетните лигочи, така че това кой е нормален и кой луд не е лесен въпрос, понеже суетните досадници също не изглеждат напълно нормални
WeNeedMoreDrugs
06-12-2012, 19:41
Защото ти бяха необходими цели 153 думи в последното мнение, вместо да ми кажеш в прав текст, че според теб се правя на интересен и смяташ, че те обиждам. А това можеше да го кажеш без да говориш за суетни досадници, лигльовци и самоубийства. (броят на думите, които хабиш, за да кажеш нещо може да сметнеш чрез това http://allworldphone.com/count-words-characters.htm) Така че, съветвам те, следващия път, когато се опиташ да кажеш нещо по някоя тема, да видиш колко си изписал в едно толкова дълго изречение в типичен за болен от шизофрения стил и да помислиш пак дали не може да съкратиш думите. Ти били изтърпял събеседник, ако не знаеш къде свръшва мисълта му или поне не би ли помислил дали той/тя няма някакви ментални проблеми виждайки такъв поток от мисли, които понякога са несвързани с нищо? (както в случая заговори за някакви джинове и вълшебни лампи).
Ако имаш нужда от лечение, аз не мога да ти предложа такова, а не съм и специалист. Просто поне се опитах да ти подскажа за симптомите, които наблюдавам в теб и те линкувах към една страхотна лекция по-горе, която при възможност е хубаво да изслушаш. (надявам се разбираш английски).
Защото ти бяха необходими цели 153 думи в последното мнение, вместо да ми кажеш в прав текст, че според теб се правя на интересен и смяташ, че те обиждам. А това можеше да го кажеш без да говориш за суетни досадници, лигльовци и самоубийства. (броят на думите, които хабиш, за да кажеш нещо може да сметнеш чрез това http://allworldphone.com/count-words-characters.htm) Така че, съветвам те, следващия път, когато се опиташ да кажеш нещо по някоя тема, да видиш колко си изписал в едно толкова дълго изречение в типичен за болен от шизофрения стил и да помислиш пак дали не може да съкратиш думите. Ти били изтърпял събеседник, ако не знаеш къде свръшва мисълта му или поне не би ли помислил дали той/тя няма някакви ментални проблеми виждайки такъв поток от мисли, които понякога са несвързани с нищо? (както в случая заговори за някакви джинове и вълшебни лампи).
Ако имаш нужда от лечение, аз не мога да ти предложа такова, а не съм и специалист. Просто поне се опитах да ти подскажа за симптомите, които наблюдавам в теб и те линкувах към една страхотна лекция по-горе, която при възможност е хубаво да изслушаш. (надявам се разбираш английски).
има си хас лигоча да е специалист по лечение след като целта му е да "олигави" някого, а не да почита, но знае само да показва превъзходство казвайки: "имаш нужда от това, или онова, понеже виждаш ли ме какъв трябва да си", обаче въобще не е в състояние да придаде истинско съвършенство, защото истинското е доброто, а не някакви философии за правилна и неправилна поза/постановка на десницата, добрия човек показва любов, а лошият дели нещата на превъзходно поведение и старомодно, или брои думите, но не внимава на онова, което се казва с тях
defender
06-13-2012, 10:35
добрия човек показва любов, а лошият дели нещата на превъзходно поведение и старомодно, или брои думите, но не внимава на онова, което се казва с тях
има любов, има и любов,
има любов на този свят (т.е. негодна), има любов духовна.
defender
06-13-2012, 12:25
@npp, .............. а и сигурно си на около 40...
верно ли бе, малко не ми се вярва...............max 30
WeNeedMoreDrugs
06-13-2012, 13:10
има си хас лигоча да е специалист по лечение след като целта му е да "олигави" някого, а не да почита, но знае само да показва превъзходство казвайки: "имаш нужда от това, или онова, понеже виждаш ли ме какъв трябва да си", обаче въобще не е в състояние да придаде истинско съвършенство, защото истинското е доброто, а не някакви философии за правилна и неправилна поза/постановка на десницата, добрия човек показва любов, а лошият дели нещата на превъзходно поведение и старомодно, или брои думите, но не внимава на онова, което се казва с тях
Не ти бях дал да гледаш философии, а лекция по медицина. Явно е, че не обръщаш никакво внимание на чуждото мнение, макар и то да може да се окаже в твоя полза. Всичките ти мнения са пълни с параноя. Говориш постоянно за това, че де факто човек няма свободна воля (всичко вече се е случило и пак ще се случи, че Бог се също се преражда с началото на всяка "нова" вселена, гибел за душите не следващи божиите закони в края на всеки цикъл и все пак повторното им появяване в "новата" вселена, където те пак ще направят същите грешки и така до незвестен брой повторения...). Някога препрочитал ли си си старите мнения? Питам?
верно ли бе, малко не ми се вярва...............max 30
Не знам, той да каже.
има любов, има и любов,
има любов на този свят (т.е. негодна), има любов духовна.
лошото е че ти все още си мислиш че голямата разлика е между духовното и недуховното, обаче колко по-голяма е разликата между духовното на "Светлината" и духовното на "тъмнината", след като именно верческото/духовното беззаконие е грехът, за който се говори от началото до края на цялата Библия
"на нас Бог откри това чрез Духа(т.е. на нас истинският Бог откри своята Правда чрез Своят Дух); понеже Духът издирва всичко, даже и Божиите дълбочини(т.е. понеже именно Св. Дух е нещото, (чрез) Което (Бог) ни пред(о)ставя всичко (онова), което (Той) е определил да получим от Него). Защото кой човек знае що има у човека, освен духът на човека, който е в него(т.е. в същия човек)? Така и никой не знае що има у Бога, освен Божият Дух. А ние получихме не духа на света(т.е. не духа на "тъмнината"), но Духа, който е от Бога, за да познаем това, което Бог е благоволил да ни подари; което и възвестяваме, не с думи научени от човешка мъдрост(или: от човешка(666) вяра/духовност), но с думи научени от Духа(т.е. от Св. Дух), като поясняваме духовните неща на духовните човеци(т.е. на вярващите/духовните служители/работници, които все още не са посветени достатъчно в правилната вяра). Но естественият(т.е. но непосветеният в правилната вяра) човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно(т.е. понеже то може да бъде пред(о)ставено единствено от истинският Господ Бог). Но духовният човек изпитва всичко(т.е. но Праведния човек разбира нещата съвършено според Неговата Воля); а него никой не изпитва(т.е. а него никой не може да (го) изобличи). Защото, "Кой е познал ума на Господа, За да може да го научи? А ние имаме ум Христов." , Коринтяни 2: 10-16,
"Македония и Ахаия благоволиха да дадат известна помощ за бедните между светиите в Ерусалим. Благоволиха наистина, но и длъжни им са, защото, ако езичниците(т.е. ако повярвалите в Исус измежду езичниците) участвуват с тях и в духовните неща, длъжни са да им послужат и в телесните." Римляни 15: 26-27,
"Господна е земята и всичко що има в нея" 1 Коринтяни 10: 26
defender
06-13-2012, 15:17
^
ок
тогава например, любовта на разбойника към плячкосването - годна ли е.
и подобни.
^
ок
тогава например, любовта на разбойника към плячкосването - годна ли е.
и подобни.
разбира се че не е добро да се причинвява зло на ближния, но това означава и че не е редно невярващите/нерелигиозните/неокултистите да бъдат посочвани за грешни само защото не са вярващи, понеже целта на вярата е да се издейства спасение за вечен живот на всички човеци/души, а не да се причинява вечна погибел
defender
06-13-2012, 15:51
любов без вяра е идолопоклонство, вяра без любов е мъртва - двете са взаимно свързани
Не ти бях дал да гледаш философии, а лекция по медицина. Явно е, че не обръщаш никакво внимание на чуждото мнение, макар и то да може да се окаже в твоя полза. Всичките ти мнения са пълни с параноя. Говориш постоянно за това, че де факто човек няма свободна воля (всичко вече се е случило и пак ще се случи, че Бог се също се преражда с началото на всяка "нова" вселена, гибел за душите не следващи божиите закони в края на всеки цикъл и все пак повторното им появяване в "новата" вселена, където те пак ще направят същите грешки и така до незвестен брой повторения...). Някога препрочитал ли си си старите мнения? Питам?
винаги сме свидетелствували че истинската свободна воля на човеците е единствено в истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, но това не означава че като сме каз(в)али това сме осъждали някой от тях, понеже целта на Господ Бог е да спаси човеците/одушевените, а не да ги погуби во веки, никак не сме твърдяли че злото не може да бъде предотвратено и премахнато веднъж завинаги, но както вече казахме и по-горе, целта на Бог е да осигури пълно спасение за всички човешки/одушевени същества, нито пък сме казвали че Бог се преражда, иначе Неговият живот също си има цикъл, понеже ако нямаше, тогава Той нямаше да каже:
"Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят." Откровение 22: 13
и не сме твърдяли че ще има друга вселена различна от настоящата, понеже вселената е една единствена и няма друга освен нея, нито е имало, нито ще има, а това че вечността, за която се говори в Писанието, си има начало и край, не е никаква тайна, както и се вижда от посоченият по-горе стих, или, какво правеха досега толкова много милиарди човеци/одушевени в този свят под системата на греха ако вечният живот наистина нямаше край?!, защо за всичките тези хилядолетия от грехопадението до сега не бяхме в раят на вечният живот?!, а след като досега бяхме тук под робството на греха, това означава че е имало край и следващо начало, и че преди краят сме се намирали в света на вечният живот, но после сме загубили съществуването си, което сме имали там, и сега вече сме в следващото повторение на времевият цикъл/период наречен вечност в Библията, така че, ако някога сме имали вечен живот, защо сега нямаме?!, защото вечността не е безкрайна, понеже ако беше, тогава сега още щяхме да сме там, а не тук, но разбира се това не означава че положението ни не може да се промени, може, и това е възможно чрез правилната вяра в истинският Господ Бог, която всъщност е вярност(-та) към доброто за вечен живот на всички човеци/души
любов без вяра е идолопоклонство, вяра без любов е мъртва - двете са взаимно свързани
това за идолопоклонството са си твои предразсъдъци, а това че вяра без любов е мъртва е така, обаче става въпрос за безусловна(-та) любов към човеците, а не за отношението на неправедните вярващи/духовни служители, което е пълно с множество бремена, с които досега те товареха цялото човечество, къде си видял в Библията да е (на-)писано че любов без вяра е идолопоклонство?!, нима това че всеки човек предпочита да не претърпява неприятни(-те) или най-малко(-то) непоносими(-те) за него страдания не е вярност към доброто макар и в най-нищожен начатък?!, а колко повече ако всеки човек предпочита да няма такива страдания за нито един от човеците/душте?!, но както вече казахме целта в вярата е да се работи за доброто и директното изправление на всички неправедни човеци, а не да се погубва, ето защо е нужна любов към човеците
"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци(т.е. за спасението/изправлението на всички човеци), за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и всички те да (о-)станат праведни). Защото има само един Бог и един ходатай(или: и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. братята в вярата) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(т.е. искайки само добрите неща), а не гневни и препирливи(т.е. но не и да се противят на доброто), Така и жените(т.е. така и сестрите в вярата) да украсяват себе си със скромна премяна, със срамежливост(т.е. с смирение) и целомъдрие(т.е. и доброта), не с плетена коса(т.е. не с чрезмерна мъдрост) и злато(т.е. и тщеславие) или бисери(т.е. или човешки предания) или скъпи дрехи(т.е. или лицемерие), а с добри дела, както прилича на жени, които са се посветили на благочестието(т.е. на вярата)." 1 Тимотей 2: 1-10
defender
06-13-2012, 19:33
^
ти си абсолютна еретическа нинджа.
^
ти си абсолютна еретическа нинджа.
аз не се споразумявам с хора, но с истинският Господ Бог, докато определението за ерес, което се добива от свидетелството на човешката религия е представяно от човеци, и поради това не е сигурно дали те наистина представят истинското пророчество
defender
06-14-2012, 08:14
^
всеки, който изопачава Библията е еретик.
аз не се споразумявам с хора, но с истинският Господ Бог,
мда те всички еретици така казват. - явява им се Господ, почва да им говори, да им дава някакви възвишена мисии и т.н.
gandalfepi4
06-14-2012, 13:16
^ То щото ти си много по-различен а?
"Вярвайте ми, няма да ви покажа защо смятам че съм супер, ултра, мега, духовен гуру докато не приемете че каквото и да ви покажа ще доказва че съм супер, ултра, мега, духовен гуру и не ми се мазните."
Педерушко мръсен
defender
06-14-2012, 13:31
абе не ми вярвайте бе, тръгнал съм да те моля или принуждавам.............. кво ми слагаш думи в устата или ми преписваш неизвършени действия. Чети си там квото ти е интересно и си живуркай. Твоя си работа.
Това, че съм си казал мнението по някои въпроси, не означава че ти ги налагам.
defender
06-14-2012, 14:54
ей Ган4о, да не ми се сърдиш нещо бе...... :)
^
всеки, който изопачава Библията е еретик.
мда те всички еретици така казват. - явява им се Господ, почва да им говори, да им дава някакви възвишена мисии и т.н.
виж какво пише тук:
"И когато дойде в храма, главните свещеници и народните старейшини дойдоха при Него, като поучаваше, и казаха: С каква власт правиш тия неща? и кой Ти е дал тая власт? А Исус в отговор им каза: Ще ви задам и Аз един въпрос, на който, ако ми отговорите, то и Аз ще ви кажа с каква власт правя тия неща. Иоановото кръщение от къде беше? от небето или от човеците? И те разискваха помежду си, думайки: Ако речем: От небето, Той ще ни каже: Тогава защо не го повярвахте: Но ако речем: От човеците, боим се от народа; защото всички имат Иоана за пророк. И тъй, в отговор на Исуса, казаха: Не знаем. Рече им и Той: Нито Аз ви казвам с каква власт правя тия неща." Матей 21: 23-27
вярата трябва да бъде само в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, но не и в нещо друго, Йоан Кръстител е вярвал само в Него, и е бил Негов пророк, обаче духовните служители на човешката(666) религия не повярвали в неговото свидетелство, защото предпочитали да следват тяхната човешка(666) традиция
ерес е когато в вярата се върши зло против някой от човеците, а когато там се върши само добро(-то) за всички човеци, тогава няма как да има ерес в нея
"Но имало е лъжливи пророци(т.е. неправедни духовни служители/работници) между людете, както и между вас ще има лъжливи учители(т.е. лъжливи духовни учители), които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. И мнозина ще последват техните похотливи дела(т.е. и мнозина вярващи ще последват техните неправди в вярата), поради които човеци пътят на истината(т.е. пътят на правилната вяра) ще се похули. От лакомство(т.е. от лакомство (за божественост, с която) да бъдат равни на Христос и Бог) те ще ви мамят с присторени думи(т.е. с лъжливо слово);" 2 Петрово 2: 1-3
Doctor_Satan
06-15-2012, 15:09
Какво по дяволите се случва в тази тема? Един вика "арианска" раса(wtf? не беше ли арийска?), друг ЗАПЛАШВА някой със самоубийство :D (как ще заплашиш някого със самоубийство?). Defender ти си малоумен wannabe християнин, който е готов да си извърта както иска различни текстове, за да се убеди в правотата си. С npp е същото, разликата е че единият е тотална заблудена путка, а другият е хардкор параноиден шизофреник. Според мен defender все още имаш шанс, някой ден да ти дойде акъла, но npp е загубен завинаги. Но както казва камерада Хитлер : "Всеки вярва на това, което му се иска". Споровете ви са доста скучни, тъй като и двамата няма какво да предложите, освен библейски глупости и детски караници. Това е жалко, тъй като по принцип такива дискусии са доста интересни. Можехте да напишете и нещо по темата, а?
Философии включващи расизъм няма много. Националсоциализмът е най-популярната, но не единствената. Трудовете на Дарвин ако ги приемем като философия(нещо обясняващо живота) също съдържат расизъм. Но за всичките философии съдържащи частица расизъм е характерно едно нещо: Расизмът не се приема като "Тоя е чернилка и ще го мразя, само щото е черен HURRR DURR", а е сбор от научни факти и наблюдения върху различните раси и различията във възможностите им. Но според мен расизмът е част от отделни философии, само защото е забранен. Расизмът е като Слънцето - Всеки го вижда и знае на инстинктивно ниво, че не е само сляпа омраза. То просто и дете може да види приликите между негъра и маймуната. И само ако се замисли, че за 40 000 години негрите са измисли пръчката.... До преди 100-200 години расизмът е бил нещо напълно нормално, с което никой не е спорил. Сега понеже е забранен и затова преминава в по-абстрактни идеологии и философии, където да придобие някаква база. Упппс май малко се увлякох... Споменатите от мен хора да не се обиждат, просто си казвам мнението за тях.Ако не са съгласни(в което съм сигурен), да представят аргументи. Npp ако може да не ми отговаря с библейски цитати. Peace niggers.....
Какво по дяволите се случва в тази тема? Един вика "арианска" раса(wtf? не беше ли арийска?), друг ЗАПЛАШВА някой със самоубийство :D (как ще заплашиш някого със самоубийство?). Defender ти си малоумен wannabe християнин, който е готов да си извърта както иска различни текстове, за да се убеди в правотата си. С npp е същото, разликата е че единият е тотална заблудена путка, а другият е хардкор параноиден шизофреник. Според мен defender все още имаш шанс, някой ден да ти дойде акъла, но npp е загубен завинаги. Но както казва камерада Хитлер : "Всеки вярва на това, което му се иска". Споровете ви са доста скучни, тъй като и двамата няма какво да предложите, освен библейски глупости и детски караници. Това е жалко, тъй като по принцип такива дискусии са доста интересни. Можехте да напишете и нещо по темата, а?
Философии включващи расизъм няма много. Националсоциализмът е най-популярната, но не единствената. Трудовете на Дарвин ако ги приемем като философия(нещо обясняващо живота) също съдържат расизъм. Но за всичките философии съдържащи частица расизъм е характерно едно нещо: Расизмът не се приема като "Тоя е чернилка и ще го мразя, само щото е черен HURRR DURR", а е сбор от научни факти и наблюдения върху различните раси и различията във възможностите им. Но според мен расизмът е част от отделни философии, само защото е забранен. Расизмът е като Слънцето - Всеки го вижда и знае на инстинктивно ниво, че не е само сляпа омраза. То просто и дете може да види приликите между негъра и маймуната. И само ако се замисли, че за 40 000 години негрите са измисли пръчката.... До преди 100-200 години расизмът е бил нещо напълно нормално, с което никой не е спорил. Сега понеже е забранен и затова преминава в по-абстрактни идеологии и философии, където да придобие някаква база. Упппс май малко се увлякох... Споменатите от мен хора да не се обиждат, просто си казвам мнението за тях.Ако не са съгласни(в което съм сигурен), да представят аргументи. Npp ако може да не ми отговаря с библейски цитати. Peace niggers.....
изглежда че си много назад с материала, дори и по discovery, viasat explorer и history tv channels даваха немалко филми, в които представяха че цялата съвременна антропологична наука сочи/доказва че всички съвременни човеци независимо от расата са от един и същи вид наричан homo sapiens, и че въобще няма следи от нито един жив представител на неандерталците и останалите намирани единствено под формата на фосили видове, а ти сякаш дори не си си направил труда да гледаш поне някой от онези документални филми
Doctor_Satan
06-16-2012, 13:33
изглежда че си много назад с материала, дори и по discovery, viasat explorer и history tv channels даваха немалко филми, в които представяха че цялата съвременна антропологична наука сочи/доказва че всички съвременни човеци независимо от расата са от един и същи вид наричан homo sapiens, и че въобще няма следи от нито един жив представител на неандерталците и останалите намирани единствено под формата на фосили видове, а ти сякаш дори не си си направил труда да гледаш поне някой от онези документални филми
Да, а viasat explorer, discovery и history channel изобщо не са купени от твоите приятели евреите. И изобщо не бълват хиляди глупости ежедневно, най-вече за Хитлер. Тези медии са подкупени, а въпросните филми са чисти хипотези, в повечето случаи без никакви доказателства. Факт е, че човека се е зародил в Африка и от там се е разпространил по-целият свят. Цвета на кожата, очите, и структурата на тялото са различни при различните раси, защото са влияели различни фактори: повече слънце, по-малко вода и т.н. Първите хора(хомо сапиенс) са живели в Африка в продължение на хиляди години и са привикнали към начина си на живот там. Това което обуславя развитието на по-висш разум са непознатите земи, новите животни и суровите условия на живот, с които са се сблъскали първите европейци и азиатци. Африканците и аборигените си живеят както са живели преди хиляди години, защото това ги устройва. Само погледни историческото развитие на расите - азиатците са направили едни от най-големите цивилизации, повечето от откритията са тяхно дело. Европейците същата работа. Само онези живеят като скотове и не са измислили нищо. Да не говорим че IQ-то им е ДОКАЗАНО по-ниско. Мога да ти намеря трудовете на един амеркански учен, който правел изследвания в едно американско училище. Той установил, че колкото повече бели пра деди е имал, толкова повече се покачвал коефициента на интелигентност на даденият индивид. Това обяснява повечето глупости дето ги дрънкате : "Вижте той е негър и е много умен", а в действителност просто е имал десетки бели прародители, но просто черната кожа и коса са се проявили, защото са доминантен белег. И между другото колко известни черни откриватели, писатели, философи, учени и т.н. умни хора познаваш? Хайде стига с тая политическа коретност. Всеки може да види, че печките са по-нисши. А пък колко примери за приликите им с горилите мога да ти давам - носът разширен, устни дълги и месести, челюстта изпъкнала, по-дълги ръце, челото е по-назад килнато и много други. На тая база, как можеш да кажеш, че всички хора са равни? Това не значи, че трябва да се изтрепват или дискриминират. Просто трябва да си стоят на континента и да не се омешват с белите. Защото именно това е идеята на еврейските власти: След като хората приемат негрите като равни, логично е да почват да се смесват с тях, IQ стандарта пада с няколко единици, хората стават по-тъпи, следователно по-лесно контролируеми и има Profit!!! Освен това мелеза няма род, страна, националност и по този начин национализмът(най-големият враг на интернационалните евреи) е елиминиран. Всичко е измислено бе батка....
Просто се иска логика, която както виждам от по-горните постове, ти убягва.
Ilikeliljon
06-16-2012, 15:00
Сатан на това, което изписа само едно ще ти кажа. Разликата в цвета на очите, интелигентността, кожата и каквото друго се сетиш между различните раси съставлява около 2 процента от целия генетичен материал. В този смисъл разликата е пренебрежимо малка. За евреите дори не ми се коментира. IQ е нещо неизмеримо сложно и явно ти не го разбираш добре. Има видове интелигентност, вземи да прочетеш за тях малко повече. Плаче ми се вече като чуя за тия глупави конспирации. В тая посока не се различаваш от библейците по-горе с промити мозъци. И аз се надявам никой да не ми се обижда
Doctor_Satan
06-16-2012, 16:03
Сатан на това, което изписа само едно ще ти кажа. Разликата в цвета на очите, интелигентността, кожата и каквото друго се сетиш между различните раси съставлява около 2 процента от целия генетичен материал. В този смисъл разликата е пренебрежимо малка. За евреите дори не ми се коментира. IQ е нещо неизмеримо сложно и явно ти не го разбираш добре. Има видове интелигентност, вземи да прочетеш за тях малко повече. Плаче ми се вече като чуя за тия глупави конспирации. В тая посока не се различаваш от библейците по-горе с промити мозъци. И аз се надявам никой да не ми се обижда
Хахахаха, че то разликата в ДНК-то между човека и кучето е 4-5 % процента, значи сме кучета, така ли? Все пак какво са 5 %? Това е доста незабележима разлика :D Интересувал съм се доста от антропология, ако толкова настояваш ще те заринна с доказателства. Мързи ме сега и не ми се търси. Колкото това за евреите - Щом аз, един средностатистически човек мога да измисля всевъзможни начини за контролиране на хората, какво остава за тези, които имат страшно много пари и власт? Просто не може да ти мине през главата, че група хора могат да се съберат и да измислят план за манипулация над човечеството, това ли ми казваш? Освен че е напълно логично, доказателства колкото искаш. Сигурно има и лъжи и измислици, но е факт, че големите индустриалци и банкери контролират медиите, най-малкото за да рекламират продуктите си. Не живея в страх от Новия световен ред и не си слагам шапка от фолио на главата за да не ми четат мислите, но предвид всичко, което съм видял, съм склонен да приема това за вярно. Замисли се над следното нещо: Отвори един телевизионен справочник и виж историческите канали. Всеки ден минимум по 2-3 филма за Хитлер и това колко е лош. Войната свърши преди 70 години, защо все още толкова много филми казващи едно и също? Всички Велики сили са извършвали геноциди, имало е далеч по-лоши от Хитлер. Защо само за него тогава? Това е очевидна пропаганда и трябва да си глупак за да не видиш, кой и защо я прави. Като не искаш да те боли главата от сложни конспирации и налудничави теории, тогава не се занимавай. Това е добър избор, до който и аз напоследък прибягвам. Но не защото тези теории нямат основа, а защото един човек няма какво да направи срещу целия свят.За разлика от библейците тези конспирации се опират както на факти, така и на логика. Така че сравнението ти не е подходящо.
Не приемам нищо за 100%-това истина и ако ми дадеш по-добри аргументи(каквито не представи), ще се съглася с теб веднага. И вместо да пишеш колко не знам и какво не съм прочел, направи си труда, точка по точка да ми обясниш всяко едно нещо от предходният ми коментар. Ако не можеш, значи коментара ти е ненужен.
А IQ наистина е доста сложно за формулиране в едно изречение. И наистина досто сложно си измерва, но затова в IQ тестовете имат различни категории засягащи различни части от мисловният процес и логическото мислене. Аз съм си правил преди време и доколкото си спомням беше 135, но може теста да не е бил точен, така че не претендирам да съм вундеркинд. И все пак, възприемането на фигури, виждането на сходството им, запомнянето, възпроизвеждането на информация, намиране на общи модели и схеми, всичко това присъства в IQ тестовете, и присъства в мисловният процес. Така че по-един или друг начин, IQ-то определя точно интелигентността.
Това което каза, че съм промит мозък е донякъде вярно. Но трябва да разбереш, че всички сме промити по някакъв начин - първо от природата, второ от обществото, и накрая от медиите. Затова трябва да избягваш всяка 100%-това истина, включително и това, което виждаш. Мозъкът работи по доста сложни схеми и колкото повече ги изучаваш, толкова повече ще видиш, че за всичко в което вярваме си има причина в самите нас. Най-обективната позиция, която можеш да заемеш е да бъдеш депресивен реалист и нихилист, но и тази "позиция", също както другите си има и доста недостатъци.
WeNeedMoreDrugs
06-16-2012, 16:30
Дай дефиниция на IQ, като е нещо толкова неизмеримо и сложно. Расизма е по-оправдан от религията, защото е здравословен. http://www.youtube.com/watch?v=A7Fdl9Kmhgs Има субтирти. Накратко:
Проучвания за расите и интелигентността им се правят и до днес, макар и да са по-малко популярни. Социологически проучвания ДОКАЗВАТ, че белите се справят на тестове по-добре от черните дори, когато в предвид са взети социалните, културни и доходни разлики в семействата, така че образователната система да не дава предимство на някоя от групите. Британски учен по психология е направил проучване на базата на 800 000 резултата. Най-интелигентни са хората с произход от североизточната част на света и тези от Корея и Япония (където образованието си е направо религия - на тестове най-добре се справят японци и корейци. Те също така са и най-големите расисти...). Най-тъпи са всички онези с произход от "тъмните" народи. Всички негри и аборигени са на последно място. Преди създаването на Израел никой не се е притеснявал да говори за под-хората. http://vbox7.com/play:49c203ef (изгледай клипчето) И известно ли ти е, че евреите са най-големите расисти? Наричат всички неевреи за "Гои", което в буквален смисъл означава именно "под-хора". Трябва им мултикултурализъм, за да могат да профанизират още повече гоите.
Чети: http://edinstvena.blog.bg/politika/2009/03/05/6-miliona-ili-nai-goliamata-lyja-na-nasheto-vreme.299779
Виж: http://vbox7.com/play:3bb4f3e21b
...
Ilikeliljon
06-16-2012, 16:31
Честно казано тия неща за световната конспирация са ми безсмислени. В крайна сметка банкерите може и да контролират по някакъв начин медиите, но не всички банкери са евреи. Отделно гледам за Хитлер, но това не значи, че не знам за японските експерименти с хора, за множеството "грешни" бомбардировки на Съюзниците, не си правя илюзии нито за Афганистан, нито за Ирак, където със сигурност американците и техните съюзници не са си поплювали. Най-прясното свидетелство беше когато изтече инфото за Гуантанамо. Тези неща разбира са си мой чист интерес и определено не могат да засегнат мирогледа ми. За всеки, който познава малко човешката природа ще стане ясно, че истината не е черно-бяла, а много разноцветна. През .... ми е за конспирацията щом имам достъп до будизма и неговите хубави идеи, през .... за американските изстъпления щом имам достъп до написаното от такива личности като Махатма Ганди. Това не ме прави с розови очила, но в същото време не искам и да съм нихилист. Предпочитам реалист без депресия, защото света не е това, което виждаме, нито през очилата на конспирацията, нито през тези на най-големите духовни учения.
Doctor_Satan
06-16-2012, 17:01
Честно казано тия неща за световната конспирация са ми безсмислени. В крайна сметка банкерите може и да контролират по някакъв начин медиите, но не всички банкери са евреи. Отделно гледам за Хитлер, но това не значи, че не знам за японските експерименти с хора, за множеството "грешни" бомбардировки на Съюзниците, не си правя илюзии нито за Афганистан, нито за Ирак, където със сигурност американците и техните съюзници не са си поплювали. Най-прясното свидетелство беше когато изтече инфото за Гуантанамо. Тези неща разбира са си мой чист интерес и определено не могат да засегнат мирогледа ми. За всеки, който познава малко човешката природа ще стане ясно, че истината не е черно-бяла, а много разноцветна. През .... ми е за конспирацията щом имам достъп до будизма и неговите хубави идеи, през .... за американските изстъпления щом имам достъп до написаното от такива личности като Махатма Ганди. Това не ме прави с розови очила, но в същото време не искам и да съм нихилист. Предпочитам реалист без депресия, защото света не е това, което виждаме, нито през очилата на конспирацията, нито през тези на най-големите духовни учения.
А когато ушев ти забрани интеренета и будизма. И изобщо ти забрани свободата на мисълта (в стил 1984). Тогава какво правим? Защото това рано или късно ще се случи. Това че знаеш за останалите геноциди, не значи че масовият човек знае. На повечето просто им стига: "Хитлер е лош, защото е избил 6 милиона евреи. А защо ги е избил? Защото е лош". Та затова си говорим.За населението и как медиите промиват(не конкретно за теб) мозъци. На някой повече, на други по-малко. Искаш, не искаш, тези неща ти се набиват в съзнанието. Единственият начин да не си депресивен реалист и да виждаш реалността, е да приемеш всичкото зло в човека като нещо нормално. Това че ти е през ХУЯ е добре. И на мен ми е през хуя вече.Този спор тука е чисто любопитно закачлив, просто си подхвърляме неща.Никой няма да достигне до свещенната истина в един пост. Но ако ще изразяваш мнение, поне гледай да е с аргументи. Като не ти пука, защо изобщо коментираш?
С Будизма не съм особенно запознат, не мога да коментирам, но щом откриваш нещо за себе си там....радвам се за теб.
Ilikeliljon
06-16-2012, 17:19
Хитлер не е избил никакви милиони, поне не лично, което също донякъде има значение. Много хора не им е ясно това. Нямам идея за какви аргументи говориш, но това, което ти ми обясняваш за промиването на мозъци е толкова банална тема, че няма смисъл изобщо да се говори. Нито казваш нещо ново, нито пък е нещо ,което е толкова важно. Това, което знам за човека е, че ако в развитието му няма изкривявания няма и да има така наречената лошотия, поне не в нейните крайни форми, които бих нарекъл садизъм, деструктивност, мазохизъм и така нататък. Прекалено много си се вкарал във филма с тия неща, ако питаш мен само си тровиш живота и нервите така. Не ги мисля аз тия неща, те не ме касаят поне за момента. Когато започне да стане като 1984, тогава ще му мисля....сега няма защо да го правя след като не е станало
Doctor_Satan
06-16-2012, 17:45
Хитлер не е избил никакви милиони, поне не лично, което също донякъде има значение. Много хора не им е ясно това. Нямам идея за какви аргументи говориш, но това, което ти ми обясняваш за промиването на мозъци е толкова банална тема, че няма смисъл изобщо да се говори. Нито казваш нещо ново, нито пък е нещо ,което е толкова важно. Това, което знам за човека е, че ако в развитието му няма изкривявания няма и да има така наречената лошотия, поне не в нейните крайни форми, които бих нарекъл садизъм, деструктивност, мазохизъм и така нататък. Прекалено много си се вкарал във филма с тия неща, ако питаш мен само си тровиш живота и нервите така. Не ги мисля аз тия неща, те не ме касаят поне за момента. Когато започне да стане като 1984, тогава ще му мисля....сега няма защо да го правя след като не е станало
Определено одобрявам мнението ти. И на мен в последните месеци изобщо не ми пука. Наистина това е само товар за мозъка, който нищо добро не носи. Но всеки ми казва, че просто съм бягал от належащите проблеми, че съм се предал. Може би донякъде са прави. Тъй че и на мен не пука. Както казах тука само си подхвърляме разни неща. Иначе едно време бях едно такова малко запалено нацистче.... Спорех до дупка и вярвах във всичко, което пишех. Уви, истина май няма.... И все пак такива дискусии малко или много задвижват мисълта. Да, не са нови работите дето ги казвам, изтъркали са се по форумите вече. Да, не са и толкова важни. Това е спор заради самият спор ми се струва. А според мен лошотията е лоша само от гледна точна на християнският мироглед, който се е превърнал в универсален за последните 1000 години.Няма нищо лошо, нито нищо добро, всичко е морален релативизъм. Двата начина да си щастлив по мое мнение са или да си невежа, или да не ти пука. Радвам се че си избрал втория. След като съм прозвучал малко фанатично, разбирам целта на отговорите ти, но както казах това е дискусия за общи приказки, така че не взимай коментарите ми толкова на сериозно...
Да, а viasat explorer, discovery и history channel изобщо не са купени от твоите приятели евреите. И изобщо не бълват хиляди глупости ежедневно, най-вече за Хитлер. Тези медии са подкупени, а въпросните филми са чисти хипотези, в повечето случаи без никакви доказателства. Факт е, че човека се е зародил в Африка и от там се е разпространил по-целият свят. Цвета на кожата, очите, и структурата на тялото са различни при различните раси, защото са влияели различни фактори: повече слънце, по-малко вода и т.н. Първите хора(хомо сапиенс) са живели в Африка в продължение на хиляди години и са привикнали към начина си на живот там. Това което обуславя развитието на по-висш разум са непознатите земи, новите животни и суровите условия на живот, с които са се сблъскали първите европейци и азиатци. Африканците и аборигените си живеят както са живели преди хиляди години, защото това ги устройва. Само погледни историческото развитие на расите - азиатците са направили едни от най-големите цивилизации, повечето от откритията са тяхно дело. Европейците същата работа. Само онези живеят като скотове и не са измислили нищо. Да не говорим че IQ-то им е ДОКАЗАНО по-ниско. Мога да ти намеря трудовете на един амеркански учен, който правел изследвания в едно американско училище. Той установил, че колкото повече бели пра деди е имал, толкова повече се покачвал коефициента на интелигентност на даденият индивид. Това обяснява повечето глупости дето ги дрънкате : "Вижте той е негър и е много умен", а в действителност просто е имал десетки бели прародители, но просто черната кожа и коса са се проявили, защото са доминантен белег. И между другото колко известни черни откриватели, писатели, философи, учени и т.н. умни хора познаваш? Хайде стига с тая политическа коретност. Всеки може да види, че печките са по-нисши. А пък колко примери за приликите им с горилите мога да ти давам - носът разширен, устни дълги и месести, челюстта изпъкнала, по-дълги ръце, челото е по-назад килнато и много други. На тая база, как можеш да кажеш, че всички хора са равни? Това не значи, че трябва да се изтрепват или дискриминират. Просто трябва да си стоят на континента и да не се омешват с белите. Защото именно това е идеята на еврейските власти: След като хората приемат негрите като равни, логично е да почват да се смесват с тях, IQ стандарта пада с няколко единици, хората стават по-тъпи, следователно по-лесно контролируеми и има Profit!!! Освен това мелеза няма род, страна, националност и по този начин национализмът(най-големият враг на интернационалните евреи) е елиминиран. Всичко е измислено бе батка....
Просто се иска логика, която както виждам от по-горните постове, ти убягва.
ти си просто един писар, но не и пишещ смислени неща, чети учебниците по антропология и сам ще се увериш, ето ти един линк като за начало:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA
Doctor_Satan
06-16-2012, 20:21
ти си просто един писар, но не и пишещ смислени неща, чети учебниците по антропология и сам ще се увериш, ето ти един линк като за начало:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA
Не мисля че линковете към уикипедалия са валиден аргумент. Пък и аз не съм казал, че не са хомо сапиенс. Просто на еволюцията са и необходими хиляди години за да се прояви в ясно отличителни белези. И еволюцията е плавен процес. В крайна сметка всичко зависи от средата. Това обуславя какви характеристики ще имат различните подраси. За пример давам носът на нордическата раса, който е по-дълъг и прав заради студения северен въздух. Хипотези колкото щеш де. И все пак фактите са си факти - негрите имат увеличени физически възможности, за сметка на умствени такива.
Ти вместо да ме обориш и точка по точка да ми казваш, защо не съм прав, вместо това ми казваш, че съм просто писар и крайчеца на лайното,което изсираш е линк към уйкипедия. Това е в разрез с типичното форумско философстване и празни приказки :D. Поне прочети някой материал, преработи го ако може да ти го смели акъла, и тогава коментирай. Иначе просто си говориш. Разбирам че арсенала ти от копирани материали е в областта на религията, но не е лошо и да си направиш(копираш) и по другите теми.
Не мисля че линковете към уикипедалия са валиден аргумент. Пък и аз не съм казал, че не са хомо сапиенс. Просто на еволюцията са и необходими хиляди години за да се прояви в ясно отличителни белези. И еволюцията е плавен процес. В крайна сметка всичко зависи от средата. Това обуславя какви характеристики ще имат различните подраси. За пример давам носът на нордическата раса, който е по-дълъг и прав заради студения северен въздух. Хипотези колкото щеш де. И все пак фактите са си факти - негрите имат увеличени физически възможности, за сметка на умствени такива.
Ти вместо да ме обориш и точка по точка да ми казваш, защо не съм прав, вместо това ми казваш, че съм просто писар и крайчеца на лайното,което изсираш е линк към уйкипедия. Това е в разрез с типичното форумско философстване и празни приказки :D. Поне прочети някой материал, преработи го ако може да ти го смели акъла, и тогава коментирай. Иначе просто си говориш. Разбирам че арсенала ти от копирани материали е в областта на религията, но не е лошо и да си направиш(копираш) и по другите теми.
"докторче"_шантаво :-D, ти или си късогледо, или си с смущения в мисловния процес, или си с много кратка памет, никой никога не е виждал жив представител на който и да е от другите homo-си, които са известни единствено от някакви фосили, ето:
http://en.wikipedia.org/wiki/Homo
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_evolution_fossils
този факт навежда над мисълта че след като е пълно с милиарди доказано живи(-яли) homo sapiens-и, но никога досега не е имало нито един жив представител от другите homo видове, след като в същото време са намирани много по-стари фосили на разни животински видове оцелели и до днес, най-вероятно въобще не е имало други homo-си, но просто всички онези фосили са просто материализиран нереален факт на "тъмнината" с цел заблуда на такива човечета като теб, които вярват в наивни расови убеждения
WeNeedMoreDrugs
06-17-2012, 05:44
Има ли смисъл да спорите с нпп? Само 1 пример ще дам какви ги пише и по другите раздели и сами си преценете.
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/522347-%D0%91%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81
прегледай чрез пипане и двата тестикула за разлика в формата и големината, обикновено болките идват от някакъв зъл дух, който ги причинява, просто се обърни към истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос и ги помоли да отмахнат злите духове трайно - Те винаги чуват
Значи, ако те болят ташаците, обезателно в скротома ти се е нанесал да живее нелегално зъл дух, а? И трябва да отправиш специална заявка/молба за премахването/екстрадирането му като ще изпратят някого да прегледа ташаците ти. "Ghostbusters" ли беше това крило към "министерството за борба с тъмните сили", чийто щаб се намира в Небесното царство на Господ Исус Христос, което отговаряше за изпразването/извеждането по безопасен начин на зли духове от скротуми/тестикули?
Doctor_Satan
06-17-2012, 07:04
Има ли смисъл да спорите с нпп? Само 1 пример ще дам какви ги пише и по другите раздели и сами си преценете.
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/522347-%D0%91%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81
Значи, ако те болят ташаците, обезателно в скротома ти се е нанесал да живее нелегално зъл дух, а? И трябва да отправиш специална заявка/молба за премахването/екстрадирането му като ще изпратят някого да прегледа ташаците ти. "Ghostbusters" ли беше това крило към "министерството за борба с тъмните сили", чийто щаб се намира в Небесното царство на Господ Исус Христос, което отговаряше за изпразването/извеждането по безопасен начин на зли духове от скротуми/тестикули?
Пхахахахахахах!!!! :D :D :D Тоя наистина не го слуша главата. Отказвам се да споря с индивид липсваща му обикновенна логика, пък за знаения да не говорим. Просто някой трябва да врътне един телефон и да дойдат да си го приберат от лудницата, от която е избягал. Зъл дух в ташаците.........хахахахахах умрях да се смея.
никак не ти пожелавам да пострадаш (сериозно), най-добре не си прави шеги с такива неща, и първо се научете да разбирате нещата правилно и чак тогава идвайте да свидетелствувате, зад всяка болка/болест стои зъл дух, който я причинява, дори и с инфекциозните болести е така, сами по себе си вредните микроорганизми не са заплаха за човека, но злият дух, който причинява болеста е опасният, така че например, дори и ако злият дух, който причинява болестта хив-спин бъде изгонен от хив-позитивен човек, колкото и тази болест да е напреднала в неговия случай, тя ще премине и той ще оздравее
Пхахахахахахах!!!! :D :D :D Тоя наистина не го слуша главата. Отказвам се да споря с индивид липсваща му обикновенна логика, пък за знаения да не говорим. Просто някой трябва да врътне един телефон и да дойдат да си го приберат от лудницата, от която е избягал. Зъл дух в ташаците.........хахахахахах умрях да се смея.
по-добре не се смейте на болките/болестите на хората, това са сериозни неща, всички болки/болести са причинявани от болкопричиняващи/болестотворни зли духове, които досега получаваха власт над определени човеци именно чрез системата на човешката(666) религия - тя е царството на лукавия, човешката(666) религия това са ученията: йога, хиндуизъм, кришнаизъм, шиваизъм, ведантизъм, сикхизъм, будизъм, джайнизъм, окултизъм, езотерика, медитация, астрална проекция, паганизъм, сатанизъм, спиритизъм, ислям, юдаизъм, йеховизъм, християнство, астрология, аюрведа, кама сутра, тантра, и тям подобните
"И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница(т.е. на човешката(666) религия), която седи на много води(т.е. която има много вероизповедания/деноминации/секти/вероучения); с която блудствуваха земните царе(т.е. с която неправедните духовници/духовни работници беззаконстваха), и земните жители(т.е. и неправедните поклонници/вярващи) се опиха от виното(т.е. от благодатта) на нейното блудствуване(т.е. на нейното верческо/духовно беззаконие)." Откровение 17: 1-2
JungleJaguar
06-17-2012, 10:43
Заради насадената им историческа вина,германците изплащат милиарди евро годишно на разни държави,но кога ли пак ще им писне и този път ще е нещо страшно.
Наглата пиянка Чърчил го е казал-военнопрестъпници имат само загубилите войната държави.
И така стана-няма Сталин,няма Чърчил,а има само лошия Хитлер.
Радвам се,че има хора,които мислят с главите си,търсят истината и не мислят първосигнално.
Историята е подменена.Тва е ясно.Включително и нашата през 45-те години терор от комунистите.
Doctor_Satan
06-17-2012, 11:34
по-добре не се смейте на болките/болестите на хората, това са сериозни неща, всички болки/болести са причинявани от болкопричиняващи/болестотворни зли духове, които досега получаваха власт над определени човеци именно чрез системата на човешката(666) религия - тя е царството на лукавия, човешката(666) религия това са ученията: йога, хиндуизъм, кришнаизъм, шиваизъм, ведантизъм, сикхизъм, будизъм, джайнизъм, окултизъм, езотерика, медитация, астрална проекция, паганизъм, сатанизъм, спиритизъм, ислям, юдаизъм, йеховизъм, християнство, астрология, аюрведа, кама сутра, тантра, и тям подобните
"И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница(т.е. на човешката(666) религия), която седи на много води(т.е. която има много вероизповедания/деноминации/секти/вероучения); с която блудствуваха земните царе(т.е. с която неправедните духовници/духовни работници беззаконстваха), и земните жители(т.е. и неправедните поклонници/вярващи) се опиха от виното(т.е. от благодатта) на нейното блудствуване(т.е. на нейното верческо/духовно беззаконие)." Откровение 17: 1-2
npp Аз съм сатанист, от "школата" на Антон ЛаВей. Чета също и Алистър Краули, но нещо не ми допада. Както и да е, занимавам се с медитация и експериментирам с астрална проекция. Веднъж си седя на чина в клас и започвам да медитирам, отивам в астралният си храм, и от там извиках астралната проекция на един съученик, който спеше в час. Там в астралният си храм, му повторих поне 100 пъти, че любимият ми цвят е зелен. След часа го питам, какъв ми е любимият цвят, и той вика зелен :-O . Значи имам сили да стана тъмен магьосник Муахахахахах :D . Това в кръга на шегата, но иначе това е истинска история, и целта на цялото това нещо беше експериментална. Та довечeра може да ти направя един Destruction Ritual. Да видим дали твоят Джийзъс ще ти помогне.... :D Между другото някой знае ли къде се продават сребърни ритуални чаши? :D
Doctor_Satan
06-17-2012, 11:49
Странно как с измислянето на пеницилина и антибиотиците, тези "болестотворни" духове изведнъж доста понамаляха. Много ми е интересно как ще обясниш това. Сигурен съм, че медицината от последните 100 години няма нищо общо с намаляването на смъртните случаи от болестотворните духове причиняващи чума, тиф, хепатит, грип и т.н., нали ?
npp Аз съм сатанист, от "школата" на Антон ЛаВей. Чета също и Алистър Краули, но нещо не ми допада. Както и да е, занимавам се с медитация и експериментирам с астрална проекция. Веднъж си седя на чина в клас и започвам да медитирам, отивам в астралният си храм, и от там извиках астралната проекция на един съученик, който спеше в час. Там в астралният си храм, му повторих поне 100 пъти, че любимият ми цвят е зелен. След часа го питам, какъв ми е любимият цвят, и той вика зелен :-O . Значи имам сили да стана тъмен магьосник Муахахахахах :D . Това в кръга на шегата, но иначе това е истинска история, и целта на цялото това нещо беше експериментална. Та довечeра може да ти направя един Destruction Ritual. Да видим дали твоят Джийзъс ще ти помогне.... :D Между другото някой знае ли къде се продават сребърни ритуални чаши? :D
голям лигоч си, нито аншоа тралялавей, нито който и да е от онези (вятърничеви) странни птици на мрака, не може да реши трайно проблемите на който и да е човек, понеже само истинският Бог Отец чрез Своят единствен първороден/единороден Син Господ Исус Христос може да реши проблемите на всеки човек веднъж завинаги, а не само за известно време, докато толкова милиарди човеци се нуждаят от спасение, изцеление, реализация и възкресение, разни служители на човешката(666) религия, в това число и твоят прехвален от теб страшниковски ля вей, въобще не им пука за никого освен най-вече за самите себе си, а в същото време истинските Светии нон-стоп ходатайстват пред истинският Господ Бог за спасение/осигуряване на всички човеци/одушевени, благодарение на които ти и всички останали чалнати от суетата човечета имате живот и при това малко или много благодатен, но ето как се отблагодарявате на Онези, без които сега дори нямаше да съществувате, а да не говорим че без истинският Господ Бог дори нямаше да можете да си починете в дълбок сън без съновидения, сиреч под формата на несъществуване, и като последни думи в този reply можем да кажем само това, внимавай много и ти и всички други, които се опитват(-е) да съсипят(-ете) Божията Работа, защото виж какво пише тук:
"Горко на света поради съблазните(т.е. поради верческите/духовните неправди), защото е неизбежно(т.е. понеже не-дай-Си-Боже може да се окаже неизбежно) да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда(т.е. но горко на онези човеци, чрез които верческото/духовното беззаконие се явява на света)!" Матей 18: 7,
"горко на този човек, чрез когото Човешкият Син се предава(т.е. горко на онези човеци, чрез които истинският Господ Бог е предаван)! Добре би било за този човек(т.е. за всеки такъв човек), ако не бе се родил." Марк 14: 21
Странно как с измислянето на пеницилина и антибиотиците, тези "болестотворни" духове изведнъж доста понамаляха. Много ми е интересно как ще обясниш това. Сигурен съм, че медицината от последните 100 години няма нищо общо с намаляването на смъртните случаи от болестотворните духове причиняващи чума, тиф, хепатит, грип и т.н., нали ?
лигльо, защо твоята медитация или твоята астрална проекция, или каквото е там, не ти помогне да разбереш?!, защото лиготенето не препоръчва никого пред истинският Бог, Бог е Любов, а не духовно превъзнасяне, духовността крие в себе си всякакви опасности, понеже е невидима за физическото зрение, може и да се вижда нещо през третото око, но само истинският Господ Бог е единственият, Който вижда всичко, докато останалите същества нямат и не могат да постигнат Неговото Всепознание, но в най-максималният случай могат да виждат само малка част от нещата, докато другата си остава непозната за тях
"И Исус рече: За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите(т.е. за да прогледат физически слепите), а виждащите да ослепеят(т.е. а духовно виждащите да загубят окултните си възприятия/сетива/познания). Ония от фарисеите(т.е. онези от неправедните духовни служители/работници), които бяха с Него, като чуха това, рекоха Му: Да не сме и ние слепи? Исус им рече: Ако бяхте слепи(т.е. ако бяхте духовно слепи), не бихте имали грях, но понеже сега казвате: Виждаме,(т.е. ето, ние имаме духовно зрение/познание, затова) грехът ви остава." Йоан 9: 29-41
именно истинският Господ Бог и Светиите стоят зад всички случаи на изцеление, Те имат дълг да спасяват/изцеляват всички погинали/болни човеци/одушевени от вселенета, ето как медицината е лекувала, понеже не просто тя, но най-вече истинските Святи лекуваха през цялото време досега, но лекарите и хирурзите също участваха, понеже докато Светиите осигуряваха лечение по духовен път чрез молитви/ходатайства към истинският Господ Бог, лекарите най-малкото взеха пълно физическо участие в процеса на лечение, така че, сега трябва да благодариш на тях, а не на тралялавей и тям подобните откачалки
Doctor_Satan
06-17-2012, 17:34
голям лигоч си, нито аншоа тралялавей, нито който и да е от онези (вятърничеви) странни птици на мрака, не може да реши трайно проблемите на който и да е човек, понеже само истинският Бог Отец чрез Своят единствен първороден/единороден Син Господ Исус Христос може да реши проблемите на всеки човек веднъж завинаги, а не само за известно време, докато толкова милиарди човеци се нуждаят от спасение, изцеление, реализация и възкресение, разни служители на човешката(666) религия, в това число и твоят прехвален от теб страшниковски ля вей, въобще не им пука за никого освен най-вече за самите себе си, а в същото време истинските Светии нон-стоп ходатайстват пред истинският Господ Бог за спасение/осигуряване на всички човеци/одушевени, благодарение на които ти и всички останали чалнати от суетата човечета имате живот и при това малко или много благодатен, но ето как се отблагодарявате на Онези, без които сега дори нямаше да съществувате, а да не говорим че без истинският Господ Бог дори нямаше да можете да си починете в дълбок сън без съновидения, сиреч под формата на несъществуване, и като последни думи в този reply можем да кажем само това, внимавай много и ти и всички други, които се опитват(-е) да съсипят(-ете) Божията Работа, защото виж какво пише тук:
"Горко на света поради съблазните(т.е. поради верческите/духовните неправди), защото е неизбежно(т.е. понеже не-дай-Си-Боже може да се окаже неизбежно) да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда(т.е. но горко на онези човеци, чрез които верческото/духовното беззаконие се явява на света)!" Матей 18: 7,
"горко на този човек, чрез когото Човешкият Син се предава(т.е. горко на онези човеци, чрез които истинският Господ Бог е предаван)! Добре би било за този човек(т.е. за всеки такъв човек), ако не бе се родил." Марк 14: 21
лигльо, защо твоята медитация или твоята астрална проекция, или каквото е там, не ти помогне да разбереш?!, защото лиготенето не препоръчва никого пред истинският Бог, Бог е Любов, а не духовно превъзнасяне, духовността крие в себе си всякакви опасности, понеже е невидима за физическото зрение, може и да се вижда нещо през третото око, но само истинският Господ Бог е единственият, Който вижда всичко, докато останалите същества нямат и не могат да постигнат Неговото Всепознание, но в най-максималният случай могат да виждат само малка част от нещата, докато другата си остава непозната за тях
"И Исус рече: За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите(т.е. за да прогледат физически слепите), а виждащите да ослепеят(т.е. а духовно виждащите да загубят окултните си възприятия/сетива/познания). Ония от фарисеите(т.е. онези от неправедните духовни служители/работници), които бяха с Него, като чуха това, рекоха Му: Да не сме и ние слепи? Исус им рече: Ако бяхте слепи(т.е. ако бяхте духовно слепи), не бихте имали грях, но понеже сега казвате: Виждаме,(т.е. ето, ние имаме духовно зрение/познание, затова) грехът ви остава." Йоан 9: 29-41
именно истинският Господ Бог и Светиите стоят зад всички случаи на изцеление, Те имат дълг да спасяват/изцеляват всички погинали/болни човеци/одушевени от вселенета, ето как медицината е лекувала, понеже не просто тя, но най-вече истинските Святи лекуваха през цялото време досега, но лекарите и хирурзите също участваха, понеже докато Светиите осигуряваха лечение по духовен път чрез молитви/ходатайства към истинският Господ Бог, лекарите най-малкото взеха пълно физическо участие в процеса на лечение, така че, сега трябва да благодариш на тях, а не на тралялавей и тям подобните откачалки
Не ми отговори на въпроса. Как ще обясниш връзката между откриването на новите лекарства и намаляването на смъртните случай. Отговорът е повече от ясен за мен, но ти твърдиш че болестите са причинени от зли духове. Не разбирам как злият дух ще се повлияе от лекарства....И те помолих да не ми отговаряш с цитати, а със синтезирани от теб, с нормален словоред, изречения. Ясно и просто! Ти само разтягаш локуми и нищо не казваш. Все пак налучка едно нещо. Антон ЛаВей не го интересува за мен. Сатанизмът е индивидуална философия, насочена към развиването на индивида и крайната цел е да се превърнеш в Господ и да владееш сам съдбата си, а не да се криеш като някаква религиозна мишка и по цял ден да си биеш стената в главата и да викаш колко обичаш Господ. Но те разбирам, защо си избрал този път. Така се освобождаваш от всякакво съмнение и от всякаква отговорност(Истината е в Бог и всичко е негово дело). Но този път е за душевно слаби хора и хора с инфантилна психика. Ти си като едно дете, което боготвори баща си и тровиш сам себе си за да му се докажеш. И въпреки всички глупости, които си написал (копирал) и в които безусловно вярваш, все пак се вижда частицата самостоятелно мнение, която толкова дълго си се опитвал да елиминираш, но безуспешно. Не можеш да елиминираш това, което те прави човек - съмнението и любопитството към непознатото. Както и да е, не ми е в природата да съдя никого, защото не съм Господ. Освен това е арогантно и глупаво. Така че и теб няма да съдя. Ти си намерил своя път, но не правиш изключение от всички останали и пак плуваш в тъмнината, просто в другата част на бездната. Всичките потъваме в тая бездна, но е по-добре да знаеш че си там, отколкото да се заблуждаваш, че си на повърхността. Това правиш ти, мислиш си, че си открил истината, а всъщност си на дъното на бездната.
Но в този форум, тази гледна точка, която според мен е по-близка до истината, не важи, защото тук има логична верига от твърдение-доказателство, което при теб липсва. Всъщност можеш ли да ми кажеш, защо изобщо пишеш тук , в този форум? Искаш да помогнеш ли? Държиш се доста враждебно и от далеч се вижда злобата ти, точно обратното на това, което проповядваш.
Ilikeliljon
06-17-2012, 17:47
Обясняваш, ме духовете са получили власт чрез човешката религия изброяваш какво включва и след това цитираш Библията, която е част от една от изброените човешки религии. Не знам какво да си мисля по тоя въпрос, освен че си противоречиш. Кажи ми какво мислиш по този въпрос?
WeNeedMoreDrugs
06-17-2012, 19:00
Не разбрахте ли, че Нпп е Киану Рийвс?
http://www.filmjunk.com/images/weblog/2010/06/constantine2.jpg
Говори си с ангели екстрадира нелегално пребиваващи демони, пътува от време на време до "другата" страна...
Внимавайте с кого си имате работа!
окултните работи са сатанинско дело, веднъж един бхагаван(т.е. главен антихрист) придружаван от множество аватари(т.е. от множество подчинени на него антихристи) се явиха пред мен за да ме изкушават показвайки (ми) големи чудеса и знамения, той ми предложи да се присъединя към тях като ми показа три велики чудеса/знамения, първото знамение беше че направиха на тъмното нощно небе да се появят множество цветни планети и звезди, които танцуваха на небосвода и гледката и звуците бяха по-красиви от всяка празнична заря, второто бяха едни много хубави девойки, които ми предлагаха най-превъзходни еротични наслаждения каквито на земята няма, а при третото той ми даде някакво състояние, при което аз виждах и възприемах цялата вселена като Бог, бях всеприсъстващ като Бог в всяко кътче на вселената, и имах могъщество, с което можех да правя вселенски чудеса подобно на Бога, но добре че истинският Господ Бог направи аз да не падна в изкушение и им отказах и трите оферти и те си тръгнаха и всичките им чудеса и знамения изчезнаха така сякаш те въобще не се бяха появявали - такива неща са много опасни
Не ми отговори на въпроса. Как ще обясниш връзката между откриването на новите лекарства и намаляването на смъртните случай. Отговорът е повече от ясен за мен, но ти твърдиш че болестите са причинени от зли духове. Не разбирам как злият дух ще се повлияе от лекарства....И те помолих да не ми отговаряш с цитати, а със синтезирани от теб, с нормален словоред, изречения. Ясно и просто! Ти само разтягаш локуми и нищо не казваш. Все пак налучка едно нещо. Антон ЛаВей не го интересува за мен. Сатанизмът е индивидуална философия, насочена към развиването на индивида и крайната цел е да се превърнеш в Господ и да владееш сам съдбата си, а не да се криеш като някаква религиозна мишка и по цял ден да си биеш стената в главата и да викаш колко обичаш Господ. Но те разбирам, защо си избрал този път. Така се освобождаваш от всякакво съмнение и от всякаква отговорност(Истината е в Бог и всичко е негово дело). Но този път е за душевно слаби хора и хора с инфантилна психика. Ти си като едно дете, което боготвори баща си и тровиш сам себе си за да му се докажеш. И въпреки всички глупости, които си написал (копирал) и в които безусловно вярваш, все пак се вижда частицата самостоятелно мнение, която толкова дълго си се опитвал да елиминираш, но безуспешно. Не можеш да елиминираш това, което те прави човек - съмнението и любопитството към непознатото. Както и да е, не ми е в природата да съдя никого, защото не съм Господ. Освен това е арогантно и глупаво. Така че и теб няма да съдя. Ти си намерил своя път, но не правиш изключение от всички останали и пак плуваш в тъмнината, просто в другата част на бездната. Всичките потъваме в тая бездна, но е по-добре да знаеш че си там, отколкото да се заблуждаваш, че си на повърхността. Това правиш ти, мислиш си, че си открил истината, а всъщност си на дъното на бездната.
Но в този форум, тази гледна точка, която според мен е по-близка до истината, не важи, защото тук има логична верига от твърдение-доказателство, което при теб липсва. Всъщност можеш ли да ми кажеш, защо изобщо пишеш тук , в този форум? Искаш да помогнеш ли? Държиш се доста враждебно и от далеч се вижда злобата ти, точно обратното на това, което проповядваш.
ние не злобеем, а когато употребяваме думи като "лигльо" и пр., го казваме без злоба и дори шеговито, но разбира се това не означава че онези, които се опитват да навредят на истинските Светии, гарантирано ще се отърват безнаказано, обаче ние никога не бързаме да причиняваме зло на когото и да е от човеците, понеже целта на истинският Господ Бог и Неговите Светии е да се осигури съвсем безусловно пълно спасение на всички хора/одушевени за вечен живот, въпреки това Бог никак не толерира опитите за посегателство, особено когато са против истинските Светии
"те(т.е. съответните злонамерени човеци) се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на(т.е. и започнаха да нападат) светиите и обичния град(т.е. и да действуват против правилната вяра); но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде." Откровение 20: 9
истинските Светии никога не атакуват първи когото и да е от човеците/одушевените, но винаги са най-последни в това отношение, обаче както вече казахме и по-горе, Бог и Неговата Небесна Войска може никак да не се церемонят ако някой Го ядоса, а Той може да се разгневи на всякаква неправда
"Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда." Римляни 1: 18
учението на истинският Бог, което е описано в Библията, учи на това да се работи за безусловното спасение на всички човеци/одушевени за вечен живог, така че всеки от вярващите да търси не своята си полза, но ползата на другите човеци според Божията Воля, докато такова учение за каквото ти свидетелствуваш в цитата от този reply, е малко или много користолюбие, т.е. търсене на своята си лична полза, разбира се като казваме това ние не осъждаме никого от човеците, но и не бихме толерирали каквато и да е злоупотреба с нашето търпение
а що се отнася до лекарствата и хирургията, те наистина се оказаха неща, чрез които дохожда изцеление/спасение за човеците/одушевените, но това никак нямаше да стане без непрестанната намеса на истинският Господ Бог, досега именно Той правеше тези неща да бъдат полезни и ефективни, за което допринесе любовта на много хора и труда на немалко лекари/хирурзи, обаче без истинският Бог нито едно от добрите неща не би могло да се случи, в началото не е имало такава медицина на земята и такива лекарства, но те са се появили чак после, а именно Божият Дух създаде всички атоми и градивни елементи, от които бяха създадени планетите, на които има флора и фауна, както и човеците, които ги населяват, а чак след това когато грехът пороби света и вследствие на това се (по-)явиха злините, влошаванията, болестите и страданията, дойде момент, в който се появиха медицината и нейните служители, така че, след като всичко е създадено от нищото, така както човеците създадоха роботи с изкуствен интелект, така и всичкото Творение е в ръцете на Бога, понеже Той го е създал от нищото
Обясняваш, ме духовете са получили власт чрез човешката религия изброяваш какво включва и след това цитираш Библията, която е част от една от изброените човешки религии. Не знам какво да си мисля по тоя въпрос, освен че си противоречиш. Кажи ми какво мислиш по този въпрос?
Библията е единственото официално Св. Писание дадено от Бога макар и чрез човеци-пророци, докато човешките(666) религии са създадени от човеци с нечисти/користни цели
WeNeedMoreDrugs
06-18-2012, 00:32
Защо говориш в множествено число? Това за теб начин да се шегуваш с намеците на останалите, че си мръднал в главата ли е, или наистина не си сам в главата?
И още нещо, как Бог ще сътвори нещо, когато не е разполагал нищо, дори с инструменти? Питам, защото правиш аналогия с роботите и изкуствения интелект, които все пак, за да ги има трябва да са били налице частите преди да бъдат сглобени. Един часовникар има нужда от части, за да направи часовник. А дори преди това налице лист и химикалка, за да има основа, за да се постави основа на проекта? И искам обоснован отговор.
Второ, как би коментирал тази реч. http://www.youtube.com/watch?v=jARp24AJWLk
Ilikeliljon
06-18-2012, 05:46
NPP това не отговори на въпроса ми. Библията е част от християнството, а то според тебе влиза в графата на човешките религии, които духовете използват, за да получат власт над хората. Ако си чел малко за будизма и за някои негови секти (тази дума има различен смисъл от християнския за секта) ще разбереш, че християнството не е единствената човеколюбива религия (поне в Новия завет), а има и други, но това е ако си отвориш очите. Случайно да не си учил богословие или пък да учиш. Предполагам, че там може да пълнят главата с глупости.
defender
06-18-2012, 06:33
Библията е единственото официално Св. Писание дадено от Бога макар и чрез човеци-пророци, докато човешките(666) религии са създадени от човеци с нечисти/користни цели
приятелю "еретик - езичник - сектант - пишман свидетел на словото (666)", християнството е създадено от Христос и Апостолите, всеки последовател на Христос се нарича християнин. Дори на самите апостоли са им казвали християни (чети си Библията внимателно и правилно)
Защо говориш в множествено число? Това за теб начин да се шегуваш с намеците на останалите, че си мръднал в главата ли е, или наистина не си сам в главата?
И още нещо, как Бог ще сътвори нещо, когато не е разполагал нищо, дори с инструменти? Питам, защото правиш аналогия с роботите и изкуствения интелект, които все пак, за да ги има трябва да са били налице частите преди да бъдат сглобени. Един часовникар има нужда от части, за да направи часовник. А дори преди това налице лист и химикалка, за да има основа, за да се постави основа на проекта? И искам обоснован отговор.
Второ, как би коментирал тази реч. http://www.youtube.com/watch?v=jARp24AJWLk
речта е от някакъв филм, но ние не сме кинокритици, говоря в множествено число, защото не свидетелствувам Словото от себе си, но го получавам от истинският Господ Бог и Неговите истински Светии и Ангели, аз съм само техен свидетел, а относно това с какво (е) разполага(-л) Бог, това ние човеците едва ли можем да видим, след като дори не можем да видим какво има отвъд атомите и другите познати елементарни частици, но отговорът, който можем да дадем е че Бог е част от безкрайно съществуващата вселена, всъщност без Него, вселената щеше да бъде единствено едно пусто и неустроено място/пространство, така че, в вселената има (поне) няколко безкрайно съществуващи неща, и те са: Бог, душите, някаква(-и) изначална(-и) субстанция(-и), времето като константен период, както и останалата част от вселената, но такова знание не ни дава нищо, дори и ние човеците да имаме всички знания на Бога, ето как пак не можем да имаме Неговата Власт/Сила, а дори и да имаме (нещо от) Неговата Власт/Сила, ето как нямаме всички Негови (По-)знания, понеже ако досега поне един от човеците имаше всичкото (по-)знание и всичкото могъщество на Бога, тогава сега цялото човечество щеше вече да бъде спасено за вечен живот, и всички ние човеците щяхме да живеем в пълен Рай без никакви проблеми и беди, но уви дори и след толкова много хилядолетия и толкова напреднала цивилизованост и наука, човеците пак си остават неспособни да спасят съвършено цялото човечество за вечен живот - това го може само истинският Бог Отец чрез Своят единствен първороден/единороден Син Исус Христос
NPP това не отговори на въпроса ми. Библията е част от християнството, а то според тебе влиза в графата на човешките религии, които духовете използват, за да получат власт над хората. Ако си чел малко за будизма и за някои негови секти (тази дума има различен смисъл от християнския за секта) ще разбереш, че християнството не е единствената човеколюбива религия (поне в Новия завет), а има и други, но това е ако си отвориш очите. Случайно да не си учил богословие или пък да учиш. Предполагам, че там може да пълнят главата с глупости.
не християнството е написало Библията, но всички библейски книги са били написани от разни пророци много преди да се появи думата/понятието християнство, не че не е имало и няма праведни християни, обаче досега в немалко хритстиянски деноминации и секти също се вършеше верческо/духовно беззаконие, сиреч неправда в вярата, като казваме това ние не съдим никого от човеците, обаче за съжаление човешката(666) религия си остава такава("зверова") независимо от имената, с които е назовавана, а що се отнася до будизма, това е просто едно от старите вероучения, които нямат нищо общо с Новият Завет, всъщност будизмът е просто един от клоновете на вероучението йога, което е учението на кришна, буда е просто един от подаватарите на кришна, макар и привидно изглеждащ по-добър от него, а най-сатанинските вероучения са именно йога и останалите индийски - това че изглеждат човеколюбиви, не означава че са 100% праведни, що се отнася до теологията, ние не сме последователи на каквато и да е такава, а в тази държава теологията е изучавана официално именно въз основа на християнството, което е най-малко лошото от човешките(666) вероизповедания, но все пак не достатъчно че да си заслужава да му бъдеш (строг) последовател
Doctor_Satan
06-18-2012, 08:05
Npp Имам един въпрос на който се съмнявам, че ще можеш да отговориш, защото няма как да заобиколиш логиката.
Значи ти приемаш, че всичко около нас е създадено от Бог - от птичките и тревичките до атомите и електромагнитните вълни. Следователно вярваш че всяко нещо си има създател, ако не човек, то Бог. Атеистите често казват, че Големият взрив е създал всичко. И ти тогава казваш, е кой е създал Големият взрив - Господ естествено! Та ето и въпроса ми. КОЙ Е СЪЗДАЛ ГОСПОД? За да приемаш че всяко нещо трябва да има създател, то значи и Господ трябва да има. И сега съм сигурен, че ще почваш да ми обяснаваш, " Ама Бог е всемогъщ, знае всичко и т.н." Да ама не! Защо включваш всичко в една категория, а изключваш Бог от нея? Ако Господ може да си съществува ей така, без никой да го е създал, то значи и Големият взрив и цялата Вселена могат да съществуват без някой да ги е създал. Следиш ли ми мисълта? Та или някой по-голям Господ, е създал Господ. И този по-голям Господ е създаден от някой друг по-голям и така до безкрайност. Или нещата съществуват без да имат създател, което отрича съществуването на Бог. Тук няма как логически да се измъкнеш, и предполагам пак ще изпишеш колко е велик Господ и как съществува над всичко. Ако някой може да ми обясни как така Господ може съществува без да е създаден, ако естествено приемаме за вярно твърдението че всичко си има създател и причина, ще го черпя една бира.
Ето още един парадокс: Ако Господ е всемогъщ и може да направи всичко, тогава може ли да направи камък толкова тежък, че самият той да не може да повдигне? Ако е всемогъщ то може да направи такъв камък , но няма да може да го вдигне, значи не е всемогъщ...... Do you feel mindfucked?
приятелю "еретик - езичник - сектант - пишман свидетел на словото (666)", християнството е създадено от Христос и Апостолите, всеки последовател на Христос се нарича християнин. Дори на самите апостоли са им казвали християни (чети си Библията внимателно и правилно)
а защо ли думата "християнство" я няма никъде в Библията?!, посочените в Новозаветните библиейски книги Христови ученици може и да са се наричали християни, но те наистина са били праведни, а къде сега ще срещнеш праведен християнин, след като не е лесно да се намери такъв, който спасява, изцелява, възкресява или поне свидетелствува истинскиото Слово не по-малко от посочените в Писанието Исусови ученици?!, не сме казали че въобще не е имало и че сега няма такива, но ето например ти като един типичен съвременен християнин как въобще не свидетелствуваш истинското Божие Слово, и как нито изявяваш съвършената Божия Любов, но дори посочваш съвършената Божия правда за ерес
defender
06-18-2012, 08:31
думите "християнство" и "християнин" произлизат от думата "Христос", и изразяват принадлежност, т.е. наричайки се човек християнин изразява своята принадлежност към Христос и че той е Негов последовател. Който казва че е "езичник-свидетел", а не християнин значи той отхвърля че принадлежи на Христос и че е е негов последовател.
Казвайки "аз не съм християнин" (както ти сам се определяш) ти все едно казваш, аз не съм последовател на Христос и не му принадлежа.
Npp Имам един въпрос на който се съмнявам, че ще можеш да отговориш, защото няма как да заобиколиш логиката.
Значи ти приемаш, че всичко около нас е създадено от Бог - от птичките и тревичките до атомите и електромагнитните вълни. Следователно вярваш че всяко нещо си има създател, ако не човек, то Бог. Атеистите често казват, че Големият взрив е създал всичко. И ти тогава казваш, е кой е създал Големият взрив - Господ естествено! Та ето и въпроса ми. КОЙ Е СЪЗДАЛ ГОСПОД? За да приемаш че всяко нещо трябва да има създател, то значи и Господ трябва да има. И сега съм сигурен, че ще почваш да ми обяснаваш, " Ама Бог е всемогъщ, знае всичко и т.н." Да ама не! Защо включваш всичко в една категория, а изключваш Бог от нея? Ако Господ може да си съществува ей така, без никой да го е създал, то значи и Големият взрив и цялата Вселена могат да съществуват без някой да ги е създал. Следиш ли ми мисълта? Та или някой по-голям Господ, е създал Господ. И този по-голям Господ е създаден от някой друг по-голям и така до безкрайност. Или нещата съществуват без да имат създател, което отрича съществуването на Бог. Тук няма как логически да се измъкнеш, и предполагам пак ще изпишеш колко е велик Господ и как съществува над всичко. Ако някой може да ми обясни как така Господ може съществува без да е създаден, ако естествено приемаме за вярно твърдението че всичко си има създател и причина, ще го черпя една бира.
Ето още един парадокс: Ако Господ е всемогъщ и може да направи всичко, тогава може ли да направи камък толкова тежък, че самият той да не може да повдигне? Ако е всемогъщ то може да направи такъв камък , но няма да може да го вдигне, значи не е всемогъщ...... Do you feel mindfucked?
Бог е самороден, Той се ражда в началото на вечността израствайки от Своето собствено семе, Бог е единственото същество, което се ражда от само себе си, това пише и в Св. Писанието(сиреч Библията):
"В началото бе Словото(т.е. в началото на вечността истинският Бог Отец се намираше в своята най-изначална форма на семе); и Словото беше у Бога(т.е. тогава Неговото Семе е било в процес на растеж); и Словото бе Бог(т.е. до момента, в който Той израстнал до своята напълно зряла форма). То в начало беше у Бога(т.е. именно така истинският Бог се е родил в началото на вечността). Всичко това чрез Него стана(т.е. дори и Неговото раждане е станало чрез Самият Него); и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана." Йоан 1: 1-5,
"На какво да оприличим Божието царство(т.е. Раждането на Бог)? или с каква притча да го представим? То прилича на синапово зърно, което, когато се посее в земята(т.е. което намирайки се в вселената), е по-малко от всичките семена, които са на земята(т.е. изглежда по- нищожно/слабо от всички същества); но когато се посее, расте, и става по-голямо от всичките злакове, и пуска големи клони, така че под сянката му могат да се подслонят небесните птици(т.е. множеството от Св. Ангели)." Марк 4: 30-32,
"Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят." Откровение 22: 13
истинският Бог може да прави всякакви добри неща, в това отношение за Него няма нищо невъзможно, именно това е разликата между Бога и човека, че за човека има много добри неща, които са невъзможни, но за Него всяко добро нещо е напълно възможно
"за Бога няма невъзможно нещо(т.е. от добрите неща)." Лука 1: 37,
"Невъзможното(т.е. всяко добро нещо, което е невъзможно) за човеците за Бога е възможно." Лука 18: 27
думите "християнство" и "християнин" произлизат от думата "Христос", и изразяват принадлежност, т.е. наричайки се човек християнин изразява своята принадлежност към Христос и че той е Негов последовател. Който казва че е "езичник-свидетел", а не християнин значи той отхвърля че принадлежи на Христос и че е е негов последовател.
Казвайки "аз не съм християнин" (както ти сам се определяш) ти все едно казваш, аз не съм последовател на Христос и не му принадлежа.
напротив, това са си твои предразсъдъци, както и на хората, които разсъждават като теб, никъде в Библията не пише че някой е длъжен да се нарича християнин, или че някой е длъжен да не отрича че е такъв, понеже не просто който се нарича християнин е праведен пред Бога и Христа, но онзи, който наистина е праведен на дело, а не само на думи, всеки неправеден вярващ може да си направи секта и да я нарече "християнство" или "исусиянство" или "господианство", и след това да каже че който не се нарече християнин като него е грешник, но ето какво казва самият Господ Исус Христос относно такива християни:
"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата. В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме(сиреч, в името на Исус Христос), не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие(т.е. верческо/духовно беззаконие)." Матей 7: 21-23,
"Защото не е юдеин(т.е. не е праведен) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. нито е правилна вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин(т.е. но праведен) е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване(т.е. а правилна вяра) е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 28-29
Doctor_Satan
06-18-2012, 09:15
Бог е самороден, Той се ражда в началото на вечността израствайки от Своето собствено семе, Бог е единственото същество, което се ражда от само себе си, това пише и в Св. Писанието(сиреч Библията):
"В началото бе Словото(т.е. в началото на вечността истинският Бог Отец се намираше в своята най-изначална форма на семе); и Словото беше у Бога(т.е. тогава Неговото Семе е било в процес на растеж); и Словото бе Бог(т.е. до момента, в който Той израстнал до своята напълно зряла форма). То в начало беше у Бога(т.е. именно така истинският Бог се е родил в началото на вечността). Всичко това чрез Него стана(т.е. дори и Неговото раждане е станало чрез Самият Него); и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана." Йоан 1: 1-5,
"На какво да оприличим Божието царство(т.е. Раждането на Бог)? или с каква притча да го представим? То прилича на синапово зърно, което, когато се посее в земята(т.е. което намирайки се в вселената), е по-малко от всичките семена, които са на земята(т.е. изглежда по- нищожно/слабо от всички същества); но когато се посее, расте, и става по-голямо от всичките злакове, и пуска големи клони, така че под сянката му могат да се подслонят небесните птици(т.е. множеството от Св. Ангели)." Марк 4: 30-32,
истинският Бог може да прави всякакви добри неща, в това отношение за Него няма нищо невъзможно, именно това е разликата между Бога и човека, че за човека има много добри неща, които са невъзможни, но за Него всяко добро нещо е напълно възможно
"за Бога няма невъзможно нещо(т.е. от добрите неща)." Лука 1: 37,
"Невъзможното(т.е. всяко добро нещо, което е невъзможно) за човеците за Бога е възможно." Лука 18: 27
Виждаш ли, няма как да заобиколиш логиката и можеш да се позоваваш само на измислени от хора текстове. Щом Бог се е зародил от себе си, какво пречи на Вселената да се е зародила от себе си, без намесата на какъвто и да е Бог? Разликата е, че част от вселената можем да я видим, а Бог не можем. Не ми обясни парадокса и не ми обясни, защо изключваш Господ от всичко останало, което има създател...
Не можеш ли тези всичките неща, които говориш, да ги оставиш за себе си и да спреш да пишеш тук? Логиката и вярата са като два противоположни езика. Тук е за хора с разум, не с вяра. Това е все едно да говориш на чужденец и да се опиташ да го убедиш в нещо. Просто няма как да стане. Да не говорим,че си просто тъп и отбягваш неудобните въпроси. Трябва да имаш отговори и тогава да претендираш за истина. Иначе си просто смешник.
WeNeedMoreDrugs
06-18-2012, 10:12
Нпп, а какво смяташ телевангелистите (televangelists както ги наричат в САЩ http://en.wikipedia.org/wiki/Televangelism), които твърдят, че самият Бог им казва какво да говорят пред хилядите (милиони дори в някои случаи), изцеляват от негово име и т.н. Какво смяташ да кажем за Бени Хинн например? http://en.wikipedia.org/wiki/Benni_Hinn
Истински пророк ли е или фалшив?
http://www.youtube.com/watch?v=tVG1x-rh6FE
Ilikeliljon
06-18-2012, 11:05
NPP това за началото бе словото и така нататък отразява победата на мъжкото начало над женското, победата на патриархалните религии (какво е християнството) над матриархалните. Силата на жената е в природата, в раждането, силата на мъжа е в словото ,в мисълта. Рече Бог да бъде светлина и бъде, рече това, рече онова. Това е типично мъжко идейно мислене, ама на теб тия неща не ти хрумват. Вземи да почетеш има прекрасни анализи на религията, които не са задължително отричащи я.
Виждаш ли, няма как да заобиколиш логиката и можеш да се позоваваш само на измислени от хора текстове. Щом Бог се е зародил от себе си, какво пречи на Вселената да се е зародила от себе си, без намесата на какъвто и да е Бог? Разликата е, че част от вселената можем да я видим, а Бог не можем. Не ми обясни парадокса и не ми обясни, защо изключваш Господ от всичко останало, което има създател...
Не можеш ли тези всичките неща, които говориш, да ги оставиш за себе си и да спреш да пишеш тук? Логиката и вярата са като два противоположни езика. Тук е за хора с разум, не с вяра. Това е все едно да говориш на чужденец и да се опиташ да го убедиш в нещо. Просто няма как да стане. Да не говорим,че си просто тъп и отбягваш неудобните въпроси. Трябва да имаш отговори и тогава да претендираш за истина. Иначе си просто смешник.
самата вселена е нещо, което съществува безпричинно, защото съществуването като нещо изначално и безкрайно съществуващо няма причина, поради което вселената сама по себе си е и начало и край, понеже именно тя е самото безкрайно съществуващо, и понеже именно Бог е живото същество, което я представлява, и затова обикновено в Писанието вселената не е представяна като нещо независимо от Бога, но по-скоро е представян самият Той, понеже всъщност именно Бог е самата вселена, защото де факто тя е Неговото тяло от гледна точка на безкрайното съществуване, хора като теб са склонни единствено да разглеждат вселената като безкрайна йерархична структура, обаче не е лошо да погледнат и от другата гледна точка (която е онази) на изначалното, понеже както преди да се появи синтетичния полимер, елементите/веществата, от които той е създаден са били в свободно състояние, така и преди създанието, субстанцията, от която то е изградено е била в изначалното си състояние, така щого най-напред е имало някаква най-изначална субстанция наречена в Библията "вода"
"Божият Дух се носеше над водата." Битие 1: 2,
"чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата," 2 Петрово 3: 5
както се вижда и от горните библейски стихове, Бог, Неговият Дух и Неговото Слово са по-висши дори и от самата най-изначална субстанция, понеже от същата гледна точка тя е Неговото тяло, така че, един Бог - Отца, един Господ - Исус Христос, един Божий Дух, едно Божие Слово, едно Божие Царство, една вселена, едно Св. Писание, една правилна вяра, и т.н. от всичко по едно
"Никак да се не кълнете; нито в небето, защото то е престол на Бога; нито в земята, защото е подножието Му; нито в Ерусалим(т.е. нито в вярата), защото е град на великия Цар." Матей 5: 34-35
defender
06-18-2012, 11:28
ние не злобеем, а когато употребяваме думи като "лигльо" и пр.,
кои сте вие бе npp, колко човека сте?
Нпп, а какво смяташ телевангелистите (televangelists както ги наричат в САЩ http://en.wikipedia.org/wiki/Televangelism), които твърдят, че самият Бог им казва какво да говорят пред хилядите (милиони дори в някои случаи), изцеляват от негово име и т.н. Какво смяташ да кажем за Бени Хинн например? http://en.wikipedia.org/wiki/Benni_Hinn
Истински пророк ли е или фалшив?
http://www.youtube.com/watch?v=tVG1x-rh6FE
досега на света имаше много лъжливи пророци и духовни учители, разбира се като казваме това ние не осъждаме нито един от човеците, нито посочваме някой от телевангелистите за лъжлив, нито бени хин, като лично аз не смея да ги посоча дори и за най-съвършени истински Светии, понеже не съм Бог, нито Господ, но просто най-обикновен човек, обаче предупреждението от страна на истинският Господ Бог е:
"Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. От плодовете(сиреч, от резултатите) им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. И тъй, от плодовете им ще ги познаете." Матей 7: 15-20
обаче макар и да говорим така, истинският Господ Бог и Неговите Светии имат за цел единствено да осигурят пълно спасение за вечен живот на всички човеци/одушевени, ето защо ние се стараем да показваме колкото се може повече безусловна милост дори и към най-злите човеци/одушевени според Волята на истинскят Господ Бог за целите на Неговото Дело, което (както вече казахме и по-горе) е осигуряване(-то) на вечно спасение за всичките човеци/души
Doctor_Satan
06-18-2012, 11:34
самата вселена е нещо, което съществува безпричинно, защото съществуването като нещо изначално и безкрайно съществуващо няма причина, поради което вселената сама по себе си е и начало и край, понеже именно тя е самото безкрайно съществуващо, и понеже именно Бог е живото същество, което я представлява, и затова обикновено в Писанието вселената не е представяна като нещо независимо от Бога, но по-скоро е представян самият Той, понеже всъщност именно Бог е самата вселена, защото де факто тя е Неговото тяло от гледна точка на безкрайното съществуване, хора като теб са склонни единствено да разглеждат вселената като безкрайна йерархична структура, обаче не е лошо да погледнат и от другата гледна точка (която е онази) на изначалното, понеже както преди да се появи синтетичния полимер, елементите/веществата, от които той е създаден са били в свободно състояние, така и преди създанието, субстанцията, от която то е изградено е била в изначалното си състояние, така щого най-напред е имало някаква най-изначална субстанция наречена в Библията "вода"
"Божият Дух се носеше над водата." Битие 1: 2,
"чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата," 2 Петрово 3: 5
както се вижда и от горните библейски стихове, Бог, Неговият Дух и Неговото Слово са по-висши дори и от самата най-изначална субстанция, понеже от същата гледна точка тя е Неговото тяло, така че, един Бог - Отца, един Господ - Исус Христос, един Божий Дух, едно Божие Слово, едно Божие Царство, една вселена, едно Св. Писание, една правилна вяра, и т.н. от всичко по едно
"Никак да се не кълнете; нито в небето, защото то е престол на Бога; нито в земята, защото е подножието Му; нито в Ерусалим(т.е. нито в вярата), защото е град на великия Цар." Матей 5: 34-35
Така съм по-склонен да се съглася. Ако Бог е цялата вселена , с всичките си мистерии, природни закони и безкрайност, то тогава и аз вярвам в този Бог. Но белобрад старец, живеещ на небето, изисквайки от теб да му се молиш 5 пъти дневно, е просто малоумно нещо, нямащо нищо общо с онзи вселенски порядък, висш ред, който можем да разбираме като Бог. Но този Бог не съди, не възнаграждава, и изобщо не му пука. Той просто съществува. Този вселенски ред всеки може да го види и усети, защото всеки е част от него, така че ако това имаш предвид под Господ, то бих се съгласил. Но той не е реален човек, няма мисли и разум и със сигурност не съди. А християнската форма на Бог е просто жалка схема за контрол на масите и правене на пари. Също както и всевъзможните му библии, пълна шашма. Единственото ценно там, са откраднатите от други, по-стари цивилизации, митове и легенди.
NPP това за началото бе словото и така нататък отразява победата на мъжкото начало над женското, победата на патриархалните религии (какво е християнството) над матриархалните. Силата на жената е в природата, в раждането, силата на мъжа е в словото ,в мисълта. Рече Бог да бъде светлина и бъде, рече това, рече онова. Това е типично мъжко идейно мислене, ама на теб тия неща не ти хрумват. Вземи да почетеш има прекрасни анализи на религията, които не са задължително отричащи я.
а защо и ти не признаваш Божията Истина, която бе свидетелствувана преди да бъде написана, не само преди, но и сега, но бързаш да я зачеркнеш заради някакви човешки анализи, които не са обосновани на Божията Правда след като съвсем очевидно са дискриминационни според един типично човешки маниер и модел наричан патриархален?!, да не би да си мислиш че жените не са човеци, или че са нещо средно между човек и животно?!, и те са човеци, само че от женски пол, а това че, мъжът е мъж, а жената е жена, е тема, в която не си заслужава да се впускаме, понеже е и Божия тайна, сиреч нещо, което колокото и ние човеците да се напъваме да я разискваме, едва ли бихме успяли да стигнем до Божиите Дълбочини, като единственото нещо, което си заслужава да кажем е че мъжете не е добре да се отнасят лошо към жените, и че жените е добре да уважават мъжете
"жените нека се подчиняват във всичко на(т.е. жените нека да показват винаги уважение към) своите мъже..... Мъже, любете(т.е. обичайте) жените си..... мъжете да любят жените си, както своите тела. Който люби жена си, себе си люби..... Защото никой никога не е намразил своето тяло, но го храни и се грижи за него..... "Затова ще остави човек баща си и майка си, и ще се привърже към жена си, и двамата ще станат една плът". Тая тайна е голяма;..... Но и вие, всеки до един, да люби своята жена, както себе си; а жената да се бои от(т.е. да уважава) мъжа си." Ефесяни 5: 24-33
Doctor_Satan
06-18-2012, 12:01
http://www.youtube.com/watch?v=TS0dVo6B9zc&feature= Поздрав за другаря Npp :D
Така съм по-склонен да се съглася. Ако Бог е цялата вселена , с всичките си мистерии, природни закони и безкрайност, то тогава и аз вярвам в този Бог. Но белобрад старец, живеещ на небето, изисквайки от теб да му се молиш 5 пъти дневно, е просто малоумно нещо, нямащо нищо общо с онзи вселенски порядък, висш ред, който можем да разбираме като Бог. Но този Бог не съди, не възнаграждава, и изобщо не му пука. Той просто съществува. Този вселенски ред всеки може да го види и усети, защото всеки е част от него, така че ако това имаш предвид под Господ, то бих се съгласил. Но той не е реален човек, няма мисли и разум и със сигурност не съди. А християнската форма на Бог е просто жалка схема за контрол на масите и правене на пари. Също както и всевъзможните му библии, пълна шашма. Единственото ценно там, са откраднатите от други, по-стари цивилизации, митове и легенди.
истината е че не е задължително всеки човек да бъде вярващ/набожен, но и не е редно вярата да бъде в дявола и/или в идоли, понеже е писано че вярата е безгрешно да бъде единствено в Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, всяка неправедна верческа/духовна дейност е грях, което значи че безверието е по-добро от неправедната вяра/духовност/религия
http://www.youtube.com/watch?v=TS0dVo6B9zc&feature= Поздрав за другаря Npp :D
дори и порното е по-добро от сатанизма
Doctor_Satan
06-18-2012, 12:14
дори и порното е по-добро от сатанизма
Що бе, Сейтан си е пич :D Позволява ти да си правиш каквото и както си искаш, с цел да станеш по-добър за себе си и да се чувстваш по-добре. И естествено Сатаната не съществува, а просто се използва от сатанистите като символ на борбата срещу християнските простотии.
Едит : Гледаш ли порно? :D Пляскаш ли жабата? Биеш ли джуджето? :D :D
defender
06-18-2012, 12:33
истината е че не е задължително всеки човек да бъде вярващ/набожен,
напротив, човек задължително трябва да има вяра:
"Който вярва в Сина, има живот вечен; който пък не вярва в Сина, не ще види живот, и гневът Божий пребъдва върху него." (Иоана 3:36)
Doctor_Satan
06-18-2012, 12:46
"Който вярва в Сина, има живот вечен; който пък не вярва в Сина, не ще види живот, и гневът Божий пребъдва върху него." (Иоана 3:36)
Ти си по-зле от npp май. Вярата е за хора, които нямат достатъчно мозъчен капацитет да се съмняват, затова приемат всичко на готово.
defender
06-18-2012, 12:55
Вярата е за хора, които нямат достатъчно мозъчен капацитет да се съмняват, затова приемат всичко на готово.
аха, така ли пише в Библията, дооообре.
Що бе, Сейтан си е пич :D Позволява ти да си правиш каквото и както си искаш, с цел да станеш по-добър за себе си и да се чувстваш по-добре. И естествено Сатаната не съществува, а просто се използва от сатанистите като символ на борбата срещу християнските простотии.
Едит : Гледаш ли порно? :D Пляскаш ли жабата? Биеш ли джуджето? :D :D
проблема е че наистина има дявол, и че всеки, който върши неправда в вярата е най-уязвим, затова е най-добре човек да е отречен от всякакви неправедни верчески/духовни дейности, включително и от сатанизма, който също е една от човешките(666) религии, а колкото до порното, няма как да се препоръч(в)а, иначе наистина по-добре би било за човека ако не се въздържа от секс отколкото от неправедни верчески/духовни дейности, обаче поради редица причини засега сексът остава по-скоро в категорията на непрепоръчителните неща
а какво е да вярваш в Сина?!, ако някой уж вярва в Христос, а пък върши неправда в вярата и причинява зло на някакъв човек, как ще бъде признат за верен?!, но няма ли по-скоро невярващите/нерелигиозните/неокултистите, които не причиняват нищо лошо на никого да бъдат признати за верни, след като не нарушават заповедта на Христос?!
"по това сме уверени, че Го познаваме, ако пазим заповедите Му. Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него. Но ако някой пази словото Му, неговата любов към Бога е наистина съвършена. По това знаем, че сме в Него. Който казва, че пребъдва в Него, сам е длъжен да ходи, както е ходил Христос." 1 Йоаново 2: 3-6,
"Който казва, че е в светлината, а мрази брата си, той и до сега е в тъмнината. Който люби брата си, той пребъдва в светлината; и в него няма съблазън. А който мрази брата си той е в тъмнината и в тъмнината ходи, и не знае къде отива, защото тъмнината е заслепила очите му." 1 Йоаново 2: 9-11,
"Ако рече някой: Любя Бога, а мразя брата си, той е лъжец; защото, който не люби брата си, когото е видял, не може да люби Бога, Когото не е видял. И тая заповед имаме от Него: Който люби Бога, да люби и брата си." 1 Йоаново 4: 20-21
Бог е Отец на всички(-те) човеци, а те са Негови синове и братя помежду си
defender
06-18-2012, 13:21
а какво е да вярваш в Сина?!, ако някой уж вярва в Христос, а пък върши неправда в вярата и причинява зло на някакъв човек, как ще бъде признат за верен?!, но няма ли по-скоро невярващите/нерелигиозните/неокултистите, които не причиняват нищо лошо на никого да бъдат признати за верни, след като не нарушават заповедта на Христос?!
А кой човек може да се оправдае чрез закона.
"защото чрез делата на закона няма да се оправдае пред Него нито една плът."
Doctor_Satan
06-18-2012, 13:21
аха, така ли пише в Библията, дооообре.
Нееее пише го в стотиците книги изписани за човешката психология. За разлика от другите науки, тя(психологията) не казва кое е вярно и невярно, а търси мотивите за всичко. Ще си позволя да постна един коментар на човек от друг форум, които се пишеше под псевдоним Ramus BG. Та ето какво беше написал той:
"....... Християнството никога не се е разпространявало само от „грамотни свещеници“, нито е било някакво тайнство. СЪЩИНСКИТЕ МИСЛЕЩИ ХОРА не вярват в каквото и да е, най-малко на елементарните житейски алегории поднесени като притчи и да ги приеме за ИСТИНА, само защото последователите нарекли сборника за тях „СВЕЩЕНА“ библия.
ЗА същностния мислещ човек не съществува понятието ИСТИНА – не му е потребно. Не са потребни още и идоли, свещености, принадлежности, етикети. Той никога не е патриот, не е привързан към националност, семейство, кариера, служба, вярност, каузи, той израства убежденията си в каквото и да е, и спира да има потребност да вярва – в най-най-широк смисъл.Той само изучава, наблюдава, съпоставя (помнейки че е условно и относително), извежда, проверява за адекватност, екпериментира.
За Мислещия самостоятелно човек, всички описания са само условни и относителни. Той познава през пътя си, че ОПИСАНОТО никога не е ОПИСАНИЕТО, или с алегорията КАРТАТА НИКОГА НЕ Е ТЕРИТОРИЯТА. И се научава да не ги бърка и да ги РАЗ-ПОЗНАВА. Докато „малките хора“ имат нужда от абсолютности, от идоли, от обяснения, от авторитети на които да се подпират и зад които да се крият. ОТ такива, които да им казват кое какво е, защо е, откъде е и как е. И ако се „припознаят“ (проектират) през него те му изрезонирват и го приемат като част от тяхната собствена идентичност. И почват да го защитават (като свое), вече с идеята за АЗ, преминала през концепцията. И проблема не е в концепциите или библията – проблема е в отношението на вкопчване на последователя. И следва защитата, доказването, намирането на доказателства и аргументи, напълно погрешното му интелектуализиране. И всичко само и само да се придаде нужния блясък на напълно измислени виртуални идейни абстракции, които да изиграят ролята на капана на „празното“ у всеки По-Следо-Вател. Търсенето на идолна фигура е типичен детски атавизъм – психично наследство от детството на всяко дете. Етап в който то е изживява идеята си за безпомощност и незначителност, и за него образните фигури на родителите му са неговите „богове“. И то ги стреми чрез подражание и имитация – за да компенсира своята недостатъчност. В човечеството това се изразява с една универсална проекция – един образ събиращ в себе си всички несъзнателни идеи на „децата“ в изживяването им за недостатъчност, за несъвършенство, за слабост… един обединяващ символ-образ – толкова универсален, че да върши работа навсякъде по цялото земно кълбо, във всяка култура… Сещате ли се кой е този УНИВЕРСАЛЕН ОБРАЗ? Децата които имат нужда от него, го наричат БОГ. И тайната на всяко абстрактно понятие, каквото е той е именно, че думата е еднаква, но всеки запълва нейното съдържание със собствен пълнеж и така може с лекота да го използва за вътрешните потребности да си го привижда и сънува. Там е работата, че тия потребности са напълно несъзнателни. Вътрешния свят на човека е цяла вселена. В нея най-малката и незначителна част е онова, което се приема за „явно“. Което се възприема, с идеята че е ясно. Всъщност именно тая особеност подвежда всеки егоист – че познава, че знае, че му е ясно и така се поражда явлението НЕВЕЖЕСТВО ( не от незнание). Но въоръжен с груповите обяснения, той само защитата груповата схема, който той е възприел за истина и оттам в РЕАЛНОСТ. ЧОВЕКА е конструктор на реалността (си). Тайната за всичко това (и много още) се крие вътре в самия човек – там зад завесата на невидимото, завесата на несъзнаваното – а там е повече от 99% (условно) от същината на нещата. Там се забърква кухнята на събитията, които оформят битието. И достъпа е „отворен“ отворен само и единствено за „Собственика“ – няма как „отвън“, няма кой, няма защо, няма и как някой „друг“ да вникне, да се потопи, или да върви по „собствения път“ на всеки човек.
Мислещия познава много неща – не ги знае, ПОЗНАВА ГИ. Знаенето се възвеличава само в груповия живот – то е нищо и няма стойност в самостоятелните търсения и ПЪТ. Там въпроса опира до САМОСТОЯТЕЛНО ПОЗНАНИЕ – чрез самостоятелни открития (еврики), проверки за адекватност, ново откритие, нова проверка, анализ, вникване в собствения си вътрешен свят с нещо подобно на „психична управляема самодисекция“...
Там комплексното и евристичното мислене и възприятие имат стойност, защото са съответствени на онова, което се случва там – надълбокото. Там има стойност онова, което матрично е наречено САМОСТОЯТЕЛНО КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ."
А кой човек може да се оправдае чрез закона.
"защото чрез делата на закона няма да се оправдае пред Него нито една плът."
"делата на закона" са човешките(666) верчески/духовни дейности, а "делата на вярата" са добрите дела, понеже "Бог е Любов", което ще рече че вярващия трябва да проявява любов към останалите човеци, а не просто да следва духовност, мъдрост, възвишеност и могъщество, понеже в духовността не се вижда какви духове може да се окаже че владеят там, понеже духовното, духовете и духовността са невидими за физическите възприятия неща, защото досега е имало и зли духове, докато любовта/добротата е разбираема за всички
"Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов.....Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него." 1 Йоаново 4: 8-16,
"братя, вижте какви сте вие призваните, че между вас няма мнозина(т.е. между вас няма такива, които са много) мъдри според човеците, нито мнозина(т.е. нито такива, които са много) силни, нито мнозина(т.е. нито такива, които са много) благородни. Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните; още и долните и презрените неща на света избра Бог, да(т.е. за да посрами възвишените/благородните и възвеличените)! и ония, които ги няма(т.е. съвършено добрите), за да унищожи тия, които ги има(т.е. злите), за да не се похвали ни една твар(т.е. за да не се похвали нито една лошотия/неправда) пред Бога. А от Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление; тъй щото, както е писано, "който се хвали, с Господа да се хвали(сиреч, да се хвали не с тщеславие, но да проявява доброта към човеците/одушевените, понеже именно любовта е от Господа)"." 1 Коринтяни 1: 26-31,
"Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне(т.е. на всякакви ритуали, отречения и жертвоприношения), а любов нямам, никак не ме ползува. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява(т.е. не злобее), не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината(т.е. а се радва на доброто), всичко премълчава(т.е. никога не причинява неприятности), на всичко хваща вяра(т.е. при всякакви обстоятелства е вярна на доброто), на всичко се надява(т.е. винаги се надява на възможно най-доброто), всичко търпи(т.е. претърпява). Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати." 1 Коринтяни 13: 1-8
defender
06-18-2012, 14:05
делата на любовта са необходими, но любов ако е сама по себе си е недостатъчна, тази любов трябва да има цел и да се върши в името на нещо. И в зависимост от това с каква цел и за какво се върши, тя има цена или няма.
делата на любовта са необходими, но любов ако е сама по себе си е недостатъчна, тази любов трябва да има цел и да се върши в името на нещо. И в зависимост от това с каква цел и за какво се върши, тя има цена или няма.
любовта в Библията е доброто отношение към човеците, или поне нелошото, а доброто винаги си е добро, дори и без цел то винаги е ценно, както може да се види и от написаното в Писанието (че) там също пише просто "любов" без да се поставя каквато и да е задължителна цел (на първо място), понеже в истинският Господ Бог има не само Спасителна Служба но и Рай, понеже ако не си добър като служителите на Спасението, поне можеш да не си лош, с което да си достоен представител на Раят
defender
06-18-2012, 14:24
ок, аз познавам човек който беше добър към една жена, но само за да му пусне иначе не му пукаше.
проявена доброта, но за постигане на лоши цели не е добро.
Doctor_Satan
06-18-2012, 14:47
Defender , как ще коментираш това, което съм постнал по-горе?
ок, аз познавам човек който беше добър към една жена, но само за да му пусне иначе не му пукаше.
ако се е отнасял лошо с онази жена, тогава е сигурно че не е бил винаги добър с нея, друг е въпроса че системата на човешката(666) религия докара толкова злини в живота на човеците, поради което немалко от тях се оказаха водени от лошотия, кощунство, порочност, злоба, надменност, подлост, коварство, завист, грабеж, враждебност, агресивност, и пр., ето че и ти самият си воден от типични несмислени, пренебрежителни и високомерни човешки модели, гледаш какво да придобиеш за себе си, но почти не показваш уважение към другите, като казваме това ние не те съдим, но просто посочваме недостатъците на човешката(666) религия, понеже тя е пълна с такива, докато целта на истинският Господ Бог и истинските Светии е да се осигури пълно спасение за вечен живот на всички човеци/одушевени без значение добри или зли, вярващи или невярващи
"Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите(т.е. да има благодат както за добрите така и за злите), и дава дъжд на праведните и на неправедните(т.е. и прави да бъдат очиствани не само вярващите но и невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и митарите(т.е. фарисеите)? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и митарите(т.е. фарисеите)? И тъй бъдете съвършени(т.е. съвършено любящи) и вие, както е съвършен(т.е. както е съвършено любящ) вашият небесен Отец." Матей 5: 43-48
няма да има полза от това всички човеци да станат последователи на човешката(666) религия като теб и останалите нейни досегашни последователи, понеже вие нито спасявате, нито изцелявате, нито възкресявате, нито свидетелствувате Правдата на останалите хора, но просто се изживявате като някакви си велики човеци, и не ви пука за нуждаещите се хора
defender
06-18-2012, 15:10
Не са потребни още и идоли, свещености, принадлежности, етикети. Той никога не е патриот, не е привързан към националност, семейство, кариера, служба, вярност, каузи, той израства убежденията си в каквото и да е, и спира да има потребност да вярва – в най-най-широк смисъл.Той само изучава, наблюдава, съпоставя (помнейки че е условно и относително), извежда, проверява за адекватност, екпериментира.
За Мислещия самостоятелно човек, всички описания са само условни и относителни.
ами да, така е, всичко това са характеристиките и ценностите на падналото човешко естество, които заспалото общество на атеизма поставя за смисъл на съществуването.
разликата между атеиста и вярващия е че единия живее за да удовлетворява пороците и прищевките на плътта си, а вярващите живее за да се бори с тях, за което се иска и вяра разбира се.
Ilikeliljon
06-18-2012, 15:12
С радио и с NPP не се спори....
Doctor_Satan
06-18-2012, 15:16
ами да, така е, всичко това са характеристики на падналото човешко естество.
Но ти не изучаваш и не наблюдаваш, ти вярваш. Вярата е обратното на непредубенето изследване и обективното наблюдение. Ти приемаш условностите и алегориите за живота за истина, издигаш разни измислени идеали като доброта и ги поставяш като едва ли не свещенни. Сега разбирам защо Gandalfepi4 те храни толкова много. Ти просто не разбираш нищо, което ти се говори и само се правиш на ощипана девойка.
Doctor_Satan
06-18-2012, 15:19
С радио и с NPP не се спори....
Да така е......Ама и defender не остава по-назад. Просто промивката на мозъка и шизофренията не е достигнала толкова големи размери.
defender
06-18-2012, 15:29
Но ти не изучаваш и не наблюдаваш, ти вярваш. Вярата е обратното на непредубенето изследване и обективното наблюдение.
аз вярвам, после изучавам, наблюдавам, откривам че това, което преди съм вярвал е истина и продължавам, но знам че и човешкия разум не може да постигне в пълнота Божият мъдрост, затова се иска и вяра.
gandalfepi4
06-18-2012, 15:39
Абе гейски, педал нещастен, я изяж триста хиляди вигинтилиона кура и умри бе, писнá ни на всички от тебе.
Не разбра че си най-големия дебил и най-дразнещата хлебарка и това е то, грешка такава.
Doctor_Satan
06-18-2012, 15:40
аз вярвам, после изучавам, наблюдавам, откривам че това, което преди съм вярвал е истина и продължавам, но знам че и човешкия разум не може да постигне в пълнота Божият мъдрост, затова се иска и вяра.
Говориш пълни глупости! Все едно ти да извършиш престъпление, аз да те обвиня на 20 години затвор и чак след това да ти дам справедлив процес. Просто си тъп, затова замълчи. Излагаш се и дразниш с бездарните си опити да философстваш.
JungleJaguar
06-18-2012, 15:59
ЗА БОГА,БРАТЯ,НЕ СПОРЕТЕ С dеfеndеr !!!
Ilikeliljon
06-18-2012, 20:22
Doctor_Satan Рамус, ако се сещам кой не бих се осланял на големите му прозрения. Човека се има за много духовен и надраснал всичко, но това си е негова лично заблуждение. Не е нужно да го приемаме. Аз лично смятам, че човек без вяра е изгубен. Не казвам вяра в Бог, но ако човек не вярва, тогава нищо не му остава.
defender
06-18-2012, 20:53
Gandalfepi4
какво е това "Gandalfepi4" бе, някаква парола ли, нищо съществено не ми говори тази безсмислена буквена конфигурация, не представлява интерес.
Doctor_Satan
06-18-2012, 21:10
Doctor_Satan Рамус, ако се сещам кой не бих се осланял на големите му прозрения. Човека се има за много духовен и надраснал всичко, но това си е негова лично заблуждение. Не е нужно да го приемаме. Аз лично смятам, че човек без вяра е изгубен. Не казвам вяра в Бог, но ако човек не вярва, тогава нищо не му остава.
Абе то и аз отначало си помислих, че е поредният трол, който се прави на дървен философ, но препрочетох коментарите му доста пъти и мога да кажа, че човека определено си го казва така както е. Много умело беше предсказал реакциите на всички коментиращи, как нарочно им пуска въдички, думи маркери и те се ловят, и реагират първосигнално на тези противоречащи им ключови думи. Така че бих казал, че си философства, но с покритие. Поне такова впечатление ми направи.
Наскоро гледах един документален филм, в който се изказа теорията, че религиозните преживявания и чувства са всъщност част от еволюцията и функцията им е да създават колективно съзнание (като на една побесняла тълпа) и така хората да деистват като едно цяло(като мравки). Тъй че може би ние наистина сме просто парчета месо, а химикалите в мозъка ни са отговорни за всички чувства, емоции и убеждения(вяра), които имат единствено за цел да ни дадат стимул за живот и оцеляване. Вярата според мен е красива и полезна заблуда, но все пак заблуда. Безспорно може да бъде доста полезна, но наистина в живота на мислещият човек, тя просто няма място.
Doctor_Satan
06-18-2012, 21:21
какво е това "Gandalfepi4" бе, някаква парола ли, нищо съществено не ми говори тази безсмислена буквена конфигурация, не представлява интерес.
Ъъъъъ, мисля че има потребител на teenproblem.net , чийто ник-нейм е gandalfepi4. Ако случайно не виждаш човекът е писал 6 поста по-нагоре....Не съм сигурен дали аз съм сбъркал някъде или просто ти си невъзможно тъп.... http://stuntgranny.files.wordpress.com/2012/05/not-sure-if-stupid-or-really-stupid.png
defender
06-18-2012, 21:22
а, верно бе ган4о, ами не мога да запомня всички.
Doctor_Satan
06-18-2012, 21:34
а, верно бе ган4о, ами не мога да запомня всички.
http://2.bp.blogspot.com/-goN5-qUlVMY/T55pr6euGrI/AAAAAAAAAQA/Z0wKxCyUsBQ/s1600/genius-meme.jpg
defender
06-18-2012, 21:46
искаш да ти обърна внимание ли, кво.
тва химичните реакции ли те карат да го правиш
Doctor_Satan
06-18-2012, 21:52
искаш да ти обърна внимание ли, кво.
тва химичните реакции ли те карат да го правиш
Имаш ли представа колко тъпо звучиш?
http://eduncovered.com/wp-content/uploads/2012/06/thumbs_nigga_you_just_went_full_retard.jpg
ПС: Умрял съм за вниманието на един олигофрен.....
defender
06-18-2012, 21:55
браво-браво, разби ме, айде споко,
отива да си лЕгам.
Лека
Ilikeliljon
06-18-2012, 22:01
Знам го този от доста време. Има се за духовен учител, ама ако си поприказваш с него няколко месеца и ще видиш как ще взема да се повтаря. Аз лично бих бил скептичен към човек, който пуска уловки и предсказва реакции. Това е тъпа работа..., нищо смислено. Него не можеш го барнеш никъде. Той е изучил цялата психология, цялата философия, дори ги е променил и нагодил, дори е отишъл отвъд тях. Ако му противоречиш излиза, че си незрял и все още недорасъл, да не говорим, че има някаква графомания в постовете, изписва стотици километри постове, пък речта му е направо логореична. Абе кандидат измислен духовен учител, но както и да е, темата не е за него. Аз просто споделяв виждането си за него.
Според мен вярата не се разбира правилно и се свързва непременно с ортодоксална религия, вярата не може да бъде заблуда, Маркс е прав като казва, че религията е опиум за народите, но Маркс има предвид религията в този и вид, а не изобщо религията, както се опитват да го разбират. Духовността е част от човешката природа, вярата също, ако човек не вярва, значи не е човека. Майката вярва, че детето и ще проходи и ще стане развит човек, човек вярва, че нещата ще се наредят по най-добрия за него начин, друг вярва, че роднината му бързо ще се възстанови от тежка операция или че ще се оправи от тежка болест, трети вярва, че има някой, който бди над нас, четвърти вярва в хармонията на човека в природата. Вярата е важна. Аз не вярвам винаги на документалните филми, макар че ги гледам с интерес. Чета и книги и съпоставям мненията и осмислям разумно. Досега до тези неща съм стигнал.
JungleJaguar
06-18-2012, 22:55
Ако не можеш да намериш пачката в джоба си,къде другаде очакваш да я намериш???
Доган
Ilikeliljon
06-18-2012, 23:33
Ако не можеш да намериш пачката в джоба си,къде другаде очакваш да я намериш???
Доган
Хахаха, това беше добро попадение:)))
Doctor_Satan
06-19-2012, 08:18
Знам го този от доста време. Има се за духовен учител, ама ако си поприказваш с него няколко месеца и ще видиш как ще взема да се повтаря. Аз лично бих бил скептичен към човек, който пуска уловки и предсказва реакции. Това е тъпа работа..., нищо смислено. Него не можеш го барнеш никъде. Той е изучил цялата психология, цялата философия, дори ги е променил и нагодил, дори е отишъл отвъд тях. Ако му противоречиш излиза, че си незрял и все още недорасъл, да не говорим, че има някаква графомания в постовете, изписва стотици километри постове, пък речта му е направо логореична. Абе кандидат измислен духовен учител, но както и да е, темата не е за него. Аз просто споделяв виждането си за него.
Според мен вярата не се разбира правилно и се свързва непременно с ортодоксална религия, вярата не може да бъде заблуда, Маркс е прав като казва, че религията е опиум за народите, но Маркс има предвид религията в този и вид, а не изобщо религията, както се опитват да го разбират. Духовността е част от човешката природа, вярата също, ако човек не вярва, значи не е човека. Майката вярва, че детето и ще проходи и ще стане развит човек, човек вярва, че нещата ще се наредят по най-добрия за него начин, друг вярва, че роднината му бързо ще се възстанови от тежка операция или че ще се оправи от тежка болест, трети вярва, че има някой, който бди над нас, четвърти вярва в хармонията на човека в природата. Вярата е важна. Аз не вярвам винаги на документалните филми, макар че ги гледам с интерес. Чета и книги и съпоставям мненията и осмислям разумно. Досега до тези неща съм стигнал.
За Рамус сигурно си прав. Глупаво е да смяташ, че един човек е открил едва ли не истината за живота и вселената. Човекът сам по себе си е една вселена и на всеки вселената е различна. Рамус е открил истината в своята вселена, също както и npp е открил своята. Но според мен ако откриеш своята истина, играта свършва и оставаш просто в застой, в собствените си заблуди и вече не вървиш напред, а тъпчеш на едно място. Важното е да има прогрес на мисълта, да възприемаш нови идеи и да подлагаш на съмнение старите(а в последствие и новите).Но определено Рамус има попадения, които са общовалидни за всеки.... Поне така ми се струва.
Ясно е че всеки вярва в нещо и определено вярата е в човешката природа и тя го прави човек. Въпросът е дали искаш да бъдеш просто човек или нещо повече. Това което произлиза от вярата е надеждата. Имаш ли вяра и надежда, светът изглежда по различен начин, по-добър. Но това съвсем не значи, че света наистина е такъв. Така че вярвайки в нещо, МАЛКО ИЛИ МНОГО, си слагаш розови очила и губиш представа за деиствителността. Тук говоря главно за силно вярващите и религиозните. Както казах Вярата и Надеждата са много полезни са човека, но все пак си остават просто изпълнени от нереални неща, заблуди на мозъка. Всъщност има хипотеза, че хората с депресия имат по-обективна преценка върху реалността. Според мен най-близкото до истината е, че деиствителността е прекалено грозна и човешката психика развива тези заблуди за да стимулира индивида. Вярвайки че детето ти ще оздравее, не значи че ще се случи. на мен майка ми беше в кома и докторите казаха че има шанс да се оправи. Вярвах от най-дълбоката част на сърцето и душата си, че ще се оправи, но просто всичко е вселенски хаос - 50% на 50%. От вярата и надеждата само боли повече. Както и да е, това си е мое преживяване. Сигурен съм че има много хора, които са вярвали в " чудеса" и те са ставали.
Затова малко по напред казах, че най-добрата и неутрална позиция е да не вярваш в нищо и от нищо да не ти пука. Така си защитен от всякакви неприятности и имаш по-обективна оценка. Е вярно че ще живееш малко по-нещастно, но пък си има и своите предимства....В крайна сметка кой както си го направи. Може би най-вярно е това, което Хитлер е казал: "Всеки вярва в това, което му се иска"
Може би истината е някъде по средата между моето и твоето мнение. НЕ претендирам за универсална достоверност на това, което съм написал.
defender
06-19-2012, 09:16
Затова малко по напред казах, че най-добрата и неутрална позиция е да не вярваш в нищо.......
вярваш ли, че е така
вярваме ли че има смисъл да живеем
ако не вярваме, защо продължаваме да живеем.
ние живеем, значи вярваме.
Doctor_Satan
06-19-2012, 09:53
вярваш ли, че е така
вярваме ли че има смисъл да живеем
ако не вярваме, защо продължаваме да живеем.
ние живеем, значи вярваме.
Животът няма смисъл, нямаме никаква възвишена цел. Ние сме просто торби с кокали, на които природата е дала малко повече мозък, за сметка на по-малко косми, кости и зъби. И ние като всяко живо същество имаме една едничка цел, да оставим поколението си и да бъдем част от природата. Някой замислял се е че може да сме възникнали само за да регулираме популацията на другите животни или пък да разнасяме семената на дърветата, като късаме плодовете им?
Както казва Чарли Менсън "No sense makes sense". Единственият смисъл който аз намирам е да оцелея, това е единственото смислено нещо в природата. И малко или много, всеки търси точно това, просто му придава излишна театралност и от там се вкарва в големи филми. Джим Морисън имаше една песен, в която се пееше " Ние играем в себе си, този древен и луд театър, за да пропагандираме жаждата си за живот".
След като животът няма смисъл, аз живея поради една проста причина. Тука е твърде забавно. Кой би искал да бъде в безвременният мрак на пустошта, която те очаква след смъртта. И затова не приемам нищо за свещенно, защото в крайна сметка нищо няма смисъл, тъй като и от теб и от мен накрая ще остане само храна за червеите и никой няма да си спомня за нас. Добре де може би ще ни помнят 10-15 години. А после? Какво са 10-15 години за човечеството, а за планетата която е на 4 500 000 000 години, а за вселената? Нищо! Затова и хората са измислили всички тези религии, за да си дадат надеждата за спокойствието в задгробният живот. А ние просто сме преходни.....нищо повече. Красива е заблудата, но пак е заблуда.
defender
06-19-2012, 10:06
След като животът няма смисъл, аз живея поради една проста причина. Тука е твърде забавно.
и кое му е толкова забавно........... от това което казваш, че си преживял не виждам да е толкова забавно
Кой би искал да бъде в безвременният мрак на пустошта, която те очаква след смъртта.
защо вярваш в това, това не е ли сляпа вяра.
в предишното си мнение каза че не вярваш в нищо за да си бил уж защитен от всякакви неприятности.
а това не означава ли че имаш страх от неприятностите и си слагаш розовите очила.
Doctor_Satan
06-19-2012, 10:29
и кое му е толкова забавно........... от това което казваш, че си преживял не виждам да е толкова забавно
защо вярваш в това, това не е ли сляпа вяра.
в предишното си мнение каза че не вярваш в нищо за да си бил уж защитен от всякакви неприятности.
а това не означава ли че имаш страх от неприятностите и си слагаш розовите очила.
След като не приемам нищо на сериозно, нищо вече не може да ме уплаши. И всичко ми се вижда забавно, или поне интересно.За това си струва да живееш, да наблюдаваш и изучаваш всичко. За мен това е забавно. Според мен човек просто спира да съществува след като умре, това имах предвид под "безвременният мрак на пустошта" , така че не ме е страх. А пък и да ме е страх от това няма файда. Така че съм се примирил с това. Естествено няма как да знам какво има след смъртта, никой не се е върнал да разкаже. И не го вярвам, аз преполагам. Ако ми докажеш че има задгробен живот ще се съглася, но дотогава приемам най-логичното.
В момента в който от нищо и за нищо не ти пука, нищо не може и да те уплаши, защото нищо няма стойност За мен единствената ми ценност е разума ми и само за него се страхувам. Ако си загубя разума бих се хвълрил през балкона без много да му мисля.
Аз казах коя е най-добрата и неутрална позиция, не че в момента съм на нея. Това би ми отнело много време, за да унищожа 1 по 1 всички ненужни глупости създадени ми като като ценности от природата и обществото. Както и да е, не мисля че бих стигнал до тази крайност.
След като не вярваш в нищо и не ти пука от нищо, неприятностите губят неприятният си смисъл. А под неприятности имах предвид негативните чувства и емоции. Вярата води само до разочарования.... Иначе въпросът ти беше уместен. Може би не съм се изразил достатъчно точно и ти си ме разбрал погрешно.
defender
06-19-2012, 10:39
ок, мерси, поне с тебе може да се говори нормално. (засега)
уравновесен си.
Doctor_Satan
06-19-2012, 10:46
Ааами уравновесен, бие ме сачмата яко :D
defender
06-19-2012, 10:49
Ааами уравновесен, бие ме сачмата яко :D
да, това е характерна черта не атеистите. :D
почти всички казват за себе си, колко били луди и ги биела съчмата и колко не им пукало. (без момичетата - при тях това явление е по-рядко наблюдавано.)
JungleJaguar
06-19-2012, 11:17
Абе доктор Сатана,какво ти е мнението за Фюрера ?
WeNeedMoreDrugs
06-19-2012, 16:35
След като не приемам нищо на сериозно, нищо вече не може да ме уплаши.
Айде бе, нищо не можело да те уплаши? Болката не те ли плаши? Не те ли плаши, ако има вероятност да загубиш скъп приятел, който не може да замениш, ако се издъниш по глупав начин? Не те ли плаши, че може да останеш инвалид след катастрофа? Няма ли да те плаши (някой ден) мисълта къде е детето, ако не се прибере?
Иначе сентенцията "No sense makes sense" буквално е "и в глупостите има смисъл", с което Менсън всъщност иска да каже, че дори някой да дрънка откровени глупости, все ще се намери някой егоцентрик смятащ себе си за изключително проницателен, така че да изцеди някакъв смисъл насила. Примера с НПП - пичагата е шизофреник, нищо смислено не казва и пак има хора, които са готови да проявят търпение да спорят с него, защото все пак са се хванали за нещо сторило им се достатъчно смислено, така че да акцентират върху него и да дадат повод за безмислена дискусия, в която никой няма да е в полза на другия (да даде някакво полезно знание, с което да обогати общата култура на другия).
След като не вярваш в нищо и не ти пука от нищо, неприятностите губят неприятният си смисъл. А под неприятности имах предвид негативните чувства и емоции. Вярата води само до разочарования....
Много е трудно да не ти пука от нищо. Може би, ако не си отраснал в общество (нещо като Маугли), тогава няма да ти пука за нищо. Просто злобата, суетата, завистта ще са ти непонятни... Няма да има начин да си ги изпитал... Искам да кажа, че единствения начин да не ти пука за нищо е да не знаеш изобщо за съществуването на себеподобни. Хората за това са хора, защото за разлика от животните осъзнават за какво им пука и за какво не. Ама и на някои животни им пука, поне на по-първично ниво. Ако отделиш кученцата от кучката насила, те и тя със сигурност ще скимтят. Ако вземеш няколко попови лъжички и ги отделиш от блатото като ги сложиш в буркан, на жабата едва ли ще й пука... (не съм сигурен, но мисля, че схващата примера ми...)
Айде бе, нищо не можело да те уплаши? Болката не те ли плаши? Не те ли плаши, ако има вероятност да загубиш скъп приятел, който не може да замениш, ако се издъниш по глупав начин? Не те ли плаши, че може да останеш инвалид след катастрофа? Няма ли да те плаши (някой ден) мисълта къде е детето, ако не се прибере?
Иначе сентенцията "No sense makes sense" буквално е "и в глупостите има смисъл", с което Менсън всъщност иска да каже, че дори някой да дрънка откровени глупости, все ще се намери някой егоцентрик смятащ себе си за изключително проницателен, така че да изцеди някакъв смисъл насила. Примера с НПП - пичагата е шизофреник, нищо смислено не казва и пак има хора, които са готови да проявят търпение да спорят с него, защото все пак са се хванали за нещо сторило им се достатъчно смислено, така че да акцентират върху него и да дадат повод за безмислена дискусия, в която никой няма да е в полза на другия (да даде някакво полезно знание, с което да обогати общата култура на другия).....
и ти си един от подлизурковските лигочи и насосвачи
WeNeedMoreDrugs
06-19-2012, 17:14
npp, защо продължаваш да акаш в темите? Някой да те е учил, че не е учтиво да прекъсваш другите или да отговаряш вместо тях? Явно единствената причина да се задържиш тук толкова дълго е непопулярността на раздела и рядкото му чистене. Ако модераторите разглеждаха мненията ти, до сега да си аут както в други форуми. (няма да ги назовавам, че нали все пак анонимността ти е неприкосновено право...).
npp, защо продължаваш да акаш в темите? Някой да те е учил, че не е учтиво да прекъсваш другите или да отговаряш вместо тях? Явно единствената причина да се задържиш тук толкова дълго е непопулярността на раздела и рядкото му чистене. Ако модераторите разглеждаха мненията ти, до сега да си аут както в други форуми. (няма да ги назовавам, че нали все пак анонимността ти е неприкосновено право...).
акащият мижитурски лигльо си ти, след като просто надумваш другите с своите мнения, наистина бяхме изгонени перманентно от много форуми, обаче всички те бяха форуми на човешката(666) религия, тук никой не ни изгони, но свидетелствуваме ли в религиозни форуми, там винаги се намира кой да ни изгони, защото последователите на човешката(666) религия никак не обичат Истината, но са най-върлите нейни противници, докато в форумите на невярващите/нерелигиозните/неокултистите винаги се намира място за истинският Господ Бог и неговите свидетели
WeNeedMoreDrugs
06-19-2012, 17:34
А защо "свидетелствате", където не му е мястото? Навсякъде и по всякакъв повод? Такива ли сте наживо? И кои сте вие? ПИТАМ?
А защо "свидетелствате", където не му е мястото? Навсякъде и по всякакъв повод? Такива ли сте наживо? И кои сте вие? ПИТАМ?
ние сме свидетели на истинският Господ Бог - Отца и Исус, а мястото където свидетелствуваме е най-вече където ни приемат и не ни гонят
"И в кой да било град или село, като влезете, разпитвайте кой в него е достоен, и там оставайте докле си отидете..... А когато ви гонят от тоя град, бягайте в другия; Няма да изходите Израилевите градове докле дойде Човешкият Син(т.е. истинският Господ Бог)." Матей 10: 11-23
defender
06-19-2012, 21:09
ахахах, тая тема стана голЕм майтап.
defender
06-19-2012, 21:31
ние сме свидетели на истинският Господ Бог
npp, а ти как и кога разбра, че си станал "свидетел" на словото и че имаш мисия свише да спасяваш.
Doctor_Satan
06-20-2012, 08:45
Абе доктор Сатана,какво ти е мнението за Фюрера ?
Фюрерът е бил пич. Такива като него се раждат веднъж на 1000 години. Опитал се е да възстанови природното в човека и да създаде нова реалност. И го е направил. Отвъд всичкият фанатизъм и безсмислени вярвания, той все пак е създал нация от суперхора. Това за свобода, равенство между класите и справедливост, е било просто реклама с която е спечелил доверието на Германският народ и с която се е издигнал, но тази социалистически идеи не са истинското лице на националсоциалзима. Затова и много често разни новоизлюпени либерали слагат знак на равенство между НС и комунизма. Но само човек, който е прочел доста книги писани от националсоциалисти всъщност може да разбере истинската цел на НС, а тя е да създаде общество в което всички позиции се заемат само от най-способните и качествени хора. Той е искал да създаде едно общество, доближаващо се най-много до най-правилната, от гледна точка на човешката природа, система на управление. Такова общество би било идеално, и за разлика от комунистическото то реално се е осъществило. Но трябва да се замислиш и над следното - искаме ли такова общество? Все пак борбата и насилническият характер на всяка една революция е породила най-възвишените пориви у човека. Ако обществото е идеално, то накрая всички биха се уеднаквили и тъй като всеки ще е щастлив, то накрая човеците ще се превърнат в безидеини и интелекта ще деградира. Така ще се върнем до първичната си природа и ще живеем в хармония с природата, както може би и трябва....
А Хитлер е бил паганист и сатанист и е мъкнел всякакви предмети и артефакти от цял свят. Даже е правил ритуали с тибетски лами, развивал е технологии от отминали цивилизации, има и доста вмъкната нордическа митология и т.н.
Doctor_Satan
06-20-2012, 09:30
Иначе сентенцията "No sense makes sense" буквално е "и в глупостите има смисъл", с което Менсън всъщност иска да каже, че дори някой да дрънка откровени глупости, все ще се намери някой егоцентрик смятащ себе си за изключително проницателен, така че да изцеди някакъв смисъл насила. Примера с НПП - пичагата е шизофреник, нищо смислено не казва и пак има хора, които са готови да проявят търпение да спорят с него, защото все пак са се хванали за нещо сторило им се достатъчно смислено, така че да акцентират върху него и да дадат повод за безмислена дискусия, в която никой няма да е в полза на другия (да даде някакво полезно знание, с което да обогати общата култура на другия).
Много е трудно да не ти пука от нищо. Може би, ако не си отраснал в общество (нещо като Маугли), тогава няма да ти пука за нищо. Просто злобата, суетата, завистта ще са ти непонятни... Няма да има начин да си ги изпитал... Искам да кажа, че единствения начин да не ти пука за нищо е да не знаеш изобщо за съществуването на себеподобни. Хората за това са хора, защото за разлика от животните осъзнават за какво им пука и за какво не. Ама и на някои животни им пука, поне на по-първично ниво. Ако отделиш кученцата от кучката насила, те и тя със сигурност ще скимтят. Ако вземеш няколко попови лъжички и ги отделиш от блатото като ги сложиш в буркан, на жабата едва ли ще й пука... (не съм сигурен, но мисля, че схващата примера ми...)
Още снощи щях да ти отговоря но бях изпушил един здрав коз, и сигурно щях да изглеждам по-зле от npp :D. Тъй като все още малко ме държи, има вероятност да изпиша един куп глупости, така че не го приемай сериозно. След два дена може да съм на съвсем различно становище. И така.....
Първо трябва да кажа че тук се проявява една четиристранна заблуда, за която съм виновен както ти така и аз:
1. Това което съм написал и това което си прочел са две различни неща.
2. Това че съм казал какъв трябва да бъда, не значи че съм такъв.
3. Това какъв искам да бъда и това което мога да бъда са също две различни неща.
4. Всичко което съм написал са просто хипотези и разсъждения, които тепърва започвам да прилагам в живота си и още не съм напълно установил достоверността им.
На базата на тези четири неща, прибавени с това че често се изразявам двусмислено, те объркват.
Но като оставим това.....
Болката не те ли плаши?
- Болката е просто импулс в мозъка, който според мен може да се контролира. Направих си експеримент в зъболекарският кабинет. И просто приех болката като нещо нормално, не по-различно от чувството на еуфория. И изведнъж тя доста намаля, като сега прагът ми на търпимост е доста висок. Ти как си мислиш че се ходи по жарава, или тия в африка се режат и пробиват с всевъзможни работи. Всичко е mind power батка. Освен това имам мазохистични наклонности и контролираната болка даже може да ми достави удоволствие..... колкото и да звуча като психопат.
Не те ли плаши, ако има вероятност да загубиш скъп приятел, който не може да замениш, ако се издъниш по глупав начин?
- Не, не ме плаши защото не се обвързвам емоционално с нищо. То на мен по принцип емоционалният ми спектър е доста ограничен. Кокато почина майка ми бях тъжен, но може би защото така се очакваше от мен, а не защото съм бил вътрешно емоционално наранен. Може да ме обвиниш в животинско мислене, но липсата на емоции е адски полезна, и заедно с нихилизма и безверието, те правят по-недосегаем и по-ефективен. С приятели се събирам само за бира и коз, но дефакто от тях не зависи живота ми, така че не ми пука дори и да умрат. Да, доста съм егоистичен и коравосърдечен....
Не те ли плаши, че може да останеш инвалид след катастрофа?
- Това не ме плаши толкова, даже си има и положителни страни. По цял ден си гледаш кефа и си насаме с мислите си. А глупаците ти дават кинти и ти помагат.... Все пак си е страшничко, бих се замислил дали ми се живее повече, ако това се случи. Естествено шанса да ми случи това е малък, защото шофирам разумно и не поемам излишни рискове.
Деца, нямам, а ако имам, моята функция на родител ще бъде да се грижа за детето. Ако имам дете бих му дал най-големият дар - да не му промивам мозъка с излишни глупости и да го оставя да си прави каквото си иска. Аз имах щастието, моите родители да не ми забраняват почти нищо и да не ми четат морал всеки ден.
Ако се тревожа, сиреч ако ме е страх, дали ще се прибере детето ми или не, нищо няма да се промени, така че тази тревога е излишна. И все пак тази тревога е закопана толкова дълбоко в човешката природа, че едва ли някога, някой би успял да я премахне. Така че, да, сигурно ще ме е страх, но не защото реално има някакво значение, а защото е в мен и не мога да се боря с този страх.
За Менсън, от пасквилите ти виждам че не знаеш нищо и го смяташ за поредният изперкал затворник, който за да се направи на интересен, говори разни заплетени измишльотини. Но той сам казва че не иска никакви последователи и гледа само собственият си живот и оцеляване. Чарли си е създал сам религия, предназначена само за него си. Той боготвори природата и музиката и приема двете начала в човека, доброто и злото, като нещо общо, с което доброто и злото губят смисъла си. И аз споделям част от възгледите му. За мен добро е това което ми помага, или ако бях активен социален член, това което помага на племето, народа, нацията. В случая ако трябва да те убия и да те изям за да не умра от глад, бих го направил без да ми мигне окото. А Чарлс Менсън говори заплетено и прави физиономии само за да тролва медиите, които по този начин го правят популярен. Но вътре в себе си , Чарли си има свой собствен свят, за които ти можеш само да мечтаеш.
Наистина е много трудно да не ти пука за нищо и на практика е невъзможно. Така че съм се изразил грешно, когато съм казал че не ми пука от нищо. Но човешката природа те кара да ти пука за едни неща, а човешкото общество за съвсем други. Аз се старая да елиминирам тези , натрапени ми от социума, простотии които нямат никакво практическо значение. Не ми пука за гладуващите в Африка, не ми пука че вчера е умряла баба ти, не ми пука и че може да те обидя(освен ако не искам нещо от теб). За непукизъм от подобен тип ти говоря, а не че не ми пука от това дали ще умра. И отново прави разлика между това което изглеждам, това което искам да бъда, това което мога да бъда, това което си мисля че съм и това което съм. Понякога и аз ги бъркам и си създавам погрешна представа за себе си, въпреки напълно противоположната представа в съзнанието ми. Всъщност в всички нас е така. Иначе за това че пълният непукизъм в крайна сметка би довел до деградация на първично ниво, си прав. Ако това имаше предвид. Но аз не искам това....
WeNeedMoreDrugs
06-20-2012, 12:19
Щом не възприемаш приятелите си като нещо повече от хора, с които да циклиш в пушене, пиене и разговори за глупости, значи изобщо не възприемаш тези хора за приятели. Или разбирането ти за приятелство се свежда само до тези няколко неща. И все пак нима има нещо, което да замени приятелската помощ, когато се нуждаеш от нея? Ако един ден затънеш в блатото и на повърхността се подава единствено шнорхела ти, няма ли да е добре някой да те хване за него и да те издърпа от там? Това би направил само човек, който те възприема за нещо повече от щрих към свободното си време (пушене, пиене и разговори за глупости). Това те прави личност, която няма доверие на никого и на която никой не може да има доверие за нищо. Ами, ако един ден имаш нужда от парична гаранция, нужда от пари за лечение или свиждане в болницата, колкото да ти се повдигне духа? Трябва ли да изпиташ чувството, че наистина си изоставен от целия свят, който и без това е достатъчно голям, враждебен и неуютен?
Тук те поздравявам те с едно тракче със смислено послание. Много тематична лирика по повода.
http://www.youtube.com/watch?v=X5o5PqXc9N0
Doctor_Satan
06-20-2012, 12:43
Щом не възприемаш приятелите си като нещо повече от хора, с които да циклиш в пушене, пиене и разговори за глупости, значи изобщо не възприемаш тези хора за приятели. Или разбирането ти за приятелство се свежда само до тези няколко неща. И все пак нима има нещо, което да замени приятелската помощ, когато се нуждаеш от нея? Ако един ден затънеш в блатото и на повърхността се подава единствено шнорхела ти, няма ли да е добре някой да те хване за него и да те издърпа от там? Това би направил само човек, който те възприема за нещо повече от щрих към свободното си време (пушене, пиене и разговори за глупости). Това те прави личност, която няма доверие на никого и на която никой не може да има доверие за нищо. Ами, ако един ден имаш нужда от парична гаранция, нужда от пари за лечение или свиждане в болницата, колкото да ти се повдигне духа? Трябва ли да изпиташ чувството, че наистина си изоставен от целия свят, който и без това е достатъчно голям, враждебен и неуютен?
Тук те поздравявам те с едно тракче със смислено послание. Много тематична лирика по повода.
http://www.youtube.com/watch?v=X5o5PqXc9N0
На човек като мен приятели не му трябват. Аз съм достатъчен на себе си.....Винаги съм бил .......колкото и претенциозно да звучи . Не бих помогнал на никой, когото не смятам за ценен(ценен за мен). Всяко приятелство е егоистично. Просто трябва да се разгледат мотивите. Ти си приятел с някой не заради самият човек, а защото така удовлетворяваш свои нужди(от съвет, помощ или просто разговор). Така че приятелството е просто форма на кооперативност, колкото и да му придаваш смисъл, в крайна сметка е просто това. Приятелите са полезни и удобни, аз ги използвам и те ме използват. Няма защо да си правим илюзии. От там нататък всичко е просто игра на недоволни и фалшиви чувства. Аз лично, много не обичам чуждата помощ, особенно безплатната такава. И по принцип не искам никой да ми помага в нищо. Не смятам че мога да затъна толкова, че да имам нужда от нещо, което сам не мога да си набавя.
Искаш или не искаш, ти си сам на този свят и умираш сам като куче. Само за да се почувствам по-добре не бих злоупотребил с вниманието и чувствата на никого, както не бих искал и с мен да злоупотребяват по този начин. И още повече не бих си набивал филмите, че ми пука ако някой ще мре, или че на някой му пука, ако аз ще мра. Може би на някои им пука, но според мен повечето просто си ги измислят тези чувства, за да не се чувстват гузни, че не са ги изпитали(трик на мозъка, с който се компенсират противоречията). Но дори и да има такива хора, които искренно ги боли, когато някой близък почине, аз не съм от тях, така че за мен това не е проблем.
Тия ми ти разни gangsta shit-ове с техните уж мъдри текстове, са всъщност доста малоумни. Повечето са разни пишлегари дето като ги затворят за по 6 месеца и като пушат козина всеки ден, се мислят за Шекспир. А в действителност са доста жалки.
Eдит: http://www.youtube.com/watch?v=DaFS0ZMHeco&feature=related поздрав от мен ;)
WeNeedMoreDrugs
06-20-2012, 13:14
Това въобще не бяха gangsta shit-ове, но явно не си направил труда да чуеш повече от 20-30 секунди. Не те обвинявам, вече спомена, че си егоцентрик и разбирам, че не те вълнува нищо препоръчано от други, ако не е в спектъра на нещата, от които се интересуваш. Няма лошо де. Единственото негативно в този план е, че не допускаш до общата си култура други стилове, за които общата ти представа е добита на базата на повърхностен поглед. Има си хип хоп, който не е мейнстрийм, така както аз не се ограничавам да допусна, че метъла е само разни "Nightwish-ове" както ти се изрази в една друга тема. Но както и да е, музика е съвсем отделна тема.
Иначе кооперативност има и между колеги на работното място. Ако възприемаш приятелите си просто като "квартални колеги", това е отделен въпрос. Лично аз смятам, че чувствата не се измислят, а се изпитват реално. Ако се измислят, те са просто плод на лицемерие. А не смятам за невъзможно да нямаш лицемерни приятели. Все ще има някой, който да ти даде истинска критика или да ти помогне безкористно. Жалко, че гледаш толкова роботизирано на нещата (приятелство = единствено на кооперация). Истинско удоволствие от общуването може да изпиташ само с приятели, а не просто със слушатели, за които ти е през оная работа дали ще те разберат или не. Общуване с кой да е просто няма дълбочина. Човекът е социално животно и има нужда да изпитва, че към него се проявява съпричастност най-малкото за това, което иска да сподели...
Не знам защо мислиш, че всеки си умира сам като куче. Самата смърт може да настъпи по всякакъв начин, но животът ти се струва по-пълноценен, ако все пак знаеш, че си оставил някаква следа в сърцата на другите.
Не те критикувам за нищо. Един ден може би ще промениш начина си на мислене. В момента просто си обезверен в човечеството. Не казвам, че подтискаш емоции или нещо друго. Може би нищо не ти и липсва. Просто не мога да зная. Моята гледна точка е, че не може да живееш в пълно отричане на всичко (приятелски чувства, истински споделени емоции с друг), защото това е признак, че нещо наистина ти липсва и позицията "вълк единак" е просто временно убежище от всичко и всички докато не намериш по-добра философия за живота.
Doctor_Satan
06-20-2012, 13:46
Винаги съм бил вглъбен в себе си и странящ от другите, просто съм си такъв, не че избивам някакви комплекси. Още от дете. След това стигнах до заключението, че явно нещо не ми е наред и започнах да се държа като всички останали. Чак после разбрах че всичко това са просто преструвки и се отдадох на истинската си природа. Да не се занимавам с никой и да си гледам собствените работи. В крайна сметка обаче си прав, че човека е социално животно и колкото и да съм социопат, все пак имам нужда от социални контакти. А иначе имам истински приятели, за които съм готов да се жертвам до някаква степен и те биха се жертвали за мен, но както казах, в простичката основа на приятелството стой кооперацията. В миналото кооперацията е била в ловната дружинка където групата функционира по-добре, сега е за каквато и да е помощ. Хубаво е да имаш приятели, не се изказвам против тях, но на мен не са ми чак толкова потребни.
Не казвам на никого какво да прави, така че думите ми са изцяло предназначени като оправдание за моята същност и едва ли имат някакъв общовалиден характер. В момента ти отговарям само защото питаш.
Всичките тези излюзии, че ще оставиш нещо в сърцата на другите са красиви, също както и че като някой умре, те гледа от небето, вярата в Господ, всички те осигуряват комфорт на психиката но не са реални и ако се замислиш малко по глобално и разтеглиш времето до безкрай, ще видиш че на практика си остават просто илюзии. Ако искаш да видиш истината, ще останеш разочарован и отвратен, защото такава е действителността. Колкото по-скоро я приемеш, толкова по-добре. Можеш да си сложиш розовите очилца, да вярваш че оставяш нещо у другите, че оставяш нещо на света, и да се почустваш щастлив и значим, но всъщност това не е реално. От теб остават само кокали и храна за червеите, а след няколко години ще те забравят, и това е жестоката реалност. За останалото важи цитата от Джим Морисън, който дадох. Ние толкова много обичаме живота, че сме готови да му придадем всякакви несъществуващи характеристики.
WeNeedMoreDrugs
06-20-2012, 16:04
Мен лично ми харесва мисълта на Bill Hicks "There's no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves." (Млад комик починал през 1994, може да видиш някои негови неща в youtube, весели и доста мъдри...)
Не знам дали е хубаво човек да приеме всичко за илюзия. Това може да доведе до прекалена ниска самооценка при някои индивиди, което особено да затрудни живота им в много аспекти и да ги поведе по-скоро към депресия от колкото към свобода да бъдат креативни и да не възприемат нищо като табу.
Doctor_Satan
06-20-2012, 16:54
Мен лично ми харесва мисълта на Bill Hicks "There's no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves." (Млад комик починал през 1994, може да видиш някои негови неща в youtube, весели и доста мъдри...)
Не знам дали е хубаво човек да приеме всичко за илюзия. Това може да доведе до прекалена ниска самооценка при някои индивиди, което особено да затрудни живота им в много аспекти и да ги поведе по-скоро към депресия от колкото към свобода да бъдат креативни и да не възприемат нищо като табу.
Аз си казах каква според мен е обективната истина. Това как влияе върху човека е съвсем различно нещо. Но отново всичко е въпрос на възприемане. За теб е депресия, за мен е забавление и поле за много мислене.
На мен любимият ми цитат(сигурно вече си го чувал) от Hicks е тук http://www.vbox7.com/play:c6fde45c на 4:43
Друг любим комик е Джордж Карлин, за когото сигурно си чувал. Това npp да го види http://www.vbox7.com/play:c664bcd8 :D :D :D
WeNeedMoreDrugs
06-20-2012, 17:42
Карлин и Хикс определено са големи. Проблемът е в обективния аспект на нещата. Човешкото същество е материално, не живеем голи в джунглата, а творим изкуство, създаваме технологии, въобще усъвършенстваме се, а зад това категорично стои еволюцията. Ако това е един от законите на вселената (заедно с всички останали физични), то може би в него трябва да търсим смисъла. Евентуално смисъла е в състезанието. В субективен аспект - няма сила външна сила, която да те принуди да състезаваш и да ти обясни някакъв смисъл в самото състезание (с или без нервите ти да не закъсняваш за изпити, работа... вселената ще продължи своя ход). Ако подходим и по двата начина - и да няма външна сила, която да те накара да се състезаваш, по някое време сила идваща ти от вътре те кара да се включиш в състезанието, защото всеки огладнява, нали? И все пак дори да приемеш, че всичко няма смисъл, вероятността да си готов да се откажеш съвсем от живота (чрез самоубийство) ще е някаква изключителна аномалия...
Животът май просто трябва да се живее и това е.
Doctor_Satan
06-20-2012, 19:00
Карлин и Хикс определено са големи. Проблемът е в обективния аспект на нещата. Човешкото същество е материално, не живеем голи в джунглата, а творим изкуство, създаваме технологии, въобще усъвършенстваме се, а зад това категорично стои еволюцията. Ако това е един от законите на вселената (заедно с всички останали физични), то може би в него трябва да търсим смисъла. Евентуално смисъла е в състезанието. В субективен аспект - няма сила външна сила, която да те принуди да състезаваш и да ти обясни някакъв смисъл в самото състезание (с или без нервите ти да не закъсняваш за изпити, работа... вселената ще продължи своя ход). Ако подходим и по двата начина - и да няма външна сила, която да те накара да се състезаваш, по някое време сила идваща ти от вътре те кара да се включиш в състезанието, защото всеки огладнява, нали? И все пак дори да приемеш, че всичко няма смисъл, вероятността да си готов да се откажеш съвсем от живота (чрез самоубийство) ще е някаква изключителна аномалия...
Животът май просто трябва да се живее и това е.
Съгласих се изведнъж....
Verminaard
06-21-2012, 07:38
Нацизмът примерно е с идеология че "арианската" раса е над всички други.
Арианската раса....арианската...раса... ариан...АВЕ ЕЙ!
defender
06-21-2012, 10:43
хихи, то в тая жега и аз ще пия една арианска. наздраве.
Аз си казах каква според мен е обективната истина. Това как влияе върху човека е съвсем различно нещо. Но отново всичко е въпрос на възприемане. За теб е депресия, за мен е забавление и поле за много мислене.
На мен любимият ми цитат(сигурно вече си го чувал) от Hicks е тук http://www.vbox7.com/play:c6fde45c на 4:43
Друг любим комик е Джордж Карлин, за когото сигурно си чувал. Това npp да го види http://www.vbox7.com/play:c664bcd8 :D :D :D
видях го, обаче самото гледане не помага на хората, но както е казал и бил хикс (в горният клип от 5:43 нататък), добре е да се действа по въпроса
Doctor_Satan
06-21-2012, 12:47
видях го, обаче самото гледане не помага на хората, но както е казал и бил хикс (в горният клип от 5:43 нататък), добре е да се действа по въпроса
Препоръчвам ти това http://www.vbox7.com/play:293cc1a4
и това http://www.vbox7.com/play:083a5e9c