Влез

View Full Version : Диск "C"

nanchetoyo
06-12-2012, 20:54
Извинявам се, ако правя друга такава тема за диск "C" или я слагам на грешно място.. прегледах и други такива теми по този въпрос в интернет, но и така не ми отговориха на въпроса :(
Та да си дойда на думата :
Имам три диска : C,F,E .. F - 180 GB, E - 100 GB, a C - 19 GB total size
В диск Е и F всичко ми е перфектно. Но диск С ми е изключително проблемен :
От 19 GB имам само 500 MB .. най - много... по принцип са около 200 - 100 MB, даже понякога спадат и до 80 MB...
Колкото и да трия, паметта си остава същата.. Например пишеше, че една папка в него има 1.60 GB и изтрих всичко в нея (понеже тя не може да се трие), излизам от папката.. и пак пише че е 1.60 GB..
Трила съм и други неща...там интернет страници, ненужни програми, изтеглени файлове .. Изтрила съм сигурно повече от 5 GB.. Опитах и с Disk Clean up.., но пак не става.. освободи се на 1.20 GB и на другия ден стана 500 MB.. И с CCleaner също чистих и нищо не се освободи.. И кошчето чистих.. Десктопа ми е празен.. В диск С имам сам няколко програмки и това е.. нищо кой знае какво.., но пак ми взема доста памет.. Компютърът ми става все по - бавен и бавен.. Преинсталиран е около 5 пъти за тази година... (отначало всичко си е наред, но после почва да се увеличават GB - те)...И антивирусната ми също не открива нищо, въпреки че я карах да претърсва всички дискове и диск С няколко пъти и нищо..
Да не би да е възможно да има някакви скрити файлове и как да ги открия и изтрия?
И да не би да има някакъв вирус (което ще да е най - вероятно) и как да го намеря и изтрия след като антивирусната ми не може?

Благодаря предварително :)

draid
06-12-2012, 21:01
С какъв win си ? Вероятно XP. В windows папката може да изтриеш и 2-те папки task и temp

nanchetoyo
06-12-2012, 21:11
Да. Изтрих ги, но бяха общо само 20 MB .. : /

prosto_chovek
06-12-2012, 22:02
от сетъпа при следващата преинсталация задай читави части от дисковото пространство. Не е вирус. Освен това, обикновено на це - то ти е системата, ако е отделено около 30тина ГБ за це и системата е там - оттук ти идва намалянето на размера :)

dPa3HuTeJl
06-12-2012, 22:09
Според мен едва ли е вирус. Щом си имала 200-300мб. Свободно място, после си го направила на 1.2гб. и на другия ден пак същото, това е защото Уиндолс постоянно прави нови файлове. Няма значение дали ще влизаш в интернет или просто да си ровиш из дисковете, то винаги създава нови файлове, но не мисля, че трябва да са с такава големина. Пробвай да го дефрагментираш и после да триеш файлове. Също така можеш да изтеглиш HDD Sentinel. -> http://www.hdsentinel.com/ <-. Проверява за грешки и т.н.

П.С. - По-добре ще е ако някой Мод премести темата в ИТ, там може да очакваш по компетентни отговори.

nanchetoyo
06-12-2012, 22:20
от сетъпа при следващата преинсталация задай читави части от дисковото пространство. Не е вирус. Освен това, обикновено на це - то ти е системата, ако е отделено около 30тина ГБ за це и системата е там - оттук ти идва намалянето на размера :)

Мерси за отговора :)
Не разбирам също как диск С ми е само 19 ГБ ... в смисъл на всичките ми приятели диск С си е даже повече от 50 ГБ .. това мойто да не е някакъв дефект или може да си е просто такъв, защото наистина 19 ГБ не са кой знае колко много : / ?

nanchetoyo
06-12-2012, 22:21
Мерси за програмката, сега ще я check - на :)

prosto_chovek
06-12-2012, 23:01
диск це, както и останалите дискове, се задават като размер при инсталация на уиндоус. В компютъра си имаш само един хард диск. Той се разделя виртуално на колкото си искаш части. Ако са ти задали първо другите два, толкова място е останало за це - то. И на всичкото отгоре ако са ти инсталирали уиндоус там - ето ти проблема. СЕГА. За мен това не е проблем, обаче. Имаш два иска с по сума ти гигабайти - какво те интересува, че системният е толкова? Какво толкова искаш да катериш на це - то? Искаш да си правиш колекция от големи файлове на десктопа ли? Аз лично никога не свалям и не инсталирам на системния диск. Затова се нарича "системен". Но, щом го смяташ за проблем - преинсталация и коректно задаване на настройките за партишъни в биоса :)

prosto_chovek
06-12-2012, 23:04
като пример само ще ти дам (в подкрепа на това, че це - то не ти е дефектно) следното нещо - на времето, когато ми се правеха детински простотии, и тъкмо се бях научил да преинсталирам уиндоус, си бях направил 10 гигабайтов системен диск Щ. Дискът се казваше диск Щ (Sht). Така че не се притеснявай за це - то, всичко си му е наред :)