View Full Version : Как се справятее?
popcorn5
06-27-2012, 18:58
Как се справяте с бабите си...Или мойта само живее в 19 век още? Не разбирам....защо не могат да приемат,че времената се менят и света става ВСЕ ПО-ИЗВРАТЕН И неее толкова консервативен (изобщо даже )
scrooper
06-27-2012, 19:12
Пред нея си трая, не си изказвам мнението, премълчава и се преструвам на доброто дете.
sweetycherry33
06-27-2012, 19:55
Пред нея си трая, не си изказвам мнението, премълчава и се преструвам на доброто дете.
Ти не беше ли момичето с лошите баба и дядо или поне приятелката му ? Къде отиде темата ! Изтрита ли е ?
SmilezZz
06-28-2012, 07:09
Изказвам си мнението, държа се така, както принципно си се държа. Тъпо е да тръгва да спори с мен, при условие, че не сме в 20 в. още. А принципно с нея не сме като типични баба и внучка - не се уважаваме кой знае колко.
JungleJaguar
06-28-2012, 07:15
Моята баба не е от 19 век,а от 9-ти век !
И то преди новата ера !
Шибана кучка !
Аз отивам като човек да я видя,тя винаги плете интриги,лъже и насъсква всички срещу мен.Къв хуй иска от мен не знам?Аре,ако беше само изостанала ОК,ама тя като човек е боклук !
Свръхмного ми лази по шибаните нерви и все се караме.
Добре,че я виждам рядко,мамка й,че направо ми идва да я очистя !
Все се питам що въобще такива шибани боклуци като нея ги има да мърсят света !
Тактично ги игнорирам когато плещят простотии.
Мисля че съм достатъчно пораснала да не им се връзвам.
И то преди новата ера !
Шибана кучка !
Аз отивам като човек да я видя,тя винаги плете интриги,лъже и насъсква всички срещу мен.Къв хуй иска от мен не знам?Аре,ако беше само изостанала ОК,ама тя като човек е боклук !
Wow, кво беше тва бе ? o_O
Едната ми баба ни разбира със сестра ми, не прави никога забележки за нищо относно нас, апък и не само да мине, а защото не вижда да има причина..
Другата само малко се вайка, като види как съм с "изсулените панталони" и това е... :D Аз се правя там, дигам ги за пред нея и това е. Понякога прави забележчици на теми, които не я бъркат, ама няма значение.
Та как да се справяш, сигурно като ги игнорираш. :)
In*The*Face
06-28-2012, 11:13
Справям се чудесно, защото с годините се научих да ги уважавам и да извличам ползата от макар и остарелите й преживявания и разбирания. Научила съм много от нея. Започнах да я ценя още повече, когато другата ми баба си отиде, а след нея и дядовците. По-трудно е когато ги няма.
scrooper
06-28-2012, 11:39
Ти не беше ли момичето с лошите баба и дядо или поне приятелката му ? Къде отиде темата ! Изтрита ли е ?
АХАХАХ, не аз просто давах мнения в онази тема, която беше фейк :)
Разбираме се чудесно. Интересува се от съвременни неща, въпреки, че й е малко трудно да разбере и приеме някои неща.
Когато си отида на село, аз пък обичам да се връщам в нейното време, да случаш за преживяванията й, да й помагам с работата, да излизаме заедно. Когато тя дойде в града, обича да й показвам новите неща. Магазини, техники, да й обяснявам кое за какво служи.
Единствените проблеми, които имаме са за яденето и приятелят ми. За нея никога не съм яла достатъчно. Не може да приеме и това, че ям предимно когато огладнея, докато тя има строг режим - по 3 хранения на ден в точно определени часове.
Непонятно й е и как смея да излизам сама с момче вечер. И защо прекарваме толкова време само двамата. :D
Dreams12
06-28-2012, 17:45
Ценете тези хора, докато са тук на земята, защото някой ден ще ги изгубите безвъзвратно и ще се молите да се върнат, ала ще е късно. Най-мразя когато някой ми се оплаква от баба му или като цяло някой негов роднина. А аз какво да кажа? Баба ми си отиде толкова бързо ..
DesireToFire
06-28-2012, 18:49
Dafuq?! Само аз ли се разбирам и с 2те си баби. Нито са с остарели разбирания нито нищо. А и дори да е така, никога не са ми се налагали. Даже в някои случаи ми позволяват повече от колкото родителите ми и има теми, които предпочитам да обсъждам именно с тях. Само дето ми повтарят да ям повече и да си взимам яке като излизам, но това е всичко. Мога да говоря с тях за училище, приятели, купони, момчета даже, книги, филми и прочие. Супер много си ги обичам и винаги обожавам да ходя при тях. Даже зимата петък вечер редовно оставах да спя в баба си, защото техния апартамент е точно на центъра и ми е по-лесно да се прибера, а и мога да стоя до по-късно :Д И с дядовците си се разбирам, може би само единия е с леко остарели разбирания за музика и не разбира много много от шегите ми:Д, но пак сме си в чудесни отношения ^^
^ Не си само ти бе... ^_^
Your.Passion
06-28-2012, 20:44
Dafuq?! Само аз ли се разбирам и с 2те си баби. Нито са с остарели разбирания нито нищо. А и дори да е така, никога не са ми се налагали. Даже в някои случаи ми позволяват повече от колкото родителите ми и има теми, които предпочитам да обсъждам именно с тях. Само дето ми повтарят да ям повече и да си взимам яке като излизам, но това е всичко. Мога да говоря с тях за училище, приятели, купони, момчета даже, книги, филми и прочие. Супер много си ги обичам и винаги обожавам да ходя при тях. Даже зимата петък вечер редовно оставах да спя в баба си, защото техния апартамент е точно на центъра и ми е по-лесно да се прибера, а и мога да стоя до по-късно :Д И с дядовците си се разбирам, може би само единия е с леко остарели разбирания за музика и не разбира много много от шегите ми:Д, но пак сме си в чудесни отношения ^^
+1 даа ..не само ти се разбирашш :) :)
И аз съм по същия начин :)
Много си ги обичам и ценя, особено след като единия ми дядо почина.. беше тежко.. важното е, че загубата на даден човек те кара да размислиш и да осъзнаеш какво имаш всъщност!!
PullMeCloser
06-28-2012, 23:11
Моите много мрънкат, не разбират много неща, особено едната баба. Съгласяваш се, не спориш, опитваш се да ги разбереш и се получава. Понякога ме изнервят до краен предел, но трябва да бъдем сдържани.
xco0kie_
06-29-2012, 14:39
+1 и аз се разбирам перфектно с моите баби и дядовци :)
И аз се разбирам, ама само с едната.
С другата не се виждаме много много, а като се видим не си говорим особено, ама важното да се над тези неща.
Когато те дразни наистина много (и мен моята много ме дразни, но не заради стари разбирания, ами заради високомерното й поведение) просто отиваш да се разходиш някъде.
Приемаш нещата с усмивка и гледаш да не се разправяш с тях.
Минало-заминало след 20 минути, ако си траеш поне няма да си трошиш нервите.
ColdColdNight
06-30-2012, 16:15
По едно време се дразнех, сега вече ми е смешно :D
Sladichkoto0
06-30-2012, 17:42
Моята баба пък е добра ... Когато искам да направя нещо забранено от родителите ми тя ме прикрива и даже ми помага да го направя :D
sweetycherry33
06-30-2012, 17:47
АХАХАХ, не аз просто давах мнения в онази тема, която беше фейк :)
Ясно ... дам беше трол :Д
sweetycherry33
06-30-2012, 17:48
И то преди новата ера !
Шибана кучка !
Тя ли е от боклуците, които мърсят света ? Щом казваш (rofl)
Еми... всичките ми баби и дядовци се държат много добре с мен, но с са различни ситуациите.Родителите на мама и тези на тате са коренно различни като поведение, характери, мнение.. Тези на мама, може би защото са отгледали 3 деца, са по-непринудени, позволяват повече неща (поне докато ходех там) и са страхотни хора.За жалост съдбата им поднесе една доста неприятна персона с особено мнение за снаха и ги поболява с всеки божи ден и ни кара с братовчедка ми да побесняваме понякога.. Родителите на тате бяха готини и отракани въпреки по-различните им разбирания когато бях по-малка и са ми дали едно страхотно детство от люлката, та до училището.Но напоследък старостта доста ги промени.Баба ми стана ужасно сантиментална и обидчива, постоянно мисли как скоро щяла да умре и ми се меша за ужасно много работи (не на наще, на МЕН).Дядо ми пък от някакви хапчета стана летаргичен, говори бавно, забравя, прави глупости.И като им отида на гости (защото баба ми ме принуждава и не иска да ме разбере..) просто не знам дали да се смея, или да плача.Въпреки това са добри хора, всички те са с безценен опит и съветите им, когато ги дават, повечето пъти са от полза (е, сега, за дънките и вкусовете ги изключваме от сметката :D ).
Сега, отделно имам една прабаба, която много обичам и обожавам да слушам как разказва.Родена е 1920г, помни цели текстове на песни, тя е типичен пример за селската жена от разказите, не помня кое по ред дете (от 9 мисля), живели бедно, незавършила училище.Омъжена по сметка, с малко чепат характер... Вероятно на повечето от вас няма да ме разберат, но аз съм страшно горда с борбеността ѝ и съм щастлива да разбера от първа ръка какъв е бил животът тогава.
HollyGolightly
07-04-2012, 22:28
Никога не съм имала кой-знае какви проблеми с тях, приемам ги за стари хора и гледам да не се разправям много много, премълчавам си много пъти, понеже никога не се знае кога ще е последният ни разговор.
SunnyWinter
07-05-2012, 12:08
Родителите на татко починаха като бях малка и тогава не можах да разбера много-много за какво става дума. На майка ми родителите са супер забавни, особено дядо като се отпусне и почне да разказва за младежките си години.. :D
В баба си не харесвам само ината й (по това си приличаме :D) и че като каже нещо задължително трябва да стане на нейното. Иначе се чувствам супер като отида у тях, седна си в градинката и мога цял ден да си говоря с някой от двамата. Възхищавам се на желанието им за живот, въпреки че и двамата са почти на 80. Затова си ги обичам.
SomeoneWhoCares
07-05-2012, 13:55
Ем баба ми е на хиляди километри не съм я виждала от много години (и не ми и трябва :D ) Тя май още ме мисли за дете :D
dani12398
07-07-2012, 18:53
При теб е баба ти, а при мен баща ми. Той живее не в 19, а в 15-16 век. И на теб ще кажа- живей си живота не им обръщай внимание!
Alex_BaBy
07-08-2012, 04:37
при тебе е баща ти а при мен е баба ми и майка ми
Не обръщаш внимание и си премълчаваш..
mMemories
07-10-2012, 18:08
аз с моята баба съм в доста добри отношения... често ходя при нея...да , тя още си живее в 19-ти век, но когато почне да ми налага нейните разбирания аз започвам да се смея и тя спира ;ДД иначе най-големия ни проблем е, като откажа да ям... тогава настъпва десетата свотовна напрaво :ДДДДДДД
neverbackdownx
07-27-2012, 18:29
Разбираме се чудесно. Интересува се от съвременни неща, въпреки, че й е малко трудно да разбере и приеме някои неща.
Когато си отида на село, аз пък обичам да се връщам в нейното време, да случаш за преживяванията й, да й помагам с работата, да излизаме заедно. Когато тя дойде в града, обича да й показвам новите неща. Магазини, техники, да й обяснявам кое за какво служи.
Единствените проблеми, които имаме са за яденето и приятелят ми. За нея никога не съм яла достатъчно. Не може да приеме и това, че ям предимно когато огладнея, докато тя има строг режим - по 3 хранения на ден в точно определени часове.
Непонятно й е и как смея да излизам сама с момче вечер. И защо прекарваме толкова време само двамата. :D
+1 :)
neverbackdownx
07-27-2012, 18:31
Аз имам 2 баби. И с двете съм в добри отношения.Не се отнасят лошо с мен. Живеят съвременно , не както вие казвате - в 19 век , при тях няма такова нещо. Разбирам се много добре, говоря с тях по телефона. И двете много ги обичам и уважавам! :)
DesireToFire
07-28-2012, 08:59
Сега, отделно имам една прабаба, която много обичам и обожавам да слушам как разказва.Родена е 1920г, помни цели текстове на песни, тя е типичен пример за селската жена от разказите, не помня кое по ред дете (от 9 мисля), живели бедно, незавършила училище.Омъжена по сметка, с малко чепат характер... Вероятно на повечето от вас няма да ме разберат, но аз съм страшно горда с борбеността ѝ и съм щастлива да разбера от първа ръка какъв е бил животът тогава.
И моята беше така, много си я обичах <3 Винаги като ходех ми е говорила с часове или ми е рецитирала неща дето ги е учила като е била на 7-8. Хаджи Димитър и до днес го знам перфектно само от пътите когато тя ми го е казвала:Д
В едната рядко ходя и то само за по 10 мин на година може би , но се разбирам с нея. А с другата сме в добри отношения
Когато не съм съгласен си държа на собственото мнение, но това никога не ни е скарвало. Може преди време да ме е съветвала като объркан младеж, но вече ми взима мнението предвид и разговаряме като нормални хора. Уважавам баба си и я ценя като човек. А това, че моите разбирания са съвременни, не ги прави правилни. Това се отнася и за вас, които роптаете против бабите си. Това, че те не разбират вашия светоглед, не означава, че вие разбирате техния. Както си мислите, че просто бабите ви не могат да погледнат през вашите очи, така се подлъгвате сами, че вие можете да видите през техните. И бабите ви имат също толкова право да ви се сърдят и да се чудят как да се оправят с вас.
BrokenInnocence
07-30-2012, 07:39
И при мен и баба и дядо е същата ситуация (родителите на майка ми) с тази разлика, че те живеят с мен и майка ми. Отгледали са ме като малка, понеже майка ми през повечето време работеше и не беше вкъщи и може би защото толкова съм свикнала с тях си се разбираме супер. Като малка много се дразнех и се карах с баба ми понеже все се тревожеше къде съм, но сега вече изобщо за нищо не ми прави забележки. Сутрин най-много обичам двете с нея да си седнем докато си пия кафето и да си говорим, тя си ми разказва за нейния живот и как е било като е била млада, аз й разказвам някоя книга или нещо й обяснявам (последно обяснявах как слагам книги на Kindle :D). Освен това да използвам случая да я похваля за това, че много добре приема пиърсинги и татуси, на нея първо й показах обеците си на пъпа и езика и тя "А, какво е това??" и аз "Обеца." и тя "А, добре, баби." Даже от нея са ми парите за новия татус, който ми предстои да си направя. :D От страна на баща ми също се разбирам с баба ми, но не са ни толкова близки отношенията, понеже я виждам много по-рядко, защото живее на село. А бе да са ми живи и здрави още дълго време всичките. :) И да вметна, че никога не съм можела да разбера хората, които не уважават бабите/дядовците си и възрастните хора като цяло. Колко малоумен трябва да си, за да крещиш и да се караш с хора от съвсем различно поколение, вместо да седнеш спокойно да им обясниш нещо. Нормално е някои неща да не приемат, при тях е било толкова различно... А ми е ужасно грозно като чуя някой да обижда възрастен човек.
Чудесно се разбирам с нея:)
Anichkaxxwee
07-30-2012, 23:36
Разбирам се с баба ми. Само 'дето ми мрънка да ям повече, ама не само моята баба е такава ;д
~The Smile~
07-31-2012, 10:31
Божее..моята баба все ме смята за дете... :|
^ щото със сигурност си дете
Баба и дядо са много странни хора. И двамата са ужасно умни и интелигентни хора, разбират се с мен, естествено спорим за малки неща като дрехите ми и любовта към пиърсинг и татуси. Но това последното и нашите не го одобряват, така че не мога да им се сърдя.
Дядо е табиатлия, идеалист, мълчалив и позитивен човек.
Баба пък е сприхава и пали от четвърт, както се казва. Но иначе са добри хора и се разбирам с тях, съвременни хора са, не някои задръстени. Баба е много болна, затова в последно време е още по-изнервена, но как да и се сърди човек като едва ходи, не вижда и още сто неща?! Да ни е жива и здрава още дълги години.
Както и да е, би трябвало съвсем спокойно да им обяснявате онова, което не разбират. Те са хората, които са създали родителите ви.
Бай дъ уей - другите ми са починали отдавна. Дядо когато татито е бил на 16, а баба - когато аз съм била на 9 месеца. Съжалявам, че не ги познавам.