View Full Version : Как бихте постъпили на мое място ?!
_____dolly_____
07-03-2012, 15:58
Майка ми е много наивна. За жена на 40години според мен е прекалено да си толкова лекомислен, колкото е тя...на моменти. Ще ви кажа за какво става въпрос. Преди няколко дни, една нейна приятелка прибра едно коте... било е на косъм от смъртта...и сега го гледа и го лекува. Да, обаче, майка ми реши, че иска да го вземе. Нямам нищо против котето, аз обожавам котки и съм много привързана към тях, но това не е първия случай, в който майка ми от нищото решава, че иска да вземе въпросното животинче(като се взима в предвид, че преди това съм я умолявала за нов дом.любимец, щото котката ми умря, и тя не искаше). Преди няколко месеца...същата тая нейна приятелка прибра едно куче на 40дни. Майка отново реши, че иска да го вземе... а до сега не е искала куче(имам предвид от тези, които стават големи), щото живеем в апартамент. Добре че беше баща ми...та се отказа от кучето. Не ми харесва как й влияе тая жена. Тя не е виновна, че майка ми е толкова лекомислена, но наивността й ме изкарва извън релси.... Вчера влиза в моята стая и ми носи котката. Нищо против котето, но не го искам поради някаква причина и аз не знам точно каква...Жал ми е за него, голям сладур е...но...: ( само аз си знам колко съм привързана към котките, и наивността на майка ми ме изкарва извън кожата ми..Ако го бях намерила аз не знам дали щеше да се съгласи да си е наше. Преди няколко месеца и мин. година даже я умолявах за нов дом. любимец, но тя отказа и ми каза, че изисквали мн грижи и т.н. Иначе, ако бяхме навън и се бяхме натъкнали на въпросното коте, не знам дали щеше да се съгласи да го заведем на ветеринар или да го приберем...всъщност 50/50 е. И двете обожаваме животни, но всичко каквото има тая нейна приятелка и тя го харесва. Имам чувството, че й подражава. Преди няколко дни идва при мен с 24 каратова усмивка и ми вика "виж какво си е купила" и аз викам ем добре... И преди я беше страх от големи кучета, а сега им се радва(имам предвид тези около блока ни, само защото въпросната жена ги храни). Понеже ще заминава сега, и се налага за няколко дни да гледаме котето...и гледам, че майка ми даже му е взела храна. А жената щеше да даде храната, която му е купила...без да се налага майка ми да купува ( не, че ми се свиди, просто...в момента нямаме пари). И ако ние бяхме дали на някого нашият домашен любимец за няколко дни- силно се съмнявам да му купят храна.... Утре, ако прибере и мечка у тях...сигурно майка ми и нея ще поиска.
Опитвам се, чрез леки намеци, да я разубедя от котето...но не знам. Вие как бихте постъпили на мое място ??
SmilezZz
07-03-2012, 18:10
Нека си остане котето у вас, щом ще е за кратко. Но имам чувството, че майка ти иска да бъде като нейната приятелка, подражава й, иска за бъде и да има всичко това, което е тя и има тя.
Като гледам каква е вманиачена , няма да има кой знае какъв ефект , каквото и да направиш.
scrooper
07-03-2012, 18:29
Кажи й това в очите, не за друго, а за да ти олекне. И моята се влияе много, но аз й отварям очите. Ще видиш, че след време ще има ефект и подражанието ще намалее, но само ако не си мълчиш.
_____dolly_____
07-03-2012, 20:21
Оф хора, страшно объркана съм. ОБОЖАВАМ котки...не мога да бъда студена спрямо тях, боли ме. Защо майка ми ме поставя в това неудобно положение? Котето е още бебе, болничко е, но ще се оправи надявам се...голямо сладурче е..жал ми е за него, че вероятно няма да има стопани. Не е породисто...това за жалост е една от причините да не го искам чак толкова...не че съм разглезена и дискриминирам котките...просто...не знам и аз какво ми става. Ако ще си взимам коте, искам се да е породисто... Нали уж са домашни котки. Обичам всички котки, но може би, ако го бях намерила АЗ и го бях прибрала аз...тогава щях да го задържа и да го обичам. Не го чувствам мое, то всъщност не е на никой...но определено ще ми липсва каквото и да се случи с него. Самото чувство, че някой друг го е намерил и го е лекувал и накрая ми го дава ми е някак...гадно, смисъл все едно се чувствам длъжна на тоя човек. Скапана работа. Иначе не вярвам майка ми още да го иска, след като й казах, че вече не искам дом. любимец...
iBloodSucker
07-03-2012, 21:45
Ако обичаше котките толкова, колкото казваше, нямаше да ти пука, че не е породисто. Задръжте котето за няколко дена, нищо няма да ви направи. А колкото до майка ти и аз мисля, че се опитва да подражава на тази жена. Ако можеш, обясни и ситуацията от твоите очи и й кажи, че прави грешка.
Майка ти е преценила, че ти няма да можеш да се грижиш за коте/куче там каквото искаш и накрая тя ще трябва да го гледа. Докато тя може да поеме отговорност, значи може да вземе и 20 котки, ако има желание и възможност. Не и изкарваш ти парите, нали? А ако толкова ти е проблем малко да се погрижиш за него просто и кажи, тя да си намери човек, на който може да разчита.
scrooper
07-04-2012, 09:04
Въпросът е, че е глупаво да си взима коте само заради някаква там приятелка. Не го прави нито защото тя самата го е поискала, нито когато дъщеря й я е помолила. И това поведение се отнася за много други неща. Ами, глупаво е 1 зрял човек да се води по акъла на приятелка.
Авторке, грижи се за котето, но говори с майка ти и й кажи, че подражанието на приятелката е станало очевидно и смешно.
_____dolly_____
07-04-2012, 09:33
Тя не иска да го вземе, защото тя я е накарала или нещо от сорта....просто вече два пъти се повтаря историята. Като прибере някое животинче, и майка от нищото го иска. КАТО се взима в предвид, че преди това съм я молила за нов домашен любимец, но не искаше....
windowlicker
07-05-2012, 16:38
В смисъл проблема е в това, че не можеш да преживееш че си искала нещо и не са ти давали и сега майка ти дава нещо а ти не го искаш, защото преди не ти е давала? :lol:
И викаш не си разглезена?
За щастие има решение:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/511Sjhl7oNL._SL500_AA300_.jpg
Иначе сериозно сега, ако смяташ, че майка ти прави грешка като взима котето, се опитай да и обясниш. Обаче ако го правиш само защото се дразниш, че ти преди си искала коте, но гадните ти родители не са ти давали и сега едва ли не напук ти правят, тогава вече е друг проблема...
HollyGolightly
07-05-2012, 23:42
Аз няколко пъти прочетох това което авторката е написала, както и следващите и постове, ама просто не мога да разбера какъв е проблема. Майка ти сега е решила, че може да вземе коте, за това го е направила. Да не си мислиш, че тя е мислила преди колко време си искала, според мен майка ти помни , че си я питала и , за това е решила да ти направи "подарък" след като сега и се е отворила възможност...ама нали все трябва да се мрънка за нещо...