Влез

View Full Version : Как да кажа на родителите си, че искам да правя секс?

PierreC
07-04-2012, 19:54
Здравейте :) Пиша ви тук, защото просто нямам към кого да се обърна.
Аз съм момиче на 16 години и имам приятел от 6 месеца. Той е първият ми сериозен приятел и с него се обичаме искрено. Обичаме да се скитаме някъде сами, да не сме сред много големи тълпи от хора, обичаме спокойствието. С него се чувствам себе си, спокойна съм и наистина го обичам. Имам му огромно доверие. Родителите ми също са страхотни хора. С тях си споделям всичко, но абсолютно всичко. С тях имам малко по-различна връзка от тази на другите семейства. Години наред сме си говорили, че трябва да започна да водя полов живот, когато сама усетя, че съм готова и когато отрия човека, който ще подходи нежно и внимателно с мен. Преди 2-3 месеца проведохме разговор, че с моя приятел все още е твърде рано да правим секс, защото сме още малки и т.н. Аз бях съгласна тогава, но... сега е различно. С него напоследък станахме по-интимни, по-страстни... И така... и двамата вече знаем, че сме готови за секс и че го искаме. Само че проблемът е, че ме е страх на кажа на родителите ми. А не мога да не им кажа, защото майка ми ми е козметик и ще разбере. А и няма смисъл да я лъжа, защото тя е детектор на лъжата, хаха. Просто... казвали са ми, че това би ги разочаровало и че по този начин бих ги предала. Но... често казано, когато дойдат тези по-специални моменти и желанието е толкова силно. Единственото, което ме спира (а спира и него съответно) е, че не искам да загубя връзката си с родителите ми. Защото не искам. Но в края на краищата, щом съм готова, защо да не го направя? Сигурна съм, че всичко ще бъде прекрасно и че ще бъде незабравимо. Е, какво да правя? Моля ви се, пишете коментари, изразявайте мненията си. Те са важни за мен. Благодаря ви предварително :)

P.S. Забравих да спомена, че родителите ми много го харесват и много се радват за нас. Вечеряли сме заедно (аз, приятелят ми и родителите ми), както и аз съм вечеряла с неговото семейство. Те също ме харесват.

sweetycherry33
07-04-2012, 19:59
Ами ... по - добре кажи само на майка си и баща ти да не разбира.И и го кажи след това.Според мен не трябва да я лъжеш, защото както ти каза тя е детектор на лъжата и като разбере ще се почувства предадена наистина.

DragonLady
07-04-2012, 20:02
Щом сте говорили на тая тема и родителите ти са ти казали, да го направиш когато сметнеш, че си готова и е с правилният човек защо не им го кажеш направо, че сте го направили защото се обичате и тн. А и на 16 не мисля, че си чак толкова малка за секс. Даже изоставаш яко, днешната младеж, вече на 12-13 започват да се плющят ( кръга на шегата го казвам ).
пс и да не забравите: С ПРЕЗЕРВАТИВ да няма бели после.

ShtrudeL
07-04-2012, 20:05
мхм
кажи само на майка си, пък тя ще каже на баща ти ^^ (макар че не смятам, че е нужно изобщо да казваш, но щом пък толкова държиш)
просто: 'мамо абе нали се сещаш като си говорехме за секса, абе мисля, че се чувствам готова' и т.н.
омг какви глупости пиша ^^ хаха

PierreC
07-04-2012, 20:06
Родителите ми мислят, че на 16 не осъзнавам какво правя и че като съм на 18 ще мисля по съвсем друг начин.

DisappointedDreamer
07-04-2012, 20:11
Прави са. Характера ще ти се промени малко или много за 2 години.
иначе това че майка ти е козметик какво означава? по какво би познала че си правила секс?
Иначе кажи им го. Седни с тях, обясни им как се чувстваш и сподели намеренията си

PierreC
07-04-2012, 20:31
Би познала по това, че вагината се изменя, когато се прави секс, а тя ми прави кола на триъгълника. Те все още си мислят, че с това момче сме просто едни "сладки невинни тинейджъри". И то принципно е така, но нещата постепенно започват да се изменят. Страх ме е как биха реагирали. Иначе и приятелят ми ме съветва да им кажа. Те от време на време ме разпитват под формата на майтап (уж за да не се усетя), но аз винаги отричам.

DisappointedDreamer
07-04-2012, 20:33
:lol: :lol: ти сериозно ли? Вагината ти не си променя цвета или формата след като се изчукаш. Освен ако майка ти не е гинеколог, тя няма начин да разбере. О боже, разсмяхте ме.

ludata90
07-05-2012, 05:54
Абе може да не е гинеколог ама какво и пречи да погледне.....като и прави кола......кажи й, след като го направиш, обясни й, че си се почувствала готова и си го поискала. Страшно няма

xoxi
07-05-2012, 06:14
Леле. Леле.
Едно е родителите да говорят с децата си за секс, съвсем друго е да ги манипулират и лъжат по такъв начин.
Леле. Леле.

6timi
07-05-2012, 06:44
Първо го направи, а после иди и сподели на родителите ти, тъй като ще е пред свършен факт :
1. те няма да могат да върнат нещата и ще го приемат... по един или друг начин
2. мисля си, че ако първо споделиш, а после го направиш... вашите може да се променят (като пример : Няма да те пуснат да излезеш д цел да те спрат да го направиш, защото според тях не ти е времето...) :)

sugargirl94
07-05-2012, 08:07
Абе може да не е гинеколог ама какво и пречи да погледне.....като и прави кола......кажи й, след като го направиш, обясни й, че си се почувствала готова и си го поискала. Страшно няма

Как така да погледне ?!?! Да не е луда да даде на майка си да и бърка по дупките..

bloodyF
07-05-2012, 09:54
козметичките ти правят кола на устните, отстрани и дупето, не ти бъркат във влагалището
гинекологът ти слага спекулум и по това се разбира общо взето дали ти е скъсан химена или не
та, ако не й кажеш-няма да разбере, ако ще още 200 пъти да ти прави кола маска
въпросът е , че щом сте толкова близки и са ти казали , че може да го правиш когато искаш, значи ти имат доверие и ако им споделиш или поне на майка ти, ще те подкрепят
отделно аз нямам такава връзка с мойте и не мисля,, че трябва да им казвам какво, кога и с кого правя : )

nekva ligla
07-05-2012, 10:05
Аз НИКОГА не съм говорила с родителите ми по тази тема, и не мисля да говоря с тях за това ! Не мисля, че трябва да им казваш ЗАЩО, КОГА И С КОЙ СИ БИЛА ! А не ли много кофти баща ти да разбере ? Винаги ли ще им даваш обяснения като правиш секс ? Аз като почна да водя полов живот няма да им казвам нищо и да им се обяснавям ! :D :) Това е твърде лично .... ;)

kolegata88
07-05-2012, 10:12
6 месеца без секс ? :) :) :) :)

dream1707
07-05-2012, 10:14
Еми.. виж .. и аз имам подобна връзка с майка ми, аз и казвам абсолютно всичко и преди година, година и нещо, преди да ме "дефлорират" :D сме говорили много за това .. Докато все още си имах приятел, сме говорили как възрастта няма значение, само да си сигурен в човека бла бла... После след като ходих бая време с тогавашния ми приятел почна приказката, че още съм малка и тнт .. Явно просто е спекла жената и се е притеснила, защото бях на 14, щях да правя скоро 15.... Та значи, след няколко месеца, вече го бяхме направили и аз и споделих, вече беше пред свършен факт.. та единственото, което можеше да направи е просто да ми даде съвет .. И по тоя начин връзката ми с нея стана още по-силна.. Сега си и споделям всичко свързано с това, ако ми трябва съвет, имам проблем и прочие :)

alexilaiho61
07-05-2012, 21:48
А защо по дяволите трябва да им казваш ? Вярно че са ти родители,но това са лични неща..

UniCoWN
07-05-2012, 21:53
Възхищавам се на тези от вас, които са толкова близки с майките си. Аз нямах този късмет.
Никога не съм говорил с майка си по тази тема и вече 2-3 години водя полов живот, без тя дори да знае, така че...

Може и да греша, но си мисля, че майка ти би се почувствала по-добре, ако и кажеш преди да го направиш. Обясняваш и всичко както си го написала тук - как се чувстваш с него, какво, защо и т.н. ... Така тя ще има привилегията да ти даде последни съвети... Но не я оставяй да те разубеди де :)

Ако и кажеш след това, мисля, че ще се почувства леко разочарована, че въпреки последния ви разговор ти не си я послушала и на това отгоре не си и споделила. Може да охладнеете...

Не я поставяй пред свършен факт с натиска, че нищо вече не може да направи, освен да го приеме. Според мен вече ще се е почувствала леко предадена :)

SmilezZz
07-06-2012, 10:26
^ Надали ще охладнеят отношенията им. Напълно възможно е, ако го каже преди това да я разубедят, с това, че е малка и че не знае какво иска все още. Което си е тъпо. Тя и в двата случая е решена да им каже, което означава, че не иска да си разваля отношенията с тях, което си е похвално. Аз не съм имала щастието да имаме такава връзка с родителите си и не им споделям: нито кога съм го направила, нито как се чувствам.

6timi
07-08-2012, 08:46
Това е личен, интимен живот... не е работа на друг, освен на теб и твоя приятел... с който споделяш този живот... не мисля, че е нормално да се споделят с родителите такива неща... или в краен случай, може би само с майка ти да споделиш!

А твоите родители споделят ли ти за техния интимен живот, че ти си тръгнала да споделяш твоя ?

SmilezZz
07-08-2012, 09:12
^ Защо тя трябва да прави това, което и родителите й правят? Т.е. ако те не й говорят за техния интимен живот - това означава, че и тя не трябва да сподели това. Родителите са хора с много опит, а щом има такава изградена връзка с тях - това само може да й бъде в плюс.

6timi
07-08-2012, 09:35
^^^^А след като те не споделят, това не е ли пример за това, че е личен и интимен и не е нещо което трябва да се споделя ?!

П.П. Всичко си е въпрос на гледна точка :) Мое мнение е - че на родителите не им е работа да знаят... всеки сам да си преценя, не си налагам мнението, тя пита тук, всеки си казва мнението, а тя постъпва както си прецени самичка :)

banalka
07-08-2012, 18:40
казвали са ми, че това би ги разочаровало и че по този начин бих ги предала.

манипулативни методи? вменяват ти вина, за да те контролират... както в случая... прочети си първия пост още веднъж, за да усетиш... :)

сексът и първият път е толкова интимно нещо, че... не мисля, че трябва да бъдат споделяни или разказвани или да се дава отчет на някого, било то и родители... като искаш правиш секс, като не искаш - не правиш... не разбирам какво общо имат родителите тук и защо би ги "разочаровала" и "предала", ако правиш секс...

PierreC
07-09-2012, 08:20
Благодаря на всички ви, че изразихте мнението си. Прочетох всички коментари и накрая реших, че ще им кажа. Ще си поговоря с тях и се надявам да оценят добре решението ми. А и да не се съгласят, не ме интересува. В крайна сметка, аз решавам, не те. Искат да ги предупредя, за да ми дадат съвети - добре, така и ще направя. Те са печени и няма да ме притесняват да им разказвам и да ме карат да им споделям, ако сама не искам. Много добре осъзнават, че това са си лични неща и не биха влезли в личното ми пространство. Те искат просто да им кажа, когато реша, за да може да ми помогнат да се подготвя физически с някои неща. Имаше един коментар, в който беше написано, че след като те не споделят интимния си живот с мен, то тогава аз трябва да им отвърна със същото. Не съм съгласна с това. Те са родителите, те са по-големите и аз нямам абсолютно никакво право да искам от тях неща, които не ми влизат в работа. Те не са длъжни да ми споделят толкова лични неща, а и... не искам. Та... в края на краищата реших да им кажа, преди да се случи, за да ме подготвят. Просто ще изчакам още мъничко и тогава. :) Благодаря ви!

prosto_chovek
07-09-2012, 08:24
майка ти и баща ти не са ли правили секс? Мислиш, че са пасли в люцерната ли? Отиваш, вършиш работата, като прецениш и ти се отдаде удобен момент го загарваш и така. Това е ако смяташ, че ще ти се карат, ако го разберат директно. Аме в никакъв случай не се изтапанчвай пред тях и да кажеш - мамо, татко, искам да се чукам, щото най - много да ти ограничат излизанията. Пред свършен факт е вече друго :)

PyCoKoCkA93
07-09-2012, 13:02
Кажи после как е минало :)

Ronnan
07-09-2012, 13:57
А защо по дяволите трябва да им казваш ? Вярно че са ти родители,но това са лични неща..

Защото като стане някакъв гаф, после ще търчи при мама и тати за помощ.
Защото на тази възраст родителите са отговорни, не само защото им е дете, а и пред закона.
Защото са и се доверили и очакват същото от нея.
Защото искат да са сигурни че детето им ще постъпи най правилно, а не да провали живота си заради пощурели хормони...

...и т.н. мога да продължавам до безкрай...

Когато станете родители, или поне на възрастта на родител, ще разберете.

Amore-Mio*
07-09-2012, 17:30
Не си задължена да им кажеш, но щом си решена, е най - добре да им кажеш след като го направите. Тъй като съм напълно убедена, че ще се опитат да те разубедят, а пред свършен факт нищо няма да могат да направят - освен да се съгласят с това, което си решила и да ти дадат някакъв съвет.
И да не забравите презервативите.

PierreC
07-10-2012, 12:09
Защото като стане някакъв гаф, после ще търчи при мама и тати за помощ.
Защото на тази възраст родителите са отговорни, не само защото им е дете, а и пред закона.
Защото са и се доверили и очакват същото от нея.
Защото искат да са сигурни че детето им ще постъпи най правилно, а не да провали живота си заради пощурели хормони...

...и т.н. мога да продължавам до безкрай...

Когато станете родители, или поне на възрастта на родител, ще разберете.

Точно затова и аз говорех. Както казах по-рано, нашите взаимоотношения са по-различни и сме водили много разговори за това специално и аз бях сигурна, че няма да се случи толкова рано. Но ето че нещата така се развиха, че явно е време тези разговори най-накрая да намерят приложение. :) Надявам се, че ще оценят това, че все пак решавам да им кажа, както сме си говорили, а не пренебрегвам молбата им. Би трябвало да ме разберат. Разбира се, че ще се притесняват за мен и ще мислят за това повече, от колкото аз самата, но... това е то да си родител (предполагам). Разбирам ги и сега се надявам те да ме разберат също. :)

mihooooo_9
07-11-2012, 20:18
Как? Просто го направи и както чета отговори по-добре кажи само на майка си и да след като си го направила вече! Тя е напълно наясно, че този ден все някога ще дойде! Не е болка за умиране или нещо лошо, това което правиш!