PDA

View Full Version : Тъжна съм !

sisy18
08-01-2012, 19:56
Преди година ми се налагаше да живея на село . Това лято пак съм там преди 30 мин. майка ми ми съобщи по телефона , че затваря заведението , което държаха и си е намерила нова работа , при която обаче се налага да пътува в България и някои дни няма да се прибира . Баща ми всяка седмица е командировка , а сега може и да се прибира по 2 пъти в месеца .
Мама каза , че ще се наложи тази година пак да съм на село ;( . Аз там си нямам моя стая дори , всеки ден ще пътувам (на 12 съм). Винаги имам чувството ,че не им пука за мен . Никога не са се отнасяли с мен така както искам , никога не споделях нищо със тях :( ... Реших да споделя с най-добрата ми приятелка , а тя ми пише : " :D " утре ще ти пиша , че сега кака иска да сяда ...
Тя винаги се оправдава с това , мисля , че вече ме отбягва . Откакто започна да се събира с други момичета от училище се промени много . Не я обвинявам за това ,че не иска да се пише с мен и не стои с мен на един чин , както беше до скоро , но ми е неприятно , че ме отбягва по този начин :( ... Напоследък губя много приятели , за които разбирам , че не им е пукало за мен ... Писна ми всяка вечер да плача за това , че нямам истински приятели и че на родителите ми не им пука за тях

bReAk3R
08-01-2012, 19:58
В града ти нямаш ли роднини, които да те гледат?

sisy18
08-01-2012, 20:02
В града ти нямаш ли роднини, които да те гледат?
Имам , но те не ме биха приели в дома си

UltrasGirl
08-01-2012, 20:18
Имам , но те не ме биха приели в дома си

Защо мислиш така ?

filmimilmi
08-01-2012, 20:31
От къде си сигурна, че родителите ти не мислят за теб? Най-малкото няма вариант да ти плащат, за да имаш интернет, така че да не изоставаш от другите хлапета и в същото време да не си мислят за теб, така както ги изкарваш. Може би просто този период от живота ти е малко труден, но вашите в момента работят по въпроса - за това пътуват толкова, за да работят нещо, така че да спестят пари, за да може скоро да си имаш собствена стая.
Колкото до приятелката ти, еми кофти, но хората се променят. А и не очаквай толкова разбиране от околните. Хората не обичат да се занимават с чужди проблеми, колкото и големи приятели да ти се пишат.

xoxi
08-01-2012, 20:44
Родителите ти работят здраво за да те издържат. Бъди им благодарна и оценявай времето прекарано с тях.
Това, че едно момиче те отбягва, не означава, че не можеш да се запознаеш с нови хори, да създадеш нови приятелства, които ще бъдат по-силни и истински от старите.
Говори с майка си, кажи й как се чувстваш, какво те тормози в поведението им към теб... Това, че не си им споделяла е лично твой проблем, не техен. Те са ти родители, няма как да не ги е грижа за теб.
Намери си и някакво хоби, с което да запълваш времето си. Аз лично обожавам да ходя на село, защото там имам свободата и пространството за всичко, което ми хрумне. Когато се запаля по нещо, времето там ми минава бързо и неусетно.
Вместо да мрънкаш, че нямаш стая, съсредоточи вниманието си към нещо друго, нещо по-полезно.

Anichkaxxwee
08-02-2012, 13:30
Не се грижат за теб ли?
Само погледни как работят усилено, за да имаш интернет,примерно.
Много гадно ти се е получило с тази твоя "приятелка", но щом те е оставила, значи не ти е била такава.
След време ще осъзнаеш какво са направили за теб, така че не ги обвинявай.

А между временно, си намери някакво хоби, чети книги, такива неща

Amore-Mio*
08-02-2012, 15:33
Извинявай обаче, че точно от загриженост към теб те пращат на село. Не го ли осъзнаваш? Ти си едва на 12 години, да не би да очакваш на тази възраст да те оставят сама у вас. Е, ако е така, ще те разочаровам. Постъпват си , както трябва да постъпва един родител, който се притеснява за детето си. Още повече, че можеш да се сприятелиш и с други хора. И постепенно да откриеш истински приятел. Погледни просто и от добрата страна на нещата.
Не съди най - добрата ти приятелка в кавички. Вие сте в такава възраст, че лесно се поддавате на чужди мнения и критики. Още повече, че много по - лесно решавате да смените хората, на които държите. Че дори по-големите постъпват понякога така. Вземи се в ръце. И превърни ваканцията си на забавление, и я изкарай така, както трябва. Пък ако на това място имаш приятели - излез с тях. Ако не, просто се запознай с някой. Чети книги, рисувай. Оползотвори свободното си време. И стига си ревала във форума за такова незначително нещо.