Влез

View Full Version : Помогнете ми..

Sapunji
08-03-2012, 15:13
Не мислех че някога ще пиша точно в този раздел, но ето че и този ден дойде..

Историята започва преди 3-4 месеца в училище. Започнах да харесвам съученичка. Ще я наричам А.

А. си имаше сериозен приятел по това време в когото беше влюбена, аз започнах да я харесвам и реших да започна да контактувам повече с нея въпреки, че знаех че нямам никакъв шанс... Всичко започна като някаква закачка и двамата не вярвахме че нещо може да се получи, но с дните започнахме да се харесваме. Всеки ден с часове сме си говорили за какви ли не работи, дните станаха седмици, но все пак аз знаех че тя има сериозен приятел и никога не би го оставила заради мен. Направи ми впечатление, че се карат доста често но пък аз бях там за да я успокоя или да и кажа някоя мила дума. Всички в училище и казваха: Зарежи гаджето си и тръгни с него(мен).. и така след няколко седмици на непрестанно говорене на безкрайни теми, усмивки, желания....тя реши да прекрати връзката си...Бях толкова щастлив. Един ден си пишехме в скайп и тя ми каза че ще се види с приятеля си за да скъсат, толкова много се зарадвах и също така не можех да повярвам че се случва. След няколко часа ми писа, каза ми че са скъсали. На следващия ден, в училище всичко беше толкова перфектно, целунахме се за първи път, бях най-щастливото момче на света. Всичко до края на училище беше перфектно, помогнах и по няколко предмета, и двамата имахме горе долу добър успех..всичко вървеше толкова добре. Започна ваканцията, всеки божи ден бяхме заедно, ходехме вкъщи, гледахме филми, опитахме да готвим 1 път хах..Една вечер си говорехме по скайп заедно с 1 от добрите и приятелки и тя ми каза че А. си пише с 1 момче с което се меко казано мразим. Попитах я да ми даде паролата си защото А. си беше писала с него от нейният скайп. Тя ми я даде, видях чата. Нищо особено..обаче видях чата на А. с въпросната приятелка, въпреки че тя беше изтрила повечето, имаше разни откъси от чата им. Прочетох че, А. се е виждала тайно със старото си гадже или поне така бях разбрал. Сърцето ми беше разбито, аз мислех че я обичам а тя се беше виждала с него... Исках отмъщение...Тя разбра че приятелката и ми е дала паролата на скайпа си и много ни се разсърди на двамата, но цяла нощ разговори и горе-долу оправихме нещата, но аз все още исках моето отмъщение...Прекарахме следващите 2 седмици както преди, аз почти бях забравил за случилото се, тя ми обясни, че не се е виждала с него и донякъде и повярвах...минаваха дните..всичко беше наред, но 1 шибан и проклет ден ми писа едно момиче от миналото ми, бяхме двойка и аз бях много привързан към нея, но в същото време имах чувства към А. Говорихме 1-2 дена с въпросното момиче от миналото ми, и разбрах че я искам обратно, но не знаех какво да правя...имах толкова силни чувства към А. Реших че това е точният момент за отмъщение, и казах на А. че искам да прекратим всичко и да останем приятели...тя беше съкрушена...беше и толкова зле...Мислех че ми стане по добре като и отмъстя но всъщност....почувствах се толкова зле, бях наранил адски много човек който значеше адски много за мен. Незнаех какво да правя, реших да тръгна с момичето от миналото ми, да видя какво ще излезе. Ходихме седмица...през цялото време мислех за А...исках само нея и никоя друга, през това време тя се беше върнала при старият си приятел. Аз се разделих с момичето от миналото ми...исках А. Всеки ден си пишем с А. но нищо особено, кой как е, какво е правил през деня и така.. Вече минаха 11 дена от както не съм я виждал....тези 11 дена са като безкрайна агония за мен..постоянно мисля за нея, искам я, бих дал всичко за да си я върна. В момента тя е с прителя си и мисля че е щастлива, но аз незнам какво да правя... Тя е всичко за мен, обичам я толкова много, не мога без нея, липсва ми адски много с всеки изминал ден. Кажете ми какво да правя, да я оставя ли на мира или да се боря за нея...помогнете ми..

Amore-Mio*
08-03-2012, 15:39
Вината си е изцяло твоя, защото не си се изяснил с чувствата си и си скочил с някое прибързано решение, и ето сега края: съжаляваш. Вече е късно, за да предприемеш, каквито и да е мерки: тя е с нейния си приятел, ти си с твоята. Ако не бе постъпил толкова глупаво с желание за отмъщение - нямаше да стигнете до тук. Вината си е твоя. И какво толкова като се е видяла със стария си приятел. Ако са имали наистина сериозна връзка, е напълно нормално да запазят приятелски отношения след толкова дълга и сериозна връзки. Преувеличил си, прибързал си и сега няма какво да правиш. Зарежи настоящата си приятелка, не й давай празни надежди и не я лъже, че я обичаш. Ужасно долно и подло е, така че.

Sapunji
08-03-2012, 15:44
Вината си е изцяло твоя, защото не си се изяснил с чувствата си и си скочил с някое прибързано решение, и ето сега края: съжаляваш. Вече е късно, за да предприемеш, каквито и да е мерки: тя е с нейния си приятел, ти си с твоята. Ако не бе постъпил толкова глупаво с желание за отмъщение - нямаше да стигнете до тук. Вината си е твоя. И какво толкова като се е видяла със стария си приятел. Ако са имали наистина сериозна връзка, е напълно нормално да запазят приятелски отношения след толкова дълга и сериозна връзки. Преувеличил си, прибързал си и сега няма какво да правиш. Зарежи настоящата си приятелка, не й давай празни надежди и не я лъже, че я обичаш. Ужасно долно и подло е, така че.

Не си ме разбрала, ние се разделихме с нея вече.

Auriss
08-03-2012, 16:01
Една вечер си говорехме по скайп заедно с 1 от добрите и приятелки и тя ми каза че А. си пише с 1 момче с което се меко казано мразим.
Тази е меко казано слабоумна и си вре носа там, където грам не й е работа.

Попитах я да ми даде паролата си защото А. си беше писала с него от нейният скайп.
Тук ти е грешката. Пък тя че действително ти е дала паролата си изобщо няма да го коментирам.

Прочетох че, А. се е виждала тайно със старото си гадже или поне така бях разбрал. Сърцето ми беше разбито, аз мислех че я обичам а тя се беше виждала с него... Исках отмъщение...Тя разбра че приятелката и ми е дала паролата на скайпа си и много ни се разсърди на двамата, но цяла нощ разговори и горе-долу оправихме нещата, но аз все още исках моето отмъщение...

Мина ли ти през ум, че е *възможно* да го е скрила от теб именно за да не си помислиш нещо, което не е точно така ? Не знам на колко си, но хората понякога свикват с присъствието на някой друг и дори да не искат някакви интимни отношения с този човек им е приятно присъствието му. Момичетата са особено податливи на това.

Както и да е ,де. Не искам да ти сипвам сол в раната, но от написаното си правя извода, че сам си си виновен. Оплескал си здраво нещата само заради нараненото си его, за което впрочем може и да няма абсолютно никаква причина.

Две неща обаче не са ми ясни :

1. Защо въпросната А. се е върнала при предишния си приятел при положение, че непрекъснато са се карали

и

2. Как така изобщо продължава да разговаря с теб, след като си я 'наранил адски много' ... и то толкова скоро след раздялата ви ?

Иначе на въпроса ти - можеш да си решиш проблема с някаква елементарна манипулацийка, но въпросът е какво ще правиш след това - ако имаш намерението да си такъв обидчив сръдльо нещата просто няма да ти се получат ... пък и не само с нея.
В момента *вероятно* (уточнявам - догадки - въобще не ви знам що за хора сте и колко ви е акъла) се е върнала при предишния именно защото се е превърнал в нещо 'познато' и 'сигурно'. Разбирам че като минимум връзката им е била поне 4 месеца - поне от написаното - което никак не е малко предвид възрастта ви. При положение, че нон-стоп са се карали, в даден момент със сигурност отново ще се стигне до раздяла. Дали ще е след седмица, месец или година зависи единствено от това кога пак ще започне да се оглежда за 'нещо', което й е по вкуса. Плюс това щом приятелите й са й казвали да го разкара този въпросния, вероятно най-малкото в социален аспект се чувства тъпо, че ходи с него. Още куп глупости мога да ти изпиша, но е безсмислено - по-наясно си от мен що за човек е, така че сам си преценявай.
Ти какво можеш да направиш е малко по-обширна тема. Първото и най-важното - прецени си сам тъпа кифла ли е или някаква заблудена романтичка. Повечето попадат в една от двете категории.
Първите се радват на внимание и свалки, вторите на сополиви обяснения. Е, всеки му е гот да му се въртят около гъза, но при по-глупавичките представителки на нежния пол колкото по-натрапчива и очевидна е свалката, толкова по-добре - все пак е нужно всички да видят колко е желана. Вторите са скрити лимонки и трябва да подходиш малко по-индивидуално, но си дръж на достойнството.

В общи линии си мисля, че е безсмислено изобщо да си губиш времето с нещо, което е част от миналото ти, но пък и осъзнавам, че едва ли ти е нужно някой да ти обяснява колко тъпо си постъпил. Търсиш си изпитана формула "Как да си върнем бившата", но няма такава - най-добрият вариант е да се извиниш така, че да не поставяш нито един от двама ви в позицията на 'съжаляващ' и 'съжаляван' и да я 'свалиш' така, както си го направил първия път. Дръж се сякаш не си осирал работата и постепенно може и да ти се получи като й мине - щом още поддържа контакт с теб вероятно не си й безразличен.

//

Що не вземеш да се посъветваш с 'добрата' й приятелка впрочем :D - 100% е по-наясно от нас и ще може да ти даде някакъв съвет.

Sapunji
08-03-2012, 16:08
Значи на 16 сме и двамата, тя беше със старият си приятел година и 5 месеца.

1. Както ти каза, мисля че търси нещо сигурно и познато.

2. Представа си нямам защо, но всеки ден продължава да ми пише и да контактува с мен.

Знам че аз съм виновен, но просто съм такъв. Искам да се променя защото както ти каза нещата няма да ми се получат.

stynioo
08-03-2012, 16:32
Другият път помисли преди да си отмъщаваш на някого, а ако А. се върне при теб се чувствай късметлия.

xXxPETYAxXx
08-03-2012, 17:34
Щом толкова бързо се е върнала при бившия си, напълно е възможно да се е виждала "тайно" с него, докато е била с теб. Постъпила е глупаво като го е правила скришно. Ако беше ти казала, нямаше да се стигне до тук.
Нито ти нито тя знаете какво искате.

UltrasGirl
08-03-2012, 18:19
Според мен ако толкова много си харесвал а и т.н нямаше да търсиш отмъщение нали си и повярвал.. А това че си я скъсал за момичето от миналото ти за мен е голяма простотия но както казаха по-горе ако А. се върне при теб наистина трябва да си голям късметлия.. Момче мисли малко като правиш нещо по точно преди да го направиш : ) Ако има развитие драсни да ни кажеш.

ludatadoideee94
08-03-2012, 18:36
научи се че миналото винаги се обажда, но не ти липсва то а спомените аа колкото до тази "А" покажи и, че ти липсва и я помоли за втори шанс ако е била толкова съкрушена колкото казваш , едва ли ще ти откаже :)

Anichkaxxwee
08-04-2012, 12:13
Никога не съм разбирала това отмъщение
Защо трябва да си го връщаш на хората - Защо трябва да ливаш масло в огъня?
Вината е изцяло твоя, но вече е късно да се извиняваш. Поне аз мисля така

scandalousLady
08-04-2012, 12:24
Никога не съм разбирала това отмъщение
Защо трябва да си го връщаш на хората - Защо трябва да ливаш масло в огъня?
Вината е изцяло твоя, но вече е късно да се извиняваш. Поне аз мисля така

Подкрепям.

BranwenTheBrave
08-04-2012, 13:21
Абе, не знам от жегата ли е, от кризата или от хормоните, но си действал много неадекватно.
Според мен просто водиш скучен живот и се опитваш да си го разнообразяваш с подобни драми.
Но пък предусещам гарантиран успех, ако се пробваш с приятелката на А., която много умело е успяла да ти внуши тази омраза и те е подтикнала към това "отмъщение" - явно добре те е проучила преди да действа. И много ми харесва как тя излиза най-чиста и добронамерена в цялата ситуация.

balu4ka
08-04-2012, 14:05
Окей,мисля ,че има нещо гнило.Ако толкова те обичаше,щеше да и е нужно време преди да се връща и тръгва при когото и да е било толкова рано.Това какво е ?Късметлия ще си ,ако наистина е държала на теб.Това,че ти си сгрешил,всеки е човек и прави грешки.Прекратил си връзката си ,но е тъпо,че си искал отмъщение.Трябваше да седнете и да поговорите като зрели хора,не да си четете и крадете паролки и да се чудите на кой свят се намирате след това.А,защо ли това всичкото ми изглежда адски нагласено,това с даването на паролата,нали и е близка приятелка.Мисля,че ще се е сетила ,че ще го прочетеш ,но може би е искала точно това твоята А,без обяснения е чакала деня (:.

Luidgie
08-04-2012, 14:24
К'вот си си надробил - това и ще сърбаш. Щом се ровиш почти 100% е сигурно, че ще намериш нещото, за което ровиш. Пък да не говорим, че цялата история е един невероятен сапунен сериал на който са способни само некви лигли и лигльовци с липса на личен живот (да това, че имаш гадже не означава, че имаш личен живот). Като слушаш кой к'во ти подмята... Един ден някой ще ти каже, че жена ти е спала с куче и ти ще се развдеш заради това... (пресилен пример, моля да не се взима буквално)

YoAnA_kiiss
08-04-2012, 14:47
К'вот си си надробил - това и ще сърбаш. Щом се ровиш почти 100% е сигурно, че ще намериш нещото, за което ровиш. Пък да не говорим, че цялата история е един невероятен сапунен сериал на който са способни само некви лигли и лигльовци с липса на личен живот (да това, че имаш гадже не означава, че имаш личен живот). Като слушаш кой к'во ти подмята... Един ден някой ще ти каже, че жена ти е спала с куче и ти ще се развдеш заради това... (пресилен пример, моля да не се взима буквално)
Това...