Влез

View Full Version : Държание след раздяла

ribarchobe
08-09-2012, 06:18
Здравейте! Искам да попитам как да се държа след връзка, в която всичко е било хубаво за малко и след това не се е получила магията. Въпроса е там, че искам да запазя уважението между нас, но не знам как да се държа. Да бъда нахален и да разговарям с нея или просто да я оставя на мира, да си продължи пътя, без да я занимавам. Вие най-добре знаете след повечето връзки започват проблеми, депресии и отчуждение. Когато си пишем не получавам вниманието, което преди имах. Нормално е да е така, но ако времето лекува дали след време ще има един по-активен разговор, просто приятелски. I wanna just respect! :)

DisappointedDreamer
08-09-2012, 07:09
Остави я на мира. За какво ще се буташ някъде, където не ти е работа? След време, когато страстите и чувствата около провала на връзката ви утихнат, може би ще можеш да разговаряш нормално и чисто приятелски с нея.

П.П. Последното ти изречение на английски е написано грешно. Какво искаш да кажеш? Искам респект или искам да уважавам? Не става ясно.

TheBobqk
08-09-2012, 07:30
Не се натискай много. Аз също съм от хората, които предпочитат да си кажат поне едно "Здрасти" като се засекат по улицата с бивш. И всъщност има 1-2 човека, с които се поздравяваме, когато се засечем. Смятам, че това е нормално държание, респект. Не е нужно да сте големи приятели. Но това е моето мнение. = )

eclipse3
08-09-2012, 07:31
здрасти,според мен точно сега (в началото) не трябва да нахалстваш и да изявяваш голямо желание да говориш с нея(в това няма нищо лошо де) ,но мисля,че първоначално може да сте на 'здрасти' и 'чао' (ти си решаваш за тва,разбира се) след като измине някакво време,може да започнете ей така,дори без да забелязваш ,че го правиш с целта на всяка цена да говориш с нея,а един вид ти идва от вътре и е някак естествено(неволно) да обсъждате дадена тема например. разбирам те,защото имах едно гадже, с което като скъсахме първите няколко седмици ,майй,не си говорихме ии много-много не се и поздравявахме..ама след време някак не ми правеше впечатление и без да се притеснявам,че ако го заговоря,ще ме заболи или нещо др(ако не съм го преживяла още или нещо такова) си общувах с него и така.. то си зависи много и от човека всъщност. попринцип знам ,че е хубаво да запазиш добри отношения с бившия/бившата и да си останете приятели,ама не при всички ни се получава

DeviL_AsS
08-09-2012, 08:17
Ако ти си я зарязал ,остави момичето самО да се оправи,не я търси,не и пиши,по-добре ще е за нея.
Иначе не мисля,че е възможно приятелство след връзка..просто защото винаги ще има някакви чувства,а и докато ходите си става навик да сте си и приятели и ..после става мазало.

scandalousLady
08-09-2012, 08:33
Остави я малко. След време може и да сте някакви приятели, но не очаквай чак много близки.

Amore-Mio*
08-09-2012, 09:08
Остави я на мира.
Едно "здравей" би било напълно достатъчно. Все пак е нормално след раздяла да е така. Имай предвид, че хората рядко запазват приятелство след връзка - така, че не си давай много надежди. Ясно е, че не искаш ей така да свърши всичко. Но поне в началния стадий, докато изчезнат страстите и чувствата помежду ви, поне.

DisappointedDreamer
08-09-2012, 09:17
Остави я на мира.
Едно "здравей" би било напълно достатъчно. Все пак е нормално след раздяла да е така. Имай предвид, че хората рядко запазват приятелство след връзка - така, че не си давай много надежди. Ясно е, че не искаш ей така да свърши всичко. Но поне в началния стадий, докато изчезнат страстите и чувствата помежду ви, поне.

Втори номер Смайлз.
Дееба тъпаците дет се появиха в тоя форум.

TheBeliever
08-09-2012, 09:18
От голямо значение е как сте приключили връзката. Ако това е станало с разговор и спокоен тон, по взаимно съгласие, нищо не пречи от време на време да я търсиш, ей така, да се поинтересуваш как е чисто приятелски. Ако обаче единият е зарязал другия, без значение кой-кого, не се ври в полезрението й известно време. Естествено поздравявай я като се засечете, една-две приказки, колкото да не е без, но не се натискай за повече.

Chacho
08-09-2012, 09:41
Бира и компютърни игри. Няма да усетиш как ще минат 5 месеца и докато се осъзнаеш, вече ще й е минало и ще си разговаряте нормално.

anonymous708973
08-09-2012, 14:54
От голямо значение е как сте приключили връзката. Ако това е станало с разговор и спокоен тон, по взаимно съгласие, нищо не пречи от време на време да я търсиш, ей така, да се поинтересуваш как е чисто приятелски.

Това е вярно.
Но имай предвид, че истински приятели няма как да сте. Просто няма как да е безкористно приятелство и тя да се радва, че си имаш нова приятелка или ти, че тя си е намерила друг.

Най-тъпото нещо, което можеш да направиш, е да плюеш човек, с когото си бил. Тотална липса на уважение към него, а и към самия себе си. Само споменавам.