PDA

View Full Version : Каква е математиката, която се изучава при следване на икономика?



successus
08-11-2012, 16:11
Смятам да следвам в Германия и специалността, която искам е - International Business Management. Това, естествено, не е окончателно решение, но това, което е ясно е, че ще е нещо в областа на икономиката. Моят въпрос е предимно към студентите, които са следвали или следват някакви специалности в тази област - Каква е точно математиката, която се изучава и до колко е застъпена? Идеята ми е - имам доста време докато замина и искам да започна да преговарям и уча математиката, която ще ми е необходима. Засега знам, че има всякакви видове прогресии, статистика и какво още? Искам просто някои да изреди разделите, които евентуално ще са ми необходими.Също така искам и да си купя необходимите справочници и учебници, но не знам точно какви?
Надявам се има някои, които следват икономика в момента и биха ми били полезни. Благодаря предварително.

maximxxl
08-13-2012, 14:12
трудна :) :D

Chacho
08-13-2012, 14:26
Математически анализ (реален анализ на функции на една променлива, реален анализ на функции на много променливи, диференциални уравнения)
Аналитична геометрия и линейна алгебра
Статистика (статистически методи)
Изследване на операциите


Надали ще има нещо повече от това, но в някои университети преподават и по-обстойно висшата математика.

princo90
08-13-2012, 15:14
Зависи от самото уни, но на този безплатен сайт: http://www.abiturloesung.de/abitur/Bayern/Gymnasium са обяснени много добре темите по математика, които се изискват за матура, следователно за започване на висше във ФРГ. Дано ти помогнат! Успех!