Влез

View Full Version : Тема: Какво научихте от половинката си?

ShtrudeL
08-17-2012, 23:10
Какво научихте от познанството си с половинката си, или някое бивше гаЖе? Нещо, което може би ви е променило, или ви е открехнало вратичка към някакъв нов свят/мироглед/светоглед/вселеноглед? Има ли промяна във вас самите? За какво сте благодарни на човека до вас?

П.П. Хълцам.
http://data.whicdn.com/images/10651000/67222-26888_large.gif

Luidgie
08-17-2012, 23:23
ewwwww <3

БожиятАгнец
08-17-2012, 23:25
Иллллллл <3

*зайче*

П.П. Акам.

PyCoKoCkA93
08-17-2012, 23:28
Ехааа,Щруди,едно огромно ЕВАЛА за темата!Страшна си,улучи ме право в десетката на сърчицето с тая темичка...

Откъде по-напред да започна.Да видим...Научих се да не бъда егоист.Да мисля и за някой друг.Да обмислям повече думите и постъпките си и да преценям как те биха подействали на човека до мен,а дори и на останалите ми близки.Научих се да показвам доста от добрите черти у себе си,станах по-спокойна и по-уравновесена отпреди.научих се да правя компромиси,които даже доста често са прекалени,но не е болка за умиране.Научих се също да изказвам свободно мнението си дори когато знам,че ще последва скандал.Научих се да отстоявам повече мнението си за важните неща.Понаучих и да готвя това-онова.Но най-вече се научих да обичам,колкото и банално да звучи.Тъжно ми е,когато хората за цял един живот не съумяват да намерят любовта,която за мен е над всичко и всички и е водещата сила в този свят.Благодарение на това чувство ти можеш да покажеш и да дадеш най-доброто от себе си и да се научиш да обичаш и най-лошото у половинката си.Научаваш се да надмогнеш егоизма,егото и ината си,за да станеш по-добут и по-истински човек.Има още много дребни неща,които съм научила,но на фона на останалото,не мисля,че има смисъл да ги изреждам.

А от бивши гаджета също съм понаучила нещичко.Горе-долу разбрах какъв човек НЕ искам до себе си и че може да изпитваш голяма вина,когато са влюбени в теб,а ти не можеш да отвърнеш със същото...

draid
08-17-2012, 23:28
Досега вероятно за жалост съм се научил от тях, че жените трудно могат да спазват обещания и да бъдат честни и искрени. За какво съм им благодарен ??? Ами честно казано нямам идея. В една сериозна връзка, където може да научиш нещо от половинката си, обикновено има и страдание и радост, та освен да си благодарен за радостта, за друго не се сещам.

П.С.
А ти вместо да хълцаш, защо не споделиш и ти :?

ShtrudeL
08-17-2012, 23:35
Luidgie и БожиятАгнец, прекрасни мои и аз толкова много ви обичам <3 Целувам ви и ви гушвам. Също така ви отчупвам парченце от сърчицето си и ви го поднасям на сребърен поднос <3

PyCoKoCkA93
08-17-2012, 23:36
...В една сериозна връзка, където може да научиш нещо от половинката си, обикновено има и страдание и радост, та освен да си благодарен за радостта, за друго не се сещам...

Всички сме свикнали до болка да сме благодарни само за радостта и доброто.А не трябва да е така.Трябва да сме благодарни и за несполуките и несгодите в живота си,защото точно те ни показват правилния път и ни карат да оценим повече доброто.Без да има болка,няма как да оцениш любовта!Всяко разочарование и всяка провалена връзка те правят по-мъдър и по-развиващ се човек.От всяка една болка има поука и житейски урок.Ако ценяхме това,щяхме да бъдем много по-щастливи :)

draid
08-17-2012, 23:39
Luidgie и БожиятАгнец, прекрасни мои и аз толкова много ви обичам <3 Целувам ви и ви гушвам. Също така ви отчупвам парченце от сърчицето си и ви го поднасям на сребърен поднос <3

Много чупливо това сърце станало твоето. Има един термин дето ползваме ние - умора на материала.
И като цяло пак ми прескочи въпроса, а тъкмо ми стана интересно.

Всички сме свикнали до болка да сме благодарни само за радостта и доброто.А не трябва да е така.Трябва да сме благодарни и за несполуките и несгодите в живота си,защото точно те ни показват правилния път и ни карат да оценим повече доброто.Без да има болка,няма как да оцениш любовта!Всяко разочарование и всяка провалена връзка те правят по-мъдър и по-развиващ се човек.От всяка една болка има поука и житейски урок.Ако ценяхме това,щяхме да бъдем много по-щастливи :)

Наситил съм се от преживявания за помъдряване, не е хубаво да ставаш прекалено мъдър.

Едит: Щастлив съм си.

PyCoKoCkA93
08-17-2012, 23:46
Наситил съм се от преживявания за помъдряване, не е хубаво да ставаш прекалено мъдър.

Едит: Щастлив съм си.

Но благодарение на тях,вече знаеш много добре какво НЕ искаш в една жена и много по-бързо го забелязваш у нея,нали?Съответно по този начин разбираш и какво искаш...Някои хора добиват представа,започвайки директно от положителното,а други-срещайки първоначално негативното.Стечение на обстоятелства,какво да се прави ;)

ПС:Лошо няма в щастието,стига да не прекаляваш,че,както са казали хората,много хубаво не е на хубаво :D

draid
08-17-2012, 23:50
Аз винаги съм знаел и забелязвал, какво не искам в дадена жена, но не винаги става това което искаш. Тук компромис, там два и вече си се оплел. Но като цяло да не се отклоняваме от темата. Аз все още очаквам отговора на въпроса който зададох.

PyCoKoCkA93
08-17-2012, 23:59
Аз все още очаквам отговора на въпроса който зададох.

Кой въпрос?Онзи към Щрудел тя да разкаже или явно съм пропуснала някой,насочен към мен? :D

draid
08-18-2012, 00:03
Кой въпрос?Онзи към Щрудел тя да разкаже или явно съм пропуснала някой,насочен към мен? :D

Към щрудела.... което ме подсеща, че трябва тия дни да си спретна един.

Hilary_
08-18-2012, 02:16
Какво научихте от познанството си с половинката си, или някое бивше гаЖе?
Научих, че винаги трябва да поставям себе си на първо място и да не се връзвам толкова за всяко казано/направено.А също така и това с ревността го отписах от личните си усещания .. голяма загуба на време.
За какво сте благодарни на човека до вас?
.. благодарна съм, че са ми показали каква НЕ трябва да бъда. : )
.........

Харесвам темата ти.

Glamour92
08-18-2012, 05:10
Научих,че не е редно да измъчвам и използвам хората,имали неблагоразумието да ме издигнат на пиедестал,въпреки нежеланието ми.Научих,че ако все пак го направя,ще ми се върне.Тъпкано,двойно и тройно ...

Научих,че имало и по-чепати характери от моя.
Че не всеки ще те гали с перце.Че не всеки ще разбере,че зад мислите,думите и действията ти често има мотив.
Научих също,че неизказаните чувства невинаги са очевидни за другия,затова отвреме-навреме е хубаво да се изразяват.
Научих,че натрупаното напрежение и пасивната агресия са най-лесния начин да умъртвиш една наглед стабилна връзка.

Също-омразата е любов с обратен знак.

Разбрах също,че съм способна да обичам силно,както и че в живота ми е имало/има хора,които въпреки всичко ме обичат искрено.Научих се да го оценявам.

И много други ценни неща.
Не съм много силен ученик,имам още накъде да се развивам и да уча ...

TheBeliever
08-18-2012, 05:22
Накратко:

светът не се върти около мен
половинката ти не може да чете мисли
мъжете не разбират от намеци
връзка се гради от двама
мисли преди да говориш и говори преди да действаш

И още, но трябва да тръгвам за работа.

Violenza
08-18-2012, 05:43
Сегашният ми приятел ме научи най-вече на толерантност във връзката. Досега всичките мъже, с които съм била, и основно двамата, с които имах по-дълга връзка, съответно сериозни намерения, ме бяха оставяли да им се качвам на главата и да си правя каквото искам. Не съм злоупотребявала с това целенасочено, но сега като се замисля доста неща е трябвало да им спестя, вместо да го играя толкова важна. Със сегашния всичко е различно, той е много уравновесен и спокоен човек, но последното, което ще ми позволи, е да му се кача на главата. Много добре знае какво иска и как да го получи, чак се дразня на моменти, че вече не мога да контролирам всяка ситуация или направо него. Но се радвам, че става така.
Отделно, не само от него, съм научила, че усилията не могат да се полагат само от едната страна, че на повечето мъже са им много слаби ангелите, че наистина не разбират от намеци, че е по-добре да си замълчиш, когато си ядосан.

SisiStrange
08-18-2012, 07:06
Научи ме да гледам малко по-оптимистично, да съм една идея по-разбрана. Също, че прекрасни хора наистина има и че стига наистина да влагаш старание и въобще всичко от себе си, можеш да бъдеш зверски обичан. Показа ми как трябва да изглежда една сериозна връзка.

Те първа ще ме учи на програмиране. 8-)

xoxi
08-18-2012, 07:15
От бившият си приятел научих да различавам любовта от увлечението.
От сегашният си приятел научих как се правят компромиси, как се живее с друг човек. Научих се да се съобразявам с останалите, а не да гледам само собствената си изгода, научих, че понякога е по-добре да не проявявам такъв инат. Научих се кога да говоря и кога да мълча.
С негова помощ започнах и да вярвам в собствените си възможности, станах по-отворена към нови идеи, започнах да рискувам повече. Научи ме също да се доверявам на хората, които обичам и ме обичат (а това ми беше голям проблем). Научи ме да виждам хубавата страна на всичко, да бъда позитивна, да не отдавам голямо значение на лошотиите, които се случват около мен.
И още много, много, много неща... И продължаваме да се учим взаимно.

Най-важното... Той ми показа какво е чувството да бъдеш обичан по такъв начин.
Заради него, аз пък разбрах какво е да обичаш по същия начин, по който те обичат.

xXxPETYAxXx
08-18-2012, 08:00
От бившия научих много неща: как може един човек да изглежда сериозен и обичащ, а отвътре да е съвсем различен;как думите нямат никаква стойност, ако не са подкрепени от действия;как някой хора са толкова долни и манипулативни, а изглеждат толкова невинни;как мойте грешки също са от значение за това, какво е развитието във връзката ми; че не трябва да се прощава прекалено, за да не ти се качат на главата;
От сегашния научих: да съм търпелива, да се боря, за да постигна дори и "невъзможното", да правя повече компромиси;да не съм прекалено ревнива; да оценявам всеки жест, колкото и малък, и незначителен да изглежда...

UltrasGirl
08-18-2012, 09:06
Приятелят ми ме научи наистина на много неща .. Да бъда уверена в себе си да не викам за всяко нещо да разговарям нормално да не съм инат но той е по-голям инат ;д Да оценявам нещата който хората правят за мен да не се цупя за всяко нещо .. и най вече ме научи на ОБИЧАМ : ) ! Също така ме научи че за всяко нещо има точно място и време.

kalpazanka
08-18-2012, 10:19
Научи ме на търпение и последователност, особено във взаимоотношенията. Научи ме как се гради връзка- не с ревност, скандали, а с търпение и разговори. Научи ме да му казвам нещата в прав текст, вместо да разчитам да стопли от намеци. Научи ме да премълчавам и да не си изливам всичко, което мисля, в момент на яд.

Blab
08-18-2012, 10:44
научих се да се щадя, да прехвърлям по малко от отговорностите и на другия/другите, не да нося всичкото товарче върху себе си; да гледам по-обективно на себе си и да подрязвам болния си перфекционизъм от време на време, да се оценявам подобаващо и трезво, => да бъда доста по-самоуверена - да се съпоставям не спрямо върхове и хоризонти, а на фона на реалната действителност; на път съм да се науча да си искам от другите/света/живота;
най-важното/ценното - да се цензурирам. да не давам свободен израз на чувствата/мислите/емоциите си. поне не пред всеки. опитвам да се уча на социално поведение, без театралщините (му).

Amore-Mio*
08-18-2012, 10:46
Изключително много неща. Да бъда себе си, да изказвам ясно и сигурно мнението си, дори и на никой друг това да не му харесва. Научих се, че малките неща и любовта даряват с истинско щастие. Научих се да правя компромиси и да вярвам в себе си. Разбрах какво е да те обичат и се научих да обичам. Изключително съм благодарна на съдбата, че ме срещна с настоящия ми приятел. Уникални моменти. Уникална връзка. Чиста и искрена любов. Любов, за която винаги съм мечтаела, но не вярвах, че един ден ще я открия. Радвам се, че съм с него. И дори за миг не бих могла да представям живота си без него. И не искам да съм без него. Знам, че никой не е способен да ни раздели - никой и нищо.

От бившите научих какъв човек не искам до себе си. Какъв човек не ми трябва.

anonymous708973
08-18-2012, 11:34
Научих,че натрупаното напрежение и пасивната агресия са най-лесния начин да умъртвиш една наглед стабилна връзка.

Урок, научен доста трудно.
Добро попадение.

Изненадана съм, очаквах един куп отговори в стил "Научи ме да обичам", драма куийн.

ShtrudeL
08-18-2012, 11:59
Изненадана съм, очаквах един куп отговори в стил "Научи ме да обичам", драма куийн.

И аз.

Прекрасни сте, доволнО съм.

balu4ka
08-18-2012, 13:37
От бившият си научих,че трябва да си себе си и да цениш това качество.Да показвам чувствата си без да се страхувам,че те ще бъдат потъпкани.Да се боря за всяко нещо ,да достигам целите си и да се стремя само напред.Да не се отказвам лесно и след всяка буря да се усмихна.Опита се да ме накара да се обикна...Показа ми любовта,която не бях срещала в тази светлина до тогава.Да обичам въпреки трудностите и километрите.Защото всичко с него имаше смисъл.Научих се да правя компромиси,защото съм прекалено инатлива.Разбрах,че някой ,който е до теб заслужава внимание...Обичах,обичам...
Но също ми показа,че понякога грешките се отплащат с цялата си цена.

DragonLady
08-18-2012, 13:48
Научих се да контролирам ината си и да не му давам много воля, когато става дума за нещо сериозно. Опитах доста неща в сексуален план, които с друг и през ум не ми е минавало да ги направя. Но най-вече научих да обичам въпреки трудностите, и в най-големите неволи, защото нека си го кажем - не всичко е цветя и рози в тоя живот. Научих се да проявявам повече разбиране към чувствата на другите. Научих се да разпознавам понятията гадже и партньор в живота. Всеки може да те целува, прегръща и да прави секс с теб, но не всеки може да обича въпреки всичко, и да ти оказва подкрепа не само като мъжа до теб, но и като най-близък приятел.

BornToRaiseTheHell
08-18-2012, 15:54
От сегашната си връзка научих, че любовта не е цветя и рози, както мислех преди; че не трябва да очакваш от момчето до себе си винаги да ти сваля звезди и да иска да те вижда постоянно; че дори и във връзка, човек трябва да има своята свобода; че за да сте заедно,първо трябва да сте приятели, да има какво да си кажете и да можете да се слушате и да възприемате това, което казва другия.
От бившия си научих едно-единствено нещо: ако човек те предаде веднъж и му простиш, повтори го, и ти пак му простиш, по-добре се застреляй. :D

Cloud9
08-18-2012, 16:15
Научих се да се боря за това,което искам.Научих се да отстоявам мнението си,но и да знам кога да замълча и да приема чуждата гледна точка.Научих,че има кой да ме обича заради самата мен.Научи ме да бъда себе си и да приемам малките и големи недостатъци.Уча се да се справям със страховете ми, които не са малко.Научих се,че е най-важно да имаш един истински човек до себе си вместо много лицемерни.Научих,че най- голямото удоволствие е да гледаме филмче сгушени .Научих се да страдам истински и да оценявам щастието, когато го намеря.Научих се да съм по-спокойна и по-отговорна.Научих се да готвя и да бъда отговорна не само за себе си.Той направи животът ми цветен и ме научи,че сивото не ми отива. И се надявам и аз да съм го научила на едно-две неща

scandalousLady
08-18-2012, 18:43
От бившия си научих, че не трябва да се доверявам толкова лесно.

draid
08-18-2012, 23:15
Аз съм тежко обиден на щрудела, че пуска теми и не се включва в тях. На всичко от горе пренебрегва моите забележки в тази насока, тцтцтц.

KadifWerewolf
08-18-2012, 23:20
Научих се да гледам по-реално на живота :D

ShtrudeL
08-18-2012, 23:44
Аз съм тежко обиден на щрудела, че пуска теми и не се включва в тях. На всичко от горе пренебрегва моите забележки в тази насока, тцтцтц.

ewww :3
хуу
От целия си любовен живот
Аз научих, че не трябва да съм депресарчето, което бях. В последно време се усмихвам и смея повече. Научих се да съм по-широкоскроена и вярваща в хубавите неща. Научих, че няма смисъл от сръдни, караници, скандали, обвинения.. (не... това съм си го знаела винаги всъщност, но с човек до себе си разбрах, че наистина е глупаво да прилагаш гореизброените неща). Като цяло се отворих повече (I mean... и сега съм мега задръстена и мълчалива, но преди бях нещо ужасно) и станах по-позитивен човек, защото... се старая да съм добра, да реагирам трезво и адекватно в кофти ситуации, да съм по-толерантна, по-разбрана и по-по-най от това, което съм в настоящия момент и с течение на времето се чувствам в хармония със себе си, уютно ми е в кожата ми и хубавото е, че с човек до себе си всичко това е толкова по-лесно и толкова много ми помага, без дори да го осъзнава. Защото ме кара да мечтая, да чувствам хубави и красиви неща и всичкото това се отразява на всичкото, което изброих. Т.е. човека до мен ми действа като зарядно за батерии и ме кара да искам да се усъвършенствам и да съм по-добра за себе си и за него. Като цяло обичам да се уча/да наблюдавам/да попивам от човека до мен и бих се радвала, ако и той извлече нещо хубаво от мен за себе си.

draid
08-19-2012, 09:04
Хмм интересно. Dankeschön.

Furious?
08-19-2012, 10:17
спрях да научавам нещица преди време. сега аз ги уча тях

nymphadora
08-19-2012, 10:47
Научих,че мъжете просто не разбират от намеци и че трябва да си кажеш всичко,за да те разберат.Също така се научих да се извинявам,нещо,което преди не съм правила.Аз съм заклет егоист,но с него съм напълно различна.Научих,че компромисите от моя страна може и да останат неоценени.

PyCoKoCkA93
08-19-2012, 14:05
Научих,че мъжете просто не разбират от намеци и че трябва да си кажеш всичко,за да те разберат.Също така се научих да се извинявам,нещо,което преди не съм правила.Аз съм заклет егоист,но с него съм напълно различна.Научих,че компромисите от моя страна може и да останат неоценени.

И това +1 :) Само с поправката за непоправимия егоист по рождение :D

blondeVIP
08-19-2012, 16:19

Това го научих и аз.
Отделно научих, че когато имаш проблеми е добре да говориш за тях, с човека до теб - той може да ти помогне, а ако не - поне ще те изслуша. Научих, че не винаги когато ревнувам има защо - понякога просто се заблуждавам. И най-важното нещо, което научих и което ще ми остане за цял живот е, че тролеите не могат да се изпреварват ! <3333 :D

lamer4e7o
08-20-2012, 10:35
Нищо не научих, защото всичките момичета, с които съм бил, бяха кухи като лейки.

anonymous708973
08-20-2012, 10:46
Да видим...
Като цяло в сегашната си връзка "влязох" доста по-различна, по-зряла отколкото в предишните си, така че ключови уроци не е имало. Разбиранията ми обаче определено бяха shape-нати (на английски се разбира по-лесно какво имам предвид).
Приятелят ми ми показа, че е хубаво в една връзка да има леко патриархат, отучва ме да се налагам или да пренебрегвам мнението му, не го толерира. Учи ме да съм по-търпелива, да не прибързвам, да го изслушвам докрай (което понякога е дразнещо, но пък е ценен урок).
Показа ми, че интелектуалната и физическата страна на една връзка вървят ръка за ръка и са еднакво важни; че няма нищо сбъркано в либидото ми :д
Също ме учи и на по-добри отношения с родителите ми, но това е неосъзнат урок и предстои още време, докато го усвоя съвсем.
Като цяло, надхвърли очакванията ми много, много, мноооого пъти. Прави/мисли нещата, както усеща, че са правилни, но по-важното е, че аз ги усещам по същия начин. След връзка, в която имаше потресаващо количество диви скандали, премълчани неща, недомлъвки, отчуждаване, правене напук, и след още една, в която нямаше един спор (което отчитам като негативно), отношенията ми с този човек са златната среда и ще направя всичко възможно да си останат такива :)

TheBobqk
08-20-2012, 12:26
От бившия не съм научила много. Научих се да си отстоявам мнението и да държа на себе си преди всичко.
От настоящия ми приятел. Ех ами покрай него станах много по-добър човек. Научих се да не приемам за даденост хората около мен. Научих се да вярвам и споделям. Станах по-оптимистична. Научих се да бъда по-търпелива и постоянна. Вече не съм драма куийн, а се старая да гледам по-реално на нещата.

jghgh
08-20-2012, 12:39
Че има хора, които те приемат безусловно - такъв, какъвто си.
Че и мъжете могат да обичат и да са грижовни, мили, обичливи и гледащи на теб да ти е добре, да ти угодят - наистина загрижени за теб и за това да се чувстваш ОК.

mkio
08-20-2012, 12:49
Че в живота трябва да има баланс, че човек не трябва да залита от едната в другата крайност. Научи ме да бъда по-свободна във всяко отношение и да се усмихвам повече. :)

w0sh
08-20-2012, 12:59
Че не винаги е важно да съм прав, за да се чувствам добре.
Че да съм добър се отплаща.
Че понякога единственото което ми стига една добра дума и мога да преплувам Варненското езеро.

stOlen``EyEs
08-22-2012, 00:42
Че доверието в една връзка винаги трябва да е на първо място!

dimitar_ak
08-22-2012, 06:03
Сигурно много неща, които сега ще ми е трудно да обобщя. В началото на връзката ни си мислех дори, че тя е прекалено висока летва за мен, но това ме амбицира. Научи ме на невероятно доверие към любимия човек, вдъхна ми увереност. Най-ценното, което й дължа е импулса който ми даде да си намеря по-добре платена работа.

LadyDi
08-22-2012, 07:40
Ох, куп неща. От всяка връзка съм си крала по мъничко знание и поуки.
От един научих, че е възможно да те обичат безусловно, въпреки всички глупости, които правиш.
От друг научих, че когато пък обичаш безусловно, отсреща те приемат за даденост.
Научих, че прошката не е право, а подарък и трябва да си свободен да избереш дали да простиш.
Че за да е успешна една връзка, трябва да се бориш за нея не с половинката си, а със себе си.
И още много други глупости ;)

anonymous708973
08-22-2012, 07:50
Сигурно много неща, които сега ще ми е трудно да обобщя. В началото на връзката ни си мислех дори, че тя е прекалено висока летва за мен, но това ме амбицира. Научи ме на невероятно доверие към любимия човек, вдъхна ми увереност. Най-ценното, което й дължа е импулса който ми даде да си намеря по-добре платена работа.

Браво! :)

От чужда връзка научих, че да си мъжко момиче и да можеш да се справяш и с мъжка работа, отначало се цени, после се пренебрегва, а накрая се приема за даденост.

Irti
08-22-2012, 08:47
Нищо. Те се учат от мен. 8-)

PyCoKoCkA93
08-22-2012, 11:08
Нищо. Те се учат от мен. 8-)

Самонадеян и ироничен,както винаги :lol: Това в добрия смисъл на думата. :)