PDA

View Full Version : Поръчки oт ebay

glezenafukla
08-20-2012, 16:34
Здравейте, знам че е имало и др. такива теми, но понеже си харесах някои неща и искам да питам дали сте доволни от нещата, които там се предлагат, как вървят цените за доставка и дали има навити да си поръчаме повече неща заедно?

plamsityy
08-20-2012, 19:11
Доста често си поръчвам разни неща от там и може да се каже, че 95% съм доволна. Гледам да поръчвам с безплатна доставка, а ако се плаща и тя, да е много малка. :)

marble
08-20-2012, 20:57
Това какво купуваш не зависи от сайта, а от продавача. Също и доставката зависи от продавача и размера на пратката.
Всичко до сега ми е пристигало с изключение на един iphone преди години, но нямаше проблем с парите заради paypal, освен тези за доставката.
Няма смисъл да си купуваш заедно с още хора, освен ако не купувате от един и същи човек. ebay не е един огромен магазин за да пазарувате заедно.
Съвет, гледай в co.uk не в .com
Също, на нещата които имат доставка до България пише колко струва тя.

Hayashi
08-20-2012, 21:00
Аз от там най-често си купувам нещо от Азия, защото доставката излиза най-евтино.
Досега не съм имала проблеми.

druzilla
08-20-2012, 21:03
Аз до сега не съм поръчвала,макар че доста често си харесвам разни неща.Като видя нещо много евтино или с безплатна доставка и чак ми се вижда фантастично .. :D

malka_sladkka
08-20-2012, 21:43
Доста често си пазарувам до сега не съм имала проблеми :D Иначе всичко зависи от продавача, както казаха по-горе :)

i love...
08-20-2012, 22:34
някои може ли да ми каже има ли значение на какъв език съм си попълнила данните ?? 3 пъти съм си поръчвала от там и 2 пъти не са ми идвали поръчките,докато на един мой познат идват абсолутно винаги.някой може ли да ми обясни защо при мен става така?? и какво да направя за да нямам проблеми??

lDoLLl
08-20-2012, 23:07
^ Данните е добре да са на английски език, даже абсолютно задължително, иначе ще е проблем в английските пощи, според мен ако си дала данните за доставка на български е възникнал проблем още в английската поща с кирилицата...все едно тук някой да изпрати колет, надписан с йероглифи, дали няма да се загуби.. :D

Иначе съм поръчвала доста пъти, поне 5-6 и винаги съм била много доволна! Преди поръчвах чрез фирма посредник, но в последствие се ''запознах'' (витруално) с една жена, която има адрес в UK и чрез нея си прави поръчките, взима много по-малко пари от фирма и засега този вариант ми е най-добре, иначе също съм фенка и на азиатските неща - хубави са, честно казано за парите, които давам, получавам идеално качество - два пъти вече съм си поръчвала от китайски продавачи и двата пъти нещата многократно надминаха очакванията ми, да не говорим, че пристигат директно до адреса ми в България, а пък и доставката е безплатна. :))

anonymous708973
08-21-2012, 08:50
Здравейте, знам че е имало и др. такива теми, но понеже си харесах някои неща и искам да питам дали сте доволни от нещата, които там се предлагат, как вървят цените за доставка и дали има навити да си поръчаме повече неща заедно?

Дали сме доволни зависи от конкретния продукт.
Цените са доставка са много различни, има и продукти без доставка - free shipping.
Абсолютно няма смисъл да си поръчвате няколко човека, защото доставката не е на поръчка, а на продукт. Тоест, ако твоите сенки имат доставка 25 долара (нереално голяма е, просто давам пример), сама ще си ги платиш.

Аз получих вече основа за сенки на NYX за 4 долара, доставката също беше 4. Чакам едни четки за лице на Екотуулс за 3-4 долара с безплатна доставка.
Смятам да си поръчвам dotting tools, nail art striping tape и мостри от корейски ББ крем - всичко е с безплатна доставка и излиза 7.30 долара.

anonymous708973
08-21-2012, 08:51

Каква е разликата?

kalpazanka
08-21-2012, 09:12
Къде ги ловиш тия евтинии и не те ли е страх да не се окажат менте?

malka_sladkka
08-21-2012, 09:33
^ в търсачката има възможност да избереш от най-евтино до най-скъпо, най-скоро свършващи търгове и тн. А дали е менте или не си е въпеос на риск, но досега не съм попадала на ментета аз :D Просто всичко излиза много по-евтино. Кофтито на нещата с безплатна доставка е, че ги чакаш бая време... :)

Runaway11
08-21-2012, 11:12
А някой ще обясни ли как става с пей пал те как да го зареждаме?

mim4ety_sara
08-21-2012, 11:22
Имам въпрос.. В картата парите в паундове ли трябва да са или в лева? Дали ако в картата имам повече пари ще ми дръпне повече от дадената сума?

Hayashi
08-21-2012, 11:22
Paypal просто го свързваш с карта, с която може да се пазарува по-интернет.
^ Към горният пост - парите то си ги конвертира само, така че ако искаш и в китайски юани може да платиш. Повече пари е много малко вероятно да ти вземе, ebay и paypal са много сигурни сайтове и така са измислени, че да защитават клиента.

BlackMeow
08-21-2012, 11:35
Аз бих препоръчала на тези, които имат проблеми с езика, да избягват ибей. Все си мисля, че 90% от издънките идват от това - неразбиране или невнимание. Иначе съм си взимала доста неща (от много и различни продавачи), случвало се е нещо да не пристигне - в повечето случаи е поправимо, ако знаеш какво да направиш. Ако се наложи може да пишеш и на продавача, ако имаш някакъв въпрос преди или след покупката, но пак не е за хора които не могат да комуникират.

mim4ety_sara
08-21-2012, 12:04
Сигурно проблемът е в това как сме написали адреса си.. дайте пример как се пише адрес на английски. ( улица,вход,етаж,номер)

anonymous708973
08-21-2012, 16:37
Къде ги ловиш тия евтинии и не те ли е страх да не се окажат менте?

Напоследък съм запалена по бюти блогове и ако си харесам нещо, проверявам дали го има в ибей.
Иначе... как да са менте тия четки? Подозрително евтини са, наистина, но пък си идват опаковани, в комплект точно както изглеждат при момичетата от блоговете.
снимка на кошницата ми (http://prikachi.com/images.php?images/390/5167390z.jpg)

Основата дойде, съвсем наред си е. Добър мирис, оригинална опаковка, неотваряна преди.
Сега чакам четките с нетърпение, ама много ги туткат нещо.

Furious?
08-21-2012, 21:19
Братко , теб пълна промяна пак няма да ти промени физионмията и пак ще приличаш на прасе.

Казвайте кой сайт ви съмнява и ще ви кажа дали е скам или не

PullMeCloser
08-21-2012, 23:38
Дали сме доволни зависи от конкретния продукт.
Цените са доставка са много различни, има и продукти без доставка - free shipping.
Абсолютно няма смисъл да си поръчвате няколко човека, защото доставката не е на поръчка, а на продукт. Тоест, ако твоите сенки имат доставка 25 долара (нереално голяма е, просто давам пример), сама ще си ги платиш.

Аз получих вече основа за сенки на NYX за 4 долара, доставката също беше 4. Чакам едни четки за лице на Екотуулс за 3-4 долара с безплатна доставка.
Смятам да си поръчвам dotting tools, nail art striping tape и мостри от корейски ББ крем - всичко е с безплатна доставка и излиза 7.30 долара.

Разби ме с тия четки! Искам и аз, колко време ги чакаш? Нещо не мога да се самонавия да поръчам от ибей, а не е като да не съм пазарувала онлайн.

mim4ety_sara
08-22-2012, 11:37
Ауу исках едно яке, добавих си го в количката и до него ми изписва това :This item cannot be purchased because this item cannot be sent to your delivery address... Как така като до продукта пише,че се доставя до всички страни............ :@

bad__girl
08-22-2012, 11:50
Ауу исках едно яке, добавих си го в количката и до него ми изписва това :This item cannot be purchased because this item cannot be sent to your delivery address... Как така като до продукта пише,че се доставя до всички страни............ :@

Най-вероятно не се предлага за Бг за това.
Иначе имам едно питане - ако доставката е от Азия или от САЩ ще ми сложат ли МИТО ,когато пристигне в България?

Hayashi
08-22-2012, 13:10
Иначе имам едно питане - ако доставката е от Азия или от САЩ ще ми сложат ли МИТО ,когато пристигне в България?

Почти съм убедена, че не. Но мисля, че зависи от цената и от метода на пращане.
За каква сума става въпрос?

bad__girl
08-22-2012, 13:52
Около 100 паунда и ме е страх много да поръчам от различни дестинации ,че да не ми излезе двойно с тези мита.

Hayashi
08-22-2012, 14:03
Попитай си продавача. По принцип много пъти съм получавала поръчка, която е писана като подарък, точно за да не плащам мито. Или пък пишат, че цената на продукта е 5 долара пък той е много повече. Има си тънкости, но те съветвам да попиташ.

masmavi
08-22-2012, 14:12
ако някой има излишни броеве от поредицата на Deagostini - 100 личности хората променили света
търся да купя броеве 48 и 96 ..
моля пишете на masmavi@abv.bg

mim4ety_sara
08-22-2012, 15:50
Всичко,което съм си харесала е от Китай и попринцип, щом не е от Европейски съюз има мито, въпроса е колко е то?

divacheee
08-22-2012, 15:54

Свържи се с продавача :) Голяма част от тях не знаят за съществуването на България на картата :)

divacheee
08-22-2012, 16:00

Мито се дължи за стоки над 15 евро + това плащаш и 20 % ДДС ... Но това е ако мине през митницата. Лично аз съм получавала стока над 15 евро от Азия ... и ми я доставиха направо в нас :)

anonymous708973
08-22-2012, 19:19

Да не си сграфила нещо адреса?
Ето как се пише:
85 B Tsar Boris ІІІ Obedinitel Str
тоест, първо номера, после входа, ако има повече от един, после името на улицата и накрая "стрийт" като "улица" на английски. Отделно ти искат пощенския код, пишеш го. На мен поръчката ми дойде в пощата, от там ми пратиха известие в моята пощенска кутия, взех си го и отидох да си прибера нещото.

Hayashi
08-22-2012, 19:30
Аз пък винаги си пиша адреса както си е в България само че на латиница и винаги всичко ми е пристигало.
Просто има продукти, които не се доставят до България. Но на мен си ми излиза това изписано още като преглеждам продуктите в търсачката.

mim4ety_sara
08-22-2012, 22:10
Да не си сграфила нещо адреса?
Ето как се пише:
85 B Tsar Boris ІІІ Obedinitel Str
тоест, първо номера, после входа, ако има повече от един, после името на улицата и накрая "стрийт" като "улица" на английски. Отделно ти искат пощенския код, пишеш го. На мен поръчката ми дойде в пощата, от там ми пратиха известие в моята пощенска кутия, взех си го и отидох да си прибера нещото.
А така добре ли е? Защото най ме е страх да не сбъркам адреса и да не пристигне :Д ..
Knyaz Imeretinski ent.B № 71 ap.18 6th Floor

anonymous708973
08-23-2012, 07:27
По-добре го напиши по моя начин, така е сигурно, че ще дойдат :Д

Момичетаааааа, познайте кой си има четки на Екотуулс за 2.73 :д
Ето снимка от ибей, да подхраня малко неблагородната завист (шегувам се, естествено) :Д
http://i45.tinypic.com/16a485t.jpg

Ето и моите, току-що пристигнали *sun*
http://i48.tinypic.com/23tjbee.jpg

Бейби кабуки е мокро, че го изтървах в един леген :д

lDoLLl
08-23-2012, 07:51
^ Пантерке, имаш ли регистрация в prodavalnik.com? Питам, понеже доста от нещата, които поръчваш от ибей ги има и там и са налични и пристигат за 1-2 дни с наложен платеж, може да си спестиш мноооого чакане така. :) Аз лично от продавалника си купих такъв инструмент за точки ( май е същия даже, само с различни цветове) :)

Smiilee
08-23-2012, 09:05
Аз си поръчвам доста често. Предпочитам www.ebay.com/ , вместо .co.uk .Всичко е много точно. Поръчката ми пристига за няколко дена. Нещата са качествени, абе като цяло съм много доволна, има и много изгодни оферти, просто трябва да уцелиш !
Поръчвала съм си 2-3 чанти, блузи, дънки, слънчеви очила, гримове, и всичко за което се сетиш ;ДД За жалост ги няма тези неща и джаджи в БГ.

anonymous708973
08-23-2012, 09:07
Аз си поръчвам доста често. Предпочитам http://www.ebay.co.uk/ , вместо .com .

Защо?

kalpazanka
08-23-2012, 09:10
^ Пантерке, имаш ли регистрация в prodavalnik.com? Питам, понеже доста от нещата, които поръчваш от ибей ги има и там и са налични и пристигат за 1-2 дни с наложен платеж, може да си спестиш мноооого чакане така. :) Аз лично от продавалника си купих такъв инструмент за точки ( май е същия даже, само с различни цветове) :)
В продавалника /поне на тези, на които попаднах/, цената е не знам колко пъти над тази от ибей, която пантерката е написала. Чак се изкушавам да почна да се занимавам с пейпали, зареждане на карти и прочие :D

Smiilee
08-23-2012, 09:25
Защо?

Защото поръчката ми достига по-бързо, харесвала съм си нещо оттам, където ги няма в другия сайт, и ми е по-евтино :)

bad__girl
08-23-2012, 09:31
Стана ми интересно за ebay.com ,ще го погледна сега.И той ли е европейски?

glezenafukla
08-23-2012, 16:40
Мерси на всички, които се включиха в темата. Ох, не знам дали ще се справя успешно да си поръчам нещата, които съм си харесала. Някои казват,че е по-изгодно да се пазарува от английския сайт, така ли е наистина, понеже от септември ще уча в Англия и дали ще ми е по-добре да си поръчвам от него и да ми го доставят на адреса ми там? Аз сега разбрах, че е нещо като нашия продавалник и различни купувачи от целия свят си предлагат стоките, та мисълта ми е на някои пише free shipping, а на др има цени, да обаче ако искам 3 продукта, на единия,ако е free, а на др. два е по 6 примерно, 12 ли става и така?

therichbitch
08-23-2012, 18:22
Искам да питам и аз нещо. Като цъкна на безплатна доставка и си избера да кажем един продукт, на някои ми излиза това:
http://www.prikachi.com/images/165/5176165d.jpg

Това какво ще рече? Безплатна ли е в крайна сметка или не? аз не виждам разлика м/у горния и долния ред, та питам..

marble
08-23-2012, 21:45
Каква е разликата?

Ами преди три години някъде си поръчах Iphone от .com и беше загубен по някакви митници.
Също на скоро поръчвах част за колелото на един приятел и дойде повредена.
.co.uk .. По-специално нещата, които идват от Англия предимно пристигат с royal mail, на време и без повреди.
До скоро българи можеха да плащат само с кредитна карта, не и с дебитна в американския. Сега си зависи от продавача.
И най-накрая, английските неща пристигат за една седмица най-много, докато американските- за един месец, най-малко.
Извод.. По-сигурно е и по-бързо.

kalpazanka
08-25-2012, 05:39

Душо, не че нещо, ама не е ли по-добре да си вземеш сенки Лолипоп /намалени са в момента/? :) Тези съм ги виждала в продавалник и като попитам за марка, ми казват, че е някаква рандъм... А парите са почти едни и същи...

Нещо не мога да се самонавия да поръчам от ибей, а не е като да не съм пазарувала онлайн.
Същата съм и аз. :D

bad__girl
08-25-2012, 07:44
Що бе при плащане с PayPal няма проблеми

divacheee
08-25-2012, 08:42
Няма какво да се притеснявате от поръчки в и-бей :) Проверявате дали продавача е регистриран като business seller, feedbаck над 98-99 % , четете много внимателно описанието на стоката и всичко ще е наред :)

kalpazanka
08-25-2012, 09:32
^Не толкова притеснение, колкото на първо място не съм свикнала да държа суми пари в картата. Второ /тук може би се намесва и навикът/ съм спокойна, че имам опция *Виж, преди да платиш* и тогава давам парите-наложен платеж.
Иначе си намерих четчиците, заради които и пантерата е толкова щастлива :) и сигурно ще почна и аз да вилнея из чуждите сайтове. :D

http://www.ebay.com/itm/New-EcoTools-BAMBOO-Makeup-Brush-Set-6-pcs-Kit-with-case-Natural-makeup-tool-NEW-/261087026341?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc9ffdca5

rheya
08-26-2012, 21:14
Ако на някой му се занимава ,възможно ли е да ми обясни като на първокласник относно поръчките в ebay и paypal,може и на лично.Благодаря :)

gugenceto2
08-27-2012, 07:12
Ако на някой му се занимава ,възможно ли е да ми обясни като на първокласник относно поръчките в ebay и paypal,може и на лично.Благодаря :)

Ако може и на мен защото тея неща са ми тъмна индия :D

FunkyPie
08-27-2012, 12:24
Това какво купуваш не зависи от сайта, а от продавача. Също и доставката зависи от продавача и размера на пратката.
Всичко до сега ми е пристигало с изключение на един iphone преди години, но нямаше проблем с парите заради paypal, освен тези за доставката.
Няма смисъл да си купуваш заедно с още хора, освен ако не купувате от един и същи човек. ebay не е един огромен магазин за да пазарувате заедно.
Също, на нещата които имат доставка до България пише колко струва тя.

+1 поръчвала съм си кецове,часовници,пеулинест и пръчки (:D не се чудете,тва са тея неща дето им викате fimo nail art),някоя дреха може да съм си поръчвала и играчки на саут парк :D гледай също дали има доставка до бг,и ако гледаш в UK (което ти го предпоръчвам,освен ако не ти се дават 20 лв за доставка) защото понякога доставка или няма или се качва цената драстично ;) сега остава и с валутата да се оправиш и си готова!

krasawichka
08-31-2012, 02:23
как става плащането и доставката? и в български левове става ли?

___mimity___
09-02-2012, 12:19
Здравейте! :) Направих поръчка от този сайт , но не разбрах кога ще дойде доставката ми. Платих и направих всичко както трябва , но никъде не пишеше дата или нещо такова. Моля ви , кажете как да разбера :)

stephaniie
09-05-2012, 16:55
Здравейте, искам да поръчам от ebay.co.uk, но нямам карта, за това търся ако има някой съгласен да поръча вместо мен и после аз ще пратя паричките. Харесала съм си вече 2 - 3 неща. Има ли някой съгласен?
Моля ви, отчаяна съм вече :(

therichbitch
09-05-2012, 17:59
Фирма посредник. Ако не са на голяма стойност, няма да ти се оскъпи много (те взимат процент)

sunrisee6
09-10-2012, 09:48
от ebay.com цените са в долари и излиза малко по-евтино

phoeebe
09-11-2012, 11:19
Фирма посредник. Ако не са на голяма стойност, няма да ти се оскъпи много (те взимат процент)

как точно става, че и аз имам същия 'проблем' ?

RainbowGirl
09-11-2012, 12:16
Напоследък съм запалена по бюти блогове и ако си харесам нещо, проверявам дали го има в ибей.
Иначе... как да са менте тия четки? Подозрително евтини са, наистина, но пък си идват опаковани, в комплект точно както изглеждат при момичетата от блоговете.

Основата дойде, съвсем наред си е. Добър мирис, оригинална опаковка, неотваряна преди.
Сега чакам четките с нетърпение, ама много ги туткат нещо.

Ще дадеш ли линк към основата или направо към продавача? :)

kalpazanka
09-11-2012, 12:38

И аз се нареждам на опашката. :)

kalpazanka
09-19-2012, 19:06
Пилета, ще ме светнете ли колко пъти мога да наддавам и мога ли да повишавам цената с 1 цент?!

divacheee
09-19-2012, 19:54
Пилета, ще ме светнете ли колко пъти мога да наддавам и мога ли да повишавам цената с 1 цент?!

Колкото пожелаеш :) Обикновено има стъпка, която определя продавача за наддаването, може да е цент, но не го определяш ти :)

kalpazanka
09-20-2012, 06:02
Мхм, мерси.

Момичета, търсете съученици/приятели/познати да ви поръчват от ибей. :-P

therichbitch
09-20-2012, 16:18
И аз се нареждам на опашката. :)

Ами избираш си посредник, регистрираш се, посочваш му какво да закупи от свое има и за твоя сметка, превеждаш част от сумата (повечето пъти 50%) и чакаш. Поръчката ти пристига на техен адрес в съответната страна и от там я превозват до тук.

П.П. Това, което аз реших да използвам и уж хората са доволни от него, е gabco.org (надявам се да не се сметне за нерегламентирана реклама, защото не е, тъй като и аз още си чакам поръчката и не мога да кажа дали са коректни). Но това е само за страни в Европа май.. За Китай няма посредници, доколкото знам. Ако някой има различна информация, да сподели, моля. Поровете се малко в интернет, има достатъчно информация за най-различни фирми и прочетете внимателно условията им.