View Full Version : Проблем с техните ( майка му )
SeXyMaCka
08-22-2012, 21:01
Днес бях на гости при приятелят ми у тях, понеже той е болен и няма как да се виждаме иначе, а сме свикнали всеки ден да се виждаме. Не знам дали има значение, но ако някой пита, заедно сме от почти година. От вчера вечерта са ни леко оптегнати отношенията и бяхме пред скарване. Е случи се днес вечерта у тях. Дигнах му скандал и му крещях бая ( в него момент съвсем изключих, че сме у тях и техните са си в къщи и не трябва да повишавам тон ), а на него едва му се чуваше гласа ( червено гърло, знаете как е ). По едно време някой почука на вратата, а бяхме полу голи и му казах облечи се, но докато се облече напълно майка му влезе и започна да ми крещи " С кое право му викаш, само му влошаваш състоянието с вашата връзка и скандали, на здрав човек ли ти изглежда, вземай си парцалките и се махай, защо изобщо идваш в нас". До няма и 5 минути излязохме от тях ( той дойде с мене навън ). Преди да стане тая случка, пак сме се карали у тях, но никога не е имало такава реакция от страна на майка му ( даже веднъж при наш скандал, тя беше казала "не е виновно момичето, какво и викаш" ). Приятелят ми е казал на баща си да не се меси, а той му е отвърнал, че не иска да ни чува караниците ( и при предният път това беше казал ), и затова не знам с него дали също съм си развалила отношенията. Преди техните ме приемаха направо като част от семейството, а сега мисля, че майка му ме мрази.
Знам, че аз съм виновна и майка му с право ми се е разкрещяла и изгонила от тях. Нямам си и на идея как от тук нататък да се виждаме с него след като у тях не мога да припаря, а той не е в състояние да идва до нас ( живеем далеч един от друг ), евентуално ако се измъкне от тях за малко, но е под въпрос, а и не е много за кафета и разходки в момента. Чувствам, че техните искат да ни разделят, а умираме един за друг, до такава степен се обичаме и сме свикнали да сме си заедно.
anonymous708973
08-22-2012, 21:20
Еми, какво да ти кажа... да си си мерила приказките/тона.
Извиняваш се и на сина, и на майката, носиш вечеря и правиш мили очички.
WesSneijder
08-22-2012, 21:25
Извиняваш се и тва е. Има и други начини да си решавате проблемите освен с крясъци. Не сте туземци. Нормално е майка му да се изнерви. Не мисля че е фатално, щом досега не сте имали проблеми може да и обясниш, че днес си била изнервена, изкарала си си го погрешно и тн. Ако е човек ще те разбере и ще ти прости. :) Успех. :)
PyCoKoCkA93
08-22-2012, 21:25
Мила,имаш пред себе си синдром "властна майка".И моята е същият индивид.Меси се ,където и както не и е работа,защото има прекалено развит майчински инстинкт да защоти малкото си момченце от всичката злина на тоя свят.Е,да,ама не.Нещата в живота не са само розови и не може да го предпази от всичко,колкото и да и се иска.Караниците във всяка сериозна връзка са нещо нормално и не е редно тя да се бърка преднамерено във вашите отношения,когато не е помолена за това.И поне за мен не е права,че те е изгонила.Единственото решение към момента е приятелят ти да поговори с нея и да и обясни,че не е редно да ви се бърка така в отношенията.Ако иска да добавя и клишетата колко се обичате и колко лошо е постъпила тя,да и вмени малко чувство за вина.Оттам нататък зависи от нейната реакция.
ПС:И да,не пречи да и обясниш човешки,че емоциите ти са дошли в повече и затова си реагирала така.НО не се извинявай.Не си направила нищо ненормално към него,че да и се извиняваш.Ако дължиш извинение на някого,то това е приятелят ти.
SeXyMaCka
08-22-2012, 21:28
Преди малко се чух с приятелят ми и ми каза, че баща му казал, че ако утре се вижда с мене, искал да поговори с мен за станалото тази вечер. Знам какво ще ми каже: " как може да му крещиш така; болен е, а ти само утежняваш състоянието му, ние те приехме като част от семейството, а ти така ли ни се отблагодаряваш; не искам повече да стъпваш в дома ми; и тн. " Страх ме е от разговор с баща му. Знам, че сама съм си виновна, но и на идея си нямам как да изляза от цялата тая каша.
PyCoKoCkA93 Той говори с майка си, но тя е казала че на 2 пъти ходила в другата стая и 2та пъти ни била чула, и се изнервила.
PyCoKoCkA93
08-22-2012, 21:32
Не знам защо се чувстваш толкова виновна.И за какво по-точно?Че си си изпуснала нервите пред приятеля си?Извинението трябва да го получи той,не те.Поговори с бащата,може той да е по-разбран.Но НЕ се извинявай на него,само си кажи гледната точка и кажи колко съжаляваш,че си постъпила така с ГАДЖЕТО си,не с тях.Ако отсега ви се бъркат толкова,нататък ще става по-зле.Изпитвала съм го,а и още го изпитвам понякога на собствен гръб,затова послушай съвета ми и не бъди без вина виновна.И би трябвало приятелят ти да е малко повече мъж на място и да те защитава повече пред тях,половинка ти е все пак. :)
HollyGolightly
08-22-2012, 21:33
Със сигурност не те мрази, просто на никой не му е приятно да му идват в къщата и да крещят на детето му, независимо на колко години е, все им е дете на тях. И представи си хората цял ден на работа и накрая се прибират и не могат да си починат. Отиди и поговори с нея, извини и се , със сигурност ще приеме. За другият път просто внимавай с тона.
Приятеля ти е гола вода, щом допуска майка му да се меси в неговите работи.
Със сигурност не те мрази, просто на никой не му е приятно да му идват в къщата и да крещят на детето му, независимо на колко години е, все им е дете на тях. И представи си хората цял ден на работа и накрая се прибират и не могат да си починат. Отиди и поговори с нея, извини и се , със сигурност ще приеме. За другият път просто внимавай с тона.
Нда.
WesSneijder
08-22-2012, 21:38
To затова е и по-добре според мене да се избягват тия срещи с родители. Аз мразя да се запознавам, не обичам и да водя у нас. НИКОГА не излиза нищо хубаво от това...може би временно, но накрая винаги е титаничен провал.
Да не се извини на родителите му, че се е разкрещяла на сина им в ТЕХНИЯ дом? Ти малоумна ли си?
Може пък и да не те мрази.
Уцелила си лош момент,в който майка му е била раздразнена и е било неизбежно?
И все пак се карайте насаме ... не пред техните/вашите.
nymphadora
08-22-2012, 21:49
Трябвало е да се съобразиш с това,че е болен и,че техните са си вкъщи.
PyCoKoCkA93
08-22-2012, 21:51
Да не се извини на родителите му, че се е разкрещяла на сина им в ТЕХНИЯ дом? Ти малоумна ли си?
Да се извини на родителите му за отношението към сина им?! Като цяло да,но от уважение към него,а не и защото това ги засяга!!!
И какво като е техния дом?Да не се е разкрещяла на тях,че да им се извинява(не че тогава това би имало смисъл)?
Това са отношения между тях двамата.Това,че майката е била изнервена и си е търсела повод да си излее яда върху някого не означава,че авторката трябва да се унизява и да се извинява за...всъщност и аз не знам за какво!
Това е въпрос,който гаджето и трябва мъжката да обсъди с техните,не само да и предава като вестоносец какво са казали мама и тати...
SeXyMaCka
08-22-2012, 21:54
Осъзнавам вината си, но нужно ли е този тон да подхождаш? И как мислиш ти че след това крещене от майка му, че имам очи да ида в тяхната стая да се извинявам, в акъла ми тогава беше само как възможно най-скоростно да измета от апартамента.
Преди малко приятелят ми каза, че баща му, му е казал " ако ще се виждате не тук ( в дома им ), навънка" което допълнително ме кара да се чувствам като боклук. А и каква ще е тая нашата връзка като трябва да се крием от всички, да се виждаме тайно, и да не правим секс ( у нас все има някой, и няма как ).
ае като толкова се обичате кви са тия италиански скандали?
държала си се като пълна гадна путка, дето се мисли за най-важната.
извини се на жената, че си си изпуснала нервите, кажи й колко държиш на сина й и т.н.
ако смяташ, че той не е прав за вашите караници, гледай по най-спокойния начин да си обясниш позицията. сми. отстояваш това, което смяташ за правилно, но недей да крещиш, сериозно. или да се държиш нагло. тоя номер не минава. майките обичат синовете си.
ще излезеш от тая ситуация, ако изглеждаш разкаяна и на прага да се разплачеш. споко.
и другото което е ... сериозно, не се карайте повече У ТЯХ. или пък У ВАС. просто прави отвратително впечатление хората да ви слушат глупостите.
PyCoKoCkA93
08-22-2012, 21:57
Осъзнавам вината си, но нужно ли е този тон да подхождаш? И как мислиш ти че след това крещене от майка му, че имам очи да ида в тяхната стая да се извинявам, в акъла ми тогава беше само как възможно най-скоростно да измета от апартамента.
Защото гледайки отстрани,всички мислят,че не е станало кой знае какво и се пишат големите разбирачи...Докато не им дойде на главата и не загубят ума и дума.
Все пак това е техния дом, щом е могла да се разкрещи, докато те са там, ще може и да им се извини, че име нарушила спокойствието. След като се е стигнало до там, че майка му да те изгони, да, ще се извиниш. И както тя каза - това не се случва за пръв път. Тея хора са им търпели скандалите не веднъж-дваж..
ох, ох, русокоске, чета ти мненията и ти се смея с глас..
PyCoKoCkA93
08-22-2012, 22:08
И както тя каза - това не се случва за пръв път. Тея хора са им търпели скандалите не веднъж-дваж..
А,това съм го пропуснала.Иначе смей се,лошо няма,значи ти действам положително. :) Щом системно е било,да,редно е да се извиниш...
Violenza
08-22-2012, 22:10
Понякога на хората им идва в повече и реагират така импулсивно. Както ти не си се сдържала и си си изпуснала нервите, така най-вероятно е била и тя. Не го намирам за непоправимо, особено след като казваш, че те са те приемали като част от семейството им. Но наистина им дължиш извинение. И занапред мисли повечко преди да повишиш отново тон. ;)
Предполага се, че и на нея и е гадно по някакъв начин, за това което е направила. Все пак ти си момичето което детето и обича. Вероятно е била изнервена от състоянието на детето си. Знаем, всички майки са си в голяма степен постоянно притеснени за децата си, независимо дали са на 14 или 40.
Инересно ми е от какво е болен приятеля ти, защото както го казваш имам чувство, че ще боледува още цяла вечност и единствената алтернатива е да бъдете в тях. Спокойно, ако е грип/вирус ще се оправи бързо и пак ще се виждане на вън/във вас и т.н.
И все пак ми се струва, че приятеля ти не е трябвало да позволява на майка му да се меси.
SeXyMaCka
08-22-2012, 22:24
draid вирус е, но се протаква 2ра седмица поради усложнения.
Иначе работата става още по-зле, защото явно съм го обидила по време на скандала, а майка му е чула всичко. Най-лошото е, че аз не помня почти нищо от скандала, само, че по едно време разлях една чаша с вода. А явно разговорът с баща му утре е неизбежен, а се страхувам много. Изпитвам много голям респект към този човек, затова и страха ми от него е голям. А майка му, нямам очи да погледна, а какво остава да говоря с нея ( не че баща му имам очи да погледна ).
Докато си у тях им се извини.. 100 на 100 и майка му ще бъде там.
SeXyMaCka
08-22-2012, 22:27
Докато си у тях им се извини.. 100 на 100 и майка му ще бъде там.
Аз повече едва ли ще припаря у тях. Предполагам и разговора с баща му ще е някъде навън.
Пак с малко си се разминала. Аз ако бях на мястото на майката, направо щях да те изхвърля. Първо, защото ти си чуждия човек в моя дом, викаш по болното ми дете, нарушаваш спокойствието на всички.. и явно не се притесняваш от това.
Като цяло доста глупаво и по детински си постъпила.
Замажи положението някак, извинявайки се на родителите му.
Друг път мисли, преди да действаш. И се научи, че с крясъци нищо не се постига.
Колкото и да се ядосваш на приятеля си, никога не му викай пред други хора. Независимо дали са родители, приятели или просто непознати от улицата. Грозна гледка е и говори много за възпитанието на човек. Или за липсата на такова.
Ам какъв разговор с баща му ? Нямаш избор и без друго ще трябва да се извиняваш. Кажи, че си си изпуснала нервите, че ги уважаваш много и него обичаш. Пък прошката разправят било велико нещо.
Кажи му да предаде извиненията ти на майката.
ShtrudeL
08-22-2012, 22:31
а умираме един за друг, до такава степен се обичаме и сме свикнали да сме си заедно.
въй
ами не си повишавайте такъв тон бе
Извини се.
Охх, ти наистина си сгафила.
Слушай какво. Кой ти е най-близкият човек? Изключвайки приятеля. Сподели всичко това на майка си, на приятелка.. Някой зрял човек, който да те упъти как да постъпиш.
Помоли приятеля си да ходатайства за теб. Да им казва, че ти се разкайваш и ти е неудобно.
Бащата като те извика, смучи някъв бонбон или дъвка, че да мълчиш. Изслушай критиката му. Сигурно ще те мъмри. Гледай в земята, дръж се супер разкаяно, дори реално това да не е така, че да го омилостивиш. Извини се много пъти, стигни до самоунижение. Абе тези неща помагат.
Искай да се срещнеш и с майката, ако срещата с бащата е на открито. Извини й се, гледай отново в земята. Кажи, че няма да повториш никога грешката си. Абе като в детската градина. Все пак хрумвало ли ти е защо ни учат на ония неща "повече никога няма да правя такаааа". Обещай, че няма вече да правиш така. Спази думата си.
И такива ми ти.
Не се панирай излишно, но ще се наложи да си понесеш последствията. Няма как да се разминеш, все пак в техните очи си момичето, което наранява сина им. Сигурно си мислят, че го правиш нещастен и т.н.
За какво да се извинява ??? Ти имаш ли достойнство ?? Знаеш ли после колко жалка ще изглеждаш и ще се чувстваш ??? Явно си имала някакви причини да се скарате с него, а той щом не взима твоята страна и да те защити, явно въобще не го е грижа !!! Говори утре с баща му, но според мен не трябва да се извиняваш. Все пак и приятелят ти е имал някаква вина ! Аз поне никога не бих се извинила нито стъпила в къщата, от която веднъж са ме изритали то по доста долен начин. Аз щях да се заровя под земята от срам, ако някой ми беше унизил така ! А онзи пикльо, който наричаш гадже е една мишка, която не може да се противопостави на родителите си. !!!И да добавя, че майка му няма никакво право да крещи на теб, след като не знае дали сина й също има вина в спора Ви.
ДАже според мен те трябва те да ти се извиняват, за унижението, а не ти на тях. Може да звучи нагло, но така би постъпил един горд човек !!! А и не виждам смисъл да се извиняваш, че просто си спорила със сина им, тъй като тези спорове са напълно нормални между двойките !
Охх, ти наистина си сгафила.
Слушай какво. Кой ти е най-близкият човек? Изключвайки приятеля. Сподели всичко това на майка си, на приятелка.. Някой зрял човек, който да те упъти как да постъпиш.
Помоли приятеля си да ходатайства за теб. Да им казва, че ти се разкайваш и ти е неудобно.
Бащата като те извика, смучи някъв бонбон или дъвка, че да мълчиш. Изслушай критиката му. Сигурно ще те мъмри. Гледай в земята, дръж се супер разкаяно, дори реално това да не е така, че да го омилостивиш. Извини се много пъти, стигни до самоунижение. Абе тези неща помагат.
Искай да се срещнеш и с майката, ако срещата с бащата е на открито. Извини й се, гледай отново в земята. Кажи, че няма да повториш никога грешката си. Абе като в детската градина. Все пак хрумвало ли ти е защо ни учат на ония неща "повече никога няма да правя такаааа". Обещай, че няма вече да правиш така. Спази думата си.
И такива ми ти.
Не се панирай излишно, но ще се наложи да си понесеш последствията. Няма как да се разминеш, все пак в техните очи си момичето, което наранява сина им. Сигурно си мислят, че го правиш нещастен и т.н.
и защо трябва да се унижава така момичета ??? ЗА един пульо, на който очевидно не му пука много за нея, иначе би се противопоставил на майката още щом е почнала да крещи на приятелката му !
Да се унижаваш така, само заради тоя не си струва ! А пък и ако толкова се обичате все ще намерите къде да се сношавате ;д !
Пак с малко си се разминала. Аз ако бях на мястото на майката, направо щях да те изхвърля. Първо, защото ти си чуждия човек в моя дом, викаш по болното ми дете, нарушаваш спокойствието на всички.. и явно не се притесняваш от това.
Като цяло доста глупаво и по детински си постъпила.
Замажи положението някак, извинявайки се на родителите му.
Друг път мисли, преди да действаш. И се научи, че с крясъци нищо не се постига.
Колкото и да се ядосваш на приятеля си, никога не му викай пред други хора. Независимо дали са родители, приятели или просто непознати от улицата. Грозна гледка е и говори много за възпитанието на човек. Или за липсата на такова.
Може той да е започнал спора и тя просто да си изпуснала нервите на всеки се случва, майката трябва да се замисли дали вината не е в сина им, защото момичета няма да почне да крещи заради едно просто нещо не мислиш ли ?
Incadeptus
08-22-2012, 22:47
Всяка майка е като орлица,която бди над детето си.Тя е загрижена за него и от там се поражда проблема.Тя знае,че не трябва да се меси,но това е майчински инстинкт.А и това,че си държала висок тон и си крещяла(буквално)също е подразнило родителите му.Радвай се,че и баща му не е дошъл да те навика.Аз лично нямада ви се меся в работите,но да ми викате на главата и да ви слушам кавгите,ще ви се развикам не ами ще ви изгоня вънка да си крещите колкото искате.
Въпрос на мъжко достойнство е приятелят й да не позволява други хора да му оправят проблемите.
НО в случая на авторката тя е постъпила грешно на доста нива. Системно е правила шумни скандали, за които е получила предупреждение, макар и косвено. Първият път бащата е казал, че не желае да им слуша караниците и тогава едва ли е взел отношение. Но систематично да слушаш как някой крещи в къщата ти е не само дразнещо и нарушаващо спокойствието, но и мирише на гнило. Засяга сина ти. Някаква идва често и все му крещи, все е недоволна. Включва се защитният родителски инстинкт (особено майчиният). Логиката на родителя е такава: някаква пикла идва и наранява сина ми, бучи му и т.н.
Да, определено е доста путьовско, че те му оправят проблемите и го защитават, НО от друга страна имат пълното право да се тревожат за сина си. Все пак са и родители, преувеличават, тревожат се много. В тяхните очи това момиче вече е демон. Наранява сина им със своето поведение, с обидите си. Освен това и си позволява в къщата им, пред тях да истерясва.
Вече е отделен въпрос дали самият приятел на авторката се чувства неудобно, че родителите му го защитават.
Но да крещиш в чужда къща системно не е в реда на нещата. Някак си.. нагло е. Лъха на "аз-се-мисля-за-най-важната-тук". Трябва на човек да му е неудобно да критикува приятеля си пред родителите му. Неписано правило е.
Какви сме лицемери само. Всички тук разбираме и оправдаваме действията на майката, но сами изпаднали в ситуация на прекалена загриженост от майките си, се отегчаваме, досажда ни и често я нараняваме. Явно е било писано майките да се притесняват, а децата да се чувстват задушавани от загриженост :/
Не подкрепям идеята от по-горе да се самосъжаляваш пред родителите му. Просто едно искрено извинение мисля, че би било по-добре прието.
Anichkaxxwee
08-22-2012, 22:51
Извини им се
Не е трябвало да крещиш и то в чужд дом
IncendiaSanctus
08-22-2012, 22:52
А защо си му викала, а ? Какво толкова е направил ? Отиваш у тях и му вдигаш скандали, какво очакваш, да ти кажат "Давай, още в същия дух !" ли ?
Incadeptus
08-22-2012, 22:56
IncendiaSanctus интересно име.
Въпрос на мъжко достойнство е приятелят й да не позволява други хора да му оправят проблемите.
НО в случая на авторката тя е постъпила грешно на доста нива. Системно е правила шумни скандали, за които е получила предупреждение, макар и косвено. Първият път бащата е казал, че не желае да им слуша караниците и тогава едва ли е взел отношение. Но систематично да слушаш как някой крещи в къщата ти е не само дразнещо и нарушаващо спокойствието, но и мирише на гнило. Засяга сина ти. Някаква идва често и все му крещи, все е недоволна. Включва се защитният родителски инстинкт (особено майчиният). Логиката на родителя е такава: някаква пикла идва и наранява сина ми, бучи му и т.н.
Да, определено е доста путьовско, че те му оправят проблемите и го защитават, НО от друга страна имат пълното право да се тревожат за сина си. Все пак са и родители, преувеличават, тревожат се много. В тяхните очи това момиче вече е демон. Наранява сина им със своето поведение, с обидите си. Освен това и си позволява в къщата им, пред тях да истерясва.
Вече е отделен въпрос дали самият приятел на авторката се чувства неудобно, че родителите му го защитават.
Но да крещиш в чужда къща системно не е в реда на нещата. Някак си.. нагло е. Лъха на "аз-се-мисля-за-най-важната-тук". Трябва на човек да му е неудобно да критикува приятеля си пред родителите му. Неписано правило е.
Този път приятеля й не й е крещял, защото не е могъл, но доколкото разбрах предните пъти и двамата са си викали ! Те родителите му какво искат той да й крещи само, а тя да мълчи, защото жените трябват да мълчат и са безправни пред мъжете ли ?????? Дошла е да й вика, защото не е могла да понесе, че едно момиче крещи над сина им, а той не се защитава, а тя явно не може да търпи това, че сина им не може не отвръща на нападките й мълчи като г*з и е дошла и почнала !! Според мен той явно си е заслужил да го обидят явно е направил нещо, а тъпата му майка не може да се примири с мисълта, че вече и жените, и мъжете са равностойни, и вече жените могат да държат тон на мъжете си, а явно тя не може така и просто я хванал яд !!!
Incadeptus
08-22-2012, 22:59
Еми не ама аз ако съм и двамата ще ги изгоня да си викат вънка.Защото дори само единият да крещи,то той крещи,защото другият е направил нещо.Така,че и в двата случая и двамата са виновни.
Да, все едно е крещяла от нищото... бас ловя, че се е изцепил с няква тъпотия, че да му се разкрещи. Туко така е се вика... Нормално е да се карат - да, разбирам и чувствата на родителите му, но да нападате само нея не е много правилно. На-добре ще е наистина да се извини, просто ако не друго да й е мирна главата и да си оправят отношенията дори малко, независимо дали реално трябва или не.
random глупости
Оффф, приказваш ги едни. Знам, че няма смисъл да ти отговарям, но все пак ще го сторя.
Като за начало хората не искат да гледат и слушат как някой СИСТЕМНО бучи на близък техен човек, който е болен и явно му е трудно.
Друг "бонус" майката да се намеси е че явно не може да се живее нормално в една къща, където има виканици, скандали и т.н. Не е нужно крясъците да са 24/7, за да е дразнещо. Достатъчно е всяка вечер да слушаш истерии и е нормално да ти дойде нанагоре.
Мога да се съглася, че е embarassing майка ти да дойде, да се намесва, да те защитава. Но от майчина гледна точка е в реда на нещата. Може би по-редно би било тя след това да поговори със сина си как той търпи това нещо пред това да се намесва. От друга страна, замисли се, авторката не е нагла ли? Как може да не се чувства неудобно от това да крещи в чуждата къща, да обижда? Да го прави системно? Нека е права, ще има възможност да си каже гледната точка при разговора с родителите.
Ще ти кажа аз нещо. 6-ти клас дружах с едно момиче, с което само разправии, ама аз тогава бях много мекушава и абсолютно всеки и най-вече тя ми се качваха на главата. Майка виждаше всичко това, но никога не се намеси. Чак след като скъсах с приятелката ми казваше "Тази май много те нервираше, а", "Големи драми бяха с тая Грета", "Много те нараняваше" и т.н. Да ти кажа, не е приятно и това усещане. Да знаеш, че са виждали как се гърчиш, ама да не са ти помогнали. Не казвам да ми оправя мойте бакии, ама да говори поне с мен да се държа по-достойно и да не се оставям.
Такива ми ти. Тази майка много обича сина си. Загрижена е. Нормално да не иска да седи безразлична, докато няквко момиче словесно го разфасова.
Да, отделен е въпросът, че на момчето едва ли му е станало приятно от тая намеса. Засрамващо е.
PyCoKoCkA93
08-22-2012, 23:19
Шауна,аз рабирам какво искаш да кажеш,но гордостта и емоцията ти идват в повече,което не се приема добре от потребителите тук.Принципно и аз не виждах смисъл да се извинява,но бях пропуснала детайла,че и преди е било така в къщата им.Редно е да се извини не толкова,даже изобщо, заради държанието към сина им,а заради това,че и друг път се е държала така в дома им.Ако беше инцидентен случай,съм на 100% съгласна с теб,но при редовна злоупотреба е редно да каже едно "извинявайте".А това,че приятелят и си прави пас и не я подкрепя пред родителите си,говори много лошо за него.
WesSneijder
08-22-2012, 23:20
Този път приятеля й не й е крещял, защото не е могъл, но доколкото разбрах предните пъти и двамата са си викали ! Те родителите му какво искат той да й крещи само, а тя да мълчи, защото жените трябват да мълчат и са безправни пред мъжете ли ?????? Дошла е да й вика, защото не е могла да понесе, че едно момиче крещи над сина им, а той не се защитава, а тя явно не може да търпи това, че сина им не може не отвръща на нападките й мълчи като г*з и е дошла и почнала !! Според мен той явно си е заслужил да го обидят явно е направил нещо, а тъпата му майка не може да се примири с мисълта, че вече и жените, и мъжете са равностойни, и вече жените могат да държат тон на мъжете си, а явно тя не може така и просто я хванал яд !!!
Нещо прекалено много ми се виждаш превъзбудена. Голяма еманципация те гони, а още не си съвсем наясно откъде изгрява слънцето. Дори и да има нещо вярно в мнението ти, то се губи сред купищата други клишета, които си чула и зазубрила. ОК, съгласен съм че времето на патриархалния строй е отминал, но във всеки дом си има ред, с който твърдо съм на мнение, че гостите трябва да се съобразяват. Крещенето на един от домакините не се включва в разбиранията ми за съобразяване.
Само не разбрах защо някой трябва да "държи тон", че дори и И той да бил имал права? Ти да не си в джунглата, че да важи някакво такова правило, че който се дере най-силно се случва неговото? Крещенето един на друг не решава проблеми, а показва простотия. Ноу ъфенс.
SeXyMaCka
08-22-2012, 23:21
Аз че ще се извиня, ще се се извиня, но след последният ми разговор с приятелят ми, и това, което техните са казали за мен, явно наистина вече са си поставили за цел да ни разделят. Не знам как ще издържим на тайни и кратки срещи, поне докато той се оправи, ще ни адски трудно.
Какво друго да направя освен извинението, да кажа, че се разкайвам за стореното, че няма да се повтори и тн.?
PyCoKoCkA93
08-22-2012, 23:23
Наистина ли си на 20?
WesSneijder
08-22-2012, 23:26
Аз че ще се извиня, ще се се извиня, но след последният ми разговор с приятелят ми, и това, което техните са казали за мен, явно наистина вече са си поставили за цел да ни разделят.
Това пък е някаква тотално кретенска и комплексарска история. Откъде накъде понеже те не те харесват ще се бъркат в работата на сина си с кого да се вижда?! Това пък ми се вижда някаква тотално малоумна позиция и не съвпада с казаното от тебе. Или не са били толкова добре настроени към тебе, или не е било заради едното викане.
Аз ако трябва да те съветвам нещо е да го оставиш да видиш как ще реагира на това. Ако държи на теб ще им се опълчи. Ако се огъне го заебавай и тва е. Явно по-важно ще му е мама да не му трие сол на главата=слабохарактерно мекотело, търсещо лекото. Ти имаш ли нужда от такова до себе си?
не се еба'ам, самоунижавай се, хората се радват на такива гледки. актьорствай. аз като трябва да се извинявам яко преигравам, да се пра'я на супер разстрояна, че да ми простят по-лесно.
забрави всякаква гордост, честно ти казвам, и то добронамерено. моли се там, обяснявай се, оправдавай се. нека изглежда, че ти е кофти. драматизирай. кажи КОЛКО много обичаш сина им, но просто си по-бурна, ама какво ли не би направила за него и т.н.
не знам.. може и методите ми да са грешни :д
тва е съвет.
SeXyMaCka
08-22-2012, 23:30
Наистина ли си на 20?
Да, въпреки, че в момента се държа като 16 годишна пикла, която е сгафила и не може сама да си оправи бакиите, та даже пита другите как да постъпи.
Иначе приятелят ми не е мекотело. Казал им е, че нищо не е станало ( майката се е разкрещяла след тези негови думи ), и да не му се месят във връзката. Но явно не е имало ефект.
jghgh определено ще послушам съветата ти, и без това в момента нямам грам гордост останала.
Според вас да им каже утре, че той е бил виновен за сканала ще помогне ли? ( отчасти беше така, но и аз имам вина за скарването )
Incadeptus
08-22-2012, 23:34
Отстоявай мнението си.Извини им се,но това е всичко.Не се самоунижавай и не показвай слабост.Веднъж видят ли,че могат да се бъркат във връзката ви,ще го направят пак.Ще те мачкат.Покажи им,че с теб не може да се ебават така да го кажа.Не се унижавай и не им се извинявай за всичко,това също показва слабост.Това е моят съвет към теб.
бтв не може да си сигурна, че искат да ви разделят.. големи хора са.
но ако си се държала много грубо с него като нищо да си мислят, че си демон и да смятат, че е по-удачно да не припарваш до сина им.
ти междувременно можеш да им обясниш, че не си това за което те смятат. заслужаваш своята защита. обясни им, че съжаляваш, че с поведението си си изградила лоша представа за себе си и такива ми ти. абе ще се справиш.
а ако наистина искат да ви саботират връзката всичко ще бъде в ръцете на приятеля ти. сми, те ако почнат да се държат по най-ужасния начин, не може само ти да се бориш за запазването на връзката. приятелят ти трябва да реагира, ако родителите му станат досадни, нахални, натрапчиви и се месят прекалено много във връзката ви. виж, да са разтревожени и да го настройват ... не е приятно, но някак го разбирам. а да саботират би било прекалено и ако приятелят ти държи на теб, би трябвало да се намеси веднагически.
Incadeptus, много инфантилно звучи това за родителите, които като видят, че се извиняваш и едва ли не почват психическия натиск. по-скоро тва са нормални средностатистически възрастни зрели хора. те ще оценят извинението и няма да се месят според мен. а не да кроят някви планове и т.н.
аз неслучайно говоря условно, хипотетично. не вярвам, че няма да приемат едно щедро извинение и ще кроят едва ли не конспирации срещу авторката
Incadeptus
08-22-2012, 23:36
Не се самоунижавай.Не прави рази грешка и послушай съвета ми.Ако съвета ми не проработи тогава може да упражниш актьорската игра.
WesSneijder
08-22-2012, 23:45
Щом не се е покрил примерно изчакай малко да се поуспокоят според мен и след това с него заедно може да ги поканите на вечеря или изобщо нещо от тоя сорт. Покажете им, че между вас няма проблеми, сериозни сте и тн, пък ако се получи-печелиш. Той трябва да ги убеди да ти дадат още един шанс, а ако се съгласят-просто не го изпускай. :) Дано стане, успех!
Нещо прекалено много ми се виждаш превъзбудена. Голяма еманципация те гони, а още не си съвсем наясно откъде изгрява слънцето. Дори и да има нещо вярно в мнението ти, то се губи сред купищата други клишета, които си чула и зазубрила. ОК, съгласен съм че времето на патриархалния строй е отминал, но във всеки дом си има ред, с който твърдо съм на мнение, че гостите трябва да се съобразяват. Крещенето на един от домакините не се включва в разбиранията ми за съобразяване.
Само не разбрах защо някой трябва да "държи тон", че дори и И той да бил имал права? Ти да не си в джунглата, че да важи някакво такова правило, че който се дере най-силно се случва неговото? Крещенето един на друг не решава проблеми, а показва простотия. Ноу ъфенс.
Оххх боже та те са спорели какво искаш тихичко да си приказват ли ???? Това, че той има болно гърло и не й крещял не го оневинява !!!! И къде са клишетата ми на поста ?? Напротив всички си е вярно, майка му просто живее със стари разбирания това исках да кажа !! А доколкот разбрах той също й е крещя предишните пъти просто сега не е могъл , това защо не го спомена ??
Да, въпреки, че в момента се държа като 16 годишна пикла, която е сгафила и не може сама да си оправи бакиите, та даже пита другите как да постъпи.
Иначе приятелят ми не е мекотело. Казал им е, че нищо не е станало ( майката се е разкрещяла след тези негови думи ), и да не му се месят във връзката. Но явно не е имало ефект.
jghgh определено ще послушам съветата ти, и без това в момента нямам грам гордост останала.
Според вас да им каже утре, че той е бил виновен за сканала ще помогне ли? ( отчасти беше така, но и аз имам вина за скарването )
Абе не се унижавай ! Вече сте големи хора не може ли да си наемете някво жилище ?? Или ако пък ви е е толкова за еб*нето има милиони горички и милиони пейчици, на които може да си свършвате работата
!
Отстоявай мнението си.Извини им се,но това е всичко.Не се самоунижавай и не показвай слабост.Веднъж видят ли,че могат да се бъркат във връзката ви,ще го направят пак.Ще те мачкат.Покажи им,че с теб не може да се ебават така да го кажа.Не се унижавай и не им се извинявай за всичко,това също показва слабост.Това е моят съвет към теб.
И като се извини за нещо, което сина им е сторил не е ли пак унижение, бее умник ??? Примирява се със всичко, само и само да може да седи в къщата на приятеля си ! Смешно е както и да го погледнеш !
Incadeptus
08-22-2012, 23:53
Абе не се унижавай ! Вече сте големи хора не може ли да си наемете някво жилище ?? Или ако пък ви е е толкова за еб*нето има милиони горички и милиони пейчици, на които може да си свършвате работата
!
ТУК НЕ СЪМММ СЪГЛАСЕН
PyCoKoCkA93
08-23-2012, 00:00
1.Да, въпреки, че в момента се държа като 16 годишна пикла, която е сгафила и не може сама да си оправи бакиите, та даже пита другите как да постъпи.
2.Според вас да им каже утре, че той е бил виновен за сканала ще помогне ли? ( отчасти беше така, но и аз имам вина за скарването )
1.И 16 са ти много...
2.Ще помогне,колкото и да им се изплюеш в лицето.За да ме разбереш,ще го кажа така:За нея синчето и е най-най-най във всяко отношение и да го насолиш така грубо е още по-голям трън в задника за нея.Присъединявам се към съвета на jghgh за позьорството и актьорството.Понякога се налага...
PyCoKoCkA93
08-23-2012, 00:03
shaunaaa,вече стана вулгарна и цинична и ако допреди един час имаше около 20% шанс да вземат мненито ти под внимание,то сега той е нулев...
Incadeptus
08-23-2012, 00:04
Оооооооооооооооо я чакай малкооооо,сетих сеееее ;д Актьорството е само една лъжааа.Да,да,да,да,да И аз съм за актьорството.ДАВАЙ МОМИЧЕ! :d
shaunaaa,вече стана вулгарна и цинична и ако допреди един час имаше около 20% шанс да вземат мненито ти под внимание,то сега той е нулев...
Така или иначе тя е решила да се унижава нищо не губя ако просто кажа истината, нали ?
WesSneijder
08-23-2012, 00:28
!
Браво бе, харесва ми начина на мислене на 14-годишните, много правилно...като няма къде, ще се пердашим по спирките...Божееее!!! Оправяй се, не ми се спори с простички дечурлига. Както ти казаха, само не се оплаквай че никой не те взима насериозно.
ТУК НЕ СЪМММ СЪГЛАСЕН
Добре :)
Браво бе, харесва ми начина на мислене на 14-годишните, много правилно...като няма къде, ще се пердашим по спирките...Божееее!!! Оправяй се, не ми се спори с простички дечурлига. Както ти казаха, само не се оплаквай че никой не те взима насериозно.
Мисли ми за проста или каквото искаш не ми пука особено много
А защо си му викала, а ? Какво толкова е направил ? Отиваш у тях и му вдигаш скандали, какво очакваш, да ти кажат "Давай, още в същия дух !" ли ?
Пф,очаквам да си стоят в другата стая и да не правят забележка?Случвало ми се е и точно това са правили,което е съвсем нормално,после ако искат да си го питат к'фо,що.Откога ще им е работа ТЯХНАТА връзка,че да се бъркат по тоя начин?На дали момичето е викало толкова,пък и трябва да имат малко акъл в тия тикви,на всеки се случва да се скарат,те все едно не са женени от н-ти години и те(родителите).Дистанция,ди станция трябва.Някой по-горе беше казал,че приятеля и е гола вода,задето позволява да му се месят- еми,съгласна съм,нашите хич нямат право на думата,пък съм момиченце,какво остава за мъжко.Аман от мамини синчета с overprotective родители.Май някои мъже са станали по-жени и от нас. :D
Може той да е започнал спора и тя просто да си изпуснала нервите на всеки се случва, майката трябва да се замисли дали вината не е в сина им, защото момичета няма да почне да крещи заради едно просто нещо не мислиш ли ?
От къде да знам?! Тя може да е от лиглити, които крещят, само ако ги погледнеш накриво. Той може да е от лигьовците, на които всичко им пречи и са способни да направят скандал за най-дребното нещо. Може да са се скарали и за нещо сериозно...
Важното е, че тя е трябвало да мълчи, независимо кой е бил виновен. След като е на чуждо място, най-малкото, трябвало е да прояви уважение и респект към родителите му.
След това, когато са само двамата някъде, може да му го върне тройно и да му откъсне главата.
От личен опит.. Никога, ама НИКОГА не казвай така на родителите на който и да било. Най-много да изядеш псувните..
anonymous708973
08-23-2012, 09:10
За какво да се извинява ??? Ти имаш ли достойнство ?? Знаеш ли после колко жалка ще изглеждаш и ще се чувстваш ???
Имаш много крива представа за "достойнство".
Достойнство е да си сърбаш попарата. Тоест, да си понесеш последствията с високо вдигната глава, не да си нагъл и да очакваш да ти се размине.
ЕСТЕСТВЕНО, че им дължи извинение. Това е тяхната къща, тя крещи на ТЕХНИЯ син.
SisiStrange
08-23-2012, 09:27
Приятеля ти е гола вода, щом допуска майка му да се меси в неговите работи.
Да. Не съм чела останалите коментари.
Да, не е хубаво да крещи и въобще не е хубаво да се карат чак така. Но аз не знам нито 1 връзка на белия свят, която през цялото време да е била рози и шоколадови бонбони. Всяка двойка си има скандалите. Никой няма право да им се меша. Големия прас, че са се чували. Има по-логичен вариант. Да влезе и да каже: "Ако обичате, карайте се по-тихо. Пречите ми." И точка. А не да се бърка като, че е нейна работа кога и за какво ще се карат. Ей такива неща разбиват връзките. Майка ми и баща ми се разведоха до голяма степен по вина на тъпата ми противна баба с нейното непрестанно бъркане.
Една връзка се оправя и развива И чрез скандалите. Понякога е в пъти по-добре да се развикаш, да си го излееш и да се разберете, а не да си траеш и да се трупат отрицателни емоции.
Аз искам да попитам къде е фигурата на въпросното гадже? Защото авторката не казва кой знае какво за действията му след скандала.
Според мен тя прикрива нещо в темата си !
Освен това щом си могла да крещиш в дома и значи можеш и да и се извиниш лично дори и по телефона. Ако наистина тоя "пичага" те обича ще се застъпи за теб,а няма да се измъква като ти предава разговорите си с родителите му .
И какви са тия въпроси 'ако той каже,че е виновен' ?? Като мъж той трябва да поеме отговорността първо,защото много те обича(както казваш) ,второ ,защото се е случило в неговия дом и трето, за да се измъкне по-достойно от ситуацията.
Той да не е по-малък от теб?На колко е?
И между другото как може да живеете толкова далеч един от друг,а само ти да минаваш целия път до тях?,пък той да не може да идва у вас ?
Както казах има доста неща,които премълча в темата и които не се връзват.
Извини се на родителите му като голям зрял човек и си изложи гледната точка внимателно,а кажи на твоя приятел да не минава така между капките и да те подкрепи.
sweetycherry33
08-23-2012, 10:20
Много гадна ситуация.Днес ли ще говориш с бащата?
TheBobqk
08-23-2012, 10:43
Мен би ме било срам да викам в къщата на приятеля ми. Скарали сте се-случва се, но в болен и не е било правилно да му повишаваш тон. Пък и защо не говорите нормално, т.е. да обсъдите проблема като зрели хора без излишни викове. Майка му е била права, че те е изгонила. И това, че в предишна караница те е защитила е било само защото е сметнала, че наистина си била права. Сега следва да се извини искрено на приятеля си за създадените главоболия и на родителите му за грубото си държание.
SeXyMaCka
08-23-2012, 12:00
Много гадна ситуация.Днес ли ще говориш с бащата?
Да.
Иначе реакцията на приятелят ми след случката беше следната:
Първоначално докато тя ми викаше, той не можа да отреаргира, какво се случва ( както и аз стояхме като гръмнати ). После отиде и при тях и им каза аз излизам ( бащата: да изпратиш ли, той му каза да, майката: никъде няма да я изпращаш да си се прибира сама ). Излязохме и отидохме навън да поговорим, по едно време баща му ми звънна на мене, понеже той си остави телефона у тях, да пита къде сме, тръгнал да търси сина си, Дадох му приятелят ми на телефона разбраха се. Постояхме малко, послетой ме изпрати до спирката и се прибрау тях. Като се прибра казал на техните " че нищо не е станало" майка му се развикала и почнала да бълва змии и гущери по мой адрес. На баща си казал да не се меси, а той му отвърнал, че не иска да ни знае за скандалите.
Иначе дето някой каза, че прикривам нещо, нищо не прикривам. Но това което прави ситуацията наистина кофти, е че не бяхме облечени напълно ( аз по сутиен и прашки, той по слипове ) и може да са си помислили, че скандала е бил за секс, върви се разправай, че не е така, никой няма да повярва. Тоест сега в очите им съм секс маниячка, която само използва сина им за секс, и не и пука, че не е в състояние ( а идеята за секс беше и на двама ни ). И да не забравя, баща му бил казал, че съм му паднала била в очите.
Violenza
08-23-2012, 12:11
Едва ли те имат чак за секс маниачка, която използва сина им само за това. :D Ама и вие къде сте тръгнали да го правите на отключена врата, докато техните са там, че и той болен...
Определено им дължиш извинението, а след това трябва да си по-ниска от тревата. Дори известно време е по-добре да не ги засичаш, за да не им се набиваш на очи.
SeXyMaCka
08-23-2012, 12:15
Забравих да кажа, че майката казала, че не искала да ме вижда.
С една дума много е осрана работата ( с извинение за израза )
Добре, или майка му е ... твърде зла, и твърде много се меси или ти си го обиждала доста сериозно по време на скандалите без да се усещаш. Иначе чак такава злоба не я разбирам.
anonymous708973
08-23-2012, 12:19
.
Но аз не знам нито 1 връзка на белия свят, която през цялото време да е била рози и шоколадови бонбони. Всяка двойка си има скандалите. Никой няма право да им се меша. Големия прас, че са се чували.
Абсолютно никой не оспорва, че е нормално да има скандали и че те понякога помагат. Дори няма значение, че са имали скандал. Единственото, което има значение, е мястото - къщата на родителите му. А най-голямо право да се месят имат точно те. Щом авторката е в тяхната къща, ще спазва благоприличие, ще е уважителна и ще си знае мястото. Тяхната къща - техните правила.
Но това което прави ситуацията наистина кофти, е че не бяхме облечени напълно ( аз по сутиен и прашки, той по слипове
Това автоматично потвърждава, че съм права.
Майката на приятеля ми е виждала доста по-големи доказателства, че сме правили секс, при това в нейната стая, но никога не съм си позволявала да повиша тон на сина й пред нея. Интересното е, че и той не си позволява пред нея. Става дума за уважение. Както един към друг, така и към по-възрастния.
SeXyMaCka
08-23-2012, 12:21
Абсолютно никой не оспорва, че е нормално да има скандали и че те понякога помагат. Дори няма значение, че са имали скандал. Единственото, което има значение, е мястото - къщата на родителите му. А най-голямо право да се месят имат точно те. Щом авторката е в тяхната къща, ще спазва благоприличие, ще е уважителна и ще си знае мястото. Тяхната къща - техните правила.
Като каза техните правила се сетих и още нещо. Баща му бил казал, че сме в къщата им си имало правила, които сме били нарушили. Все още ме е страх от разговор с него, а знам, че е неизбежно.
SisiStrange
08-23-2012, 12:25
Не съм съгласна. Могат да помолят за тишина. Не да се месят между тях. Какво ще рече, че не искала да я вижда? Това майчино решение ли е? Що направо не го помоли да скъсат? Това просто не е нейна работа. Голямо мешане е чак да я гони, че и после да "бълва змии и гущери" по нейн адрес. Да, има етикеция, когато си на гости. Но се случват и такива неща и не е чак такова невероятно чудо. Мразя самата идея някой да ни се бърка, докато сме скарани. Ако майка ми някога започне да се отнася толкова властно все 1 домът не е и мой и нямам думата, сигурно бих я намразила след време.
PyCoKoCkA93
08-23-2012, 12:35
Не съм съгласна. Могат да помолят за тишина. Не да се месят между тях. Какво ще рече, че не искала да я вижда? Това майчино решение ли е? Що направо не го помоли да скъсат? Това просто не е нейна работа. Голямо мешане е чак да я гони, че и после да "бълва змии и гущери" по нейн адрес. Да, има етикеция, когато си на гости. Но се случват и такива неща и не е чак такова невероятно чудо. Мразя самата идея някой да ни се бърка, докато сме скарани. Ако майка ми някога започне да се отнася толкова властно все 1 домът не е и мой и нямам думата, сигурно бих я намразила след време.
Сиси,моята майка е КОПИЕ на тази жена.Властна и прекалено загрижена за детето си и всичко,което СПОРЕД НЕЯ му вреди,трябва да стои далеч от него и от нея.Опитът ми от 1л.ед.ч е доказал,че с такива хора НЕ се излиза на глава.Моята преди,като бях по-малка, постоянно се месеше дори пред него в отношенията ни.Сега,макар,че съм пораснала,пак продължава да го прави,но само пред мен.Изводът до който съм стигнала е малко краен за някои,които ще кажат,че не може до безкрай да е така,но :Няма контакт,няма проблем." От близо година и половина не съм срещала приятеля си с майка ми точно поради тези причини.Така до известна степен спестявам и своето,и неговото главоболие,а и предотвратявам огромна част скандали.Друх е въпросът,че цялата негативна енергия от такова отношение се излива върху мен...Мисля,че авторката ще схване подтекста на написаното. :)
Не е трябвало да я гони и да я обижда, ама на жената до гуша и е дошло от скандали..
Лично БАЩА МИ, водеше една у баба ми 10 години и тя го разиграваше, обиждаше го и правеше скандали пред нея и на нея и омръзна и забрани на баща ми да я води повече.. последния път дори и каза директно "Още веднъж кажеш ли нещо по адрес на Васил, сама ще те замъкна за косата навън". Беше казала, че баща ми е тъп, или нещо от рода.. Но да, сигурно го е обиждала или нещо такова, за да се стигне чак дотам. А да го накара да се разделят - съмнява ме, на 20 са все пак.
PyCoKoCkA93
08-23-2012, 12:41
Хора,разберете,че такъв тип хора избухват от най-малкото.Най-често са склонни да драматизират прекалено ситуацията и реагират твърде крайно заради замъглената си преценка,която имат за реална,осланяйки се на "опита си".Прекалената загриженост и майчин инстинкт водят до прекомерни емоции,които развалят отношенията между хората.И нищо да не го е обидила,самият факт,че се повишава тон,за тях се тълкува като вражеска реакция,която трябва да се елиминира.Имам такъв индивид вкъщи и ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ви гарантирам,че съм на 100% права.Изходът от моя гледна точка е да не ходи повече там в скоро време.А за по-нататък не знам.Може и да омекне,защото такива хора се правпт на корави,но всъщност са чувствителни и отворени към доброто. :)
SisiStrange
08-23-2012, 12:43
То самото донажежаване на ситуацията докарва връзките до край. Нали се сещате, скарат се, нае*ът се дет се вика и им мине. Друго е като някой пили, влошава положението и подкукоросва хората. Така се разделиха нашите. Щото нямаха минутка спокойствие заради на баба ми простотиите. Не, че баща ми е самото слънце, има си за изкусуряване МНОГО, но не съм 100% сигурна, че нещата щяха да са същите без баба в картинката.
Майка ми затова ми се види идеална в това отношение. Не се меша ни най-малко. Това дали се караме, спорим, гушкаме или каквото и да е не и влиза въобще в работата. Щом съм си в моята стая, значи си зависи от нас. Ако нещо я притесни, просто би почукала и би помолила да намалим децибелите. Не се е случвало досега.
Ако беше такъв човек да е направила скандал още първия път...
Абе чисто и просто ситуацията е следната. Майката за пореден път чува скандали. Едно, че шумът я дразни, ами и бучат на детето й. Тя се притеснява той да се събира с една такава девойка-кибритлийка, която го обижда и етц.
Според мен крясъците са били прекалени, истерични, имало е обиди, имало е негативни забележки.
В първия пост момичето каза, че се е случвало родителите на приятеля й да защитят нея в някакви ситуации, където приятелят й й е крещял.
Това показва, че те в крайна сметка са що-годе обективни, въпреки че се предполага да са пристрастни. Но при системни скандали и то в къщата им (което си остава нагло и това е факт), в комбинация с обиди към болния им син е нормално да се получи такава ситуация, че родителите да искат да си предпазят детето от момичето, което го наранява и обижда.
Просто са те помислили за наглярка.
Аз искрено ти съчувствам, защото виждам, че се разкайваш. Но не намирам и за твърде странна ситуацията, че майката те нарежда зад гърба ти. Просто вече те е намразила, но вярвам, че можеш да й промениш мнението.
Според мен една солидна подкрепа от приятеля ти няма да е зле. Например да им обясни, че и двамата държите един на друг и да не се държат кофти с теб, а да ти дадат шанс. И да ги помоли да не се бъркат ДИРЕКТНО във връзката ви, за да не те карат да се чувстваш неудобно допълнително. Естествено, трябва да изтъкне че и ти се разкайваш.
А и той самият е в деликатна ситуация. Между теб и тях е, трябва да избере кого да подкрепя. Да, ти си му приятелка, ама ако си му дошла до гуша може да не иска да те защитава. От друга страна всеки един мъж със сериозна връзка не трябва да позволява родителите му да се държат отвратително с избраницата му.
PyCoKoCkA93
08-23-2012, 12:47
Трябват и повече наблюдения,за да стигне до извода,че тя "не е" за сина и и да си излее всичко.Не става от първия и скандал и айдеее...
PyCoKoCkA93
08-23-2012, 12:55
А и той самият е в деликатна ситуация. Между теб и тях е, трябва да избере кого да подкрепя. Да, ти си му приятелка, ама ако си му дошла до гуша може да не иска да те защитава. От друга страна всеки един мъж със сериозна връзка не трябва да позволява родителите му да се държат отвратително с избраницата му.
Ето тук съм абсолютно съгласна.И отново от личен опит казвам,че АКО той НАИСТИНА държи на нея,ще я защити неедин път с подобаващи аргументи и доза сантименталност...Ако си прави пас,значи или няма толкова силни чувства към нея,или е прекалена мишка,за да заяви ясно,че не може да се държат така с нея.И в двата случая не говори добре за него.
А това,че ще говори,не означава,че непременно ще има резултат.Но важни са самият жест и отстояването на позиции.И не на последно място:опълчването не е неуважениемнаглост или избиране на нея пред тях от негова страна.Това е доказателство на любовта му,способността да има мнение и да търси златната среда между чука и наковалнята.И му пожелавам да успее да я намери,защото аз досега нямам успех с това...Дано поне той да има :)
hey.mistery
08-23-2012, 13:44
Миличка, наистина си си виновна ти ...
Защо не поговоите двамата и не се опитате да не вдигате скандали пред техните, опък и насаме ..скандалите не водят до нищо хубаво ; ако ти ис едно умно, възпитано, симпатично момиче и преди това си направила хубаво впечатление на майка му , може отново да си промени мнението за теб, да се върне към старото ..за момента е била бясна, защото синът ѝ е бил болен и естествено, че ще реагира така ..сигурна съм , че скоро ще ѝ мине. Защо не се опиташ да ѝ се извиниш за държанието ти?
Amore-Mio*
08-23-2012, 13:49
Внимавай следващия път. Болен е, надали му е било до твоите скандали и разните простотии, които си му правила. Нормално е майка му да е имала такава реакция при вида на самата случка с болното й момче. Мери си приказките и тона. И сега, отиваш и се извиняваш на цялото семейство: на приятеля си, на майка му и на баща му. Признаваш, че си виновна и правиш всичко възможно, за да се оправят нещата.
Трябват и повече наблюдения,за да стигне до извода,че тя "не е" за сина и и да си излее всичко.Не става от първия и скандал и айдеее...
И аз така си мисля. Те са ви наблюдавали отдавна явно и са си говорили помежду си относно теб,това решение на майката не идва изведнъж.
НО интересно е че явно синът и не е бил чак толкова болен,щом е тръгнал да прави секс.Навярно и от това също се е подразнила.
Може да не искаш да се виждаш с баща му,но е задължително да го направиш. След това повече не ходи у тях,а само ако те някога те поканят. Ако искате да запазите връзката си и се обичате толкова много ,ще намерите начин да бъдете заедно.Има хора дето са на не знам колко километра един от друг и се виждат веднъж месечно,а са заедно от години. Така,че може би ти просто си свикнала да ходиш у тях и за това не си се усещала толкова пъти при скандали ,и точно заради това ти е трудно да приемеш идеята,че сега трябва да търсите ново място да се виждате.
Плюс това все още е лято,колкото и да е болен (и щом може да прави секс в неговото състояние) все ще може да излезе с теб за по няколко часа на разходка. После като се оправи се възползвайте от времето и просто излизайте,заздравявайте връзката си.Пък след време ще го измислите,нещата могат да се променят,на родителите му да им мине,а ако ли не,то има и хотели за 'оная работа'...
Между другото защо той не може да идва у вас? Има ли проблем с родителите ти ,ако живееш с тях?
HollyGolightly
08-23-2012, 14:36
Просто отиди и се извини, поговори с родителите му, все пак и четиримата сте зрели хора ще се разберете все някак. И те са семейни хора, знаят че без скандали в една връзка не може, просто им е дошло малко в повече тогава. И внимавай с тона и думите от тук на татък.
FuckedUp
08-23-2012, 14:58
Много ми е чудно как изписахте 4 страници с глупости, а никой не попита за какво е бил скандала..
wtfman
Явно не си чел/а внимателно,защото няколко човека попитаха,но тя не отговори ;)
anonymous708973
08-23-2012, 18:12
НО интересно е че явно синът и не е бил чак толкова болен,щом е тръгнал да прави секс.
Хич не е задължително. :д
DisappointedDreamer
08-23-2012, 18:31
И сега, отиваш и се извиняваш на цялото семейство: на приятеля си, на майка му и на баща му. Признаваш, че си виновна и правиш всичко възможно, за да се оправят нещата.
Боже.
Но комент.
Подкрепям Сисито. Майката е можела просто да ги помоли да престанат или да пренесат разговора другаде, далеч от нейните уши. Авторката от своя страна не е трябвало така да се развика на приятеля си в къщата на родителите му. Простено и е обаче, 'щото всички избухваме. (особено аз)
Просто, авторке, внимавай какви ги вършиш оттук нататък. На кого се караш, къде и защо.
SeXyMaCka
08-23-2012, 19:09
Скандала беше защото напоследък са ни оптегнати отношениеята ( проблеми във връзката ) и емоции подтискани дълго време ескалираха в неправилен момент.
Днеска така и не стана да говоря с баща му, понеже първият път приятелят ми като попита удобнло ли му е, той е казал, че не може, а вторият път уж щеше да дойде при нас в барчето, където бяхме седнали, но така и не дойде, само се обади да каже, че бил изморен и вече било станало късно ( 9 и нещо беше ), и ми каза, че утре сме щели да говорим. Понеже страха от разговора ми с него надделя, го попитах за какво по точно и той ми отвърна " просто искам да седнем да поговорим, за някой неща, които ясно не са ясни " или нещо от сорта беше. Какво според вас би могло да изначава това?
пс в тях не съм ходила и нямам намерение да го правя скоро.
пс 2 той може да идва в нас, но в момента не е за дълги излизаници, е днеска например само в техният квартал сме били и то от пейка на пейка и накрая в едно барче. Иначе проблеми с наще няма абсолютно никакви.
Еми тогава споко, има къде да ходите ,но само гледай да не сгафите и у вас...
Иначе е логично,че е било заради проблеми във връзката,ти и преди каза същото,но не каза к а к в и проблеми.Както и да е.
Според мен баща му ще ти говори за това как трябва да се държиш в неговия дом,нищо повече.Казваш ,че си сгрешила относно това,че не си се съобразила с мястото и тн. После накрая сигурно ще ти каже 'Ами дано си ме разбрала и да сме се изяснили.Надявам се да не се случват такива неща повече.Ще видим'' и толкоз.
А мъжо ти да си опича акъла и утре да не повтаря само 'нищо не е станало,нищо не е станало' .
anonymous708973
08-23-2012, 20:27
Простено и е обаче, 'щото всички избухваме. (особено аз)
Няма такова нещо. Утре избухвам, пребивам сестра си от бой (че си го проси много яко понякога) и кво? Простено ли ми е?
А ако напсувам майка си? Шефа си?
Днешните тийнейджъри си мислите/мислим, че всичко ви/ни е позволено.
SisiStrange
08-23-2012, 20:32
Е, не чак такива неща. О.о Но при някакви техни проблеми не е толкова невероятно. На мен ми се е случвало да избухна, защото като цяло бях много нервна и отгоре на всичко се скарахме. Вярно, моите избухвания са сравнително тихи, гласът ми не е никак мощен. 8-) Но сигурно се е чувало. Е, и? Всеки си има слаби моменти. Всяка връзка също. Особено истинските, когато си казвате точно какво мислите. Не мисля, че някой заслужава чак гонене и дългосрочна омраза заради 1 изцепка. Е, сега, ако е крещяла някакви явни обиди, наистина е лошо. И пак, лошо е за тях двамата, за неговото отношение към нея, не на родителите му.
DisappointedDreamer
08-23-2012, 20:33
Няма такова нещо. Утре избухвам, пребивам сестра си от бой (че си го проси много яко понякога) и кво? Простено ли ми е?
А ако напсувам майка си? Шефа си?
Днешните тийнейджъри си мислите/мислим, че всичко ви/ни е позволено.
Ооооо, преувеличаваш.
Казах, че и е простено в нейния случай.
Грешно се изразих, грешно го схвана.
Абе все пак ...не са тръгнали да се женят,че да е най-фаталното нещо на света. Колко се обичат и колко са им истински чувствата само те си знаят(може би).
Нормално е да има скандали ,но не е нормално неколкократно да не се замислят къде се карат.И аз съм имала приятел една година и ние сме се карали ,но когато се е случвало у нас или у тях никога не сме си позволявали да крещим ,че да ни чуят хората в апартамента.
Даже веднъж той ме заведе на гости при баба му ,а аз въобще не исках да ходя.После момчето си излезе и ме остави цял час да си 'бъбря' с баба му едно и също.Бях побесняла ,но не се издадох,просто с поглед му показах колко е загазил.Излязохме на вън след това, накарахме се един на друг на една пейка и готово. Като цяло винаги сме се стремяли като се караме да не ни слушат глупостите,това си е до възпитание ;) Пък накрая баба му просто си помислила,че съм била много притеснителна.
На кратко ,винаги можеш да излезеш от ситуация стига да се осъзнаеш навреме.
Пандишпан
08-23-2012, 21:53
Не съм съгласна с постъпката на майката на момчето.Повечето пишещи тук,меко казано преувеличавате ,обвинявайки авторката,като че ли е запалила къщата им.Прекалено крайно реагира цялото семейство на момчето.Първо,не може до вчера с майката на момчето да са били в перфектни отношения,а за едно каране(и то не с нея) да си позволи да я изгони-разбира се то си е до хора,но тя с какво право им се меси в отношенията?С какво право нахлува в личното им пространство?Е от такива свекърви опазил Господ!Ако след време предприемат да се оженят и заживеят съвместно ,майка му винаги ще го защитава независимо дали е наясно кой е виновен,а момчето ако е от типа на поредния путьо ще си мълчи и ще се съобразява с "любимата си майка".Майка му ще дебне непрекъснато момичето да не навреди по някакъв начин на малкото и синче.Нормално е в една връзка да има и скандали понякога,а като се случат какво?Да отидат на улицата и там да правят цирк на хората ли?
Не беше ли по-добре след като си отиде момичето да поговори със сина си и да даде съвет например?А тя разбрала ,не разбрала, нагрубява момичето и го гони.Вярно е ,че и момичето не е постъпило правилно ,като е повишило тон,но пък майката няма никакво право да се меси там ,където не и е работа.Двама души сами трябва да си решават проблемите.Извод:
Съберете се,извинете се и разрешете проблема ,като разумни зрели хора!
BornToRaiseTheHell
08-23-2012, 21:58
Извинявай се.
Ако аз бях на мястото на майката на това момче, не знам какво бих ти причинила.Не мога да си представя детето ми да е болно е чужд човек да дойде вкъщи да му крещи.
Обясни й, че това е било изпускане на нервите, което не е било намясто, като се има впредвид, че той е бил болен, а и не сте били сами; че е било глупава постъпка; че се извиняваш и дъъра-бъра, мажи там положението и гледай пак да не истерясаш, докато си в тях.
Темата замря.Какво ли е станало? :D
е как така хем се обичате безумно, хем си крещите O-o
мога да кажа само как ми изглежда ситуацията през моята гледна точка, иначе прочетох всички коментари.
1во аз никога не бих си позволила да крещя на приятеля ми, на приятелките ми или на някой, защото е под достойството ми (не да не се скараме, но да крещя или да си изтървам нервите - има и по-цивилизовани начини, които донасят повече позитиви, отколкото да си покрещим и в яда си да кажем неща, за които съжаляваме и да не си спомняме нищо после, най-малкото, че за една година такива крясъци... знам ли, не ми се е случвало, въпреки че съм нервачка)
2ро в никакъв, ама в никакъв случай не бих посмяла да го засягам на негова територия или пред негови хора (семейство, приятели)-представи си са се събрали момчетата, гледат мач примерно и ти отиваш и почваш да му крещиш... 1во той ще се засегне, 2ро ти ще се изложиш, 3то приятелите му ще те гледат кофти, така е и с техните
3то зависи и от самата ситуация как се е развила, не съм била там, нито познавам майка му, но до някъде я оправдавам. аз ако бях чула моето дете да се кара с приятел/приятелка, пак казвам, не да се разсърдят или цупят, а да крещят и да се обиждат, да падат чаши и т.н. - за косата и през вратата. аз не си позволявам панаири в нас, камо ли чужд човек да идва и да ги прави. от друга страна не ми се връзва малко докато сте се затворили тя да влезе с гръм и трясък. по-скоро след скандала, ако е била загрижена да подпита малко дали всичко е наред, нужда от помощ, нещо. от трета страна, да, съгласна съм, че хората са били цял ден на работа, прибират се да си починат, а заварват обезумялото гадже на сина им да го обижда... ем леко казано тъпо е. честно казано, ако ми се беше случило и да не бяха дошли и да кажат нещо, би ме било срам да ги погледна, най-малкото, че съм в тях и трябва да спазвам тон, или защото може да са чули през стената
но не те обвинявам, просто е трябвало да не крещиш и да вдигаш панаири. някак си опитай се да си представиш, че ситуацията се случва на някоя твоя приятелка... момичето отива в момчето, всички са в тях, и тя почва да крещи, да падат чаши и т.н. или представи си, че имаш брат, гаджето му идва във вас, ваще са във вас и я чуваш през стената да го обижда и да бучи. еми няма как да те гледат с добро око. и аз да бях и аз така, макар че е нормално да се карате от време на време.
честно казано не знам театъра дали би свършил работа, един път като видят тази твоя страна. все пак какво стана?
п.п. и не мисля, че е правилно да ви разделят. нека си имат лошото мнение за теб, нека да не те искат в тях, но не е редно да се месят, където не им е работа.
SeXyMaCka
08-24-2012, 20:26
Понеже някой ме беше попитал какво стана в крайна сметка, ето го и развитието, решаването на проблема.
Днес се видях с баща му до блока им, и пожелах да говоря с него, той първо се възпротиви, че на улицата, а не у тях, но му казах, че ми е неудобно да ида у тях след станалото. Поговорихме си, накратко ми каза, че в неговата къща не се вика, че съм 50% виновна ( за какво не разбрах точно, но сигурно за случилото се ) и тн. аз от своя страна се извиних и казах, че всичко е по моя вина. Каза ми и след като се разходим с приятелят ми да го изпратя до тях и ако искам да се кача горе в апартамента, не исках да го правя, но приятелят ми настоя. като се качихме горе баща му ми каза, че иска да забравим за случилото се ( преди това му бях казала, че няма да се повтори ) Говорих и с майка му, извиних и се за случилото се, а тя на мен за реакцията си онази вечер, и че това което я е провокирало е било дългият скандал и състоянието на сина и ( иначе е щяла само забележка да сме по-тихи, да ни направи ) Даже ме учуди, че като ме видя у тях ми каза "здрасти" с онзи приветлив тон, с които и преди случката го правеше. После останах още малко у тях и си тръгнах, като на тръгване им пожелах лека вечер ( както винаги правя ).
Като цяло всички ще се опитаме да забравим случилото се ( аз едва ли ще мога ) и да си продължим отношенията каквито бяха преди.
Благодаря на всички за мненията!!!
NambyPamby
08-24-2012, 20:54
Айде нема нужда. Ще кажеш, че клане е ставало в къщата им, не обикновен скандал.
Ще го преживеят. И ти ще го преживееш. Само не се показвай в светлината на истеричка и всичко ще е окей.
Incadeptus
08-24-2012, 20:57
ЧУДЯ се как ви се пише толкова много :D Надявам се нещата да са се оправили.Пандишпан,никой не казва,че е подпалила къщата им,но постъпката им не е правилна.Да ми надуват главата на стари години с глупави кавги.
Пандишпан
08-24-2012, 21:27
Браво,че сте се разбрали!Успех и бъди по-сдържана занапред! Всичко добро ви желая! : )
Супер,казах ти ,че нищо страшно няма да ти каже баща му :)
Това да ти е обица на ухото както за в дома на приятеля ти,така и за други публични места! Наистина се погрижи да НЕ го забравиш ,защото човек се учи от грешките си.
Глупости!
1-во имаш връзка с момчето, а не с майка му, ако той сам не може да се оправи значи е много зле.
2-ро Т'ва, че семейството му някога е имало проблеми (в което супер много вярвам) и с тия караници им припомняте техните пак не е твой проблем.
3-то Майка му, не знае по чия вина е станал скандала (предполагам, че не почвате да си викате от вратата)
;]
PyCoKoCkA93
08-25-2012, 22:17
Успех и занапред не прави повече такива гафове. :)