Влез

View Full Version : Хора, какво се случва.

ThePainter
08-22-2012, 21:38
Ам, ако трябва да бъда честен не знам от къде да започна с това писание и като цяло самата му идея или самите му идеи , щото не е една. Първо да кажа , че нямо много много общо с любовта, макар че де да знам - може и да има.
На 17 години съм, момче. чета форума от много време наред с всичките глупости, а тука те не са малко, и ми направи впечатление ,че има някои доста добри изказвания по дадени теми от мои връстници. но сега да ви кажа за мене - нормално 17 годишно момче съм, занимавам се с изкуство - там намирам смисълът на съществуването си, като цяло това е моя отдушник за всичките ми несгоди. ако трябва да бъда честен , в средата , в която се намирам го раздавам нещо като плейбой непукист, но това за мен е по - доброто решение за самото ми социално положение в момента. и тука идва една от идеите на това писание.
не знам защо е така, това не е само в българия, имал съм възможността и по света да наблюдавам нашето съвременно тинейджърско поколение и всичката пумия около него и си задавам въпроса какво се случва?!? децата , да - децата - ние сме все още деца, пият много, пушат много от ВСИЧКО, друсат се, чукат се с който им скимне!?!? защо по дяволите е така? не може ли да живееме един нормален живот изпълнен с щастие? комплексите ли си избиват по тоя начин - с алкохола. не можете да си представите на какви ситуации съм бил свидетел - толкова да се напиеш че да припаднеш и най тъпото е че след тая случка пак се повтара и отново и отново? от какъв зор пушат по дяволите? не знам..... всичкото това около мене просто ме побърква. от къде идва сичката тая завист у нас? тая злоба - че днеска съм дожъл с някоя хубава риза , а ти със мизерна тениска и от най - добри приятели вече не може да ме гледа в очите и му е егати трудното да говори?!? защо вече абсолютно всичко и всеки (момчетата) се стараят само за бройката вместо към истинска и искрена обич - нещо , от което по велико този свят не знае? а отиваш при едно невинно момиче , минаваш я и после се правиш на големия играч, дори и не я поздравяваш вече. омръзна ми около мене идиотите да ги слушам колко му било спешно токато направел 17 години да се изке*ал, да топне чушлето и т.н. имам чувството че само за това идват на училище. сега е сезона на лагерите - леле мале какви мизерии ставаха.... разбирате ли - питам се защо по дяволите е така. може би съм по - чувствителна натура , ама такива гледки ме травмират под съзнателно. и защо го правиш - за да се направиш на оборотен и така нататъка. вече да си нямаш гадже е един вид грях, нещо забранено. такива едни измислени, безпочвени стереотипи са се наложили в тия среди, че просто нямам думи. има толкова хубави неща .... сега гледахме 8 мите класове ........ окаяна работа..... некаква я хванали на лагера трима по нейто желание .. сещате се. защо по дяволите е така ??????? тия около мене постоянно ме питат "кога ше си хванеш некоя, кога,кога". ми просто не искам. искам да си изживея интересите пълноценно на тая възраст. тепърва ще се социализирам с противоположния пол.друг е въпроса че затова и си изкарах имиджа на женкарче - за да не съм с някой, но това го права само за да не ме мислятза задръстен и така нататъка.
интересно ми е да чуя мненията ви по отношение писаното по горе . ако ви се чете и няма какво да правите - хвърлете поглед, иначе пак може да хвърлите. но аз дори няма да си правя и труда да го прочета втори път , да го редактирам от грешките си.
тия си мисли съм ги споделял и с други, след което въпроса беше - гей ли си. за да не ме питате - не съм.

WesSneijder
08-22-2012, 22:04
Еми бая си прав, доста съм съгласен. И според мен идиотите ни заливат и стават все повече. Понеже имам късмета да съм видял доста от чуждите страни в Европа и то по доста пъти, мога да ти кажа че и там има нещо такова, НО е в много по-малка степен.
Не знам какъв олигофрен трябва да си, за да ти е мечтата в продължение на години да отидеш на балната си вечер и единствената ти цел е в 4 часа следобед да падаш от масите, докато банда гнусни мангали ти свирят под краката. След тва около 6 вече си тотално неадекватен, изповръщаш си червата, идва линейката и откарваш цяла нощ да ти ръгат едни тръби в гъза и в устата, за да те промият. Тва е някакво мега-изкривено разбиране за забавление, не знам дали само аз се чувствам така. Дано не. Изобщо е лошо като не се чувстваш на мястото си, както като гледам е при тебе.
Съветът ми към теб е да имаш смелостта да потърсиш промяната както намериш за добре-в чужбина, друга компания(много трудно е да намериш изцяло свестни хора, без да се отъркаш в идиотите).

InsertDumbNickHere
08-22-2012, 22:15
На 16 съм и съм напълно съгласен с теб. Единствено аз от приятелите ми се държа с уважение и респект към момичетата... а нон стоп ям ебавки, че си нямам гадже и тем подобно... но как да им обсяни човек, че не гледам на момичетата като играчки а търся нещо истинско... ама не тва е гейско според тях. Според мен това изобщо не е нормално... но как да се справиш след като си заобиколен от идиоти с които не можеш да си кажеш 2 приказки :)

Anichkaxxwee
08-22-2012, 22:44
Съгласна съм с теб
Не знам вече накъде отива този свят.
Не знам какво друго да кажа
То ти каза всичко

msdattt
08-22-2012, 22:47
Първо искам само да кажа: Уал! Нацелил си всичко! Според мен както ти спомена по-горе в темата си, просто идиотите ставам все повече и повече, започват да доминират и някак се налагат над останалото общество като изкарват поведението си "нормално". И хората все повече и повече свикват с тях, с този начин на живот... този МИЗЕРЕН начин на живот и спира да им прави впечатление, а някои, без да се усетят, или пък нарочно, се присламчват към тях и стават същите, увеличавай мнозинството от хора, които не знаят как да живеят живота си. Добре, хубаво, събери се с приятели, добре, пийнете малко щом толкова искате, но... Защо при днешните тийнейджъри всичко е по-много! Няма граници, няма самоуважение, няма самоконтрол, няма нищо... истинско?

... Та за да изясня какво исках да кажа с всичките тия думи: хората свикнаха с идиотите, защото просто в действителност станаха повече от нормалните хора и се наложиха в обществото, превръщайки следващите поколения все по-големи дебили без капчица морал и ценности в живота си ;х

horacio
08-22-2012, 23:29
Нда. Аз с такива хора не дружа и много се радвам, че съм попаднала в подходяща среда. Но ми се е случвало примерно за рождения ми ден мин година бях с едни приятелки и ме пита една "а напихте ли се?" "ъ, не" "тогава не ви е било забавно начи" и аз утф? откога единственият начин да се забавляваш стана това да се напиваш на мотика и да се се ебеш с всеки =.= и аз като не се друсам и не ходя по дискотеки и не въртя по 5-ма наведнъж и не знам какво още за други съм смотана... ми нека съм смотана.. имам си приятел, имам си прекрасни другарчета, рисувам си, забавлявам се и всичко ми е екстра... Наричали са ме и странна и не знам и аз още каква... предпочитам да съм странна, отколкото като всяка втора ограничена тиква на моята възраст или под моята...

WesSneijder
08-22-2012, 23:31
Както казва един приятел на майтап:"Аз мога да пия и без да се забавлявам!" http://forum.inter-bulgaria.com/style_emoticons/default/crying_with_laughter-3302.gif

Luidgie
08-23-2012, 00:08
Много съм съгласна с нещата, които казваш. Предполагам учиш в училище за изкуства? би трябвало да си разбрал, защо е завистта у хората около теб. За пушенето мога само да кажа, че е един вид отдушник - ако не го правиш за гъзарията разбира се. За пиенето на децата и аз се чудя, защо разни пиклета се напиват... е разбира се стигнах до извода, че го правят, за да са по-интересни и после да се фукат как са се натряскали като свине и с кой са се изебали в кенефа на дискотеката (примерно). Това за гаджетата също ми е много интересна тема - един вид никой човек не е пълноценен без да си има гадже. Което е неизмерно глупаво. Ето примерно както теб те карат да си хващаш гадже, а ти се правиш на женкар, за да не те помислят за смотан. С тези изречения, макар и простичко казани, казваш предостатъчно, за това какви са днешните деца. Очевидно е модерно да си сменил поне 5 гаджета до възраст 16 и ако може да си спал с 3 от тях. Естествено и да разкажеш на всеослушание за половия си живот.
А това дали си гей е глупаво, забелязала съм у момченцата на твоята възраст, че са по-женствени и нежни от момичетата. Разбират повече от мода, бръснат си краката - изобщо изпедерастена работа. (Не казвам, че хигиената и това да се обличаш хубаво и чистичко е лошо, да не ме разберете погрешно). Радвам се, че има хора, които да мисли по този начин. Да се не надяваш, че има нормални хора.

PyCoKoCkA93
08-23-2012, 00:22
На 19 съм,ако е от значение.Гледам,че другите си пишат годините затова и аз да си кажа :D По света винаги е имало и ще има простотия и морал,който е извън възприятието на нашите благоприлични норми.Но това е необходимо зло.Знаеш ли защо?Ако го нямаше,нямаше да изпъкват хора като теб.С помощта на всичката тази помия се раждат и хора,които гледат по-далече от носа си и си казват "Аз няма да съм поредния от масата,ще бъда различен!".И т.н и т.н.Много мога да напиша тук,но вече много ми се спи и загубвам дар слово.Ако ми дойде музата тея дни,ще се разпиша по-подробно.Тук ти казвам същността на моята гледна точка.

Incadeptus
08-23-2012, 00:22
Много се радвам как мислиш.Но трябва да приемем факта,че просто е така.Ужасно е,но сме безсилни.Така е било писано да бъде.Надявам се да е написано някъде и да се оправят тези неща.Наистина поздравявам те.Абе пълни простащини се случват навсякъде по света.

Incadeptus
08-23-2012, 00:32
Имам един отговор на въпроса ти защо?За да се запази балансът във Вселената.21 век.Разполагаме с най-напредналата техника досега.Отриваме нови и нови неща.Абе изобщо век на големи научни открития.Много интилигентни хора се изявяват и предлагат нови и нови идеи за подобряването здравеопазването,на околната среда и т.н.Опитвам се да се сетя още нещо хубаво на тоя свят,но май не мога.Та това са все добри неща.За да се запази балансът,разбира се,трябва да ги има и тези неща.Може би ви се струва,че няма баланс,но това не е така.Балансът винаги го е имал и ще го има.Но знай.Ако ги няма тези безумия,които си написал в началото,то тогава ще се появи ново нещо,което пак да поддържа баланса.Поне аз така мисля.Май малко прекалих с прословутият баланс.Моля ви,не ме критикувайте много.

shmatarok
08-23-2012, 00:32
Чувството за мярка отдавна го няма сред повечето хора и главно сред по-младите. И не, не става въпрос само за мярка на пиене, изобщо такова нещо като възпитание, морал, приятелство и т.н. останаха на доста заден план. Жалка картинка от всякъде. Случи ми се да се намирам между двете крайности - от една страна бяха идиотите, за които ти пишеш, от друга - хората, с които си общувам с удоволствие, разликата е толкова покъртителна и очеизбождаща, че няма как да не се запиташ на къде отиваме с всичко това. Не знам, надявам се темповете, с които простащината се разраства да намалеят поне, то е ясно, че няма да изчезнат, че не искам един ден децата ми да са заплашени от сблъсък с подобна епидемия.

fluffy_^
08-23-2012, 00:50
Няма какво да мислите така е станало...няма да се промени поне в близкото бъдеще..по тая тема колкото и да говорите само ще си хабите времето няма обяснение защо е така ПРОСТО Е...

Luidgie
08-23-2012, 02:26
Няма какво да мислите така е станало...няма да се промени поне в близкото бъдеще..по тая тема колкото и да говорите само ще си хабите времето няма обяснение защо е така ПРОСТО Е...

Има си много простичко обяснение за тея неща, ама не ми се палят спорове.

Auriss
08-23-2012, 03:27
Yo,

какво се случва?!?

нарича се посредственост и липса на интереси.

занимавам се с изкуство

Няма как да разбереш ;)

там намирам смисълът на съществуването си

Както и те :

пият много, пушат много от ВСИЧКО, друсат се, чукат се с който им скимне!?!?

Нарича се социална реализация, или поне за тях това е нещото, което ги кара да се чувстват успели. Пак казвам - няма да разбереш. И аз не го разбирам. Доста хора не го разбират, особено онези, чието IQ не е под средното. Но е факт. Радва ги вниманието на околните, топли ги да се чувстват харесвани, популярни, респектиращи, заможни, оригинални и бла-бла-бла. Просто приеми нещата такива, каквито са, и продължавай напред. Никой не е казал, че такива индивиди трябва да са част от живота ти.

SisiStrange
08-23-2012, 03:40
Общо взето още около 14-15-годишна премахнах всякакви такива от моя кръг. Тъй че не мога да се оплача. Да правят, каквото искат. Общо взето, ако ще говорим специално за в тази възраст - проблемът им е, че карат пубертет. Нататък вече изглежда жалко.

HollyGolightly
08-23-2012, 05:03
Просто при някои хора егоизмът надделява, единственото за което се инетерсуват е това какво искат и какво би им донесло удоволствие. Не мислят в дългосрочен план, не мислят за бъдещето си и как сегашните им действия имат ефект върху целият им живот. За съжаление много от тези хора които ти си описал не се променят с времето а си остават на този хал.

Teenhelp1
08-23-2012, 06:52
Тези хора са идиоти,а това вече е станало общество вече всеки трябва да е такъв за да се ''впише''. Такива хора не мислят за нищо освен за себе си нито пък за действията си или как ще се развиват за в бъдеще.

NomNomNom
08-23-2012, 07:40
Тези хора са идиоти,а това вече е станало общество вече всеки трябва да е такъв за да се ''впише''. Такива хора не мислят за нищо освен за себе си нито пък за действията си или как ще се развиват за в бъдеще.

Айде опитай пак, а ? Почти няма тийнейджър, който да не е минал през това. Като цяло, обкръжението ми, което е минало през това също, резултатите са следните - трима човека в кеймбридж, останалите също имат някакво адекватно развитие.

Не съгласна да осъждате онзи тип хора, които са сега под прицел. Не съм съгласна да се дистанцирате от тях в тази тема, сякаш ги гледате от високо.
Част от вас съм сигурна, че изобщо нямат основание да коментират тази тема.
Само ще ви кажа, че когато не сте го докоснали, когато не сте били в тяхното нещастие/тяхната ситуация - не е коректно да коментирате.
Тези хора не живеят по-лошо и по-безсмислено от вас. На пръв поглед може да ви изглежда така, но и те се занимават с други неща, и те имат проблеми вкъщи, и те си имат живот и т.н.
Избиване на комплекси е да ги гледате, да се дистанцирате от тях, и да казвате - това е лошо, без да се замисляте дали не е преходно, или дали не е необходимо.

fenastz
08-23-2012, 08:04
YOLO

SisiStrange
08-23-2012, 08:26
Айде опитай пак, а ? Почти няма тийнейджър, който да не е минал през това. Като цяло, обкръжението ми, което е минало през това също, резултатите са следните - трима човека в кеймбридж, останалите също имат някакво адекватно развитие.

Не съгласна да осъждате онзи тип хора, които са сега под прицел. Не съм съгласна да се дистанцирате от тях в тази тема, сякаш ги гледате от високо.
Част от вас съм сигурна, че изобщо нямат основание да коментират тази тема.
Само ще ви кажа, че когато не сте го докоснали, когато не сте били в тяхното нещастие/тяхната ситуация - не е коректно да коментирате.
Тези хора не живеят по-лошо и по-безсмислено от вас. На пръв поглед може да ви изглежда така, но и те се занимават с други неща, и те имат проблеми вкъщи, и те си имат живот и т.н.
Избиване на комплекси е да ги гледате, да се дистанцирате от тях, и да казвате - това е лошо, без да се замисляте дали не е преходно, или дали не е необходимо.
Когато са в тази възраст - твърдо да. Но от един момент нататък...

Amore-Mio*
08-23-2012, 08:32
Добре разсъждаваш и съм наистина съгласна с теб. Светът отива на някъде, само се надявам и да има връщане, и нещата да се оправят. Всичките тия неща ги има при тийнейджърите, да. Но чувството за мярка , а като цяло моралните ценности също липсват при доста голяма част от хората, не само деца и юноши, но и възрастни. Някак света се превръща в озлобен, въпреки 21 век да е век на великите открития, с които наистина трябва да се гордеем. Всичкото това е факт и ние няма как да го променим. Нужно е да приемем това и да се пазим, за да не паднем и малките хора останали такива, вдън земя.

NomNomNom
08-23-2012, 08:33
Когато са в тази възраст - твърдо да. Но от един момент нататък...

Съгласна съм с теб, Сиси, ама виж, че другите хранят всичко, включително и опитите на тези хора да се ориентират, а понякога тези опити те водят до пиене, друсане, рандом секс, но това просто не означава нищо и не ми харесва как авторът го коментира.

NomNomNom
08-23-2012, 08:34
Някак света се превръща в озлобен, въпреки 21 век да е век на великите открития, с които наистина трябва да се гордеем.
Защо злобата и "великите открития" ги назоваваш като несъвместими понятия ? Кои велики открития визираш ? Кое за теб е велико откритие, какво е велико ?
Защо мислиш, че злоба не е имало през последните векове, ами на какво се държат постоянните войни, като гледаш 2000г. назад във времето? Не знам защо се втелясвате с тая злоба, като винаги е било така.

YourFavouriteDrug
08-23-2012, 08:36
Гледай себе си мамка му...
Ей много се дразня, когато някой на нашата възраст тръгне да коментира колко са изпаднали всички около него и колко той е различен, специален и морално извисен. Живей си живота, гледай си интересите, занимавай се с каквото искаш, няма да се харесаш много на хората като ги съдиш. Отгоре на всичко слагаш една толкова голяма група хора под общ знаменател, а аз лично познавам много връстници, които наистина са поели нещата в свои ръце и взимат правилни решения. И бтв колкото и да не ти се вярва, и на майка ти и баща ти наборите са пиели, пушели и са правели безразборен секс, и то специално, за да се впишат. Такива хора винаги ще има, гледай накрая ти да не излезеш огорчен от живота песимист, защото това е също толкова тъжно, колкото ситуациите, които ти описа.

SisiStrange
08-23-2012, 08:42
Съгласна съм с теб, Сиси, ама виж, че другите хранят всичко, включително и опитите на тези хора да се ориентират, а понякога тези опити те водят до пиене, друсане, рандом секс, но това просто не означава нищо и не ми харесва как авторът го коментира.
А, да, това е така. Не знам ти дали си ми обръщала внимание в НПМГ на моя пубертет. 8-) Леле, хваща ме срам като се сетя. А виж ме сега. За теб, всъщност, май важи същото.

sunman
08-23-2012, 08:44
Положението е трагично, ще става и по-лошо, не ми се мисли накъде повече !

Violenza
08-23-2012, 08:46
Почти всеки все някога го избива да върши глупости (нямам предвид някакви безразборни и фатални чак неща) и е по-добре това да стане около тийн годините. Реално, всичките минаваме/сме минали през един такъв период на себеопознаване. Аз като се замисля... и аз съм вършила доста безотговорни неща като съм била на 15-16, не са били свързани със секс или наркотици, но въпреки това съм си заслужавала плесниците. Въпросът е, че е адски тънка границата между въпросното себеопознаване на принципа проба-грешка и поемането по "грешен" път.

NomNomNom
08-23-2012, 09:18
А, да, това е така. Не знам ти дали си ми обръщала внимание в НПМГ на моя пубертет. 8-) Леле, хваща ме срам като се сетя. А виж ме сега. За теб, всъщност, май важи същото.
Абе, не е като да не живеех до Величко две години :Д Тъкмо, като бяхте 9ти и 10ти клас :Д

SisiStrange
08-23-2012, 09:22
Именно. :D Трябва да е било 8-9ти де. 10ти клас се оправих супер рязко. Даже стипендия имах. Бях станала супер душичка. 8-) Да, определено в тийн годините глупостите са простени. И въобще нямат общо с това какво ще излезе от човека накрая.

ForzaFelipe
08-23-2012, 10:31
Винаги е било така,ВИНАГИ !Нормите се променят постоянно,променят се хората,света,всичко.Винаги е било така,сега не е по различно,реално.

TheBobqk
08-23-2012, 10:34
Вярваш или не ти си единственият ми връстник, от момчетата, които познавам с такова мислене. Евала. Всеки иска да е център на вниманието. Всеки се прави на много голям като чука тая и оная, а пък курвата се мисли за велика, щото броя на момчетата, с които е спала е по-голям от годините й. Алкохолът пък ми е станал толкова противен. Не мога да разбера защо повечето си мислят, че щом си се напил като свиня си велик. Толкова е грозно. Вярно, че се случва да прекалиш без да искаш, но защо не си взимат поука от това. Аз съм човек, който може да се забавлява и без алкохол. Ако ще пия ще е малко количество, колкото да се вдигне настроението, но пиянските изцепки не ги разбирам. А тая мода просто ми бърка в задните части. Кво значение има как си облечен? Каква е разликата м/у тениска от втора употреба или някой по-евтин магазин и тениска за 40-50 лв от марков магазин при положение, че нямат разлика в качеството. А да определяш човек по външния вид ми за мен тва са ограничени хора. А зайците просто все едно гледам 18 годишни в 8 клас. Толкова наперени, издокарани все едно ще ходят на дискотека. А по баловете просто не мога да ги гледам онея пикли. Издокарали се все едно са истински пепеляшки или копия на оная Лейди Гага. Толкова изцепки има. Според мен просто искат да се отличат, но вместо това са смешни в очите на другите. А пичовете дето се появяват като цикъл-веднъж в месеца в клас и ходят да пушат трева, за да са интересни батки, моля ти се са ми толкова противни. А какво е готиното на това да си постоянно напушен? Толкова ли е готино? Violenza е права, че всеки прави грешки, докато намери себе си, но има толкова затънали хора. Просто не мога да разбера връстниците си. Днес, за да си готин ти трябват само готини дрешки и голяма бройка, а умствения багаж къде е? Не всеки е отличник и взима стипендия, но мисля че за нашата възраст трябва да имаме някаква елементарна обща култура. Дори аз примерно не съм сред най-най-умните, но се радвам, че се осъзнах на време и си седнах на задника и започнах да уча, за да имам нещо в главата. Имам съученичка, което има потенциал, забелязва се, когато реши да дойде на училище, но тя е просто като свободен електрон. Не й пука за нищо. Бях я питала какво иска да прави след като завърши 12 клас и отговорът беше "нищо". Е не харесвам такива хора. Просто сега е пълно с всякакви шматки, батки, курви и пр. И лошото е, че тва сега е модерно. Много съм размишлявала в/у това, което изписах и все още не мога да си го побера в главата как може да има такива хора, как може родителите им да са толкова безотговорни, че да позволяват това да се случва с децата им.

WesSneijder
08-23-2012, 10:44
Вярваш или не ти си единственият ми връстник, от момчетата, които познавам с такова мислене. Евала. Всеки иска да е център на вниманието. Всеки се прави на много голям като чука тая и оная, а пък курвата се мисли за велика, щото броя на момчетата, с които е спала е по-голям от годините й. Алкохолът пък ми е станал толкова противен. Не мога да разбера защо повечето си мислят, че щом си се напил като свиня си велик. Толкова е грозно. Вярно, че се случва да прекалиш без да искаш, но защо не си взимат поука от това. Аз съм човек, който може да се забавлява и без алкохол. Ако ще пия ще е малко количество, колкото да се вдигне настроението, но пиянските изцепки не ги разбирам. А тая мода просто ми бърка в задните части. Кво значение има как си облечен? Каква е разликата м/у тениска от втора употреба или някой по-евтин магазин и тениска за 40-50 лв от марков магазин при положение, че нямат разлика в качеството. А да определяш човек по външния вид ми за мен тва са ограничени хора. А зайците просто все едно гледам 18 годишни в 8 клас. Толкова наперени, издокарани все едно ще ходят на дискотека. А по баловете просто не мога да ги гледам онея пикли. Издокарали се все едно са истински пепеляшки или копия на оная Лейди Гага. Толкова изцепки има. Според мен просто искат да се отличат, но вместо това са смешни в очите на другите. А пичовете дето се появяват като цикъл-веднъж в месеца в клас и ходят да пушат трева, за да са интересни батки, моля ти се са ми толкова противни. А какво е готиното на това да си постоянно напушен? Толкова ли е готино? Violenza е права, че всеки прави грешки, докато намери себе си, но има толкова затънали хора. Просто не мога да разбера връстниците си. Днес, за да си готин ти трябват само готини дрешки и голяма бройка, а умствения багаж къде е? Не всеки е отличник и взима стипендия, но мисля че за нашата възраст трябва да имаме някаква елементарна обща култура. Дори аз примерно не съм сред най-най-умните, но се радвам, че се осъзнах на време и си седнах на задника и започнах да уча, за да имам нещо в главата. Имам съученичка, което има потенциал, забелязва се, когато реши да дойде на училище, но тя е просто като свободен електрон. Не й пука за нищо. Бях я питала какво иска да прави след като завърши 12 клас и отговорът беше "нищо". Е не харесвам такива хора. Просто сега е пълно с всякакви шматки, батки, курви и пр. И лошото е, че тва сега е модерно. Много съм размишлявала в/у това, което изписах и все още не мога да си го побера в главата как може да има такива хора, как може родителите им да са толкова безотговорни, че да позволяват това да се случва с децата им.
Освен да те поздравя за хубавото мнение друго не ми остава. :)

SisiStrange
08-23-2012, 11:01
Къде живеете вие, бе хора. о-: Аз познавам 2-3ма такива истински пропаднали хора без планове, бъдеще и тн. след 17-18 години. Вие сякаш сте заобиколени. О.о

Teenhelp1
08-23-2012, 11:06
Къде живеете вие, бе хора. о-: Аз познавам 2-3ма такива истински пропаднали хора без планове, бъдеще и тн. след 17-18 години. Вие сякаш сте заобиколени. О.о
Еми радвай се повечето сме заобиколени от такива. :D

TheBobqk
08-23-2012, 11:26
WesSneijder Благодаря ти.
SisiStrange Ела в Бургас. Града на батките, леките, курвите. За жалост имам честта да познавам много такива хора, заради хората, с които движих преди време. Пък и на мен ми стига да дочуя някоя друга приказка от съседната маса в кафето, за да се уверя, че това наистина закоравяли батки, които само се надъхват на тоя и оня. Да не изключваме училището, в което уча. Малко са хората с мозък в главата си. Повечето просто не са имали къде да влязат и е пълно с простаци.

Luidgie
08-23-2012, 11:36
WesSneijder Благодаря ти.
SisiStrange Ела в Бургас. Града на батките, леките, курвите. За жалост имам честта да познавам много такива хора, заради хората, с които движих преди време. Пък и на мен ми стига да дочуя някоя друга приказка от съседната маса в кафето, за да се уверя, че това наистина закоравяли батки, които само се надъхват на тоя и оня. Да не изключваме училището, в което уча. Малко са хората с мозък в главата си. Повечето просто не са имали къде да влязат и е пълно с простаци.
Споко т'ва не е само в Бургас.

TheBobqk
08-23-2012, 11:42
Ясно, че не е само в Бургас.

ThePainter
08-23-2012, 18:23
Гледай себе си мамка му...
Ей много се дразня, когато някой на нашата възраст тръгне да коментира колко са изпаднали всички около него и колко той е различен, специален и морално извисен. Живей си живота, гледай си интересите, занимавай се с каквото искаш, няма да се харесаш много на хората като ги съдиш. Отгоре на всичко слагаш една толкова голяма група хора под общ знаменател, а аз лично познавам много връстници, които наистина са поели нещата в свои ръце и взимат правилни решения. И бтв колкото и да не ти се вярва, и на майка ти и баща ти наборите са пиели, пушели и са правели безразборен секс, и то специално, за да се впишат. Такива хора винаги ще има, гледай накрая ти да не излезеш огорчен от живота песимист, защото това е също толкова тъжно, колкото ситуациите, които ти описа.

не намирам нещо смислено в поста ти, та за това и смислено няма да го коментирам. тука идеята въобще не беше дали съм по -извисен или така нататъка. що се отнася до наще - не, не са били такива. но са имали такива приятели. и сега знаеш ли какви са? делят се на две групи:
1ви тип - долни алкохолици, без деца. на заплата отиват и изпиват средно по 60 - 70 лева. говоря от личен опит, щото роднинадържеше една кръчма и просто съм гледал.
2ри тип - долни алкохолици или поне пропаднали до голяма степен с деца, а децата им всъщност се явяват въпросните тийнове, за които иде реч в първия пост.
казвате, че пиенето и пушенето могат да се овладеят, че сега като си на 17 още малко на 18 ще мислиш по различен начин. водейки се по тая идея, да кажеме че лагерите един вид тестват това твое ментално възраждане .... ето ти един пример - мой много добър приятел замина на 2ри август на море и се прибра на 10. юли месец целия беше работил - изкара 500, от които с 300 си плати лагера, другите 200 джобни и техните му дадоха още 200. тъй като от хотела беше поето храненето , неговите джобни, освен за разни сувенири ,аквапаркове и други глупости не трябваше да бъдат похарчени. те нито бяха на аква парк, нито на някакво друго такова. какво обаче се случва - от тия 400 лева джобни си купил само 1 гердан и някаква гривна на сестра му, и една тениска. другите пари отиват моментално за алкохол. прибра се с 80 ст в джоба. ти знаеш ли какво е за изхарчиш 350 лева за пиене. всяка вечер са правили мизерии буквално. прибра се и беше свалим 10 кг.........

Изключително много се радвам , че има хора , споделящи моя начин на мислене. просто аз такива наживо все още не съм срещал.

SisiStrange
08-23-2012, 18:37
Ама сериозно ли не си срещал? Изумявам се. Къде чак пък такива пияници срещаш на 17? Може би е време да се замислиш за смяна на кръга, в който вирееш.

ThePainter
08-23-2012, 18:48
перник :)

Luidgie
08-23-2012, 18:48
А къде учиш?

ThePainter
08-23-2012, 19:10
лс

Luidgie
08-23-2012, 19:11
гимназия го водат

Видях, че си писал сори за спама.

Zarity
08-24-2012, 01:43
Мда,съгласна съм,ама кому беше нужно да пишеш тая тема.Сякаш нещо ще промениш.Едни и същи неща се говорят и тва е.Нищо.
Лошо само,че не можеш да си намериш мислещи като теб хора,ама и това ще стане.

NambyPamby
08-24-2012, 16:00
ти знаеш ли какво е за изхарчиш 350 лева за пиене.
Леснопостижимо? Парите изтичат през пръстите, пък ако ти ги дават мама и татко - съвсем. Може цял месец да съм си скъсвала задника от работа и да знам колко трудно съм си спечелила парите, но това не ми пречи същата вечер да изляза и да профукам голяма част от тях. 350 лева нищо не са, не че нещо. Има толкова много български семейства, на които семейния бюджет им се крепи на къде-къде по-малки заплати, но де факто просто са мизерни пари тва. Нали виждам кво става в края на месеца ориентировъчно като сумирам кво съм пазарувала за вкъщи - говорим за храна, месо, яйца, съвсем основни хранителни продукти и разни хигиенни като пастата за зъби например.

Честно, хич не ми дреме кой какво прави, кога пие, за какво си харчи парите, еснафско ми се струва да гледам в чуждата паница по тоя начин и да цъкам с език. И да, "долен" ставаш, когато спреш да си Човек и се превърнеш в човече. Има маса долни хора, дето през живота си не са близвали концентрат, нито са дърпали цигара, камо ли за нещо по-силно. И тия даже са ми по-противни, отколкото алкохолиците и наркоманите, щото вечно четат морал, вечно онеправдани, вечно мрънкащи. Като теб, авторе. Спокойно, мойто момче, ти си много високо извисен Ентелектуално, морално, емоционално, най-вече - правописно и пунктуационно, но въпреки това носиш типично българската черта да си "на всяка манджа мерудия" и да си сляп за наистина талантливите, млади, амбициозни хора, да гледаш като цяло по някъв позитивен начин на живота, вместо това упорито си издирваш някакви хора, които в момента се намират в емоционално нестабилен период(за по-кратко му викат пубертет), не знаят накъде да поемат и търсят себе си, и чоплиш ли, чоплиш, и плюеш ли, плюеш. Наистина много ме кефиш. Претендираш, че си нещо повече от този и онзи, ясно, бориш се и ти за някво място под слънцето, ама... не осъзнаваш ли колко си жалък? Наистина си жалък. Мрънкаш и търсиш съчувствие и съпричастност от някакви непознати във форум, просто щото те мързи да се стегнеш и да се социализираш малко. И около мен е имало и винаги има някакви хора, които ми бъркат в здравето, но успешно ги игнорирам, вместо да се занимавам с глупости, и си намирам такива, които да ме карат да се усмихвам. Обикновено такива мрънкащи, вечно недоволни, вечно скандализирани от някого и нещо си, съм забелязала, че са някакви социопати. Пасивно-агресивни такива, с никого не могат да завържат лафче, бирата нямат с кого да си пият, дето се вика, няма и с кого да се скарат, целия свят им е виновен, пък всъщност той светът е отворен към тях, много даже, просто те са решили, че им е по оферта да го играят мъченици.

Баси, колко съм добра днес. Получи даже неотменимата екстра във форумното пространство да пуснеш тема и освен да ти насипят, да ти направят психологически профил.

ThePainter
08-24-2012, 16:59
Леснопостижимо? Парите изтичат през пръстите, пък ако ти ги дават мама и татко - съвсем. Може цял месец да съм си скъсвала задника от работа и да знам колко трудно съм си спечелила парите, но това не ми пречи същата вечер да изляза и да профукам голяма част от тях. 350 лева нищо не са, не че нещо. Има толкова много български семейства, на които семейния бюджет им се крепи на къде-къде по-малки заплати, но де факто просто са мизерни пари тва. Нали виждам кво става в края на месеца ориентировъчно като сумирам кво съм пазарувала за вкъщи - говорим за храна, месо, яйца, съвсем основни хранителни продукти и разни хигиенни като пастата за зъби например.

Честно, хич не ми дреме кой какво прави, кога пие, за какво си харчи парите, еснафско ми се струва да гледам в чуждата паница по тоя начин и да цъкам с език. И да, "долен" ставаш, когато спреш да си Човек и се превърнеш в човече. Има маса долни хора, дето през живота си не са близвали концентрат, нито са дърпали цигара, камо ли за нещо по-силно. И тия даже са ми по-противни, отколкото алкохолиците и наркоманите, щото вечно четат морал, вечно онеправдани, вечно мрънкащи. Като теб, авторе. Спокойно, мойто момче, ти си много високо извисен Ентелектуално, морално, емоционално, най-вече - правописно и пунктуационно, но въпреки това носиш типично българската черта да си "на всяка манджа мерудия" и да си сляп за наистина талантливите, млади, амбициозни хора, да гледаш като цяло по някъв позитивен начин на живота, вместо това упорито си издирваш някакви хора, които в момента се намират в емоционално нестабилен период(за по-кратко му викат пубертет), не знаят накъде да поемат и търсят себе си, и чоплиш ли, чоплиш, и плюеш ли, плюеш. Наистина много ме кефиш. Претендираш, че си нещо повече от този и онзи, ясно, бориш се и ти за някво място под слънцето, ама... не осъзнаваш ли колко си жалък? Наистина си жалък. Мрънкаш и търсиш съчувствие и съпричастност от някакви непознати във форум, просто щото те мързи да се стегнеш и да се социализираш малко. И около мен е имало и винаги има някакви хора, които ми бъркат в здравето, но успешно ги игнорирам, вместо да се занимавам с глупости, и си намирам такива, които да ме карат да се усмихвам. Обикновено такива мрънкащи, вечно недоволни, вечно скандализирани от някого и нещо си, съм забелязала, че са някакви социопати. Пасивно-агресивни такива, с никого не могат да завържат лафче, бирата нямат с кого да си пият, дето се вика, няма и с кого да се скарат, целия свят им е виновен, пък всъщност той светът е отворен към тях, много даже, просто те са решили, че им е по оферта да го играят мъченици.

Баси, колко съм добра днес. Получи даже неотменимата екстра във форумното пространство да пуснеш тема и освен да ти насипят, да ти направят психологически профил.

Само 1 въпрос - на колко години си? Пиши на лс, ако тука не искаш.

Auriss
08-25-2012, 03:45
@NambyPamby , този пост към автора ли беше насочен или се опитваше да убедиш самата себе си ?
Питам, тъй като правиш впечатление на интелигентно човече, а в същото време в написаното отсъства всякакъв опит да се поставиш на мястото на автора. При все че претендираш, че разбираш от каква позиция изхожда ? Набеди го в куп гадости, представяйки го едва ли не за някакъв самозаблуден псевдоинтелектуалец с мания за превъзходство, а тактически пропусна възможността чисто и просто да се чувства самотен. Умишлено го болднах, де. Мисля че е важно. И мисля, че ако беше изчела темата внимателно, щеше да го видиш написано черно на бяло.

Очевидно имаш/си имала/ късмета в обкръжението ти да има хора, с които да споделяш сходни интереси и да се чувстваш що-годе на място. Някои хора не ги е огряло това щастие.

И около мен е имало и винаги има някакви хора, които ми бъркат в здравето, но успешно ги игнорирам, вместо да се занимавам с глупости, и си намирам такива, които да ме карат да се усмихвам.
Страхотно е това. Браво. Което пък и означава, че постът ти можеше да се състои от два реда.
Не знам защо реши, че трябва да си правиш гавра с очевидно и без това нестабилната психика на едно 16 годишно дете.

но въпреки това носиш типично българската черта да си "на всяка манджа мерудия"
Дано се засрамиш поне малко. Дано.

Едит :

Само 1 въпрос - на колко години си? Пиши на лс, ако тука не искаш.
А ти пък изобщо не обръщай внимание на простотиите на подобни озлобени индивиди. За едно само има право - подобни на твоята изцепки правят изключително лошо впечатление. Вижда се, че търсиш друго от живота и единственият адекватен съвет, който някой би могъл да ти даде в подобна ситуация е да преследваш това, което те прави щастлив. Ако искаш да се впишеш сред околните - преглътни си егото, захвърли си моралните норми и действай. Ако ли пък не - намери си хора, които споделят интересите ти, било то irl или онлайн (в случая изобразителното изкуство предполагам) и действай. И не забравяй, че никой няма право да те съди затова какво считаш за редно и какво не. Само недей така гръмко да си разгласяваш мнението - никой не обича да слуша каква отрепка е в чуждите очи. Уж в общество живеем и всеки накрая си намира мястото. Малък си още - след 2-3 години като завършиш директно се омитай в чужбина ако 'българщината' толкова не ти понася.
И по повод написаното от няколко други потребителя в темата - от личен опит и спрямо лични познанства говоря, та недейте бърза да ми обяснявате колко съм заблуден - хората не се променят след гимназията. Просто улягат малко. Това не променя факта, че както преди 5 години не съм можел да отворя дума за нещо специфично, тъй като нямат никакви познания в нито една област, така не мога и сега.

SisiStrange
08-25-2012, 07:37
^Само с последното бих поспорила. В пубертета те удря бомба от хормони. Ако като цяло си от проблемно семейство и и без това не ти е лесно, може много зле да прекараш тези години. Когато бях 8-9 клас тамън имаше смърт в семейството, хич не се разбирахме като цяло, нямах истински приятели и ме гонеха 200 различни комплекса. Тогава пушех, пиех, ходеше ми се по купони, обличах се като ... е, не чак като проститутка, но определено не съвсем в реда на нещата. Само дето не се гримирах. Знам, че изкарах цяла зима на токчета. о.О Сега в момента няма и помен от всичко това. Нито имам желание да мязам на клоун, нито ме привличат алкохол, цигари или купони, нито нищо, което тогава. Надрастнах си този период и въобще не мисля, че има нещо общо между двете Сиси-та сега и тогава. Като цяло хората не се променят, но съм склонна да съм особено толерантна към тази определена възраст.

Auriss
08-25-2012, 10:19
@Sisi - извинявай, не съм се доизказал - предполагам от там и неразбирането. Изобщо нямах и никога не съм имал намерението да съдя хората по това как се забавляват. Въпросът е с тези си забавления да не смущават съществуването на околните. И аз пия, и аз пуша, и аз съм вършил колосални простотии. Далеч съм от идеята да се изживявам като някакъв целибат и месия. Предполагам и авторът също.
Въпросът е, че хлапето е още малко и заблудено и няма представа къде точно го сърби и защо. Представям му някаква идея, а именно - че не е сред хора, с които да се чувства добре и да осъществява пълноценно човешко общуване ... и от там му произтичат проблемите. Ако те затворят в клетка с маймуни рано или късно ти кипва ... няма как. От образованието/интелекта на човек зависи и точно какъв % от околните са неспособни да задоволят стремежа му към социализация. Не че всеки човек си няма нещо специфично и интересно, заради което да си заслужава да го опознаеш...Просто всеки от нас има нужда от хора, с които да разговаря, споделя, да се забавлява и да обсъжда интересите си.
Та толкоз по въпроса от мен.

Incadeptus
08-25-2012, 10:25
Защо злобата и "великите открития" ги назоваваш като несъвместими понятия ? Кои велики открития визираш ? Кое за теб е велико откритие, какво е велико ?
Защо мислиш, че злоба не е имало през последните векове, ами на какво се държат постоянните войни, като гледаш 2000г. назад във времето? Не знам защо се втелясвате с тая злоба, като винаги е било така.

Хммммм,да имало я е.Това че винаги я е имало,не значи че трябва да продължава да я има.Но ще я има.Би трябвало поне да намалява тази злоба,а тя се увеличава.И като гледам как бързо напредваме с технологиите,никога няма изчезне.

Incadeptus
08-25-2012, 10:33

Твоя сарказъм е в големи количества.ДА,нищо няма да се промени след като е написал тази тема,но тя МНОГО повече ми харесва,отколкото теми като:Бременна ли съм?;Имам бяло течение?;Помощ забремених 17 годишно момиче.;Сестра ми прави секс с гаджето си,а сме във една стая;Помооооооооооооощ; и така нататък и така нататък.Поне тук чета смислени коментари и разсъждавам над мнението на другите.

Заабравих самочувствието :D

magita
08-25-2012, 10:35
NomNomNom - права си донякъде, ама има много случай където пиенето пушенето и друсането не са породени от няква мъка, а щото са решили, че така са "супер яки"
За пиенето ти отговарям веднага. По мойте наблюдения като се напиеш и тия "идиоти" дето не са пияни ти тичат по задника, питат те добре ли си, имаш ли нужда от нещо и тн. => Липса на внимание и алкохола освен, че те прави "интересен" и привлича внимание. Пушенето освен, че си яко гъзарче като си захапал цигарата на 13. Казаха по-горе, че един вид е отдушник.
Обаче за секса не съм много съгласна. Смисъл, да тъпо е да се чукаш с всеки срещнат не само за момичетата, но и за момчетата и после да си хвалиш колко си вървежен. Но както всяко нещо трябва да си има мярка.
В такава възраст сме, че не мислим как от 15г ще си хванем някой и ще сме цял живот с него. Искаме разнообразие, не само в леглото, но като цяло в живота.

Incadeptus
08-25-2012, 10:37
NomNomNom - права си донякъде, ама има много случай където пиенето пушенето и друсането не са породени от няква мъка, а щото са решили, че така са "супер яки"
За пиенето ти отговарям веднага. По мойте наблюдения като се напиеш и тия "идиоти" дето не са пияни ти тичат по задника, питат те добре ли си, имаш ли нужда от нещо и тн. => Липса на внимание и алкохола освен, че те прави "интересен" и привлича внимание. Пушенето освен, че си яко гъзарче като си захапал цигарата на 13. Казаха по-горе, че един вид е отдушник.

Обаче за секса не съм много съгласна. Смисъл, да тъпо е да се чукаш с всеки срещнат не само за момичетата, но и за момчетата и после да си хвалиш колко си вървежен. Но както всяко нещо трябва да си има мярка.
В такава възраст сме, че не мислим как от 15г ще си хванем някой и ще сме цял живот с него. Искаме разнообразие, не само в леглото, но като цяло в живота.

+1

destinyyyyy
08-25-2012, 17:04
Аз съм на 17, прочетох доста от мненията ви по въпроса и преобладаващи са негативните, разбира се, но как би било иначе след като напоследък, за да бъдеш от така наречените ''готини'' ти трябва да пиеш, пушиш и да правиш секс. Замислете се обаче как е било преди години, всичко е било забранено и като всяко забранено нещо, желанието към него се засилва. Тогава тези неща са били правени тайно, а днес сякаш ни се набиват в очите зад всеки ъгъл, изобщо грозна гледка. Но има ли разлика дали показно се демонстрира някакво неприемливо поведение или се крие, но все пак го има ?!?

tori
08-27-2012, 06:52
Авторе, бъди над нещата. Само това мога да ти кажа на теб като съвет. И се радвам, че има и мислещи хора на тоя свят - като всички, които са се изказали в темата.
Значи, аз примерно, се занимавам с писане на разкази, стихове и прочее такива неща. Винаги това е било голяма моя любов. От скоро започнах да се захласвам и по пиърсинга. Слушам метъл, гледам аниме и чета книги. За хората в класа ми, аз съм странна и някак си не съм достойна да седя около тях. Те (повечето, не всички) са ужасно горди от факта, че всеки месец са с ново гадже, че пият като руснаци, че са нае*али мега яката п*тка снощи, че пушат трева (а някои - че я продават), че слушат Азис и че пушат от 3ти клас. Вярно, забавно им е, не оспорвам, че правенето на глупости и бунтарстването не е забавно. Обаче някак си го навират твърде много в хорските очи и очакват да започна да правя всичко от изброените горе неща. И не само аз ами ВСИЧКИ. Ако не правиш дори едно от тези неща, някак си си твърде "забутан" и нямаш право да говориш с тях. За съучениците ми най-важните теми на разговор са тези гореизброените. Е, кое им е многослойното и интересното на тези хора? Какво трябва да си говориш с тях?
Далеч съм от мисълта, че трябва да си отличник, да не бягаш от часове и тем подобни. Средния ми успех е 4 и нещо и от време на време вкарвам на класния по някоя и друга бележка за ОВИ или молба, написана от мен. Преди време съм пушила и също като тях съм се напивала до безпаметност на два - три пъти. Някак си обаче не се гордея с това и не го разправям на дълго и широко в класната стая, та чак и пред учителите. Не мисля, че това е готино. И не мисля, че някога ще се променят нещата. Смисъл, винаги ще има такива класове/групи приятели/тем подобни, така че гледам да си правя моите си неща, гледам да съм щастлива с моите си хора и на тях хич не им цепя басма. Авторе, опитай и ти, макар да е ужасно трудно.