View Full Version : Мога ли да правя секс...
carrieee
08-22-2012, 22:54
Здравейте!Наскоро бях на гинеколог и ми откриха инфекция,доктора твърди,че е от антибиотици които съм приемала от един известен период от време.Аз и моят приятел се пазим!!Но в кабинета при гинеколога забравих да питам дали мога да правя секс,а не мога да му намеря визитката.Имам назначено лечение с свещи 12 дена,консултирах се с мои приятелки които твърдят различни неща..една казва,че трябва да изчакам 1-2 месеца,а друга твърди че не пречи след като свършат свещите да продължа с половият си живот.
Incadeptus
08-22-2012, 22:58
Мисля,че ще е по-добре да изчакаш,просто така за предпазна мярка.Но ние не сме лекари пак казвам.Ние сме некомпетентни в тази област и е по-добреда питаш лекаря.
DennisCobain
08-22-2012, 23:03
Ще умреш ли ако не правиш секс ?
lamer4e7o
08-22-2012, 23:04
шИ умре!
Incadeptus
08-22-2012, 23:07
Е прави му се на момичето ;д
lamer4e7o
08-22-2012, 23:07
Ами да почака малко. Няма да умре.
HollyGolightly
08-23-2012, 04:36
Като си му загубил визитката, толкова ли не можеш просто да идеш до кабинета му и да го питаш лично? Ние тук не сме доктори , не можем нищо да ти кажем.
dimitar_ak
08-23-2012, 05:54
А каква е инфекцията?
Трябва да изчакаш докато свърши лечението, иначе няма да има ефект.. много често гинеколозите препоръчват и партньорите да пият хапчета, за да е сигурно, че инфекцията ще се махне, но при твоя случай със свещите просто трябва да изчакате ;)
Щом не пазиш визитката отиди направо в кабинета му. Друг вариант е просто да отидеш на друг гинеколог. Лесно и просто.
Amore-Mio*
08-23-2012, 08:54
Отиваш до кабинета му и питаш. Ние сме некомпетентни в тая област и евентуално можем само да те препоръчаме нещо грешно и неправилно.
ShtrudeL
08-23-2012, 09:37
Ще умреш ли ако не правиш секс ?
лол интересува се момичето, какво толкова?
chushkopek
08-23-2012, 12:27
Кажи каква е инфекцията, за да ти кажа. По-вероятно е, че няма да е добре да правиш секс сега.
nymphadora
08-23-2012, 13:11
Най-вероятно са гъбички.Глобулите,които ти е изписал съдържат някакви неща,които късат латекса,така че,ако го правите с презерватив няма да можете,докато се лекуваш.Прочети си в листовката на лекарствата,там пише дали може да се използва презерватив с тях.Ако го правите без презерватив,по-добре не го правете в този период,тъй като може само да си прехвърляте гъбичките по този начин.Абе по-добре изчакай.
PyCoKoCkA93
08-23-2012, 13:52
1.Зависи дали инфекцията е сериозна и можеш да заразиш партнщора.Ако е такава,е егоистично към него да се отдавате на креватни удоволствия.
2.Ползвала съм свещички,но не беше дори за сериозна инфекция и нямаше опасност за партньора.И тогава сексът не беше никакъв проблем,стига свещичката да е свършила работата си и е спазена съответната хигиена.
Извод:Не можем да ти дадем еднозначен отговор,защото не знаем дали инфекцията ти е заразна.
sweetycherry33
08-23-2012, 17:40
Ами да почака малко. Няма да умре.
Нали ти казахме, че ще умре бе?
carrieee
08-26-2012, 10:01
Боже мой,човек да не пита.. Благодаря на тези които дадоха обективни отговори,а до другите просто нямам думи...Злобари сме българите :)
ако са гъбички по-скоро трябва да изчакаш, щото евентуално може да му ги предадеш.
2 седмици ще сте на устни изпити и така.
nymphadora
08-26-2012, 10:26
^моята гинеколожка ми обясни,че в устата има много бактерии,които при налична гъбична инфекция пречат на лечението.
така че по-добре ръчни изпити :D
Incadeptus
08-26-2012, 10:28
кви злобари като си го просиш
Отговор НЕ
Обикновено се препоръчва 2 до 3 седмици след приемането на свещичката да не се прави секс. Защо ли? Ами сигурно си забелязала че след като се е разтворила свещичката се е образувала една гадна бяла слуз доста като количество която в случая те чисти и именно тази слуз трябва да излезе по естествен начин а когато някои си навира патлака в дупката ти това няма как да стане и лечението няма да е ефикасно. Правили сме грешката да пренебрегнем съветите на доктора и правихме секс още след първата седмица и ефекта беше 1 - болезнен за нея 2 - Все едно да вкараш наденица в кофичка кисело мляко (просто гняста беше на всякъде)
nymphadora
08-26-2012, 10:57
кви злобари като си го просиш
Кое си проси?Вярно,че имам проблеми със зрението,ама никоде не видях "Моля ви,нападнете ме без причина,задето задавам рандъм въпрос,който ме интересува."
carrieee
08-26-2012, 13:12
Благодаря за съветите ви :)
Girlicious
08-26-2012, 16:55
Според мен не трябва да бързаш със секса, най-добре след края на лечението и двамата да си направите изследвания и , ако сте напълно здрави, тогава. Пък и при прегледа можеш да питаш гинеколога си, той ще ти каже най-точно.