View Full Version : Проблеми с нашите ...
Родителите са ми разведени. Аз живея при майка ми, но това едва ли ви интересува. Та ето го и моя проблем.
Запознах се с едно момче на име Р.. Р. е племенник на най- добрия приятел на тати и както може би е при всеки със разведени родители - майка ми мрази този приятел на тати. И така аз си писах с това момче, а майка ми понеже трябва да знае всичко е следила това в нета и поради тази причина аз имах 10 лв сметка отгоре и тя ми е бясна, а когато е била на моите години е направила същата грешка с тати ..... . Да тати определено не е човек за нея, но ... аз ли съм виновна за това !?!?! И аз и казах съвсем искрено, че не искам да чувам за Р. повече и не искам да си пиша смс вече със когото и да е ако за едни 10 лв. ще станат такива проблеми ..., но тя продължава да ми го натяква ... да за мое Добро е НЯМА СПОР, но това е вече от 2 месеца при условие, че тя е направила много по големи грешки и от някой аз съм шокирана и още повече от мисълта, че не ги разбрах от нея ............ Да направих грешка и си взех урок, но тя продължава .... и ми идва в повече и ще си сменям тела вече така че тати да ми го плаща и да и не създавам грижи, защото ми писна, но на нея и така и не е угодно .... Тя разби апартамента на тати, докато бях на сватбата му със втората му жена .... тя загубила девствеността си на 13 (аз съм на толкова) ... и още неща които са шокиращи и не бих искала да ви ги казвам и продължава да си вика всеки ден за тази моя грешка ..... а на мен ми идва в повече .... ! И мисълта ми е че всечи човек трябва да допусне едни определени грешки и да си вземе урока, но според нея ТЯ Е ВИНАГИ ЗА ВСИЧКО ПРАВА и на това мнение не съм само аз, а и сегашния й мъж.
Ако може не ме винете за правописните грешки !
Просто ми помогнете, ако можете и не обиждайте МНОГО ВИ МОЛЯ !
Ако нещо не разбирате ... питайте !
4everStrong
08-25-2012, 10:42
Майка ти не иска да повтаряш нейните грешки и за това ти вика. След време ще си и благодарна, че ти е викала. А ти говори с нея кажи и, че си разбрала грешките си и няма да ги повтаряш. Говори повече с майка ти и и споделяй нека тя да знае повече за личния ти живот ;)
druzilla
08-25-2012, 10:49
Разбирам,че се страхува да не допуснеш нейните грешки,но това не е повод да ти натяква едно и също постоянно.
Просто седнете и си поговорете.Обясни й как се чувстваш.Комуникацията е решението.Ние няма как да накараме майка ти да спре да ти крещи.
А съдейки по постъпките й (разбиването на апартамента..) майка ти не ми се вижда много добре психически.Не искам да те обидя или нещо от сорта.Може би още не е преодоляла развода с баща ти?
Ако не можете да оправите взаимоотношенията си,мислила ли си,че може да се чувстваш по-добре ако живееш с баща си?
4everStrong
08-25-2012, 10:53
Според мен майка и е в труден период и трябва да говори повече с нея като с приятелка и дъщеря едновременно и да я подкрепя така ще се сближите и ще ви е по - лесно и на двете. Излизайте по - често заедно накарай я например през почивните дни да ходите на кино или нещо подобно :)
@4everStrong разбирам, че го прави за мое добро и съм и го казала 100 пъти, че не съм искала да стане така и тя знае всичко за мен ... дори кое момче си харесвам сега :) ....
@druzilla Напълно съм съгласна с теб. Ние почти всеки ден говорим с нея за това и други неща и всеки ден в продължение на 2 седмици разговора завършва със Р. ...
Да минавало ми е през ума, че е всеки път на себе си, но какво да и кажа ... "Мамо имаш психически отклонения .. отиди се прегледай" ?! Не става ... И да сериозно от месеци обмислям идеята да ида да живея при тати ...
@4everStrong Както вече казах мама знае всичко за мен и правим много неща заедно, но на другия ден тя пак е същата - вика ми, кара ми се за много тъпи работи (къде е кърпата ми ... ти си ми я пипала ... ) и постоянно ми натяква за Р. и това вече почва да ми идва в повече ... не само, че си взех огромен урок за такава малка грешка (мисля, че всеки човек я е правил), а и че за каквото и да си говорим разговора завършва с Р. ....
и само да кажа още нещо по адрес на @ druzilla преди да прочета още мнения ...
Те са разведени от 6 години ... Дали и трябва още време да преживее този развод ... А ?
4everStrong
08-25-2012, 11:19
От кога е така от както се е разделила с баща ти или от скоро?
@4everStrong
Ами аз съм била на 5 тогава и може би не ми е взимало интереса, но в последната година все така де държи ...
Тя не се разбира и със сегашния си мъж... всеки ден се карат
4everStrong
08-25-2012, 11:31
Не мога да ти помогна аз. Нека някой които е преживял това или по възрастен да пише :)
druzilla
08-25-2012, 11:32
и само да кажа още нещо по адрес на @ druzilla преди да прочета още мнения ...
Те са разведени от 6 години ... Дали и трябва още време да преживее този развод ... А ?
Ами това си е доста време.Тя след баща ти срещала ли се е с други мъже?Или не знаеш?
Естествено,че не можеш да й кажеш "ти си луда,иди да се прегледаш" , но по един по-заобиколен
начин можеш да й кажеш,че ако посети психолог може да се почувства по-добре.Кажи и че ако има нужда
да поговори с някой ти си насреща.Както каза 4everstron бъди нейна приятелка.
А щом обмисляш да отидеш да живееш с баща ти,най-добре го направи,ако така ще се
чувстваш по-добре.Там ще си и в по-добра семейна среда.Но пък не знам майка ти как ще
реагира на това твое решение?Може би ще стане по-зле?
4everStrong - Благодаря ти все пак за мнението и отделеното време :)
druzilla - не мисля, че ще имам силата да и кажа, че ще се почуства по- добре, ако иде на психолог, но за другото ... казвала съм и го, но тя ми не е споделяла нищо ...
Точно това ме спира да ида да живея при тати ... не знам какво ще стане, но в края на краищата никой не знае какво, че става дори и след 1 секунда ... само можем да предполагаме
А за мъжете ... Причинете им за развода са 2. За едната е виновен тати - че само е пътувам по чужбина за пари и за втората е виновна мама - срещала се е с друг мъж, докато е била с тати .... със М. (сегашния й мъж)
druzilla
08-25-2012, 11:49
druzilla - не мисля, че ще имам силата да и кажа, че ще се почуства по- добре, ако иде на психолог, но за другото ... казвала съм и го, но тя ми не е споделяла нищо ...
Точно това ме спира да ида да живея при тати ... не знам какво ще стане, но в края на краищата никой не знае какво, че става дори и след 1 секунда ... само можем да предполагаме
Предполагам,че няма да реагира добре,но според мен трябва да поставиш твоето лично щастие на първо място. :)
Може да ти прозвучи малко тъпо,но според мен майка ти има нужда от нова връзка,за да продължи на пред и да преодолее старата.
Права си, че и аз трябва да съм щастлива ... не само за нея да гледам ...
Знам ..., но какво да и кажа ... "Бягай си намери някой друг, че с тоя не преживя тати"
А пък и тя има дете от втория й мъж .. на 5 годинки е .. не искам и то да преживее същото
druzilla
08-25-2012, 12:10
А пък и тя има дете от втория й мъж .. на 5 годинки е .. не искам и то да преживее същото
Т.е. след баща ти тя е имала втори брак,така ли?
Да, но просто са сгодени... не е правила втора сватба
druzilla
08-25-2012, 12:27
Ами щом е имала друга връзка,след развода с баща ти и то сериозна,значи го е преживяла и не е там проблема.
Съжелявам,че нямам с какво повече да ти помогна.Надявам се да оправите отношенията си,успех :)
Благодаря все пак за времето, което ми отдели ...
Някой друг ще си изрази ли мнението по проблема ми
SHPAIdURmeN
08-26-2012, 12:00
OK...... каквото и да говориш на майка си очеизвадно не те слуша (или отказва)... Ако в разговора си с нея включва думата невинната дума "спокойно" считай че щом я е чула за теб спора е свършен :D предлагам ти да намериш някакъв друг начин да говориш с нея инак ще си останат така нещата но като започнеш училище ще започнат да се успокояват споко ;) .... Но да знаеш успехът ти е сведен до 30% понеже си малка..... но ще се пробваш не прекъснато, но в също време и ще се доказваш така увеличаваш % на успех. УСПЕХ !!! Надявам се да съм ти бил в помощ ;) xD :D
Amore-Mio*
08-28-2012, 10:10
Опитай се да я разбереш.
Допуснала е хиляди грешки и сега се опитва да те предпази, за да не извършиш и ти тия неща, които е допуснала тя при себе си. Да, 10 лева не са нищо, може би. Но ако финансовото ви положение не е добро? Или пък ако просто иска да те научи, че не бива безразборно да хабиш пари за едно нищо.
Да, не е права, когато е разбила апартамента на баща ти. Но явно тя си е такава. Още повече, ако таи омраза в себе си. Ако имаш възможност - премести се при баща си, ако смяташ, че там ще е по - добре.
Майка ти ходи ли по адреси ?