PDA

View Full Version : Как да оту4а ку4ето ми да ходи по нужда на леглото?

Dark_Vampire23
09-02-2012, 21:25
Моля ви,пи6ете,СПЕ6НО Е!!!!!На6ите ве4е не го искат заради това!

druzilla
09-02-2012, 21:27
На колко месеца е и от колко време го имате?

Suzie
09-02-2012, 21:30
Доста интересен казус... когато беше мъничко, моето кутре ходеше НАВСЯКЪДЕ другаде освен по леглата и мебелите... Иначе единствения начин е да му покажеш, че това не е редно. Ние лично го удряхме съвсем леко през муцунката с вестник или списание, не колкото да го заболи, а просто да види, че това е грешно.
Отделно някакви хора бяха казвали на мама да почиства мястото с белина и кучето повече не пикаело там - и наистина действа. Не знам колко е удачно обаче да се прилага върху легла о.0

druzilla
09-02-2012, 21:59
Kогато беше мъничко, моето кутре ходеше НАВСЯКЪДЕ другаде освен по леглата и мебелите...
Моето също.Нито веднъж не си е позволило да се изпика на леглото или пък докато било у някой..Обаче пикаеше из целия апартамент..Не съм го удряла,даже ме беше жал да му се скарам,ама то само се отучи и започна да си пикае на памперсите.А кучето пак питам колко е голямо?Ако е мъничко и не може да слиза още само от леглата и дивана - нормално е да пика на тях.

liverp
09-03-2012, 17:11
По добре свиквай да спиш на отворен прозорец! :)

anonymous708973
09-03-2012, 17:13
От колко време го имате?
Всеки път, като се изпикае, му казвай "лошо куче" с ясен глас и го води в банята.

JuStElly
09-04-2012, 03:03
Като се изпикае го перни с нещо през муцунката,за да види,че не трябва и скоро ще се отучи... Ако е още малко,просто не му давай да се качва по леглата,като го видиш горе го сваляй и така.

Dark_Vampire23
09-04-2012, 19:13
Имам го от 1 година и 5м.

HollyGolightly
09-04-2012, 19:48
Имах същият проблем.
Разхождай го по няколко пъти на ден. Всеки път щом си свърши работата на правилното място му давай някаква награда, а когато го направи в къщата просто го заведи до мястото и му кажи "лошо куче" или нещо от сорта.
Но не го удраяй с ръка никога, това само ще го узлоби и може да почне да ти се хвърля като се опитваш да го галиш. Ако пък е толкова наложително, ползвай някакъв весник, и не бъди жесток/а.

И като ти пикае в леглото, просто не го пускай там!

anonymous708973
09-04-2012, 20:02
Имам го от 1 година и 5м.

И толкова време ти пикае навсякъде?!?!

slimbo
09-06-2012, 09:52
Като полее леглото :D му натрийте муцунката в локвичката един вид да му стане гадно , честно на мен тоя метод не ми харесва,но повторен 2-3пъти повече няма да припари до леглото

Lyubeto
09-06-2012, 10:22
Изкарвай го често навън . Примерно през 2 часа и всеки път като си свърши работата му казваш " браво , добро куче" и го почесваш зад ушите или го галиш и му даваш нещо което обича. А като се изпикае на леглото му натъркваш муцунката скарваш му се , може и някой шамар, но по дупето . Така би трябвало да свикне да ходи навън. С вестник не е много добра идея , защото после с времето като ги намира ще ги гризе , къса и разхвърля навсякъде.