Влез

View Full Version : Помогнете ми

owL.xd
09-05-2012, 20:13
Аз съм едно 13 годишно момиче. Никой не може да ми помогне ... Никой , в момента пиша това със сълзи на очите ... Искам да умра , в училище ми намислят прякори от разни комплексари. Не мога да се справя с тях ,никой не ме защитава. Аз съм хипер чувствителната ,дразнят ме правя се ,че ми е смешно но изведнъж ставам тъжна и започвам да плача... Всички ме обиждат,малтретират в училище... Искам този кошмар да свърши. Не знам как да ги спра ,не им обръщам внимание ,някой път се правя на отворена и им отвръщам но те започват повече...Как да спра това...:(

autumn666
09-05-2012, 21:42
Още си малка, децата на твоята възраст само гледат как да се правят на интересни. Има ли нещо по-особено в теб, във външния ти вид или в теглото ти? Ако ти се подиграват, примерно, защото си по-пълна от тях, защо не вземеш да направиш нещо по въпроса, не заради тях, а заради себе си? Аз не бих се чувствала комфортно в непривликателно тяло, бих отишла на фитнес и бих взела мерки за да се харесвам.
Ако всичко ти е наред според теб, то вземи си вдигни малко самочувствието. Кво ти пука кво мислят другите за теб? Отговаряй им, не си мълчи. Кво е тва искала да умре, смешно е. Само на 13 си и имаш сумати живот пред теб, през колко глупости ще минеш още си нямаш и на идея. Като ревеш те виждат, че си слаба психически и именно заради това и продължават.
А вече под "малтретиране" ако имаш предвид, че те бият, ходи да се оплачеш на възрастен, на учител, на родител, като толкова не можеш да ги затапиш и да млъкнат.
Нямаш ли възможност да се преместиш в друго училище?

pepa97
09-06-2012, 08:02
Целият свят е с такива комплексари,спокойно не е само при теб.Аз пък съм на 14год-момиче и като бях в старото у-ще не спряха да се хилят колко пъпки имам и колко грозно лице имам.Наистина на мен ми пукаше-изкупих цялата аптека ,целите магазини със продукти за акне,но така и не се махна.Нашите ме успокояваха ,че това е от пубертета и като стана на 18 всичко ще мине.И накрая на всиките тези сополанковци и сополанки им се опълчих и така.Трябва да си силна и да приемаш нещата ,които ти казват.И аз бях така и знам какво е .И аз съм много чувсвителна по мнение на пъпките ми.Обаче спрях да обръщам внимание на такива комплексари ,които си търсят белята.Когато ги видя по улиците-макар и да не сме вече в едно у-ще им се хиля на среща,а те се пукат от яд и се чудят надутите кифли дали им има нещо на лицето :D :D :D абе с две думи-смешна история.спокойно всичко това ще се оправи имаш още 1 година и живот и здраве трябва да кандидатстваш както мен ,напъни се учи повече и се махай от това у-ще щом правят така тези мишки.Този кошмар естествено ,че ще свърши -просто не ги виждай ,а когато дойдат до теб им се смей и те ще се пукнат от яд и ще се чудят за какво по точно се смееш.Преживяла съм го и знам,че е отвратително някой да ти се присмива за нещо.Веднъж пък когато бях първа смяна ми беше излезнала огромна червена пъпка между веждите и тогава ми викаха,че съм индийка и че съм много шарена с тези пъпки.Даже единия от групичката ме питаше дали имам шарка -нарочно де.Обаче аз казах "така лии?!"отидох при зам.директорката-тя е точно за това -да решава проблемите в у-ще и й разказах всичко,тя наказа учениците ,които ми се смяха и много ,ама много се искефих.И последната седмица на завършването никой не можеше с пръст да ме докосне,камоли да ми се смее за лицето.Че си е грозно ,грозно е ,ама нали знаеш поговорката ,че ако се присмееш на друг ,ще станеш същия ,така че стой си кротко и се присмивай на такива . ;)

JuStElly
09-07-2012, 01:31
Казвала съм го в други теми,ще го кажа и сега.. Децата са жестоки!!! Мислите,че подигравките и дразненията до 7ми клас са кошмар?! Чакай да видиш какво е в гимназията... Като се започнат едни клюки,комплекси,хранене,вс ки си мисли,че е повече от другите,че може да им говори зад гърба и да лицемерничи... Просто е ужасно... Има разбира се и свестни хора,но не са много.Такъв е живота,свиквайте и се приспособявайте! Най - лошото тепърва предстои.

Amore-Mio*
09-07-2012, 11:08
Не може от нищо да са тръгнали да те обиждат и подобни.

Какви са нападките?
С какво е свързано?

Иначе се вземи в ръце. Не позволявай на някакви си там да те малтретират. Те, когато забележат, че си с ниско самочувствие продължават повече и повече, защото виждат, че не можеш да защитиш сама себе си.

pepa97
09-08-2012, 12:35
Казвала съм го в други теми,ще го кажа и сега.. Децата са жестоки!!! Мислите,че подигравките и дразненията до 7ми клас са кошмар?! Чакай да видиш какво е в гимназията... Като се започнат едни клюки,комплекси,хранене,вс ки си мисли,че е повече от другите,че може да им говори зад гърба и да лицемерничи... Просто е ужасно... Има разбира се и свестни хора,но не са много.Такъв е живота,свиквайте и се приспособявайте! Най - лошото тепърва предстои.
В гимназията още ли са такива ??Мислех ,че оттам вече стават истински хора,а не просто хлапета на 2-3годинкии ..оф боже какво ме чака с това акнее :(

pifiella
09-08-2012, 13:47
Децата не са жестоки,а са направо животни! Но разбира се зад всяко разглезено дете,което не е научено на толерантност, стоят родители,които не знаят какво е възпитание. Познавам възпитани и добри деца, научени какво е да си различен, как всеки човек трябва да се уважава, но за съжаление те са много малко!

pepa97
09-09-2012, 07:20
Децата не са жестоки,а са направо животни! Но разбира се зад всяко разглезено дете,което не е научено на толерантност, стоят родители,които не знаят какво е възпитание. Познавам възпитани и добри деца, научени какво е да си различен, как всеки човек трябва да се уважава, но за съжаление те са много малко!

+

Ninitoo
09-10-2012, 18:54
Знам как се чувстваш . Мен ме тормозят още от първи клас - наричали са ме как ли не . Наистина боли и думите могат да бъдат много жестоки , но няма смисъл да си толкова черногледа и да не ти се живее . Все пак животът е пред теб , а гадните подигравка отминават с годините - знам от личен опит . След някоя друга година ще им писне и ще спрат . Просто не им обръщай внимание , като те обиждат не им прави кефа да им отвръщаш и не им показвай колко те нараняват и колко те боли . Просто ги игнорирай . Те са много под нивото ти . Колкото и да ти е гадно , трябва да бъдеш силна и напук на всичко да се усмихнеш и да вървиш с високо вдигната глава . Ако искаш даже пробвай като мен - аз за да не ги слушам си зареждам плеъра с надъхващи песнички или нещо приятно и забавно , и постоянно съм със слушалки . Така даже се отказват да ми кажат нещо , защото знаят че не ги чувам . Аз също много обичам да пиша стихотворения и по едно време когато ми се натрупаха сумати и кофти случки , просто излях всичко в поезия . Няма да повярваш колко олеква . Бях направо пред депресия и като си излях всичко в няколко супер мрачни , студени и самотни стихове просто всичко изчезна . Олекна ми . Спокойно момиче , няма вечно да те обиждат и да ти се подиграват . Носи си една усмивка на пук на онези плужеци и да не ти пука за тяхното мнение , просто разни комплексари .

scrooper
09-11-2012, 06:25
имаш още 1 година и живот и здраве трябва да кандидатстваш както мен ,напъни се учи повече и се махай от това у-ще щом правят така тези мишки.Този кошмар естествено ,че ще свърши -просто не ги виждай ,а когато дойдат до теб им се смей и те ще се пукнат от яд и ще се чудят за какво по точно се смееш.
Така или иначе е отлична идея да се напънеш за кандидатстването. Новото училище не гарантира, че ще попаднеш на свестни хора, но е много вероятно. А и ако образованието ти стане приоритет, няма да имаш време да се сдухваш от комплексарчета. Но е важно и ти да не си комплексирана (а в момента си). Просто трябва да решиш за себе си да си силна :)