Влез

View Full Version : Най-задръстените ...

pll
09-07-2012, 20:21
Родителите ми са възможно най-задръстените хора на света ;( .Не ми разрешават да ходя почти никъде, вечерния ми час е 10 а аз съм на 16. не ми дават дори да спа в най-добрата си приятелка , а да не говорим за това че постоянно ме питат с кой излизам, къде ходим, какво правим и тн. Забранено ми е да ходя на дискотеки дори с родители на приятелки .... КАКВО ДА ПРАВЯ , УЖАСНО Е !!!!!!!!!!!!!

black pearl
09-07-2012, 20:27
Ми аз съм на 13 ама и мен ме питат къде ще съм, с кой ще съм не са много радостни от идеята да спя у някой ама за последното по са съгласни ! Е, опитай се да им спечелиш доверието, покажи им ,че могат да ти вярват !

pll
09-07-2012, 20:31
Аз попринцъп съм добро дете ;д смисъл никога не съм правила нещо което да ги накара да загубят доверивто си в мен! И не знам защо все още ме мислят за малкото момиченце .... не казвам че съм голяма но мога да се грижа за себе си ...................

windowlicker
09-07-2012, 21:17
Ако започнеш работа ще им докажеш, че можеш да се грижиш сама са себе си или ти се грижиш сама за себе си с техните пари?

pifiella
09-07-2012, 21:48
Те те предпазват от големия и лош свят!

JonkataK
09-08-2012, 00:52
Понякога хората не трябва да бъдат прекалено предпазвани.

JuStElly
09-08-2012, 01:10
Казвам го на много от моите приятелки,ще го кажа и на теб - трябва да се наложиш и да си извоюваш това,което искаш.Родителите ни нямаше да ни дават да излизаме от нас,ако имаха тази възможност,вярно е,че искат да ни предпазят,но прекаляват.Налагаш се и започваш ти да командваш парада.Правя го откакто съм се научила да говоря и нашите вече знаят,че съм непреодолим инат и че,ако искам нещо,ще го направя.

kurtiii
09-08-2012, 07:11
На 16 си и те пускат до 10.Моята приятелка е на 17+ и до 8.А пък твоите са задръстени :Д

Miss Smiley ..
09-08-2012, 12:56
Виж сега..те са ти родители и зная кое е най-добре за теб!Вярно е .. прекаляват малко,но го правят за твое добро..повярвай ми :) !Поговори с тях и им покажи,че вече си голяма и отговорна!Успех .. :)

SuNsEt
09-08-2012, 13:03
Аз попринцъп съм добро дете ;д смисъл никога не съм правила нещо което да ги накара да загубят доверивто си в мен! И не знам защо все още ме мислят за малкото момиченце .... не казвам че съм голяма но мога да се грижа за себе си ...................
Хм...как да ти го кажа? Правописа ти куца... И доверието се гради супер много време,особено в тези тийн години.След като не разбираш защо не те пускат,значи не си достатъчно узряла ,за да седиш до по-късно навън.
А смешното е че явно не знаеш,че по закон непълнолетните имат право да са навън до 22:00 . Кофти....

4o4ina
09-08-2012, 14:50
Те те предпазват от големия и лош свят!
+

Нямаш 18 естествено,че вечерният ти час ще е 10!Те са ти родители,обичат те и искат най-доброто за теб!

joe_burziq
09-08-2012, 18:52
Трябва да се радваш, че имаш такива родители, а не да ги наричаш задръстени. Жалко, че се срещат все по-рядко такива хора. И от мен да знаеш, че 16-годишните нямат работа в дискотеките и изобщо навън след 22 часа.

pll
09-08-2012, 20:10
omg ... wie koga iskate da se zabawlqwam .. kato stana na 30 li .. ?????? a do togawa da se pribiram w 21.59 ??

HollyGolightly
09-08-2012, 20:46
omg ... wie koga iskate da se zabawlqwam .. kato stana na 30 li .. ?????? a do togawa da se pribiram w 21.59 ??
щото пишеш по форумите на маймуница, за това!

Иначе трябва да си благодарна, че се интересуват от теб, и все още си само на 16 може на теб да ти се струва много, ама за тях си все още дете. И докато живееш в тяхната къща и те те издържат, ще ги слушаш.

Tyler The Creator
09-08-2012, 20:57
Аз като казвам, че тука пишат монаси и монахини... Поне до 0h да седи момичето бе...

joe_burziq
09-08-2012, 21:38

Забавлявай се, никой не те е спрял. До 22:00 не можеш ли да се забавляваш?

HollyGolightly
09-09-2012, 03:20
Забавлявай се, никой не те е спрял. До 22:00 не можеш ли да се забавляваш?

Ти пък и ти какво каза? То ако не останеш до след полунощ , да се натаралянкаш здраво, да те влачат до вас и родителите ти да ти отворят врата с усмивка , то тогава какъв живот е това?

4o4ina
09-09-2012, 09:17

личи си,че мозъкът ти е колкото на птичка!

Violenza
09-09-2012, 09:22
И аз така си мислех на 16. Мама ми казваше "аз доверие на теб ти имам, но на другите нямам". Сега няма да го схванеш и ще продължиш да се тръшкаш, но след някоя годинка ще си благодарна на родителите си.

JungleJaguar
09-09-2012, 16:41
Ваште не са хора !
Трябва да бягаш редовно от вас,да дигаш нонстоп скандали,да удряш ваште,да пиеш,да денсиш по клубове до сутринта,да се друсаш,да се шибаш наред със всеки-ТОВА Е ТАЙНАТА !!
ТОВА Е ЗАБАВЛЕНИЕТО !
ТОВА Е ДА СИ ЯК И ГОТИН!

SuNsEt
09-09-2012, 17:16
Не бе...то е така модерно сега. Да се влачиш с 'по-големите' и да седиш до по-късно,щото иначе няма да те Уважават...и няма да си им Приятел...и няма да искат да Ходиш с тях. Много ще ти се подиграват ,че си беби на 16 годинки и вече си гоуем и трябва сам да решаваш за нещата от живота...Все пак 16 години,за кво говорим бе мен????????

ZaHaRnA_bLizAlKa
09-09-2012, 18:06
Може би ти нямат доверие или не харесват компанията с която излизаш...А за това.че не те пускат да спиш при приятелка ами може би мислят,че може да си при някое момче. :D

А Л И С А
09-09-2012, 18:40
Родителите ти не са задръстени. Някои деца не стоят и до 10 навън. По въпроса - поговори с тях, без разговори нищо не става. Вие сте семейство, споделяй повече с тях и така ще ти имат повече доверие. Извоюваш ли си тяхното доверие, ще можеш да имаш много други привилегии, които сега нямаш.

BrainlessROCKBABY
09-09-2012, 20:29
Ми то по закон си е до 22 :D Просто бъди разумна в исканията си и не се прибирай като тапла пияна :д

mal4oty
09-09-2012, 22:58
Напоследък не излизам много ( през ден два за по 1 час), така че постоянно гледат да ме изкарат от нас => пробвай това и излез да кажем в 9 след 4 дневна пауза, ако ти кажат да се пребираш им кажи че току що си излезла ..
иначе за последния ти коментар - след 10 какво различно има ? Ще се напиеш с приятелите си и ще се забавлявате, понеже явно не можете през деня :)

Cloud9
09-10-2012, 13:00
иначе за последния ти коментар - след 10 какво различно има ? Ще се напиеш с приятелите си и ще се забавлявате, понеже явно не можете през деня :)

Евала!

Amore-Mio*
09-10-2012, 14:46
Притесняват се за теб и заради това налагат такива сериозни мерки, за да те предпазят от опасностите, които те заобикалят.

Говори с тях.

DarkTemplar
09-10-2012, 16:12
А за това.че не те пускат да спиш при приятелка ами може би мислят,че може да си при някое момче. :D
В спането при приятелка няма нищо лошо, стига приятелката да няма пишка. ;)

JonkataK
09-10-2012, 17:43
Абе на мене ми е некво яко да седя през нощта. Просто ми харесва, не че ще се напия или нещо. Нощна птица съм и и без това лягам късничко, предпочитам да съм навън към 1-2 през нощта, просто е по-интересно отколкото пред компа. Ама няма с кой...

scrooper
09-10-2012, 18:15
На приятелка родителите й са по- лош случай от твоя, а тя е суупер умна, изпълнителна, послушна, отговорна.
Те й казват: "На теб имаме доверие, но на целия свят около теб- не!"
И това според тях е добър довод да я държат в кафез. Но тя не ги е възпитала, не им е опявала достатъчно, изобщо не се е бунтувала.

Казвам го на много от моите приятелки,ще го кажа и на теб - трябва да се наложиш и да си извоюваш това,което искаш.Родителите ни нямаше да ни дават да излизаме от нас,ако имаха тази възможност,вярно е,че искат да ни предпазят,но прекаляват.Налагаш се и започваш ти да командваш парада.Правя го откакто съм се научила да говоря и нашите вече знаят,че съм непреодолим инат и че,ако искам нещо,ще го направя.
И аз така съветвам. Особено ако са свикнали дъщеря им да е тиха и покорна, ще се вслушат ;)

Djenka
09-10-2012, 21:42
Не се оплаквай от тях, а се радвай, че ги е грижа за теб! 22ч. според мен е добър час. Аз съм на 15 и през лятото ме пускат до 21:30 - максимум! Но аз живея в опасен и оживен квартал, така че нямам против просто да излизам по-рано и да се прибирам когато трябва. Просто свиквай, докато са ти родители, имат право да ти казват какво да правиш. Т.е., ще ги слушаш, докато са живи.

JonkataK
09-11-2012, 00:01
Ча па докато са живи. Тва все едно една 50 годишна жена да слуша 80 годишната си майка. След 20-25 вече хората могат да взимат сами решения. Води се, че още след 18 могат, ма тва е относително. Родителите тогава просто могат да ти дават съвети, не да ти контролират живота. Иначе е хубаво да се слушат де, повечето пъти.

NambyPamby
09-11-2012, 00:25
Неграмотна си и това ми се набива грозно в очите. 22 е нормален час.
Да не те пускат да спиш в приятелка обаче хич не е.

JonkataK
09-11-2012, 01:20
Aбе това за вечерния час никога не съм го разбирал. Колкото нещо може да стане през деня, толкова и през нощта. Да не кажа, че през нощта е дори по-спокойно, а вие с ваште филми на ужасите си мислите, че зад всяко дърво има зомби, а зад всеки храст изнасилвач. Не мисля, че за 16 годишна 22 е нормален час. Познавам хора, които стоят до 3-4 навънка, а са пълни пичове, не са някви пропаднали, познавам и хора, които се прибират в 10-11 вечерта, а са пълни развалини. За тинейджъри става въпрос. И понеже веднага някой ще каже, че с моето мислене дъщеря ми ще стане курва и трябва да има някакви мерки и ограничения. Да, мерки и ограничения има, но ограничението на вечерния час е простотия. Разбира се, до 14-15 години е хубаво децата да имат вечерен час 22 да речем, но от 15-16 нагоре вече би трябвало да имат мозък и да знаят какво правят и какво не. Ако не са го правили през деня и са възпитани добре до 14-тата си година, и през нощта няма да правят глупости. Така че, наистина, родителите са по-строги отколкото трябва. Пък да не говорим колко е тъпо да не те пускат да спиш в приятел.

Auriss
09-11-2012, 01:22
Бе вие на 16 години к'во изобщо правите през деня ? В смисъл ... гоненица, народна топка, ала-бала ...
Тъй, де. Ние на тия години се събирахме всяка вечер с компанията и каквото стане ...

Нещо не си го представям това 16-годишен човек с вечерен час 10 часа .... Направо е нелепо.

Вземи поговори с родителите си, 'щото колкото и да не го осъзнават, буквално ти вредят на социалния живот И самочувствието.

JonkataK
09-11-2012, 01:41
Абе, ако трябва да сме честни, аз винаги бих играл на народна топка, криеница и гоненица.

urlittlelady
09-11-2012, 09:12
оф тва да ви е проблема :X Като станеш ти родител ще те видя дали няма да се държиш като тях... чуваш какви неща стават напоследък... все пак са ти родители и ти мислят доброто... особено ако си в по-голям град е нормално да се притесняват повече...
А и какъв е проблема да се забавляваш до 10? Толкова ли е трудно или ти трябват и звездичките да ги гледкаш?! Are u f*cking kidding me?!?!?!?!?! |(...

JonkataK
09-11-2012, 10:38
Аха, иди ти на купон в 5 през деня :lol:

NambyPamby
09-11-2012, 12:36
Винаги ме кефи как мъжките защитават яростно тезата, че навън няма нищо страшно в 3 през нощта и какво толкова било станало.
Много зависи в какъв квартал живееш като цяло. Зависи и от компанията. И аз не помня някога да съм имала вечерен час, скиторила съм по улиците в 3 през нощта, понякога с дни не съм се прибирала, като единственото уведомление е, че ще спя в лицето Х, но не намирам това за правилно, честно. Това, че съм имала късмет веднъж-два-три пъти не значи, че друго момиче ще има същия. И това, че момчетата са били точни и са ме изпращали до вкъщи безпроблемно, не значи, че при всички е така. Пак е до преценка.
Изнасилвачи няма на всяка крачка, но има достатъчно олигофрени, които могат да ти изкарат акъла, особено ако си 15-годишна девойка, прибираща се по първи петли. И докато ти като момче можеш да се защитиш по някакъв начин, то едно момиченце 50 кг надали би успяло при евентуален набез.

JonkataK
09-11-2012, 13:26
То за това има момченца, гажинца, мажинца, дето да изпращат момичинцатаа. Аз по-скоро исках да кажа, че ако живее в опасен квартал, дали през деня, дали през нощта все може да стане нещо, па ако живее в спокоен, дали през деня, дали през нощта все нищо нема да стане. Тва като логиката на майка ми. Миналата година беше тва. Прибирам се 30 мин по-късно (вместо в 9:30, към 10-10 и нещо) и тя дъхни ми, къде беше, кво прави, пи ли бля бля бля. Та, мисълта ми беше, че квото може да стане през деня, може и през нощта, дали ше пие, пуши, ше се ебе, или ше я обират, все таа.

urlittlelady
09-11-2012, 14:25
то на 16 е най-важно да ходиш по купони ще знаете :lol: разбирам примерно събота вечер да се съберат приятели, да празнуват, да я пуснат до по-късно :)

JonkataK
09-11-2012, 18:02
Кат почнете с тва кое е най-важно и ми идва да ви плесна с лопата.

x7aZzy
09-11-2012, 19:25
То ако ще се случва нещо лошо, ще се случи с или без вечерен час. Смисълът е да се научат на ред малките. Каквото и да си говорим, ако на 15-16 всяка вечер киснеш до 3 навън, не е добре работата. Трябва да има някакво ограничение. И сега, ако ми скочите, че на 16 човек е много зрял и голям и т.н., наистина ще станете за смях. Не казвам, че родителите трябва напълно да ограничават децата си, да им забраняват партита, дискотеки, ала-бала, но един купон на седмица е напълно достатъчен (след 10 часа).
Аз като живеех още при наште, никога не са ме ограничавали и не мога да кажа, че знам какво е. Но като цяло подкрепям идеята за вечерния час.

sweetycherry33
09-11-2012, 19:26
Винаги ме кефи как мъжките защитават яростно тезата, че навън няма нищо страшно в 3 през нощта и какво толкова било станало.
Много зависи в какъв квартал живееш като цяло. Зависи и от компанията. И аз не помня някога да съм имала вечерен час, скиторила съм по улиците в 3 през нощта, понякога с дни не съм се прибирала, като единственото уведомление е, че ще спя в лицето Х, но не намирам това за правилно, честно. Това, че съм имала късмет веднъж-два-три пъти не значи, че друго момиче ще има същия. И това, че момчетата са били точни и са ме изпращали до вкъщи безпроблемно, не значи, че при всички е така. Пак е до преценка.
Изнасилвачи няма на всяка крачка, но има достатъчно олигофрени, които могат да ти изкарат акъла, особено ако си 15-годишна девойка, прибираща се по първи петли. И докато ти като момче можеш да се защитиш по някакъв начин, то едно момиченце 50 кг надали би успяло при евентуален набез.

Евала!

endzeit
09-11-2012, 20:25
мн правилно правят.живеем в гадни времена

JonkataK
09-11-2012, 23:09
Що да не е добре работата, ако седи сека вечер до 3? Иначе аз никога (никога е прекалено силно казано, но попринцип) не бих ограничил 16 годишната си дъщеря да излиза само веднъж седмично след 3. То те едва ли ще искат да излизат всяка вечер. Искам да кажа, 1 ден седмично нема да и се излиза, още 2-3 дни просто няма да са се уговорили. Това, че тя ще МОЖЕ да излиза всяка вечер не значи, че на 100% ще го прави, а дори и да е така, не виждам нещо кой-знае колко лошо. Казват, че първите 7 години са най-важни. Аз казвам, че първите 14 години са най-важни. Ако до 14-тата година си си възпитал детето добре, то на 14 ще може да мисли и да взима правилни решения поне до някъде. Това не значи, че направи ли 15 трябва да му даваш пълна свобода, ама ако детето е научено как трябва да се държи, дори да излиза всяка вечер по партита, то ще знае какво да прави и как да се държи и няма да е като повечето пияни кифли, дето се проебават малки.

darkPaladin
09-11-2012, 23:51
Родителите ми са възможно най-задръстените хора на света ;( .Не ми разрешават да ходя почти никъде, вечерния ми час е 10 а аз съм на 16. не ми дават дори да спа в най-добрата си приятелка , а да не говорим за това че постоянно ме питат с кой излизам, къде ходим, какво правим и тн. Забранено ми е да ходя на дискотеки дори с родители на приятелки .... КАКВО ДА ПРАВЯ , УЖАСНО Е !!!!!!!!!!!!!
напоследък съм се отдал на военно дело тежа 100 кила 185см висок съм след 10 ме е страх да излизам какво остава за едно малко момиче на 16 което да го бутнат и ще падне

момиче само във филмите те заплашват в повечето случаи ти светяват маслото преди да разбереш твоите родители са прави може и аз да съм задръстен

Що да не е добре работата, ако седи сека вечер до 3? Иначе аз никога (никога е прекалено силно казано, но попринцип) не бих ограничил 16 годишната си дъщеря да излиза само веднъж седмично след 3. То те едва ли ще искат да излизат всяка вечер. Искам да кажа, 1 ден седмично нема да и се излиза, още 2-3 дни просто няма да са се уговорили. Това, че тя ще МОЖЕ да излиза всяка вечер не значи, че на 100% ще го прави, а дори и да е така, не виждам нещо кой-знае колко лошо. Казват, че първите 7 години са най-важни. Аз казвам, че първите 14 години са най-важни. Ако до 14-тата година си си възпитал детето добре, то на 14 ще може да мисли и да взима правилни решения поне до някъде. Това не значи, че направи ли 15 трябва да му даваш пълна свобода, ама ако детето е научено как трябва да се държи, дори да излиза всяка вечер по партита, то ще знае какво да прави и как да се държи и няма да е като повечето пияни кифли, дето се проебават малки.

едно 15г хлапе не знае на кой свят се намира ти за свобода говориш

как ще постъпи твоето дете ако го издебна някъде и реша да му видя сметката?

JonkataK
09-12-2012, 01:34
Tи дали ше го издебнеш в 3 през деня или в 3 през нощта кат се прибира се таа.

П.П. За пореден път забелязвам хората да се хващат за определена дума от цял пост, без да вникват в смисъла като цяло.

x7aZzy
09-12-2012, 07:49

Лошо е, защото се превръща в навик. Ако на 16 имаш неограничената свобода да купонясваш колкото и както си искаш, с времето това става начин на живот. Трябва да се намери златната среда. А това е работа на родителите - те определят какво е добро и какво не. Не казвам, че е правилно така.

Концепцията за "пълна свобода" е сложна и води до доста проблеми при възрастните, а камо ли да става дума за пълна свобода при 15-16 годишните.

JonkataK, съгласна съм с теб за възпитанието. Но дори и детето да е "научено как да се държи", НЕ означава, че държанието и решенията му са правилни. И айде, да не се лъжем, има разлика как се държи една 16 годишна пред мама и тати, и как като се напие с компания. Теорията за доброто възпитание пропада, когато момичето попадне в друга среда.

darkPaladin
09-12-2012, 07:52
Tи дали ше го издебнеш в 3 през деня или в 3 през нощта кат се прибира се таа.

П.П. За пореден път забелязвам хората да се хващат за определена дума от цял пост, без да вникват в смисъла като цяло.

много добре знаеш за какво говоря не се прави на приятно разсеян

JonkataK
09-12-2012, 09:40
Еми не знам. Аз съдя по себе си. Не знам дали майка ми би ми позволила да ходя по купони всеки ден, но аз знам, че дори да ми позволи, няма да ходя всеки път и да ставам пияница. За това и казвам, че момчето или момичето трябва да е научено малко или много как да се държи. Щото, както казах, то ако не е възпитано добре може винаги да се напие или надруса, или пък някой друг да и направи нещо лошо. Тва не знам за кой път го казвам де.

SonataArctica
09-12-2012, 09:52
Глупава си. Ваще ги е грижа за теб, пък ги хейтиш по такъв начин. Да не мислиш, че само ти си им до главата? Имат сумати проблеми, пък ако трябва и да те мислят няма да им е леко. Вместо да им облекчиш малко живота само им го правиш по-труден. Ако те сметнат за достатъчно зряла, каквато не си, ще те пуснат до 10 и 30 примерно.

JonkataK
09-12-2012, 09:55
Ако те сметнат за достатъчно зряла, каквато не си, ще те пуснат до 10 и 30 примерно.

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

SonataArctica
09-12-2012, 10:09
Проблем?

urlittlelady
09-12-2012, 11:46
Глупава си. Ваще ги е грижа за теб, пък ги хейтиш по такъв начин. Да не мислиш, че само ти си им до главата? Имат сумати проблеми, пък ако трябва и да те мислят няма да им е леко. Вместо да им облекчиш малко живота само им го правиш по-труден. Ако те сметнат за достатъчно зряла, каквато не си, ще те пуснат до 10 и 30 примерно.

съгласна съм :)
то че каквото може да стане през деня може да стане и по нощите е ясно... само аз ли не намирам смисъл в това само да искаш и да искаш повече и повече :D ? Вие до 22 да не спите бе :D

kalliee
09-12-2012, 20:44
JonkataK - напълно съм съгласна с твоето мислене .. намери се един човек който мисли като мене !

darkPaladin
09-12-2012, 22:39
Еми не знам. Аз съдя по себе си. Не знам дали майка ми би ми позволила да ходя по купони всеки ден, но аз знам, че дори да ми позволи, няма да ходя всеки път и да ставам пияница.

имаш още хляб да ядеш ако се отнася до развитие и мислене

whitenigga
09-13-2012, 00:26
Наистина ли си на 16?! Верно ли нямаш капка мозък? Това ли са ви проблемите на вас? боже господи...

JonkataK
09-13-2012, 00:51
имаш още хляб да ядеш ако се отнася до развитие и мислене

Има, има, винаги има.

bilqnavod
09-13-2012, 20:29
Мисля, че родителите ти го правят за твое добро и вярвам, че някой ден ще им бъдеш благодарна!
Забавления винаги ще имаш. Изчакай малко да навършиш 18, освен това като отидеш в университет тогава ще си правиш каквото искаш. Няма да се налага да чакаш до 30 годишна възраст.

SHPAIdURmeN
09-14-2012, 12:36
Ще търпиш !!! Има хора на твоята възраст на който и до 21 не им дават, така че се радвай и на това.

venivr
09-15-2012, 10:10
Ти си момиче и е нормално родителите ти да са по-загрижени за теб. При момчетата е друго, но при нас момичетата нещата стоят по друг начин.

fenkaaa
09-21-2012, 01:28
По принцип вечерния час за лица под 18 години е 22:00,макар че почти никой не го спазва.Аз съм на 17 и нямам вечерен час,но и мен ме питат къде съм,с кого,какво мисля да правя и т.н,в което не намирам никакъв проблем,нормално,родители са ми.Е да,не ми звънят през 1 час и да ме питат тези неща,а по 1-2 пъти на ден,но това е друг въпрос.

Явно си направила нещо,че родителите ти да ти нямат чак толкова доверие,или просто са си такива.

vavi13
09-21-2012, 12:29
Аз съм на почти 18 и пак рядко ми дават да ходя по дискотеки и завдения през седмицата вечерния ми час (освен ако не разхождам кучето или не съм със сестра ми) е 10часа през събота и неделя е до по късно.
Ти си на 16 дори по закон нямаш право да си навън след 10часа.

"Родители, които са оставили малолетните си деца сами на улицата след 20 ч., да бъдат глобявани - това предвиждат одобрените промени в Закона за закрила на детето, приети на второ четене от парламента.

Подобна санкция ще се налага и ако непълнолетни са без придружител на обществено място след 22 ч., когато е вечерният час за момчета и момичета на възраст между 14 и 18 години.

Ако не могат сами да излязат с децата си, родителите, настойниците или попечителите са длъжни да им осигурят пълнолетен придружител.

В противен случай ги грози имуществена санкция от 300 до 500 лева, а при повторно провинение глобата е от 500 до 1000 лева, приеха депутатите."

darkPaladin
09-21-2012, 13:16
По принцип вечерния час за лица под 18 години е 22:00,макар че почти никой не го спазва.Аз съм на 17 и нямам вечерен час,но и мен ме питат къде съм,с кого,какво мисля да правя и т.н,в което не намирам никакъв проблем,нормално,родители са ми.Е да,не ми звънят през 1 час и да ме питат тези неща,а по 1-2 пъти на ден,но това е друг въпрос.

Явно си направила нещо,че родителите ти да ти нямат чак толкова доверие,или просто са си такива.
вие не разбрахте ли че не вие ще направите нещо а някой на вас

истинския свят е жесток и се радвайте че не го познавате филмите които гледате нямат нищо общо с това навън запомнете го

Charismatica
09-23-2012, 08:24

Ти си задръстено дете. Всеки родител се притеснява и няма да е нормално да те пускат на тая възраст където си искаш. Като станеш на 18 си прави каквото искаш, но в момента те са отговорни за теб и според мен 10 часа за едно 16 годишно си е добър час. Ти какво искаш да обикаляш навън по цяла нощ ли? Браво на вашите! Това са родители:)))))))) И моите бяха такива, но сега осъзнавам, че точно заради тези неща са ме направили човек .