Влез

View Full Version : Аз ли не бях добра приятелка.. или?

Dagichka
10-07-2012, 18:29
ох, имам нужда от чуждо обективно мнение. макар да минаха месеци от тогава, още го премислям често и ми е гадно

накратко казано, лятото ходих на море със съученици от моя випуск и три приятелки от класа. уж трябваше да сме само от нашето даскало, но в автобуса имаше още едно момче от друго училище. първата вечер бяхме в дискотека и приятелката ми (Б.) ми сподели, че е метнала око на това момче и аз я накарах да отиде и да танцува около него, после се заговориха и така първите 2 дни си общуваха доста. всичко точно, докато на втората вечер аз и той не бяхме изгонени от компанията, тъй като искахме да слушаме д'н'б, а не чалга. решихме да отидем на плажа на спокойствие (беше полунощ), преди да тръгнем изрично казах на Б. да дойде с нас, сто пъти я питах дали няма нищо против това да отида сама с него и тн., тя с половин уста каза 'се ми е тая'.. еми отидох, така се случи, че 3 часа си говорих с момчето, разбрахме колко много си приличаме, допълваме и тн., беше прекрасно.. но аз през цялото време си имах едно на ум за приятелката ми, все пак не исках да я нараня. той тръгна да ме целува и аз го спрях, попитах го какво смята за Б. и че ако е просто за забивки, въобще да не се пробва с мен, но той беше сериозен.. ами целунахме се, тръгнахме и ходихме месец и половина, но това е друга тема. от тази нощ Б. вече не беше същата към мен, сутринта и се извиних, разказах и всичко и на двете ни беше гадно.. той беше първото ми сериозно гадже, всичките ми мечти се бяха сбъднали, но не можех да съм напълно щастлива заради станалото с нея.. от този момент сякаш спряхме да бъдем най-добри приятелки, въпреки моите опити.. след като се прибрахме в София тя не ми се обаждаше, след седмица се сети да звънне, само за да ми съобщи, че се е из*бала с някъв, с който ходила 3 дни и скъсали (а беше девствена).. направо не можех да повярвам, не я познавах в тази светлина, тя се промени напук на мен ли, на друго ли не знам. след това имаше още 3-4 пъти, в които е така разбирах от чужди хора неща за нея и направо.. абе боли ме,имах доверие точно на двама души и ги смятах за истински приятели, тя беше единия, а сега..

*благодаря на всички, които са имали търпението да ми прочетат глупостите*

Amore-Mio*
10-07-2012, 19:03
Не виждам кое те прави лоша?

Спряла си го, за да разбереш какво чувства и мисли за нея. И така нататък. Още повече, че той е избрал теб, а точно от него е зависело, нали знаеш?

Daydreamer3
10-07-2012, 19:07
Приятелката ти е някаква интригантка и не знае какво иска..

Dagichka
10-07-2012, 19:37
и аз си мислех, че постъпвам правилно, но цялата тази нейна промяна и всичко.. понякога се чудя дали пък аз не бях виновна по някакъв начин и просто не го виждам от моята гледна точка, но..

Wednesday666
10-07-2012, 19:40
Въобще не си лоша приятелка. Избий си го от главата.
Не си виновна ти, че не са я харесали нея. Толкова.

А тя ако ти беше истинска приятелка нямаше да позволи на едно момче да застане между вас. Да не е последния случайно. Давай напред и не поглеждай назад.

someonerandom
10-07-2012, 19:42
Приятелката ти е незряла(цензура за тъпа) и не се знае какво иска.Нищо не и е пречело да дойде с вас,обаче тя е решила да се направи на интересна.Щеше да има право да се сърди,ако наистина беше имала някакви чувства към него,обаче тя просто му е хвърлила око и не и се е получило.А ти наистина си си го харесала.Вместо да се радва за теб,тя прави глупости.Тегли и една майна.
А ти наистина си се държала отговорно и си подходила правилно към нещата,не си лоша приятелка в никакъв случай.

NambyPamby
10-07-2012, 20:43
Не ми се е случвало(да чукам на дърво), ама надали бих изпаднала във възторг, ако предпочетат друга пред мен и то не коя да е, ами точно най-добрата ми приятелка. Пусто его.
Ти си постъпила коректно, викнала си я с вас, после и с него си се изяснила, той е този, който е трябвало да избира и така нататък, не си лош човек, но на мен би ми станало унизително и обидно, ако ми се случи нещо подобно, честно.
Той не й е бил никакъв, ти също си била необвързана - проблем няма.
Но лично за себе си не го възприемам. Както аз, така и приятелките ми си имаме някакви принципи и не се занимаваме с бившите си/настоящите си/потенциалните(тоест с този, който знаем, че е тръпка на другата и тя иска нещо да излезе между тях) си такива, надявам се така и да си останат нещата, 'щото съм била и от другата страна на барикадата и... Ми не е яко. Излишно напрягане на обстановката е това.
А това да се чукаш с всеки, който подаде пишка е... Курвенска история е. Лабилна. Неориентирана. Най-вероятно до тази фаза щеше да се стигне и без това, то й е заложено на девойката.

На мен ми е по-интересно защо скъсахте с момчето.

valdesbg
10-07-2012, 20:54
Проблемация няма. Приятелката ти се прави на интересна, щото има крехко его. С риск да срутя още неща - иве никога не сте били приятелки, тя те е имала за втора категория. Ако и ходиш по свирката всичко е точно, ама ако изкажеш позиция си лошата.

Интересно ми е верно що сте скъсали. Ако е заради пиклата.. жалко.

Azoria
10-07-2012, 21:11
Нормално е ,че ти се сърди. Харесвала е момчето - ти си тръгнала с него. Когато си НАЙ-добрата приятелка на някого не правиш така. Мое мнение. И тя не е права , но и ти не си.

Dagichka
10-08-2012, 11:38
благодаря на всички за мненията ^^ аз я смятах за най-добра приятелка, ама явно.. трънки.
относно момчето - не, не скъсахме заради нея. всичко вървеше доста гладко, докато в един момент преди да направим месец той не започна да е много настоятелен, да ме принуждава за.. разни работи. мерак му беше, разбирам (беше девствен човека), но наистина прекали и ме караше да се чувствам принуждавана, при което разбира се не му се отвори парашута.. няколко пъти му бях казвала, но той продължи.. спрях контакт с него за около седмица, накрая той ми писа и каза, че късаме, защото искал просто "нормална връзка" (секс).. та така. и което най ме заболя е, че деня след като сме скъсали Б. го е поканила и двамата са излязли заедно и не знам какво е станало.. но вече на този етап просто спря да ми пука, чувствах се (и все още се понякога) изиграна, предадена и наранена
*съзнавам, че това не е голяма драма, нито кой знае какво станало, но просто за мен си беше ново, първи удар/проблем от тва естество и си го приех тежко ;д надявам се да не звуча като някаква лигла*

LadyDi
10-08-2012, 11:50
ей за туй винаги съм избягвала етикети като "най-добра приятелка"...
имам приятели - хора, на които винаги мога да се обадя и да се разберем за всичко; няма опция между нас да застанат пари, мъже/жени или нещо друго... и тва са хора, които се броят на пръстите на едната ми ръка
добри познати - хора, с които ми е кеф да пия кафе, да си поклюкарим или да правим нещо заедно
познати - хора, с които съм на здравей/здрасти и вероятно няма да им откажа услуга, стига тва да не е в разрез с моите интереси

сори, за офтопика....

xXxPETYAxXx
10-08-2012, 11:56
...и което най ме заболя е, че деня след като сме скъсали Б. го е поканила и двамата са излязли заедно ...
е значи си била поставена в подобна ситуация, в каквато е била поставена тя, когато ти си била на саме с него. И ти е гадно, следователно разбираш, че не е много приятно, нали?

Dagichka
10-08-2012, 12:12
ей за туй винаги съм избягвала етикети като "най-добра приятелка"...
имам приятели - хора, на които винаги мога да се обадя и да се разберем за всичко; няма опция между нас да застанат пари, мъже/жени или нещо друго... и тва са хора, които се броят на пръстите на едната ми ръка
добри познати - хора, с които ми е кеф да пия кафе, да си поклюкарим или да правим нещо заедно
познати - хора, с които съм на здравей/здрасти и вероятно няма да им откажа услуга, стига тва да не е в разрез с моите интереси

сори, за офтопика....
много си права :)

xXxPETYAxXx - да, не ми беше приятно и съм наясно, че и Б. се чувстваше гадно, за което постоянно мислех и съжалявах, че така се случи, но не можех да спра чувствата си към момчето, беше ми първата истинска любов, макар и кратка.

strawberry88
10-08-2012, 14:10
Нищо лошо не си направила ти, спокойно. ;)

Богиня
10-08-2012, 16:57
Много трудна ситуация. Не си виновна дотолкова, че си я извикала с вас, ако е истина твърдението ти-не веднъж дори.
НО никога не бих тръгнала да се целувам, какво остава за нещо повече с момче, на което най-добрата ми приятелка вече е хвърлила око. Слава на Бог, не ми се е налагало да стоя нито от едната, нито от другата страна, надявам се и да не ми се случи, но се познавам достатъчно добре, за да твърдя, че не бих постъпила по начина, по който ти си. Не те виня, но се постави на нейно място.
Разбира се и тя не е права и постъпката и е меко казано глупава. Била е наранена, вероятно е опитала да ти го върне, знам ли...

valdesbg
10-08-2012, 16:59
А ти що не си му пуснала? Що почваш връзка, ако няма да правиш секс и да задълбочаваш нещата? Преди да почнеш да лаеш срещу мен - секса е нормално явление в една връзка. Липсата му е притеснителна.

xXxPETYAxXx
10-08-2012, 18:03
^ е тя си го е казала защо:

започна да е много настоятелен, да ме принуждава за.. разни работи. мерак му беше, разбирам (беше девствен човека), но наистина прекали и ме караше да се чувствам принуждавана

Dagichka
10-08-2012, 18:38
А ти що не си му пуснала? Що почваш връзка, ако няма да правиш секс и да задълбочаваш нещата? Преди да почнеш да лаеш срещу мен - секса е нормално явление в една връзка. Липсата му е притеснителна.
нямам никакво намерение да лая, свикнала съм с подобни коментари и уважавам чуждото мнение. ^^ пък и аз съм наясно, че връзката е истинска, когато е духовна И физическа. просто аз си имам някакви принципи, мои си глупости на ум, които спазвам. и мислех даже да го изненадам за един месец (приемам това като срока, в който тествам един вид дали човека до мен наистина е ЗА мен) като съчетая неща, които му харесват и го изненадам в леглото. но той започна твърде рано и настойчиво да се опитва, макар от началото ясно да му бях казала, че съм по-различна в това отношение и той се съгласи да чака.

Niakoitam
10-09-2012, 10:33
1.Това приятелката ми харесала някой си и за това аз няма да го поглеждам ми изглежда адски глупаво
2.Ти с нищо не си виновна за ситуацията стига да е станало точно така както го описваш.Карала си я да дойде с вас.Не е пожелала.Той е бил необвързан,ти си била необвързана.Ами обстоятелствата са си казали думата
3.Да, най-вероятно ти си причината за промяната и.Просто когато даден човек се разочарова прекалено много и се почувства силно пренебрегнат рано или късно, за малко или за повече се променя.И ти малко или много си го усетила това на гърба си след като сте скъсали и той е започнал да се занимава с нея.Всъщност тогава вече нито той нито тя са ти били длъжни,защото както в първата ситуация условията за били благоприятни за тях та макар и да се е случило,защото тя е искала да ти го върне.

Colouring
10-09-2012, 11:28
Постъпила си коректно с нея - не си му налетяла, няколко пъти си опитвала да им станеш 'сватосник' и си страняла от момчета. Тя е дала съгласието си да излезнете само двамата, т.е. е позволила някакво развитие оттам нататък. Ясно е, че е много гадно да те пренебрегват и да оставаш на заден план, но пък момчето си е харесало теб. Случва се. Ако не искаше да се случва нищо между вас е трябвало да ти обясни, че не е окей с това и предполагам, като добра приятелка, си щяла да се отдръпнеш. Да, ама не. Не си виновна ти в случая. Следващите постъпки на въпросната Б. са меко казано детски и глупави, а от това, че го е поканила след това на среща, си личи и че е двулична. За приятелка въобще не може да се говори...
И не питаш за това де, ама тоя е пълен кретен. Хубаво, че не си му пуснала.

vas4e3to0
10-09-2012, 11:44
Според мен си постъпила неправилно. След като знаеш, че твоята най-добра приятелка има някакви симпатии към това момче, колкото и да го харесваш (всъщност, това че си го харесвала много е малко чудно..как така за 2 дни *или там колкото са били* си го харесвала, без даже да сте се запознали, без даже да знаеш какъв човек е, без да знаеш..НИЩО за него?!)...Така, ще си спра изречението, защото след моя "ВЕЛИК" размисъл, установих, че ти си неориентиран човек, който не знае как да постъпи в трудни ситуации и както мен - си голям егоист. Аз не харесвам тази дума и не искам да бъда такава, но не мога да се променя..в крайна сметка не ми пука за никого, освен за близките ми и това е..сигурна съм, че и ти си така, но в такава ситуация аз не бих тръгнала да СЕ ЧУДЯ дали съм виновна, аз бих го ЗНАЕЛА. И... да, не бих твърдяла, че харесвам момчето, защото това биха били само симпатии.
А за приятелката ти - тя е постъпила още по-зле от теб, но поне не ти е правила проблеми през връзката ви с момчето, за което трябва да си ѝ благодарна и да не я съдиш толкова, колкото заслужава.

bilqnavod
10-11-2012, 08:41
Щом за едно момче се е стигнало до тук, не ти е никаква приятелка. :(

bloodyF
10-11-2012, 08:53
не съм чела отговорите
обаче недей да се чувстваш гузна или виновна за нещо
най-много да се бяха изчукали, нищо повече, а пък съм била между чука и наковалнята-най-добрата ми приятелка и човек, с който в последствие си легнах за 1 вечер
той я забиваше, тя беше сингъл, ама не си пада по такива еднократни преживявания, в крайна сметка се разбрахме,всичко беше точно
не мисля, че ако ти е била толкова добра приятелка е щяла да спре да се интересува от теб заради момче, с което ТИ си имала връзка, а тя е имала.....нищо, увлечение за 2 дни..

Azoria
10-11-2012, 09:23
ТИ си имала връзка, а тя е имала.....нищо, увлечение за 2 дни..

wtf?!... и тя е могла да има връзка, ама нейната прятелка я е изпреварила... От толкова много момчета ,да се хванеш за това,което най-добрата ти приятелка харесва си е чиста гавра.

fenkaaa
10-15-2012, 22:35
Нормално е ,че ти се сърди. Харесвала е момчето - ти си тръгнала с него. Когато си НАЙ-добрата приятелка на някого не правиш така. Мое мнение. И тя не е права , но и ти не си.

Така е,можеше поне да изчакаш 1 вечер,да се прибереш,да и обясниш какво се е случило,какво ти е казал той,за теб,за нея.. и тогава да вземеш решение,но все пак не си ти тази,която е с най-голямата вина.И двете сте си виновни 50/50.