Влез

View Full Version : Проблем с ноктите

steli___star
10-07-2012, 18:43
Момичета, имам не много дълги но все пак поддържани нокти, лакирам се и много хубави стават, но когато не съм лакирана ноктите ми имат нездрав вид... чудя се какво да ги правя, сестра ми която е на 20 ми предложи да си ги мажа с йод.. ще пробвам но ако не се получи не знам какво да правя.. моля ви дайте ми съвети, ако и на вас ви се е случвало кажете как сте се справили с проблема..
Чувала съм че има значение и начина на хранене.. ако това е вярно моля да ми кажете на кои храни да наблягам!

Благодаря ви предварително! :**

marin4itu
10-08-2012, 13:55
Не мога да разбера какъв е проблемът..

TheBeliever
10-08-2012, 14:12
Опиши какво имаш предвид под "нездрав вид". Цепят ли се, петна ли имат, жълти ли са? Какво по-точно не им е в ред?

Колкото до храна - всичко с богато съдържание на калции, главно мляко и млечни продукти.

~The Smile~
11-04-2012, 07:54
Качи снимка да ги видим как са.
Може да е липса на витамини.

druzilla
11-04-2012, 08:33
Вероятно е просто от липса на витамини..Йодът е добра идея,лакирай си ги редовно със заздравител и мисля,че ще има ефект. ;)

Amore-Mio*
11-04-2012, 13:33
Без лак и аз не си ги харесвам особено моите.
Предполага се, че е от липсата на витамини. А това с йода ако го използваше, май не можеше да се лакираш, ама не съм сигурна.

XXX_f
11-07-2012, 00:30
Мажи ги с маско за нокти, друго нищо не може да ти помогне.Ако чистиш или миеш чинии, само с ръкавици. Храненето е важно за нокътя които започва да расте, а не за този които е израснал. Плодове, зеленчуци и много вода. Просто здравословно хранене това ще помогне, но от части. Повече си е до ген.

п.п. с йода можеш да се лакирваш даже е задължително, защото пожълтяват ужасно. С малко не можеш, защото лака ще ти падне много бързо

MaLkaTa_LaDy
11-07-2012, 06:52
Ако просто са с жълтеникав цвят, когато се лакираш винаги първия слой го слагай безцветен заздравяващ лак.

titinkaa
11-07-2012, 08:59
Какъв е проблема,че не разбрах?!

dulcinea17
11-07-2012, 13:22
И аз като другите ще ти кажа - храни се здравословно, приемай повече плодове и зеленчуци.Аз използвам и този крем http://bg.strawberrynet.com/skincare/l-occitane/shea-butter-nail---cuticle-cream/42072/ за грижа за ноктите и кожичките.