View Full Version : мърличка
днес ми върви на спамене по форумите, но..
айде, ще пусна тема, която е важна за мен :д
аз съм много .. как да кажа. негласящо се момиче. не само ме мързи, ми и некак не виждам смисъл от това
обаче смятам да си правя френско каре . една фризьорка ми пусна мухата, че много щяло да ми отива.
и аз тъй като имам много слаба коса - тънка, като бебешки косъм, се притеснявам, че с тая прическа ще я изгоря много
бихте ли ми препоръчали добра преса за коса? досега не съм се изправяла никога, не си горя косата. моята е почти права. чупи се леко когато е къса, което значи, че късото отзад ще трябва да го изправям често.
а добър термозащитен спрей/гел/серум за преди щавенето?
тенк ю, гайс
MaLkaTa_LaDy
10-12-2012, 12:10
Френското каре стои добре на силна и гъста коса.
Ако си с тънка коса е много е лоша идея да се изправяш редовно.
strawberry88
10-12-2012, 18:28
Ако си с тънка коса е много е лоша идея да се изправяш редовно.
+ По - добре не се подстригвай.То и на мен фризьорка ми каза, че ще ми отива на пластове ама НЕ! :d
Bloodlust
10-12-2012, 20:11
Не се занимавай с глупости и си смени фризьорката.
YoUcANNOtiMaGiNe
10-12-2012, 20:20
И мойта коса е доста тънка. Затова и не експериментирам с нея, така че и ти недей. В случаите, когато я изправям (а те са малко) използвам remington, от която съм доста доволна. Спрей не ползвам, въпреки че обмислях да си купя, но пробвай със Syoss.
pressiana
10-15-2012, 08:53
Мм и аз те съветвам да не го правиш. Най-добрата прическа според мен за рядка коса е на черта и нагоре без пластове, без филиране и без бретон, за да изглежда максимално гъста. Малко е неприятно наистина да не можеш да експериментираш. Така де, ти можеш, но не знам какво ще се получи после.
Иначе флуид за изправяне аз ползвам на Victoria beauty, не го знам колко е надежден, но ми върши работа, като се сетя да се изправя 1 път на 2-3 месеца.
какво да я правя тази тънка коса.. искам някаква промяна. много ми е скучно да ми е дълга косата. етажи не мога да правя - абсурдно е - колкото по-къси пластове имам, толкова по- се чупи навън и изглеждам като коледна елха.
вариантът да ми е права е единствено да е дълга, но след като е тънка се случва да залепне за черепа и просто изглеждам нелепо.
чудя се каква промяна да направя. косата ми просто изисква да не я изправям и да не я мажа с никакви лакове, пени и пр. наистина е доста тънка - като косъм на бебе ...
моля, съвет :Д
ShtrudeL
10-15-2012, 17:28
Недей с карее
По добре на черта и можеш да й правиш къдрици като тези:
http://www.lhairstyle.com/wp-content/uploads/2012/09/Medium-Hairstyle-with-Curls2.jpg
http://www.lhairstyle.com/wp-content/uploads/2012/09/Classic-Medium-Wavy-Haircuts.jpg
https://www.google.bg/search?hl=bg&q=hair+curls&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bpcl=35277026&biw=1024&bih=605&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=IUd8UL6RLpDhtQbuuYGgBw#um=1&hl=bg&tbm=isch&sa=1&q=short+hair+curls&oq=short+hair+curls&gs_l=img.3..0i19l3j0i5i19l2.77892.78859.0.79136.6. 6.0.0.0.2.153.728.0j6.6.0...0.0...1c.1.OZTZN4lhkro&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=73d349614e3aace2&bpcl=35277026&biw=1024&bih=605
косичката ми тежи за къдрици. някак си никакви прически не й стоят мн мн
а и толкова искам да постигна драматичен вид.. не знам : О
да изглеждам някоя друга..
и моята е доста тънка, ама аз все пак я отрязах
не мисля, че е някъв супер проблем, ама ти си познаваш косата :Д
//моята преса е на филипс и не ползвам термозащитен спрей, но съм чувала, че освен ако не си купиш някакъв от салон, демек оригинален, няма смисъл, не действат