PDA

View Full Version : Този страх ме побърква!

speedemon5
10-22-2012, 03:41
Да ви разкажа накратко моята история.Аз съм на 19 тя на 16.В нея открих момичето на мечтите си и се влюбих.Тя се е занимавала само с идиоти,но аз и показах какво значи сериозна връзка,с мен се чувства сигурна защото я защитавам,показах и какво значи да бъде обичана и в момента сме една супер влюбена двойка.Тя е имала преди сериозна връзка но нищо толкова хубаво и истинско.След като видяха че сме щастливи,няколко мои приятели ми напомниха-тя е само на 16,още е дете,нямате бъдеще заедно,недей се влюбва и тн.Тя обаче не е дете,разсъждава като човек на моите години,казвала ми е че винаги ще ме обича и съм убеден в чувствата и.И тука ме удари суровата истина-наранявали са ме веднъж доста сериозно и просто не искам да се случва това отново.Шансовете да остана с нея до края на живота ми са наистина малки.И в момента се чудя какво да правя-как да преодолея тоз страх от евентуален край,чудя сезащо да имам хубави спомени с нея като един ден няма да искам да се сещам за тях.Някакви такива ужасни мисли ме терзаят и се чудя какво да правя.Според вас какъв е шанса за общо бъдеще с нея и как да запазим тази връзка по дълго.Айде помагайте със съвети :)

HollyGolightly
10-22-2012, 03:55
Като за начало гледай малко по-позитивно на нещата. Тези мисли, може би винаги ще ти идват в главата, но не можеш да започваш връзка и само за това да мислиш, как нищо няма да излезе и как не си заслужава. Радвай се на времето прекарано с нея , и двамата сте все още малки. Вярно е, че повечето такива връзки не продължават много дълго, но не са и малко хората които тръгват в гимназията и след това създават семейство заедно.

Amore-Mio*
10-22-2012, 07:49
И защо шансовете да са малки?
Обичате се - не виждам какъв е проблема, разликата в годините ли? Тя е незначителна, сам каза, че тя трезвомислеща с реална преценка за нещата. Живейте си животеца и не позволявайте на околните да говорят така. Никой не знае как ще се развият нещата, но пък в случая, то си зависи изцяло от вас.

LadyDi
10-22-2012, 08:10
А защо трябва да се страхуваш от евентуален край? Или ти си по-специален - приятелката до теб трябва да е задължително последната? Защо да не се наслаждавате на това, което имате, докато го имате? Никой не е застрахован от евентуален край. Дори и връзките, при които има брак.

Glamour92
10-22-2012, 08:18
Човеко,това,което правиш не е от най-умните неща.
Има и вероятност след 5 минути да умреш,всичко се случва...Е,сега и затова ли ще седнеш да трепериш?
Вместо да размишляваш за нероден Петко,изживей си връзката и й се радвай,колкото можеш.
Именно,защото един ден може и вече тя да не е факт.

Когато това се случи,тогава търси лекове за болките си,не сега...

*бтв,връзката си е между вас двамата,не е нужно да събираш странични мнения на хора,които колкото и да са ви близки,не ви познават така,както вие двамата

sexa_na_kompleksa
10-22-2012, 08:28
Не знам как може да слушаш приятелите си, ако изобщо може да се нарекат така...
Както казаха - не се знае кога ще умреш, камо ли с коя до кога ще си.
Когато бях на 15 се влюбих в едно момче на 18. Сега сме женени.

juj4elinka
10-22-2012, 08:44
Винаги съм се чудила на момчета, които винаги слушат приятелите си. Още повече за неща, за които не е нужно. Връзката ви може и да не трае вечно, но се опитай да гледаш на нея като на едно хубаво изживяване независимо кога ще настъпи неговият край. Ти я обичаш и тя теб, чувствата ви са споделени, радвате се един на друг, защо се мъчиш да усложняваш нещата с подобни размисли? :)

Azoria
10-22-2012, 15:34
Не го мисли. Каквото има да става ще става. Не можеш да си сигурен, че ти няма да си този,който ще сложи евентуалния край на връзката ви в бъдеще. Радвай се на това,което имаш. :)

notlike
10-22-2012, 15:45
Приятел, целият свят е пълен с несигурности. Не знам какво ще стане утре, но въпреки това живея, нали? Любовта е на една ръка разстояние, изживей я, не виждам смисъл да се страхуваш. Дали връзката ти ще продължи дълго, не знам. Само знам, че ако знаех всичко преди да се е случило, нямаше да ми е интересно..

TrollWare
10-22-2012, 16:24
Може да се ожените