PDA

View Full Version : Живеем в свят на..

klimatronik
11-01-2012, 19:13
Хората са се превърнали в скъперници и повечето ги интересуват само парите, удобствата и ПАРИТЕ
Алчни долни помяри сме станали и мъжете и жените
Кой е съгласен?

marilyn
11-01-2012, 19:29
Не може да се обобщава за всички. Има хора, които са такива- алчни и долни. Но има и Хора.... срещат се, все още.

klimatronik
11-01-2012, 19:32
няма ги, няма ги такива от умните

FuckedUp
11-01-2012, 19:56
Ти сериозно ли? Кажи нещо ново.

TheBobqk
11-01-2012, 19:57
Не слагай всички под един знаменател. Не всички ги интересуват само парите и скъпарските коли. Но в крайна сметка парите въртят света. Всеки се нуждае от пари, само че някои хора ги слагат на първо място.

klimatronik
11-01-2012, 19:57
:D

klimatronik
11-01-2012, 19:58
Не слагай всички под един знаменател. Не всички ги интересуват само парите и скъпарските коли. Но в крайна сметка парите въртят света. Всеки се нуждае от пари, само че някои хора ги слагат на първо място.

1 % са тези хора

TheBobqk
11-01-2012, 20:05
1 % са тези хора

Проучване ли си правил? Ти може да си заобиколен от празни хора, но има много свестни хора. +това и аз си мечтая за готина спортна кола, но това прави ли ме алчна?

3oPuTy
11-01-2012, 20:38
Все още има и такива заблудени душици като мен дет' си мислят,че не всичко е пари ... За нещастие все по-често осъзнавам,че май има нещо сбъркано в мен,защото дори в приятелския си кръг забелязвам как повечето започват да променят разбиранията си и да търсят все "сигурното" :?

Mary_Jane_69
11-01-2012, 20:44
И това в раздел любов?

rusoto_baby_f
11-01-2012, 21:54
Проучване ли си правил? Ти може да си заобиколен от празни хора, но има много свестни хора. +това и аз си мечтая за готина спортна кола, но това прави ли ме алчна?

съгласна

notlike
11-01-2012, 22:04
Парите са си важни. Не го казвам, защото съм материалист - напротив, аз попринцип съм идеалист, но с "красив ум" и любов нищо не можеш да си купиш. Хлябът струва лев и десет, не 2 гушки, нали? Нека бъдем обективни, а не да бягаме в крайностите, които са доста удобни понякога. Всичко трябва да си има баланс и колкото по-далеч си от него, без значение от посоката, толкова повече бягаш от реалността.

Blab
11-01-2012, 22:25
Хората са се превърнали в скъперници и повечето ги интересуват само парите, удобствата и ПАРИТЕ
нищо не каза за парите;

NikE
11-01-2012, 22:54
Битието определя съзнанието. Ела ми плати тока и водата, а аз с удоволствие ще мисля за възвишени, розови и прекраснички неща.

Изключая 'заможните', тип чичо Скруч, при които жаждата да увеличават състоянието си граничи с болестно състояние.

HollyGolightly
11-02-2012, 02:58
Това, че някой иска достатъчно пари, за да живее нормално и да има необходимите за него и семейството му неща, не го прави "помяр".

Amore-Mio*
11-02-2012, 04:58
Аз не съм.
Да, в днешно време парите заемат голяма част от ежедневието, но за мен е по-важно да чувствам любовта и да я изживея. И не, ние не живеем в свят на скъперничество - ти ако си такъв, твой проблем.

ShtrudeL
11-02-2012, 05:02
Кой е съгласен?

Ти и още някой, който се е разочаровал на скоро от някой, който не е критерий за 'целия свят'.

slimbo
11-02-2012, 05:45
Гледайте филма "In Time" и ще разберете , че всичко се крепи на парите , защото едни имат много, а други убиват за да имат малко......НЕ Е СПРАВЕДЛИВО с какво едните го заслужават повече , с това ,че имат богат татко ли - НЕ ! Омръзна ми от тази НЕСПРАВЕДЛИВОСТ...

Nakadah
11-02-2012, 05:48
Алчни долни помяри сме станали и мъжете и жените
Кой е съгласен?

Това, че твоята приятелка е отишла в леглото на някой който има повече възможности от тебе не означава, че парите те правят алчен, гаден или гнусен.

А относно "скъперници" я се обоснови малко. Да не би да искаш да кажеш, че само защото някой има пари трябва да ги мета за глупости? Да ти ги даде на тебе без да си си мръднал пръста? Ако проблема ти е, че нямаш пари то най-вероятно трябва малко да си разклатиш главицата и да си седнеп на д-то.

Много е лесно да казваш как всичко е черно без да се погледнеш себе си и да се запиташ какво ти правиш, че да промениш това. Какво ти правиш, че твоето бъдеще да е розово?

Изключая 'заможните', тип чичо Скруч, при които жаждата да увеличават състоянието си граничи с болестно състояние.

Не бе, този заможния ще си мета парите на ляво и на дясно така, че да не е чичо скруч в очите на другите...

с какво едните го заслужават повече .... Омръзна ми от тази НЕСПРАВЕДЛИВОСТ...

С това, че са намерили начина по които да имат пари. С това, че докато си си седяла на пейката в паркчето или на кафенцето и си се оплаквала колко е несправедлив света и как ти нямаш пари а гончо има, те са правели нещо което са вярвали, че ще им донесе пари.

Chacho
11-02-2012, 06:01
Важни, неважни, цяла тема вече се спретна за тях. Щрудел го каза, емоционална реакция, само не разбирам защо държите да се превръща във верижна?

klimatronik
11-02-2012, 06:35
:D :D абе хора защо мислите ,че това темата има нещо общо с мен
Просто си казах мнението
нито съм беден, нито нещо е ставало
А това ,че повечето хора предпочитат парите пред любовта - така си е ;)

klimatronik
11-02-2012, 06:40

тшшш нидей моля ти се да мечтаеш за такива кола,че да не я блъснеш някъде като паркираш :D

fenastz
11-02-2012, 12:32
Да. Затова се радвай, когато намериш някой различен човек.

fenkaaa
11-02-2012, 21:31
Все още има и .. "хора".

TheBobqk
11-03-2012, 09:33
тшшш нидей моля ти се да мечтаеш за такива кола,че да не я блъснеш някъде като паркираш :D
Остроумен си, а.

bilqnavod
11-03-2012, 10:20
Не съм алчна - работя за 350 лв и не се оплаквам. Вярно не живея с всички удобства, но когато човек започне да си ги изкарва сам, тогава виждаш стойността на всеки лев :)

Nam3less3
11-03-2012, 13:22
Свестните хора искат да се развиват и да трупат влияние/капитал/блага/имоти и т.н.

Ненормални са вашите приказки.

forside1
11-03-2012, 14:23
Светът и хората са си едни и същи, какво искаш да кажеш с това, че всеки мислел за пари ? То и преди 2 хиляди години римляни и египтяни са се избивали за злато и какви ли още не "материални" блага ама ето на, в днешно време сме станали просто по-хуманни :) .

Сега сериозно, аз пък бих казал, че всичко е до това как ще се настроиш психически, и в какво обкражение си. За мен приятелството е много повече от всичко материално, имах късмет да израстна с добри приятели и го оценявам. В същото време обаче искам да се развивам и да градя кариера в областта която съм избрал, че да мога уж да живея добре. А ако успея, едно от първите неща които ще направя е да помогна на приятелите ми ако имат нужда.
Така че, тея неща от рода на "светът е станал такъв и онакъв" са глупости.Просто повечето хора се стремят да се развиват, а развитието води до промени било то добри или лоши :) .
Стегни се и продължавай.
Успех!

DisappointedDreamer
11-03-2012, 14:28
но за мен е по-важно да чувствам любовта и да я изживея. .

Да, ама любовта не ти плаща сметките за вода, ток, храна, жилище, нали?

Пф, много сте ми наивни. Красиво е това, което мислите, но е ужасно невярно, глупаво и заблуждаващо. Лъжете себе си.

Auriss
11-03-2012, 14:31
^Диди пак на кръстоносен поход срещу романтиците е тръгнала =D

DisappointedDreamer
11-03-2012, 14:34
^Диди пак на кръстоносен поход срещу романтиците е тръгнала =D

http://storybookapothecary.files.wordpress.com/2012/06/alwaysbookharrypotterlovequotesad-d32c0268acdfc9bead28f01e483885b6_h_large.jpg

sweetycherry33
11-03-2012, 14:39
Свестните у нас се считат за луди.

Auriss
11-03-2012, 14:58
^Точно обратното. Свестните са май са тези, които не обвиняват в материализъм онези, които осъзнават, че е нужно нещо повече от безучастно 'любовничене' (ако позволиш) за да си щастлив.

Някой по-назад много хубаво се изказа за разликата между стремежи и скъперничество.

Жалко че използвате толкова долна тактика да оправдаете мързела / незаинтересоваността си. (не се вадя от уравнението в случая!)

asp1r1n94
11-03-2012, 20:22
Иска ми се да вярвам ,че парите не са всичко ,но напоследък забелязвам как хората са станали по-нещастни и несигурни в себе си именно заради липсата им. Колкото до това дали щастието се купува с пари ,мнение ми е трудно да дам.

DisappointedDreamer
11-03-2012, 20:33
Иска ми се да вярвам ,че парите не са всичко ,но напоследък забелязвам как хората са станали по-нещастни и несигурни в себе си именно заради липсата им. Колкото до това дали щастието се купува с пари ,мнение ми е трудно да дам.

Като виждаш, че не можеш да купиш хляб или да осигуриш пълноценен живот за децата си какво очакваш? Да скачаш от радост? Да се примириш с положението? Разбира се, че ще си нещастен по дяволите. Трябва да си финансово окей, за да може дори да си помислиш за истинското значение на думата щастие.

Несигурни? Със сигурност. Парите движат света. Без тях си никой, колкото и да не ти се иска да го чуеш. Милионите в банката те правят по-силен. По-уверен. Вдъхват ти кураж. Сигурност.

Aeternal
11-03-2012, 20:38
В България 50% от хората са на ръба на физическото оцеляване, въпроса е меко казано неуместен.
Иначе, не мисля че един нормално развит човек би трябвало да се стреми към развитие само в материален план.

NambyPamby
11-03-2012, 21:02
Не си се представям да бъда с мъж без пари, но с голямо сърце.
Не си се представям и с мъж без сърце, но с тлъста банкова сметка.
Златна среда му викали. Не съм с приятеля ми, за да бъда негова държанка, в никакъв случай, но ми е приятно периодично да ми плаща сметките. Да ме води по вечери. На кино. По заведения. Вдига и моето, и неговото самочувствие. Някакви дребни, но хубави жестове са тва и не знам как биха се изразили с абсолютна липса на пари. Приятелят ми е невероятен и си го ценя като човек на първо място, но няма как да отрека, че мисълта, че работи, изкарва пари и заделя едната част за нас, за някакви наши си забавления и излизания, не ме блазни.
Въобще, тва за "живеем в свят на парите" е адски глупаво. Парите идват и си заминават, един ден имаш много и си позволяваш най-различни глезотии, утре нямаш 2 лв. да се усмихнеш. "Не става само с ядене, трябва и акъл" - ако си амбициозен, ако умът ти щрака, ако си адаптивен и не се предаваш пред първия финансов срив, ми се вдигнеш на крака и се замислиш как можеш да си стъпиш на краката отново, един ден парите пак ще дойдат при теб. Винаги е така.

FlippanT
11-03-2012, 21:08
Логичният отговор на овчедушието на народа ни през последните 20 години. На приказки всеки е силен. И за капак, тотална простотия и селяндурщина бълва от радио, телевизия, вестници и т.н.

Но все пак, има не един, а цели два изхода от тази тъжна картинка - Терминал 1 и Терминал 2.

mrankoniiii
11-03-2012, 21:12
живеем в свят на консуматори , и трябва да свикнем с това

mrankoniiii
11-03-2012, 21:17
http://www.youtube.com/watch?v=DnRPWawPmLk

Замислете се над това

Positive_SouL
11-03-2012, 22:01
Хората са се превърнали....Преди 100 години да не сме били по хубави