View Full Version : Баща ми, ми съсипа ЖИВОТА !
До скоро живях напълно нормален живот. Учих,излизах,забавлявах се,но най-вече усмихвах се ! Всичко започна преди една седмица, когато брат ми (студент) се прибра вкъщи и бяхме тка да се каже..цялото семейство.Баща ми ни каза, че си има друга жена...аз го приех много тежко .__. и то не е от скоро ами от цели 7 ГОДИНИ !! Лъгал ни е,че отива да работи, а всъщност е отивал при нея?! Първо е било само секс, но той се е влюбил в нея.Брат ми побесня ! Почна да му вика "къде ти е достойнството,ти не си ме учил така".Ние (мама,аз и брат ми) не сме му били достатъчни и той не е бил щастлив с нас...7 години ни е лъгал...тея 7 години са половината ми живот (на 15 съм) ... сега брат ми си замина да учи, а вкъщи стана непоносимо !! Всяка вечер се карат и си викат...искаме да го изгоним,НО ТОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ МАХА !! Да не говорим,че днес той се опита да ме спечели с пари,купи ми кво ли не..майка ми плаче всеки ден,а аз не мога да направя нищо ;x Той почна да ни заплашва,че няма да ни издържа и май посегна на майка ми...Много съм объркана не знам какво да правя..и наскоро се разделих с приятеля си иииииии съм просто отчаяна ..
Ще изясня някои неща: майка ми не му е пускала (била съм в съседната стая и се е притеснявала,че ще си помисля нещо) И той е потърсил друга жена...тоест било е само секс, но в последните 3 години той се е влюбил в нея.И не мисля, че в крайна сметка му пука за нас...той иска хем там,хем тука.Защо?Защото другата жена работи в друг град и се прибира само за уикенда... та уикенда той е при нея,през останалото време е при нас.ПРОСТО ТАКА МУ Е УДОБНО... другото, което пропуснах да спомена, е че майка ми знаеше от преди 1 месец и не искаше да ни казва...тя се опита да живее по този начин - да му готви,да му чисти, да пере гащите, които е изцапал при друга жена...и тя не е издържала ! Опитала се е да живее по този начин, но се е чувствала унизена.Когато е ревала се е криела, така че аз да не разбера...този месец не знам как го е изживяла и накрая е отишла при баща ми и му е казала,че иска децата да знаем, защото не издържа повече.Майка ми стана 52 кг, а е на 40 години това не е нормално,притеснявам се за нея ;x
Amore-Mio*
11-11-2012, 17:29
Говориш с майка си и й казваш да пусне развод.
Така или иначе вие вече не сте си семейство, няма смисъл да се търпи тоя тормоз, само защото да има майка и баща в къщата.
И щеш не щеш, той ти е баща.
Глупаво е, че не е признал това цели 7 години, но пък е възможно да е намерил любовта, която не успял в майка ти. Така, че се успокой.
bitchwolf
11-11-2012, 17:31
А каква е причината да не иска да се махне?
SunshineM
11-11-2012, 17:47
Подайте молба за развод! Ако апарамент/къщата е на майка ти имате право да го изгоните, но ако е общ, мисля че е по-добре вие временно да си намерите друго място за живеене... :|
kalpazanka
11-11-2012, 17:48
Подайте молба за развод! Ако апарамент/къщата е на майка ти имате право да го изгоните, но ако е общ, мисля че е по-добре вие временно да си намерите друго място за живеене... :|
Съдът има шанс да отреди майката да го обитава с децата, докато малкото навърши 18. ;)
SunshineM
11-11-2012, 17:50
Съдът ДА, но това не става ли след бракоразводното дело?
kalpazanka
11-11-2012, 17:54
Съдът ДА, но това не става ли след бракоразводното дело?
Да, но пак не е добра идея да се изнесат доброволно, защото после може и да не влязат във владение. Перото за наем не е малко, а и да не забравяме, че баткото на авторката е студент.
SunshineM
11-11-2012, 17:56
Най-добре е да пуснат молба! Това със сигурност не се търпи, а като имаш предвид, че трябва момичето да води нормален ученически живот.. :(
Апартамента е общ, с мама не можем да се изнесем, защото няма къде да отидем...заплатата й е 500 лв :XX А баща ми продължава да живее тука "защото искал да вижда мене и да гледа майка си" (баба ми живее в съседния апартамент и е много болна) ии общо взето той 3/4 пъти в седмицата е тука през другото време е при оная...
valdesbg
11-11-2012, 18:48
И ъъъъъ предвид че повечето време е при другата вас кво ви пречи, предвид че така ли иначе се оправяте сами? Свикнали сте да го няма. Тва с драмите и развода е глупаво, предвид ситуацията. Живейте си както досега и го отразявайте с една идея по малко. Ако почне да мърмори го пращате при оная другата и тъй.
Апартамента по време на брака ли е купен или е бил на някой преди да се оженят вашите?
xXxPETYAxXx
11-11-2012, 18:56
А, защо не се измести да живее при майка си?
SunshineM
11-11-2012, 18:57
А, защо не се измести да живее при майка си?
Да и аз това си мислих, докато четях.. :)
Апартамента й е 2 стаи няма как да отиде при нея... не ми е проблем,че него го няма,напротив аз искам изобщо да не живее при нас,но той каза че "иска да използва това,за което плаща" .. тоест ако не ползва тока у нас,няма да го плаща...
Майка ми е съсипана,всеки път като го види й прилошава , за това не искам да живее при нас, защото я съсипва ... тя е на 40 години и заради баща ми тежи 52 кг от нерви и притеснения .. притеснявам се за нея
знам какво е. нямам решение, съжалявам.
понякога (нерядко) обстоятелствата и хората ни притискат/ограничават/нараняват и нямаме място за мърдане.
пожелавам ти да извлечеш позитивното от цялата ситуация - да подкрепяш майка си, да изградите (още по-)здрава връзка помежду си, да си помогнете, за да продължите (по сизифовски) напред. това е само момент в/от живота ви. да, може да е (де)формиращ, стряскащ, болезнен, но той идва, за да ви научи на нещо. или поне това е оптимистичната възможна нагласа.
//странно е, да. красиво е, когато живееш в свят, в който лошите, понякога чудовищни, силно изкривени хора, са някаква далечна фикция... красиво е, но и не трае дълго. успех и кийп ролинг;
И аз много добре знам какво е да живееш при такива условия. Наще се разведоха,когато бях 6 клас ,но си спомням отлично в какво лошо положение бяхме,когато бях около твоята възраст.
Нека майка ти се разведе с него,колкото се може по-бързо,а както казаха по-горе . искайте от съда да ви припише апартамента на вас със майка ви. После му кажете да се изнесе при оная и да се махне. Съдът може да установи той да ти плаща по определен брой пари на месец издръжка.
Бъди упора на майка ти и помагай винаги,когато можеш. В момента тя е много уязвима и със сигурност страда много. Това е рана,която дълго време няма да може да се затвори,но с времето всичко ще мине. Просто говори с майка ти и обсъдете възможностите , показвай и всеки ден колко много я обичаш !
Успех !
Всичко ще се оправи.Ще настъпят и по-добри дни...все някога :)
valdesbg
11-11-2012, 21:25
Оле ама той е много нагъл бе. Да си събира куфарите и да не плаща като толкоз му знае устата.
Аман от подобни типове.... Жалко е че няма кой да скръцне със зъби и да го сложи на мястото му. Развява си коня, щото знае че вие двете не сте заплаха за него.
Да си събира куфарите и да не плаща като толкоз му знае устата.
представи си се на 40, жена с 2 деца, току що разбрала, че мъжът, на когото е отдала >=20 години от живота си, не се интересува от нея. със заплатата си от 500 лв. първо наем/сметки ли ще плащаш, учебници и дрехи ли ще купуваш или ще съсипваш наведнъж 2-3 живота? в случая, ти си зависим. при все цялата ти гордост (от която едва ли е останало много), ще ти се наложи да го играеш кученце и да си траеш, дори да се умилкваш. просто защото не си само ти. защото носиш отговорност за други. не си сам (с/у света);
valdesbg
11-11-2012, 21:44
Представям си го. Не зареждай пушката, ако няма да стреляш с нея. Защото някой друг ще го направи.
Нямаш и на идея защо го казвам, нали? Пожелавам ти и да не го разбираш. Аз съм участвал в почти същия случай.
rusoto_baby_f
11-11-2012, 21:45
ужасна ситуация.Потресена съм.
7 години ви е лъгал,теб,майка ти,брат ти и накрая просто ей така си е признал? Каква наглост.. Разбирам да беше говорил само с майка ти насаме,за да се изяснят,да си кажат каквото имат,но той доколкото разбрах го е направил в присъствието на всички ви.. Както и да е.
По темата - Както ти казаха по-нагоре,убеди майка си да пусне молба за развод,жената не е длъжна да се мъчи всеки ден и да плаче,заради този човек,а ти не си длъжна да слушаш по цял ден викове и караници и да виждаш как семейният ви живот рухва.В противен случай ти предлагам ако с майка си има къде да отидете - изнесете се,не чакайте той да се махне.
MaLyKoLiU
11-11-2012, 22:06
Майка ми и баща ми се разведоха когато бях на 5, първоначално апартамента са го били купили баба ми и дядо ми (майката и бащата на майка ми), но после баща ми им е дал парите за апартамента и са го прехвърлили на негово име... При развода апартамента остана за нас и живяхме с майка ми и двамата ми братя в апартамента... малко след развода за да няма спорове на кой е апартамента и т.н. го прехвърлиха на мое име, като попечителя (майка ми) трябва да живее в него докато навърша 18. За ток и т.н. не се притеснявай, той така или иначе трябва да плаща издръжка за теб, понеже нямаш 18, при развода може да отредят да плаща голяма издръжка с която да плащате ток и т.н. :)
Мислиш ли, че майка ми лесно ни е отгледала 3 деца с една учителска заплата и 50 лева издръжка за мен и по 75 за двамата ми братя (те са от първия ѝ брак)... Не е лесно, но ще се справите. Когато завърших училище започнах работа и в момента редовно аз плащам тока вкъщи и другите сметки... :)
Да не говорим преди няколко месеца колко проблеми ми се изсипаха на главата, които още не мога да оправя... Но продължавам да се боря и малко по малко ги оправям и се надявам до една година вече всичко да е нормално и да започна да живея нормален живот без всичките проблеми и нерви заради които вече имам побелели коси, а съм на 21...
Баща ти е нагъл. Добре дошла в клуба на децата с кофти родители.
Няма какво да направиш. Дора и майка ти точно към този момент не знам дали има какво да направи, дори да има - тя си знае, не сме не хората,които да дават акъл.
Съгласна съм с първото мнение на Blab.
Баща ти не ти е съсипал живота. Той просто има недоразумения с майка ти... По това което си написала той още те обича и иска да бъде до тебе... Кое е по-добре? С 1 родител или с 2?
ТИ не можеш да направиш нищо! МАЙКА ТИ е тази която ще реши какво ще стане от сега нататъка...
NqkfaNikakva21
11-12-2012, 06:54
Той, ако ще да умре за нея, това 7 години да живееш в измамна реалност малко ли е?
Как я мислиш това с прошката .. и няма да се отрази на нея ли? Пхаха, Божке. Обичал я ... еми да го беше признал навреме и нещата далеч няма да са такива. Разводът не е тежък, тежки са обстоятелствата при които се налага той :)
bitchwolf
11-12-2012, 07:16
Моята теза беше, че вероятно не е бил щастлив, открил е нещо ново, което е потръгнало, но от любов към децата не си е тръгнал и не се е развел, за да може да помага, криейки се цели 7 години. Не го оправдавам, ама това горе долу може да се нарече приемливо. Обаче от какъв зор изобщо ви е казал, след като очевидно няма намерение да променя обстоятелствата. Аз ако съм ще го съобщя, когато взема решението да напусна. И каква е тая наглост с плащането на сметките. Не стига, че е изменник ами има наглостта да поставя ултиматуми...Нямам думи. Развод, съд, издръжка и да изчезва. Колкото до вас-500 лева са малко, но все пак с някои лишения МОЖЕ да се живее. Ние сме имали период 3-ма души на 400лв и гола и гладна не съм останала. Майка ти е млада. Бъди до нея, подкрепяй я, обичай я. Сигурна съм, че и без неговата (вече превърнала се в жалка) помощ ще се справите. И още нещо-насърчавай я да живее. Тя също заслужава щастие!
heartshapedbox
11-12-2012, 07:35
Не знам какво да те посъветвам наистина, не съм била в такава ситуация.
Дръжте се с майка ти, опирайте се една на друга и ще се оправите.
Разводът е най-добрата опция в момента.
Успех!
someonerandom
11-12-2012, 07:42
Съгласен с bitchwolf.Той най-вероятно е останал заради вас(децата),обаче наистина е абсолютна простотия да ви каже всичко и да продължи да живее с вас.Иначе за това,че обича друга-трябва да разбереш,че родителите са абсолютно нормални човешки същества като всички други,със същите чувства,емоции и проблеми.Любовта изстива,чувствата изчезват,случва се.Баща не го е искал и едва ли е бил щастлив,щом е осъзнал,че се случва.Намерил е любов другаде-добре.Той не си е намерил друго семейство и не ви е заместил-доказва го фактът,че е останал с вас през цялото това време,за да ви помага.Ясно,че ти е кофти,обаче трябва да поглендеш нещата и от неговата гледна точка.
Тъпото от негова страна е,че в момента отказва да се изнесе.Не може да изтърсиш нещо такова на семейството си и да останеш с тях.Разводът е опция в момента,а ти и майка ти наистина най-вероятноще получите право да живеете в апартамента,докато навършиш 18,обаче все пак ще е добре да не забравяш,че тоя човек ти е баща и се обичате.
Amore-Mio*
11-12-2012, 08:44
Всички нападате бащата, заради това, че е крил в продължение на 7 години това, че е с друга жена. Ами, я помислете и погледнете от друга гледна точка.
Не е ли възможно той да се е борил със себе си, докато реши какво да прави. Реално тя тогава е била на 8, една такава травма в семейния им живот би повлияло гадно на психиката на детето, а той имайки предвид този факт, може би си е замълчал. Важното в момента е да се оправят и да се измъкнат от ситуацията по най-невредим начин и да си продължат живота.
Всички нападате бащата, заради това, че е крил в продължение на 7 години това, че е с друга жена. Ами, я помислете и погледнете от друга гледна точка.
Не е ли възможно той да се е борил със себе си, докато реши какво да прави. Реално тя тогава е била на 8, една такава травма в семейния им живот би повлияло гадно на психиката на детето, а той имайки предвид този факт, може би си е замълчал. Важното в момента е да се оправят и да се измъкнат от ситуацията по най-невредим начин и да си продължат живота.
Борил се със себе си... това е човек без съвест. Ще ги лъже толкова време, а сега с цялата си наглост ще им поставя ултиматуми все едно са му длъжни с нещо. Ако имаше малко акъл в главата щеше да знае какво причинява на детето си натрапвайки му се, след като тя има нужда да приеме нещата кротко и спокойно, а не да го гледа нон-стоп да се прави на мъжа в къщата ( :? ) .
И аз бях горе долу на толкова когато родителите ми се разведоха и не е чак такава травма когато знаеш, че това е единствения вариант. Определено пак бих го преживяла пред това да съм на мястото на авторката.
bitchwolf
11-12-2012, 09:16
Не е ли възможно той да се е борил със себе си, докато реши какво да прави.
Очевидно не е решил изобщо какво да прави. Той не променя нищо. Нито си тръгва, нито остава. Измъква се по терлици. Ако си беше траял, докато наистина реши какво да прави щеше да е по-приемливо. Сега само ги принуждава да живеят с тая мисъл. Без никаква друга промяна. Е. т'ва човек ли е?!
Ще изясня някои неща: майка ми не му е пускала (била съм в съседната стая и се е притеснявала,че ще си помисля нещо) И той е потърсил друга жена...тоест било е само секс, но в последните 3 години той се е влюбил в нея.И не мисля, че в крайна сметка му пука за нас...той иска хем там,хем тука.Защо?Защото другата жена работи в друг град и се прибира само за уикенда... та уикенда той е при нея,през останалото време е при нас.ПРОСТО ТАКА МУ Е УДОБНО... другото, което пропуснах да спомена, е че майка ми знаеше от преди 1 месец и не искаше да ни казва...тя се опита да живее по този начин - да му готви,да му чисти, да пере гащите, които е изцапал при друга жена...и тя не е издържала ! Опитала се е да живее по този начин, но се е чувствала унизена.Когато е ревала се е криела, така че аз да не разбера...този месец не знам как го е изживяла и накрая е отишла при баща ми и му е казала,че иска децата да знаем, защото не издържа повече.
Очевидно не е решил изобщо какво да прави. Той не променя нищо. Нито си тръгва, нито остава. Измъква се по терлици. Ако си беше траял, докато наистина реши какво да прави щеше да е по-приемливо. Сега само ги принуждава да живеят с тая мисъл. Без никаква друга промяна. Е. т'ва човек ли е?!
Да точно...! Това което ме притеснява е , че неговото присъствие съсипва още повече майка ми ;x
Ще изясня някои неща: майка ми не му е пускала (била съм в съседната стая и се е притеснявала,че ще си помисля нещо) И той е потърсил друга жена...
Трябва да става дума за голям период от време да "не му е пускала". Ако е така - то и майка ти има вина за разпада. Все пак нормално е да потърпи, да потърпи и да намери друга. Това в никакъв случай не го оправдава,естесвено. Има десетки начини да постъпи къде къде по-достойно.
bitchwolf
11-12-2012, 17:35
Като например да се изнесе и да не се излага по тоя начин. Басии не говорим за дни и месеци, а за години.. Разкарайте го просто! Целта ще оправдае средствата. Аз ако съм няма да искам да ми е баща даже. Лигльо. Ползва едната, е*е другата..изгонете го! Влюбил се бил..ми да върви при любовта. Това че още е при вас е най-жалкото (както и да прозвучи).
Супер смешни сте повечето, пък авторката дори няма да я коментирам.
За едното наранено его ще си разтурите и семейството, и покоя.
Чудя се кой е виновният в ситуацията - майка ти, че е слабохарактерна и емоционално зависима от този човек или баща ти, че изобщо ви обръща внимание на драмите.
Не че съм на негова страна - тъпа постъпка е т'ва, ама майка ти е диригента на цялата драма. Жал ми е за жената, ама какво да ти кажа - вземете я разведрете - намерете й хоби, замъкнете я на някаква почивка ... нещо.
Утре като си събере парцалите и ви остави сами да се оправяте ще видиш точно колко незначителна е цялата работа.
// аз в такава ситуация бих се благодарил, че поне изявява желание да помага с издръжката на домакинството. Колко хора познавам, които дори този късмет не са имали ти е бедна фантазията.
NqkfaNikakva21
11-12-2012, 18:18
Абе, повече ми се струва, че точно бащата е слабохарактерният, защото видиш ли 7години не е имал смелост да се изправи пред семейството си .... Ако е бил мъж на място въобще нямаше да се стигне до това положение.
Отдавна разводите са нещо нормално.
Какъв е тоя хуй родителите да остават заедно заради децата.
В случая той е чиста мъжка путка, с голямо извинение го казвам.
Казал им е да се благодарят, че все още плащал нещо, еми, пич, намери кога да се правиш на мъж с твърда ръка.
Хубаво Auriss, забавлявай се, щом ти е смешно, но на мен ми се плаче (:
Ми реви, бе. Излез с някой, кажи си к'вото ти е на сърце и реви. Пък като се наревеш гледай да се сетиш да набиеш в на баща ти и на майка ти кухите кратуни, че не е необходимо да се джафкат като разгонени помияри за нещо, което е вече свършен факт. Как ти се отразява това на теб май особено не ги ебе.
А майка ти ако е решила да се вайка, че виждаш ли, сума години от живота си е пропиляла с този човек ще е хубаво да й напомниш, че поне 2 неща са й останали от това семейство.
Как да е. Тъжно е, че ти си тази, която би трябвало да е опора на това семейство и ти си тази, която би трябвало да се погрижи майка ти да си стъпи на краката. Вместо това предпочиташ да се филмираш и да драматизираш на животно. На мода е явно.
Отговори ми само на един въпрос, к ? Постъпката на баща ти по какъв начин точно ти се отразява на теб ?
Ок де, майка ти няма ли брат/сестра, при които да отиде временно с вас и да премисли нещата? Баба или дядо (по майчина линия) би свършила същата работа. Също така майка ти не може ли да се срещне с другата (зад гърба на баща ти) и да видим тя какво мисли и какво иска? Като се обичат младите (както се казва), да се изнасят да живеят като ново семейство. Да не стане така че любовницата да е омъжена също, а мъжът и да няма никаква идея за какво иде реч? Ако е така просветлете човека да и тегли един бой на тая,която е тръгнала да разваля чуждите семейства...
Ох, май много филми гледам...
kalpazanka
11-12-2012, 19:37
О Също така майка ти не може ли да се срещне с другата (зад гърба на баща ти) и да видим тя какво мисли и какво иска? Като се обичат младите (както се казва), да се изнасят да живеят като ново семейство. Да не стане така че любовницата да си има омъжена също, а мъжът и да няма никаква идея за какво иде реч? Ако е така просветлете човека да и тегли един бой на тая,която е тръгнала да разваля чуждите семейства...
Лошото е, че съм "за"!
Отговори ми само на един въпрос, к ? Постъпката на баща ти по какъв начин точно ти се отразява на теб ?
Факта, че половината ми живот е минал в лъжа ?
bitchwolf
11-13-2012, 16:50
Само да вмъкна, че ако едно семейство е добре съградено нито тая, нито оная биха имали силата да го развалят. :)
SpiritInBlack
11-13-2012, 16:54
Не чаткате правото ми се струва.Още повече щом баща и ги издържа , познай без пари на чие име е.Иначе евала правя на майка ти.
amorsito
11-14-2012, 08:01
До ted4ty - писах ти на лични съобщения.
До скоро живях напълно нормален живот. Учих,излизах,забавлявах се,но най-вече усмихвах се ! Всичко започна преди една седмица, когато брат ми (студент) се прибра вкъщи и бяхме тка да се каже..цялото семейство.Баща ми ни каза, че си има друга жена...аз го приех много тежко .__. и то не е от скоро ами от цели 7 ГОДИНИ !! Лъгал ни е,че отива да работи, а всъщност е отивал при нея?! Първо е било само секс, но той се е влюбил в нея.Брат ми побесня ! Почна да му вика "къде ти е достойнството,ти не си ме учил така".Ние (мама,аз и брат ми) не сме му били достатъчни и той не е бил щастлив с нас...7 години ни е лъгал...тея 7 години са половината ми живот (на 15 съм) ... сега брат ми си замина да учи, а вкъщи стана непоносимо !! Всяка вечер се карат и си викат...искаме да го изгоним,НО ТОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ МАХА !! Да не говорим,че днес той се опита да ме спечели с пари,купи ми кво ли не..майка ми плаче всеки ден,а аз не мога да направя нищо ;x Той почна да ни заплашва,че няма да ни издържа и май посегна на майка ми...Много съм объркана не знам какво да правя..и наскоро се разделих с приятеля си иииииии съм просто отчаяна ..
Ще изясня някои неща: майка ми не му е пускала (била съм в съседната стая и се е притеснявала,че ще си помисля нещо) И той е потърсил друга жена...тоест било е само секс, но в последните 3 години той се е влюбил в нея.И не мисля, че в крайна сметка му пука за нас...той иска хем там,хем тука.Защо?Защото другата жена работи в друг град и се прибира само за уикенда... та уикенда той е при нея,през останалото време е при нас.ПРОСТО ТАКА МУ Е УДОБНО... другото, което пропуснах да спомена, е че майка ми знаеше от преди 1 месец и не искаше да ни казва...тя се опита да живее по този начин - да му готви,да му чисти, да пере гащите, които е изцапал при друга жена...и тя не е издържала ! Опитала се е да живее по този начин, но се е чувствала унизена.Когато е ревала се е криела, така че аз да не разбера...този месец не знам как го е изживяла и накрая е отишла при баща ми и му е казала,че иска децата да знаем, защото не издържа повече.Майка ми стана 52 кг, а е на 40 години това не е нормално,притеснявам се за нея ;x
В никакъв случай не защитавам баща ти, ама... грубо го сложи 7-8 години без секс или секс веднъж в месеца... как е? Не ше ръчка друга, ми две.
mirorforse
11-15-2012, 07:39
Майка ми е съсипана,всеки път като го види й прилошава , за това не искам да живее при нас, защото я съсипва ... тя е на 40 години и заради баща ми тежи 52 кг от нерви и притеснения .. притеснявам се за нея
Ще ме извиниш, ама само т'ва с килограмите не го разбрах. :D Мойта е на 40г пък тежи около 45кг so.. :D
Иначе по темата мисля, че най-добрия вариант е да си продължите сегашния живот. Кажи на майка ти да спре да му пере бельото и да му готви..нека другата да го прави. Пък за да я разсееш малко правете нещо,което е интересно и за 2те. Примерно кино,купуване на дрешки от мола.. к'вот и да е . Отделно както каза umri ^ и баща ти има право. Извинявай, ама е малко тъпо да не му дава щото си в съседната стая :D Ако искаш начин винаги се намира ;) Ти си и била само причината за нейното нежелание.
1.Едва ли майка ти знае от месец за другата жена.Това са си 7 години и просто няма начин тя да не е усетила,че той получава това,от което има нужда от друга жена.А тия оправдания "Няма да правим секс,защото децата са в другата стая." са меко казано малоумни ... Тия деца (т.е. вие) ходят на училище,играят навън,спят ... Не е задължително по време на секс да се клати целия апартамент все пак.Едва ли някой млад човек (защото той е бил на около 35,когато се е започнало,а и сега също не е толкова възрастен) би стоял без секс месец,а к'во остава и за години (което пък ме навежда на мисълта,че едва ли майка ти не е криввала през тия години) ... Още си малка,но като пораснеш ще го разбереш.
2.Баща ти не е съсипал живота ти.За една изневяра са нужни двама.След като те двамата не са успели да си решат проблемите той е потърсил утеха другаде.Ако не му пукаше за семейството ви (най-вече за децата) едва ли щеше да е още с майка ти и толкова години да се крие ... Мисли реално - ако не му пукаше щеше да ви напусне и да си гледа живота и собствения кеф.
3.И аз да имам апартамент,който се води (макар и наполовина) на мое име,а и да плащам сметки и аз няма да се изнеса.Който вижда зор в съвместното съжителство той да се изнася ...
Не мисли,че защитавам баща ти!Не защитавам никой,просто ти казвам как изглеждат нещата в моите очи.
В момента баща тормози майка ми,непрекъснато й натяква,че е виновна,че не успяла да го задържи и непрекъснато я сравнява с новата си жена... опитахме се да не го забелязваме,когато е вкъщи...но той непрекъснато я споменава,все едно ни прави напук...съсипва ме мисълта,че е той предпочита курвата си пред мен,брат ми и майка ми..не ме убеждавайте,че му пука за нас,това не е така,просто иска съвестта му да е чиста..а по кое разбрах,че не му пука...ето я ситуацията: брат ми се прибира веднъж на 3/4 месеца и вместо да остане с нас,за да бъдем цялото семейство той отива при нея :XX Ииииии, да реално не ми е съсипал живота,не искам да преувеличавам,да се правя на интересна но, lol чувствам се толкова ужасно ._." За мен аз вече нямам баща .. не мога да го гледам,нямам му доверие..просто вече не е същото и ви моля да ме разберете, голям шок беше за мен.
Това,че баща ти има любовница не ти дава правото да я наричаш ку*ва!!!Жената може дори да не е знаела за вашето съществуване (това на теб,майка ти и брат ти) в началото.Не бъди егоист ... Това,че той ви е баща не означава,че трябва да е цял живот с майка ви и да загърби собственото си щастие!
Друг е въпроса,че е постъпил тъпо като си е позволил да сравнява двете жени и то пред децата си.Това вече е глупаво и не го разбирам.
Ясно,че си в шок,но в крайна сметка трябва да гледаме реално на света,а не да сме постоянно с розовите очила :)
Mladenoff
11-15-2012, 12:03
Захождайки още от заглавието на темата "Баща ми, ми съсипа ЖИВОТА !", защо си мислиш, че той е виновният ? Виновната е майка ти. Да държиш един мъж без секс толкова време, вярвайки си, че той ще ти е верен, е адски наивно. Още повече поради такава малоумна причина - да не ги чуете, леле-мале.
Аз май съм единственият тук, който защитава бащата, а ? Прав си е човека да търси това, което му липсва, другаде. Нали ви плаща сметките ? К'во повече искате ? След като жилището е общо - който не му изнася да съжителствате заедно - да си хваща пътя.
Съжалявам, че в такъв твой момент звуча грубо, но това си е чистата истина. Сега ще кажеш защо го е крил толкова време от вас. Първо, че една жена винаги разбира кога мъжът ѝ не ѝ е верен, толкова подозрителни същества сте, че не е истина. Тя е знаела (или поне подозирала) много отдавна, весе пак т'ва са 7 години, подяволите. Второ, замисли се - колко по-тежко би го понесла, ако ти го бяха стоварили това 7 години по-рано, когато си била на една още по-крехка възраст ? Щеше да ти раздруса психиката доста по-сериозно. Сега вече си разсъдлив човек и ще го понесеш много по-лесно.
Радвайте се, че още се грижи за вас, оправете си отношенията и кавгите и намерете начин да се търпите. Това в случай, че наистина нямате друга алтернатива за живеене - все пак вие зависите от него малко или много.
А трябва ли да сравнява втората си жена с майка ми ? Трябва ли да ни натяква колко по-добра е и колко по-успяла е? Трябва ли да се опитва да ме сближи със нея,при положение,че тя за мен винаги ще бъде човек,който разби семейството ми ? Това ли според теб са "грижи" :O Защо животът ми в момента е съсипан ? Защото не съм се усмихвала от седмици,защото виждам как майка ми плаче и как нищо не мога да направя. И НЕ ! Нито аз,нито майка ми,нито брат ми сме подозирали,че има такова нещо ! Защо?Защото си имахме пълно доверие,защото винаги се подкрепяхме взаимно ! Той "отиваше по работа" ... баща ми е изневерявал и на двете жени.
Violenza
11-15-2012, 14:06
Захождайки още от заглавието на темата "Баща ми, ми съсипа ЖИВОТА !", защо си мислиш, че той е виновният ? Виновната е майка ти. Да държиш един мъж без секс толкова време, вярвайки си, че той ще ти е верен, е адски наивно. Още повече поради такава малоумна причина - да не ги чуете, леле-мале.
Аз май съм единственият тук, който защитава бащата, а ? Прав си е човека да търси това, което му липсва, другаде. Нали ви плаща сметките ? К'во повече искате ? След като жилището е общо - който не му изнася да съжителствате заедно - да си хваща пътя.
Съжалявам, че в такъв твой момент звуча грубо, но това си е чистата истина. Сега ще кажеш защо го е крил толкова време от вас. Първо, че една жена винаги разбира кога мъжът ѝ не ѝ е верен, толкова подозрителни същества сте, че не е истина. Тя е знаела (или поне подозирала) много отдавна, весе пак т'ва са 7 години, подяволите. Второ, замисли се - колко по-тежко би го понесла, ако ти го бяха стоварили това 7 години по-рано, когато си била на една още по-крехка възраст ? Щеше да ти раздруса психиката доста по-сериозно. Сега вече си разсъдлив човек и ще го понесеш много по-лесно.
Радвайте се, че още се грижи за вас, оправете си отношенията и кавгите и намерете начин да се търпите. Това в случай, че наистина нямате друга алтернатива за живеене - все пак вие зависите от него малко или много.
От теб човек няма да стане, мойто момче...
НЯМА жена на тоя свят,която с години да не разбере,че мъжа й кръшка!!!
Самият факт,че не правят секс трябва да й "крещи в лицето",че той не й е верен.Да не говорим,че сама казваш,че баща ти отсъства често,включително събота и неделя ... Съжалявам,но майка ти е била наясно с тия неща.Може да не е искала да го признае пред себе си и да се е правела,че нищо не се случва,но със сигурност е знаела к'во става.
Както казах не му прави чест,че ги сравнява,но пък не виждам нищо лошо да се запознаеш с нея,но на един друг етап от живота ви.В крайна сметка ако вашите се разделят и той заживее с нея няма да можеш цял живот да я избягваш.
EvolutioNDeviL
11-16-2012, 16:40
Настина много трудна ситуация, всеки на твое място би се чувствал/а така.Трябва да бъдеш сила и да вярваш, че рано или късно пак ще бъдеш щастлива..Успех!
На всички ни се случват гадни неща. Жалко е, че трябва да преживяваш това, но някои неща са извън контрола ни.
Неразбирателство между родителите често има, но заеби това. Не мога да разбера как вече не са стигнали до някакъв консенсус. Някакво решение, с което всички да се примирявате. Дали ще се разведат, дали ще живеете отделно или ще останете на едно място, все нещичко. В момента стоят на едно място. Баща ти и майка ти трябва да си припомнят, че са зрели хора и колкото и да са обтегнати взаимоотношенията им в момента, трябва да обсъдят поне:
-Какви ще са взаимоотношенията помежду им оттук нататък? Дали имат намерение да си решават проблема, дали ще теглят чертата и къде точно ще се намира тази черта?
-Какви са им плановете за теб и брат ти? И двамата ли искат да ви гледат, къде, как? Как ще съгласуват мнението си с вашето, какво могат да ви предложат като компромисен вариант и дали ще успеят заедно да надмогнат собствените си желания, за да се съобразят с вашите?
Трябва дълъг разговор да се проведе между тях. След това следва дълъг разговор и с вас. Както казах, случва се да не се разбират родителите и просто бракът да е неуспешен. Ако решат да се разделят, уважавай това решение и на двамата. Един ден, ако недай си боже ти имаш лоша връзка, ще разбереш в каква безизходица ще се намираш, ако не можеш да я прекратиш. Зле скрепените взаимоотношения са по-лоши от липсващите такива. Вина имат и двамата за кръшкането, затова не разсъждавай егоистично заради изневярата, това си е нещо между тях. Критиката можеш да я фокусираш върху глупостите, които баща ти говори и поведението му (не решава проблем, а се мъчи да замаже положението). Това наистина е поведение на путка, както някой по-горе спомена. На майка ти сигурно й е много трудно, ама той живота няма да я чака да се оправя. За толкова години трябва да се е научила да се справя с проблеми, така че и тя да си наляга парцалите и да решава нещата час по скоро. С рев нищо се не постига, не е на твоите години да реве. На брат ти пък му се обаждай да пристига и заедно да дадете зор за развръзка, щото е неотложна.
Сигурен съм, че с удоволствие би избягала от проблемите сега, ако можеше и вероятно ти се струва цялата история като една измислица, която още не можеш да осъзнаеш, че се е случила. Потърси утеха при близки приятелки, някои по-зрели. Извън семейната обстановка ще ти е по-леко. Бъди силна и преглътни това, което се случва в къщата ти. Гадна съдба ти се е паднала, но изход има. Избягвай да се палиш, ще ти изиграят лоша шега емоциите. Особено в момента, когато си способна да ги пресилиш. А с времето раната ще позавехне.
carrieee
11-18-2012, 21:27
Ти и брат ти,подкрепяйте майка ви-вие и давайте сили и вие я карайте да се усмихва.. :( Съжалявам за гадната ситуация,дано по-скоро има спокойствие при вас
prosto_chovek
11-18-2012, 21:42
съжалявам за това, което ти се е случило да разбереш. Аз също бих се притеснил за майка ми, ако й се случеше подобно нещо. Няма какво да ти говоря дълго, ще ти кажа само, че което не става с приказки, става със съдебна заповед. Пожелавам ти щастие.