PDA

View Full Version : Как да накарам нашите да ми променят вечерния час ..

Believe*
11-15-2012, 19:06
Здравейте! Казвам се Ирена и съм на 14 години.. повечето от съучениците ми излизат до 22:00 , а мен ме пускат само до 20:00 .. казах им , че връстниците ми излизат до 22 ,, но нямаше промяна ,, баща ми каза само ' мен не ме интересуват другите ' и се приключи с въпроса.. Моля ви за помощ как мога да ги накарам да размислят .. и вие на колко сте и до колко ви е вечерния час .. Предварително се извинявам , ако вече съществува такава тема .. просто не съм попадала на такава до сега :)

Nakadah
11-16-2012, 05:55
8:00ПМ е много добър вечерен час за 14 годишно момиче. Баща ти е прав! Не се сравнявай с другите! Ако другите след 10 години станат наркомани това означава ли, че и ти ще бъдеш такъв?

Седи си на дупето... Като порастнеш малко ще можеш да седиш до по-късно на вънка...

Believe*
11-16-2012, 12:52
Като се замисля наистина е добър,, но все пак е дразнещо като отидеш някаде или излезеш с приятели те да говорят какво се е случвало вечерта или след като съм си тръгнала..

lemon_bonbon
11-16-2012, 17:07
Познато...и аз често трябва да се прибирам по-рано от останалите,неприятно е,да,но все пак си на 14,нормално е в 20 часа да си вкъщи.По-добре да си у вас,ако ще и да ти е тъпо,поне ще си на сигурно място,отколкото да си навън и да ти се случи нещо лошо....

bReAk3R
11-16-2012, 17:24
Покажи, че си отговорна, прибирайки се навреме всеки ден и може би може да улучиш момента и да си издействаш до поне с половин час по-късно.

draid
11-16-2012, 17:28
Прав е баща ти. За твое добро е, не се сърди. Като пораснеш, ще седиш до по-късно.

Believe*
11-16-2012, 19:22
Сега като се замислих сте прави .. Наистина съм малка да излизам до късно . Явно ще се примиря с факта да се прибирам в 8 , все пак благодаря :))

SunnY-girL
11-17-2012, 19:39
кат се запреш се ебеш на всеки ъгъл !! :ДДД

♠Joker♠
11-17-2012, 20:38
кат се запреш се ебеш на всеки ъгъл !! :ДДД

Това е един напълно излишен и неграмотно написан коментар.

Believe*
11-18-2012, 18:17
Това е един напълно излишен и неграмотно написан коментар.

Напълно съм съгласна

druzilla
11-18-2012, 18:55
За момента 8 си е идеален вечерен час,като се има в предвид колко рано се стъмва и това,че си на 14.През лятото може да поискаш по-късен вечерен час,но за сега не виждам какъв е проблема?

naksdy
11-18-2012, 19:44
Никога не съм имала вечерен час. При мен условието беше като ми звъннат по телефона, да съм вдигнала до втория сигнал. Оправдания от типа "не съм го чула" и "падна ми батерията" не важат!!! Опитай да се "спазариш" по тоя начин, така хем ти ще си навън, хем те няма да се притесняват че ти се е случило нещо.

rusoto_baby_f
11-19-2012, 00:23
Никога не съм имала вечерен час. При мен условието беше като ми звъннат по телефона, да съм вдигнала до втория сигнал. Оправдания от типа "не съм го чула" и "падна ми батерията" не важат!!! Опитай да се "спазариш" по тоя начин, така хем ти ще си навън, хем те няма да се притесняват че ти се е случило нещо.

и аз бях така

Chacho
11-19-2012, 00:42
Само на мен ли ми се струва рано 8 часа? На 14 години децата са в 8 клас. 9-10 е доста по-нормално. Точно пък щото сега се стъмва в 5, в 8 часа не е по различно от 10. Стига да не се скитосва далече и да си държи включен телефона, не виждам никакъв проблем.

Но пък в крайна сметка всеки си има родители и те решават.

tori
11-19-2012, 07:14
Ми на 16 съм. Зимата седя до 7 и нещо, 8 понеже съм втора смяна. Иначе ако зависи от мен бих се прибрала доста по-рано, понеже е студено. Лятото седя до 9, 9 и нещо, много рядко оставам до 10 някъде и то само ако съм с гаджето. За тебе си е напълно нормален вечерен час 8 часа. До Чачо - да, зимата няма разлика дали е 8, 10 или 4 през нощта, но въпроса е там, че някак си трябва да бъдем умерени. Още повече, че по улиците обикалят патрулки и на никой родител не му се ще да плаща глоби и да се занимава с 14 годишни келеши.

Chacho
11-19-2012, 07:40
^Е кой ще те глоби да висиш до 22:00? Всъщност, никой няма да те глоби така или иначе. Особено ако си в квартала си.

Тя щом го приема добре, не мисля че има какъвто и да било проблем. Но ако я подиграват, ако се тормози вътрешно, ако чувства ситуацията несправедлива, родителите й добре трябва да се замислят, дали е най-важно да се правят на авторитетни или да не травмират детето. Цялата работа не е баш за нейно добро, а е за спокойствието на родителите и за желанието им да си отстояват думата. Но ако не обърнат внимание на нейните чувства, могат да си изиграят лоша шега и да я отчуждат от тях. И 5-6 години по-късно грам няма да иска да чуе мнението им.

На нейните години някъде и моя вечерен час беше 8 за известно време и щях да се побъркам. После ме пуснаха да излизам до по-късно, успокоих се и дръпнах с училището, заздравиха ми се приятелствата. Към 10-11 клас седнахме да поговорим и се разбрахме да си излизам когато и където поискам. Хем се успокои ситуацията вкъщи, хем не съм злоупотребявал, хем доверие си поизградиха.

Azoria
11-20-2012, 13:51
При мен не се получи с добро. Държаха ме изкъсо до когато можаха. В крайна сметка се наложих и си уголемих вечерния час. Не ти го препоръчвам обаче, защото си има последствия и особено както си на 14 години, единственото,което ще постигнеш е да си докараш един куп скандали с вашите.
Спечели доверието на баща си. Помоли го веднъж да те пусне до по-късно (като направиш нещо за него - сготви,почисти и т.н.) и щом разреши се прибери по-рано от уговорения час. Може дори да му призвъниш веднъж-два пъти докато си навън, за да му кажеш къде си и какво правиш. Така е му е спокойно и ще види ,че си отговорна и може да разчита на теб.

Believe*
11-20-2012, 18:33
Общо взето .. и да говоря с тях няма да има промяна.Всеки ден се прибирам в 14:30 от училище и чистя сама всеки ден,, и става около 16:00 след това като седна да уча става 17:30 , 18:00 и от там майка ми се прибира от работа намира ми пак някаква работа и станало 19:00 .. кажете ми изобщо какъв е смисъла да излизам ?! ,, просто вече ми е дошло до гуша , а съм едва на 14 ....

anonymous708973
11-20-2012, 18:44
^Е кой ще те глоби да висиш до 22:00? Всъщност, никой няма да те глоби така или иначе. Особено ако си в квартала си.

Тя щом го приема добре, не мисля че има какъвто и да било проблем. Но ако я подиграват, ако се тормози вътрешно, ако чувства ситуацията несправедлива, родителите й добре трябва да се замислят, дали е най-важно да се правят на авторитетни или да не травмират детето. Цялата работа не е баш за нейно добро, а е за спокойствието на родителите и за желанието им да си отстояват думата. Но ако не обърнат внимание на нейните чувства, могат да си изиграят лоша шега и да я отчуждат от тях. И 5-6 години по-късно грам няма да иска да чуе мнението им.

На нейните години някъде и моя вечерен час беше 8 за известно време и щях да се побъркам. После ме пуснаха да излизам до по-късно, успокоих се и дръпнах с училището, заздравиха ми се приятелствата. Към 10-11 клас седнахме да поговорим и се разбрахме да си излизам когато и където поискам. Хем се успокои ситуацията вкъщи, хем не съм злоупотребявал, хем доверие си поизградиха.

Ти си момче. :)

Говори с майка ти. Опитай се да се разберете без скандали.

~The Smile~
11-20-2012, 19:27
Първо на първо-не гледай другите ,а себе си! Второ на второ-баща ти се притеснява за теб,защото все пак ти е родител. Трето на трето-вече в 17 часът се стъмнява! И четвърто- родителите ти са за това-за да те възпитават.

aishalady2007
11-24-2012, 21:39
[QUOTE=bReAk3R;10491318]Покажи, че си отговорна, прибирайки се навреме всеки ден и може би може да улучиш момента и да си издействаш до поне с половин час по-късно.[/QUOTЕ
мисля че това е най добрия подход :)

~sweeettt~
12-24-2012, 10:51
докажи , че си отговорна , а и не с ели змаисляш , че те се тревожат в тези времена и 20 год. човек с естрахува а камоли 14 год....най-добре обсъдете и говори с някой приятел който живее до вас да с е прибирате заедно ако евентуално ти разрешат и кажи това з априбирането с приятеля на родителите ти..а и родителите ти се притесняват...а и др род. са безотговорни що мей така пускат децата си до 10 часа