View Full Version : Не знам кого да изгера....
Mimetto_94
11-20-2012, 20:32
Здравейте на всички! Аз съм момиче на 18 години. Преди 4 месеца приключих близо пет годишна връзка. В началото всичко беше много хубаво, като в приказка. Бях безумно влюбена и това чувство беше споделено. Прекарвах ежедневието с този човек.....Абее много се обичахме! Но последната година много неща се промениха. Променихме се и ние. Той ме обиди без вина и ме излъга. Не мисля, че е толкова важно за какво и защо, защото не бях аз виновна и болката,която ми причини беше огромна. От там нататък последваха купища скандали, разбито доверие и разочарование. Скандалите се увеличиха и на мен ми омръзна всичко това....С всеки изминал скандал болката се увеличаваше, а онази чиста, по детски любов сякаш си отиваше бавно. През това време се опитвах да водя всякакви разговори много пъти, но резултата беше един и същ. Исках да продължа защото обичах това момче, но сякаш не можех. Не мога да опиша колко силни чувства съм изпитала през това време и въпреки всичко съм сигурна, че и това момче изпитваше същото към мен. Изминаха тези 5 години и от 4 месеца го оставих. Оставих го и не мога да ви опиша през колко сълзи ми се молеше и колко часа е стоял пред дома, какво ли не е правил за да не му простя, но болката беше силна. Измина една седмица от тази раздяла и той напук тръгна с друго момиче от същият град. Когато разбрах сърцето ми се разпръсна на хиляди парчета, както и всички мостове рухнаха. Да, оставих го. Но той направи това, което твърдеше,че няма да направи. Нарани ме до болка. Нарани ме дотолкова, че дори и да искам, не мога да му простя.
След тази случка се запознах с едно момче, точно такова каквото търсех - не пие, не пуши, красив е, на моите години, добро момче и свястно. Да, но не е ТОЙ. Сякаш не съм го забравила напълно и не мога да го изтрия.
Излизах няколко пъти с въпросния младеж и съм с много добри впечатления. Този с 5 годишната връзка още ме обича и остави въпросната мацка. Абе обърквацията е голяма. Та не знам кого да избера :((9 Много ми е объркано. Вие какво бихте предпочели да опитате да забравите и да продължите това, което сте започнали или да дадете шанс, колкото и да е трудно на новото момче?? Моля ви за мнение
Кажи за какво сте се карали и какво толкова е направил. Ти най-важното не си казала.
TROLLDADLOLCAKE
11-20-2012, 21:56
Защо да даваш втори шанс на някого , когато друг чака за първи ? И да в интерес на истината сподели какво толкова е направил защото така не можем да преценим ! Относно втория каза че ни пиел и не пушел , има една поговорка - Перфектният мъж не пие , не пуши , не изневерява и не съществува ! Щом въпросният "втори" не пие и не пуши , сама си прави сметка какво остава ! .. Мнението ми се базира на това , което си написала , но мисля че по - скоро самата ти трябва да си дадеш сметка дали да дадеш шанс на бившия или на втория , защото ние не познаваме нито един от двамата и няма как да дадеш коректно мнение .. ! Успех !
prosto_chovek
11-20-2012, 22:42
в случая наистина няма никакво значение за какво са се карали. Важен е фактът и това, което се е случило. Приятелко, хващай се с момчето, което си срещнала. Ако избереш т.нар. ТОЙ, нищо няма да бъде същото, представи си как ще се гледате, като знаете какво се е случило, как след толкова време той е хванал напук друга, как те е лъгал и прочее. То е като да лепиш пръстена ваза с лепило. И като се залепи наново, пак седи грозно, дразни и накрая я прибираш някъде, където да не се вижда или я изхвърляш и си взимаш нова. Не стават така нещата, мисля, че го знаеш. Минало - заминало, не е малко време, ное достатъчно да си си извлякла и достатъчно поуки. Продължи напред, не гледай назад, бъди щастлива с момчето, което си избереш. Помисли си над думите ми. Не си заслужава да се връщаш към нещо старо, което те е наранило. Пожелавам ти щастие и само усмивки.
marin4itu
11-21-2012, 15:59
Ако тръгнеш с новото момче, ще ти е гадно и ще ти е тегаво и в крайна сметка, ще го оставиш и най-вероятно ще се върнеш при бившия..
И всъщност не е задължително да е същото със скандали и караници.. Нещата, с които се срещат хората през живота си, ги променят..
xXxPETYAxXx
11-21-2012, 16:18
Ами за този втория пич си написала, че отговаря на някои твои критерии и има положителни качества, които ти харесваш и цениш, но всъщност нямаш тръпка към него. Не го харесваш, допада ти частично, но никаде не си казала, че имаш по-силни симпатии към него, а просто едва ли не ти е "удобен" или пък "отговарящ на критериите"
За първия пък...не знам ти си решаваш. Категорично не вярвам, че ще се задържите заедно още дълго време, дори и да опитате, но това не пречи да пробвате. Аз просто не вярвам в дългите любовни връзки на тийнове, по-склонна съм да вярам в това, че "любовта трае три години", но все пак ти си знаеш какви са ви чувствата, така че щом искаш, дай шанс на човека. Съгласна съм и с това: "Всеки човек заслужава втори шанс ,но никой трети"
Вие от 13годишни ли сте заедно?! o.O Нали се сещаш, че няма как да си цял живот с това момче, нещата рано или късно са щели да приключат. Щом сте се карали, преживели сте каквото там сте преживели-оставяш го и продължаваш напред. Рано или късно всичко има край, ама това е трудно да се приеме.
А относно новото момче: това "не пие, не пуши" не е критерии. дай си шанс с него, ако го харесваш. Но според мен тряба да си изживееш мъката, да ти отмине болката и да се успокоиш. А когато си готова за нова връзка-тогава.
Не знам как можеш да питаш във форум кой да избереш... казах ти някво лично мнение... не знам как можеш да се влияеш от хора във форум, относно това с кой да ходиш.
mirorforse
11-21-2012, 18:00
Хората са казали, че първата любов не се забравя НИКОГА :) И дори някой ден да се влюбиш в друг, първата ти истинска любов си остава в сърцето ти завинаги. НЕ знам до колко това е вярно :D Just sayin' ..
Иначе, ако лъжата му не е толкова сериозна и 2мата наистина се обичате..може би трябва да му дадеш 2ри шанс. Всеки човек греши sometimes.. :)
Иначе, ако лъжата му не е толкова сериозна и 2мата наистина се обичате..може би трябва да му дадеш 2ри шанс. Всеки човек греши sometimes.. :)
И аз мисля така.
Нали знаеш,няма как хората да са едни и същи,а и ти казваш за другия "Не е ТОЙ".. Никога не се опитвай,в един човек,да намериш друг,от миналото,това е най-голямата грешка на повечето.Всеки е различен.Ако мислиш,че можеш да простиш на бившия си и да започнете от начало,съберете се.Не знам каква е тази негова лъжа,ако е изневяра,наистина е трудно да се прости,но ако мислиш че можеш,дай му още 1 шанс.Вярно,че ако сгреши отново ще си 2 пъти по-наранена,но все пак,човек трябва понякога да рискува.Успех.
broken_angell
11-22-2012, 21:24
аз горе долу се намирам в сходна позиция като твоята
давай смело напред с новото момче щом си го преценила че е добър дай му шанс може нещо хубаво да излезе след време
а и след дълги връзки на хората им е трудно известно време да се откажат от мисълта - той е за мен разбираш ли ме
а ако пък не се получи защото наистина първия е човека върни се при него ако можете да се спогодите след караницата ако не е нещо сериозно