PDA

View Full Version : Протеиновата диета на Пиер Дюкан

tanyadaniel
11-27-2012, 15:16
Надявам се няма такава тема , за да не задръствам форума с едни и същи неща :) Ако има, извинявам се предварително

Ето , не само да критикувам - моето предложение , лично изпитано и от мен 19 - 20 годишна и от майка ми 42 - 3 годишна жена - http://fitnesinstruktor.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D 0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0/ - при по - младите , може да не се прави супер изкъсо , тъй като организмите ни имат нужда от енергия .. НО за 1 седмица макс 2 :

ПЛЮСОВЕТЕ

1. Чувствам се страхотно още след 3тия ден
2. Резултати има още на 2рата седмица
3. Диетата може да се ползва 1 2 месеца , след което да се храните нормално - нали отбелязвам МАКДОНАЛДС и ДЮНЕРИТЕ не ги включвам в нормалното хранене :) и вс четвъртък например да си правите едно пречистване с обезмаслено кисело мляко и след 2 3 месеца при нужда да повторите режима
4.самата диета е направена така , че не само сваля килограми , но и пречиства организма

Минусите и някои решения за тях

1. НИКОГА не си позволявайте да ядете например по 1 кисело мляко на ден - просто започнах да припадам посред нищо и никъде , по никое време - трябва да ядете месо и мляко и проблеми няма да имате с това
2. Ястията са малко капризни понякога - има книга с рецепти на автора измислил диетата , който се интересува може да провери - http://fitnesinstruktor.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D 0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0/ или в интернет - но може и да не се готви пуешка/пилешка шунка и аз го слагам в малко тостерче с кашкавал - става мн вкусно
3. Ако имате възможност - финансова и физическа , отидете при специалист и си направете изследване , от което да разберете кои хранителни групи се смилат бързо от организма ви , и кои не ( Майка ми например не може да смила домати)
4. Както при всяка диета 1вите 3 дни изчезва само водата от тялото , така че не се шашкайте и не започвайте да си позволявате да си похапвате странични неща , ако наистина искате траен резултат
5. Напоследък има някакви подозрения срещу марката КУЛТУРА , която си купувам , че изобщо не са били обезмаслени и т.н. - за това не мога да кажа нищо , но аз няма да спра да си ги купувам , тъй като резултат виждам , но ако искате можете да взимате и обикновени , предполагам , че при по - малки количества , ще има резултат

За по - добри резултати препоръчвам да комбинирате диетата с някакъв вид тренировка

И така .. надявам се , че някой като цяло ще го прочете това , и ще помогна , ако някой има нужда или просто иска да пречисти тялото си
-Вуйчо ми и Вуйна ми свалиха по 10 килограма за около 2 месеца
-Майка ми я прави по 1 месец и аз лично като страничен човек забелязвам разликата

Решението е ваше , надявам се да съм от полза

Hayashi
11-27-2012, 15:24
Тази диета не я ли отрекоха всички като много вредна?

DownloadVirus
11-27-2012, 15:28
Тва е пълна глупост за нетрениращ човек мъж да приема по 240 протеин 80 килограмов както и жена 60 кг 150 белтък без да тренира.То и да тренира пак й е много ! на 60 кг 100 белтък са нормално и то общ- растителен + животински протеин.

tanyadaniel
11-27-2012, 15:54
Ами не знам ти къде ги четеш тези неща , аз работя с примерите около мен - правя я и на себе си , действа , а и аз тренирам доста , а те не тренираха .. как според теб свалиха тези килограми без тренировки , със седене пред телевизора ?

ALetterFromTheSky
11-27-2012, 16:12
Мхм, доооста я поотрекоха даже, че болниците се беха позадръстили от ей такива разбиращи . Аз НЕ се имам въобще за такава, обаче тази диета е пълната измишльотина и , доколкото помня, ти еВаваше майката на редица органи :)

DownloadVirus
11-27-2012, 19:07
Ами не знам ти къде ги четеш тези неща , аз работя с примерите около мен - правя я и на себе си , действа , а и аз тренирам доста , а те не тренираха .. как според теб свалиха тези килограми без тренировки , със седене пред телевизора ?

Чета ги от научните изследвания .. За поддържане на положителен азотен баланс при трениращ е нормално 1,5 грама протеин за мъж,а не 3x . А ако не е трениращ е много по-малко ..

3oPuTy
11-28-2012, 10:15
Някои хора от мързел са готови да си съсипят здравето заради няколко килограма :?
Поне за мен подобни диети като на тоя изрод са точно за мързеливци,които не могат да отделят 1 час за малко тренировки пък било то и в домашни условия ...

FuckingFreak
11-28-2012, 11:36
Чувствай си се добре и идеално, имай си резултати...
само нЕма да се плашиш като си пуснеш изследвания :)

и страшен начин си намерила да се пречистиш - със сухо мляко и маргарин, които приемаш под формата на обожественото обезмаслено кисело мляко.

ALetterFromTheSky
11-28-2012, 13:40
Е, този път съм съгласна изцяло с теб. На външен вид може човек да изглежда добре, слаб, здрав, обаче си пусни една кръв и всичко и ще ти стане лошо .

FuckingFreak
11-28-2012, 13:50
Абсолютно е така.
Казвам го с най-добри намерения, защото от подобно хранене (сиреч високопротеиново) изследванията ми бяха трагедия - лекарите ми казваха, че ако бях продължила още няколко месеца, могло да се стигне до диализа. :)

tanyadaniel
11-28-2012, 16:43
добре , защо нищо ми няма тогава .. ?! пък и тез изследвания , каквито и да си направя съм пушач от 10 години и пия алкохол от 5 примерно ;д .. мн ясно , че ще излезе така ... обсъждала съм диетата с асистентката си по ЕМБРИОЛОГИЯ И ХИСТОЛОГИЯ и тя е каза че ако е балансирана няма проблем

А тогава да ви попитам , някой от вас може ли да каже здравословна диета :) ? Ще кажете зеленчуци ала бала .. ахха с днешните зеленчуци мога да убия човек ако ги хвърля по някой ;) даже доматите ми в хладилника са безвкусни .. всичко което консумираме - КАФЕТА - КОФЕИН колата - КОФЕИН , МИНЕРАЛНАТА ВОДА - тези най - честите неща , всички те са вредни ... не си ли го отгледаш сам , няма начин да знаеш какво ядеш ... така че , ако искаш да спазваш диета и дори да не спазваш диета - храната винаги е вредна =>>> да си направя изследвания - те няма да са кофти от тази диета - ДЮНЕРИ МАКДОНАЛДС макар че ги спрях отдавна са присъствали в менюто ми .. ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ , които си купувам , тъй като само лятото имам възможност да ям домашни зеленчуци - ВСИЧКО , КОЕТО ПИЕМ - с изкл на изворната вода , вс е вредно .. едно нещо с объркано ДНК , като ГМОтата винаги вреди ... няма начин

И не се карам с никой абсолютно , споделям опит , така че не бъдете груби , а ако наистина имате против тази диета и искате да изразите мнение, бъдете аргументирани.. и извода ми до тук е , че при наличнието на ТЮТЮНОПУШЕНЕ - пасивно или активно , АЛКОХОЛ , при някои хора дори НАРКОТИЦИ и цялата тази ХИМИЧНА ХРАНА около нас , мисля че точно този режим ми е най - малкият проблем

tanyadaniel
11-28-2012, 16:45
А другото нещо с мързела е абсолютно вярно - както казах спорта е най - добрата опция ;)

DownloadVirus
11-28-2012, 17:38
ще ме караш да ти търся сега проучванията да видиш колко е нужно за поддържане на положителен азотен баланс при трениращ човек ли? Ако не ти стига думата ми като аргументация ще го направя..

FuckingFreak
11-28-2012, 17:43
Мацка, имам чувството, че си гузна пред себе си и се обясняваш, а реално никой с нищо не те е нападнал. Просто отбелязах как ми се отрази НА МЕН подобно хранене. Не бих повторила. Мил си е моя живот и моето здраве.
Това, че си пушач и пиеш не е никакво оправдание, колко такива хора има, чиято кръвна картина е бетон? Аз познавам поне 3ма, все роднини и близки. Въпросната диета не е балансирана въобще - набиват се само белтъци на яйца, НЕтлъсто месо, обезмаслени млека, и по супена лъжица трици - страшен баланс!
;)
Всеки си носи кръста. Карай и на фотосинтеза, ако те устройва. Аз съм направила своя избор, тъй като видях, че подобни тъпотии не водят до нищо положително.

ALetterFromTheSky
11-28-2012, 17:54
Ахах и другото, което е , преди си бях правила изследвания и не бяха цветущи, а пък маминка да е жива и здрава си хапва постоянно каквото иска , не е хилка, и резултатите й бяха прелест. Така че, авторке, сама си прави изводите и си купувай там обезмаслени щуротии и ходи на извора всеки ден :)

DownloadVirus
11-28-2012, 18:34
Карай и на фотосинтеза, ако те устройва.

http://frognews.bg/news_13651/CHovek_jivee_14_g_na_fotosinteza/

Mladenoff
11-28-2012, 18:46
протеиновата диета с минимално съдържание на въглехидрати и мазнини е най-голямата глупост. не ми се обяснява защо, ти май от дума не разбираш така или иначе.
Без лоши намерения го казвам, разбира се. Спазвай си я диетката със здраве (или не чак толкова).

marilyn
11-28-2012, 18:54
Момичета, НЕ правете тази диета, умолявам ви!!!
Преди няколко години прочетох книгата, впечатлих се и реших да правя диетата. И я правех абсолютно стриктно без никакви нарушения. За 2 месеца освен, че си скъсах нервите да не мога 1 сладолед да изям.. отслабнах 1 кг!!! Майка ми говори с една нейна колежка, която по същото време правеше диетата и тя и мъжа й-отслабнали с по около 10тина кила за същия период. Спрях диетата и започнах да се храня нормално.
След това по някаква телевизия с баща ми хващаме някакво здравно предаване, в което разказват истории на хора, заболели поради тая диета- с болни бъбреци и какво ли не. Оказва се, че тази диета не е толкова универсална, колкото Дюкан ни я описва и има някакъв процент хора, при които не действа- както при мен.
После се поразрових и се оказа, че наистина е вредна и всички лекари я отричат.
Наистина, освен че е гадно да пазиш тая диета, не е и здравословно.
Като се поинформирах повечко съм благодарна, че съм останала здрава след 2 месеца и нещо мъка с тоя "режим"...

Не почвайте диетата, пазете си здравето!

3oPuTy
11-28-2012, 21:59
И не се карам с никой абсолютно , споделям опит , така че не бъдете груби , а ако наистина имате против тази диета и искате да изразите мнение, бъдете аргументирани.. и извода ми до тук е , че при наличнието на ТЮТЮНОПУШЕНЕ - пасивно или активно , АЛКОХОЛ , при някои хора дори НАРКОТИЦИ и цялата тази ХИМИЧНА ХРАНА около нас , мисля че точно този режим ми е най - малкият проблем

Да,но няма нито един производител на цигари или алкохол,който да е изправен пред съда и чийто продукт да е признат от въпросния съд за вреден ...
Няма смисъл да пишеш с главни букви - не сме слепи и можем да четем.Това,че се чудиш как да убедиш себе си (защото нас в никакъв случай няма да успееш),че диетата е страхотна не означава,че трябва да повишаваш тон и да се караш :)
И да,на мнение съм,че тази диета я спазват предимно мързеливи хора или такива,без време за спорт,защото при нея се сваля сравнително по-бързо дори и без физическата активност.

j_adore2
11-29-2012, 05:58
Чух, че съдят Дюкан за тази диета .. Сама си извади изводите.

tanyadaniel
11-29-2012, 07:24
Да,но няма нито един производител на цигари или алкохол,който да е изправен пред съда и чийто продукт да е признат от въпросния съд за вреден ...
Няма смисъл да пишеш с главни букви - не сме слепи и можем да четем.Това,че се чудиш как да убедиш себе си (защото нас в никакъв случай няма да успееш),че диетата е страхотна не означава,че трябва да повишаваш тон и да се караш :)
И да,на мнение съм,че тази диета я спазват предимно мързеливи хора или такива,без време за спорт,защото при нея се сваля сравнително по-бързо дори и без физическата активност.

;д изобщо не се карам ,нито повишавам тон ,нито обеждавам .. явно наистина е различна за различните хора , тъй като аз и моите близки имаме добри резултати .. и явно самите ни организми са си силни ли не знам , защото проблеми нямам .. ще питам още хора , тъй като уча биология и има мн по компетентни и от мен и от вас хора в моя факултет , които ще ми разяснят дали наистина е толкова вредна или просто медицината е индустрия ;)

ALetterFromTheSky
11-29-2012, 08:42
Викаш си в университет, а пишеш Обеждавам, не че нещо :) по темата писах

3oPuTy
11-29-2012, 08:45
Е,дано организма ти наистина да е силен,защото познавам момиче,което след 2 месеца на тая глупава диета вече 4 години не може да спре да ходи по болници и гълта една камара гадости :? И това е човек,чиито изследвания преди диетата бяха на 6+ и най-тежкото й боледуване от както се познаваме (може би 7-8 години) беше един грип в началото.
Ние може да не сме много компетентни,но аз лично не бих спазвала диета на човек,по когото медиите бяха луднали,ежедневно пускаха интервюта с пострадали (пряко или косвено) от "режима му",а накрая дори съда го призна за виновен ... Нещо ми се струва малоумно да вярвам на подобен човек :? Ако това беше единствения начин за сваляне на килограми - окей,може би щях да рискувам при нужда,но в нета има толкова много диети,които са далеч по-разнообразни и леки ...

ALetterFromTheSky
11-29-2012, 08:45
Това , че учиш биология въобще ама въобще не е критерий за каквото и да било. И аз учех, но не се изкарвам баси разбирачката, пишейки некви глупости, на които само аз си вярвам и гледам да опровергая истината

DownloadVirus
11-29-2012, 10:31
тва,че зубриш някъв текст не те прави учен човек..

FuckingFreak
11-29-2012, 12:05
Това, че привидно отвън изглеждаш добре и не те хваща грипа, въобще не значи, че си здрава.
Интересно ми стана, че си се захванала да учиш биология, а същевременно пушиш, пиеш, правиш безсмислени и крайни диети, за които дори необразовани хора като мен знаят малко от малко какво представляват и колко са вредни. Това само говори за теб - пълна несериозност, или поне изводите, които аз си правя на теб, базирани на това, са такива.
Отслабвай си, качвай си, въобще прави каквото ти е кеф- аз мойто "познание" и здраве си го страдам още, ама тъпото е, че разбираш, че нещо не е както трябва, когато се появи проблем, а често тогава вече е късно. Хайде със здраве. :)

ALetterFromTheSky
11-29-2012, 12:07
ама тъпото е, че разбираш, че нещо не е както трябва, когато се появи проблем, а често тогава вече е късно. Хайде със здраве. :)

Дааа... познато.