- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Протеиновата диета на Пиер Дюкан
Надявам се няма такава тема , за да не задръствам форума с едни и същи нещаАко има, извинявам се предварително
Ето , не само да критикувам - моето предложение , лично изпитано и от мен 19 - 20 годишна и от майка ми 42 - 3 годишна жена - http://fitnesinstruktor.com/%D0%BF%D...5%D1%82%D0%B0/ - при по - младите , може да не се прави супер изкъсо , тъй като организмите ни имат нужда от енергия .. НО за 1 седмица макс 2 :
ПЛЮСОВЕТЕ
1. Чувствам се страхотно още след 3тия ден
2. Резултати има още на 2рата седмица
3. Диетата може да се ползва 1 2 месеца , след което да се храните нормално - нали отбелязвам МАКДОНАЛДС и ДЮНЕРИТЕ не ги включвам в нормалното храненеи вс четвъртък например да си правите едно пречистване с обезмаслено кисело мляко и след 2 3 месеца при нужда да повторите режима
4.самата диета е направена така , че не само сваля килограми , но и пречиства организма
Минусите и някои решения за тях
1. НИКОГА не си позволявайте да ядете например по 1 кисело мляко на ден - просто започнах да припадам посред нищо и никъде , по никое време - трябва да ядете месо и мляко и проблеми няма да имате с това
2. Ястията са малко капризни понякога - има книга с рецепти на автора измислил диетата , който се интересува може да провери - http://fitnesinstruktor.com/%D1%80%D...5%D1%82%D0%B0/ или в интернет - но може и да не се готви пуешка/пилешка шунка и аз го слагам в малко тостерче с кашкавал - става мн вкусно
3. Ако имате възможност - финансова и физическа , отидете при специалист и си направете изследване , от което да разберете кои хранителни групи се смилат бързо от организма ви , и кои не ( Майка ми например не може да смила домати)
4. Както при всяка диета 1вите 3 дни изчезва само водата от тялото , така че не се шашкайте и не започвайте да си позволявате да си похапвате странични неща , ако наистина искате траен резултат
5. Напоследък има някакви подозрения срещу марката КУЛТУРА , която си купувам , че изобщо не са били обезмаслени и т.н. - за това не мога да кажа нищо , но аз няма да спра да си ги купувам , тъй като резултат виждам , но ако искате можете да взимате и обикновени , предполагам , че при по - малки количества , ще има резултат
За по - добри резултати препоръчвам да комбинирате диетата с някакъв вид тренировка
И така .. надявам се , че някой като цяло ще го прочете това , и ще помогна , ако някой има нужда или просто иска да пречисти тялото си
-Вуйчо ми и Вуйна ми свалиха по 10 килограма за около 2 месеца
-Майка ми я прави по 1 месец и аз лично като страничен човек забелязвам разликата
Решението е ваше , надявам се да съм от полза
Тази диета не я ли отрекоха всички като много вредна?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Тва е пълна глупост за нетрениращ човек мъж да приема по 240 протеин 80 килограмов както и жена 60 кг 150 белтък без да тренира.То и да тренира пак й е много ! на 60 кг 100 белтък са нормално и то общ- растителен + животински протеин.
Ами не знам ти къде ги четеш тези неща , аз работя с примерите около мен - правя я и на себе си , действа , а и аз тренирам доста , а те не тренираха .. как според теб свалиха тези килограми без тренировки , със седене пред телевизора ?
Мхм, доооста я поотрекоха даже, че болниците се беха позадръстили от ей такива разбиращи . Аз НЕ се имам въобще за такава, обаче тази диета е пълната измишльотина и , доколкото помня, ти еВаваше майката на редица органи![]()
Някои хора от мързел са готови да си съсипят здравето заради няколко килограма
Поне за мен подобни диети като на тоя изрод са точно за мързеливци,които не могат да отделят 1 час за малко тренировки пък било то и в домашни условия ...
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Чувствай си се добре и идеално, имай си резултати...
само нЕма да се плашиш като си пуснеш изследвания
и страшен начин си намерила да се пречистиш - със сухо мляко и маргарин, които приемаш под формата на обожественото обезмаслено кисело мляко.
Последно редактирано от FuckingFreak : 11-28-2012 на 13:07
Е, този път съм съгласна изцяло с теб. На външен вид може човек да изглежда добре, слаб, здрав, обаче си пусни една кръв и всичко и ще ти стане лошо .
Абсолютно е така.
Казвам го с най-добри намерения, защото от подобно хранене (сиреч високопротеиново) изследванията ми бяха трагедия - лекарите ми казваха, че ако бях продължила още няколко месеца, могло да се стигне до диализа.![]()
добре , защо нищо ми няма тогава .. ?! пък и тез изследвания , каквито и да си направя съм пушач от 10 години и пия алкохол от 5 примерно ;д .. мн ясно , че ще излезе така ... обсъждала съм диетата с асистентката си по ЕМБРИОЛОГИЯ И ХИСТОЛОГИЯ и тя е каза че ако е балансирана няма проблем
А тогава да ви попитам , някой от вас може ли да каже здравословна диета? Ще кажете зеленчуци ала бала .. ахха с днешните зеленчуци мога да убия човек ако ги хвърля по някой
даже доматите ми в хладилника са безвкусни .. всичко което консумираме - КАФЕТА - КОФЕИН колата - КОФЕИН , МИНЕРАЛНАТА ВОДА - тези най - честите неща , всички те са вредни ... не си ли го отгледаш сам , няма начин да знаеш какво ядеш ... така че , ако искаш да спазваш диета и дори да не спазваш диета - храната винаги е вредна =>>> да си направя изследвания - те няма да са кофти от тази диета - ДЮНЕРИ МАКДОНАЛДС макар че ги спрях отдавна са присъствали в менюто ми .. ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ , които си купувам , тъй като само лятото имам възможност да ям домашни зеленчуци - ВСИЧКО , КОЕТО ПИЕМ - с изкл на изворната вода , вс е вредно .. едно нещо с объркано ДНК , като ГМОтата винаги вреди ... няма начин
И не се карам с никой абсолютно , споделям опит , така че не бъдете груби , а ако наистина имате против тази диета и искате да изразите мнение, бъдете аргументирани.. и извода ми до тук е , че при наличнието на ТЮТЮНОПУШЕНЕ - пасивно или активно , АЛКОХОЛ , при някои хора дори НАРКОТИЦИ и цялата тази ХИМИЧНА ХРАНА около нас , мисля че точно този режим ми е най - малкият проблем
А другото нещо с мързела е абсолютно вярно - както казах спорта е най - добрата опция![]()
ще ме караш да ти търся сега проучванията да видиш колко е нужно за поддържане на положителен азотен баланс при трениращ човек ли? Ако не ти стига думата ми като аргументация ще го направя..
Мацка, имам чувството, че си гузна пред себе си и се обясняваш, а реално никой с нищо не те е нападнал. Просто отбелязах как ми се отрази НА МЕН подобно хранене. Не бих повторила. Мил си е моя живот и моето здраве.
Това, че си пушач и пиеш не е никакво оправдание, колко такива хора има, чиято кръвна картина е бетон? Аз познавам поне 3ма, все роднини и близки. Въпросната диета не е балансирана въобще - набиват се само белтъци на яйца, НЕтлъсто месо, обезмаслени млека, и по супена лъжица трици - страшен баланс!
![]()
Всеки си носи кръста. Карай и на фотосинтеза, ако те устройва. Аз съм направила своя избор, тъй като видях, че подобни тъпотии не водят до нищо положително.
Ахах и другото, което е , преди си бях правила изследвания и не бяха цветущи, а пък маминка да е жива и здрава си хапва постоянно каквото иска , не е хилка, и резултатите й бяха прелест. Така че, авторке, сама си прави изводите и си купувай там обезмаслени щуротии и ходи на извора всеки ден![]()
протеиновата диета с минимално съдържание на въглехидрати и мазнини е най-голямата глупост. не ми се обяснява защо, ти май от дума не разбираш така или иначе.
Без лоши намерения го казвам, разбира се. Спазвай си я диетката със здраве (или не чак толкова).
Момичета, НЕ правете тази диета, умолявам ви!!!
Преди няколко години прочетох книгата, впечатлих се и реших да правя диетата. И я правех абсолютно стриктно без никакви нарушения. За 2 месеца освен, че си скъсах нервите да не мога 1 сладолед да изям.. отслабнах 1 кг!!! Майка ми говори с една нейна колежка, която по същото време правеше диетата и тя и мъжа й-отслабнали с по около 10тина кила за същия период. Спрях диетата и започнах да се храня нормално.
След това по някаква телевизия с баща ми хващаме някакво здравно предаване, в което разказват истории на хора, заболели поради тая диета- с болни бъбреци и какво ли не. Оказва се, че тази диета не е толкова универсална, колкото Дюкан ни я описва и има някакъв процент хора, при които не действа- както при мен.
После се поразрових и се оказа, че наистина е вредна и всички лекари я отричат.
Наистина, освен че е гадно да пазиш тая диета, не е и здравословно.
Като се поинформирах повечко съм благодарна, че съм останала здрава след 2 месеца и нещо мъка с тоя "режим"...
Не почвайте диетата, пазете си здравето!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Да,но няма нито един производител на цигари или алкохол,който да е изправен пред съда и чийто продукт да е признат от въпросния съд за вреден ...
Няма смисъл да пишеш с главни букви - не сме слепи и можем да четем.Това,че се чудиш как да убедиш себе си (защото нас в никакъв случай няма да успееш),че диетата е страхотна не означава,че трябва да повишаваш тон и да се караш![]()
И да,на мнение съм,че тази диета я спазват предимно мързеливи хора или такива,без време за спорт,защото при нея се сваля сравнително по-бързо дори и без физическата активност.
Чух, че съдят Дюкан за тази диета .. Сама си извади изводите.
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
;д изобщо не се карам ,нито повишавам тон ,нито обеждавам .. явно наистина е различна за различните хора , тъй като аз и моите близки имаме добри резултати .. и явно самите ни организми са си силни ли не знам , защото проблеми нямам .. ще питам още хора , тъй като уча биология и има мн по компетентни и от мен и от вас хора в моя факултет , които ще ми разяснят дали наистина е толкова вредна или просто медицината е индустрия![]()
Викаш си в университет, а пишеш Обеждавам, не че нещопо темата писах
Е,дано организма ти наистина да е силен,защото познавам момиче,което след 2 месеца на тая глупава диета вече 4 години не може да спре да ходи по болници и гълта една камара гадостиИ това е човек,чиито изследвания преди диетата бяха на 6+ и най-тежкото й боледуване от както се познаваме (може би 7-8 години) беше един грип в началото.
Ние може да не сме много компетентни,но аз лично не бих спазвала диета на човек,по когото медиите бяха луднали,ежедневно пускаха интервюта с пострадали (пряко или косвено) от "режима му",а накрая дори съда го призна за виновен ... Нещо ми се струва малоумно да вярвам на подобен човекАко това беше единствения начин за сваляне на килограми - окей,може би щях да рискувам при нужда,но в нета има толкова много диети,които са далеч по-разнообразни и леки ...
Това , че учиш биология въобще ама въобще не е критерий за каквото и да било. И аз учех, но не се изкарвам баси разбирачката, пишейки некви глупости, на които само аз си вярвам и гледам да опровергая истината
тва,че зубриш някъв текст не те прави учен човек..