View Full Version : За или против легализирането на марихуанта
DoctorSatan666
03-21-2013, 19:35
По темата : Който не е опитвал марихуана, не мисля че може да се изказва за нея, тъй като няма никаква представа за реалното и действие в личен план (а и в обществен). Това че не е опитвал, но си позволява да спори, показва само че е ограничен откъм знания, но не и откъм спорене - което автоматично го превръща в идиот. Подобни закърнели мозъци могат само да мултиплицират чужди думи и псевдо-аргументи, който са приели за своя позиция."СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ОБАЧЕ" тази позиция е в резонанс със общия им светоглед - единия е псевдо-морален идиот(haritov), пък другия още по-малоумен, захлупен християнин(defender) - кой друг освен тях би имал нужда да плюе по тревата? Затова е цялото спорене на тези два индивида - да се борят за каузите на малките си истини и позиции, понеже без тях, остават като "голия цар".Още по-смешно пък е че се изказват за евентуалните вреди върху народа, все едно наистина им пука за хората... Естествено "пукането за хората" е част от изживяването им като морални... но е само дотам - колкото да спорят. Колкото за едното изживяване...
Или иначе казано...
Това сега е тема за stoner музика...
http://www.youtube.com/watch?v=KcY3UF6_IaM
По темата : Който не е опитвал марихуана, не мисля че може да се изказва за нея, тъй като няма никаква представа за реалното и действие в личен план (а и в обществен). Това че не е опитвал, но си позволява да спори, показва само че е ограничен откъм знания, но не и откъм спорене - което автоматично го превръща в идиот. Подобни закърнели мозъци могат само да мултиплицират чужди думи и псевдо-аргументи, който са приели за своя позиция."СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ОБАЧЕ" тази позиция е в резонанс със общия им светоглед - единия е псевдо-морален идиот(haritov), пък другия още по-малоумен, захлупен християнин(defender) - кой друг освен тях би имал нужда да плюе по тревата? Затова е цялото спорене на тези два индивида - да се борят за каузите на малките си истини и позиции, понеже без тях, остават като "голия цар".Още по-смешно пък е че се изказват за евентуалните вреди върху народа, все едно наистина им пука за хората... Естествено "пукането за хората" е част от изживяването им като морални... но е само дотам - колкото да спорят. Колкото за едното изживяване...
Или иначе казано...
Това сега е тема за stoner музика...
http://www.youtube.com/watch?v=KcY3UF6_IaM
добре де пич папагализма е рядко заболяване
ти си уникален казвам ти продължавай да си обиждаш не ми пречиш там е въпроса че това което ти го казах са го казали хора много по-умни от теб който си много над моето ниво
но какво ли знаят учените които мисля като мен ние сме пълни идиоти не сме като теб
ти си много над нас
тия професорчета цял живот зубрят и не могат да достигнат твоите умозаключения наистина твоя мозък има съвсем друг акъл от техния че и от моя както казах ти си на друго ниво което аз няма как да бъда
лошото е че аз се аргументирам а ти си говориш твоите тези които са недоказани което те прави автоматично некопемтентен но все пак аз не съм на твоето ниво което те прави автоматично прав
и още нещо замисли се за да е забранена в толкова много страни явно има защо
и иди да спориш с майки на наркомани за тревата или направо накарай баща ти да изпушите по една ти умно момче ще успееш не си като другите пубери които са видяли всичко
пафкай си тревица после не аз ще съжалявам
defender
03-21-2013, 20:09
^
^
как да не го заобичаш................ :))
^
^
как да не го заобичаш................ :))
брат ми като го видя изяви желание да учи това момче се грижи за поколенията
defender
03-21-2013, 20:15
^
да не мислиш че на него му пука какво говорим - сега сигурно ни се хили пред монитора................ докато си бърка в носа.
^
да не мислиш че на него му пука какво говорим - сега ни се хили пред монитора................
има самочувствие момчето жалко че няма казарма като се събуди няколко дена с главата към пода и крака сочещи тавана ще се оправи
DoctorSatan666
03-21-2013, 20:41
Реакциите си оставете за себе си, все пак те са си само ваши. Но да преплитате между тях и опити за аргументация е просто смешно. По въпросът за тревата вече достатъчно се изписа, и за, и против . Грешката е че тия които са против, първо са се намерили в някаква позиция, пък чак после си скалъпват аргументите - тоест слагат каруцата пред коня. Същото го има и в другия лагер. Даването на доводи за това дали тревата е вредна или полезна, няма нищо общо с пушенето на трева. Пушенето на трева си е пушене на трева - има си съответните ефекти, както физиологични, така и психологични. Оттам нататък всеки си прави избора. Но вие двамата давате аргументи без да сте запознати, аргументите ви са смешни, изобщо не сте пушили, haritov пише като 14 годишен първосигнален пубер, дефендър пък пише в гугъл "Тревата е вредна" и първата статия, която му излезе (От БГ мама, здраве.ком и т.н.) я поства тук, с претенцията че е истина. Нямате абсолютно никаква представа за наркотичната култура, тя изобщо не ви засяга дори, още по-малко пък аргументите ви ще я засегнат .... Така че единствената причина дефакто да пишете тук е да защитите жалкия си консерватизъм.
http://www.youtube.com/watch?v=FcYTmICY1yg
defender
03-21-2013, 20:46
всъщност аз досега не съм написал истинските си аргументи срещу тревата ................... и говорих най-вече светски
а и всъщност единствената ви ваша основателна причина за тревата беше че щом алкохола е разрешен, значи и тревата трябва да е разрешена.......... и само това се повтаряше през два поста.
DoctorSatan666
03-21-2013, 20:47
има самочувствие момчето жалко че няма казарма като се събуди няколко дена с главата към пода и крака сочещи тавана ще се оправи
Ситуациите не ме променят, даже е тъкмо обратното. Но за "реагиращите" хора, тези приказки вероятно имат стойност.
всъщност аз досега не съм написал истинските си аргументи срещу тревата ................... но се опитах да говоря по светски.
Представям си истинските какви си....
Ситуациите не ме променят, даже е тъкмо обратното. Но за "реагиращите" хора, тези приказки вероятно имат стойност.
Представям си истинските какви си....
и като 5г да пиша пиша стойностни неща
и повярвай ми там ще се оправиш набързо такива като тебе дето много се смеят набързо си слагат усмивката в джоба 50 пъти
defender
03-21-2013, 20:53
докторе кажи имаш ли самочувствие уе и също кажи на бързо какво мислиш за казармата............ за това май не си говорил нищо още
DoctorSatan666
03-21-2013, 21:11
Поздрав.
http://www.youtube.com/watch?v=uN0yI-ambNY
defender
03-21-2013, 21:26
хихи
http://vbox7.com/play:d283ee54
Aeternal
03-22-2013, 06:38
Оправиха тревата, дето не са я виждали. Ся оправете и казармата... дето и нея не сте я виждали.
Бахти имбецилите.
DoctorSatan666
03-22-2013, 10:42
хихи
Ахахаххахаха.........
хихи
xD
defender
03-22-2013, 11:36
"Който без надлежно разрешително произведе, преработи, придобие или държи наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение, или разпространява наркотични вещества или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества или техни аналози – с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева, а за рискови наркотични вещества или техни аналози – с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева…."
"Който без надлежно разрешително придобие или държи наркотични вещества или техни аналози, се наказва:
1. за високорискови наркотични вещества или техни аналози – с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева;"
"(1) Който склонява или подпомага другиго към употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода от една до осем години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
(2) Когато деянието по ал. 1 е извършено:
1. по отношение на малолетен, непълнолетен или невменяем;
2. по отношение на повече от две лица;
3. от лекар, фармацевт, възпитател, преподавател, ръководител на учебно заведение или длъжностно лице в местата за лишаване от свобода при или по повод изпълнение на службата му;
4. на публично място;
5. чрез средствата за масово осведомяване;"
"Който засява или отглежда растения от опиев мак и кокаинов храст или растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева."
:D
Има и още глоби за по-големи количества.
В практиката делата за:
"Който без надлежно разрешително придобие или държи наркотични вещества или техни аналози, се наказва:
1. за високорискови наркотични вещества или техни аналози – с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева;"
често се отсъждат като маловажни, ма пак са ядове.
defender
03-22-2013, 12:29
като маловажни, ма пак са ядове.
с толкова ядове, тая цигара ще ви излезе през гъзо ..................... предлагам да пиете чай и айрян. ........................ за доктора ефекта ще е същия - "всичко е в главата" нали така каза бе докторе.
DoctorSatan666
03-22-2013, 14:01
с толкова ядове, тая цигара ще ви излезе през гъзо ..................... предлагам да пиете чай и айрян. ........................ за доктора ефекта ще е същия - "всичко е в главата" нали така каза бе докторе.
При всеки тревата има различни ефекти, и се пуши заради различни мотиви. Да казвам моите мотиви и ефекти като доказателство за едно или друго нещо, би било тъпо, понеже при всеки е различно - според самия него. Аз като се напуша "виждам" доста различни "неща" от връстниците си - това е именно заради принципа на съответствието, който няма изключения.
ПС:
http://www.youtube.com/watch?v=Vgn9QU60jcA
Ма аз пия айрян всеки ден на обед. Чая го пуша. :D :D
defender
03-22-2013, 14:29
а не мислите ли, че тревопопушачите са много лесни за манипулация и конспирация ...........
а не мислите ли, че тревопопушачите са много лесни за манипулация и конспирация ...........
Колкото всеки друг човек. Винаги има за какво да закачиш някой, че да го манипулираш. Пол, раса, навици, убеждения, секс, секс, секс, пари, близки, т.н.
defender
03-22-2013, 14:54
ок, браво .......................... но това не значи ли, че за тебе няма проблем да има и още едно или още 10 неща за който да можеш да закачиш някой, всъщност изпадане в някакво безхаберие и леност. ................... просто заспиваш и да става каквото ще, само да има да си павкам ..................... и никаква съпротива или пък загриженост за малки деца или общество.
т.е. няма проблем държавата да се остави на пълен самотек..................... така ли излиза.
Единственият начин да се предпазиш от манипулация е да бъдеш информиран. В противен случай, колкото и да аскетстваш, ще си потенциална жертва.
defender
03-22-2013, 15:25
ами ти си информиран, че марихуаната има лоши последствия, но си готов да я легализираш.
все едно нападат ни терористи и ти се показваш по телевизията и казваш, "абе щом има алкохол, които причинява болести и смърт, нека да има и терористи" ...................... и народа ти ръкопляска във възторг.
сега идва един терорист във форума и почва да ти развива точно същите оправдания, с които ти искаш да се легализира тревата .................... ама същите....................... какво ще му кажеш.
Щях да съм манипулиран, ако направя избор, който всъщност не искам. А аз съвсем съзнателно подкрепям легализацията.
Аз подкрепям и евтаназията при хора без психични увреждания и навършили пълнолетие.
Да не говорим, че "лоши" последствия са според някаква социална конвенция за добро и лошо.
defender
03-22-2013, 18:55
Да не говорим, че "лоши" последствия са според някаква социална конвенция за добро и лошо.
ааа, толко готино си говорихме, че забравих, че ти беше атеист,
Aeternal
03-22-2013, 19:43
ааа, толко готино си говорихме, че забравих, че ти беше атеист,
Казваш го, все едно е лошо нещо...
все едно нападат ни терористи и ти се показваш по телевизията и казваш, "абе щом има алкохол, които причинява болести и смърт, нека да има и терористи" ...................... и народа ти ръкопляска във възторг.
сега идва един терорист във форума и почва да ти развива точно същите оправдания, с които ти искаш да се легализира тревата .................... ама същите....................... какво ще му кажеш.
Не е същото, разбира се. Ако лишаваш някого от живот или свобода, или каквато форма на тероризъм си представяш, нарушаваш човешките права на някой друг. Освен, ако не си изпълнител на тежка наказателна присъда, но тогава въпроса се простира до "кое деяние дава правото да наказваме някого по този начин?" При нас смъртна присъда няма, но както в държава като нашата, така и в държави, където съществува такава мярка, са ясно дефинирани престъпленията, които водят до съответните последствия. И дискусията се измества до коментирането на даденото престъпление.
Както и да е, съществената разлика е, че защитавам легализация на марихуаната, която няма да дава право на пушачите да нарушават правата на непушачите.
Да не говорим, че повечето от критиките на легализацията бяха, че въпреки закона, няма да може да работи регулаторния орган, който да следи спазването му. Тоест, едно адекватно сравнение ще е забрана на продаването на кухненски ножове, тъй като могат да насърчат тероризма.
Колкото до изказването ми за лошото и доброто, не влагах смисъла, който изтълкува. Имах предвид, че има разлика в това, което ние смятаме за лошо и това, което закона смята за лошо. А ако трябваше по-добре да го формулирам, не всяко лошо е незаконно. Пример за това е псуването и говоренето зад нечий гръб.
defender
03-25-2013, 21:08
Колкото до изказването ми за лошото и доброто, не влагах смисъла, който изтълкува. Имах предвид, че има разлика в това, което ние смятаме за лошо и това, което закона смята за лошо. А ако трябваше по-добре да го формулирам, не всяко лошо е незаконно. Пример за това е псуването и говоренето зад нечий гръб.
може да има само един единствен критерии за добро и зло (всички го знаем) ....................... а всичко друго са доктори-сатановци във философска безтегловност.
ПП: израза "доктори-сатанавци" не е насочен към нашия мил, заслужил форумен деец Доктор Сатан.............. просто израза ми стана нарицателен и затова го използвам.
DoctorSatan666
03-25-2013, 21:35
ПП: израза "доктори-сатанавци" не е насочен към нашия мил, заслужил форумен деец Доктор Сатан.............. просто израза ми стана нарицателен и затова го използвам.
Сигурен съм че е пълно с такива като мен...
defender
03-25-2013, 21:43
докторе, кажи някакво философско течение , което се доближава до твоята философия............... че не мога да открия към какво се доближава.
ПП: искам и аз да се слея с нищото и от там на спокойствие да хвърлям съвети, философии и квалификации върху останалите.................... и едновременно с това да не бъда личност.
може да има само един единствен критерии за добро и зло (всички го знаем) ....................... а всичко друго са доктори-сатановци във философска безтегловност.
Тва е за долния раздел. В случая хората, пишещи закона, не споделят точно твоите виждания.
darkPaladin
03-26-2013, 09:06
тука единствените които искат легализация са някви тревомани дето искат никой да не им пречи да си пафкат
не разбирам кво толкова спорите с тях
тука единствените които искат легализация са някви тревомани дето искат никой да не им пречи да си пафкат
И тва какъв проблем представлява точно?
darkPaladin
03-26-2013, 09:28
И тва какъв проблем представлява точно?
хора като тебе са проблема
в момента разправяш на деца колко е полезна марихуаната и ги караш да си дърпат
хора като тебе са проблема
в момента разправяш на деца колко е полезна марихуаната и ги караш да си дърпат
Айде да не ми слагаш думи в устата, а? Нито съм казвал, че е полезна за деца, нито съм карал някого да прави каквото и да било. А това, че те на своя глава ще го правят, не е проблем в говоренето, а в контрола. Така че не ми вменявай отговорност. Имам свобода на словото, затова си изказвам мнението. Имам право и да протестирам също, така че и това мога да упражня.
И тъй като децата така или иначе пушат, със и без да приказвам, поне да бъдат информирани.
darkPaladin
03-26-2013, 09:45
Айде да не ми слагаш думи в устата, а? Нито съм казвал, че е полезна за деца, нито съм карал някого да прави каквото и да било. А това, че те на своя глава ще го правят, не е проблем в говоренето, а в контрола. Така че не ми вменявай отговорност. Имам свобода на словото, затова си изказвам мнението. Имам право и да протестирам също, така че и това мога да упражня.
И тъй като децата така или иначе пушат, със и без да приказвам, поне да бъдат информирани.
ами говорейки колко е безвредна в тийн форум какво мислиш че правиш?
и ти преди да си пропушил мама и тате позволиха ли ти? пита ли чичко полицай дали може?
колко тона литература прочете преди да пафкаш?
defender
03-26-2013, 10:27
Тва е за долния раздел. В случая хората, пишещи закона, не споделят точно твоите виждания.
а щом твоите критерии за добро и лошо не са според някаква "социална конвенция" и не са и според християнството тогава какви са. И всички останали хора и законите трябва да бъдат според някакви твои критерии за добро и лошо - така ли.
Определено твоят критерии е най-миродавен - когато пишат конституцията на България трябва отгоре да напишат с големи букви - "Конституция според критериите на Чачо пича.
ами говорейки колко е безвредна в тийн форум какво мислиш че правиш?
и ти преди да си пропушил мама и тате позволиха ли ти? пита ли чичко полицай дали може?
колко тона литература прочете преди да пафкаш?
Абе човек, не казвам, че е безвредна. А дечицата покрай тебе питат ли чичко полицай дали могат да си купят патронче водка и споделят ли с техните? Пак казвам, като си толкова загрижен за децата, иди протестирай за криминализация на алкохола и тютюна. Няма и да мръднеш от стола.
Другото е, че малките тревоманчета са сред най-безобидния тип наркомани. Иди пред детските дискотеки да видиш кво правят дечурлигата на алкохол и амфети. Редовни мелета в подлеза на НДК, ей тва правят. Ми като са решили, че ще се друсат, по-добре да е с коз.
Колкото до мен, аз си почнах достатъчно късно, че да не искам разрешение от родителски тела за каквото и да било, но въпреки това майка знае, че употребявам. По тревата ме зариби един авер от горните курсове в МУ. Баща му е лекар, с него са говорили на дълго и на широко за влиянието на марихуаната. Повечето от информацията ми идва от него, макар че се рових в разни сайтове и попрочетох както известно количество неформални изложения по темата, така и няколко изследвания. Не мисля, че съм капацитет, особено що се касае до медицинския аспект, но имам известна информация. Доста повече, отколкото имам за другите наркотици, които употребявам - цигарите особено. Познавам доста хора, които пушат и почти всички (казвам почти, тъй като нямам впечатление за всеки един) си знаят рисковете.
Да се върнем на децата. Ще разберат от мен и ще изтичат да си вземат един джойнт. А ако не съм аз да приказвам, ще разберат от съученика им дилър, който направо ще им я бутне в устата на някой купон и ще каже "глей колко е яко". Тъй като пак ми прехвърли отговорността, че говоря на дечурлигата, макар и да нямам такава, заявявам в прав текст:
-Не пушете преди да сте се развили, щото можете да си съсипете живота. Харчите парите на мама и тати, не е редно да хвърляте техните пари за трева. Тревата може да си направи гавра с теб, като те депресира, демотивира и ти съсипве умствения потенциал. Затова се чакат няколко години. После си устройваш живота, образоваш се, намираш си работа, обвързваш се с някого, свикваш на по-тежкия ритъм на живот и е по-вероятно да си свикнал да се справяш с тежки ситуации, затова ще си подготвен и за коза. Станете самостоятелни и тогава вземете решението за себе си. Това е разумно пушене, така че ако ще пушите, пушете разумно! Не приканвам никой да пафка трева, но и не спирам никой пълнолетен. И не се предавайте пред тъпи закони.
Ето, уважихме децата. Можем ли да се върнем на темата, щото ни чакат икономическата, медицинската и правната дискусия?
Абе да ви клецам и наркотиците умрели, вземете се напийте, къде къде по-добре е от тези друсалки, занимавате се с простотии !
а щом твоите критерии за добро и лошо не са според някаква "социална конвенция" и не са и според християнството тогава какви са. И всички останали хора и законите трябва да бъдат според някакви твои критерии за добро и лошо - така ли.
Определено твоят критерии е най-миродавен - когато пишат конституцията на България трябва отгоре да напишат с големи букви - "Конституция според критериите на Чачо пича.
Ма аз моите не ги намесвам. Тва е съвсем отделна тема. Единствено се опитвам да тълкувам вече наложените. Тоест, споря, че не може едно нещо да е едновременно добро и лошо. Да споменавам ли пак алкохола и тревата, щото се отегчих?
Абе да ви клецам и наркотиците умрели, вземете се напийте, къде къде по-добре е от тези друсалки, занимавате се с простотии !
Ето и алкохолното друже, който ми потвърждава думите със завидната си култура.
defender
03-26-2013, 10:42
Тоест, споря, че не може едно нещо да е едновременно добро и лошо.
напротив, може да бъде добро или лошо в зависимост как се използва - ако тревата се ползва за медицински цели не е лошо, ако се ползва просто за сладострастие е лошо и други примери.
ПП: А камо ли тревата да ти стане основа на философията ти на живот както при доктора (за който тревата е стимул и източник на философски възгледи и светоглед) тука вече направо може да говорим за нещо като секта и култ.
darkPaladin
03-26-2013, 10:42
Другото е, че малките тревоманчета са сред най-безобидния тип наркомани. Иди пред детските дискотеки да видиш кво правят дечурлигата на алкохол и амфети. Редовни мелета в подлеза на НДК, ей тва правят. Ми като са решили, че ще се друсат, по-добре да е с коз.
е тва е единственото смислено нещо дето каза тия деца си имат пълен достъп до марихуана и наркотици взимат и никой не ги спира и това са деца
и я ми кажи това харесва ли ти?
ако се ползва за сладострастие е лошо и т.н
Колко лошо е тва сладострастие? Години затвор и хилядарки левове? Щото като разгледаме сладокусничеството при ГМО храните, там нещата не стоят така, нали? Никой не ме наказва за чревоугодничество.
И да не отиваме в общите приказки. Като казах, че едно нещо не може да е едновременно добро и лошо, тъй като го ползваш за заместител на позволено и забранено ("не бива да се легализира тревата, защото е лоша"), говорех за алкохола и коза. Не според моите разбирания, а според закона, едното е добро, а другото лошо, не е ли тъй? Щото консумацията на алкохол си е чиста проба сладострастие. Никой не го ползва за медицински цели.
Ако коментирахме моите разбирания, щяхме да говорим за легализация и на тежките дроги - хероин, лепило, кодеин и евтаназия. Не, че ще употребявам, но според моите разбирания, всеки може да прави квото иска със себе си. Тоест дискусията щеше да стигне до въпроса за евтаназията, както споменах по-горе. Така че досега съм се старал да влагам минимална доза от убежденията ми.
defender
03-26-2013, 10:53
^
ами така е, дето се вика света е потънал в зло, но това не означава че трябва да го поощряваме.
darkPaladin
03-26-2013, 10:56
Колко лошо е тва сладострастие? Години затвор и хилядарки левове? Щото като разгледаме сладокусничеството при ГМО храните, там нещата не стоят така, нали? Никой не ме наказва за чревоугодничество.
И да не отиваме в общите приказки. Като казах, че едно нещо не може да е едновременно добро и лошо, тъй като го ползваш за заместител на позволено и забранено ("не бива да се легализира тревата, защото е лоша"), говорех за алкохола и коза. Не според моите разбирания, а според закона, едното е добро, а другото лошо, не е ли тъй? Щото консумацията на алкохол си е чиста проба сладострастие. Никой не го ползва за медицински цели.
Ако коментирахме моите разбирания, щяхме да говорим за легализация и на тежките дроги - хероин, лепило, кодеин и евтаназия. Не, че ще употребявам, но според моите разбирания, всеки може да прави квото иска със себе си. Тоест дискусията щеше да стигне до въпроса за евтаназията, както споменах по-горе. Така че досега съм се старал да влагам минимална доза от убежденията ми.
ти от кво си болен бе медицинска цел?
от кво са болни другите като тебе?
от наркомания ето от кво сте болни
кви гмо ммо тмо и тн ми пишеш на тебе ще ти дреме повече ако има гмо трева не дали пипера който ядеш е гмо
я ми кажи ква е тая тежка дрога евтаназия? кво съдържа имам у нас ц300 нарко дилър ли съм?
и спирта нали е алкохол бе умник
defender
03-26-2013, 10:57
ами добре, нека всеки да прави каквото си иска, стига това да не оказва косвено лоши последици и върху останалите хора.
евтаназия - а ти ли ще си този, който ще ефтаназира хората (т.е. да ги убива) като си пожелаят.
Обажда ти се по телефона и ти казва: "Чачо ела да ме евтанизираш уе".................... професия ефтаназатор.
ПП: А кой ще решава кой е "достоен" за евтаназия и кой не е "достоен". ....................... особено след като ти не вярваш в критериите за добро или лошо на "социалната конвенция" ................... Кой ще заема мястото на Бог в цялата работа.
е тва е единственото смислено нещо дето каза тия деца си имат пълен достъп до марихуана и наркотици взимат и никой не ги спира и това са деца
и я ми кажи това харесва ли ти?
А на теб харесва ли ти това, че децата пушат цигари в пъти повече, отколкото трева? Тва не е станало, щото някой е говорил във форумите, че е полезно пушенето на цигари.
Мен не ме кефи тва, че децата имат лесен достъп до дрога. Но още по-малко ме кефи, че децата стават дилъри. Че ги ловят и че им ебават животите за едната детска глупост. Не ме кефи тва, че освен че пушат коз, го пушат друсан, щото дилърите слагат квото си искат в него. Не ме кефи, че им взимат всичките джобни, щото на черния пазар си продават квото искат, колкото искат, за колкото искат. Не ме кефи, че друсат амфети, пико и се напиват, спукват се от бой, вандалстват и свършват в изтрезвителното, болницата или под земята.
Просто намирам марихуаната за по-малкото зло и мисля, че евентуална легализация няма да олесни достъпа до тревата, но дори и да го направи, ще смени по-вредни модерни наркотици, с по-безвреден. А на полицията ще е по-лесно да хванат виновния продавач, отколкото виновния дилър.
ти от кво си болен бе медицинска цел?
Аз не пуша с медицинска цел. Има хора, на които ще им е от полза обаче. Не виждам кво общо имам с тях?
от наркомания ето от кво сте болни
Кое точно те притеснява в това? Че съм пристрастен към марихуаната, колкото съм пристрастен към игрите, форума и цигарите ли? Че не ми се отразява негативно на живота ли? Наркоман съм, но това не ме обижда, това си е мой избор. Ти обаче говориш ли същото за алкохолиците? Обясняваш ли им на тия, дето се събират с приятели да пият по една ракия, че са наркомани? От разум или от емоции ти изхождат приказките?
кви гмо ммо тмо и тн ми пишеш на тебе ще ти дреме повече ако има гмо трева не дали пипера който ядеш е гмо
Много добре знам за кое, колко ми дреме. Ще ми дреме и за двете. И както съм правил винаги, като влеза в магазина си избирам какво да си купя.
я ми кажи ква е тая тежка дрога евтаназия? кво съдържа имам у нас ц300 нарко дилър ли съм?
Евтаназия и легализация на тежките наркотици - две отделни неща. Пък и тва беше толкова странично.
и спирта нали е алкохол бе умник
Тва го казваш във връзка с медицинската употреба ли? Тогава кво ме питаш от кво съм болен, че да пуша? Както алкохолът се ползва за удоволствие, и с лечебни цели, така може и марихуаната.
И, пич, аз може да съм наркоман, ма ти си агресивният в случая. После си ме коментирай, че съм опасен за децата.
darkPaladin
03-26-2013, 12:32
А на теб харесва ли ти това, че децата пушат цигари в пъти повече, отколкото трева? Тва не е станало, щото някой е говорил във форумите, че е полезно пушенето на цигари.
Мен не ме кефи тва, че децата имат лесен достъп до дрога. Но още по-малко ме кефи, че децата стават дилъри. Че ги ловят и че им ебават животите за едната детска глупост. Не ме кефи тва, че освен че пушат коз, го пушат друсан, щото дилърите слагат квото си искат в него. Не ме кефи, че им взимат всичките джобни, щото на черния пазар си продават квото искат, колкото искат, за колкото искат. Не ме кефи, че друсат амфети, пико и се напиват, спукват се от бой, вандалстват и свършват в изтрезвителното, болницата или под земята.
Просто намирам марихуаната за по-малкото зло и мисля, че евентуална легализация няма да олесни достъпа до тревата, но дори и да го направи, ще смени по-вредни модерни наркотици, с по-безвреден. А на полицията ще е по-лесно да хванат виновния продавач, отколкото виновния дилър.
цигарите не ти оказват влияние на преценката
наркотика си е наркотик и е най-добре да го няма вместо да избираме кой е по-безвреден
а ти говориш такива глупости че думи нямам
аз съм на мнение че като върнат тухларните и такива като тебе ги пратят там да за един два месеца много бързо ще решим проблема
darkPaladin
03-26-2013, 12:36
Аз не пуша с медицинска цел. Има хора, на които ще им е от полза обаче. Не виждам кво общо имам с тях?
Кое точно те притеснява в това? Че съм пристрастен към марихуаната, колкото съм пристрастен към игрите, форума и цигарите ли? Че не ми се отразява негативно на живота ли? Наркоман съм, но това не ме обижда, това си е мой избор. Ти обаче говориш ли същото за алкохолиците? Обясняваш ли им на тия, дето се събират с приятели да пият по една ракия, че са наркомани? От разум или от емоции ти изхождат приказките?
Много добре знам за кое, колко ми дреме. Ще ми дреме и за двете. И както съм правил винаги, като влеза в магазина си избирам какво да си купя.
Евтаназия и легализация на тежките наркотици - две отделни неща. Пък и тва беше толкова странично.
Тва го казваш във връзка с медицинската употреба ли? Тогава кво ме питаш от кво съм болен, че да пуша? Както алкохолът се ползва за удоволствие, и с лечебни цели, така може и марихуаната.
И, пич, аз може да съм наркоман, ма ти си агресивният в случая. После си ме коментирай, че съм опасен за децата.
иди да учиш само трева ти е в акъла
ти си толкова глупав че думи нямам трий поста ако можеш че се излагаш
не използвай думи чието значение не знаеш защото аз съм прилагал евтаназия много пъти и знам не само тълковното значение на някои думи но ги използвам и в практиката
запознай се и с термина наркоза виж кога един пациент е подложен на наркоза и тогава ми говори за лечебна цел
Нека хората преценят кой се излага, оставям си мнението.
А с теб е очевидно, че на един език не можем да говорим, така че дотука ни беше разговора.
darkPaladin
03-26-2013, 12:41
Нека хората преценят кой се излага, оставям си мнението.
А с теб е очевидно, че на един език не можем да говорим, така че дотука ни беше разговора.
не пич аз водя монолог със себе си защото твоите думи са думи на наркоман (сам каза че си такъв) те идват от твоята жажда за наркотици ти нямаш обективна преценка
DoctorSatan666
03-26-2013, 13:11
^
http://media.comicvine.com/uploads/12/129273/2576136-obvious_troll_wedding.jpg
4/10 за старанието.
^
http://media.comicvine.com/uploads/12/129273/2576136-obvious_troll_wedding.jpg
4/10 за старанието.
опита се ХАХАХА .. още колко ще спорите , че ние 'наркоманите' сме едно нищо?
Rule N.01: Don't feed the trolls.
defender
03-26-2013, 14:19
Rule N.02: тревата е трол................... и всеки ден тролва мозъци.
:)
Aeternal
03-26-2013, 14:43
Глей за какъв айляк са, ще припадна от кеф.
Единия говори за религия, къде в библията пише че не трябва да друсаш бре? Къде пише че наркоманите не отиват в рая?
Другия говори за закони и конституция, без да знае че правителството забранило личната доза се прочу с скандала с коката в тоалетните на парламента... бичат яко кока ама простосмъртните трябва да плащат..
Морала за мене е другото име на общественото слабоумие... една група хора е точно толкова тъпа колкото най-тъпия в нея.
DisappointedDreamer
03-26-2013, 15:18
не пич аз водя монолог със себе си защото твоите думи са думи на наркоман (сам каза че си такъв) те идват от твоята жажда за наркотици ти нямаш обективна преценка
И какво от това като са думи на наркоман? Ти изобщо познаваш ли Чавдар или поне чел ли си му мненията? Да, сигурно истината, интелигентността и разсъжденията в тях са дело на наркотиците.
Апф. Ядосах се.
DoctorSatan666
03-26-2013, 15:20
Апф. Ядосах се.
http://cdn.memegenerator.net/instances/250x250/25223442.jpg
defender
03-26-2013, 15:20
Апф. Ядосах се.
Много лесно се ядосваш .................... да не би да си тревопушач.
Мерси, Маги! Я да не й опорочавате думите, че ще ви напуша в изолационни кабинки с подова настилка от естествена тор.
DisappointedDreamer
03-26-2013, 15:24
Много лесно се ядосваш .................... да не би да си тревопушач.
Редовно свивам по един джойнт преди часовете в даскало. Викат ми 'зелено' вече.
Чачи, не ми благодари. Казвам каквото мисля.
darkPaladin
03-26-2013, 15:46
тухларна за вас
darkPaladin
03-26-2013, 16:10
Пайджина фостата затеп.
аз нямам нужда от възпитание
Пайджина фостата затеп.
^ I second that.
defender
03-26-2013, 18:18
Българите категорично против легализацията на марихуана
http://healthy.actualno.com/Bylgarite-kategorichno-protiv-legalizacijata-na-marihuana-news_410225.html
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/381773_129467907233651_721279290_n.jpg
sToyAncHo
03-27-2013, 08:47
Хубаво ще се напием, а като се напием кво става?! Повръщаш. Що повръщаш?! Щото организма ти не понася количеството което си приел и се опитва по някакъв отчаян начин да се пречисти от алкохола. Като се напушиш не повръщаш (освен при голямо количество, което е малоумно и необмислено), не залиташ, имаш контрол над действията.
След 1-2 години всеки 2ри ще започне с тревата, щото поколението пораства. Ще е добре да се легализира, понеже псевдо-дилърите, които продават трева с 3 вида подправки в нея ще спрат да продават и ще отглеждат за собствена употреба. На пазара ще се появи само качествен материал, който няма да е толкова вреден, колкото сегашния. Щото сега ако тръгнеш да си купуваш от някого, трябва да ти е или много близък или сам да си отглеждаш, за да знаеш какво пушиш.
darkPaladin
03-27-2013, 09:08
Хубаво ще се напием, а като се напием кво става?! Повръщаш. Що повръщаш?! Щото организма ти не понася количеството което си приел и се опитва по някакъв отчаян начин да се пречисти от алкохола. Като се напушиш не повръщаш (освен при голямо количество, което е малоумно и необмислено), не залиташ, имаш контрол над действията.
След 1-2 години всеки 2ри ще започне с тревата, щото поколението пораства. Ще е добре да се легализира, понеже псевдо-дилърите, които продават трева с 3 вида подправки в нея ще спрат да продават и ще отглеждат за собствена употреба. На пазара ще се появи само качествен материал, който няма да е толкова вреден, колкото сегашния. Щото сега ако тръгнеш да си купуваш от някого, трябва да ти е или много близък или сам да си отглеждаш, за да знаеш какво пушиш.
ми то и при алкохола се повръща само когато си погълнал големи количества
и тва че имаш контрол над действията добре няма да споря с теб няма смисъл
sToyAncHo
03-28-2013, 06:23
Пушил ли си някога, че да твърдиш обратното? И защо да няма смисъл да спориш с мен? По-висш ли си? В спора се ражда истината ;)
balkancar
03-29-2013, 19:18
Незнам какво да кажа защото не е доказано че марихуаната води до пристрастяване и до по тежки наркотици и също така цигарите са по вредни.
DisappointedDreamer
03-30-2013, 08:02
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/426500_149313811897929_614206827_n.jpg
darkPaladin
03-30-2013, 08:03
тая тема се превърна в сбор на тревомани които оставят всичките вреди на тревата и казват че цигарите са по-вредни
няма смисъл да споря щото все едно на стена се говори
ама стената по-ще ме разбере от вас
пушете си след време вие ще съжалявате не аз
DisappointedDreamer
03-30-2013, 08:07
^сееем си крааставиците
тая тема се превърна в сбор на тревомани които оставят всичките вреди на тревата и казват че цигарите са по-вредни
няма смисъл да споря щото все едно на стена се говори
ама стената по-ще ме разбере от вас
пушете си след време вие ще съжалявате не аз
Ти и без ганджа не можеш да ни догониш. :lol:
darkPaladin
03-30-2013, 09:58
Ти и без ганджа не можеш да ни догониш. :lol:
само това остана да тръгна те гоня
БожиятАгнец
04-02-2013, 05:55
За.
Не, защото съм "420, блейз ит фегът, легализация, джа е моят бог, подай масура, брат" тип човек.
Вземете един Амстердам. Хванете първата статистика. С колко процента е спаднала престъпността? А с колко процента се е намалила употребата на тежки наркотици? Знаете ли, че процентът на хероиновите наркомани през 99-та е бил прекалено нисък, че да се зачете?
А знаете ли друго? 80 процента от кофишоп клиентелата са туристи?
Хех...
И знаете ли какво? Ако това да продаваш марихуана е законно и можеш да си отвориш магазин специално за това, държавата трябва да наложи данък за този тип бизнес. Ако държавата има пари и ние имаме пари. Пък и тия дето ставате истински стрейт-еджове на тази тема, не ви ли харесва идеята? Наркоманите да плащат данък, че са наркомани, на мен ми звучи забавно.
http://www.sciencekids.co.nz/images/pictures/health/cannabiseffects.jpg
vs.
http://i.imgur.com/q8egRUZ.png
Колко струва една кока-кола? Левче? И може да си я купите от всеки магазин...Наистина ли е по-полезна от марихуаната? Или марихуаната....е марихуана, и това ви е предостатъчен аргумент? Да намеся ли цигарите и алкохола, напълно легални и достъпни?
Мислите си, че кутия цигари на ден и ракийка-две всяка вечер с комшиите е нещо по-полезно или ползотворно от един масур всеки ден?
Но, забравих, цигарите и алкохола са легални. Ако марихуаната беше легална нямаше да я възприемаме за нещо повече от тях...Но тя не е.
Всъщност, да. Това, че е забранена и незаконна я прави нещо като табу. "Незаконно" - нещо, което обществото не толерира. Поставя се в една категория на "лоши неща"."Ти не трябва да правиш това, наистина" - прекрасен пример за обратна психология.
А сега си представете една държава, където никой не влага някакъв особен смисъл в това.
Не се приема за бунт, може винаги да си купиш, легално е - защо някой би го правил, ей така - безцелно?
Културата ви е тревоманска и без това. Имам предвид, няма режисьор на филмите, които гледате, който да не е бил напушен, когато е работил по него. Няма певец, който да слушате и да не пуши трева. Идолите ви го правят. А тези, които не го правят са на по-тежки неща.
Авторът на любимата ви книга е бил напушен на копеле, когато я е писал.
Любимата ви актриса - пуши по 1 грам на ден, после шмърка две линии.
Супермен не лети, защото има супер сили...
Когато минете покрай кварталното училище, минете отзад. Там се събират дечурлигата. Пушат цигари и чакат. Идва един чичко с качулка и анцунг Адидас с дълбоки джобове. Вади нещо, подава го на 14 годишен младеж, а в замяна му връчват пари.
Това, което той им продаде се води марихуана. Вътре има диазепам, кетамини, риган, приспивателните на баба ти и какво ли още не.
Та, наш Иванчо, 14 годишният (нека да е Иванчо) реално се трови доста стабилно. И въобще не е марихуаната проблема.
Това едно, но нека помислим за Иванчо още веднъж. Защо той и неговите 13 годишни приятели трябва да се поставят в опасни ситуации с качулати чичковци?
Което ми напомня пък, че когато този бизнес е легален тези чичковци ще се хващат далеч по-лесно.
И ще има пари, които да се вложат за хващането им - данъка от марихуаната, спомняте си.
Но вие искате Иванчо да се трови и накрая да го наръгат с нож в ребрата, в някоя тясна мрачна уличка, нали?
darkPaladin
04-02-2013, 08:59
Иванчо е малолетен и не може да си купи трева легално пак ще му се наложи да се крие в уличката
с този коментар показваш че твоята мисъл е съвсем грешна понеже искаш и непълнолетните да употребяват
defender
04-02-2013, 10:41
И знаете ли какво? Ако това да продаваш марихуана е законно и можеш да си отвориш магазин специално за това, държавата трябва да наложи данък за този тип бизнес. Ако държавата има пари и ние имаме пари. Пък и тия дето ставате истински стрейт-еджове на тази тема, не ви ли харесва идеята? Наркоманите да плащат данък, че са наркомани, на мен ми звучи забавно.
брее, някои хора заради това да имат пари и душата си на дявола могат да продадат......................
а и ти да не мислиш, че ще видиш файда от тия пари, те дори изобщо няма и да достигат до тебе....................... по новините само ще ти хвърлят някакви статистика за уж доходи от марихуаната, пък ти ще си викаш брееей, толко пари от марихуаната, а пък защо нищо не се променя.
ПП: Освен това в Холандия ни топло море си имат, ни планини имат, ...........с какво друго да привличат туризъм..................
ЗА :)
Нека сравним така познатите ни цигари и табуто-марихуана.
Цигари | Марихуана
водят до пристрастяване; | НЕ води до пристрастяване (доказано);
предизвиква рак на:белите | Действа като билка ..защото може би Е ;
дробове,устната кухина и |
т.н.;
имат токсично действие и | Марихуаната няма токсично действие и
изчистването на организма | се организма лесно се изчиства
от тях е почти невъзможно |
Още малко за марихуаната:
Марихуаната действа и като антиеметик (средство против повръщане), спазмолитик (против спазми) и отпуска напрегнатите и схванати мускули, продължителната употреба води до постоянна отпуснатост. Големите дози марихуана леко подтискат имунната система, но няма статистически данни това да води до повишена податливост на заболявания. Марихуаната обикновено понижава кръвното налягане и разширява кръвоносните съдове, което в ниски дози облекчава някои случаи на главоболие, но във високи може да го предизвика; освен това марихуаната има противовъзпалително и слабо изразено аналгетично действие. Тези свойства определят и основните медицински приложения на марихуаната.
darkPaladin
04-02-2013, 14:38
ЗА :)
Нека сравним така познатите ни цигари и табуто-марихуана.
Цигари | Марихуана
водят до пристрастяване; | НЕ води до пристрастяване (доказано);
предизвиква рак на:белите | Действа като билка ..защото може би Е ;
дробове,устната кухина и |
т.н.;
имат токсично действие и | Марихуаната няма токсично действие и
изчистването на организма | се организма лесно се изчиства
от тях е почти невъзможно |
Още малко за марихуаната:
Марихуаната действа и като антиеметик (средство против повръщане), спазмолитик (против спазми) и отпуска напрегнатите и схванати мускули, продължителната употреба води до постоянна отпуснатост. Големите дози марихуана леко подтискат имунната система, но няма статистически данни това да води до повишена податливост на заболявания. Марихуаната обикновено понижава кръвното налягане и разширява кръвоносните съдове, което в ниски дози облекчава някои случаи на главоболие, но във високи може да го предизвика; освен това марихуаната има противовъзпалително и слабо изразено аналгетично действие. Тези свойства определят и основните медицински приложения на марихуаната.
от змийската птрова се правят лекарства пий змийска отрова
БожиятАгнец
04-02-2013, 15:52
Иванчо е малолетен и не може да си купи трева легално пак ще му се наложи да се крие в уличката
с този коментар показваш че твоята мисъл е съвсем грешна понеже искаш и непълнолетните да употребяват
Да, така прозвуча, съжалявам - подвеждащо е. В държава, където има контрол, той едва ли би си и помислил да се крие в уличките.
Или просто направи Иванчо пълнолетен - пак е абсолютно същото.
БожиятАгнец
04-02-2013, 16:05
брее, някои хора заради това да имат пари и душата си на дявола могат да продадат......................
а и ти да не мислиш, че ще видиш файда от тия пари, те дори изобщо няма и да достигат до тебе....................... по новините само ще ти хвърлят някакви статистика за уж доходи от марихуаната, пък ти ще си викаш брееей, толко пари от марихуаната, а пък защо нищо не се променя.
ПП: Освен това в Холандия ни топло море си имат, ни планини имат, ...........с какво друго да привличат туризъм..................
http://i.imgur.com/5222kDZ.png
darkPaladin
04-02-2013, 16:06
Да, така прозвуча, съжалявам - подвеждащо е. В държава, където има контрол, той едва ли би си и помислил да се крие в уличките.
Или просто направи Иванчо пълнолетен - пак е абсолютно същото.
ами ако грешиш?
БожиятАгнец
04-02-2013, 16:16
ами ако грешиш?
Какво значи това? Аз не ти говоря на теория, мнението ми се основава върху факти. Щом има държава, където всичко, което написах е факт, къде точно мога да греша? Ако конкретно нашата родина не е узряла за подобна легализация вече е друго, може и сега да не е най-подходящият момент. И все пак, ако утре гражданите трябва да решат този въпрос ще кажа "да"...Защото рядко ни се дава втори шанс.
А друго, което ще намеся е свободата. Всеки има право да бъде информиран, а след това да има шанс да направи своят избор.
И си говорим за свобода, не за свободия - съответно се изисква това да става в контролирана среда.
darkPaladin
04-02-2013, 16:31
Какво значи това? Аз не ти говоря на теория, мнението ми се основава върху факти. Щом има държава, където всичко, което написах е факт, къде точно мога да греша? Ако конкретно нашата родина не е узряла за подобна легализация вече е друго, може и сега да не е най-подходящият момент. И все пак, ако утре гражданите трябва да решат този въпрос ще кажа "да"...Защото рядко ни се дава втори шанс.
А друго, което ще намеся е свободата. Всеки има право да бъде информиран, а след това да има шанс да направи своят избор.
И си говорим за свобода, не за свободия - съответно се изисква това да става в контролирана среда.
добре сравни какъв процент от населението пафка трева в легализираните страни и какъв у нас
БожиятАгнец
04-02-2013, 17:15
добре сравни какъв процент от населението пафка трева в легализираните страни и какъв у нас
Спрямо разлика в броят на населението и многот демографски разлики такава статистика няма да е обективна.
В САЩ 35 процента от населението са опитвали марихуана, в Холандия - 19 %.
Нова Зеландия, Австралия и САЩ са на първи места по употреба.
Холандия на 19то, мисля.
За България в това отношение....Например.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3160692/table/T1/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3160692/table/T2/
darkPaladin
04-02-2013, 17:22
Спрямо разлика в броят на населението и многот демографски разлики такава статистика няма да е обективна.
В САЩ 35 процента от населението са опитвали марихуана, в Холандия - 19 %.
Нова Зеландия, Австралия и САЩ са на първи места по употреба.
Холандия на 19то, мисля.
За България в това отношение....Например.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3160692/table/T1/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3160692/table/T2/
аде сега ми прочети предните мнения и тогава ми пускай таблици там ясно се показва какъв е процента в докладите на МВР
БожиятАгнец
04-02-2013, 17:51
аде сега ми прочети предните мнения и тогава ми пускай таблици там ясно се показва какъв е процента в докладите на МВР
Вярваш повече в докладите на МВР, отколкото статистиките на NCBI? Уоау!
Покажи ми ги все пак, де, какво по-точно да прочета?
darkPaladin
04-02-2013, 21:43
Вярваш повече в докладите на МВР, отколкото статистиките на NCBI? Уоау!
Покажи ми ги все пак, де, какво по-точно да прочета?
ами вярвам ха познай защо
показал съм ги в тая тема чети
NomNomNom
04-07-2013, 14:00
Не съм виждала сериозни последствия след трева.
Да се напиеш като животно, да се напушиш като животно - еднакво пречиш на околните.
defender
04-19-2013, 19:17
Чачо, а ако приятелката ти даде ултиматум, "аз или марихуаната", какво ще избереш....................... ще прежалиш ли марихуаната.
Аз съм навит да легализират и това.
ДМТ е един от най-силните природни халюциногени, индолов алкалоид от групата на триптамините. Съдържа се в много растения, в организмите на животни, но също и в човека (много малки количества), където ролята му засега не е точно установена. Създава се от човешкото тяло чрез метаболизма. Химическата му структура е близка до серотонина, а той от своя страна е един от основните нервни медиатори у човека и животните.
Ефектите на ДМТ са сходни с тези на ЛСД, но по-силни. Продължителността им варира в зависимост от дозата и начина на приемане – чрез пушене, инжектиране или смъркане. При пушене или инжектиране ефектите започват почти мигновено, достигат рязко най-високата си точка за около 7 – 13 минути и отминават напълно в рамките на максимум един час след приемането на дозата. При смъркане са нужни около 10 – 15 минути за усещане на първите леки ефекти, през следващите 3 – 5 минути човек плавно се пренася в т.нар. ДМТ пространство и всичко отшумява до около час.
Химици описват следните дозировки спрямо начинът на приемане:
>350 мг (орално)
60 - 90 мг (мускулно)
15 - 40мг (пушене)
4 - 30 мг (венозно)
Ефекти при пушене на ДМТ:
Първоначалните ефекти започват почти веднага. През първите 20 секунди при поглъщане на дима, обикновено се усеща дразнене в дробовете.
20 – 30 секунди: Жужене в ушите и слаби слухови халюцинации; Покачване на кръвното налягане; Намалено периферно зрение; начало на слаби зрителни халюцинации; чувство за намиране дълбоко под вода.
30 секунди – 1 минута: Навлизане в ДМТ хипер-пространство; Често на този етап хората мислят, че сърцата им са спрели, което от своя страна може да предизвика панически страх, параноя; Поява на палитри от цветове, странни цветни форми;
1 – 2-5 минути: ДМТ пространство; Загуба на усещане за различни части от тялото, до след време цялото тяло; Силни визуални и слухови псевдохалюцинации (т.е. човек все още осъзнава, че те са следствие от взетото вещество ); пълна загуба на представа за време и пространство; изкривяване на време и пространство;
Характерни са изригващи разноцветни форми и модели, моделирани от източници на светлина, които обаче се виждат най-често със затворени очи; халюцинации на съществуващи или не познати живи фигури (примерно индианци, джуджета, животни, дървета...). Понякога тези първоначални стадии могат да бъдат черно-бели, но в повечето случаи са ярки и цветни. Макар и по-рядко, наблюдават се цветни изкривявания, т.е. смяна на цветовете на предметите ( например стволът на едно дърво може да изглежда зелен, а короната му кафява ), оцветяване на предметите с определена гама цветове или единствен цвят.
Халюцинациите най-често са свързани с космическото пространство, планети, извънземни, чужди и непознати светове и същества, цивилизации от неизследвани части на космоса. Възможно е възприемането на извънземни езици и послания, но преживявания в открития космос като цяло. В подобен стадий няма усещане или спомен за трип или взимане на някакво вещество, породило състоянието. Това, което пътешественикът вижда и усеща е неговият свят.
При по-силни дози е характерно т.нар. преживяване в “Празното пространство” ( The Void ). Обикновено тогава човек се оказва сам, често на тъмно място (или просто липса на понятие за светлина), с оставена представа за това кой е, как се казва и т.н. Изчезват реалните представи за света и правила в него. Може би почти никой не обяснил с думи какво представлява това преживяване.
При големи дози приети венозно се забелязват халюцинации необясними с думи, до степен по-голяма от разширение до достигане размер на цяла вселена, огромен космически екстаз. Част от тези преживявания се свързват силно с така наричани "духовни преживявания", силно променящи представата на човек за света, дори и след трипа. Описват се като достигане на нещо по-дълбоко, разбиране на истинската същност на вселената, красота и усещане за хармония и цялост с нея.
ДМТ трипът често се описва като изригване, буен вихър. Силни и преливащи цветни картини, детайли, емоции с много висока амплитуда, еуфория, екстаз, страх, дълбока всеобвземаща параноя, усещане за смърт.
5 – 12-15 минути: Силните визуални халюцинации започват да отминават. Все още ясно се различават цветни палитри при затворени очи, но при отворени – реалността се е върнала.
15 – 30 минути: Резкият “взрив” от цветове и образи изчезва напълно.
30 – 60 минути: Всичко плавно отминава напълно.
Малко хора взимат ДМТ повече от един или два пъти. Причината е, че често се случва човек да има т.нар. “лошо пътуване” (bad trip), което да доведе да параноя и възможни психични проблеми и трудно възстановяване до около седмица след употребата на халюциногена. Това не е масов наркотик или такъв, който би могъл да се използва сред хора или на публични места и забави . Почти винаги ДМТ се приема в присъствие на приятел, в трезво състояние, с роля да създаде атмосфера на сигурност и да предпази взимащият от непредсказуемо поведение.
Няма описани смъртни случаи дължащи се на ДМТ.
Fisherman
04-19-2013, 20:54
ЕХахехахеа Агнеца тръгнал да защитава тревата моля ти се,къде имаше снимки как си е кълцала ръката,някаква псевдо-емо-сад-кор,поства гнусни снимки,като опит за трол нон стоп и вика,че тревата е хубаво нещо и таблици вади тука а у ей брат стой малко бе ,ко става тука змей.
Е така продължавайте да пушите,ако искате да станете като Агнеца,пре-суицидно състояние.
Че легализираш на баба ти спръджата
ЕХахехахеа Агнеца тръгнал да защитава тревата моля ти се,къде имаше снимки как си е кълцала ръката,някаква псевдо-емо-сад-кор,поства гнусни снимки,като опит за трол нон стоп и вика,че тревата е хубаво нещо и таблици вади тука а у ей брат стой малко бе ,ко става тука змей.
Е така продължавайте да пушите,ако искате да станете като Агнеца,пре-суицидно състояние.
Че легализираш на баба ти спръджата
http://bt.wrzru.com/covers/423000035507483f075677.jpg
Прав си моето момче ше напрайм партия а като спечелим изборите ше гърмим наркомани на воля.
Марихуаната няма да се легализира, защото е печеливш бизнес за определени хора, които имат интерес цената да е висока. Не е безвредна, но е много по-лошо за човешкото здраве да се пушат цигари, или да се пие алкохол. Зависимостта е на психическа основа - не ми беше никакъв проблем да спра след години употреба. Сега някой ще ми лепне етикета "наркоман" и колкото и факти да му изредя нищо няма да го промени. По-голямата част от обществото вижда като пичове мъжете, които пият по една бутилка твърд алкохол на вечер. Възхвищават се на величието им и не виждат нищо нередно в това. На следващият ден, когато разберат, че същите тези "пичове" са блъснали детенце, сбили са се с някой, или някаква друга простащина, гледат на това като нещо естествено и си го обясняват с липсата на тренинг на извършителя. Аз лично забелязвам пияните от рано и ми стават моментално неприятни, а не чак след като са направили нещо... не говоря против тях и не кроя интриги, а ги игнорирам. Интересното е че дори един пушач да убие някой докато е под въздействието на марихуана, или умре от рак и обществото ще се надигне срещу наркотиците моментално. Няма смисъл да си губя времето и да пиша повече, защото всеки смятащ пушачите за "наркомани" ще чете през редовете. Съвета ми е да не закачате хората, оставете ги да си пушат на спокойствие като искат.
Чачо, а ако приятелката ти даде ултиматум, "аз или марихуаната", какво ще избереш....................... ще прежалиш ли марихуаната.
Ако стане сериозната връзка, да. Стига да има причина да го изисква от мен.
DoctorSatan666
04-20-2013, 13:39
http://prikachi.com/images/12/6101012j.jpg
420 blaze it faggots.
Fisherman
04-20-2013, 15:20
Не се и съмнявам братле,когато си роден тъп като подметката на кеца ми,можеш само да ставаш още по тъп и завличаш другите около себе си.От великата Америка,какво друго да дойде освен 420 blaz it fagot weed is gud 4 u fagt u pussy ass bitch weed helpz u do it smok it bich legalize it krystal kush,кур за янките мойто момче,а също и за тия които им симпатизират =)
Кой симпатизира на Американците?
Fisherman
04-20-2013, 16:01
Кой симпатизира на Американците?
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/544739-%D0%94%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D0%90%D0%A9
Интересно ми е каква ти е прогнозата за световната икономика ако САЩ престане да съществува.
Или казано по друг начин, паразитът направил ли е гостоприемника прекалено зависим от себе си?
А колкото до тревата не е лошо да покажеш поне един смислен довод.
Fisherman
04-20-2013, 20:23
А колкото до тревата не е лошо да покажеш поне един смислен довод.
Доводи дадох един тон,не съм защитавал десертация на тема Канабис все още
Ако ти се дискотира отговори на това
Интересно ми е каква ти е прогнозата за световната икономика ако САЩ престане да съществува.
Или казано по друг начин, паразитът направил ли е гостоприемника прекалено зависим от себе си?
тъй като по предната тема си меко казано бос и предобеден.
Ако толкова държиш аргументирай се, не помня с теб да сме спорили сериозно по въпроса, а и смислени доводи до тук не съм видял, само празните приказки на псевдо разбирачи.
дисконтира
:D:D
RagioL - не се занимавай с тоя. Или е безбожно тъп комплексар, или си троли просто. Или и двете. Все тая.
RagioL - не се занимавай с тоя. Или е безбожно тъп комплексар, или си троли просто. Или и двете. Все тая.
Не бях забелязал грешката. :D
Явно трябва да спра да карам като в чатрум.
Залагам на първото, надушвам опити да се вмести в образа на интелектуалец. :D
Fisherman
04-21-2013, 09:17
Не тролвам просто ти си тъп вагинален секрет и не можеш да ми догониш мисълта,освен това дупето те боли още от темата с гейовете ,където беше насран.
#butthurt
Залагам на първото, надушвам опити да се вмести в образа на интелектуалец. :D
Никой не се прави на интелектуалец,просто в тоя форум,когато няма с какво да те оборят почват да се ровят,търсейки нещо с което да те наклепат че си крив
darkPaladin
04-21-2013, 15:15
аргументи аргументи ама от гугъл специалисти
сега пиша в един сайт че лавата е полезна за стомаха
То аргументите дали ще си ги вадиш от някой допотопен буквар или от гугъл разлика няма. Въпросът е да са от признат източник, а не вербалната диария на някой роден пишман-учен.
Аре стига толко, че вече с е чудя да ви се смея ли, да се дразня ли или да съжалявам, че един герб имаме на личните си карти.
Fisherman
04-21-2013, 15:51
То аргументите дали ще си ги вадиш от някой допотопен буквар или от гугъл разлика няма. Въпросът е да са от признат източник, а не вербалната диария на някой роден пишман-учен.
Аре стига толко, че вече с е чудя да ви се смея ли, да се дразня ли или да съжалявам, че един герб имаме на личните си карти.
С удоволствие ти пълня устата със семе,сам не виждаш що за тъпелник си станалше ми сравнява гугъл с учебниците. Хой запали един масур и си викай че живота е хубав.
аргументи аргументи ама от гугъл специалисти
сега пиша в един сайт че лавата е полезна за стомаха
Ако искаш пиши и че чекиите повишават интелектуалните способности, все тая.
Никой не се прави на интелектуалец,просто в тоя форум,когато няма с какво да те оборят почват да се ровят,търсейки нещо с което да те наклепат че си крив
Хайде сега ми обясни на каква основа градиш тезата си?
Че тревата е незаконна?
Че евентуално причинява някакви вреди на физическото или ментално здраве?
Fisherman
04-21-2013, 18:00
Хайде сега ми обясни на каква основа градиш тезата си?
Че тревата е незаконна?
Че евентуално причинява някакви вреди на физическото или ментално здраве?
Ква теза,дойдох да кажа че тревата е вредна и се чудя на хората защо я употребяват.Не го обръщай на термоядрена астрофизика
Ква теза,дойдох да кажа че тревата е вредна и се чудя на хората защо я употребяват.Не го обръщай на термоядрена астрофизика
Което си чул от някой ли?
Fisherman
04-21-2013, 18:09
Което си чел от някой ли?
Да беше му написано върху челото и го прочетох.
Да беше казал че просто споделяш лично мнение. Гледам винаги ми отбягваш въпросите. Чувал съм за термоядрена динамика, но за термоядрена астрофизика не бях чувал.
Fisherman
04-21-2013, 19:51
Да беше казал че просто споделяш лично мнение. Гледам винаги ми отбягваш въпросите. Чувал съм за термоядрена динамика, но за термоядрена астрофизика не бях чувал.
Кои въпроси избягвам,тоя за икономиката ли?Не съм икономист и не ме интересува икономиката на САЩ
darkPaladin
04-21-2013, 21:54
тревата е безвредна толкова колкото черното е бяло
Ма кой говори за безвредно, бе, смешници? Говорим за легализация. И вредна да е, не значи, че не трябва да е легална. Колко още ще връщате темата на втора страница?
darkPaladin
04-22-2013, 07:39
Ма кой говори за безвредно, бе, смешници? Говорим за легализация. И вредна да е, не значи, че не трябва да е легална. Колко още ще връщате темата на втора страница?
смешното е че точно защото е вредна не е легална
а такива наркоманчета като тебе ще искат да е легална с единствената причина-защото така ми скимна
смешното е че точно защото е вредна не е легална
Въобще не е вярно. Да изброяваме ли наново колко неща са едновременно вредни и легални?
Я да ви питам, забранено ли е да си отрежа крака?
darkPaladin
04-22-2013, 09:11
Въобще не е вярно. Да изброяваме ли наново колко неща са едновременно вредни и легални?
Я да ви питам, забранено ли е да си отрежа крака?
добре я кажи като не съм прав защо не е легална
аде да те видим сега
и давай режи щом искаш
добре я кажи като не съм прав защо не е легална
аде да те видим сега
Защото са я мислили за много по-страшна и не са били наясно. В момента е просто недоразумение статута й. Нелегална е, защото няма политическата воля да се въведе промяната. По онова време са се пишели в авторитетните медии глупости като:
California's first marijuana arrests came in a Mexican neighborhood in Los Angeles in 1914, according to Gieringer, and the Los Angeles Times said "sinister legends of murder, suicide and disaster" surrounded the drug. The city of El Paso, Texas, outlawed reefer in 1915, two years after a Mexican thug, "allegedly crazed by habitual marijuana use," killed a cop. By the time Prohibition was repealed in 1933, 30 states had some form of pot law. The campaign against cannabis heated up after Repeal. "I wish I could show you what a small marihuana cigaret can do to one of our degenerate Spanish-speaking residents," a Colorado newspaper editor wrote in 1936. "The fatal marihuana cigarette must be recognized as a DEADLY DRUG, and American children must be PROTECTED AGAINST IT," the Hearst newspapers editorialized.
Harry Anslinger, head of the Federal Bureau of Narcotics, headed the charge. "If the hideous monster Frankenstein came face to face with the monster marihuana, he would drop dead of fright," he thundered in 1937.
An ambitious racist (a 1934 memo described an informant as a "ginger-colored nigger") who had previously been federal assistant Prohibition commissioner, Anslinger railed against reefer in magazine articles like 1937's "Marihuana: Assassin of Youth." It featured gory stories like that of Victor Licata, a once "sane, rather quiet young man" from Tampa, Fla., who'd killed his family with an axe in 1933, after becoming "pitifully crazed" from smoking "muggles." (Actually, the Tampa police had tried to have Licata committed to a mental hospital before he started smoking pot.)
Нямаше толкова да се обсъжда и да се върви към декриминализация, ако не беше гнил закона.
и давай режи щом искаш
Замести режи с пуши.
darkPaladin
04-22-2013, 11:33
пич виж годината...
преди време и къпането е било вредно
ти сериозно ли си толкова глупав че да пишеш такива неща?
дано да тролваш
Тия цитати са от времето, когато започват да я криминализират. На същите места вече са олекотени законите и вървят все повече към декриминализация.
Ето към днешни дати:
За белите дробове:
A 2012 study published in JAMA and funded by National Institutes of Health looked at a population of over 5,115 American men and women to see whether smoked cannabis has effects on the pulmonary system similar to those from smoking tobacco. The researchers found "Occasional and low cumulative marijuana use was not associated with adverse effects on pulmonary function." Smoking an average of one joint a day for seven years, they found, did not worsen pulmonary health.[61][62]
Dr. Donald Tashkin commented on the study, saying it confirmed findings from several other studies[63] showing "that essentially there is no significant relationship between marijuana exposure and impairment in lung function." He noted despite containing similar noxious ingredients, one reason cannabis smoke may not be as harmful as tobacco smoke may be due to the anti-inflammatory effects of THC. "We don't know for sure but a very reasonable possibility is that THC may actually interfere with the development of chronic obstructive pulmonary disease", Tashkin elaborated. In his own research, Tashkin unexpectedly found that smoking up to three joints a day appeared to have no decrease in lung function. Tashkin said, "I think that the bottom line is that there does not appear to be any negative impact on lung function of marijuana smoking."[64][65]
За паметта:
Researchers from the University of California, San Diego School of Medicine failed to show substantial, systemic neurological effects from long-term recreational use of cannabis. Their findings were published in the July 2003 issue of the Journal of the International Neuropsychological Society.[55] The research team, headed by Dr Igor Grant, found that cannabis use did affect perception, but did not cause permanent brain damage. Researchers looked at data from 15 previously published controlled studies involving 704 long-term cannabis users and 484 nonusers. The results showed long-term cannabis use was only marginally harmful on the memory and learning. Other functions such as reaction time, attention, language, reasoning ability, perceptual and motor skills were unaffected. The observed effects on memory and learning, they said, showed long-term cannabis use caused "selective memory defects", but that the impact was "of a very small magnitude".[56]
За развитието на младежката психика:
A 35-year cohort study published August 2012 in Proceedings of the National Academy of Sciences and funded partly by NIDA and other NIH institutes reported an association between long-term cannabis use and neuropsychological decline, even after controlling for education.[38] It was found that the persistent, dependent use of marijuana before age 18 was associated with lasting harm to a person's intelligence, attention and memory, and were suggestive of neurological harm from cannabis. Quitting cannabis did not appear to reverse the loss. However, individuals who started cannabis use after the age of 18 did not show similar declines.[39]
Results of the study came into question when in a new analysis, published January 2013 in Proceedings of the National Academy of Sciences, researchers from Oslo's Ragnar Frisch Center for Economic Research noted other differences among the study group including education, occupation and other socioeconomic factors that showed the same effect on IQ as cannabis use. From the abstract: "existing research suggests an alternative confounding model based on time-varying effects of socioeconomic status on IQ. A simulation of the confounding model reproduces the reported associations from the [August 2012 study], suggesting that the causal effects estimated in Meier et al. are likely to be overestimates, and that the true effect could be zero".[40][41] The researchers pointed to three other studies which showed cannabis did not cause a decline in IQ. The studies showed that heavy smokers had clear reductions in IQ, but they were not permanent.[42]
A July 2012 article in Brain reported neural-connectivity impairment in some brain regions following prolonged heavy cannabis use initiated in adolescence or young adulthood.[43]
A 2012 study conducted by researchers at UC San Diego failed to show deleterious effects on the adolescent brain from cannabis use. Researchers looked at brain scans taken before-and-after of subjects aged 16–20 years who consumed alcohol and compared them to subjects of the same age who used cannabis instead. The 92 person study was conducted over an eighteen-month period. While teen alcohol use resulted in observable reduced white matter brain tissue health, cannabis use was not linked to any structural damage. The study did not measure the subjects' cognitive performance. Publication is scheduled for April 2013 in Alcoholism: Clinical and Experimental Research.[44]
За по-тежкaта дрога:
Since the 1950s, United States drug policies have been guided by the assumption that trying cannabis increases the probability that users will eventually use "harder" drugs.[45] This hypothesis has been one of the central pillars of anti-cannabis drug policy in the United States,[46] though the validity and implications of this hypothesis are hotly debated.[45] Studies have shown that tobacco smoking is a better predictor of concurrent illicit hard drug use than smoking cannabis.[47]
No widely accepted study has ever demonstrated a cause-and-effect relationship between the use of cannabis and the later use of harder drugs like heroin and cocaine. However, the prevalence of tobacco cigarette advertising and the practice of mixing tobacco and cannabis together in a single large joint, common in Europe, are believed to be cofactors in promoting nicotine dependency among young people trying cannabis.[48]
A 2005 comprehensive review of the literature on the cannabis gateway hypothesis found that pre-existing traits may predispose users to addiction in general, the availability of multiple drugs in a given setting confounds predictive patterns in their usage, and drug sub-cultures are more influential than cannabis itself. The study called for further research on "social context, individual characteristics, and drug effects" to discover the actual relationships between cannabis and the use of other drugs.[49]
Some studies state that while there is no proof for this gateway hypothesis, young cannabis users should still be considered as a risk group for intervention programs.[50] Other findings indicate that hard drug users are likely to be "poly-drug" users, and that interventions must address the use of multiple drugs instead of a single hard drug.[51]
Another gateway hypothesis is that a gateway effect may be detected as a result of the "common factors" involved with using any illegal drug. Because of its illegal status, cannabis users are more likely to be in situations which allow them to become acquainted with people who use and sell other illegal drugs.[52][53] By this argument, some studies have shown that alcohol and tobacco may be regarded as gateway drugs.[47] However, a more parsimonious explanation could be that cannabis is simply more readily available (and at an earlier age) than illegal hard drugs, and alcohol/tobacco are in turn easier to obtain earlier than cannabis (though the reverse may be true in some areas), thus leading to the "gateway sequence" in those people who are most likely to experiment with any drug offered.[45]
A 2010 study published in the Journal of Health and Social Behavior found that the main factors in users moving on to other drugs were age, wealth, unemployment status, and psychological stress. The study concluded that there is no validity to the "gateway theory" and that drug use is more closely tied to a person's life situation, although cannabis users are more likely to use other drugs.[54]
За пристрастяването:
Dr. Jack E. Henningfield of NIDA ranked the relative addictiveness of 6 substances (cannabis, caffeine, cocaine, alcohol, heroin and nicotine). Cannabis ranked least addictive, with caffeine the second least addictive and nicotine the most addictive.[37]
Наднормено тегло:
According to a 2011 study published in the American Journal of Epidemiology, obesity is lower in those who use cannabis users than in nonusers. Authors of the study looked at data from 2 representative epidemiologic studies for US citizens aged 18 and over.[57] Obesity rates in those who didn't use cannabis were 22% and 25.3%. Study participants who smoked cannabis at least three times a week had obesity rates of 14.3% and 17.2%.[58] The association between cannabis smoking and lower risk of obesity remained strong after factors such as cigarette smoking, age and gender, which could have an impact on obesity, were taken into account.[59]
Cannabis is known for inducing hunger, but two cannabinoids, THCV and cannabidiol, were found to have an appetite suppressing effect. In animal tests, the drug also had an impact on the level of fat in the body as well as its response to insulin. Cannabis compounds were shown to raise metabolism in rats, leading to lower levels of fat in the liver and lower cholesterol.[60]
Кога ще имаме равенство с употребяващите алкохол и тютюн? Марихуаната не е достатъчно опасна, за да бъде нелегална.
Нали е незаконна, защото е вредна? За 1024141 път питам, защо е легален тютюнът, защо мога да пуша цигари тогава? Да си ги купувам свободно? Защо мога да се напия вкъщи и да умра от натравяне? Нали това са ти аргументите за тревата? Че ще хвана рак, че ще умра, че ще карам нетрезвен, че си вредя? Ма си съгласен да се тровя с други субстанции и да си отрежа крака.
Един ден и вие ще сте дискриминирани и ще разберете какво е да си под сопата и колко е лесно да те налагат отгоре.
defender
04-22-2013, 12:12
братле, затъваш.............
братле, затъваш.............
Затъвам аз, но пак ще те бия по бързина, сила, издръжливост, гъвкавост и ловкост. Готов съм да мерим и IQ, памет, постижения. Не се притеснявай за мен.
darkPaladin
04-22-2013, 12:23
Затъвам аз, но пак ще те бия по бързина, сила, издръжливост, гъвкавост и ловкост. Готов съм да мерим и IQ, памет, постижения. Не се притеснявай за мен.
ти вече си гугъл специалист
А ти издишаш от страници насам. Ако имахме арбитър на спора, отдавна да се е приключил в моя полза.
ccdesigns
04-22-2013, 12:46
Чачо е прав. Такова нещо като "не трябва да се легализира" е леко казано простотия. Толкова много вредни и легални неща има, че да не говорим. От препушване никой не е умрял. Неща като алкохола и цигарите са толкова широко разпространени и легални, които ти ебават майката, а нещо като марихуаната, което в дадени аспекти дори помага на организма по различни начини - не е. Не виждам какво ви пречи да се легализира. Говорите и пишете така, все едно, че "легализира" означава да ви накарат да я пушите след това. Това си е напълно личен избор. Аз често попадам на подобни теми и следя и да ви кажа не се сещам за един смислен аргумент на човек, който не иска да бъде легализирана. Всичките коментари са от типа на
Мога да пиша и да ти казвам защо грешиш и колко си зле като цяло, или поне колко тъпо се държиш в тази тема цял ден, ама си имам и друга работа. Ае.
darkPaladin
04-22-2013, 12:59
бла бла бла
само това виждам
дайте ми някой официален документ
Тва дето съм ти го копнал е от Cannabis статията в wikipedia. По-долу има графа citations и линкове към оригиналните дигитализирани документи. Обслужвай се.
darkPaladin
04-22-2013, 13:35
Тва дето съм ти го копнал е от Cannabis статията в wikipedia. По-долу има графа citations и линкове към оригиналните дигитализирани документи. Обслужвай се.
аз пък съм пуснал други официални документи
Aeternal
04-22-2013, 14:03
аз пък съм пуснал други официални документи
causa perduta
Chacho, заеби, тва не са хора способни на рационално мислене.
Аз предлагам друго. Праим си партия на квадратните глави, ще проповядваме смиреност и благоприличие, ще забраним алкохола и цигарите(всички знаят защо), кофеина(и той вреден), футбола(тея агитки са голяма беля),интернета, разврата ще се наказва с смърт, изобщо всичко вредно. Хората ще се забавляват като шият гоблени, а ние с парите от контрабандата ще си викаме курви, ще пием, пушим и друсаме. Идилия...
Колко си противоречиш просто. Ето какво представляват аргументите ти:
Марихуаната е нелегална, защото е вредна. Тютюнът го не коментирам.
Можеш да си отрежеш крака, за да си навредиш, но не могеш да се напушиш, защото ще си навредиш.
Тея документи не са официални. Добре, официални са, но има и други официални.
defender
04-22-2013, 14:05
каква наивност, как може да говориш без да си ме виждал ............... ами ако те бия на половината неща които каза........ най-вече спортни, за останалите не мога да кажа........ за издържливост а, .............. ами ако ти кажа че почти всяка събота и неделя ако е хубаво времето ходим в планините около 20 км. планиски релеф......... (не винаги е 20 но 12-15 почти винаги)
каква наивност, как може да говориш без да си ме виждал ............... ами ако те бия на половината неща които каза........
Знам си труда и усилията. Достатъчно добре ще се представя, че дори и да ме биеш в нещо, да те е срам да ми кажеш, че затъвам. Но силно ме съмнява.
за издържливост а, .............. ами ако ти кажа че почти всяка събота и неделя ако е хубаво времето ходим в планините около 20 км. планиски релеф......... (не винаги е 20 но 12-15 почти винаги)
Горе долу на едно ниво сме. И аз тренирам на планински релеф, врачанската пътека над хижата. Не съм се пробвал от година и малко, последно въртях по 15, та предполагам че сега ще съм около 12-13-14.
Под издръжливост обаче визирам и мускулна, не само аеробна.
defender
04-22-2013, 14:14
Достатъчно добре ще се представя, че дори и да ме биеш в нещо, да те е срам да ми кажеш, че затъвам. Но силно ме съмнява.
че аз не говоря за този тип затъване , а за затъване от гледна точка на марихуаната и че заговорили се за нея ти ставаш някакъв по-друг човек.................
че аз не говоря за този тип затъване , а за затъване от гледна точка на марихуаната и че заговорили се за нея ти ставаш някакъв по-друг човек.................
Просто се опитвате да ни изкарате неадекватни, разложени и немислещи, затова се разпалвам.
defender
04-22-2013, 14:20
вие сте напълно адекватни, готини, умни (в нормално състояние) ............. но употребявайки марихуана ставате по-лекомислени, и някак си не сте напълно адекватни ............. и това е по-скромно казано и не важи за всички .............. има и хора много "по-тежки случай".
Окей, така е. Нека помисля малко, за да не ти отговарям първосигнално. ^^
darkPaladin
04-22-2013, 14:32
Колко си противоречиш просто. Ето какво представляват аргументите ти:
Марихуаната е нелегална, защото е вредна. Тютюнът го не коментирам.
Можеш да си отрежеш крака, за да си навредиш, но не могеш да се напушиш, защото ще си навредиш.
Тея документи не са официални. Добре, официални са, но има и други официални.
ти като си го разбрал така кой ти е виновен?
я кажи всички вреди които причинява марихуаната
defender
04-22-2013, 14:47
Окей, така е. Нека помисля малко, за да не ти отговарям първосигнално. ^^
а цигарите първосигнално^^ ли ги дърпаш.......... хихи
ccdesigns
04-22-2013, 15:19
Паладине, всички така ти разбираме мисленето. Просто тия, дет сте против легализирането нещо бааая се зорите да намерите един смислен аргумент.
Па да кажем, че причинява вреди. Тя нека си причинява бе, те да я легализират, пък само тоя дето иска, ще си причинява вреди с нея. Да не говорим, че цигарите и алкохола са в пъти по-вредни, пък едно 90-95% е пило поне веднъж алкохол и едно 60-70% сигурно пуши редовно.
darkPaladin
04-22-2013, 15:29
Паладине, всички така ти разбираме мисленето. Просто тия, дет сте против легализирането нещо бааая се зорите да намерите един смислен аргумент.
Па да кажем, че причинява вреди. Тя нека си причинява бе, те да я легализират, пък само тоя дето иска, ще си причинява вреди с нея. Да не говорим, че цигарите и алкохола са в пъти по-вредни, пък едно 90-95% е пило поне веднъж алкохол и едно 60-70% сигурно пуши редовно.
ти знаеш ли каква е средната възраст на тия дето употребяват марихуана в България?
Aeternal
04-22-2013, 15:55
ти знаеш ли каква е средната възраст на тия дето употребяват марихуана в България?
Между 56 и 73 години.
darkPaladin
04-22-2013, 15:59
Между 56 и 73 години.
напълно съм съгласен
смешници?
Господин спокойствие се изнерви.:D
defender
04-22-2013, 18:57
а някои знае ли дали има уред за измерване на напушване и в какви мерни единици става измерването.
ПП: иначе според мен, мерната единица трябва да е "чачовци" - който шофира с над 2 чачовци, затвор
darkPaladin
04-22-2013, 19:03
а някои знае ли дали има уред за измерване на напушване и в какви мерни единици става измерването.
ПП: иначе според мен, мерната единица трябва да е "чачовци" - който шофира с над 2 чачовци, затвор
ще се измерват с чачометър
Викам и един намайкатипуткатаметър плъгин за хром да сложат - цъкаш бутонче и вкарваш плесник на простото копеленце отсреща.
Самоубий се и направи услуга на човечеството. :lol:
Марихуаната е вредна, само ако те хванат куките ! ЗА!
darkPaladin
04-22-2013, 19:39
Викам и един намайкатипуткатаметър плъгин за хром да сложат - цъкаш бутонче и вкарваш плесник на простото копеленце отсреща.
пич аз казах ли ти че не знаеш с кой си пишеш в нета?
пич аз казах ли ти че не знаеш с кой си пишеш в нета?
Да не би да си в настроение за бой и извращения? :D
Fisherman
04-22-2013, 20:17
не се нааквай братле,докато ти се напушваш и пърхаш с женските си ръце от радост,некои хора вършат работа.
некои хора вършат работа.
Не че се меса в разговора, но просто ми е интересно ти какво точно работа вършиш?
Fisherman
04-22-2013, 20:23
Тука,хората които са за легализацията,са самите пушачи,никой нормален човек не би тръгнал да защитава един наркотик.
кво да играя сафроне пълен минус
Fisherman
04-22-2013, 20:25
Не че се меса в разговора, но просто ми е интересно ти какво точно работа вършиш?
Ми имах лекции днес по история на фармацията,анатомия и статистика,после се прибрах да тренирам и сега мисля да прочета нещо по неорганична химия,за да не взема да пропуша трева и аз.
А ти какво прави днес приятелче?
Тука,хората които са за легализацията,са самите пушачи,никой нормален човек не би тръгнал да защитава един наркотик.
кво да играя сафроне пълен минус
Не пуша трева и все пак съм склонен да подкрепя легализирането и.
Fisherman
04-22-2013, 20:35
Не се и съмнявам,горд представител на човешкия вид
Не се и съмнявам,горд представител на човешкия вид
Запознат ли си с нещо наречено догма?
defender
04-22-2013, 21:32
да, знаем че си склонен всичко да подкрепяш.
Запознат ли си с нещо наречено догма?
защо не говориш по съществува ами все задаваш подобни паразитни въпроси........... добре, запознати сме
да, знаем че си склонен всичко да подкрепяш.
Да съм подкрепял някога религията?
защо не говориш по съществува ами все задаваш подобни паразитни въпроси........... добре, запознати сме
По скоро е един вид намек.
pistolet
05-03-2013, 07:25
За - тряа се плащат данъци.
sToyAncHo
05-07-2013, 07:15
Може ли да ми кажете една 10ка колко грама е щото от всякъде ми приказват едни простотии.. 1 грам е, 0,5 е и такива..
Може ли да ми кажете една 10ка колко грама е щото от всякъде ми приказват едни простотии.. 1 грам е, 0,5 е и такива..
Обратното се определя. Според цената за грам получаваш количеството на десятка.
OoVasKoO
05-08-2013, 17:21
Спеца знае ;)
Supermassive____
05-11-2013, 09:44
Против. Защото една голяма част от българите са невежи по тази тема, а невежеството е най - страшното нещо.