Влез

View Full Version : За или против спиралата за очи?

paolina13
12-15-2012, 08:43
Здравейте! Аз съм на 13 години и преди няколко дни питах майка ми дали може да си сложа спирала. Лятото си слагах спирала, но без тя да знае - бях при баща ми. Тя не ми позволява, защото щяло да ми пари на очите, да ми щипе... аз си слагах сама спирала и нито ми е парела, нито ми е щипело. Всички мой съученички носят спирала, а аз не. Не съм МИС свят и искам малко да се разкрася, но майка ми е против спиралата. Каза че може би ще ми позволи, когато завърша 8ми клас, а аз сега съм 7ми. Моля помогнете. При вас имало ли е някакво парене и щипене, или това са пълните измишльотини на майка ми за да ми попречи да си сложа спирала.

FuCKkK13
12-15-2012, 08:59
о.О тебе съм те запомнила с кофти темите...стига да я чистиш правилно и да не спиш с грим не виждам проблем.. и моята майка не се гримира,но никога не ме е спирала да си сложа спирала примерно.. аз също ходя с грим 5 пъти в годината,но и тези 5 пъти не ме е спирала - образно казано... така че ако го искаш - давай.. ако го правиш само щото тия от твоя клас го правят - те ако скочат от високо място и ти ли ще скочиш ?

tonssy
12-15-2012, 09:03
Тези неща майка ти ти ги говори само защото не иска да започваш все още да си слагаш грим..поне според мен. Но една спирала не е голям проблем, ако искаш си слагай. Щом когато си пробвала не си изпитала парене/ щипене и т.н., значи и сега няма да е по- различно..

paolina13
12-15-2012, 11:28
Аз също съм на мнение, че майка ми не иска да се гримирам и затова приказва тези тъпотии.... И FuCKkK13, казах, че не съм МИС КРАСАВИЦА... майка ми е стриктна, не ми дава и веждите си да скубя, дори и тя не иска да ги скуби.... не ми позволява нищичко....

lubovvv
12-15-2012, 11:32
Майка ти ти казва така само, за да те откаже от спиралата. Просто не иска да започваш да се "клепаш" от 13-годишна, защото, повярвай, после ще ти стане навик и особено в тези години без грим няма да излизаш

paolina13
12-15-2012, 11:32
http://prikachi.com/images.php?images/63/5611063L.jpg ето ме и мен....

strawberry88
12-15-2012, 11:46
Аз пък си харесвам миглите много повече без спирала. :D И си добре така.Не се гримирай или скуби веждите още. :?

paolina13
12-15-2012, 11:49
:] още мнения?? :]

lubovvv
12-15-2012, 11:50
Аз на моите им слагам кафява спирала в ежедневието, много по ми харесва как стои от черната. Черната я ползвам само когато излизам на нощни заведения

3oPuTy
12-15-2012, 12:09
Всъщност в това с паренето си има нещо вярно.Моите очи,например,са адски чувствителни и от почти всяка спирала ми парят и сълзят.До сега само от една на Ейвън не съм имала проблеми амааа и нея не съм я ползвала от години ...
Иначе съм на мнение,че ти е раничко за грим,но знам ли :)

marilyn
12-15-2012, 12:31
Не ми се е случвало да ми пари от спирала, гледам да купувам уж хубави, но ако стоиш цял ден от сутринта до вечерта късно с грим... е гадно.. натежава просто.
Искаш спирала, защото всички други имат и не искаш да си по-назад. Ама това е тъпо. Физиономията ти е много детска и не мога да си те представя с грим. На 13 не знам кво ще си разкрасяваш?!

tonssy
12-15-2012, 12:36
Всъщност в това с паренето си има нещо вярно.Моите очи,например,са адски чувствителни и от почти всяка спирала ми парят и сълзят.До сега само от една на Ейвън не съм имала проблеми амааа и нея не съм я ползвала от години ...
Иначе съм на мнение,че ти е раничко за грим,но знам ли :)

да, по принцип парене е възможно да се почувства, но ако си алергична към някоя от съставките или просто очите ти са по- чувствителни. Но тя явно няма такива проблеми.
Не знам дали й е рано за грим. Аз лично имах желание да си слагам спирала точно на нейната възраст само че майка ми нямаше против. И изобщо не съм съгласна, че ако започне от сега ще й стане навик и няма да може да се откаже. Аз и сега в ежедневието най- много само спирала да си сложа и то не всеки денс.

marilyn
12-15-2012, 12:37
И аз съм си слагала някви сенки, спирала на нейните години.. по някой път де. Еми, аз изглеждах с няколко годинки по-големичка. Тя изглежда като на 10.. смисъл индивидуално е.

tonssy
12-15-2012, 12:40
Винаги искаш забраненото още по- силно, колкото и тъпо в случая да е спирала.. Да си сложи, да види, че не е кой знае какво и да й мине мерака ;д

FuCKkK13
12-15-2012, 12:40
Аз също съм на мнение, че майка ми не иска да се гримирам и затова приказва тези тъпотии.... И FuCKkK13, казах, че не съм МИС КРАСАВИЦА... майка ми е стриктна, не ми дава и веждите си да скубя, дори и тя не иска да ги скуби.... не ми позволява нищичко....
абе на 13 колко хубава искаш да си бе :?

FuCKkK13
12-15-2012, 12:45
И аз съм си слагала някви сенки, спирала на нейните години.. по някой път де. Еми, аз изглеждах с няколко годинки по-големичка. Тя изглежда като на 10.. смисъл индивидуално е.

+.. и аз съм на 16 ама сенки или вечерен грим не ми отива.. детско ми е лицето

marilyn
12-15-2012, 12:48
Докато бях ученичка ми беше писнало да гледам някви 8ми клас примерно, които изглеждат толкова ... по детски.. и с едни обеми на косите, с едни гримове, опечени от солариум, неклепани с фдт... то едно е малко грим, друго е една кофа... ама всеки си е различен и трябва да знае какво му седи и не. А и наистина някак си ако употребяваш грим вс ден и свикваш. Аз сега не знам какво трябва да се случи, че да изляза без спирала и молив навън.

Mirchu
12-15-2012, 17:15
Еми според мен няма нищо лошо да си слагаш спирала. И не е лошо една ужаважаваша себе си жена да използва грим - изглежда, че се грижи за себе си. Но естествено, че не казвам да си слагаш по 3 тона фон - дьо тен и от всичко по супер много. Но не мисля, че една спирала или едни ЛЕК черен молив ще ти навредят. Да, на 13 не всеки се гримира. Но при всеки е различно - едни имат по-детска физиономия, други - не. Така че сама прецени. :)

tori
12-15-2012, 17:48
Виж сега, да не те отчайвам ама гримове няма да ти ходя. Просто си зависи от лицето на човек и трябва щеш, нещеш да се съобразяваш. Ако толкова много искаш да се видиш с грим, отдели 1 час сама в къщи и се намацоти със абсолютно всичко у вас и то по много. Айде сега кажи - харесваш ли се? Не, не го пиши на мен, кажи го сама на себе си. Запитай се приличаш ли на себе си и дали всъщност ти се ще да си част от някой цирк. Ако се харесваш - цапай се, но не мисля.

EternalDream
12-15-2012, 18:10
Не мисля, че спирала ще ти ходи сега. Изчакай още малко, не защото е вредна или нещо.

~sweeettt~
12-15-2012, 19:36
ако имаш хубави мигли (дълги и гъсти и добре оформени) не ти трябва , а ако толкоз искаш помоли майка си

paolina13
12-16-2012, 15:00
Щом казвате... аз съм си слагала спирала. Но това е, че майка ми не ми позволява... както и да е... благодаря ви за съветите и... наистина ли изглеждам като на 10??

FuCKkK13
12-16-2012, 15:18
Щом казвате... аз съм си слагала спирала. Но това е, че майка ми не ми позволява... както и да е... благодаря ви за съветите и... наистина ли изглеждам като на 10??

да... ясно ни е на всички,че сега искаш да си голяма,като каките на по 17-18,но с това детско лице ще стои смешно ако се гримираш.. аз също имам детско излъчване,нищо че съм на 16 - и нда.. цял живот ще съм си така,но примерно на мен добре ми стои фдт. и спирала или фдт.,черен молив в външния ъгъл и светло сив във вътрешния ъгъл на окото + спирала,но въпреки това така ходя само на по-специални случаи.. т.е. 5 пъти в годината...така че защо примерно не си слагаш просто гланц ?

Зайче..
12-16-2012, 15:36
майка ми никога не ми е правила проблем за грима ми, а специално със спиралата започнах от 5ти клас още.
ноооо все пак всеки родител си има свои собствени правила.
и ако чак толкова искаш да използваш спирала /или както ти казваш, че имаш нужда едва ли не/ проведи един нормален разговор с майка ти, в който и обясняваш защо искаш да си слагаш спирала и и се примоли малко, и най-вероятно ще ти разреши. ;d

marilyn
12-16-2012, 18:42
Миличка, изглеждаш малка, наистина. Искаш да си слагаш спирала, защото твоите дружки си слагат. Да, ама на тях може да им отива, нищо, че са на 13... до човек си е. И Марти ти каза, че е на 16 и има детско излъчване. Аз на 16 изглеждах с няколко години по-голяма и си носех и по-силен грим в някои случаи. Ама ми стоеше.

Просто ако мислиш, че с едната спирала ще се разкрасиш много или ще почнат да те взимат за по-голяма- грешиш.

youonlyliveonce
12-17-2012, 15:07
http://prikachi.com/images.php?images/63/5611063L.jpg ето ме и мен....

Лицето ти е детско за спирала. Виж се колко си хубава, защо ти е да се 'разкрасяваш'?!

paolina13
12-21-2012, 11:24
благодаря! :)

fizzyg
12-22-2012, 12:46
Подкрепят всички писали в темата до сега-наистина нямаш нужда от спирала поне сега.
Не бързай да растеж,та ти си толкова сладка и наистина нямаш повод да тормозих това детско личице!

Изживей си хубаво детството,пък като пораснеш ще се гримирваш както желаеш :)

Lo0RrKaA
12-22-2012, 16:56
Ами и аз съм на 13 . И аз изглеждам по-малка . Принципно си слагам спирала и гланц , но спирала само така за по-специални случай. И то от скоро. Даже майка ми в началото тя прояви желание да ми сложи спирала :D Но не ми дава всеки ден макар че аз и не искам. Според мен нямаш нужда още. Хубава си :) Подкрепям всички мнения по-нагоре ;)

~sweeettt~
12-22-2012, 16:59
миглите ти са хубави не ти трябва спирала

paolina13
12-23-2012, 14:05
благодаря ви за мненията! :)

skaterGirl
12-24-2012, 16:25
Всъщност, когато си сложа спирала и си пипна миглите ме боли самото око много, за това избягвам. На теб не ти трябва нито спирала нито да си скубеш веждите. Видях ти снимката ти си много сладко момиче. Не започвай с тези неща, рано ти е :) Познавам момичета на по 17-18, които не използват грим, а са толкова красиви.. Според мен грима е само, за да си подчертаеш красотата, а на теб не ти трябва хубава си и без грим, а колкото до скубането почакай още малко. Аз започнах да си скубя веждите на 14 и половина и то не да ги правя тънки, а просто почистване :) А сега съм на 15 почти 16 и само си ги оформям и почиствам и не нося много грим. Майка ти е напълно права, недей да започваш рано е :)

~The Smile~
12-25-2012, 14:41
На 13 си и нямаш нито една пъпчица?! Издай твоята тайна как го постигаш! Иначе си хубава и без грим и не ти и трябва да си скубиш веждите! Много са си добре даже!

vesinceto
12-26-2012, 23:37
според мен още не си слагай имаш много нежно леце не го съсипвай

paradaiz
12-27-2012, 18:27
И аз съм на мнение да не си слагаш още спирала. :)
По принцип моето лице е ужасно детско и въпреки че съм на 19 каквото и да направя не мога да изглеждам по-възрастна. (дори със силен грим най-много да изглеждам на осмокласничка, а без - направо на шестокласничка. И не е някакво смешно това, защото аз просто си изглеждам на осмокласничка, а повечето на тази възраст се гримират)
За първи път си сложих спирала в 8 клас, но ми пареше на очите и преустанових.
В 9 сякаш започна някаква мания по гримирането. Аз си слагах всякакъв грим, само спирала не си слагах, защото ме боляха очите от нея и ми се зачервяваха.
Към 12 клас, а и в момента понякога се гримирам като си слагам всякакъв грим и спирала даже, но не всеки ден, а само когато имам желание. Когато съм депресирана просто няма начин да имам желание да се гримирам.

lemon_bonbon
12-29-2012, 09:07
Няма нищо лошо в това да си слагаш спирала.Според много хора на твоите години е рано да ползваш гримове,но една спирала не е тежък грим и едва ли ще ти навреди.Аз започнах да се гримирам на 13 и ми стана навик,но дори и да свикнеш винаги да носиш грим не виждам нещо кой знае колко лошо,нормално е за момиче,стига да се гримира добре и да не прекалява.Вярно е,че от спиралата може да пари,на някои жени им сълзят и очите,но щом вече си си слагала и си нямала такива проблеми,значи и за напред едва ли ще имаш.Купувай си по-известните марки спирали,да не са от най-евтините,защото те са по-вредни и от тях наистина може да пари на очите...

Your.Passion
12-29-2012, 15:25
Мисля ,че майка ти казва това само за да не започнеш да си слагаш.Но пък е и възможно да ти пари или щипи ,но много рядко . Лицето ти е супер детско и някък няма да ти подхожда спирала ,поне така мисля :? Искаш спирала само заради дружките си .Ако си мислиш ,че ще изглеждаш по голяма със спирала ,еми лъжеш се :D Ти гледай себе си ,не другите . (: Ще дойде време в което всеки ден ще можеш да си се гримираш и гримираш и гримираш ... Пък и естественото е на мода ;) :Д

sweetycherry33
12-30-2012, 12:09
Всеки е красив такъв, какъвто е
и все пак "ЗА" спирала...няма никакво щипане и парене

paolina13
01-16-2013, 14:30
благодаря ви отново. Всички казвате че лицето ми е детско и ви вярвам. Колкото до това как така съм на 13 и лицето ми няма пъпки, това го постигнах лесно. Отидох на лекар, и просто му казах че искам да ги спра. Той ми предписа течност,която ги предодвратява и намалява. Казва се ДАЛАЦИН продават го в аптеките и е супер евтин около 6 лв. Всяка кожа си е различна все пак, но просто казвам на мен какво ми помага. Вече станаха 3-4 месеца от както го ползвам и съм много доволна!