View Full Version : Как да постъпя?
3auko bauko
12-16-2012, 15:58
Здравейте имам проблем ,доста съм объркан и имам нужда от съвети ,от някои който може би му се е случило частично от тези неща и може би да взема решение най-накрая.От доста време си има приятелка силно казано е ,че имам пълноценна връзка ,защото е доста объркано имахме хубави приятни моменти началото на септември,но тя се опита да ме наиграе и аз просто си казах,че няма да позволя да ме нарани.Но имам чувства към нея,много е мила понякога и красива и винаги имаме какво да си каже,постоянно се смеем, но си нямаме никакво доверие и двамата искаме вниманието на другия само за нас,но не и да е прекалено натоварващо и често и се караме доста.По едно време нещата охладняха,не се виждахме толкова често ,аз не обичам да казвам имам връзка с това момиче,тя е моя и т.н ,мисля че всеки е свободен стига да има моногамност. Много се разбираме ,подкрепяме ,но нещата охладняха,аз имах доста проблеми с приятелите си ,промениха се доста неща в живота ми започнах да излизам с друга компания,там се запознах с много момичета ,станахме големи приятели.Едното момиче от компанията виждам,че има симпатии към мен,много е красива и добра ,започнахме така преди 1 месец с нея прекарваме си чудесно заедно,като приятели и чат пат нещо повече без секс :) ,защото винаги съм бързал за секса и искам да изчакам,защото когато спя бързо с някое момиче ,преди да я опозная хубаво,да станем приятели и всичко ми омръзва и не ми е интересна.Та с това момиче от компанията се чувствам добре,тя не е ревнива ,не е нищо общо с момичетата ,които съм свикнал да излизам ,тя е разбрана ,възпитана и си заслужава.Но аз не съм бил с такова момиче,винаги съм бил с някакви ПСИХОПАТКИ :D така да ги нарека с постоянните драми,скандали и разправии ,не съм имал нормални отношения винаги е имало нещо което да ги разваля.Не постоянно ,но примерно по някое време във връзките ми ,започват много скандали ,защото аз съм много весел и общителен ,говоря си с момичетата излизам с тях ,флиртувам ,но не влагам нищо ,защото за мен това е просто малко забавление ,но повечето момичета не го приемат така,но това момиче да ,но от друга страна не искам да я нараня,нито искам да нараня себе си.Тя е студентка в София,сега за празниците си отива в Пловдив и ме покани ,да остана при нея за Нова Година,а момичето с което уж съм или не знам точно какво е това не ме покани с нея,тя ще ходи в Бургас или в Созопол някъде там и не ме покани,почна да казва те сега приятелите ми от там са по странни ,не са като твоите в София и почна да овърта нещата,знам че няма друго момче ,но просто ме отблъсква.Аз си казах добре и реших ,че ще ходя в Пловдив .Не искам да нараня нито една от двете,но знам ,че ако продължа да бъда с това момиче - Бургас така да ги наречем,ще има пак много караници ,драми ,въпреки хубавите ни моменти и привличането което имаме един към друг,просто се изморявам ,а пък Пловдив няма да я нараня ако избера другата,но ще нараня много Бургас ,защото тя е доста лабилна ,въпреки че е много забавна и има 1000000 приятели ,тя е много самотна и аз я карам да се чувства добре и тя загуби доста хора последно време и не искам и аз да я оставя ,но искам и да бъда напълно щастлив,а не само от време на време,не само когато е самотна.Например снощи и звъннах тя каза,че ще ми се обади след малко имала работа,не ми звънна ,аз й се обадих след 2 часа тя отишла на заведение ,а я чаках в нас и тя знаеше това.. не ме покани де,нищо че съм болен можеше да кажеш искаш ли да дойдеш или аз да дойда във вас събота е а у ,нещо такова и се скарахме в 5 сутринта дойде в нас събуди ме ,не й пука колко е часа когато реши си идва не се съобразява ,чувствам се като подвижен вибратор ,който я изслушва и подкрепя ,та това е общо взето не знам какво да правя и как да не нараня никого :)
Трябва да избереш , няма как да не нараниш никого, ако другото момиче вече има чувства към теб. Аз като чета - ти вече не искаш да си с приятелката си, просто трябва да намериш думи да й го обясниш.
Оставяй първата, изгубена кауза е. Не съдя нито теб, нито нея - просто не сте си паснали. Опитай с второто момиче и продължавай в същия дух. Евала ти правя, че виждаш собствените си грешки и ги използваш като опит, за да не ги правиш пак :)
Wednesday666
12-16-2012, 16:31
Тая първата ми изглежда ужасна. Сериозно.
Как така е дошла в 5 сутринта, ей така, при положение, че си болен и те е игнорирала преди това?
И то за собствен кеф? На мен са ми чужди такива хора, наистина.
Съветът ми е да я зарежеш. Достатъчно сте направили и двамата вече.
Не бързай и с новата. Изчакай да се опознаете добре ии тогава решавай дали искаш нещо или не.
И внимавай на Нова година - точно такива събирания имат тенденцията да стават опасни.
3auko bauko
12-16-2012, 16:44
Не искам да съм с нея,защото има прекалено много напрежение ,защото ме отблъсква постоянно,когато има някой по-добър в живота й ,даже не по-добър ,а когато някой друг почне да й обръща внимание и просто забравя за мен,докато не разбере,че по-голямата част от мъжете около нея,не се опитват да я опознаят и гледат само колко е красива и как да спят с нея,и тя ми казва ами аз нямам проблеми с това и на мен ми е приятно,но всъщност не е така ,защото съм прекарал часове и дни само в разговори с нея и я познава, и виждам,че е момиче което има нужда от любов ,от внимание и от уважение аз й го давам ,но тя ми говори за минали работи.Да в началото и аз виждах само това в нея,защото е доста красива и просто излъчва сексапил ,но си направих труда да я опозная,да бъдем приятели, да търпя постоянните и теразания и как се обвинява,че е глупачка ,че е била с този или онзи.Да дойде в 5 сутринта ,за да ми се извинила за държанието си ,за това че когато е с приятелките си ме отблъсква защото нямали хубаво мнение за мен,при положение ,че те не ме познават ,чували са разни слухове,които да верни са ,но са доста стари неща всички сме били различни в гимназията ,някой са били вървежни други не,аз се правех на тежкар и да има повече момичета около мен,но това беше в гимназията ,а хората продължават да ме съдят за това ,което съм бил преди ,а не за мъжът в който съм се превърнал сега.За това ми е приятно с това момиче от Пловдив,тя не ги знае тези неща ,а и ми каза ,че миналото не я интересува ,но ако оставя приятелката си ,тя ще бъде съсипана ,защото аз съм винаги до нея последните месеци ,винаги когато има нужда от мен съм там, държа страшно много на нея,но не съм ничия изтривалка ,не съм и кърпичка която да захвърли и когато й ги казвам тези неща,тя почва да се цупи и да се караме .. А до това за Нова Година мисля,че има доста добър самоконтрол ,не пия вече алкохол и най-малко добавките около алкохола , така че не мисля ,че ще избързаме ,но съм доста резервиран към нея.
Dark_Angel_
12-17-2012, 00:14
Какво да ти кажа човек, първата наистина е загубена кауза и независимо колко ще я заболи трябва да прекратиш тази връзка. НЯМА СМИСЪЛ да се самонараняваш така заради някой, който се отнася така с теб. В една раздяла не може да няма болка и наранени. А и погледни нещата от другата страна. Ти казваш, че тя доста хора около себе си ги е изгубила. Може би ги е изгубила с държанието си (имал съм такъв случай). Ако наистина виждаш смисъл да си с второто момиче - смело напред. Опитай се все пак да обясниш на 1-вата за какво иде реч. Тя така или иначе няма да те разбере, но ти все пак и обясни, че според теб нещата не вървят и няма смисъл. Не се чувстваш щастлив от тази връзка и искаш да сложиш край. Приготви се за драматична раздяла, защото така като гледам какво си написал ти за нея просто си вадя такива изводи. И пак ти казвам - не си заслужава да се самонараняваш за човек и да бъдеш с човек, който не е за теб. Няма смисъл
3auko bauko
12-17-2012, 13:33
Да,но не искам да изляза като най-големия глупак отново,който оставя едно момиче и веднага е с друга ,момичетата имат чувства и съм възпитан така,че винаги да ги уважавам и ценя и просто не желая да я нараня,въпреки че е страхотна ,просто е доста странна ,снощи беше болна и цяла нощ съм бил до нея и се грижех за нея и беше всичко много хубаво .. и не знам мисля си ,че може да се оправи не знам ..
shmatarok
12-17-2012, 14:22
Първата ми изглежда като някаква използвачка честно казано. Хубаво, че не искаш да я нараняваш, но опитвал ли си се да ѝ обясниш, че поведението ѝ не е приемливо и не ти допада да се държат с теб по този начин? Казвал ли си ѝ, че държанието ѝ не подобава да е такова, не само към теб, ами към всички?
Според мен трябва да спреш да ѝ се връзваш и да ѝ теглиш чертата. Дал си ѝ достатъчно възможности да се държи добре и както трябва с теб, щом е решила да си знае нейното, зарязвай я. По твоята логика можеш да си я търпиш вечно, тя няма да има нищо против, най-вероятно ще започне и да ти изневерява, ако вече не го прави. Ти също имаш право да бъдеш щастлив, а не разиграван от някаква неблагодарна шматка. :)
Като я зарежеш обаче не скачай веднага в нова връзка, изчакай да се опознаете по-добре с втората, че да не се повтори историята отново.
NqkfaNikakva21
12-17-2012, 14:25
Хора, защо не си гледате собственото щастие?
Пределно ясно е, че с първата е загубена и безсмислена кауза.
Гони си щастието с другото момиче, без всякакви такива терзания!