View Full Version : Забранява ли ли сте?
Забранява ли ли сте на приятелката/приятелят си нещо,което не ви е приятно да прави примерно?Или просто не да сте му/й забранили,а просто да сте го/я помолили да не прави това?А,ако не го изпълни как постъпвате?
valdesbg
01-01-2013, 19:22
Има огромна разлика между забрана и молба да не го прави.
Второто ми се е случвало - и аз съм молил и мен са ме молили. Правилно поднесена.. молбата бива удовлетворена с радост.
Забраните не носят нищо хубаво.
druzilla
01-01-2013, 19:28
Не си позволявам да забранявам,не ми се е налагало и да моля.Приятелят ми вижда,когато нещо ми е неприятно и го прекратява.Готова съм да спра да правя нещо ако ме помоли,но да ми забранява - няма как да стане.
anonymous708973
01-01-2013, 19:29
Забрана? Че да не съм му майка? Или дресьор? "Забранявам ти, щото иначе..." Кво? Ще му спра джобните? Ще се разделим?
Да бе. Имам достатъчно уважение към партньора си, за да забранявам, и изисквам същото. Опитвал се е косвено, карали сме се, разбрали сме се и няма да се повтори.
Казвала съм му, когато нещо не ми е харесвало. Не съм го молила да спира да го прави, нито пък съм му забранявала.
Ако на него му харесва, не виждам защо да се обаждам.
j_adore2
01-01-2013, 19:32
Забрани никога не съм си позволявала. Попринцип не ми е приятно да излиза с момичета, които не познавам, когато ме няма. Така че - да кажем това е вид молба. Не че го спазва особено :D
Не забранявай, че нали знаеш - забраненото е най-хубаво...
HollyGolightly
01-01-2013, 20:07
Може да съм му казвала, когато нещо не ми харесва или не ми е приятно, но никога не съм му забранявала. Дори и не съм го молела да не го прави, достатъчно е да му кажа какво мисля, и от там на татък каквото той си реши. Все пак не е малко дете и аз нямам намерение да съм му възпитателка.
DragonLady
01-01-2013, 20:09
Второто ми се е случвало - и аз съм молил и мен са ме молили. Правилно поднесена.. молбата бива удовлетворена с радост.
+1
Е това е!
Разликата между молба и забрана е огромна!!!
Аз съм молил, в последствие на което бях излъган и всичко приключи.
Не съм човек, който ще забранява или ще търпи да му се забранява. Да не сме на по 5 години?! Когато съм с някой, за да съм с него трябва да му имам уважение и той да ми го има. Ако нещо не ми харесва или на него не му харесва- говорим, стига се до консенсус. Кво е тва "забранявам ти"....
Бившия ми се опитваше да ми забранява и изгърмя. Не бих си позволила такова нещо, най-малкото защото уважавам човека до себе си. Не съм го и молила за нищо настоящия ми приятел. Отношенията ни са си ясни и чисти . Такива неща като "забрани" единствено показват недоверие в себе си и в човека до теб,показват и неуважение. Действат пагубно.
Не си позволявам да 'забранявам' или ако това се случи е нещо маловажно и на шега. Когато нещо ми е неприятно той се усеща и спира да го прави без да му се обяснявам и умолявам.
anonymous708973
01-01-2013, 23:34
Само аз ли не виждам чааак такава впечатляваща разлика между молба и забрана КОНКРЕТНО за този случай?
В смисъл... като знам, че зад "молбата" стои едно неказано "Ако не стане на моето, ще си направя извода, че не съм важен/не ми цениш мнението/не искаш да се съобразиш с мен", то си става баш косвена забрана. Или поне заплаха.
ForzaFelipe
01-02-2013, 00:57
Молил съм я,ако има нещо което не ми е приятно да не го прави и са ме молили.Да забраня,никога,не мога и да понеса да ми забраняват нещо.
TheBeliever
01-02-2013, 04:03
Ако нещо, което прави, не ми се нрави си казвам. Казвам и защо. Негов избор е дали ще промени нещо. Досега не се е случвало нещо да ме дразни чак толкова много, че да искам да не го прави.
Бих искала да ограничи някои дейности и той го знае. Знае и че съм права, но към момента на него така му харесва и аз нямам правото да му налагам забрани и ограничения. Най-малкото защото бих се чувствала глупаво да кажа на 22 годишен човек "Забранявам ти".
Няма какво да забранявам има си глава на раменете да мисли ако не и направи нещо си е за нея, но нали все пак трябва да се има доверие на другия иначе се губи смисъла да са заедно.
SisiStrange
01-02-2013, 07:15
Само аз ли не виждам чааак такава впечатляваща разлика между молба и забрана КОНКРЕТНО за този случай?
В смисъл... като знам, че зад "молбата" стои едно неказано "Ако не стане на моето, ще си направя извода, че не съм важен/не ми цениш мнението/не искаш да се съобразиш с мен", то си става баш косвена забрана. Или поне заплаха.
О, разликата накрая става огромна. Всичко винаги се свежда до начина, по който ще бъде поднесено. Една твърда забрана мен би ме обидила. Бих загубила част от достойнството си като човек, който си има похлупак. Такова чувство вирее ужасно грозно в една връзка и спокойно може да я разруши, защото покрай себе си убива много други красиви чувства.
Друго е да те помолят, да обяснят защо и да си наясно човека от какво точно се притеснява. Молби изпълнявам почти за всичко. Стига да е поднесено така, че да е ясно, че крайният избор все пак е моят.
Никога няма да му забраня нещо. Има си определена групичка неща, за които той много добре знае, че биха ме накарали да охладнея към него. Няма да седна да му ги забранявам, но ако ги прекрачи, той сам е наясно на каква цена.
Violenza
01-02-2013, 07:42
Ами то няма. Но както за всичко друго - важен е начинът, по който ще бъде казано.
Ако се опита да ми забрани нещо, ще се вбеся адски много. Ако обаче ми каже като нормален човек, че това нещо на него не му е приятно аз да го правя, то ще направя компромис, стига да не е нещо, без което аз да се чувствам крайно ограничена. Бих постъпила и по същия начин, ако на мен не ми е приятно той да прави нещо.
Правилно поднесена.. молбата бива удовлетворена с радост.
;-)
Ако има нещо,което да не харесваме в другия сядаме и говорим за това,но никога не бих си позволила да забранявам нещо на половинката си - намирам го за крайно малоумно :?
anonymous708973
01-02-2013, 15:37
Няма да седна да му ги забранявам, но ако ги прекрачи, той сам е наясно на каква цена.
Eй за това говоря. Тук няма оставяне на избор. Това си е косвена заплаха. Измиване на ръце, че "ама то аз не забранявам" и в същото време изискване на съгласяване.
Не ме кефи, ама май няма друг вариант.
Да,многократно съм се опитвала да забранявам разни неща. Не винаги се получава...
Аз съм молил, в последствие на което бях излъган и всичко приключи.
Познато...
И двамата виждаме сами какво не харесва другия и го прекратяваме или поне ограничаваме :) За щастие не ни се налага да си забраняваме каквото и да е било. Забраните водят до раздели, по-добре да се коригираме сами.
TheBobqk
01-03-2013, 06:45
Точно.
Забранила съм му да влиза у дома преди да си изтърка обувките.
Ми няма пък всеки ден по 12 пъти да ходя със стирката подире му.
Забранява ли ли сте на приятелката/приятелят си нещо,което не ви е приятно да прави примерно?Или просто не да сте му/й забранили,а просто да сте го/я помолили да не прави това?А,ако не го изпълни как постъпвате?
нищо не съм му забранявала и не мога да му забранявам; голям човек е, да се оправя
молила съм го да спре да прави определени работи, когато не ми е приятно, както и той мен и спирам и толкова
разговорите и подхода са всичко в една връзка , в смисъл, говорим, мислим заедно, разсъждаваме и оправяме каквото е проблемно, не да тръгна с рогата напред : "ти няма да правиш еди-кво-си, ЗАБРАНЯВАМ ТИ"; ще ми тегли една майна най-много..
Моля го, но чак да му забраня ...
Я да попитам: Ако помолите и не ви удовлетвори молбата...?
anonymous708973
01-03-2013, 09:05
Изобщо не се приема толкова ларж, колкото ще се изкара тук.
Изобщо не се приема толкова ларж, колкото ще се изкара тук.
Именно.
И защо тогава да се правим на светци и да слагаме знак различен от равното между молба и забрана?
explosion_
01-03-2013, 09:10
Забранил съм и да ми '' подрежда '' нещата :D
anonymous708973
01-03-2013, 11:40
Именно.
И защо тогава да се правим на светци и да слагаме знак различен от равното между молба и забрана?
Не знам, и аз съм на това мнение :)
Има един грозен лаф за лайно и парфюм, който е доста на място в случая.
SisiStrange
01-03-2013, 11:50
Тоолкова много зависи от каква е молбата.
Случвало се е да го помоля нещо, а да не го изпълни. И да се намуся за малко, рядко е повод да се скараме. Аз също не съм изпълнявала стриктно всичко, за което ме помоли. Във всеки случай, поне правя опит да намеря правилния вариант, който да удовлетвори и неговите искания. Ако застане да ми забрани какво да е, първото, което ще ми се прище да направя е това, което ми е забранил. Може да е детинско и глупаво, но така бих се почувствала.
ПП. Пантерке, под:
Няма да седна да му ги забранявам, но ако ги прекрачи, той сам е наясно на каква цена.
нямах в предвид тривиални забрани. Имах в предвид неща като изневяра, друсане с наркотици, да тръгне по срещи с други момичета и тн. За тези неща не съм го молила, но не съм му и забранявала. Просто той знае, че не може да ги направи, ако иска да е с мен. Границата е тънка, но в усещането е голяма.
И двамата сме си забранявали и в повечето случаи е действало. :D
В повечето случаи (като ситуации и като гаджета), като кажа, че нещо не ми харесва и ако може да намери по-удачен вариант или направо за кажа кой е по-удачния вариант, то се прави точно на пук. От несъществени до съществени неща.