View Full Version : Какво правите, когато...
pepsi_855
01-05-2013, 11:49
Какво правите, когато усетите, че чувствата в една връзка изстиват? Това показва ли, че краят е близко? Опитвате ли се да върнете отново към живот връзката си? Или решавате да оставите всичко на произвола на съдбата?
При мен се случи така , опитах аз самата да направя нещо по въпроса,но всичко си беше отишло и реших,че няма смисъл да продължавам нещо,което вече не усещам. Просто се отдалечих скоростно от него, след непрестанните му и безпричинни изблици на ревност и скандали.
И така беше по-добре. Ако държиш на човека,опитай да върнеш искрата,ако виждаш че е загубена кауза ,просто тегли чертата.
В повечето случаи би значело края на връзката. Аз лично бих се постарала да видя отново хубавата страна на нещата, за да не захвърлям всичко на вятъра, но ако не видя резултат не бих се насилвала да поддържам нещо, в което няма страст.
Какво правите, когато усетите, че чувствата в една връзка изстиват?
Късам.
pepsi_855
01-05-2013, 21:18
Късам.
Защо? Не се ли опитваш нещичко да направиш? Когато храната ти изстине, студена ли я ядеш, не я ли стопляш? След зимата не идва ли пролетта?
Защо? Не се ли опитваш нещичко да направиш? Когато храната ти изстине, студена ли я ядеш, не я ли стопляш? След зимата не идва ли пролетта?
Едно е една връзка да има нужда от малко разнообразие и тн. тогава ок. Но ако 'чувствата изстиват' тогава какво ни задържа още заедно?!
Правила съм опит, но това са чувства.. Не можеш да им заповядаш да се върнат.
soul1199
01-05-2013, 23:12
Всичко е в съдбата.
HollyGolightly
01-06-2013, 00:05
Бих се опитала да променя нещо, само ако и двамата имаме желание да останем заедно. Ако е само едностранно, няма смисъл.
sweetka_96
01-06-2013, 00:10
Щом чувствата изстинат слагам край и толкоз..Ако ги няма чувствата нищо не би могло да ни задържи заедно.
Mary_Jane_69
01-06-2013, 13:25
Ти си го усещаш сам най - добре края ли е или не е... ако все пак знаеш, че има какво още да се "направи" и е само временна скука, прекрасно, но ако наистина смяташ, че нещата вече са се изхабили до крайност.......
.Ако ги няма чувствата нищо не би могло да ни задържи заедно.
това.
и не бъркайте еднообразие с изгубени чувства
едно е да ни е скучно, да правим едни и същи неща заедно поради една или друга причина и коренно различно е да излизаме заради...нищо
Причината толкова много връзки да се разпадат днешно време е, че хората са ужасяващо незапознати с "любовта". Любов не е това, което изпитвате в началото, изгарящото чувство да зърнеш и да бъдеш с обекта на желанията си. Любовта е осъзнаване :) . Любов има тогава, когато уважавате (не това уважение, което ви натякваш учителите в даскало, а съгласие и доверие в същността на любимия) човека до себе си. Масата хора се отпускат в ръцете на това 1вично чувство на привличане, гребейки с пълни шепи до насита. И когато вече се наситят, видиш ли, вече "чувствата са изстинали". А ако се замислите колко всъщност сте познавали този човек, ако сте реалисти, ще разберете, че изобщо не сте го познавали, от което следва, че любов просто няма как да е имало. Пак повтарям, изгарянето в слабините и тоталният мозъчен затвор НЕ са любов, да искаш да дадеш последното кюфтенце от чинията ви със спагети на партньора ви НЕ е любов :д.
Почетете малко поезия, разгледайте се в някой музей на изкуствата, запознайте се със страстта, която ражда любовта, запознайте се с нейната същина.
В този форум слепият води слепия. А най-комичното в случая е, че никой няма дори да си направи труда, да осмисли написаното, или ако го направи, то думите ми навярно ще придобият смисъл чак след години, когато опитът ще ви зашлеви по лицето. Ама, как да е :)
В повечето случаи би значело края на връзката. Аз лично бих се постарала да видя отново хубавата страна на нещата, за да не захвърлям всичко на вятъра, но ако не видя резултат не бих се насилвала да поддържам нещо, в което няма страст.
По-скоро това.
Причината толкова много връзки да се разпадат днешно време е, че хората са ужасяващо незапознати с "любовта". Любов не е това, което изпитвате в началото, изгарящото чувство да зърнеш и да бъдеш с обекта на желанията си. Любовта е осъзнаване :) . Любов има тогава, когато уважавате (не това уважение, което ви натякваш учителите в даскало, а съгласие и доверие в същността на любимия) човека до себе си. Масата хора се отпускат в ръцете на това 1вично чувство на привличане, гребейки с пълни шепи до насита. И когато вече се наситят, видиш ли, вече "чувствата са изстинали". А ако се замислите колко всъщност сте познавали този човек, ако сте реалисти, ще разберете, че изобщо не сте го познавали, от което следва, че любов просто няма как да е имало. Пак повтарям, изгарянето в слабините и тоталният мозъчен затвор НЕ са любов, да искаш да дадеш последното кюфтенце от чинията ви със спагети на партньора ви НЕ е любов :д.
Почетете малко поезия, разгледайте се в някой музей на изкуствата, запознайте се със страстта, която ражда любовта, запознайте се с нейната същина.
В този форум слепият води слепия. А най-комичното в случая е, че никой няма дори да си направи труда, да осмисли написаното, или ако го направи, то думите ми навярно ще придобият смисъл чак след години, когато опитът ще ви зашлеви по лицето. Ама, как да е :)
БРАВО!!! От всички мнения, това е единственото смислено!