View Full Version : Объркана
Renesme Cullen
01-09-2013, 13:23
В момента съм влюбена в един човек и много искам нещата да станат, но нещо ме човърка....
През лятото имах една странна връзка с едно момче на селото ми, която не мога да забравя, поради стойностните спомени, запечатани в главата ми. Като първа целувка; седене по цели нощи пред къщата ми, погълнати един от друг; прекарване на целия ден заедно и така... След като се прибрах в София, а той в неговия град, нещата се усложниха. Започна учебната година и ние общувахме чрез интернет и разговори по телефона. В началото го приемахме, но след време вече нямаше какво да си кажем. Разговорът ни се състоеше от ''Здрасти? Как си? Зле. Защо? Защото ми липсваш.'' и нищо повече. Той започна да ми липсва само по задължение. Изминаха седмици и спряхме да общуваме по какъвто и да е начин. Един ден той ми писа, но аз му казах да ме остави на мира, защото харесвах друг. През ваканцията си отидох на село за 2 дни и видях две от приятелките ми там, от които очаквах вести за него. Но такива нямаше. Вечерта майка ми ме посъветва да изляза с приятелите си, но аз се страхувах да не го срещна, защото щеше да подхване темата за нас, която не исках да обсъждам. Преди да си легна излязох на чист въздух в двора и го видях да минава по улицата. Сърцето ми примря от притеснение и извадих телефона си, под претекст, че пиша смс, да не би да ме заговори. Две седмици след това една от приятелките ми там ме разпитваше за него по Фейсбук. Реших, че той я е накарал, защото я познавах добре и едва ли я интересуваше отдавна замрялата ни връзка. Отговорих пестеливо, че не знам какво се случва и че не ме интересува и с това приключих разговора. Дни по-късно не спирах да мисля за това. Започнах да си припомням времето, прекарано с него. Чудех се защо ли ощесе интересува от мен, при положение че е с 2 години по-голям и с лекота може да си намери по-подходяща. Днес докато проверявах съобщенията си във Фейсбук забелязах, че ми е писал снощи късно вечерта. Съобщението гласеше: ''Hi :) kakvo stava, k1de se izgubi :?'' Отговорих му, че не съм се изгубила никъде...
Сега започнах да си мисля дали все още имам някакви чувства към това момче или просто е било обикновена лятна афера? Мисля, че няма смисъл от такава връзка, при положение, че се виждаме само през ваканциите. И като за капак съм влюбена в най-идеалното момче за мен, което се оказва и мой най-добър приятел. 1000 пъти предпочитам последния, но като си го мисля и старата любов се появява на заден фон. Просто съм объркана до безкрай и искам да се отърва от всякакви съмнения и да продължа напред. Но как......
Ти имам проблемите, ве, драма. Я си бий 2 шамара и се осъзнай малко.
Не, няма смисъл. Било ви е хубаво лятото, но има едни такива връзки, които са много прекрасни... но само за през ваканцията. После е по-правилно да свършат, защото нямат бъдеще. И щом ще можете да се виждате само през ваканциите още повече няма смисъл. Не се занимавай с него, останете си някви приятели и толкоз.
shmatarok
01-09-2013, 15:31
Докато се чудиш харесваш ли още оня или не, накрая ще изтървеш второто момче.
Лятото каквото било-било, гледай напред, не тъпчи на едно място по този начин, щото няма смисъл.
То си е ясно - първият ти липсва по задължение или защото не си сигурна какво искаш да се случи с другото момче.
И това, че летният момък проявява някакви признаци на заинтересованост, на теб ти харесва.Нищо лошо - млада си, ако сега не получаваш внимание - кога?Но се научи да разграничаваш нуждата от внимание от истинските..да ги наречем любовни трепети.
Така като те чета, хич не мисля, че ти пука за лятното момче, но не съм сигурна дали ти пука достатъчно и за другия.
Помисли си добре.
Не е толкова лесно да махнеш и да забравиш даден човек .. от негова гледна точка говоря , не се знае за какво те търси , но ти си мислиш , че е за връзка - защо? А колкото до другия , казваш , че ти е и най-добър приятел .. ами поговорете на тая тема - 1во ще ти олекне , 2ро ще знаеш вече какво да правиш , гарантирам ти ;) Няма как някой тук да ти реши проблема , всеки ще ти каже да продължиш , но само от теб зависи да позволиш да ти пречат тези спомени , а ако го направиш - рискуваш много ...
Продължавай напред , не оставяй миналото да ти пречи на бъдещето ... още много такива спомени ще имаш тепърва :)
TROLLDADLOLCAKE
01-09-2013, 22:12
Ти имам проблемите, ве, драма. Я си бий 2 шамара и се осъзнай малко.
Отрепа коча с правата лопата ! :D :D :D +1
HollyGolightly
01-10-2013, 02:16
Ти не знаеш какво искаш, ние ли да ти кажем, дето въобще не те познаваме? Държиш се като малка лигла, уж ти се появяват някакви чувства, пък му се зъбиш. Момчето се интересува от теб, ти се правиш на интересна. Стой си в София и се зарибявай с перфектният си най-добър приятел най-добре :?
За какво си объркана, не разбрах? Сама си си отговорила в последните изречения на темата.
Хубавите спомени от предишни връзки са именно такива - спомени. Необмислено сте постъпили изобщо като сте тръгнали без перспектива и без особена сериозност. Чувствата не са нещо, с което експериментираш или си играеш просто за "опита". Сега ще си сърба попарата онзи хлътналия все още по теб, а ти ще го търпиш :Р. А за самата тема пак казвам, че сама си си отговорила.
vampiresong
01-10-2013, 11:17
За какво си объркана, не разбрах? Сама си си отговорила в последните изречения на темата.
И аз мисля така! Вече знаеш какво да направиш и няма смисъл да питаш група непознати хора по форумите! ;)
Renesme Cullen
01-10-2013, 17:41
Просто не бях сигурна в себе си, това е всичко... Благодаря ви за мненията, ще се възползвам от тях! :)
StartOver
01-10-2013, 20:38
Какво е станало с най-добрия ти приятел? Знаеш ли дали те харесва? Разкажи малко повече за него.А за момчето от лятната ваканция?Той ти обръща внимание, на теб ти харесва но ти трябва да решиш с кого искаш да бъдеш. Момчето от преди или най-добрия ти приятел? Побързай с избора защото можеш да изтървеш и двамата и ще съжаляваш после!
Късмет все пак! ;)
П.С. - на колко сте?
Renesme Cullen
01-11-2013, 10:46
Какво е станало с най-добрия ти приятел? Знаеш ли дали те харесва? Разкажи малко повече за него.А за момчето от лятната ваканция?Той ти обръща внимание, на теб ти харесва но ти трябва да решиш с кого искаш да бъдеш. Момчето от преди или най-добрия ти приятел? Побързай с избора защото можеш да изтървеш и двамата и ще съжаляваш после!
Късмет все пак! ;)
П.С. - на колко сте? Значи най-добрият ми приятел показва някакви бегли признаци, че ме харесва и напоследък се засилиха. Обаче понеже е много притеснителен, реших да направя първата крачка... както и да е. Онзи от лятната ваканция точно вчера започна да ме разпитва по Фейсбук дали ми липсва лятото и дали съжалявам, за това което се случи между нас. Отговорих му, че не съжалявам, защото беше хубаво, но е жалко, че не се получи. Той се съгласи с мен и когато му казах, че излизам, той ми прати целувка и в скоби ''като лятните''. Лично предпочитам сегашния си обект на интереси, защото има поне 100 причини, поради които да е идеален за мен. Докато ако ме накарат да посоча нещо, което ми харесва в бившия, бих се затруднила. Не изключвам и факта, че единият живее буквално на 50 крачки от дома ми, докато другия е на повече от 300 километра. Но докато бившият не спре да ми обръща внимание, аз няма как да го забравя. А пък и е непосилно за мен да го накарам да спре, просто защото ще стане кавга и когато се видим следващата ваканция, ще ми бъде неловко......................
П.С. Аз и приятеля ми сме на 13, а предишният е на 15.
ALetterFromTheSky
01-11-2013, 14:55
Ахаххахаха, какво като не се виждате постоянно- аз уча в друг град , връзката ми е от лятото и досега си я поддържам..защо?-защото го обичам, нещо , което при теб липсва, а и няма как да е такова обичане като моето, малка си още :)
Ако наистина имаше желание да си с този от селото, щеше да намериш начин.. ти си търсиш причини :) Не го искаш, това е.. а вмомента си friendzoned . Намери си някой, който да ти е най-добър приятел и в същото време гадже-така е най-добре :)
StartOver
01-11-2013, 17:07
Може да ставам малко нахален но искам да ти помогна ( моя приятелка беше в подобна конфузна ситуация ). И така след като направи първата крачка какво стана? Разказваш много за единия а другия който е перфектен за теб го отстраняваш от проблема, не трябва да е така. Разкажи повече, например след като направи първата крачка какво стана, промени ли той отношението си към теб? Мисля, че разбра какво имам предвид.
Amore-Mio*
01-11-2013, 17:08
Сядаш и обмисляш нещата.
Защото ми изглежда, че самата ти не знаеш какво искаш, освен това, че си объркана. Мен ако питаш няма смисъл от връзка от разстояние, но ти си решаваш.
Renesme Cullen
01-11-2013, 18:16
Може да ставам малко нахален но искам да ти помогна ( моя приятелка беше в подобна конфузна ситуация ). И така след като направи първата крачка какво стана? Разказваш много за единия а другия който е перфектен за теб го отстраняваш от проблема, не трябва да е така. Разкажи повече, например след като направи първата крачка какво стана, промени ли той отношението си към теб? Мисля, че разбра какво имам предвид.
Ами, както казах, ''опитвам се'' да направя нещо по въпроса, но заради бившия не мога да продължа напред. Пък и се чудя какво да направя точно. Мислих за писмо (смачкано и написано на ръка с изящни букви), но не знам... И точно се страхувам да не си промени отношението към мен. Това също е проблем за мен, но няма как да се устремя към решаването му, след като някой ме възспира...
Renesme Cullen
01-11-2013, 18:20
Ахаххахаха, какво като не се виждате постоянно- аз уча в друг град , връзката ми е от лятото и досега си я поддържам..защо?-защото го обичам, нещо , което при теб липсва, а и няма как да е такова обичане като моето, малка си още :)
Ако наистина имаше желание да си с този от селото, щеше да намериш начин.. ти си търсиш причини :) Не го искаш, това е.. а вмомента си friendzoned . Намери си някой, който да ти е най-добър приятел и в същото време гадже-така е най-добре :)
Ами да, не го обичам и няма как да стане. Точно за това искам да си останем приятели...
StartOver
01-11-2013, 18:47
Ами да, не го обичам и няма как да стане. Точно за това искам да си останем приятели...
След като не го обичаш и искаш да сте приятели му го кажи. А за приятеля си, не се страхувай да покажеш чувствата си, нищо не трябва да те възспира ако наистина искаш да си с него. И не мисля, че щом те харесва и ти него той ще промени отношенията, или поне не трябва.
Renesme Cullen
01-14-2013, 12:14
Днес му написах дълго и прочувствено писмо и мислех да му го дам след часовете, обаче отвътре почувствах, че нещо ме дърпа на зад. Цял ден бях сигурна в себе си и се бях подготвяла за този момент, но когато той настъпи се паникьосах... Страх ме е и не знам как да се отърся. Точно преди 11 месеца му бях дала една проста бележка, на която той се изсмя и я помисли за шега. От това ме заболя и сега ме е страх случката да не се повтори.... А чувствата ми към него са напълно истински и искрени... Ще загубя много ако го изпусна...
moni.vasileva135
01-14-2013, 14:25
Малее, ти си все едно в любовен триъгълник ... Моя съвет е, първо да уточниш какво чувстваш и тогава да му мислиш. Пък и това е много един вид гадна връзка от разстояние, все едно да пиеш бира през компютър (не знаех какво да кажа ;дд) по-добре се хвани с другото момче .. защото накрая ще загубиш и двамата ..
Tsukuda_Hiroshi
01-15-2013, 19:46
Както каза ти - афера. Не е нужно да го забравяш, но нещата между вас няма да се получат. Тръгни с новото момче и си гледай щастието! Живота е пред теб - наслаждавай му се! Нямам търпение да постнеш тема "Чудя се дали да спя с гаджето си, ходим от 2 месеца" или нещо подобно... :)
daniel1995
01-15-2013, 20:50
Тея афери за по няколко часа/дена винаги са много готини и трудно можеш да ги сравниш с нещо, но почти винаги и двете страни са с нагласата, че това няма да е нещо сериозно и се отпускат максимално и не им пука за нищо.
Renesme Cullen
01-16-2013, 18:01
Както каза ти - афера. Не е нужно да го забравяш, но нещата между вас няма да се получат. Тръгни с новото момче и си гледай щастието! Живота е пред теб - наслаждавай му се! Нямам търпение да постнеш тема "Чудя се дали да спя с гаджето си, ходим от 2 месеца" или нещо подобно... :)
Ъм... добре, но съм малка да спя с гаджето си.... имам все някакви морали и принципи :D
Tsukuda_Hiroshi
01-17-2013, 05:51
Ъм... добре, но съм малка да спя с гаджето си.... имам все някакви морали и принципи :D
Не вярвах, че ще доживея да прочета подобно нормално изказване в този форум...