View Full Version : Предизвикателства
Склонни ли сте да приемате предизвикателства във връзка с външния си вид ?
Имате ли нужната воля ? :cool:
Аз лично от вчера си казах,че 1 месец няма да ям сладко ( обичам го страшно много )
Мисля,че темата ще помогне и на тези,които се справят по-трудно с изпъляването на някоя "задача"
Е? :cool:
и аз все се каня да не ям сладко ама...нещо не се получава :D
Аз се чудя как да проям сладко.. мога с месеци да не се сетя... не бях яла повече от 10 дена и вчера ми донесоха една палачинка, та я хапнах... иначе нямаше да се сетя изобщо.
Ами предизвикателства ... зависи какви... примерно не бих си направила косата лилава за да видя кво ще стане или нещо от тоя род.
Склонна съм, стига да не ми се налага да си скъсявам дължината на косата. Това няма да го преживея. :D
koshtramba
01-20-2013, 12:16
Аз лично от вчера си казах,че 1 месец няма да ям сладко ( обичам го страшно много )
Добре дошла в клуба! Аз след 3 дни правя 2 месеца без сладко. Не ям никакви сладки боклуци (а преди не минаваше и ден без шоколад или вафла). Сега ям само сушени и свежи плодове. ИЗОБЩО не ми се яде сладко. Очакванията са ми състоянието на кожата ми да се подобри. Засега има ефект, макар и малък! :) Пордължавай в същия дух, даже според мен 1 месец е малко. Аз мисля да го прилагам до края на дните си. :)
Охоо :cool:
E,не бъди толкова брутална. До края на дните ти вече става прекалено крайно.
Може и повече от месец да е,ще видим как ще се развият нещата :cool:
koshtramba
01-20-2013, 12:31
Е, ще си позволявам отвреме на време. Примерно по веднъж в месеца нещо по-така. Защото съвсем без хич, си е невъзможно и за най-смелия ентусиаст. :D
TheBeliever
01-20-2013, 12:41
Не харесвам забраните.
По-скоро нещо от рода на - за един-какъв-си период от време ще се храня по еди-какъв-си начин. Или тези, тези и тези дни ще правя това и това.
Но не ги считам за предизвикателства.
Е, ще си позволявам отвреме на време. Примерно по веднъж в месеца нещо по-така. Защото съвсем без хич, си е невъзможно и за най-смелия ентусиаст. :D
Щом държиш до сега, а и не ти се яде- би издържала, колкото се наложи :D От личен опит го казвам. Само че не си заслужава да го правиш толкова крайно, нормално е отвреме навреме всеки да яде разни шоколадови неща :D
А по темата- зависи за какво става въпрос, но по принцип да- имам нужната воля за всичко. Реша ли си нещо, спазвам го.
И аз спирам сладкото.. вече 13 дена не ям ;д Преди го бях спряла за два месеца, но заради един рожден ден си провалих всичко.
А другото ми предизвикателство е БЕЗ преси за коса ( 4 месеца вече), а преди не можех без (горката ми коса,трябва й дълга почивка)
Това е май.
Първото ми предизвикателство е без преси. На 1 януари се подстригах и оттогава не съм я горила по никакъв начин.
И аз си бях поставила за цел да не ям сладко и успявах, докато мама днес не направи торта Тирамису. Много и се ядосах :D. Ще си хапна малко и ще продължа. А баща ми все се връща от работа с шоколади на Линдор и Милка и полудявам, но вече се стегнах, защото ще взема на напълнея. Към сладкото включвам разни солетки и чипсчета.
Бтв, сега като казах ,,напълнея,, се сетих, че като малка казваш ,, удебелея,, :D:D
Моето предизвикателство е да правя упражнения всеки ден, да тичам, да се стегна.
Намаляване на сладкишите също.
koshtramba
01-20-2013, 13:58
^
^ Странното е, че на мен даже не ми се яде сладко. До такава степен съм си настроила психиката. А няма лошо да си хапнеш Тирамису, домашни сладкиши и аз хапвам. Стига да не включват шоколад и много консерванти. :)
Да, но си е сладко. А при теб се е получило много добре, че вече не ти се яде. Аз имам слабост към шоколада, най-вече този на Линдор и сладолед, но съм решена вече да не са храня с боклуци. Както ти казваш, кожата ще се подобри, тялото ми, организма ми, зъбите ми, целия начин на живот. Ще спра сега, за да не стигна твърде далеч, макар че аз не ям много . Успях да овладея положението с косата ми. По едно време я изправях много, тупирах я , а тя започна да капе.... но сега всичко е наред. Само съжалявам много ,че не можах да хвана стрийте горе на краката ми навреме и не знам как ще се оправя с тях сега. А, да, и за един малък инцидент преди 3 години.
^ хмм да и при мен имаше такъв момент в които сладкото въобще не ме привличаше и не ми се ядеше,просто в един момент свикваш без него(което е много хубаво )
koshtramba
01-20-2013, 14:48
Може би, защото се изчистваш от него и затова не ти се яде.
А между другото, забелязах, че до голяма степен яденето на сладко е навик, привичка, а не реална нужда. Прибирам се един ден от вън (вече бях си забранила сладкото) и гледам на масата един огромен шоколад "Милка", с няколко отчупени оставени парченца и понечих да ги взема - кълна се, не ми се ядеше сладко, но се усетих, че тръгвам да взимам парченцата! Защо?! Навик.
Toчно! Всичко е до психическа нагласа. Със ''забраната ми за сладко'' целя най-вече да си докажа някак си пред себе си,че имам нужната воля,да се откажа от нещо така съблазнително. Не го правя щото съм ''много дебела''. :cool:
free your mind
koshtramba
01-20-2013, 15:44
Аз тайно се надявам със спирането на сладкото да стана красива. :D
да точно !.. все едно съм задължена като има отворен шоколад да го изям,ама целия ! Или кутия бонбони ...Аз съм забелязала, че не ме кефи вкуса на сладкото толкова, колкото кефа от това да дъвча нещо хрупкаво ;д ахха дори след сладкото пия супер много вода, защото не търпя да ми е сладко в устата О.о и за какво го ям в крайна сметка и аз не знам за 1 секундно удоволствие и за да не заслабна случайно;д
Спирам сладкото и аз. Аз не си падам по сладките неща по принцип така че няма да ми е много трудно. Проблема е, че сигурно като отида на лекар той ще ми каже да спра и тестеното и тогава вече ще ми стане тъжно.
Днес не съм близвала сладкиш, да се похваля. :3
Иии чух една много хубава реплика, определено ще си я запиша: "A moment on your lips, forever on your hips."
btw тази тема май се превърна във взаимоподкрепа на спиращите сладкото :D
Продължавайте в същия дух :cool:
за още по-голям стимул си държа в стаята една кутия Raffaello :D
ами, ще участвам: до май (вкл.) ще съм трансформирала стила си на обличане, с което ще завърши мутацията ми от момиче в жена.:Д
ами, ще участвам: до май (вкл.) ще съм трансформирала стила си на обличане, с което ще завърши мутацията ми от момиче в жена.:Д
Сподели повечко за промяната в стила ти, заинтригува ме. =^.^=
Може би, защото се изчистваш от него и затова не ти се яде.
А между другото, забелязах, че до голяма степен яденето на сладко е навик, привичка, а не реална нужда. Прибирам се един ден от вън (вече бях си забранила сладкото) и гледам на масата един огромен шоколад "Милка", с няколко отчупени оставени парченца и понечих да ги взема - кълна се, не ми се ядеше сладко, но се усетих, че тръгвам да взимам парченцата! Защо?! Навик.
При мен проблем е понякога като се върна от училище, изключително гладна след 2425364363те часа, които имам и вкъщи тепърва започва да се прави ядене, но аз на инат започвам да ям шоколад :D Не мога да се отърва от този гаден навик.
А, да, освен сладкото спирам и солта.
бтв, може да си направим тема специално за това :D
От две седмици имам в стаята две кутии с бонбони- Стоят и само мен чака. Но не се блазня изобщо. Сега изядох един банан и вече съм доволна. xD
бтв, може да си направим тема специално за това :D
Подкрепям. :3
dream1707
01-20-2013, 18:32
Аз пък мисля да спирам тестеното ... Така и така сладко по принцип не обичам... Но виж умирам си за мазни банички, хамбургери и подобни работи, които са супер вредни. Хляб ям много рядко, надявам се да се справя :D
koshtramba
01-20-2013, 18:38
От две седмици имам в стаята две кутии с бонбони- Стоят и само мен чака. Но не се блазня изобщо. Сега изядох един банан и вече съм доволна. xD
И аз съм така, но с 1 буркан Нутела!
strawberry88
01-22-2013, 18:24
Много интересна тема.И аз се включвам.Аз също имам кутия Рафаело в стаята си, която е подарък, но не съм я докоснала, което е много добре, защото това са ми най-любимите бонбони. :D :( Само, че не ми помага много, като я гледам и по-добре да я махна по най-бързия начин. :D Вече около месец гледам да се контролирам и засега върви добре. ;д
Между другото намерих два интересни документални филма за храната. :)
1.Food.Inc
2.Sugar:The Bitter Truth
koshtramba
01-22-2013, 18:33
Аз гледах един от колибка "Защо слабите не са дебели!" - много як. :) То всъщност е експеримент, но е готин.
Хапва ми се шоколадче :cool:
но стискам зъби ! :Д
strawberry88
01-22-2013, 19:36
^И на мен. :( Едвам издържам да не изям цялата кутия бонбони. :D
koshtramba
01-22-2013, 20:10
^ Ей, стига сте се лигавили! Когато ви се дояде шоколад - яжте нещо друго, така ще ви мине. Както казах по-горе, всичко е навик да дъвчеш - изяжте един плод, морков, изпийте 1 чаша мляко с какао и те така. :)
Изядох една мандатина и всичко е окей :cool:
anonymous708973
01-22-2013, 20:40
Яденето на шоколад ми е навик, при това любим. Гледам да не ям всеки ден, защото при мен си е болестно състояние. Изяждам 100 грама за 5 минути. Буквално. И не се е случвало само веднъж. Старая се да го намаля, няма да го спирам, защото не искам. Просто трябва да се науча да разпознавам сигналите на тялото си - кога наистина е гладно и кога - просто жадно.
Ограничила съм изправянето на косата до един път седмично.
Пия си витамините всяка сутрин и всяка вечер.
Старая се да променя стила си към по-смел.
Блаб, дай примери за желаната промяна, моля.
koshtramba
01-22-2013, 21:16
^ Аз изяждам шоколад и 2 вафли за 5, добре ли е ?!
anonymous708973
01-22-2013, 21:19
Мислех, че съм само аз, която го прави с нормално темпо дори :д Представям си, ако се състезавам с някого.
Пфу, не съм само аз. Йес :Д
koshtramba
01-22-2013, 21:26
Мани, за 1 малко междучасие кога бех млада, изяждах 1 кроасан, 1 шоколад и 2 вафли. Като озверяла за сладко. :X Сега изобщо не ми се яде, йеей ! :) Аз съм най-добрата.
anonymous708973
01-23-2013, 03:52
Аз вафли рядко ям. Обичам чистия (по възможност и скъп :Д) шоколад, не че има разлика от какво ми се трупат сланини по корема и талията или ми излизат пъпки по физиономията.
Дамн.
DisappointedDreamer
01-23-2013, 04:23
От седмица и нещо съм без сладко, хляб, пържено, мазно и тестено. Махнах ориза и картофите и се чувствам страхотно 8-) Никога не преяждам, че да ме заболи корем, пия много вода и ям малки порции на често. Шоколад не обичам, в месеца веднъж-дваж ще хапна. Аз съм човек на соленото. Трудно се въздържам около препечен хляб с разтапящо се масло или картофи - пюре, пържени, на фурна. Пф. Засега успявам, ще видим как ще продължим.
nymphadora
01-23-2013, 07:26
Вследствие на атопичния дерматит съм развила и лактозна непоносимост.Алерголожкат ми каза,че не трябва да ям млечни продукти,шоколад,колбаси.А о това не е предизвикателство..не знам какво е.:D
koshtramba
01-23-2013, 09:28
^ И аз съм с атопичен дерматит, ендогенна екзема, но покрай пубертета отшумя и сега нямам проблеми ! Лошото е, че децата ми ще преживеят същия ад. :(
EternalDream
01-23-2013, 09:54
Аз млечен шоколад не ям (освен понякога Nutella :D ). Позволявам си по 5-6 грама натурален (75 %) на ден. Понеже е горчив и някак си тежък, нямам желанието да го изям целия. 100 грама си купих преди 4-5 седмици, още го ям.
^ завиждам ти , аз бих го изяла на момента :cool:
strawberry88
01-23-2013, 13:26
Дрийм, защо си спряла картофите?Вредни ли са?Имам предвид варени вредни ли са? ;д
И нали киноа е полезно да се яде?
nymphadora
01-23-2013, 13:55
^ И аз съм с атопичен дерматит, ендогенна екзема, но покрай пубертета отшумя и сега нямам проблеми ! Лошото е, че децата ми ще преживеят същия ад. :(
Наследствено ли е?? :(
А иначе аз съм на 18,но наскоро пак се отключи..не знам поради каква причина.Помня,че като малка бях на същата диета и беше мъчение да гледам приятелчетата ми как ядят шоколад и пият мляко,а аз да ям обикновени бисквити..
koshtramba
01-23-2013, 13:59
^ Така е, мъчение е. (Наследствена е, да).
И моята се отключи за малко към 18-тата година и после пак изчезна (да чукна на дърво вече 5-6 години я няма).
Къде ти се появява екземата?
DisappointedDreamer
01-23-2013, 14:00
Дрийм, защо си спряба картофите?Вредни ли са?Имам предвид варени вредни ли са? ;д
И нали киноа е полезно да се яде?
Много се пълнеее.
strawberry88
01-23-2013, 14:03
Аха.
nymphadora
01-23-2013, 14:08
^ Така е, мъчение е. (Наследствена е, да).
И моята се отключи за малко към 18-тата година и после пак изчезна (да чукна на дърво вече 5-6 години я няма).
Къде ти се появява екземата?
На челото и под очите..При по-студено време ставам цялата червена и е ужас.Фон дьо тен не мога да ползвам въобще,единственото,което си слагам на лицето е бебешки крем Mustela.А можеш ли да ми препоръчаш някакъв коректор,подходящ за проблемна кожа,без значение цената?
Много се пълнеее.
Да. От пържени и такива с шунка/ кашкавал/ яйца и тем подобни смески.
Ядат ли се самостоятелно и не прекаляваш ли с тях- няма да надебелееш. Strawberry, варени могат да се ядат, и на салата- но без олио. Печени също, а задушени обожавам.
anonymous708973
01-23-2013, 16:43
От седмица и нещо съм без сладко, хляб, пържено, мазно и тестено.
Няма смисъл от такава строгост, до никъде не води.
Хора, светнете ме какво е това атопичен дерматит?!
nymphadora
01-23-2013, 16:55
Атопичния дерматит е една от най-често срещаните екземи.
Атопичния дерматит се приема за наследствено възпалително заболяване на кожата (дерматоза) което започва в детството и се характеризира с неспецифична реакция на организма към множество дразнители (алергени).
Атопичния дерматит има хроничен ход с периоди на затишие и обостряне.
При мен се появи с пълна сила,когато бях на 6 годинки и сега се завръща.
Появяват ти се обриви по кожата и трябва да ги мажеш с мазила.И да не ядеш почти нищо,понеже обривите се увеличават..
ПС : Поли,съжалявам за спаменето :oops:
Милите те, съжалявам за заболяването ви. : (
Относно темата за шоколада, днес от няколко дни насам за първи път хапнах малко шоколад и се почувствах добре след това, без угризения, че съм го изяла, а с удовлетворение, че не го изядох в големи количества.
:3
Аз гледах един от колибка "Защо слабите не са дебели!" - много як. :) То всъщност е експеримент, но е готин.
Откъде да си го сваля ? :)
DisappointedDreamer
01-23-2013, 19:18
Няма смисъл от такава строгост, до никъде не води.
Хора, светнете ме какво е това атопичен дерматит?!
Ооо, напротив. Чувствам се по-добре. Не се тъпча, стомахът ми не е подут, пък и в Швеция тестени изделия няма :Д Сладко не обичам, пържено и мазно ми идва прекалено много - рядко вкусвам. Единствено хляба е проблем.
Днес без да съм се усетила изпих едно мляко с какао :cool:
После докато бях в Лекси да пазаря някакви неща, по инерция си напъхах в количката от бонбончетата Линдор,които стоят на касите:D,но след като разбрах какво съм напът да извърша,доброволно си ги върнах :cool:
strawberry88
01-23-2013, 19:23
Да. От пържени и такива с шунка/ кашкавал/ яйца и тем подобни смески.
Ядат ли се самостоятелно и не прекаляваш ли с тях- няма да надебелееш. Strawberry, варени могат да се ядат, и на салата- но без олио. Печени също, а задушени обожавам.
Мерси. :)
leadyflame
01-23-2013, 19:29
Адмирации за хората с воля, аз не съм от тях, на няколко пъти опитвах режими изключващи сладко, тестено и пържено и пак стигам до никъде. Най-дългият ми период беше месец и нещо след това ПМС и край... не се понасям в това отношение, напълнях в коремната област покрай тази зима и си искам слабата талия и добре чувстващият ми се корем отново свободен и не много надут :D Ако имате някакви тайни към придържането на това менюто ви да изключва боклуци, споделяйте, моля.
koshtramba
01-23-2013, 21:33
На челото и под очите..При по-студено време ставам цялата червена и е ужас.Фон дьо тен не мога да ползвам въобще,единственото,което си слагам на лицето е бебешки крем Mustela.А можеш ли да ми препоръчаш някакъв коректор,подходящ за проблемна кожа,без значение цената?
Не мога да ти препоръчам нищо, защото моето е СЪВСЕМ различно! Моето се появяваше по свивките - на ръцете, на краката, по шията, от време на време се е появявало на лицето, но тогава не съм слагала никакви химии. Не мога да помогна, твоето си е гадна работа (не че моето беше готино). Споко, ше изчезне отново. :)
wiiwa, от www.kolibka. com, разделено е на секции, май беше в секция "човек", ако имаш проблем с намирането, пиши на ЛС да ти го намеря. :)))
PullMeCloser
01-24-2013, 08:12
Аз реших да се храня здравословно и да не ям никакъв хляб :Д Сладко така или иначе не обичам, пържено и мазно не мога да ям при всички положения(не,че не съм хапвала,де) и така. С хляба принципно нямам проблем, не ми е супер вкусен, обаче сандвичи обожавам просто. Запечени със сирене и доматки, с маслинова паста и краставички и марули... Справях се чудесно, близо 5 дни не бях опитвала никакъв хляб и снощи ядох- мама беше правила домашен :Д Не ме е яд, обаче, не слабея, а и не ми е проблем да се въздържам от нещо.
strawberry88
01-24-2013, 10:45
Аз от месец ям само пълнозърнест хляб.Трябва ли да го спирам и него?Иначе какво друго да ям?Аз трябва наистина доста неща да спра ако става въпрос за здравословното. :D Иначе по рождение съм си слаба и мога да ям каквото искам, но аз искам за здраве.Не за отслабване.А какво да ям вместо хляб?Имам чувството, че трябва да карам само на плодове и зеленчуци.И сурови ядки и месо.Нищо друго. |( :D
minchorna
01-24-2013, 10:50
Аз от месец ям само пълнозърнест хляб.Трябва ли да го спирам и него?Иначе какво друго да ям?Аз трябва наистина доста неща да спра ако става въпрос за здравословното. :D Иначе по рождение съм си слаба и мога да ям каквото искам, но аз искам за здраве.Не за отслабване.А какво да ям вместо хляб?Имам чувството, че трябва да карам само на плодове и зеленчуци.И сурови ядки и месо.Нищо друго. |( :D
Ако ядеш хляб,като купуваш чети етикета отзад трябва да е от направен от брашно тип 1150/1850.Избягвай пържено,сладко,газирано ,солено (задържа вода) и тестяно.Наблегни на сварените или пекани ястия.Яж месо,сурови ядки,салати (със зехтин) ,овесени ядки (сутрин можеш да си правиш 50 гр овесени ядки с половин кофичка кисело мляко и 1 лъжица мед).Общо взето менюто трябва да ти е така направено,че сутрин да ядеш въглехидрати,на обяд протеини,а вечер само фибри/салати. :)
strawberry88
01-24-2013, 10:54
Ако ядеш хляб,като купуваш чети етикета отзад трябва да е от направен от брашно тип 1150/1850.Избягвай пържено,сладко,газирано(на ува много) ,солено (задържа вода) и тестяно.Наблегни на сварените или пекани ястия.Яж месо,сурови ядки,салати (със зехтин) ,овесени ядки (сутрин можеш да си правиш 50 гр овесени ядки с половин кофичка кисело мляко и 1 лъжица мед).Общо взето менюто трябва да ти е така направено,че сутрин да ядеш въглехидрати,на обяд протеини,а вечер само фибри/салати. :)
Това го знам.Избягвам тези неща от доста време и тренирам редовно, но хляба не мога да спра. :D Казвам, че като се храня само със здравословни неща си мисля, че имам много малък избор на храни. :D Мерси все пак.
Ден 6ти.
Открих заместителя на сладкото. Мандаринкииииииии :cool:
Добре,че от тях не се пълнее,защото количеството,което изяждам е плащещо :D
minchorna
01-24-2013, 13:05
Ден 6ти.
Открих заместителя на сладкото. Мандаринкииииииии :cool:
Добре,че от тях не се пълнее,защото количеството,което изяждам е плащещо :D
мандарините засилват апетита,но в същото време се борят с излишните килограми
strawberry88
01-24-2013, 13:13
Ох, пак стана нещо и не ми излиза какво съм писала. :\
strawberry88
01-24-2013, 13:14
Това го знам.Избягвам тези неща от доста време и тренирам редовно, но хляба не мога да спра. :D Казвам, че като се храня само със здравословни неща си мисля, че имам много малък избор на храни. :D Мерси все пак.
...
minchorna
01-24-2013, 13:14
интересно,а това излезе :D
e аз нямам излишни килограми:D
Просто не искам да добавям такива.
При мен не действат така.Наяждам се с тях:D
С ябълките е така.
minchorna
01-24-2013, 13:19
e аз нямам излишни килограми:D
Просто не искам да добавям такива.
При мен не действат така.Наяждам се с тях:D
С ябълките е така.
Недей лъжи! :D
strawberry88
01-24-2013, 13:20
интересно,а това излезе :D
Ами да, така става понякога.Като се цитира и излиза. :D
minchorna
01-24-2013, 13:25
Тотално съм объркан вече,мисля,че дигнах кръвно :(
strawberry88
01-24-2013, 16:02
:lol:
Пълнозърнестият хляб е полезен. Стига да е истински, а не просто оцветен. Не трябва да лишаваш организма си от него.
strawberry88
01-24-2013, 16:31
Пълнозърнестият хляб е полезен. Стига да е истински, а не просто оцветен. Не трябва да лишаваш организма си от него.
Знаеш ли на кои фирми е полезен? :Д
:D
Ами, на повечето дето се продават в магазините не им вярвам, но не мога да го кажа на 100%. От кой град си? Аз лично си купувам от "Слънце и Луна"- пекарна. Хлябовете (и не само) са качествени и разнообразни, други неща също предлагат. Така че бих казала, че за предпочитане е да си взимаш от някоя пекарна, стига да има при теб :)
PullMeCloser
01-24-2013, 17:50
Вита?
Infinity
01-24-2013, 20:50
И аз съм за Вита-та , обожавам го тоя хляб, буквално се виждат зърната в него, а и попринцип пълнозърнестия хляб,ако е истински трябва да НЕ Е МЕК ! Да е твърд и малко по-жилав.
Предприела съм още едно,така да кажем,предизвикателсто.Пус кам си веждите да пораснат,защото искам в края да са малко по-дебели и козметичката ми каза един месец да не ги барам :О
Добре,че е моливът горе-долу да оправя работата :D
monroe999
01-25-2013, 10:58
аз, като пусках моите, първите две седмици издивявах, а те растяха така бавно... 2 месеца само по-отстрани ги скубех 8-)
strawberry88
01-25-2013, 13:33
tonssy, Infinity, PullMeCloser, благодаря! :)
koshtramba
01-26-2013, 11:19
Предприела съм още едно,така да кажем,предизвикателсто.Пус кам си веждите да пораснат,защото искам в края да са малко по-дебели и козметичката ми каза един месец да не ги барам :О
Добре,че е моливът горе-долу да оправя работата :D
Аз ги пускам от май месец, 2012, хахахаха.
Аз съм предприела да си мажа ръцете всеки ден с крем, защото са ужасно сухи- няма лято, няма зима. А как мразя да се мажа не е истина.
Вече не изпитвам глад за шоколад, мога да го ям, но ще е по принуда, не по собствено желание. Горда съм със себе си.
strawberry88
01-26-2013, 11:37
И аз вече нямам желание да ям сладко.
Искам да ви попитам още нещо.Какво ядете след тренировка?И изобщо добре ли е да се яде след нея и какво?Аз се връщам от тренировка към 21:30.Доста е късно.И съм страшно гладна. :D :/
Infinity
01-26-2013, 14:48
Моето предизвикателство са цигарите,искам да до 2 на ден :Д Получава ми се за тези пет дни, в които си го наложих това ограничение.
Vannilla
01-26-2013, 15:43
Само да споделя за веждите. Аз така се бях оскубала, че бях направо без вежди. Тогава козметичката ми даде да ги мажа с рициново масло сутрин и вечер и за 2 месеца станаха... доста буйни. Сега съм влюбена във веждите си <3
^ Tова, както и: да си пусна косата дълга, да стегна тялото си. Искам и да се науча как се гримирам така, че да подчертавам хубавите си страни. Това са козметичните ми предизвикателства, другите няма да с апо темата.
vampire_girl_
01-27-2013, 11:51
Искам да пробвам и аз ПОНЕ месец без сладко и тестено,нооо ме притеснява отвратително слабата ми воля.Е,поне ще опитам...Лятото е толкова лесно,но когато застудее и почна да се застоявам вкъщи е ужасно!
dqvolcheto9
01-27-2013, 12:21
Искам да пробвам и аз ПОНЕ месец без сладко и тестено,нооо ме притеснява отвратително слабата ми воля.Е,поне ще опитам...Лятото е толкова лесно,но когато застудее и почна да се застоявам вкъщи е ужасно!
и аз съм така..от днес никакъв хляб,а сладко -ако ми се прияде белвита идват на помощ.. надявам се така поне 1 кг да сваля..
При мен върви многодобре засега. Попринцип не мога да живея без сладко ,ноо трудно е само първите няколко дни :cool:
dqvolcheto9
01-27-2013, 14:50
дано и при мен да върви..макар,че не се изкушавам кой знае колко... а и да добавя давам почивката на косата от пресата.. ще и правя по-редовно маски и така :))) Пожелавам късмет на всички !!! :)
strawberry88
01-27-2013, 15:00
При мен върви многодобре засега. Попринцип не мога да живея без сладко ,ноо трудно е само първите няколко дни :cool:
Глупости. :D Всеки ден е трудно.Когато отидеш в магазина и си заобиколен от сладки неща примерно...или в училище. :/ :D
vampire_girl_
01-27-2013, 15:11
Понеже не съм мазохист,когато съм на диета изобщо не минавам покрай щанда със сладко,но с приятеля ми сме влюбени в новите шоколади със солен бадем и той всеки ден купува,та ... ще е трудничко,но пък без сладко няма пъпки /защото всяка трошичка сладко на сутринта е отбелязана на лицето ми/ което си е + дори и да не сваля нищо.
strawberry88
01-27-2013, 15:32
Еми и аз не минавам през щанда за сладко, но в по-големите магазини и на касата е пълно със сладки. :D
Ама защо спирате сладкото? Е,аз се спрях тортите и сладкишите,но шоколад не отказвам - първо че няма мазнотии в него и тн и второ - има много антиоксиданти и какво ли не,което те прави щастлив :)
пс : аз лично се ограничавам откъм макдонолнс и чипсовете :Д
а и да допълня,че в малко шоколад на ден няма нищо лошо и не вреди на фигурата ( бях го чела до 50 грама най-много)
Всъщност съм съгласна с горното мнение. А и какво означава спирам "сладкото" ?
Сладки не са само вафлите, кроасаните, пастите и т.н. (а шоколадът от тях е най- невреден, поне защото няма тесто в него :D ) Ограничете тях, но има толкова много по- здравословни неща, с които да ги заместите. Например разни сладка/ конфитюри, има нископодсладени, които са и с минимум калории. А шоколад по 1 ред да речем на ден няма да ви навреди, още по- добре, ако е черен разбира се. 70% - вите са вкусни, изключваме вариантите 90-98%.
strawberry88
01-27-2013, 17:50
Не знаех, че може да се яде шоколад.Тогава ще ям черен и аз, но не всеки ден.Не го обичам много. :D Мислех, че и той е вреден, защото също има захар в него.Иначе аз сладко не ям често.Ако си направя сама овесени мъфини с банани или нещо с мед.Това ми е сладкото. :D
То междудругото с времето се свиква на вкуса му. Лятото си купувах един 73%- в началото определено ми горчеше, но след това свикнах и дори усещах сладък вкус :D А бях опитвала 99%- това, ако ми се наложи да го ям някой ден..............Хапчица от едно парченце и щях да се изповръщам буквално.
strawberry88
01-27-2013, 18:06
Ще си взема 70% тогава. :D Между другото си взех такъв хляб Вита и е прекрасен!Благодаря много, че ми го препоръчахте. :D :smt007 :---)
Oбожавам черен шоколад :cool: в хола ми на масата има един отворен,просто си стои там :D
Но ...държа си на думата,1 месец,след това само шоколад отреве нареме :D
Предизвиквам се да намеря баланс, особено с храната, защото винаги съм в някакви крайности и най-големият проблем е, че дори когато ям здравословно (демек 99% от времето), ям много. И всичко отива на кино пак.
Иначе отрязването на косата е най-драстичната промяна засега. Оф, и искам още дупки на ухото.. три са ми малко някак..
Ъп-вам темата
Тъкмо бях започнала да се храня здравословно и без никакво сладко и ми подариха шоколад Линдор ... мда, излапах го целия :Д
Вчера ме почерпиха с един бонбон по повод и не се усетих и го изядох:? Между другото чак ми стана лошо от него. Отвикнала съм.
Сега мисля да започна някой хранителен режим,ще разгледам фитнес сайтовете. Някой нещо да предложи все пак? Искам да наблягам на протеините.
Веждите ми също (почти) не съм ги пипала :cool: Mисля,че след 10-14 дни вече ще може да се поработи върху тях :cool:
koshtramba
02-04-2013, 18:50
Аз все още се държа без шоколадово-вафлени и купеЧки нездравословности. Ям домашни изделия, де, бисквитена торта си хапнах доволно. :)
^ Кое е по- здравословното в бисквитената торта ? Бисквитите сами ли си ги правите.
koshtramba
02-04-2013, 19:07
Дам.
anonymous708973
02-04-2013, 19:21
О, и аз реших да си взема натурални шоколади. Ядох един 74%, бил от Лидл, което значи, че няма да е скъп като Линдт :д
koshtramba
02-04-2013, 19:30
Аз им нямам доверие на "наруталните", особено, ако са нескъпи, и такива от масови хипермаркети. :D
PullMeCloser
02-04-2013, 19:56
Това 99% натурален шоколад(така ли беше :Д) звучи готино, интересно ми е да го пробвам :Д
за този ли става въпрос?
http://www.lindt.bg/produkti/excellence/excellence-99
anonymous708973
02-04-2013, 20:52
Аз им нямам доверие на "наруталните", особено, ако са нескъпи, и такива от масови хипермаркети. :D
То отзад си има състав, написан като за малоумни, не можеш да се объркаш.
На "Милка" натуралният, например, беше с 54% какао, ако не се лъжа.
99% е отвратителен! Чак не повярвах как е възможно шоколад да не ми хареса.
PullMeCloser
02-04-2013, 21:09
Изглежда прекрасно, а аз принципно хич не обичам шоколад :Д Твърде горчив ли е?
http://www.lindt.bg/produkti/excellence/excellence-99
От това щях да повърна. Не смятам да го пробвам втори път. Явно в говтарство само трябва да се използва ;д
anonymous708973
02-05-2013, 07:23
Изглежда прекрасно, а аз принципно хич не обичам шоколад :Д Твърде горчив ли е?
То просто е толкова горчиво, че няма никакъв вкус :д
Апф, вие с Линдт ли готвите :д
DisappointedDreamer
02-05-2013, 07:38
Короната на тъмния шоколад LINDT EXCELLENCE 99% е с най-наситения тъмен шоколад. Силният му аромат и вкусът на пресни какaови зърна се разстилат настойчиво из тялото ви, докато вие се наслаждавате на твърдия шоколадов вкус с ясно доловим примес на тютюнев аромат. Носи със себе си силно усещане, което определено не е за всеки вкус. Изключително тънък, за да се разтопи лесно в устата ви, той ще опита да ви накара да го харесате!
хаха, ама хубаво го написали
какво съм постигнала до сега:
- не съм пушила от месец
- ходя на фитнес минимум 3 пъти в седмицата
- ям здравословно (без пържено и тестено, бял хляб) като рядко се случва да хапна няколко блокчета шоколад.
Доволна съм. :Д
Е кой натурален шоколад става за ядене? :cool:
sladkalady
02-05-2013, 07:45
Поставила съм си за цел да отслабна,да се стегна,да откажа сладкото,да намаля кафето...Зимата ми е много трудно да се ограничавам откъм храна :(
Аз лично над 80% не ги понасям ;д Но другите стават и, както казах и преди, като им свикнеш с вкуса, дори са вкусни :Д
Апф, вие с Линдт ли готвите :д
Ми в някои рецепти, където се разтопява черен шоколад, Линдт разтопявам ;d
sladkalady
02-05-2013, 08:52
Защо да намаляш кафето?
Защото пия кафе по 3 пъти на ден и то много силно-просто така го обичам ...Но знам ,че това количество кофеин ,което поглъщам ежедневно ще ми се отрази след време...и затова :)
И аз съм така.Минимумът ми е 3 кафета на ден и то доста силни.
Аз те попитах,защото ми се стори,че го казваш във връзка с отслабването,ама не съм разбрала :)
anonymous708973
02-05-2013, 09:17
75-80% е напълно допустимо за вкусовите рецептори :д
Дриймър, как тренираш?
kalpazanka
02-05-2013, 09:33
Но знам ,че това количество кофеин ,което поглъщам ежедневно ще ми се отрази след време...и затова :)
Евала :) Аз от пет години се старая да пия кафе по веднъж на ден и да огранича до минимум шоколада.
DisappointedDreamer
02-05-2013, 09:51
Дриймър, как тренираш?
Treadmill, stationary bicycle and elliptical. Като вкарваш различни интервали - примерно 1 мин на по-ниско съпротивление (incline and resistance :D) и след това 1.5 мин на по-високо. Редуваш.
След това - тежести и rowing за ръце. Чакам поне март да стане, че да излизам и да тичам/карам колело навънка. :3 От две седмици съм така, минимум 3 пъти в седмицата, и ми е много добре. :)
sladkalady
02-05-2013, 10:41
И аз съм така.Минимумът ми е 3 кафета на ден и то доста силни.
Аз те попитах,защото ми се стори,че го казваш във връзка с отслабването,ама не съм разбрала :)
Има връзка и с отслабването :Д .На всяко кафе като сложа по 2 чаени лъжици захар и става опасно.Наскоро четох ,че една ч.л. захар съдържа близо 50 калории ...
Аз си пия кафето с много малко мед :cool:
kalpazanka
02-05-2013, 14:44
Майната й на захарта и на пикливите 50 калории. Ракът на гърдата кара косата ми да настръхне.
koshtramba
02-05-2013, 14:54
Короната на тъмния шоколад LINDT EXCELLENCE 99% е с най-наситения тъмен шоколад. Силният му аромат и вкусът на пресни какaови зърна се разстилат настойчиво из тялото ви, докато вие се наслаждавате на твърдия шоколадов вкус с ясно доловим примес на тютюнев аромат. Носи със себе си силно усещане, което определено не е за всеки вкус. Изключително тънък, за да се разтопи лесно в устата ви, той ще опита да ви накара да го харесате!
Това описание всеедно Криси (PullMeCloser) го е писала. Тя ги пише едни такива възвишени. :D
DisappointedDreamer
02-05-2013, 15:44
Това описание всеедно Криси (PullMeCloser) го е писала. Тя ги пише едни такива възвишени. :D
знам коя Криси е :Д
и нали.
koshtramba
02-05-2013, 15:48
Не, не, не за теб, а за всички, дето го четат. Не върви нито да я напиша по ник, нито по име. :D
anonymous708973
02-05-2013, 16:39
Майната й на захарта и на пикливите 50 калории. Ракът на гърдата кара косата ми да настръхне.
Кофеинът води до рак на гърдата?
...
Сигурно е възможно, ама недей се поддавай на всички професионални изкривявания.
PullMeCloser
02-05-2013, 17:27
:lol:
Купих си шоколада :Д Наистина е суууууупер горчив, а пробвах част от парченцето, не ми се мисли ако го бях лапнала цялото :Д Но пък мирише и изглежда прекрасно :Д
Amore-Mio*
02-07-2013, 11:08
Склонна съм да приема, да.
Засега съм решила твърдо да правя повече от обикновено домашните упражнения и да се стегна повечко.
NqkfaNikakva21
02-07-2013, 19:51
От 16.01 се храня здравословно!:Д
Никакво сладко, тестено, пържено .. :Д
В началото на тази седмица исках да си подновя храненето без никакво тесто и може би повече от половината вечери майка ми правеше нещо тестено за вечеря .... съдбата явно е против мен :D
PullMeCloser
02-08-2013, 21:11
То идеята е не другите да се съобразяват с теб, а ти да си спазваш режима/ целите въпреки 'изкушението', както искаш го наречи :Д
strawberry88
02-09-2013, 07:16
^Така е.B семейството ми постоянно се ядат тестени и вредни неща като цяло, но аз не ги ям.Така че това не е оправдание. :Д
Ако някой ми беше казал преди 2-3 месеца, че ще спра сладкото напълно, няма да пия кафето си със сметана и захар и напълно ще забравя солта, щях да му кажа да се разкара!
Но ето ме сега... храня се както си трябва, тренирам редовно, позволявам си понякога глезотийки (от рода на над 85% какао Линд) на моменти дори не мога да се позная, с голям процент мотивация и хора, които да те надъхват (Наталке :)) в начинанието всичко е възможно.
Да се похваля, че и аз вече отказах сладкото, освен меда и понякога някой като рожден ден и ме почерпи. А солта съм я спряла отдавна. Но още не съм намерила правилните тренировки за мен.
А вие варените яйца целите ли ги ядете ?
ако тренираш е хубаво преди тренировката да изядеш един белтък, той е протеина който се усвоява най-бързо от организма като цяло...
Колко време г/д преди тренировка ? А жълтъка да го ям ли изобщо ?
малко преди да започнеш...
по принцип знам, че жълтъка е най-ценната хранителна част от яйцето (неутрализирал холестерола), но не бива да се прекалява с него, като цяло до 2 яйца на ден е добре.
Много обичам черния шоколад на Lindt.
Ям твърде много хляб, някаква идея с какво мога да го замествам?
anonymous708973
02-09-2013, 10:06
Започни да ядеш черен и не яж топъл хляб. С ориз, киноа и т.н. можеш да го заместиш.
anonymous708973
02-09-2013, 10:07
Ако някой ми беше казал преди 2-3 месеца, че ще спра сладкото напълно, няма да пия кафето си със сметана и захар и напълно ще забравя солта, щях да му кажа да се разкара!
Но ето ме сега... храня се както си трябва, тренирам редовно, позволявам си понякога глезотийки (от рода на над 85% какао Линд) на моменти дори не мога да се позная, с голям процент мотивация и хора, които да те надъхват (Наталке :)) в начинанието всичко е възможно.
За мен да спреш сладкото напълно абсолютно не е равно на "храня се както трябва". Трябва да има от всичко, в това е балансът. Без сладко можеш ли да изкараш следващите 30 години?
Сладкото специално за нищо не ти е нужно. Не ти трябва, за да постигнеш баланс. Балансът чрез други неща се осигурява. Това е прищявка на човека.
Hayashi, ако ядеш бял, като за начало го замени с пълнозърнест/ ръжен/ типов.
anonymous708973
02-09-2013, 10:39
Сладкото специално за нищо не ти е нужно. Не ти трябва, за да постигнеш баланс. Балансът чрез други неща се осигурява. Това е прищявка на човека.
Hayashi, ако ядеш бял, като за начало го замени с пълнозърнест/ ръжен/ типов.
Айде бе. Бързи въглехидрати не са ти нужни?
В момента, в който си забраниш нещо, това е грешно. Просто защото те кара да го искаш повече.
Това вече си е до психиката на човека.
От днес спирам тестените неща, защото се завръщам във фитнеса! :lol:
За мен да спреш сладкото напълно абсолютно не е равно на "храня се както трябва". Трябва да има от всичко, в това е балансът. Без сладко можеш ли да изкараш следващите 30 години?
затова съм написала, че понякога се глезя с натурален шоколад, не съм вчерашна... знам организма от какво има и от какво не нужда...
Айде бе. Бързи въглехидрати не са ти нужни?
Цитат, на който случайно попаднах в една статия, точно като за случая: You can go the rest of your life without ever eating another drop of sugar and you will survive just fine. (статията- http://www.weightlossforall.com/8-harmful-myths-about-weight-loss.htm)
Още за бързите въглехидрати:
"Бързо освобождаващите се храни отделят глюкоза по-бързо, давайки внезапен изблик на енергия. Но след високите нива идва спад и може да се почувствате отново уморени или гладни. Бавните въглехидрати освобождават глюкозата по-бавно и се получава постоянен приток на енергия за по-дълго време. Ако се разчита предимно на енергия от бързи въглехидрати, може да се стигне до здравословни проблеми като лесна уморяемост, затлъстяване и развитие на захарен диабет. "
-> Да, фактически бързи въглехидрати НЕ са ми нужни. Както казах- това е само човешка прищявка.
strawberry88
02-10-2013, 07:46
А вие варените яйца целите ли ги ядете ?
Само белтъка, защото жълтъците са мазни. :Д
аз си ги ям целите :cool:
dqvolcheto9
02-10-2013, 08:06
аз да се похваля за 1 седмица - 2 кг... :)
аз да се похваля за 1 седмица - 2 кг... :)
Не вярвам да са само мазнини, иначе как си свали ?
Е напълно възможно си е :cool:
dqvolcheto9
02-10-2013, 08:41
Понеже обстоятелствата са такива и не мога да ям почти нищо - и само мляко,супи ,намачкани картофи,ориз това е .. без сладко,без хляб .... и така .. както казва Поли напълно възможно :)
Упражнения някакви правиш ли ?
dqvolcheto9
02-10-2013, 11:43
ами различни клякания ,защото единствената ми цел е да стегна дупето..коремът ми не е отпуснат ,пролетта ще тичам ,за да направя малко релеф :))
Имам нова цел - да усъвършенствам краката и корема си. ;д
girlwithblueeyes
02-16-2013, 11:21
Ами момичета според мен не е нужно да правите чак такива лишения като тези спирам сладкото,спирам това иил онова . Всичко е вредно ако се яде в огромни количества пред дивана в хола . Няма лошо човек да си позволявате да яде по 3 парчета черен шоколад ,парче торта или сладолед . Организма има нужда от мазнини и от въглехидрати и от протеини . Не ям мазно и пържено ,да не говорим за тези джунк фууд като бургери и снаксове . Просто не ги обичам дори като дете не съм ги обичала . Сладко много обичам да ям ,но съм си наложила някакви ограничения всеки ден ям сладко например позволявам си малко черен шоколад ,вафличка но винаги по -малко . И запомнете може да звучи клиширано но спорта му е майката няма значение какъв . Ако спортувате редовно няма да имате проблеми да си позволявате сладкото стига да е в ограничени количества . Твърдо против съм всички драстични диети и лишения с подходящо хранене и спорт се постигат много добри резултати .
Колкото до моиет предизвикателства много искам да се видя с къса прическа тип Одри Х. но просто не ми стиска да го направя . А и тази година имам бал дано след това меракът ми още го има . :D
strawberry88
02-16-2013, 11:24
Имам нова цел - да усъвършенствам краката и корема си. ;д
А аз корема и дупето. :Д
Аз пък започвам да наблагам и на краката и дупето. :D
А аз си увеличавам тренировките (честота и продължителност) като още повече наблягам на корема ии дупето. Краката си ги харесвам така, оставям ги, продължавам в същия дух :D
strawberry88
02-16-2013, 12:18
Имам малко странен въпрос. :D Попаднах на тази картинка и се зачудих защо тези упражниня да се правят преди лягане??? :Д :neutral: http://prikachi.com/images/834/5876834d.png
Не знам ;д.
А аз за дупе не знам как вече да тренирам.. отнякъде бях чула, че клековете го ,ъмм ..удължавали. Има ли нещо вярно ?
Имам малко странен въпрос. :D Попаднах на тази картинка и се зачудих защо тези упражниня да се правят преди лягане??? :Д :neutral: http://prikachi.com/images/834/5876834d.png
Лол, интересно :D
Не бих казала, че има огромно значение :? Ама аз лично по принцип винаги тренирам вечер, не знам.
PullMeCloser
02-16-2013, 14:05
Аз предпочитам сутрин, на гладно мисля, че е по-добре, но може и да греша,пък ...
strawberry88
02-16-2013, 14:06
Ами и на мен ми стана интересно, защото на картинката пише преди лягане. :D
PullMeCloser, не грешиш.
^Това, ако искаш да сваляш повече, е по-добре да.
За мен сутрин е невъзможно да тренирам на гладно, не бих издържала- няма какви калории да изгоря, няма откъде.
ето подобна картинка: http://data.whicdn.com/images/52597350/tumblr_mczzq6zecx1rbybp4o1_500_large.jpg - просто е някакъв начин за разпределяне на упражненията. Предполагам към онази картинка има още 1-2 :D
Не знам къде да питам, затова питам тук.
Защо се получават тези продълговати издутини [ :D ]под дупето точно http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/563888_515041821861925_1230954244_n.jpg ? ( само тази снимка намерих )
strawberry88
02-17-2013, 08:53
Не знам ;д.
А аз за дупе не знам как вече да тренирам.. отнякъде бях чула, че клековете го ,ъмм ..удължавали. Има ли нещо вярно ?
Виж тези клипове. :)
http://www.youtube.com/watch?v=xHgJX3YZSP4
http://www.youtube.com/watch?v=LvF6QRaCOH8 :д
anonymous708973
02-17-2013, 09:22
Защо се получават тези продълговати издутини [ :D ]под дупето точно http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/563888_515041821861925_1230954244_n.jpg ? ( само тази снимка намерих )
Ако някой може да ми обясни защо това девойче на възраст 13-15 години се разкарва по прашки...
kalpazanka
02-17-2013, 09:24
Може да не е девойче ;)
Аз не мисля,че е на 13-15.
Пък и какво лошо има на плаж/басейн?? Хората и голи ходят.
strawberry88
02-17-2013, 09:46
Да, как реши, че е девойче? :D
Офф, моля ви кажете ми как правилно да клякам, защото си мисля, че го правя грешно? :D Май коленете не трябваше да минават пръстите на краката?Значи не трябва да ги правя със събрани крака, а с разкрачени, така ли? 8-)
anonymous708973
02-17-2013, 10:05
Може да не е девойче ;)
2 минути докато загрея :д
Значи не трябва да ги правя със събрани крака, а с разкрачени, така ли? 8-)
Да, винаги трябва да са леко разкрачени.
strawberry88
02-17-2013, 11:51
Ок, мерси.Аз повечето пъти ги правех със събрани.
TheBeliever
02-17-2013, 12:00
Ок, мерси.Аз повечето пъти ги правех със събрани.
Прецакваш си колената така. Има клипчета из youtube как се изпълняват правилно клекове. Разгледай ги.
strawberry88
02-17-2013, 12:03
Ужас.Повече няма да ги правя така. ;x Благодаря. :)
Ягодке , благодаря за кличетата.
А онова момиче, девойче или не - не знам, но не ми отговорихте на въпроса. :D
Ох,имам чувството,че захарта ме преследва! :Д
У нас все има шоколади и разни бисквити,а искам да я спра напълно,но с тея сладки неща,които ме привличат едвам издържам.. ;х
Кажете ми вашата мотивация да спрете захарта ,моля ви! :Д
PullMeCloser
02-17-2013, 19:19
Аз не мога да схвана защо държите да спирате захарта НАПЪЛНО. Доста тъпо е това.
^Ами да свикна да не ям сладко. Поне в началото да е така,после вече може от време на време да хапвам,ама искам да си избия от главата шоколада 8-) и не само него,де.
За да спреш да се тъпчеш със сладко излишно, цаката е да го спреш напълно за определен период. Оттам нататък вече ще имаш контрол:)
При мен се получи
PullMeCloser
02-17-2013, 19:32
Ми опитай да ограничиш количеството, но мисля, че е напълно ненужно напълно да махаш захарта от менюто си. Примерно можеш да замениш бялата захар с кафява, млечния шоколад с черен и тн.
strawberry88
02-17-2013, 19:54
За да спреш да се тъпчеш със сладко излишно, цаката е да го спреш напълно за определен период. Оттам нататък вече ще имаш контрол:)
При мен се получи
+ :---)
Самоцитирам се с надеждата някой да ми отговори :Д.
Благодаря ви за отговорите.
Ще опитам и ще разбера колко време издържам. А след няколко дни без никаква захар ще се възнаградя с един черен шоколад да ми стопли душата 8-)
pifiella
02-18-2013, 17:10
Аз съм на 20-дневно плодуване с цел пречистване на организма от едни гадни лекарства,които пих.
На мен ми се струва, че туко що си е събула късите панталонки :D
Аз съм на 20-дневно плодуване с цел пречистване на организма от едни гадни лекарства,които пих.
Стига бе, не са ли много 20 дни? О.О
Отклоних сме малко от неяденето на сладко, но започвам отново. Вече няма и тестено да ям. и Газирано няма да пия. Аз съм свикнала с много храна, така че не знам как ще се справя. Дано да успея и с времето да свикна.
Аз като че ли имам такива...защо се появяват не знам, моля се само да не е целулит под някаква форма :D
koshtramba
02-21-2013, 14:47
3 месеца без сладко! Аз съм БОООООООООООООООООООГ.
PullMeCloser
02-21-2013, 18:43
Ти мамиш :D
koshtramba
02-22-2013, 14:51
^ Ти мамиш!
Ти си нечовек!!!! Евала за волята! Ще ми се и аз така да можех :)
Нещо напоследък се дразня на себе си с тия шоколади в нас. Да, натурални, да, черни, ама от утре ги намалявам. Разрешавам си макс по 4 парченца на ден :D
pifiella
02-22-2013, 15:58
Стига бе, не са ли много 20 дни? О.О
Не са.Все още съм жива! :D
аз месец и 2 дни, ако не броя едно парченце домашен кекс :D
Какво мислите за този хляб http://www.dobrudjanskihliab.com/bg/product/9-%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D1%8A%D1%80%D 0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1 ? Е ?
koshtramba
02-23-2013, 17:19
О, аз домашен кекс и бисквитена торта си хапвах, отделно лимонов фреш със захар! Захар е условно събирателно на шоколади, вафли и всичките производни !
Добре,значи съм спокойна :cool:
NqkfaNikakva21
02-23-2013, 18:39
Месец и 7 дни без сладко :Д (не броя, хъм, общо 3те реда черен шоколад и малко мед) :D
еее,аз си пия кафето с мед:Д
NqkfaNikakva21
02-23-2013, 18:42
Ооооо:Д
Това дори не искам да го опитвам. Звучи ми много .. странно :Д:Д
Кафето го пия чисто, поняяякога сипвам мляко, но рядко ;д
На мнение съм, че, ако човек иска да пие нещо сладко, нека си вземе шоколад/какао/чай, а не кафе :Д
Ама то не е сладко:Д аз не мога да пия сладко кафе, пия го чисто.Кафе с мляко мразя:Д
слагам съъъвсем малко,заместител на захар
koshtramba
02-24-2013, 05:44
Чудя се дали окончателно да не се отгранича и откъм захар. Или просто да я заместя с кафява?! Чух по телевизията, че солта и захарта били най-големите отрови, за солта съм съгласна донякъде, но за захарта така и не се обосноваха защо! Ако е така, махам я и нея.
Пп: Определено вече мога да кажа, че между всичките тия шоколадови лакомства и пъпките има някаква зависимост. Като изминали 3 месеца, вече мога да констатирам резултат - чувствително по-малко пъпчици, зачервявания, и белезите от акне, които имах, ги няма.
DisappointedDreamer
02-24-2013, 06:58
Чудя се дали окончателно да не се отгранича и откъм захар. Или просто да я заместя с кафява?! Чух по телевизията, че солта и захарта били най-големите отрови, за солта съм съгласна донякъде, но за захарта така и не се обосноваха защо! Ако е така, махам я и нея.
Пп: Определено вече мога да кажа, че между всичките тия шоколадови лакомства и пъпките има някаква зависимост. Като изминали 3 месеца, вече мога да констатирам резултат - чувствително по-малко пъпчици, зачервявания, и белезите от акне, които имах, ги няма.
Имам съученик, който не е ял сладко от повече от половин година. Казва, че не му трябва.
Да, сладкото по принцип на никой не е нужно ;д
За захарта- ако не можеш да я откажеш напълно, поне наистина я замени с кафява- знае се, че има някакви останали полезни свойства, които при рафинираната (бялата) се губят.
strawberry88
02-24-2013, 11:51
Аз отдавна съм заменила бялата захар с кафява.А на който му е интересно и иска да разбере повече за захарта, гледайте филма - Sugar - the bitter truth. :Д
И аз се опитвам да издържа без сладко, но издържам 3 дни най-много след което на вечерта изяждам няколко вафли, или шоколад, или нещо такова.
Ако чувството на пушачите когато отказват цигарите е такова, както е при мен когато се опитвам да не ям сладко вече ги разбирам.. трябва да имаш най-най-най силната воля на света за да издържиш. :D
Като спра сладкото и имам чувството, че между носа и мозъка ми е заседнала няк'ва шоколадова вафла и ме мъчи, ако не си я набавя през устата си остава там завинаги :D
Днес уж пак съм без сладко цял ден, ама да видим докога.. без тестени неща също не мога, ама там е по-лесно. :D
Ето, заявявам тук, че до 24.03.2013 НЯМА ДА БЛИЗНА СЛАДКО ИЛИ БЯЛО ТЕСТО! :D
^ Ама няма смисъл това да продължи 1 ден, нали знаеш.
Е, много ясно! Но важно е да се направи първата крачка..
PullMeCloser
02-24-2013, 14:22
Добре де, разни сладки плодове не ви ли убиват желанието за сладко?
За да ъпна темата, ще се похваля, че 4/5 дни съм без сладко ( като изключим 2 бисквити, един шоколадов бонбон и малко домашен кекс), а мед си ям.
strawberry88
02-25-2013, 10:57
Аз не мога да спра сладкото напълно. :( Опитах, но издържах само 2 седмици.Ям само домашни неща, но пак си е сладко. :D Какво да направя, като ми е хоби да правя кейкове, мъфини, торти, бисквити и т.н. :D :/
И аз не мога напълно :Д Все се намира нещо да ми развали режима :D
koshtramba
02-25-2013, 14:36
На мен ми беше трудно само в първите седмици. После сякаш, освобождавайки се от сладкото, организмът престава да се нуждае от него, знам ли.
Сестрата на най-добрата ми пряителка имаше рожден ден преди 2 седмици и понеже и трите сме без сладко, решихме да се поглезим с понички. НИКАКВО удоволствие не изпитах от яденето им, заклевам се! А бяха от тези най-хубавите и шоколадовите на DD.
Аз съм вече 5 (ако не броим петъка когато вечерта не издържах и изядох цяло пакетче бисквити, зажаднял за сладко) дни без сладко :D
Днес си направих и 30 дневно предизвикателство на тетрадка и всеки ден ще задрасквам по един ред.
Просто снощи четох, че само първите (най-много) 2 седмици е жаждата за сладко, а после нещата се нормализирали. :)
Да видим как ще е при мен 'щото аз отказвам и тестеното! :O
NqkfaNikakva21
02-25-2013, 18:24
Месец и повече от седмица съм без сладко
Не ми прави впечатление :Д
За мен да откажа сладкото е като пушач да спре цигарите - боря се жестоко! :D Мотивира ме факта, че и кожата ми ще е по-хубава, че ще позаслабна мъничко.. :D Евала на всички, които са успели да го откажат за дълъг период - вие ми давате кураж!!! :D
Спирам цигарите аз. Трудно е, но ... няма начин.
Аз си следя темичката, но да се разпиша малко, момичета-кокичета. :3
Не знам вие как се надъхвате да тренирате, но аз лично пиша 'inspiration', 'motivation', 'thinspiration' в tumblr, когато усетя лек полъх на "не мога да стана от стола" синдром. На мен ми помага, опитайте и вие. А и забелязвам, че колкото повече тренирам, толкова повече заобичвам да го правя, след месец и нещо 30-40 минути кардио на ден (всъщност 5- 6 пъти седмично) се превърна в част от ежедневието ми.
Гладът за сладко го няма от много време и може би ключовият момент да го осъзная беше, когато разбрах, че не съм зависима от храната. Осъзнах, че тялото ми заслужава повече от сладкиши, има нужда от истинска храна. Разбира се, понякога си позволявам да хапна мъничко шоколад, торта и пр., но не съм ненаситна и го правя с удоволствие. Не в пълното лишение е ключа, а в контрола.
Пия много вода на ден и така се чувствам по-бодра и щастлива със себе си.
Това имах да кажа, също така искам да надъхам тези, които все не успяват да се преборят със сладкишите. След месец отказ и мъничко лишения ще благодарите на себе си за волята, преди да хапнете нещо сладко си припомнете чувството на вина след изяждането, а и нали знаете "A moment on your lips- forever on your hips" :D Това в кръга на шегата, разбира се, забраняването на нещо за постоянно не е решение, важното е да хапвате каквото и да било с желание и удовлетворение.
Сладка вечер и хубави сънища. :3
пп за трениращите http://25.media.tumblr.com/f5e3ff60da519fe1107e2c769d0ca6d1/tumblr_mg3w95hYQl1ryrwexo1_500.jpg