View Full Version : Връзка с ром
malkataliglaVE
01-26-2013, 15:23
Привет. От един месец излизам с един ром, с който се запознах сулчайно. От както излизам с него се чувствам божествено, защото той е много мил и адски надарен и опитен за разлика от предишните ми гаджета българи. Тъпото е обаче, че се срамувам да призная на приятелките и приятелите си за него, защото не знам как ще реагират. Вие как бихте реагирали, ако ваш приятел или приятелка излиза в ромка или ром. Смятате ли че ще ме разберат или не?
DisappointedDreamer
01-26-2013, 15:24
Не.
Предполагам не, но щом не е от махленския тип, няма от какво да те е срам.
Не, няма, аз също не го разбирам, но казват, че за любовта граници нямало. Мислиш ли, че той е признал на 7те си братя и сестри?
И все пак ми е смешно :D :D
Не.
Дори да е добро момче,както казваш,съмнявам се да те разберат.
malkataliglaVE
01-26-2013, 15:37
Стига бе хора. Тотално ме отчаяхте. Ако някое момиче се забие с англичанин, грък, арабин или извънземен е окей, но когато е ром е проблем. Толкова ли спекли хората в бг???
Ходи питай в английски, гръцки, арабски форум като толкова сме спекли, не виждам какъв ти е проблема. Е, освен, че ходиш с циганин.
Впрочем какво им е на англичаните и гърците?
Мммм ние с рома имаме много силна връзка... с кола особено.. ммм
По темата иначе... не бих се хванала с циганин, да, ще ме е срам с него, не бих имала такова гадже.
Kaena Smith
01-26-2013, 15:47
Не виждам проблем,ако са ти истински приятели,ще го приемат!Може би ще им е нужно малко време,но ако е свестен и сте щастливи,какво значение има,че е ром?!
BamBamBo
01-26-2013, 15:54
Ами съмнявам се да ходиш с някой мизерен циганин,не къпан,миризлив...нали???
Ако е с нормално семейство и е израснал сред нормална среда,не краде,говори нормално български, надявам се без "х" -то. и т.н. не виждам защо трябва да наблягаш на това ,че е ром.
Ако моя приятелка излиза с подобен(на описаният от мен) тип,аз няма да имам нищо против.
100 кила също е циганин,ама к'во??
swag style mdfkz.
01-26-2013, 16:00
^100 кила не е циганин ..
Иначе ходи си с пича .. кво като е циганин?
BamBamBo
01-26-2013, 16:03
Циганин е.
Ако ти е наистина хубаво - бъди си с него,кво ти пука. Комшиите ми са така,пък са си женени от 15 години,че и дете си имат. Чушка в гъз,че е циганин. Няма да спи в тяхното легло,просто им дай време.
А тва за англичаните и тн не е вървежно, щото ние имаме нетърпимост към роми, евреи и тн,ама към роми най-вече. Англичаните не ги имаме за подчовеци,докато ромите -да.
Kaena Smith
01-26-2013, 16:08
Циганин е.
Е и ?!
BamBamBo
01-26-2013, 16:09
100 кила също е циганин,ама к'во??
^
Е и,е и , е и . К'во е и???
Тц-тц-тц.
FuCKkK13
01-26-2013, 16:10
Циганин е.
всъщност не е .. виждала съм как го питат директно и той обясни защо всички го мислят за циганин
и не,няма да те разберат... не бих тръгнала с циганин.. и не ние сме спеклите ... ако си направят собствена държава и си живуркат там нямам нищо против тях,но така имам,а камо ли да си хвана гадже циганин
циганин или не...слушат му се песните.
Kirkataaa
01-26-2013, 16:14
Ако е добро момче,както казваш невиждам да има пречка. Ти като кажеш ром всички си мислят за такива диваци като тези в махлите, има много умни и успели роми. Ако ти е приятно с него, не би тряабвало да ти пука за мнението на околните. Ромите също са хора, като всички нас.
Kaena Smith
01-26-2013, 16:18
Какви са тези предразсъдъци?!Като е циганин не е човек ли?!И защо,защото цветът на кожата му не е като на болшинството или сме свикнали,че циганите са нечистоплътни,крадци,долни и т.н.Не мога да повярвам,че в България връзката с ром все още е табу.Защо?!Защото има хора,които съдят останалите и делят хората на бели,черни и жълти.За кого по дяволите,това има значение,щом един човек е добър и честен?!Расизмът не води до нищо добро!
Ти като кажеш ром всички си мислят за такива диваци като тези в махлите
То няма други, затова.
Your Dream
01-26-2013, 16:27
Не няма да те разберат.Просто хората имат предразсъдъци относно ромите, и дори той да е най-интелигентния, мил, чистоплътен човек, те пак ще виждат в него "мазен циганин" ( извини ме за епитета, но така се изразяват много от познатите ми за ромите).Но това не значи, че ти трябва да спреш да се виждаш с него, ако те прави щастлива/ задоволява те, нека хората мислят каквото пожелаят.
Kirkataaa
01-26-2013, 16:27
То няма други, затова.
Брейййй, я се замисли малко колко успели роми има. Не всички са такива диваци като тези, който виджате ежедневно.
FuCKkK13
01-26-2013, 16:28
Какви са тези предразсъдъци?!Като е циганин не е човек ли?!И защо,защото цветът на кожата му не е като на болшинството или сме свикнали,че циганите са нечистоплътни,крадци,долни и т.н.Не мога да повярвам,че в България връзката с ром все още е табу.Защо?!Защото има хора,които съдят останалите и делят хората на бели,черни и жълти.За кого по дяволите,това има значение,щом един човек е добър и честен?!Расизмът не води до нищо добро!
щото сами са си изградили мнението на останалите.. няма човек,които да чуе циганин и да се сети за нещо хубаво ... сами са си виновни и вместо да се правиш на света вода ненапита си помисли кой ги е карал да крадат и как чрез своите действия са подтикнали хората да ги ненавиждат
swag style mdfkz.
01-26-2013, 16:34
^
Е и,е и , е и . К'во е и???
Тц-тц-тц.
Не е циганин ма глупавата :D
щото сами са си изградили мнението на останалите.. няма човек,които да чуе циганин и да се сети за нещо хубаво ... сами са си виновни и вместо да се правиш на света вода ненапита си помисли кой ги е карал да крадат и как чрез своите действия са подтикнали хората да ги ненавиждат
Браво! +1.
Брейййй, я се замисли малко колко успели роми има.
Кво са успели? Да откраднат някой телефон, чанта, телевизор? :D
Софи Маринова и Устата... те затова си пеят в комплект ахаха :D А, естествено и вашият любим Иван Костов! АХахаха :D :D
bitch please!
Kirkataaa
01-26-2013, 16:40
Браво! +1.
Кво са успели? Да откраднат някой телефон, чанта, телевизор? :D
Софи Маринова и Устата... те затова си пеят в комплект ахаха :D А, естествено и вашият любим Иван Костов! АХахаха :D :D
bitch please!
Не защитавам ромите, но както има роми който крадът, така има и българи който го правят. Това си е строго индивидуално, и както не всички българи сме под един знаменател, така и ромите не трябва да бъдат поставяни под такъв.
Не защитавам ромите, но както има роми който крадът, така има и българи който го правят. Това си е строго индивидуално, и както не всички българи сме под един знаменател, така и ромите не трябва да бъдат поставяни под такъв.
Ама виж, когато ромите не си плащат ток никой не им го спира.
Когато българин не си плати тока на 2ия ден идват от ЧЕЗ и му го режат.
swag style mdfkz.
01-26-2013, 17:08
Ама виж, когато ромите не си плащат ток никой не им го спира.
Когато българин не си плати тока на 2ия ден идват от ЧЕЗ и му го режат.
Тия пък как си ги измисляте простоооо .. :D
Изобщо не си измислям, гледам и чета новини, смешка.
swag style mdfkz.
01-26-2013, 17:14
Дори смешка ми вика .. смятай :DDDDDDDDDDDDDD
Ти пък много на сериозно се взе, щом започна и да се обиждаш. Да не въпросният приятел на авторката? :D
Нормално, какво да иска човек от "swag" axaxa
Леко да не ти крадне верижката на тела и да я претопи :D
Нещо такова бих казал на мой приятел/приятелка, но едва ли ще го/я ебавам повече :)
FuCKkK13
01-26-2013, 17:24
моля ? само че колкото е процента българи,които крадат толкова е цигани,които НЕ крадат.. има разлика болшинството да НЕ краде и да има няколко изключения има разлика и да е обратното нали така ?! ....
Kaena Smith
01-26-2013, 17:26
Защо трябва едно и също да се пише във всяка тема.Все се хващаме за кражбите,"повечето" права,липсата на ценности и т.н.Първо,защо краде един човек?!За да изхранва себе си и семейството си,например.Защо?!
1)Не е образован,
2)възпитан е по този начин,
3)трудно някой ще го вземе на работа,заради 1) ,останалите предразсъдъци и бездруго голямата безработица.
И какво остава - да работи на някой строеж и да живее честно или да се възползва от българското "правосъдие",да се остави на инстинктите и да краде.Как мислите кое ще избере?
И всичкото това е причина да ги мразим ли?Някой опитва ли се да промени нещо?Да промени мисленето им?Условията?Да промени общественото отношение към тях?Не,тогава не очаквайте и те да се променят заради вас!
Kaena Smith
01-26-2013, 17:29
И преди да повторите,че свестни и образовани роми няма :
http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Lifestyle/Meetings/Pages/Denica.aspx
Защо трябва едно и също да се пише във всяка тема.Все се хващаме за кражбите,"повечето" права,липсата на ценности и т.н.Първо,защо краде един човек?!За да изхранва себе си и семейството си,например.Защо?!
1)Не е образован,
3)трудно някой ще го вземе на работа,заради 1) ,останалите предразсъдъци и бездруго голямата безработица.
И какво остава - да работи на някой строеж и да живее честно или да се възползва от българското "правосъдие",да се остави на инстинктите и да краде.Как мислите кое ще избере?
И всичкото това е причина да ги мразим ли?Някой опитва ли се да промени нещо?Да промени мисленето им?Условията?Да промени общественото отношение към тях?Не,тогава не очаквайте и те да се променят заради вас!
Ама му се дава възможност да учи нали?! Това, че са прости не е наш проблем - да са учили, за да работят, не е нужно да крадат от хора, които са си изградили дома с честен труд.
Това, че избират да крадат ТРЯБВА да се наказва от държавата. И не само мангалите, всички, които крадат - затвор, бой и тн.
Ще видим когато не дай си боже цигани ти пребият детето или ти откраднат дома или не го пожелавам на никого, да го изнасилят 5 циганина.
1)Не е образован,
Циганина е гаден по рождение! Не случайно са кастия на индийците, които са най-долната нация на целия свят и си представи какви са мазутите, че да са изгонени от Индия. Не ми говори, че средата ги е направила такава, защото англичаните в България не са такива, но пак са чужденци, турците не са такива, макар и да също да се мразени от болшинството. Мангала си е мангал - не случайно има толкова нарицателни за циганите и все лоши. Приемер: Мангал - повечето като им кажат мангал си представят крадящ желязо индивид. Както знаем, това всъщност е отоплително средство, а до колкото знам е имало и мангали за готвене. Мангала отдавна не е в употреба, което е показателно за времето когато е възникнало значението на думата.
FuCKkK13
01-26-2013, 17:38
И преди да повторите,че свестни и образовани роми няма :
http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Lifestyle/Meetings/Pages/Denica.aspx
никой не е казал че няма.. а че са 1 на 1000
BamBamBo
01-26-2013, 17:42
Не е циганин ма глупавата :D
Абе,пикльо,не си ми на годините и на нивото да ми говориш така.
Ня'я се занимавам с теб.Тц-тц.Сополи , малки.
Относно темата,вярно е ,че циганите сами ни изграждат мнение за тях.Рядко се виждат,нормални и честни цигани!И все пак,има.
Темата вече разрасна в расов спор.
Създателката на темата,да не се притеснява,ако и е добре с него и му вярва.Запознай го с приятелките ти,за да опровергаеш мнението им.
FuCKkK13
01-26-2013, 17:44
1)Не е образован,
говориш пълни глупости... първо - безплатно средно образование - никой не го спира да се образова
второ - възпитан е по този начин - пак ли ние сме виновни ?
3 - и все пак може да опита.. за българите също важи голямата безработица ама не са тръгнали да крадат всички нали ?
4то - сама го каза .. инстинктите.. след това изречение не виждам смисъл да спориш след като сама го каза ... и да.. нали искат да се приемат добре от всички,защо да не работи на строеж ? нима няма българи,които работят на строежи в дъжд и сняг ?
5то - ами виж какво ти написах.. те самите не правят нищо,за да НЕ бъдат мразени ... чакай малко бе,защо ние да опитваме да променим нещо? болния търси лекаря,а не обратното .... ако те искат могат да го променят.. що ние да се мъчим ? .. условията ? условията са им предоставени,те не ги искат и минават по тънкия път ... защо отново ние да го променяме ? те са си спечелили отрицателното отношение,ми нека си спечелят и положителното ... не искаме те да се променят заради нас ама не и да мрънкат че не ги приемаме ... да си стоят такива,но да не очакват от българския народ червен килим
Само за инфо на всички защитници на циганите - бивш учител по психология отива като част от група на БЧК във филиповци за да поставят спирали на ромските жени. След 2-3 дена правят контролни прегледи. И к'во да видят - масово пациентките страдат от вагинално кръвотечение. Защо? Ами защото тапанарките разбрали, че има метал в цялтата работа и ги изкарали от едното място, заради това. Питам ви, това нормално ли е?
BamBamBo
01-26-2013, 17:56
Само за инфо на всички защитници на циганите - бивш учител по психология отива като част от група на БЧК във филиповци за да поставят спирали на ромските жени. След 2-3 дена правят контролни прегледи. И к'во да видят - масово пациентките страдат от вагинално кръвотечение. Защо? Ами защото тапанарките разбрали, че има метал в цялтата работа и ги изкарали от едното място, заради това. Питам ви, това нормално ли е?
Пхахахахах,т'ва е пълна глупост,колко ст. ше вземат за метала в спиралата?OMG,аре по - спокойно с глупостите.
Има такива хора и такива,няма значение българи,цигани,турци и т.н.
И аз не харесвам циганите,но това не значи ,че не вярвам да има нормални.Имала съм приятелка циганка(от сръбските цигани,дето ги продават) и беше много готино момиче!
Kaena Smith
01-26-2013, 17:58
Добре,да учат!Но все пак е по-лесно да се краде,било то честно или не.И колко български ученици ходят просто ей така на училище,защо ромите да имат желание да учат?Всичко тръгва от начина им на мислене.Но смятате ли,че ако наистина законите ни бяха по-строги и кражби,изнасилвания,побои и .т.н,се наказваха по-сериозно,броят на ромите,извършващи споменатите,нямаше да намалее?Ако ученето,за разлика от раждането на пет,шест деца,се стимулираше по някакъв начин,нима нищо нямаше да се промени?!
FuCKkK13
01-26-2013, 18:02
Пхахахахах,т'ва е пълна глупост,колко ст. ше вземат за метала в спиралата?OMG,аре по - спокойно с глупостите.
И аз не харесвам циганите,но това не значи ,че не вярвам да има нормални.Имала съм приятелка циганка(от сръбските цигани,дето ги продават) и беше много готино момиче!
абе никой не е казал че няма,а че са изключителна рядкост
Amore-Mio*
01-26-2013, 18:03
В България хората не сме се спекли.
Хората си имат предразсъдъци, които им пречат да приемат фактите, че не всички представители на даден народ са си такива, каквато е голяма част от тях. Да, ромите са си изградили сами това мнение, но нека не забравяме, че всяко правило си има изключения. По-добре спрете да поставяте всичко под общ знаменател и гледайте на нещата обективно.
Нямало човек, който като чуел циганин* не се е сещал за нищо добро - дрън дрън. Аз пък познавам поне един такъв, който по нищо не прилича на голяма част от представителите си. Умен, чистоплътен, нормално говорещ българския език.
Та, авторке, без да изпадам в излишни подробности: бъди си с него, щом се чувстваш добре. Сама можеш да преценяваш що за човек е и искаш ли да си с него. Мнението на другите да не те засяга.
FuCKkK13
01-26-2013, 18:04
Добре,да учат!Но все пак е по-лесно да се краде,било то честно или не.И колко български ученици ходят просто ей така на училище,защо ромите да имат желание да учат?Всичко тръгва от начина им на мислене.Но смятате ли,че ако наистина законите ни бяха по-строги и кражби,изнасилвания,побои и .т.н,се наказваха по-сериозно,броят на ромите,извършващи споменатите,нямаше да намалее?Ако ученето,за разлика от раждането на пет,шест деца,се стимулираше по някакъв начин,нима нищо нямаше да се промени?!
не ме интересува кое е по лесно.. то по лесното важи за цял свят ама не сме се изпокрали ... българите поне ходят на училище ... и начина им на мислене.. стига с тоя начин на мислене да не сме ги раждали ние .. за законите до някъде съм съгласна ама не и за ученето.. извинявай,отличната стипендия в университетите знаеш ли колко е ? да,не е 500лв,но е доста ... защо няма цигани в университети с отличен успех да си вземат 100лв. ако не и повече ?
FuCKkK13
01-26-2013, 18:06
В България хората не сме се спекли.
Хората си имат предразсъдъци, които им пречат да приемат фактите, че не всички представители на даден народ са си такива, каквато е голяма част от тях. Да, ромите са си изградили сами това мнение, но нека не забравяме, че всяко правило си има изключения. По-добре спрете да поставяте всичко под общ знаменател и гледайте на нещата обективно.
Нямало човек, който като чуел циганин* не се е сещал за нищо добро - дрън дрън. Аз пък познавам поне един такъв, който по нищо не прилича на голяма част от представителите си. Умен, чистоплътен, нормално говорещ българския език.
Та, авторке, без да изпадам в излишни подробности: бъди си с него, щом се чувстваш добре. Сама можеш да преценяваш що за човек е и искаш ли да си с него. Мнението на другите да не те засяга.
и заради този един като ти кажат нещо такова той ли ти излиза в съзнанието или всички останали ? не ми отговаряй,знам отговора,който ще напишеш тук и този,които е верния
Именно в това е пиниза - ще вземат няколко стотинки за метала, но го правят! Има и свестни да, но не са 1 на 1000 както казаха, а 1 на 100 000 :)
Kaena Smith
01-26-2013, 18:11
защо няма цигани в университети с отличен успех да си вземат 100лв. ако не и повече ?
А защо мислиш,че няма ?
xXxPETYAxXx
01-26-2013, 18:13
Честно казано, ако приятелка ми каже, че излиза с циганин - ще я попитам ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ?! Сякаш няма свествни българи. Много ще я критикувам, признавам си. И хич няма да ме интересува дали е образован или не, дали казва "хасфалт" или "асфалт" и т.н.
Циганина си е циганин! Между другото бях се запознала с един ром преди време, който имаше стабилна работа и добро образование, ама както казах - все си е циганин.
Също знам за българка, омъжена за ром, дори дете имат, но според мен момичето можеше да си хване свестен българин(тя иначе е хубавичка). В крайна сметка нейна си работа, но можеше повече от това да е майка на мелез.
И все пак - това е случай, който ясно ти показва, че мнението на обществото не е от никакво значение, ако толкова си сигурна в твоето!
scrooper
01-26-2013, 18:14
Връзка с уиски
FuCKkK13
01-26-2013, 18:16
А защо мислиш,че няма ?
виж множественото число.... не говорим за единици
Ако не живея в някоя махала, няма много братя и сестри, не е глупав, говори хубаво български, не се държи както циганите, които виждаме по телевизията и родителите му имат хубава прилична работа, а не да крадат не виждам защо да е проблем. Щом си го харесала значи е имало защо :)) Ако те е срам да те виждат с него просто скъсайте, защото връзката ви няма никакво бъдеще
Ако не живея в някоя махала, няма много братя и сестри, не е глупав, говори хубаво български, не се държи както циганите, които виждаме по телевизията и родителите му имат хубава прилична работа, а не да крадат не виждам защо да е проблем.
Ако не смърдеше и беше бял, викаш то чудесна работа, а?
Ами защо да не го приемат ако ти си щастлива?! От всяко правило си има и изключения, така че ако ти излизаш с изключение, защо да не го приемат?! Важен е човека, не народността.
stambelan
01-26-2013, 18:48
Аре у лЕво.
swag style mdfkz.
01-26-2013, 18:57
Ти пък много на сериозно се взе, щом започна и да се обиждаш. Да не въпросният приятел на авторката? :D
Нормално, какво да иска човек от "swag" axaxa
Кво съм се обидил е .. смешен си ми просто с тия твърдения :D
ОМГ.. ако са ти истински приятели трябва да те разберат, а ако не те разберат значи не са ти истински приятели. Плащаш ли данък обществено мнение?! Тогава к'во ти пука?!
Като е циганин не е човек ли?!!
Не не е човек!!Крадливи боклуци са мангалите
Red Stag
01-26-2013, 19:33
Честно казано, ако приятелка ми каже, че излиза с циганин - ще я попитам ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ?! Сякаш няма свествни българи. Много ще я критикувам, признавам си. И хич няма да ме интересува дали е образован или не, дали казва "хасфалт" или "асфалт" и т.н.
Циганина си е циганин! Между другото бях се запознала с един ром преди време, който имаше стабилна работа и добро образование, ама както казах - все си е циганин.
Също знам за българка, омъжена за ром, дори дете имат, но според мен момичето можеше да си хване свестен българин(тя иначе е хубавичка). В крайна сметка нейна си работа, но можеше повече от това да е майка на мелез.
И все пак - това е случай, който ясно ти показва, че мнението на обществото не е от никакво значение, ако толкова си сигурна в твоето!
Е тва беше е*ахти расисткия пост,честно.Сякаш нямало свестни българи.И да има,тя кто си е харесала небългарин,да си бъде с него.И с други думи според тебе ако ще и президент на ЕС да стане и да спечели Нобелова награда за мир,щом е циганин,не е стока?
и опитен за разлика от предишните ми гаджета българи. Е не бате, нормално като натега братовчедките си от 10 годишна възраст
FuCKkK13
01-26-2013, 19:40
ОМГ.. ако са ти истински приятели трябва да те разберат, а ако не те разберат значи не са ти истински приятели. Плащаш ли данък обществено мнение?! Тогава к'во ти пука?!
не съм съгласна.. могат пак да са си приятели,но те да не одобряват гаджето и... хора,не живейте в крайности ;)
FuCKkK13
01-26-2013, 19:41
Е не бате, нормално като натега братовчедките си от 10 годишна възраст
и на мен това ми направи впечатление 8-)
xXxPETYAxXx
01-26-2013, 19:41
Това си е моето мнение, ако става въпрос за приятелките ми. Ако са непознати да правят каквото си искат. И да - за мен няма значение какво е постигнал, ако ще да е преуспял. Пак повтарям и подчертавам - ЗА МЕН!
не съм съгласна.. могат пак да са си приятели,но те да не одобряват гаджето и... хора,не живейте в крайности ;)
Нямах предвид това :D смисъл те трябва да я подкрепят и да са до нея дори и да не са съгласни. Не трябва да я упрекват, а да показват, че няма да я оставят сама. А и в крайна сметка тя си решава с кой да бъде.. неин си е живота.
Kristianc95
01-26-2013, 19:53
То няма други, затова.
:D :D
xXxPETYAxXx
01-26-2013, 19:56
Нямах предвид това :D смисъл те трябва да я подкрепят и да са до нея дори и да не са съгласни. Не трябва да я упрекват, а да показват, че няма да я оставят сама. А и в крайна сметка тя си решава с кой да бъде.. неин си е живота.
Истинските приятели не винаги те подкрепят в решенията ти, но и ти казват реалната си преценка, посочват ти грешките ти и евентуално ти наливат акъл в главата, за да не допуснеш грешки. Не биха те изоставили заради лично твое решение, но биха се опитали да те предпазят, ако смятат че е грешно!
Истинските приятели не винаги те подкрепят в решенията ти, но и ти казват реалната си преценка, посочват ти грешките ти и евентуално ти наливат акъл в главата, за да не допуснеш грешки. Не биха те изоставили заради лично твое решение, но биха се опитали да те предпазят, ако смятат че е грешно!
Точно това имах предвид. Не да я подкрепят в решенията, за които не са съгласни, а да я подкрепят в живота, да я напътстват и да не я оставят.
shmatarok
01-26-2013, 20:02
По принцип не ги одобрявам тези връзки.
Но една моя близка приятелка имаше връзка с един, който се оказа, че има някаква циганска жилка - баби, дядовци нещо такова. Само че на въпросния младеж изобщо не му личи това, даже е симпатяга. Много забавен и много интелигентен и се поддържа повече от някои българи, ако става въпрос за хигиената и съм останала с впечатление, че е и свястно момче. Въпреки това приятелката ми срещна големи критики, когато повечето ѝ познати и родителите ѝ разбраха с кого ходи.
Само че това е единственото изключение (и то не пълно изключение, ами със смесена кръв :Д), което познавам. Знам и за някои други двойки, които започваха така, после приключваха с някакви големи драми и филми.
И като заключение, ще повторя, че не одобрявам събирането на двата манталитета, рано или късно лошото избива.
xXxPETYAxXx
01-26-2013, 20:06
Точно това имах предвид. Не да я подкрепят в решенията, за които не са съгласни, а да я подкрепят в живота, да я напътстват и да не я оставят.
А, извинявам се. Грешно съм те разбрала. :)
А, извинявам се. Грешно съм те разбрала. :)
Няма проблем. Често не се изказвам ясно :D :)
EffinSick
01-26-2013, 20:33
Щом те прави щастлива, останалото няма значение. :)
По улиците ще ти викат "гаджето на циганина".
AnarchyBoy
01-26-2013, 20:39
Които каквото иска да говори, циганина си е циганин, смърди дори след прясна баня! Това е!
А иначе връзките с "ром" са си супер, особено ако е с кола, но предпочитам уиски. ;)
Kaena Smith
01-26-2013, 20:40
По улиците ще ти викат "гаджето на циганина".
Жалко за хората,които биха казали подобно нещо...
Доста трудно ще го разберат... тва е все едно да си момче и да кажеш мамо,тате аз си падам по мъже и си имам един дет излизам с него...
Eskapel4o
01-26-2013, 21:10
Може преспокойно да го извикаш у вас кажи му да вземе кондоми и докато влезе от вратата го ръгни с нож . :)
kolegata88
01-26-2013, 21:23
Спокойно можеш да го поканиш у вас и да му кажеш да си доведе приятели и да вземат всичко което си харесат и което могат да пренесът до махлата,защото рано или късно това ще се случи.Не отлагай днещната работа за утре
Спокойно можеш да го поканиш у вас и да му кажеш да си доведе приятели и да вземат всичко което си харесат и което могат да пренесът до махлата,защото рано или късно това ще се случи.Не отлагай днещната работа за утре
АХАХАХААХАХА! ПРЕЗИДЕНТ! :D
Eskapel4o
01-26-2013, 21:36
А че ти съмняваш ли се в тях те всичко могат да пренесат ....
SweetZombie
01-26-2013, 21:55
Едно момиче от моя клас ходеше с ром.... цялото даскало и се гавреше понеже учим в най елитното училище в града а той в най скапаното и е повтарял няколко пъти... родителите й разбраха че правят секс и го вкараха в поправителен. Така, че какво ще кажат фр ти не е от мн голямо значение ако родителите ти не стават... иначе някоя моя фр ходи с циганин не че ще имам нещо против просто ще го държа под око....
greenblood
01-26-2013, 22:01
Какъв ром веее? Рома е за пиене. А ти и искаш да ходиш с циганин! Най гадното нещо за мен е да видя хубава бяла Българка да ходи с некав черен мазен циганин. Това е против закона за чистата раса. Толкова ли няма един свестен Българин с които да се хванеш. Аз ако съм ти приятел нямаше да го приема това. Циганина си е циганин. Каквото искаш го прави вариго, печиго той пак си остава един крадлив циганин. Те са свикнали да живеят на наш гръб да крадат, лъжат мамят. С нищо не допринасят за развитието на България. Как да не ги мрази после човек. Нито ток плащат нито вода. Циганите са най големия проблем на България.
Една 11-15 годишна циганка, която вместо да учи, роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :
- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето
... ... ... ( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)
... - 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето
- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"
- още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД
(ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане)
- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност
- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете
- 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ
- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства
- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )
Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО !!!
Освен това, циганката потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме НИЕ !!!
Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток!!!
Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-Смет!!!
Освен това държавата плаща ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ на всички цигани!!! ... Не знам на каква стойност !!!
Т.е., истинския резултативен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.
А на работещата за минималната заплатка "бяла робиня" на 240 лв. БРУТО, доходът е 188 лв. НЕТО, след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъци!!!
НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА, ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА ЦИГАНКА (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА!!!
Не забравяйте, че тази 11-15г. циганка, освен че взема детски, нейните родители също вземат детски за нея, щото тя още няма 18г.:|
- Тате, ще ме вземеш ли от детска градина?
- Не мога, днес съм на училище, нека те вземе мъжът ти.
MarkKnight
01-27-2013, 00:46
предрасъдаци....големи сте ми моралисти тука по темите,ама като видите ром по улицата го отбягвате или ако сте в автобуса си гледате чантата през пет минути...а тук вече става на въпрос да имате сексуални отношения с него...преди да защитавате се поставете на мястото на момичето и тогава ми пишете тия изтъркани клишенца
Ясно е,че както има крадливи цигани,така има и образовани и възпитани.Съотношението няма да го коментирам,защото успелите са единици.
Щом си избрала циганин,успех в живота.Право на личен избор и никой няма право да те съди.Подигравките са неизбежни.
Лично аз Не бих тръгнал с циганка,предразсъдъците са на лице.
Авторке, връзката ви така или иначе няма да издържи дълго. Твоя работа дали ще разкриеш, че сте заедно сега пред приятелите си или не. Някои ще го приемат, други ще те критикуват, трети ще замълчат. Зависи от това кой какъв опит има с циганите.
Аз съм против.Като видя циганин и направо се отвращавам и тръпки ме побиват само от това колко е гнусен, нечистоплътен.Дори и хубави дрехи да има пак си личи циганското....Бррр
Аз съм против.Като видя циганин и направо се отвращавам и тръпки ме побиват само от това колко е гнусен, нечистоплътен.Дори и хубави дрехи да има пак си личи циганското....Бррр
Ами ако е чист, изкъпан, избръснат, изгладен, напарфюмиран и така нататък?! Ако той и семейството му не краде, убива, изнасилва и си печели парите като повечето българи - с труд? Тогава какъв е проблема?! Гнусяла се... За пореден път - ЧОВЕКА е важен, ебете майката на народността. Едно време родителите ни са се ровели в пепелта със циганчета и с българчета наравно и нищо им няма, никой не е умрял от това, че е бил близо до циганин. Не бъдете расисти. По тая логика защо се радвате на негрите?! И от тях има такова, които крадат, убиват и въобще минават по тънката лайсна.
Ами ако е чист, изкъпан, избръснат, изгладен, напарфюмиран и така нататък?!
И ако е бял още по-добре, ама не става.
По тая логика защо се радвате на негрите?!
И кой е казал, че им се радваме?
DisappointedDreamer
01-27-2013, 09:07
Ами ако е чист, изкъпан, избръснат, изгладен, напарфюмиран и така нататък?! Ако той и семейството му не краде, убива, изнасилва и си печели парите като повечето българи - с труд? Тогава какъв е проблема?! Гнусяла се... За пореден път - ЧОВЕКА е важен, ебете майката на народността. Едно време родителите ни са се ровели в пепелта със циганчета и с българчета наравно и нищо им няма, никой не е умрял от това, че е бил близо до циганин. Не бъдете расисти. По тая логика защо се радвате на негрите?! И от тях има такова, които крадат, убиват и въобще минават по тънката лайсна.
Ох. От всички народи има хора, които крадат, убиват и нарушават 10-те заповеди Божии. Въпросът е, че повечето изписали негативно мнение в тази тема са имали само негативни сблъсквания с циганите. Аз, лично, не съм попадала на циганин, който да не отговаря на стереотипа си.
Колкото до негрите - досегът ми с тях е повечето положителен.
Във всяка държава и между всеки народ има отрепки.
xXxPETYAxXx
01-27-2013, 09:14
Айде стига сте давали някакви хипотетични примери!
Голяма част от вас също биха отписали връзка с някого, още като му видят кривия нос, тъмната кожа и чуят "Ахмед, приятно ми е".
Не смятам, че съм расист - нямам нищо против интеграцията и т.н., просто съм против подобни връзки! И то пак повтарям, ако става въпрос за моя ПРИЯТЕЛКА, а по принцип хората да си правят каквото си искат - не ме бърка и не ги съдя. Но не бих се зарадвала на подобна новина от близките до мен хора.
Вие, дето лицемерничите, също съм обедена, че ако приятелка ви съобщи, че гаджето й е Ахмед, Хасан или нещо подобно не бихте били радостни за нея!
И да добавя, че познавам доста роми, които иначе НЕ ОТГОВАРЯТ на определението за расата им - чисти, работещи и т.н. Просто не мога да си представя да се разхождам по улицата с гаджето ми циганин, да срещнем още 5 циганина по пътя и те да почнат с "Нябейсин Ахмед, нерде..." или там нещо на цигански, дори и да е на бг, ама с акцент, пак би било противно!
DisappointedDreamer
01-27-2013, 09:20
Или Али :Д
Нямам нищо против те да бъдат мои приятели. Живея в чужбина, голяма част от съучениците ми са от Африка, Азия или Арабските страни. Но никога не бих станала на гадже на такъв. Не е само до стереотипи. До манталитет е и различна ценностна система е.
Отворена личност съм. Но някак си не мога да го приема това.
muhtesemfan
01-27-2013, 10:19
Айде стига сте давали някакви хипотетични примери!
Голяма част от вас също биха отписали връзка с някого, още като му видят кривия нос, тъмната кожа и чуят "Ахмед, приятно ми е".
Не смятам, че съм расист - нямам нищо против интеграцията и т.н., просто съм против подобни връзки! И то пак повтарям, ако става въпрос за моя ПРИЯТЕЛКА, а по принцип хората да си правят каквото си искат - не ме бърка и не ги съдя. Но не бих се зарадвала на подобна новина от близките до мен хора.
Вие, дето лицемерничите, също съм обедена, че ако приятелка ви съобщи, че гаджето й е Ахмед, Хасан или нещо подобно не бихте били радостни за нея!
И да добавя, че познавам доста роми, които иначе НЕ ОТГОВАРЯТ на определението за расата им - чисти, работещи и т.н. Просто не мога да си представя да се разхождам по улицата с гаджето ми циганин, да срещнем още 5 циганина по пътя и те да почнат с "Нябейсин Ахмед, нерде..." или там нещо на цигански, дори и да е на бг, ама с акцент, пак би било противно!
Говорим за роми,нали?Не за турци :|
До авторката:Ако не е като другите цигани,което силно ме съмнява,да е чист,напарфюмиран,не краде,семейството му също и се държи добре,защо да не бъдете заедно?Ако се обичате-бъдете заедно.Макар,че аз не бих започнала такава връзка,само когато го види и ми се гади :|
Още по-лошо - някакви цигани си кръстили детето Версаче, даже го даваха по новините.
muhtesemfan
01-27-2013, 10:26
Още по-лошо - някакви цигани си кръстили детето Версаче, даже го даваха по новините.
Гучи,гучи,гучи :D :D :lol:
Ами то по принцип повечето роми си кръщават децата с турски имена,а ти само когато го видиш и ти става ясно,че е манго ;д Мога да постна снимки на мои познати,които са турци и приличат на българи :D
anonymous708973
01-27-2013, 10:37
Мда.
Бих общувала с роми, прочетох статията за оная мадама, която бачка в консулския отдел на Министерството на външните работи. Но... видя ли характерно мургав човек, веднага ми светва лампичката. Не мога, просто не го приемам като обект на романтично влечение.
Не мога да го преглътна това. По "Море от любов" даваха точно за връзка между българка и циганин. Е, като видях как живее в ебати катуна с още 20 члена на семейството си, как косата му характерно мазничка и черничка - тцъ.
xXxPETYAxXx
01-27-2013, 10:39
Ами да - познавам роми, които са работещи, чистоплътни, носят хубави дрехи и ползват дездоранти против изпотяване и парфюм! Не съм усещала да имат "ромска миризма", но и не съм се доближавала толкова близо, че да имам възможност да разбера. Но иначе много цигани претендират, че са турци, а всъщност нямат нищо общо с турците. Дори езика, на който говорят и истинския турски език имат много различия.
Amore-Mio*
01-27-2013, 11:06
Давате за аргументи клишираните и баналните вече неща - нечистоплътен и крадец.
Да, съгласих се в предната страница, че голяма част от тях са такива. Но я се замислете, дали някоя българка и изобщо каквато и по националност, уважаващо себе си момиче, ще тръгне с нечистоплътен, тъп, безморален и безхарактерен човек?
От човек до човек си има разлика.
Между всички нас, независимо какви сме по етноси, има отрепки - никой не може да го отрече. Това обаче не трябва да пречи при опознаването на даден човек.
xXxPETYAxXx
01-27-2013, 11:35
^Не всички се хващаме точно за тези причини! Аз съм съгласна, че са банални примерите и има доста изключения, но пак съм против такива връзки!
Както казах, не бих понесла да видя приятелка българка и ром, разхождащи се и срещащи още няколко роми, започващи да си говорят на ромски или на развален български! Не бих и понесла да видя приятелка да се вози с приятеля си циганин в раздрънкано БМВ 318/320, от което се чува кючек или друга циганска музика от километър! Нито пък на семейната вечеря бабите на момчето да са със шалвари и забрадки, + екстрата златен зъб и да говорят предимно на ромски помежду си!
Другото, което е - авторката е с въпросния, защото бил "надарен" и "опитен", и бил много мил - т.е. я лъже много лигаво...
Моля ви се...до там ли стигнахме, че да сме с цигани, щото чукат и лъжат добре?!
Amore-Mio*
01-27-2013, 13:08
^Не всички се хващаме точно за тези причини! Аз съм съгласна, че са банални примерите и има доста изключения, но пак съм против такива връзки!
Както казах, не бих понесла да видя приятелка българка и ром, разхождащи се и срещащи още няколко роми, започващи да си говорят на ромски или на развален български! Не бих и понесла да видя приятелка да се вози с приятеля си циганин в раздрънкано БМВ 318/320, от което се чува кючек или друга циганска музика от километър! Нито пък на семейната вечеря бабите на момчето да са със шалвари и забрадки, + екстрата златен зъб и да говорят предимно на ромски помежду си!
Другото, което е - авторката е с въпросния, защото бил "надарен" и "опитен", и бил много мил - т.е. я лъже много лигаво...
Моля ви се...до там ли стигнахме, че да сме с цигани, щото чукат и лъжат добре?!
Мнението ми не беше към теб.
И въпреки това съм съгласна, че на почти никой не би му станало приятно да вижда и чува тия неща, или поне голямата част от тях.
И сега, като се върнах да прочета темата, тъй като признавам си, че обърнах внимание на расовия спор, отколкото на думите, написани в темата, мога да кажа само, че щом се срамуваш - значи не го обичаш/харесваш, а то тогава е безсмислено хем да го защитаваш, хем да се срамуваш от него. Надарен и опитен всеки би могъл да бъде, авторке. Важното е нещо друго, което явно при теб го няма, защото вероятно си малка и наивна. Нищо лично.
Tsukuda_Hiroshi
01-27-2013, 13:26
Хафтеееее! И аз ходя с 1 ром. "Капитан Фред", по-специално червения. ;) Жив и Хздрав да ти е... Само не го запознавай с Кола, да не се уплаши и да избяга...
Хайде Хлека Хнощ на всички, Аллах Акбар или там както е на Хцигански...
HollyGolightly
01-27-2013, 13:32
Не очаквай разбиране и кой знае каква подкрепа от приятели и роднини. Да, най-вероятно няма да те отлъчат, но най-много да станеш център на подигравки. Ти самата вече си го знаеш това, и именно това е причината да не си им казала все още. Не знам как бих реагирала ако моя приятелка ми каже, че приятелят и е циганин, но няма да изпадна във възторг, това е сигурно. Може би съм предубедена, но не е като да няма причина за това. Като цяло от тяхното племе нищо хубаво не съм виждала. Чувала съм за по-добри случаи, хора които малко или много са се издигнали и са успели, но те са просто единици и пак на тях се гледа като на цигани в обществото.
Някой гледам намеси и черните (както вие им викате "негри"), ами и от тях има супер много издънки, тези които живеят в гетата са бетер наще цигани. Има и много, които са нормални, аз лично имам достатъчно черни приятели и азиятци, и латиноси, но никога не бих тръгнала с някой от тях. Просто някак си не ми се връзва бяло момиче да ходи с някой черен, както и бяло момче да ходи с черна. Имам една много близка приятелка - бяла , руса, ама само черни ги харесва. Не го одобрявам това, не харесвам приятеля и, но не бих и обърнала гръб, приятелки сме си, просто съм решила, че тя има лош вкус и това е 8-)
Eskapel4o
01-27-2013, 13:39
Ами да - познавам роми, които са работещи, чистоплътни, носят хубави дрехи и ползват дездоранти против изпотяване и парфюм! Не съм усещала да имат "ромска миризма", но и не съм се доближавала толкова близо, че да имам възможност да разбера. Но иначе много цигани претендират, че са турци, а всъщност нямат нищо общо с турците. Дори езика, на който говорят и истинския турски език имат много различия.
+121212332131
muhtesemfan
01-27-2013, 13:49
+121212332131
Никнейма ти кърти мивки :lol: :cool: :lol:
Привет. От един месец излизам с един ром, с който се запознах сулчайно. От както излизам с него се чувствам божествено, защото той е много мил и адски надарен и опитен за разлика от предишните ми гаджета българи. Тъпото е обаче, че се срамувам да призная на приятелките и приятелите си за него, защото не знам как ще реагират. Вие как бихте реагирали, ако ваш приятел или приятелка излиза в ромка или ром. Смятате ли че ще ме разберат или не?
Добър опит, Манго! :D
heartlesandfreaky
01-27-2013, 16:42
Не знам за вас, но мен би ме било гнус да ходя с циганин. А уж не съм расист. хД
Delvecchio
01-27-2013, 16:56
Хафтеееее! И аз ходя с 1 ром. "Капитан Фред", по-специално червения. ;) Жив и Хздрав да ти е... Само не го запознавай с Кола, да не се уплаши и да избяга...
Хайде Хлека Хнощ на всички, Аллах Акбар или там както е на Хцигански...
Баш тако.Ромът е за пиене,мангалът е за биене :D
Що ми скачаш не мога да разбера?
Kaena Smith
01-27-2013, 19:48
Впрочем,само едно не ми стана ясно.
Как може да не приемаш човека до свой приятел само защото е РОМ?!Разбирам да бие приятелката ти,да и изневерява,да я тормози психически и т.н.,но при положение,че е щастлива,какъв е проблема?Че не говори правилно български?И аз не мога да казвам "р" в някои думи,но не пречи на хората да ме разбират,да имам шестици по български или още повече,ме прави лош човек.
А това дали ще живее в катун,апартамент или луксозна къща,засяга партньорката му,не приятелите и!
Примера с разходката,циганите и езика им : Ако вървя с англичанин и приятелите му го заговорят на английски на българска улица,това да не би да е противозаконно!Или споделяте мнението "България за българите"?!
Споменаването на "бял и черен не си подхождат",чиста раса и думата "мелез" направиха ме убиха.И червенокосите хора ще изчезнат преди 3000 година,но това значи ли,че трябва да се женят единствено помежду си?!
Между другото,чували ли ли сте теорията,че самият Чарли Чаплин е бил циганин?
xXxPETYAxXx
01-27-2013, 20:04
Примера с разходката,циганите и езика им : Ако вървя с англичанин и приятелите му го заговорят на английски на българска улица,това да не би да е противозаконно!Или споделяте мнението "България за българите"?!
Като се водиш с българско гражданство по документи и цял живот си живял в България, ще говориш български език и то гладко!!!!!!!!!
А, ако са англичани, едва ли ще са живели цял живот в БГ, а ще са туристи, пък и повечето млади хора бихме ги разбрали какво говорят, така че няма място за сравнение!
FuCKkK13
01-27-2013, 20:23
Впрочем,само едно не ми стана ясно.
Как може да не приемаш човека до свой приятел само защото е РОМ?!Разбирам да бие приятелката ти,да и изневерява,да я тормози психически и т.н.,но при положение,че е щастлива,какъв е проблема?Че не говори правилно български?И аз не мога да казвам "р" в някои думи,но не пречи на хората да ме разбират,да имам шестици по български или още повече,ме прави лош човек.
А това дали ще живее в катун,апартамент или луксозна къща,засяга партньорката му,не приятелите и!
Споменаването на "бял и черен не си подхождат",чиста раса и думата "мелез" направиха ме убиха.И червенокосите хора ще изчезнат преди 3000 година,но това значи ли,че трябва да се женят единствено помежду си?!
Между другото,чували ли ли сте теорията,че самият Чарли Чаплин е бил циганин?
това,че не го приемаме не означава,че ще им пречим да са заедно - дишай,има и други цветове между бяло и черно
за англичаните ти отговориха и честно казано те са си нация,а циганите и това не са
бг е за българите може да се разглежда от много ъгли .. примерно може да се разглежда и като българи като гражданство - такива,които спазват българските закони... в това число няма да влизат циганите нали ?
anonymous708973
01-27-2013, 21:16
Аз имам дългогодишна връзка с ром.... и кола.
umri
КУР ЗА ЧЕРНИЛКИТЕ БЕЕЕ ТИ СИ ПРОПАДНАЛА ТЪПА ЖЕНСКА ДЕТ НЕ МОЕ ФАНЕ НЯКОЙ ДА Я НАЧЕШЕ ! КУР за расовия РАЗВРАТ !
bubkaa93
01-27-2013, 21:58
Привет. От един месец излизам с един ром, с който се запознах сулчайно. От както излизам с него се чувствам божествено, защото той е много мил и адски надарен и опитен за разлика от предишните ми гаджета българи. Тъпото е обаче, че се срамувам да призная на приятелките и приятелите си за него, защото не знам как ще реагират. Вие как бихте реагирали, ако ваш приятел или приятелка излиза в ромка или ром. Смятате ли че ще ме разберат или не? Май вече и секс си правила с тоя или греша?Толкова ли не намери някое хубаво момче,че си тръгна с тоя циганин ?
Kaena Smith
01-28-2013, 07:20
Като се водиш с българско гражданство по документи и цял живот си живял в България, ще говориш български език и то гладко!!!!!!!!!
То тогава българи няма. :D
Какво да кажем за пловдивчани,русенци,
перничани и т.н.И те са се родили и живеят в България,но не говорят книжовен български език.Да не говорим пък за чуждиците,един млад българин да няма уста да каже "Добре" на родния си език.При положение,че самите ние не говорим като хората,а при това посещаваме и училище,как се очаква от тях,някои от които говорят на цигански с роднини,приятели и т.н.,дори са неграмотни,да говорят напълно правилно?
Моя съученичка е полу-ирландска,родена е в Америка и живее в България от г/д 13 години,но самата тя не говори български чисто.Разбира и се,но си има типичния английски акцент.Да не говорим за майка и,която така и не е научила български.И какво като ние го разбираме?!Не всички знаят английски,нито пък всички не знаят цигански.
бг е за българите може да се разглежда от много ъгли .. примерно може да се разглежда и като българи като гражданство - такива,които спазват българските закони... в това число няма да влизат циганите нали ?
То тогава българите не наброяват повече от 6 милиона(като включвам всички етноси и т. н.).
И разбира се,че ромите ще влизат.Не всички са престъпници!
xXxPETYAxXx
01-28-2013, 07:39
Не съм казала "книжовен" никъде! Ако си живял във Видин - ще говориш с видински диалект, ако си живял в София - на шопски! Това са диалекти, характерно за различни региони, а не съвсем различен език!
Не ми ги сравнявай с ромския, ако обичаш!
Приятелката ти ирландка слабо ме вълнува, защото е съвсем различно, когато семейството ти се мести в друга държава и когато предците ти от предходни поколения са живели в България и е ТРЯБВАЛО да знаят български, с какъвто и да е местен акцент!
Училищата в България нямат нужното влияние, че да зависи от тях напълно! Като си си говорил 7 години с родата на цигански - иди после след седмата година да учиш български!? Трябва родителите им да ги учат от малки, иначе мнозинството роми никога няма да научи български..тъжно но факт. Образованието не е на ниво, но специално за това не може да го обвиняваме.
Ти като не се смяташ за българка, няма лошо.
Разбира се, че ромите и т.н. различни етноси, живеещи в България за нас като етнос не са българи, НО по гражданство СА! И след като са граждани на републиката, независимо от етноса - ще говорят на официалния национален език, а не на техните си, ПОНЕ на публични места!
minchorna
01-28-2013, 08:40
Баш тако.Ромът е за пиене,мангалът е за биене :D
ХАХАХАХХАХАХ!!!!!!!!
Толкова ли няма българи,че почнахте с цигани бе,СРАМОТА!!!
Kaena Smith
01-28-2013, 09:45
Ти като не се смяташ за българка, няма лошо.
Не разбрах само как стигна до този извод...
Разбира се, че ромите и т.н. различни етноси, живеещи в България за нас като етнос не са българи, НО по гражданство СА! И след като са граждани на републиката, независимо от етноса - ще говорят на официалния национален език, а не на техните си, ПОНЕ на публични места!
Ти сама го каза,при положение,че не знаят български,как очакваш да го говорят?!Живеем в свободна страна,никой не може да задължи,когото и да е било,да говори на даден език.Независимо гражданин на коя държава е!
И какво визираш под публични места.Ако съм навън с някой,който не знае български,няма ли да му говоря на неговия език,за да ме разбере.И колко от циганите не знаят български?!И кои?!Нормално е,ако живееш и общуваш само с цигани да знаеш само техния език.Но се съмнявам,че има цигани,които да не знаят или не,разбират български език.Друг е въпроса дали искат да го говорят...
"Циганският език (романи, романес) е майчин език на циганите и е част от групата индоарийски езици."
И ти като българка,в която и държава да живееш,няма да се отречеш от родния си език,независимо дали говориш официалния за страната,нали?
xXxPETYAxXx
01-28-2013, 09:57
И ти като българка,в която и държава да живееш,няма да се отречеш от родния си език,независимо дали говориш официалния за страната,нали?
Ако бях родена и отраснала в друга държава, естествено навън щях да говоря тамoшния език, защото така е редно и така биха ме възпитали родителите ми! Има разлика от това да отида сега, когато вече е по-трудно да науча езика им и това да съм живяла там цял живот!
Ромите и всички останали етноси, родени и отраснали в България трябва да говорят на български, това че не са го научили показва само, че те сами не искат да се интегрират, а ние само им се четкаме! Не е правилно!
Заради такива като теб, които ги оправдават за невежеството и неграмотността им сме в това положение, цяла държава да се съобразява с тях, а не те с нас!
minchorna
01-28-2013, 09:58
Ако бях родена и отраснала в друга държава, естествено навън щях да говоря тамoшния език, защото така е редно и така биха ме възпитали родителите ми! Има разлика от това да отида сега, когато вече е по-трудно да науча езика им и това да съм живяла там цял живот!
Ромите и всички останали етноси, родени и отраснали в България трябва да говорят на български, това че не са го научили показва само, че те сами не искат да се интегрират, а ние само им се четкаме! Не е правилно!
Заради такива като теб, които ги оправдават за невежеството и неграмотността им сме в това положение, цяла държава да се съобразява с тях, а не те с нас!
добре и сипа +1
FuCKkK13
01-28-2013, 10:21
То тогава българи няма. :D
Какво да кажем за пловдивчани,русенци,
перничани и т.н.И те са се родили и живеят в България,но не говорят книжовен български език.Да не говорим пък за чуждиците,един млад българин да няма уста да каже "Добре" на родния си език.При положение,че самите ние не говорим като хората,а при това посещаваме и училище,как се очаква от тях,някои от които говорят на цигански с роднини,приятели и т.н.,дори са неграмотни,да говорят напълно правилно?
Моя съученичка е полу-ирландска,родена е в Америка и живее в България от г/д 13 години,но самата тя не говори български чисто.Разбира и се,но си има типичния английски акцент.Да не говорим за майка и,която така и не е научила български.И какво като ние го разбираме?!Не всички знаят английски,нито пък всички не знаят цигански.
То тогава българите не наброяват повече от 6 милиона(като включвам всички етноси и т. н.).
И разбира се,че ромите ще влизат.Не всички са престъпници!
ама повечето.. говорим за по-големия процент така ли не разбра ? и ти наистина не правиш разлика от диалект и друг език :? ... сега ако изкараш циганския като български диалект направо не искам да споря с тебе повече... то всеки език си има диалект ... и пак питам.. що ние да очакваме бе ? ние нищо не искаме от тях... те имат избора - или по нашите правила или вънка ... пак питам.. ние ли сме виновни че те говорят така и не ходят на училище ? ние ли ги възпитаваме ? ние ли сме ги създали ? .. е на тия въпроси ми отговори и после пак кажи че българското общество им е виновно
FuCKkK13
01-28-2013, 10:24
съгласна съм... дори и сега да отида в друга държава - първата година да,но след това бих говорила на техния език навън,а у нас на български.... това е като да си в англия,да ти дойдат англичани нагости и ти и мъжа ти примерно да си мелите на български :? .. това е като темата с бебетата - на какъв език бихме ги научили... и там отговорих,че и на български и на техния език... повече на бг,за да може да говори чисто и хубаво,а техния би го усъвършенствало в училище - ДА,ЩЕ ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ !!! за разлика от циганите
Delvecchio
01-28-2013, 10:29
Всъщност основите на сегашното положение са поставени от комунистическото правителство,което сме имали.Позволявано им е да не си плащат данъците срещу работа,която повечето Българи не биха вършили.След промените никой не се сети да им каже,вече няма да е така.Продължиха си по старому,но тяхна ли е вината или на правителството ни,което не ги е накарало да се променят.Образованието е много,много важно!Един образован човек,който дори да не му е заложено генетично(като при мургавите ни приятели) да разсъждава,може да бъде научен на елементарна култура именно в училище.Не искат да ходят?Ами притиснете ги,бе.Спрете им помощите,наложете им глоби,пратете им съдия изпълнител,да видите после циганчетата,как тичат към училището.Друг е въпросът,че образователната ни система не е достатъчно добра.Съвсем дръга тема е,че благодарение на расизма на Българите(дори да има основание в повечето случеи) предизвиква един затворен кръг.Те са гадни и не искат да се интегрират,да де,ама ако има такива,които искат,ние не ги приемаме,факт!И аз спадам към тази категория и аз не бих приел някой мой близък да има нещо общо с някой от тях,но знам,че предубеждението е форма на глупост.Ако трябва да има някаква промяна,ние трябва да я започнем,нали все пак сме,по-културни...нещо повече от тях.
Хм, четейки тая тема, се убеждавам днешните тийнове колко са оглупели. Повечето биха приели циганин, ако говори и пише на български добре и ако се къпел, а пишат толкова неграмотно, че ме е срам да чета.
Според мен темата така или иначе е трол и то много успешен - гледам на авторката й не й дреме много дали ще отговорите или не, след като разлая кучетата.
Други говорят за чиста раса, все едно българите не са едно от най-омешаните племена, и все едно има някакво значение кой от коя раса е. Тоя с коженото яке, по би ме било страх дъщеря ми/моя приятелка да излиза с теб, отколкото с циганин. Тоя дето не харесвал негрите, на аватара ти са ти трима негри, които играят баскебол. Вероятно ги мразиш? Бихте ли предпочели некъпани и смръдливи българи (много са) пред чист и спретнат, и културен КАКЪВТОИДАЕ?
Еми негрите са най-добри на баскетбол и аз ги уважавам, но съм привърженик на арийската раса, ти какво, да не искаш да чукам негърки? Гледай си работата, и ти си същият трол като автора! А и негрите сигурно си плащат данъците... не като СГАНТА в България! Тия на сапун, веро, прах и други препарати!
Ромът е само един и той е спиртна напитка, останалото се отнася за мангалите!
Не знам какво лошо би имало да чукаш негърка? Ако е хубава, естествено! Риана бих я сплескал ако ми падне. Каква арийска раса, повечето българи са мургави, тъмнокоси и неособено високи. Аз например не съм особено мургав но съм с тъмна коса и не мисля, че има много арийско в мен. Какво значение има? Циганка също. Или би чукал испанка със същия цвят на кожата, но не циганка?
Докато българите се занимаваме с расизъм цели нации и раси ще ни изпреварят. Първо жълтата, после вероятно и черната.
Не, не не и не. Не си падам по мургави, ако ще да е не испанка, а французойка! Латиноамериканките, които доста хора смятат за секси, е мене не ме привличат, сорка ;) Нямам идеал за момиче, нито търся такъв, но да не си кривя душата, бели, руси със сини очи ми харесват. :)
vladislavcheto
01-28-2013, 14:18
Не, не не и не. Не си падам по мургави, ако ще да е не испанка, а французойка! Латиноамериканките, които доста хора смятат за секси, е мене не ме привличат, сорка ;) Нямам идеал за момиче, нито търся такъв, но да не си кривя душата, бели, руси със сини очи ми харесват. :)
Всеки обича руси,бели и със сини очи :D А,моля ти се,ако ти дойде някоя негърка с перфектни размери и страхотно лице,ще ми е интересно да видя как ще и кажеш:"Изчезвай ма тъпа чернилко " :D :D Авторката по-добре да се гръмне,вместо да ходи с циганин.Една от бившия ми клас се,която е чиста,бяла българка,се беше хванала с един ПОЛУциганин.Всъщност първо беше с един,после се хвана с брат му и май още ходят,ама не ми пука.Та,за отрицателно време и падна успеха,започна да говори като циганка,започна да се държи като тях,започна да псува,абе мина в техните редици..Правете си изводите :D :D
Всеки обича руси,бели и със сини очи :D А,моля ти се,ако ти дойде някоя негърка с перфектни размери и страхотно лице,ще ми е интересно да видя как ще и кажеш:"Изчезвай ма тъпа чернилко " :D :D
Така ли? :D Мислех, че съм само аз. :D :D
Няма да и кажа точно така, но ще я помоля да напусне. :D
Искам да ви разкажа една история - бях в Италия на море миналата година и се запознахме там с едни момчета.Казахме , че сме от България и те изглеждаха яко шокирани и ни забиха следния въпрос "Ама българите не сте ли черни?"
Та чист циганин, не крадлив и образован не че няма, но са изключителна рядкост.За повечето важи "Вълка козината си мени, нрава не".Всяко сравнение с други раси е неуместно и не подлежи не коментар!
xXxPETYAxXx
01-28-2013, 16:42
Искам да ви разкажа една история - бях в Италия на море миналата година и се запознахме там с едни момчета.Казахме , че сме от България и те изглеждаха яко шокирани и ни забиха следния въпрос "Ама българите не сте ли черни?"
Та чист циганин, не крадлив и образован не че няма, но са изключителна рядкост.За повечето важи "Вълка козината си мени, нрава не".Всяко сравнение с други раси е неуместно и не подлежи не коментар!
Ти за съжаление не си единствената, от която чувам подобна история. И от други хора съм чувала как в чужбина си мислят, че българите сме цигани... Тъжно е!
ValLoveYa
01-28-2013, 17:56
Така си е!
Не, не мисля, че ще те разберат. Добър или лош, преди всичко той е циганин.
s_E_x_Y_y_Y
01-28-2013, 20:32
щом имаш чувства към него защо си опряла до нас? ако го обичаш изобщо не би те бъркало от каква раса, националност и т.н. е ... следователно първо сама реши дали ти имаш проблем с това, що се отнася до приятелите ти какви приятели са те да те съдят за това с кого си и кого обичаш...
DeViLMaN
01-28-2013, 20:42
Циганите на сапун , турците под ножа.
Народна мъдрост, която не е зле да спазвате ... защото тия ще ни съсипят нацията ...
HollyGolightly
01-28-2013, 20:48
А и негрите сигурно си плащат данъците... не като СГАНТА в България!
:lol: :lol: :lol: няма да го коментирам това, понеже темата ще отиде много далеч от това, което авторката започна. Само ще кажа, че има черни и черни, някои дори са по-зле от циганите.
greenblood
01-28-2013, 22:46
Браво ето това е една истинска Българка! Дано има повече като теб да мислят по тоя начин. :)
zaichebaichexox
01-29-2013, 00:14
Ако го харесваш , не виждам какво лошо има , че е ром . Кажи на приятелите си - за това са приятели , да те разбират :)
Kaena Smith
01-29-2013, 05:47
Оставам с впечатлението,че асоциирате думата патриот с расист.
И понеже вините само хората... :
http://e-vestnik.bg/10018
От 10-12-те милиони роми, които живеят в Европа, в Испания е втората по големина тяхна общност - според преценките това са 970 000 души или около 2 процента от населението на страната. А испанското правителството харчи почти 36 милиона евро годишно, за да ги приобщи. В Испания едва 5 процента от циганите живеят в катуни, а около половината роми имат собствен дом. Практически всички испански цигани имат достъп до здравни услуги и въпреки че данните не са опреснени, смята се, че поне 75 процента от тях имат стабилни доходи.
Освен това Испания инвестира в област, която според мнозина експерти е ключова за измъкване на ромите от мизерията: образованието. Почти всички циганчета се записват в начално училище (макар че само около 30 процента го завършват) и над 85 процента от циганите в страната могат да четат и пишат. “Усвояването на европейските фондове от Испания е добър пример за други страни членки,” заяви заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдието Вивиан Рединг в имейл до сп. “Тайм”. “Испанското правителство показа, че работи за интегриране на ромското население и вече видяхме някои добри резултати.”
За тези резултати е помогнал двупосочният подход на Испания към интеграцията, обединяващ достъпа до традиционни социални услуги с целеви програми за приобщаване. Така например ромите могат да получат достъп до общински жилища и финансова помощ, при условие че пращат децата си на училище и медицински прегледи. Освен това съществува програмата Acceder на Фондация Секретариат на ромите (Fundacion Secretariado Gitano), която според експертите е една от най-добрите интеграционни инициативи в Европа.
Програмата набира млади и безработни цигани, обучава ги на технически умения и им помага да получат еквивалент на гимназиална диплома. След обучението си те биват назначени на работа чрез серия споразумения с частни компании. Тази програма се оказа толкова успешна, че румънската Национална агенция за ромите се опитва да въведе нейна версия в Румъния.
vladislavcheto
01-29-2013, 12:59
От 10-12-те милиони роми, които живеят в Европа, в Испания е втората по големина тяхна общност - според преценките това са 970 000 души или около 2 процента от населението на страната. А испанското правителството харчи почти 36 милиона евро годишно, за да ги приобщи. В Испания едва 5 процента от циганите живеят в катуни, а около половината роми имат собствен дом. Практически всички испански цигани имат достъп до здравни услуги и въпреки че данните не са опреснени, смята се, че поне 75 процента от тях имат стабилни доходи.
Освен това Испания инвестира в област, която според мнозина експерти е ключова за измъкване на ромите от мизерията: образованието. Почти всички циганчета се записват в начално училище (макар че само около 30 процента го завършват) и над 85 процента от циганите в страната могат да четат и пишат. “Усвояването на европейските фондове от Испания е добър пример за други страни членки,” заяви заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдието Вивиан Рединг в имейл до сп. “Тайм”. “Испанското правителство показа, че работи за интегриране на ромското население и вече видяхме някои добри резултати.”
За тези резултати е помогнал двупосочният подход на Испания към интеграцията, обединяващ достъпа до традиционни социални услуги с целеви програми за приобщаване. Така например ромите могат да получат достъп до общински жилища и финансова помощ, при условие че пращат децата си на училище и медицински прегледи. Освен това съществува програмата Acceder на Фондация Секретариат на ромите (Fundacion Secretariado Gitano), която според експертите е една от най-добрите интеграционни инициативи в Европа.
Програмата набира млади и безработни цигани, обучава ги на технически умения и им помага да получат еквивалент на гимназиална диплома. След обучението си те биват назначени на работа чрез серия споразумения с частни компании. Тази програма се оказа толкова успешна, че румънската Национална агенция за ромите се опитва да въведе нейна версия в Румъния.
Нали знаеш,че това става в Западна Европа ?
:lol: :lol: :lol: няма да го коментирам това, понеже темата ще отиде много далеч от това, което авторката започна. Само ще кажа, че има черни и черни, някои дори са по-зле от циганите.
Мани не го коментирай... плюс това успелите негри са повече от успелите мангали. Това да ти говори нещо?
HollyGolightly
01-29-2013, 16:13
Мани не го коментирай... плюс това успелите негри са повече от успелите мангали. Това да ти говори нещо?
Ти не четеш ли какво съм казала? Има черни и черни, вярно има много повече преуспели черни отколкото цигани.
Но за разлика от теб, познавам доста черни, виждам ги как се държат в реалния живот, не само по телевизията, така че отлично знам за какво говоря.
Колкото до българските цигани, вече си дадох мнението, няма какво да добавя.
Kaena Smith
01-29-2013, 17:49
Нали знаеш,че това става в Западна Европа ?
Целях да покажа,че не всичко зависи само от обикновените хора,било то българи или не.Както и,че доброто отношение,има резултат.
И най-вече правилният подход!
не знам, на мен ще ми е кофти... Всичко си зависи от хората, а пък в крайна сметка какво толкова се допитваш до другите, ти би трябвало да си познаваш приятелите. Аз лично няма да съм очарована, ако някоя моя приятелка си намери гадже ромче. ... :D съжалявам ...
vladkata
01-29-2013, 21:39
халоооу Ричи .. марето мангеш ? ;дддд
greenblood
01-29-2013, 23:04
Мамкаим мръсна цял живот на помощи. И дори и внимание искате да им обръщаме.
Kaena Smith
01-30-2013, 06:30
Мамкаим мръсна цял живот на помощи. И дори и внимание искате да им обръщаме.
Не ми казвай,че от целия текст и статия се хвана за това?!
Впрочем,прочети пак последния абзац.
http://btvnews.bg/svetut/blgarskite-romi-se-integrirat-po-dobre-v-ispaniya-i-italiya-otkolkoto-u-nas.html
xXxPETYAxXx
01-30-2013, 07:04
В България има и много българи без работа, Вие предлагате да се осигурява на ромите?
Имаш ли представа колко е минималната заплата в Западна Европа и колко е у нас?!
Тук никой не ги спира да работят според образованието си - т.е. хамалска работа или както пишеше в статията "в сферата на селското стопанство и строителството." Ама булшинството от тях не желае да работи недобре платена работа, а предпочита да чака помощите, братята да изпратят пари от Испания, Белгия и т.н., да събира и продава желязо и други метали...
Много се отклонихме от темата, но поне пак да кажа, че ако някоя приятелките ми се хване с ром - много ще ѝ меля сол на главата, но това е практически невъзможно, защото те са също доста против този етнос.
Kaena Smith
01-30-2013, 07:36
Тук никой не ги спира да работят според образованието си - т.е. хамалска работа или както пишеше в статията "в сферата на селското стопанство и строителството." Ама булшинството от тях не желае да работи недобре платена работа, а предпочита да чака помощите, братята да изпратят пари от Испания, Белгия и т.н., да събира и продава желязо и други метали...
Ето как отново стигнахме до ключовото образование.Смяташ ли,че ако имаха добро такова,нямаше да работят в по-добри условия и за по-големи доходи?Най-малкото,мисленето им щеше да е поне малко по-различно.
А относно селското стопанство,не са много и българите,които биха се занимавали с него,така че,защо да очакваме от ромите да го правят?
Каквото и да говорим,всичко опира до манталитета им.И докато той не се промени,те и дори ние,ще сме в едно и също положение....
iFakesmile
01-30-2013, 09:46
Има и свестни рУми, ама то да излизаш с такъв си е нормално? http://static2.cs-bg.net/forum/images/smilies/icon_eek.gif ?
Сигурно вече та я скачал по селски, хмм? Ама пък чудното е, че ако си някоя хубава и излизаш с циганин е направо срамота, и приятелите ти ще избягат освен ако и не те са такива.. Иначе ако го обичаш - няма лошо!
xXxPETYAxXx
01-30-2013, 10:12
Моме, ако искаха да се образоват щяха да ходят на училище, а в момента тези, които ходят какво правят там? - Гаврят се с портретите на народните будители...
В селското стопанство като цяло има и добре заплатени позиции(не тези на берачи и т.н., а на трактористите), ама ако толкова се оплакваш, че си беден, ще се съгласиш и на най-зле платената работа, защото е по-добре от нищо. Познавам българи, които са много бедни, плюят държавата, но когато дойде времето ходят да берат кайсии, да сортират тиквени семки, а не само да оплюват. На тях да не им е лесно? Ама, като няма друго се примиряваш и с малкото, което има за момента.
Не казвам, че положението в България и политиката ни са невинни - напротив, под всякака критика са.
Но каквото е положението за българите, такова е и за останалите етноси, защо ние да се примиряваме с него, ама да искаме да се осигури по-добро бъдеще за ромите, на които им се предоставят достатъчно възможности за интеграция, които те не искат?!
BlackFlower
01-30-2013, 18:57
Именно.
Винаги се намира някой, който да каже нещо от сорта на "всеки е различен, и те са хора" и т.н.Но никой не се замисля, че НИЕ, ги издържаме.Ние работим, а те живеят на наш гръб.И както каза, заради такива защитници сме на тоя хал.
Преди време и аз бях защитничка и все спорих, че не може всички да са еднакви, но след като станах свидетелка на многобройни ромски набези над българи (разбирайте обири), от които набези стана потърпевш и близък за мен човек - направо не мога да ги трая.Наречете ме расистка..
greenblood
02-02-2013, 22:03
Клиент влиза в бар и поръчва:
- Келнер, един ром.
- Момент - келнера излязъл за малко и се върнал с един циганин.
- Абе келнер, за какво ми го водиш тоя циганин, искам един малък ром.
- Момент - келнера след малко се върнал с малко цигане.
- Абе келнер, защо ми ги мъкнеш тия мангали? - ядосъл се клиента.
- Е ти за 2 лева Иван Костов ли искаш да ти доведа?
...
Eskapel4o
02-02-2013, 23:22
Каква е разликата между рома и циганина , едното е за пиене другото е за биене ... :D
ShtrudeL
02-02-2013, 23:26
Мисля, че такава връзка би била прекрасна http://www.nokovandson.com/pics/zoom/2849.jpg