View Full Version : Как да изкарам пари?
Vladimir_giudmunson
01-26-2013, 20:04
Здравейте,аз съм младеж на 13 години.Имам следния проблем-Искам да изкарам пари по някакъв начин ,защото родителите ми не ми дават ,защато нямам нужда и не защото нямат пари ,а има ядене вкъщи и няма за какво да ги харча.Искам да ми дадете няколко предложения как да изкарам пари на моята възраст!Предварително благодаря.
TheBeliever
01-26-2013, 20:05
След като нямаш нужда и няма за какво да ги харчиш защо ти е да изкарваш пари?
Vladimir_giudmunson
01-26-2013, 20:07
Защото ми трябват!Това което написа е според родителите ми.
TheBeliever
01-26-2013, 20:12
Ами кажи им, че ти трябват. След като нямате финансови проблеми едва ли ще ти откажат.
Amore-Mio*
01-27-2013, 09:10
Сядаш и говориш с тях.
Обясняваш им - така и така, даваш си аргументите, правиш всичко възможно, за да те разберат. Обясни им също как се чувстваш и вероятно ще те разберат.
kotenciiity
01-27-2013, 11:07
На всеки са му нужни пари. Винаги трябва да имаш някакви джобни в теб, защото винаги се намира ситуация в която ще ти потрябват. Ако ти спре химикала (примерно), и някои хора от класа ти са стиснати, трябва да си купиш химикал или ако си пропуснал закуска, защото си закъснял за училище - гладен ли ще стоиш? Говори с родителите си. Незнам как ще си изкараш пари ако си само на 13.
vladyman
01-27-2013, 14:45
Принципно има как да работиш на 13, даже мога и да ти дам определени насоки. Но няма да го направя, защото е най-вероятно да бъдеш измамен, а и най-малкото на 13 си прекалено малък/незрял за да ти се поверява работа. Послушай съвета на съфорумците и говори с родителите си. Питай ги защо не ти дават джобни - може да се окаже, че не е по причините които си мислиш. Обясни им подробно защо и колко ти трябва (пиша с презумцията че ти трябват за нормални неща, а не за наркотици примерно...). Ако трябва им предложи някакъв вид "сделка" - да вършиш определени неща в замяна на джобните ти, или пък да им се отчиташ с касови бележки за да знаят за какво ги харчиш. Не знам, трудно ми е да ти дам съвет, защото честно казано за първи път чувам за проблем като твоя...
Vladimir_giudmunson
01-27-2013, 19:00
Благодаря на всички