PDA

View Full Version : Постъпих ли правилно?

Take_That
01-27-2013, 19:51
Здравейте!
Бившият ми вече приятел е чужденец. В момента се опитва да започне бизнес в България, но учи в страната си. В началото на месеца се наложи да замине, защото имаше изпити. Каза ми, че ще се прибере най-много след 2 седмици.
В началото всичко беше добре – чувахме се по скайп, до един момент, в който сякаш той се отдръпна от мен. Каза ми, че не можем да се чуваме всеки ден, все пак искаше да се види с много хора, включително и със семейството си.Проявих разбиране и не казах нищо. Но се получи така, че не се чувахме с дни (не ми пишеше, не се обаждаше, винаги аз бях тази, която му пишеше, и то не всеки ден, а в интервал от 4-5 дни, не исках да го притеснявам, нали все пак беше много зает). Започнах да се чудя как може да не намери дори 2 минути да ми пише едно съобщение във facebook поне, за да ме попита как съм, явно не се интересуваше от мен и ставащото около мен.
Последният ни разговор беше миналата седмица – попитах го кога ще се връща в България, но той не успя да ми даде отговор. Сестра му (която учи в България) също щеше да си ходи и той ми каза, че сега ще я изчака и ще си дойде. Не искал да остава там, но се налагало, щял да си дойде скоро. Започнах да си мисля, че няма да се върне в България и просто няма смелостта да ми го каже или има друга. В продължение на повече седмица не ми писа нито в скайп(дори не влизаше) нито във фб, да не говорим за смс. Започнах да се притеснявам за него и реших да му пиша смс, за да го попитам дали е добре и дали всичко е наред - никакъв отговор цял ден. Доста мислих и след като той не ми остави друг избор, макар че бях много против това, все пак не съм на 13 години, реших да сложа край на връзката ни и му писах във фб. Видях, че го е прочел и въпреки това никакъв отговор и до сега.
Всички ми казват да не се тормозя и, че съм постъпила правилно, но има въпроси, които измъчват съзнанието ми: Аз ли направих нещо грешно, не му дадох достатъчно свобода, моя ли е вината и избързах ли като му писах във фб. Какво е вашето мнение, вие как мислите, дали постъпих правилно?

П.П Реших да сложа край на връзката ни по този начин, тъй като много се тормозих и измъчвах защо се държи така, все се надявах, че ще пише, а той не го правеше и всичко това ме разстройваше много.

Violenza
01-27-2013, 19:57
За мен си постъпила правилно и няма за какво да се тормозиш, ти си дала всичко от себе си, след като не е провървяло, просто вината не е твоя.
А и той доста ясно е показал отношението си към вашата връзка. Какво значи искал да се види с много хора и с техните? Да отделиш 10 минути на ден, да седнеш на скайпа и да си включиш камерата, за да се разтъжиш с някого, не е най-трудното нещо на света. А пък ако се случи няколко дена тооооолкова да няма никакво време, то поне за 1 смс 1 минута със сигурност се отделя. Просто не е имал желанието.

anonymous708973
01-27-2013, 22:35
Супернеобяснимо ми е. Аз не бих го преглътнала.

Буря
01-27-2013, 22:56
От колко време сте заедно?

HollyGolightly
01-28-2013, 02:59
Аз също мисля, че си посъпила правилно. Едно съобщение във Facebook отнема не повече от минута-две, а той ти показва пълна незаинтересованост, да не говорим и, че за разлика от скайп, там не трябва и двамата да сте на линия, за да може да си пращате съобщения. Какъв е смисъла от такава връзка, ако при положение, че не може да сте заедно, дори не си говорите? А и ако него го интересуваше, поне щеше да ти отговори, след като е прочел последното ти съобщение.

tori
01-28-2013, 05:21
На същото мнение като горните съм. Не е трудно да седнеш за десетина минути на компютъра да се чуеш с гаджето си или пък да й пишеш смс. Трябвало е до отговори поне, тъпо е постъпил.

balu4ka
01-28-2013, 07:40
Явно,се е опитвал да те накара сама да се откажеш.Това е част от многото глупави схеми "аз не съм виновен" или "не знаех как да ти го кажа".Вероятно не само разстоянието е било пречка за вас по някакъв начин ,но и това ,че от едната страна нещата или са изстинали,или не са били толкова силни,както при теб.Според мен ,постъпила си правилно ,но защо толкова си се забавила и си позволила да те кара да се чувстваш така.Не си заслужава,след като най-близкият ти човек не може да отдели 3 приказки за 2 минути в "забързаното си ежедневие",за да те попита как си...то какво остана.
Успех!

Take_That
01-28-2013, 14:56
Благодаря ви адски много за мненията и подкрепата. Беше важно за мен да чуя мнението и на странични хора, които могат да погледнат нещата обективно.

П.П Не ми е писал и до ден днешен, радвам се, че всичко ова приключи, защото иначе се тормозех много и все бях в очакване. Понякога ми е мъчно, но после се замислям и си казвам, че този човек не си заслужава "мъката"

Amore-Mio*
01-28-2013, 18:05
Постъпила си повече от правилно, да.
Връзките от разстояние не са връзки. А в случай като този, е по-добре да спреш в началото, докато нещата не са станали сериозни и ти всяка минута да си притеснена, и така нататък - тоест каквато си била в тия дни, в които не сте се чували и така нататък. А по написаното в темата мога да извадя единствено извода, че на него му е било все тая за теб. Иначе щеше да намери една минута, в която да те потърси и разбере как си.

fenkaaa
01-28-2013, 21:43
И аз смятам,че си постъпила правилно,при положение,че дори след като е видял,че си му писала,не ти е отговорил.Добре си му теглила една :)

HollyGolightly
01-29-2013, 11:39
Връзките от разстояние не са връзки.
Така ли?