View Full Version : Всичко за косата..vol.6
Страници :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
http://krasivajena.com/maska-za-kosa/ ;)
strawberry88
02-27-2013, 21:11
Май този път не успях да я отмия много добре. ;x 8-) Едно кичурче ми е твърдо :D , а и при ресането по гребена ми остана нещо. :D Иначе е много мека. <3
FuCKkK13
02-28-2013, 06:19
Аз пък си направих 1 шопска салата ама след 30 мин я изядох ...
:? е стига де 8-)
strawberry88
02-28-2013, 11:51
Като ми изсъхна косата снощи сложих и кокосово масло по краищата.Прекалила съм и сега са ми леко мазни. 8-) Направо се изложих тоя път.
FuCKkK13
02-28-2013, 12:04
случва се 8-) на мен като не ми е ден,не ми е 8-) нито маската става както трябва,разтича се,после косата не мога да си направя както искам.. абе ..
strawberry88
02-28-2013, 12:35
Ама на мен вчера ми беше най-якия ден! :D Просто с маската не стана...даже не леко, ами доста мазни са ми връхчетата. ;x 8-) Явно ще ходя вързана. :D
О,аз забравих да спомена нещо. Във вторник се изкъпах,бях се намазала с пшенично масло и себорал форте(не знам защо го слагам преди да се изкъпя..8-) ) и след това на мокра коса си сложих арганово масло+термо-протектора(смесих си ги в ръката) по що-годе цялата коса без корените и после сложих малко от кокосовото масло. Много мека ми прави косата,явно цялата комбинация ми влияе добре и нямам търпение да си взема кокосово масло в голяма кутия от 500мл,примерно,за да ви слагам в маските,защото това е малко количество,и имам чувството,че трябва да сложа половината за цялата коса .. 8-)
strawberry88
02-28-2013, 13:08
Да, аз снощи сложих в маската и изхабих доста. :| Ама то какво очаквам от някакви 60 мл... 8-)
Някой да похвали някакъв термозащитен спрей/крем? Защото лореал повече няма да ползвам :cool:
JoLLiE92
02-28-2013, 15:02
Колежките ми споделиха, че на Орифлейм бил хубав, не знам колко е хубав. :) :D Не тестват иначе. :)
strawberry88
02-28-2013, 15:52
Някой да похвали някакъв термозащитен спрей/крем? Защото лореал повече няма да ползвам :cool:
Арганово масло - най - натуралното нещо, което може да ползваш.Защитава също и от слънцето.
http://www.peyrouse-hair-shop.com/562-1339-home/smooth-velours-500ml.jpg
В момента използвам това,доста голяма опаковка,много е добро :) Ама ти пък не искаш тестващи-на-животни марки :Д
Едит: И да,аргановото масло,както каза strawberry88.. :)
JoLLiE92
02-28-2013, 18:02
http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21761 лосион е.
strawberry88 ДА! :---)
anonymous708973
02-28-2013, 20:55
Арганово масло - най - натуралното нещо, което може да ползваш.Защитава също и от слънцето.
И как ще си намажеш цялата коса, за да я защитиш от пресата, без да стане мазна и гадна?
На лореал е много хубав,знам,ама вече не искам. :cool:
мислила съм си за аргановото масло или масло от карите,ама наистина много мазничко и идва.
Може на леко влажна коса да се нанесе малко количество,ама все пак чакам още предложения? :Д
http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21761 лосион е.
strawberry88 ДА! :---)
казваш хубаво билоо? :cool:
JoLLiE92
03-01-2013, 03:16
Ми не знам. Аз лично не съм го опитвала, ползвам си аргановото. Не омазнява прекалено. И в косата, и в ноктите попива бързичко. :)
абее ще го пробвам :cool:
Deni_028
03-01-2013, 08:48
Момичета, препоръчайте ми някой шампоан против пърхот. :)
strawberry88
03-01-2013, 12:01
И как ще си намажеш цялата коса, за да я защитиш от пресата, без да стане мазна и гадна?
Само по краищата се слага и изобщо не омазнява.Попива веднага.Не е като другите масла.А и доста хора го използват за защита от топлинната обработка.
FuCKkK13
03-01-2013, 12:09
Само по краищата се слага и изобщо не омазнява.Попива веднага.Не е като другите масла.А и доста хора го използват за защита от топлинната обработка.
тя точно това има предвид.. ако слага само по краищата няма как да защити цялата коса,докато ако е спрей може да напръска цялата коса
strawberry88,от много време се каня да те питам и все забравям..8-) Какъв беше онзи професионален шампоа против косопад,който ти беше използвала и беше доволна? Май беше в голяма бяла туба с помпичка,по последни спомени го говоря това,не съм сигурна изобщо..
strawberry88
03-01-2013, 12:56
strawberry88,от много време се каня да те питам и все забравям..8-) Какъв беше онзи професионален шампоа против косопад,който ти беше използвала и беше доволна? Май беше в голяма бяла туба с помпичка,по последни спомени го говоря това,не съм сигурна изобщо..
Кераплант се казва.Марката е LISAP - MILANO. :д :) Защо?Да не би да имаш косопад? ;s
http://prikachi.com/images/292/5935292H.jpg
mnogomiotivash
03-01-2013, 14:56
Искам да ми предложите някой хубав шампоан за коса,който ви е ускорил растежа на косата и ви е подхранил.
Deni_028
03-01-2013, 17:49
Искам да ми предложите някой хубав шампоан за коса,който ви е ускорил растежа на косата и ви е подхранил.
Не мисля, че има шампоан за ускоряване на растежа.
Кераплант се казва.Марката е LISAP - MILANO. :д :) Защо?Да не би да имаш косопад? ;s
http://prikachi.com/images/292/5935292H.jpg
Оо,мерси. Не,косопад нямам,обаче нали беше казала,че твоята фризъорка ти е препоръчала шампоани за косопад за по-бърз растеж на косата и се повлиях..
Тая марка ще я намеря трудно усещам,досега не съм я засичала. 8-)
strawberry88
03-01-2013, 19:07
Аз често съм я засичала.Не е неизвестна. :D А и на мен, като ми каза за шампоана против косопад, че ще ускори растежа, и аз се учудих много.Дано е права. 8-)
Ще поогледам,макар че има и мнооого други предложения,ако не го намеря. 8-)
strawberry88
03-01-2013, 20:22
Така е.Не знам защо точно този искаш.А и мисля, че този е за по-силен косопад.Не знам. :neutral:
Да,и аз това си мислих,че този е като за силен косопад,абе ще решавам,имам още време докато моя свърши :D
strawberry88
03-01-2013, 22:14
Мхм...да се похваля и аз - не съм използвала преса/сешоар и т.н. откакто се подстригах.Цели 12 дена! 8-) Дано да издържа още, но ме съмнява да е дълго. :Д
Бравоо! :) Самопредизвикай се и направи 1 месец без топлинна обработка,за да се почувстваш гордаа 8-) Поне пресата и сещоара не са навсякъде,където се обърнем,за разлика от СЛАДКОТО..:D
Иначе и аз откакто се подстригах съм се изправила само 1 път и никаква друга топлина не съм си слагала на косата,а посещението ми при фризъорката беше на 3-ти (или 2-ри) Февруари,което е доста добре,защото вече месец минава оттгогава.
Бтв,май ми е пораснала косата,ама не знам дали само на мен така ми се струва. :D Тия дни мисля да направя снимки да сравните вие,защото може и да си въобразявам..да разбера дали е само МИРАЖ 8-)
Да ви похваля шампоана за мазна коса от професионалната серия на Лореал, много съм доволна и вече я мия през 2-3 дни, което за мен си е постижение.
О,супер! А кой точно шампоан използваш? :)
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRHeIkX8jFc3vGljKPZIgt9PiJJPmoz9 sWMDTUiPlOfvuh3rK3brA
Ей този.
Сега взех и този:http://s2.folica.com/img/product/0/003688/product-detail/l-oreal-pro-serie-expert-volume-expand-shampoo-278x278.jpg
Този за обема върши ли работа?
Не съм го пробвала още, като разбера ще докладвам :)
А междувременно, мога да покажа отзиви за друг професионален продукт: http://kamicee.blogspot.com/2013/02/schwarzkopf-bc-bonacure-curl-bounce.html
Това го гледах в Ензо-то скоро и беше почти без пари,ако не се лъжа.
Влияе ли на къдриците? Забелязала ли си да ти е по-къдрава?
strawberry88
03-02-2013, 09:57
Бравоо! :) Самопредизвикай се и направи 1 месец без топлинна обработка,за да се почувстваш гордаа 8-) Поне пресата и сещоара не са навсякъде,където се обърнем,за разлика от СЛАДКОТО..:D
Иначе и аз откакто се подстригах съм се изправила само 1 път и никаква друга топлина не съм си слагала на косата,а посещението ми при фризъорката беше на 3-ти (или 2-ри) Февруари,което е доста добре,защото вече месец минава оттгогава.
Бтв,май ми е пораснала косата,ама не знам дали само на мен така ми се струва. :D Тия дни мисля да направя снимки да сравните вие,защото може и да си въобразявам..да разбера дали е само МИРАЖ 8-)
Така е, но и с косата е доста трудно.Не само със сладкото. :D На тези с правите коси да, но на тези, като мен с къдрава, безформена и хвърчащанавсякъде понякога? :D Иначе ще чакаме снимки.Пусни и от преди и от сега. :)
Това го гледах в Ензо-то скоро и беше почти без пари,ако не се лъжа.
Влияе ли на къдриците? Забелязала ли си да ти е по-къдрава?
Определено влияе. Не харесвам прави коси и не се изправям, затова гледам максимално да я начупя.
strawberry88
03-02-2013, 09:58
Този за обема върши ли работа?
Меги Буум :Д беше казала, че не действа.Тя е и с доста дълга коса и може затова да е.Аз обаче винаги съм мислела, че няма как шампоан, нещо което го измиваш, да прави обем. :?
Така е, но и с косата е доста трудно.Не само със сладкото. :D На тези с правите коси да, но на тези, като мен с къдрава, безформена и хвърчащанавсякъде понякога? :D Иначе ще чакаме снимки.Пусни и от преди и от сега. :)
Да,определено не само със сладкото е трудно,ама със сигурност мога да издържа повече време без да се изправям.. :D
И,да,ще пусна снимки и от предните месеци..:)
Определено влияе. Не харесвам прави коси и не се изправям, затова гледам максимално да я начупя.
Ух,трябва да го пробвам тогава,за да ми ги доуформи,че понякога 1/2 от косара ми е къдрава,а другата част е уникално безформена :D
Меги Буум :Д беше казала, че не действа.Тя е и с доста дълга коса и може затова да е.Аз обаче винаги съм мислела, че няма как шампоан, нещо което го измиваш, да прави обем. :?
Така е,на мен не ми трябва обем,имам си предостатъчно (за жалост понякога),но се интересувах,защото и аз съм се чудила как може да помогне за обем на косата какъвто и да е продукт. Или ако има действие,то би било няколко часа предполагам..
strawberry88
03-02-2013, 10:19
Имам проблем!Ще помоля да не се смеете само. 8-) http://prikachi.com/images/836/5938836Y.jpg :lol: Става въпрос за бебешките косъмчета...Еми как да не използвам преса?То не се търпи. 8-)
Пo и аз не мисля, че шампоан може да придаде обем, но може да направи косата по-плътна.
Момичета, къпали ли сте си косата с хума вместо с шампоан??
И ако сте си направили маска с масла и си измиете косата само с хума и никакъв шампоан... ще успее ли да се измие добре?Слагате ли оцет? После мирише ли?
bbabyboo
03-02-2013, 10:40
Така, аз си направих маската с кокосово масло и зехтин по краищата, и естественопак кокосовото не можа да се отмие като хората ;2 :/ както и да е, щях да ви питам за йонизатор.. не всяка преса има нали ? Може ли да си взема някакъв продукт, с който косата ми като я изправя да е също толкова блестяща и лъскава както са естествените прави коси ? Знаете как изглеждат.. а моята стои някаква.. суха ? не знам.. искам да има блясък :/
Имам проблем!Ще помоля да не се смеете само. 8-) http://prikachi.com/images/836/5938836Y.jpg :lol: Става въпрос за бебешките косъмчета...Еми как да не използвам преса?То не се търпи. 8-)
Много ли ти е бебешката коса? :Д И аз имам,ама една част от нея порастна повече и сега като си правя опашка трябва да имам минимум 4-5 фиби на косата,за да избегна стърчащите ''роги'':D :D
Пък да не ви казвам какъв мързел ме е хванал и днес се изкъпах без да съм си правила маска и съм станала толкова нередовна..Ама сега след средата на март ще започна,поне така планирам,защото ще имам повече лятно настроение :D
strawberry88
03-02-2013, 10:57
Така, аз си направих маската с кокосово масло и зехтин по краищата, и естественопак кокосовото не можа да се отмие като хората ;2 :/ както и да е, щях да ви питам за йонизатор.. не всяка преса има нали ? Може ли да си взема някакъв продукт, с който косата ми като я изправя да е също толкова блестяща и лъскава както са естествените прави коси ? Знаете как изглеждат.. а моята стои някаква.. суха ? не знам.. искам да има блясък :/
Не всяка преса има йонизатор.И, да, може да си вземеш продукт, с който косата ти да се изправя по-лесно, да е по-гладка и т.н.Нарича се термозащитен продукт.Има под формата на крем или спрей.Аз лично предпочитам спрейове.
П.С.Сега се сетих, че имаш аргановото масло на Наши.Използвай него.Слагай по няколко капки по краищата.После среши с гребен, за да се разнесе по-добре и почвай да се изправяш. :Д
strawberry88
03-02-2013, 10:59
Много ли ти е бебешката коса? :Д И аз имам,ама една част от нея порастна повече и сега като си правя опашка трябва да имам минимум 4-5 фиби на косата,за да избегна стърчащите ''роги'':D :D
Пък да не ви казвам какъв мързел ме е хванал и днес се изкъпах без да съм си правила маска и съм станала толкова нередовна..Ама сега след средата на март ще започна,поне така планирам,защото ще имам повече лятно настроение :D
Много ми е, да. :mad: :D Особено, ако съм на кок или плитка и стърчи много. :| Освен да слагам лак или нещо такова.Въпреки, че е вредно...иначе и аз съм същата с маските.Сега пролетта ще правя повече. :D
http://www.youtube.com/watch?v=TymWJ2tCqaM
Изгледай това видео. Аз,когато си правя големия кок също слагам нещо като вакса за коса на тези стърчащи кичурчета. Така де,не винаги,а когато искам да изглежда наистина перфектно,иначе грабвам обикновените черни фибички и така..
:D
strawberry88
03-02-2013, 11:18
Гледала съм го.Мерси все пак. :) Явно ще трябва да слагам и нещо друго, когато искам да е перфектно, да. :D
Да..аз октомври месец започнах с лак да си я приглаждам,ама по-късно се усетих,че е крайно време да спра,защото е вредно и спрях с лака,започнах с фибите и за мое учудване успявам засега само с фибите да се справя и лак от доста време не съм сложила :)
Момичета, къпали ли сте си косата с хума вместо с шампоан??
И ако сте си направили маска с масла и си измиете косата само с хума и никакъв шампоан... ще успее ли да се измие добре?Слагате ли оцет? После мирише ли?
Самоцитирам се, защото сте ме пропуснали. Моля ви, мацки, дайте мнение. :-)
FuCKkK13
03-03-2013, 10:10
^ не съм си отмивала така косата.. с оцет съм я поливала - не мирише ..
FuCKkK13
03-03-2013, 10:10
аз се намазах пак с бадемово масло и ще стоя 1-2 часа
PeaceOfMe
03-03-2013, 12:30
http://prikachi.com/images.php?images/304/5944304B.jpg при мен пък е така :D От малка си имам много крива линия на косата отпред, и сега със стимуланта се пооправи, но точно отпред ми поникна това. :D
И аз сега ще се намажа с бадемово масло, и ще стоя около 5 часа. :D
Момичета, ако си смеля синапено семе ще има ли същия загряващ ефект като горчицата ?
nyancatx
03-03-2013, 12:59
Какви маски с тривитаминол си правите и по колко време стоите?
monroe999
03-03-2013, 13:05
напоследък много рядко пиша тук :(
не съм си правила домашна маска от месец сигурно, стимуланта не съм го ползвала...
след всяко миене ползвам сешоар, защото всеки път се случва така, че си мия косата непосредствено преди излизане
сега си намазах дължините и краищата със зехтин и си направих хлабаво кокче, даже не задуших, ще постоя така 30мин., защото отново нямам време... скоро обаче почвам стимуланта пак редовно
FuCKkK13
03-03-2013, 13:07
Момичета, ако си смеля синапено семе ще има ли същия загряващ ефект като горчицата ?
ъм.... не съм сигурна дали ефекта ще е същия
FuCKkK13
03-03-2013, 13:08
Какви маски с тривитаминол си правите и по колко време стоите?
най различни.. каквито продукти имам.. най често кисело млако,жълтък,оцет и мед или + някое масло ако имам ... пак зависи - най-малко 2 часа
monroe999
03-03-2013, 13:26
ам, въпрос към тези от вас, които се боядисват: от коя боя от магазините сте доволни? аз съм доволна от тези на Лореал, последния път се боядисах даже с Гарниер и е доста добра за цената си
и сега се чудя каква да си взема?
strawberry88
03-03-2013, 13:32
Да.
nyancatx
03-03-2013, 13:48
най различни.. каквито продукти имам.. най често кисело млако,жълтък,оцет и мед или + някое масло ако имам ... пак зависи - най-малко 2 часа
Мерси.
А колко често ги правиш и има ли като цяло ефект? хд
FuCKkK13
03-03-2013, 13:50
Мерси.
1 месец маски - 1 месец почивка по принцип.. на седмицата 2 пъти - да
strawberry88
03-03-2013, 14:06
Мерси.
И аз си правя.Има ефект, разбира се.По-хубаво нещо от домашните маски няма!Пробвай и сама ще се убедиш.Много по-добре е от химиите. :Д А и със сигурност няма да ти навредят. ;)
anonymous708973
03-03-2013, 15:00
Самоцитирам се, защото сте ме пропуснали. Моля ви, мацки, дайте мнение. :-)
Не ти препоръчвам хума за коса изобщо.
Не знам твоята каква е, но моята е мазна, веднъж сложих хума в маската и резултатът беше отврат! Тръгвам да я реша, тя се къса, скубе, заплита. Никога повече.
Да.
Вкъщи имаше '' Семена от черен синап '' . Те стават ли ?
И каква беше процедурата ? Там с някаква вода май се заливаше ..
Не ти препоръчвам хума за коса изобщо.
Не знам твоята каква е, но моята е мазна, веднъж сложих хума в маската и резултатът беше отврат! Тръгвам да я реша, тя се къса, скубе, заплита. Никога повече.
Ами моята е суха, сигурно при мен ефектът ще е по-поразителен.
Ако се осмеля да пробвам ще ви кажа какво е станало. Мерси за отговора, мерси и на Марти.
strawberry88
03-03-2013, 16:34
Не знам защо, но мен ме съмнява масла да се отмият само с хума. :? Аз не бих pискувала.
marilyn, и аз не бих ти препоръчала да използваш хума като заместител на шампоана, защото хумата изсушава много косата. Аз съм ползвала в състава на маска за коса каолин-много фина и пречистена хума, но много малко, защото иначе няма сресване...а както ти каза, че твоята коса е суха..смятай какъв ще е ефектът ако се измиеш с хума.... :)
И аз съм си слагала хума на косата и останах крайно разочарована. Косата ми беше толкова суха,че чак не можеше да се реше о.О
Какво и е приложението всъщност?
strawberry88
03-03-2013, 17:12
За мазна коса е.Регулира омазняването.
anonymous708973
03-03-2013, 18:15
Преди малко бях до аптеката - купих си сяра на прах (за някаква маска против косопад), витамин А 5 мл (всичкото в една маска ли се изсипва), стимуланта, някаква хининова вода на безименна марка "Каси" и малко от пшеничен зародиш.
Да, цялото количество на вит. А се изсипва . Маската със сяра, която си правя п/в косопад е следната:
сяра на прах от аптеката-2 щипки(т.е с двата пръста е 1 щипка), лъжица и половина кисело мляко, 1 ампула витамин А и 2 супени лъжици квалитетен зехтин(студено пресован) Стои се на главата не повече от 3 часа, след което се измива и не се изплаква с нищо друго освен с вода.
Препоръчително е маската за коса да се прави не повече от веднъж в месеца.
В зависимост от дължината на косата би могло да се увеличи количеството на продуктите двойно, с изключение на сярата, която се увеличава само веднъж.
Тази маска и още една са ми дадени преди доста време от една позната, която имаше частична кръгова алопеция в резултат на силен стрес.След ходене по лекари, консултации и какво ли не, един стар лекар и дал маските , плюс препоръка с какво да се реши, за да заздрави скалпа си и да регулира отделянето на мастна секреция от жлезите на косата, понеже нейната коса се омазняваше бързо-налагаше се да я мие на 2-3 дни.
FuCKkK13
03-04-2013, 07:32
И аз съм си слагала хума на косата и останах крайно разочарована. Косата ми беше толкова суха,че чак не можеше да се реше о.О
изсушава и подхранва.....
аз пък съм слагала в много маски и не ми е правила толкова зле косата ... аз си преценявам съставките,повечко омазняващи и така
FuCKkK13
03-04-2013, 07:33
Да, цялото количество на вит. А се изсипва . Маската със сяра, която си правя п/в косопад е следната:
сяра на прах от аптеката-2 щипки(т.е с двата пръста е 1 щипка), лъжица и половина кисело мляко, 1 ампула витамин А и 2 супени лъжици квалитетен зехтин(студено пресован) Стои се на главата не повече от 3 часа, след което се измива и не се изплаква с нищо друго освен с вода.
Препоръчително е маската за коса да се прави не повече от веднъж в месеца.
В зависимост от дължината на косата би могло да се увеличи количеството на продуктите двойно, с изключение на сярата, която се увеличава само веднъж.
Тази маска и още една са ми дадени преди доста време от една позната, която имаше частична кръгова алопеция в резултат на силен стрес.След ходене по лекари, консултации и какво ли не, един стар лекар и дал маските , плюс препоръка с какво да се реши, за да заздрави скалпа си и да регулира отделянето на мастна секреция от жлезите на косата, понеже нейната коса се омазняваше бързо-налагаше се да я мие на 2-3 дни.
на 2-3 дни изобщо не е бързо омазняване :?
anonymous708973
03-04-2013, 11:14
след което се измива и не се изплаква с нищо друго освен с вода.
А шампоан все пак? Обикновено си правя маската точно преди къпане...
Наклепах си корените със стимуланта на Икаров. То много гадно миришело бе :д
fifito19
03-04-2013, 11:26
имам един въпрос. косата ми се умазнява само в корените и много бързо губи обема си, а аз точно там искам да е по- обемна, но без да я горя и тупирам. Може ли да препоръчате някакъв шамопан? имам гъста къдрава коса, но нали ви казах, умазнява се
Стимуланта само на мен ли ми харесва как мирише?
В момента съм в чуденка кайсиево или масло от гроздови семки да си купя?
Пише се Омазнява. Какъв шампоан ползваш? Балсам слагаш ли в корените?
fifito19
03-04-2013, 11:59
Стимуланта само на мен ли ми харесва как мирише?
В момента съм в чуденка кайсиево или масло от гроздови семки да си купя?
Пише се Омазнява. Какъв шампоан ползваш? Балсам слагаш ли в корените?
и аз по принцип така го знам да се пише, но нещо ми го подчертава компа и за тва смених буквата :D
балсам не слагам, а иначе не мога да се спра на един шампоан, постоянно ги сменям и тва май също допринася. http://static1.framar.bg/product/orzene-shampoo-curl.jpg - това ми е последния шампоан
FuCKkK13
03-04-2013, 12:17
и на мен стимуланта ми мирише хубаво 8-)
strawberry88
03-04-2013, 12:27
На мен също, но отдавна спрях да го ползвам.
и аз по принцип така го знам да се пише, но нещо ми го подчертава компа и за тва смених буквата :D
балсам не слагам, а иначе не мога да се спра на един шампоан, постоянно ги сменям и тва май също допринася. http://static1.framar.bg/product/orzene-shampoo-curl.jpg - това ми е последния шампоан
Аз също си сменям шампоаните постоянно. Дори е по-добре за косата. Но ако изведнъж е започне да се омазнява почти винаги е от шампоана.
А шампоан все пак? Обикновено си правя маската точно преди къпане...
Наклепах си корените със стимуланта на Икаров. То много гадно миришело бе :д
Да, разбира се, че се измива с шампоан :)-имах предвид след това, че се изплаква само с вода и ако е много суха коса- като моята, се втриват в корените малко бадемово масло или зехтин
имам един въпрос. косата ми се умазнява само в корените и много бързо губи обема си, а аз точно там искам да е по- обемна, но без да я горя и тупирам. Може ли да препоръчате някакъв шамопан? имам гъста къдрава коса, но нали ви казах, умазнява се
Странно е, че ти се омазнява бързо, като се има предвид, че е гъста и къдрава, обикновено такива коси са много сухи. Използвай ако намериш шампоан без оцветители, парфюм и консерванти-те са много леки, измиват добре и не миришат неприятно
Последните две седмици не съм си правила маска, защото или бързам или ме мързи :x може и да си въобразявам но мисля че косата ми привикна с домашните маски :D и затова сега като ги спрях косицата ми е една такава груба на допир смисъл преди след маска ми беше мекичка, блестяща.Общо взето всяка една маска която съм си правила е имала положителен ефект дори и да се намажа само със стимуланта
За тази маска: 2с.л. тривитаминол,
1с.л. мас,
1с.л. оцет,
1с.л. алкохол,
2-3 капки газ
някой може ли да ми каже дали трябва да намажа цялата коса с нея. Благодаря ! :)
FuCKkK13
03-05-2013, 10:13
естествено че цялата
anonymous708973
03-05-2013, 10:50
За тази маска: 2с.л. тривитаминол,
1с.л. мас,
1с.л. оцет,
1с.л. алкохол,
2-3 капки газ
някой може ли да ми каже дали трябва да намажа цялата коса с нея. Благодаря ! :)
Какво прави тая маска и откъде, за Бога, да взема газ :д
Последните две седмици не съм си правила маска, защото или бързам или ме мързи :x може и да си въобразявам но мисля че косата ми привикна с домашните маски :D и затова сега като ги спрях косицата ми е една такава груба на допир смисъл преди след маска ми беше мекичка, блестяща.Общо взето всяка една маска която съм си правила е имала положителен ефект дори и да се намажа само със стимуланта
Ако си миеш косата на 2-3 дена и си правила редовно маски, нормално е като спреш да ти се стори по-твърда и не толкова мека и блестяща, както след маска. Според мен е добре да не се прекалява излишно с маските, защото косата и кожата на главата привикват и след 5-6 години . С шампоаните е същото-да се сменят често, за да има ефект от тях.
Какво прави тая маска и откъде, за Бога, да взема газ :д
Можеш да вземеш газ от железарски магазин, а маската спира косопада и предизвиква по-бърз растеж на косата! :)
естествено че цялата
Благодаря ти! ;)
strawberry88
03-05-2013, 12:24
естествено че цялата
Най-вече в корените.
Някой може ли да ми каже как да постигна такива къдрици без да горя косата си?
http://www.easycurls.com/gallery/vanessa_hudgens_l_44260.jpg
strawberry88
03-05-2013, 13:40
Плитки?
Ако си миеш косата на 2-3 дена и си правила редовно маски, нормално е като спреш да ти се стори по-твърда и не толкова мека и блестяща, както след маска. Според мен е добре да не се прекалява излишно с маските, защото косата и кожата на главата привикват и след 5-6 години . С шампоаните е същото-да се сменят често, за да има ефект от тях.
Ами при мен е по-особенно :D защото косата ми е къдрава и мн бързо се омазнява, а до колкото знам къдравите коси са сухи.Опитвам се да си мия косата на третия ден, но не мога да я търпя да е мазна :x и общо взето именно заради омазняването започнах с маските.Може и снимка да пусна да я видите в естествения и вид тъкмо сега е чиста :D
strawberry88
03-05-2013, 17:39
Пускай, за това е темата! :D :)
monroe999
03-05-2013, 19:57
http://www.cosmopolitan.bg/zdravni-novini/morska-sol-za-zdrava-kosa.html
мнения????????????????
FuCKkK13
03-05-2013, 19:59
ъм не съм сигурна ама щом експерти казват :?
http://www.cosmopolitan.bg/zdravni-novini/morska-sol-za-zdrava-kosa.html
мнения????????????????
Интересноооо
monroe999
03-06-2013, 04:56
бих опитала да сложа малко в шампоана 8-)
strawberry88
03-06-2013, 11:04
И аз днес го четох това за солта.Според мен са пълни глупости и мисля, че солта ще направи косата още по-суха и непокорна.А и знам, че солта е вредна за косата...и не само.Нe бих пробвала, който и да го казва.Не вярвам на всичко, което пише в интернет. :D
anonymous708973
03-06-2013, 12:18
И аз днес го четох това за солта.Според мен са пълни глупости и мисля, че солта ще направи косата още по-суха и непокорна.А и знам, че солта е вредна за косата...и не само.Н бих пробвала, който и да го казва.Не вярвам на всичко, което пише в интернет. :D
Абсолютно. Лятно време косата ми е ужасна след плажа.
Никога повече няма да си сложа хининова вода на косата. Измих я в понеделник, бях се наклепала със стимуланта, а след измиването сложих хининова вода. В момента е толкова мазна, че олио мога да направя от нея! Мисля, че е от водата, дано не е от стимуланта.
strawberry88
03-06-2013, 12:20
От водата е.
FuCKkK13
03-06-2013, 12:21
От водата е.
++
FuCKkK13
03-06-2013, 13:22
аз пак се наклепах с бадемово масло 8-)
ShtrudeL
03-06-2013, 15:56
От водата е.
Дъм.. и аз за това я спрях преди време..
Сега си карам само на стимуланта преди къпане + оцет и съм си доволна..
Ще си поръчам и едни ампули (bioxil) от една приятелка, чрез които косата и порасна светкавично бързо..
А я кажете.. някоя ползвала ли е хума в някоя маска и какъв е ефекта? (А върху кожата/лицето?)
Знам, че хумата е много полезна за косата и кожата. Аз само веднъж съм си правила маска за коса с хума и не мога да кажа за ефекта върху косата. За лицето - почиства и свива порите.
Казват, че хумата много помага за мазна коса. Мои колежки я ползват вместо шампоан и са много доволни. Аз мисля да пробвам скоро. (хума+оцет)
За лицето е много полезна също, маски съм си правила, почиства много хубаво и няма как да ви навреди.
BeautyInsider
03-06-2013, 17:44
Някъде четох, че се слагало аспирин в шампоана и така косата расте много по-бързо.. Някой пробвал ли е?
FuCKkK13
03-06-2013, 18:02
Дъм.. и аз за това я спрях преди време..
Сега си карам само на стимуланта преди къпане + оцет и съм си доволна..
Ще си поръчам и едни ампули (bioxil) от една приятелка, чрез които косата и порасна светкавично бързо..
А я кажете.. някоя ползвала ли е хума в някоя маска и какъв е ефекта? (А върху кожата/лицето?)
по едно време маската ми задължително съдържаше хума ( 7/8 месеца) ест. правих почивки през тия месеци.. ами хубава е.. и на лицето съм си слагала не веднъж,майка ми от както се помня периодично си прави - и двете сме доволни.. свива порите,кожата ти изглежда гладка,мека и чисти мн хубаво всичко ... аз лично ползвам мн рядко фдт. и след това не си понасям лицето -колкото и да го мия имам чувството,че и след тон тоалетно мляко не е чисто,за това си правя маска с хума на лицето
едно момиче от моя клас има тънка,рядка коса,която цъфтеше и не можеше да пусне под раменете и тя си правеше маски на косата с хума ( тя даже май само хума + оцет) и за 2 месеца косата и дръпна от раменете до 3-4 пръста под тях,което си е постижение за нейната коса.. смисъл подхрани я,но си остана рядка и тънка - просто изглеждаше по добре,но при нея е ген ....
На мене хининовата вода ми действа супер. Косата ми не се омазнява, стана много по-жива и сякаш попорасна.
Направих си двустъпкова протеинова терапия и от следващото къпане почвам пак с тривитаминола ^^
Аз тези дни ще ходя да се подстрижа, и преди бала май ще ходя само още веднъж.
Взех си маслото на Макадамия и съм много доволна. Поръчала съм си и един термозащитен крем на Oriflame.
Мисля да намаля още повече пресата. Препоръчайте ми хубав крем за оформяне на чуплива коса (без пяна). Нещо по щадящо? :D Био? Или поне на някоя хубава марка, знам ли хаха до 10-15 лв.
ъм не съм сигурна ама щом експерти казват :?
То на всяка статия така пише.
Аз си занемарих косата напоследък. :( Но ще ходя да се подстригвам скоро. На обикновен фризьор, защото не мога да намеря къде подстригват с гореща ножица.
bbabyboo
03-07-2013, 06:28
Нямааааааа ли парфюм на Наши ?? ;х Ако има си го взимам на всяка цена ! <3 Вчера си направих маска преди училище и разбира се, водата трябваше да спре, когато трябваше вече да се къпя ;/////// Не питайте какво беше ;х
Та така.. аз пиша, за да мъмря малко ;д ^^
monroe999
03-07-2013, 09:03
Вчера си направих маска преди училище и разбира се, водата трябваше да спре, когато трябваше вече да се къпя ;/////// Не питайте какво беше ;х
хахахахах егати късмета :D :D :D
тъкмо влизам, за да питам за някакъв балсам/крем, който се нанася след къпане за оформяне на къдрици и виждам, че 2-3 поста преди мен е питано за същото хаха 8-)
Препоръчайте ми хубав крем за оформяне на чуплива коса (без пяна). Нещо по щадящо? :D Био? Или поне на някоя хубава марка, знам ли хаха до 10-15 лв.
И аз си търся..взех да се харесвам с начупена коса.:D
ManuelaK
03-07-2013, 11:26
Не мога да си представя да си натрия сол в главата. За мен това са измишльотини!
За къдрици ето нещо до 15лв
http://www.enzo.bg/babyliss-pro/procurl-stilizirassh-preparat-za-chupliva-kosa/
http://www.enzo.bg/schwarzkopf-professional/osis-curls-krem-za-chupliva-i-kdrena-kosa/
И на мен също. Мога да ти препоръчам и СЕБОРАЛ форте. Купува се от аптеките, много е евтин (2-3 лв.). Води се за премахване на косопад, но също много стимулира растежа на косата. Аз го ползвах известно време, много съм доволна. :))
----------------
http://www.facebook.com/#!/pages/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%89-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8-%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B8/234121423392000
СВЕЖИ ИДЕИ ЗА ТВОЯ БАЛ!
anonymous708973
03-07-2013, 12:16
Нямааааааа ли парфюм на Наши ?? ;х Ако има си го взимам на всяка цена ! <3 Вчера си направих маска преди училище и разбира се, водата трябваше да спре, когато трябваше вече да се къпя ;/////// Не питайте какво беше ;х
Ако бях на теб, нямаше да отида изобщо на даскало :д
Така де, наистина не виждам начин :д
Освен с поливане от бутилка минерална вода... или с кърпички? :д
ще откача! от една седмица косата ми се наелектризира ужасно много! нищо не помага, някакви идеи от какво може да е? не е от палто,яке ,шал и т.н. Шампоанът не съм сменяла,нито балсам/маска.
JoLLiE92
03-07-2013, 12:58
^Нерви. :D
Ами при мен е по-особенно :D защото косата ми е къдрава и мн бързо се омазнява, а до колкото знам къдравите коси са сухи.Опитвам се да си мия косата на третия ден, но не мога да я търпя да е мазна :x и общо взето именно заради омазняването започнах с маските.Може и снимка да пусна да я видите в естествения и вид тъкмо сега е чиста :D
пробвала ли си да си изплакваш косата на 2-3 ден след миене с отвара от лайка?. Тя има изсушаващ ефект, но имай предвид, че когато започне да става по-топло и слънцето по-силно, се получава изсветляване на косата, затова ако не желаеш , пробвай сега, през по-студените месеци.
Другата възможност е с каша от орехови черупки( те заздравяват много косата, но и изсушават, защото са богати на йод), но тъй-като е много пипкава работата, докато се натрошат тия черупки, аз си изплаквам косата с отвара от 2 л. вода и 5-6 орехови черупки, предварително измити с топла вода, след което ги слагаш да заврят около 5 -10 минути, и след като стане тъмна водата, прецеждаш през марля и си изплакваш косата без отмиване
FuCKkK13
03-07-2013, 13:06
^ изсветляването се получава само ако съхне косата на слънце,ако си стои у тях докато изсъхне не виждам проблем
^Нерви. :D
:DDD
мносо съм си спокойна даже:Д ама тая коса ме побърква, точно като бръкнала в контакта съм!:Д
Хаха, нещо всички сме се зарибили. :D
ManuelaK, мерси за предложенията. :)
TrollFaace
03-07-2013, 15:39
Някой пробвал ли е да я топи в бензин ?
Чух много добри отзиви
FuCKkK13
03-07-2013, 15:40
стига с тоя бензин,никой не ти вярва,какво си ни нападнал раздела :? 8-)
TrollFaace
03-07-2013, 15:42
Потърси в интернет да видиш че помага, като не разбираш защо се заяждаш ?
FuCKkK13
03-07-2013, 15:44
о.О аз ?! да се заяждам ?! няма такова нещо....
а сега напусни !
TrollFaace
03-07-2013, 16:06
Нека питаме другите ти или аз разбира повече за косата ?
Или те е страх да не ти кажат истината ?
FuCKkK13
03-07-2013, 16:10
8-) влез,събуй се и излез
бтв. аз си поръчах 15мл. кокосово от орифлейм щото преди съм го ползвала и ми харесваше,а и мирише на кокос^^
TrollFaace
03-07-2013, 16:10
ат така прави се че не си прочела !
FuCKkK13
03-07-2013, 16:16
влез,събуй се и излез беше за теб :? 8-)
а сега наистина напусни ! 8-)
TrollFaace
03-07-2013, 16:18
Като станеш администратор тогава ще ми казваш какво да правя..
Или като станеш по-дърта от мене :D
FuCKkK13
03-07-2013, 16:23
нито едното не искам да съм така че ще бъда така любезна ( понеже май трябва да съм по мила,че иначе не искаш да ми приемеш думите :( ) .......
ИЗЧЕЗНИ !
vesinceto
03-07-2013, 16:26
момичета скоро не съм писала във форума ... много се радвам косата ми е пораснала значително и е уникална мекичка
strawberry88
03-07-2013, 16:27
Днес си взех едни желирани мултивитамини :Д, които в състава си имат биотин.Той е полезен за косата.Дано да помогне малко. :D Естествено и другите витамини вътре.Не ги взех заради косата, но дано и на нея помогнат.:D
FuCKkK13
03-07-2013, 16:28
снимка ?!
strawberry88
03-07-2013, 16:30
http://prikachi.com/images/202/5962202j.jpg
FuCKkK13
03-07-2013, 16:31
що ти бе 8-) имах предвид момичето с косата 8-)
strawberry88
03-07-2013, 16:36
Оу, помислих, че е към мен...съжалявам. 8-)
Да, и аз искам да видя снимка на косата. :)
FuCKkK13
03-07-2013, 16:37
8-) няма нищо де.. ако си доволна ще знаем кои са 8-)
TrollFaace
03-07-2013, 16:38
http://prikachi.com/images/202/5962202j.jpg
Тая смес може да си я направиш и у вас, просто взимаш 2 пакета желирани бонбони и ги разтапяш в гореща вода около 100мл, след това мажеш преди баня цялата коса обилно.
FuCKkK13
03-07-2013, 16:39
:lol: айде бе човек не ти ли стана скучно вече.. тоя раздел си е на момичетата 8-)
TrollFaace
03-07-2013, 16:41
Не стига че давам полезни съвети ами и се оплакваш ... Яд те е че съм по-компетентен просто си признай
FuCKkK13
03-07-2013, 16:48
оф махай сеее
TrollFaace
03-07-2013, 16:48
оф няма
strawberry88
03-07-2013, 16:59
оф махай сеее
+++
FuCKkK13
03-07-2013, 17:13
оф няма
има дее .. айде стига спами
strawberry88
03-07-2013, 17:44
Еми спрете да му обръщате внимание и ще спре...
FuCKkK13
03-07-2013, 17:49
повярвай ми няма да спре 8-)
TrollFaace
03-07-2013, 17:50
Усещам предизвикателство
strawberry88
03-07-2013, 17:51
Не си интересен бе!
TrollFaace
03-07-2013, 17:52
:( :( :(
Защо си толкова лоша ?
Еми спрете да му обръщате внимание и ще спре...
Мхм...
monroe999
03-07-2013, 17:55
сега се сетих, че преди имах един балсам без отмиване на Балеа за оформяне на къдрици и май ми харесваше 8-)
TrollFaace
03-07-2013, 17:55
Ако направите отделна тема с моето име и се съберат 20 коментара от различни хора да се махна се махам
Кое масло може да се слага ей така на суха коса, да я окроти-да не стърчи много много?
FuCKkK13
03-07-2013, 18:06
масло - което и да сложиш не трябва да е повече от няколко капки - поне аз не бих рискувала 8-) .. по добре някой балсам си вземи
сега се сетих, че преди имах един балсам без отмиване на Балеа за оформяне на къдрици и май ми харесваше 8-)
Коййй? :)
TrollFaace
03-07-2013, 18:08
Спирам ама да не си помислите, че е защото ме игнорвате и да се помислите за велики
Ягодке,за какво са витамините? Имам предвид с каква цел си ги купи и цена/количество ако може :)
sunnyreni
03-07-2013, 18:23
Я кажете какво ви е мнението за т.н Омбре ефект? На мен много ми харесва и сегиозно обмислм възможността да внеса мако освежане лятото. :)
Може и това да си взема http://4.bp.blogspot.com/-8SL7_myF0WI/T70nc1kBHQI/AAAAAAAAAJs/2UrkdmOwbtY/s1600/IMG_4945.JPG
Прочетох за него тук: http://sunday-fairytale.blogspot.com/2012/05/balea.html :)
strawberry88
03-07-2013, 18:29
Ягодке,за какво са витамините? Имам предвид с каква цел си ги купи и цена/количество ако може :)
Пише:за да поддържате жизнеността и здравето на Вашия организъм.
*за подпомагане естествените защитни сили на организма
*предпазване на клетките от стареене
*здрави кости и зъби
*гладка кожа и блестяща коса
*при физическа и умствена умора
*нормално функциониране на нервната система
За това са. :D Аз ги купих за костите най-вече, защото имам проблем нещо с тях и ми казаха такова нещо да си взема.Може би тези не са най-подходящите, но пак помагат. :D 60 броя са.Цената беше 25 лв.
О,много изгодно излизат. А как стоят нещата при дозировката?
strawberry88
03-07-2013, 18:35
В аптеката ми казаха по едно на ден, но после видях, че на опаковката пише по две на ден.Няма значение дали е преди или след хранене. :Д Ами дано наистина ми помогнат.Обмислям да си купя и рибено масло/омега 3 на капсули...нещо такова. :Д Като се замисля наистина не можем да си набавяме всички нужни витамини и т.н. с храна. ;?
Мисля и аз да си ги купя. Много добре ми звучат..
И да,права си,че не всички витамини можем да получаваме всекидневдно само от храната.
strawberry88
03-07-2013, 18:56
Да.Аз даже мислех да си взема Марсианци ама си взех тези, защото са за възрастни. :D На мен пък не ми се струват много изгодни. 8-) Може би, защото досега не съм си купувала такива.Много скъпи ми се видяха ама... :Д
Да,на място като си изкараш парите от джоба би се сторило скъпо,ама пък 60бр.,по 1 на ден е добре. За 2 месеца биха стигнали така.
В сравнение с други качествени витамини,тези наистина идват по-евтини.:)
strawberry88
03-07-2013, 20:09
Обаче на опаковката пише да се вземат по две на ден.Сигурно жената в аптеката се е объркала.Аз мисля да ги вземам по две на ден и ще ми стигнат за един месец. :/
monroe999
03-08-2013, 08:55
Коййй? :)
http://lh4.ggpht.com/-wHGzlG9Cobc/ToysIi0d2fI/AAAAAAAACWY/qxtEa6O4sDI/DSCI1037%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800
ето този :)
слагах си по малко и мачках на леко подсушена с кърпа коса, т.е. доста влажна :D не ми я слепваше, защото не прекалявах, спомням си, че много ми харесваше как мирише също
JoLLiE92
03-08-2013, 09:04
Боже, видях реклама за омбре боя за коса ..... :Д Само на мен ли ми е грозно това ?! :cool:
http://lh4.ggpht.com/-wHGzlG9Cobc/ToysIi0d2fI/AAAAAAAACWY/qxtEa6O4sDI/DSCI1037%25255B5%25255D.jpg?imgmax=800
ето този :)
слагах си по малко и мачках на леко подсушена с кърпа коса, т.е. доста влажна :D не ми я слепваше, защото не прекалявах, спомням си, че много ми харесваше как мирише също
Благодаря. :))
monroe999
03-08-2013, 09:35
Боже, видях реклама за омбре боя за коса ..... :Д Само на мен ли ми е грозно това ?! :cool:
рекламират ги от доста време, още преди да ги пуснат, сякаш е някаква сензация 8-)
на мен ми харесваше омбрето преди няколко месеца, сега много ще нашуми и не бих си направила...
забравих да кажа, започвам пак стимуланта, намазах си корените, а дължините със зехтин :)
JoLLiE92
03-08-2013, 09:36
На мен ми е грозно от 15 години, Дрю Баримор ходи с такова редовно :Д изглежда ми неподдържано, сякаш си се изрусила и си оставила корените да пораснат МНООООООГО :Д
отвратително,изглежда ми даже селско:Д кестенява основа ( някво никво кестеняво) иии опърлено жълторуси краища :Д
girlwithblueeyes
03-08-2013, 09:44
Коя е тази реклама :D ?
JoLLiE92
03-08-2013, 09:45
знаех си, че ще се разберем с тебе :cool:
JoLLiE92
03-08-2013, 09:47
рекламата http://www.youtube.com/watch?v=nGuJrGANt58
представи си я на български :cool:
girlwithblueeyes
03-08-2013, 09:48
Мерси :D с една дума ТРАГЕДИЯ :D
това е единственото омбре,което може би маалко ми допада,но само в тази форма на косата. Открояват се къдриците ,а ако е права е пълна трагедия.
http://hairstylesweekly.com/images/2012/08/Ombre-Hair-Color-Ideas-for-2013.jpg
ТОВА НЕ !:Д -http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=QA13qkiQSMo&feature=fvwp
JoLLiE92
03-08-2013, 09:56
Мен ме кефеше едно време косата на мацката от ей тоя клип http://vbox7.com/play:eb9bbd0c съжалявам за вибокса, но от ютуб качеството беше покъртително :Д
то е нещо .. тип омбре .. ама няма нищо селско и русо и стил "израснали корени" в него
girlwithblueeyes
03-08-2013, 09:59
http://jenite.bg/pictures/788928_600_.jpg
:D
monroe999
03-08-2013, 10:30
е да, има доста грозни и несполучливи, обаче ако е съвсем леко и нежно преливащо се, може да изглежда много добре
Днес се подстригах :) Започвам с маските отново, защото правих почивка.
Ще си взема стимуланта и масло от пшеничен зародиш. Спирам пресата до минимум и ще търся нещо, с което да я начупвам. :)
strawberry88
03-08-2013, 12:06
е да, има доста грозни и несполучливи, обаче ако е съвсем леко и нежно преливащо се, може да изглежда много добре
Да!На мен на някои много ми харесва как е направено.
Катии, честито! :)
На мен пък вече ми е 20-ти ден без преса. :grin: :D
FuCKkK13
03-08-2013, 12:26
момичета,честит празник на тези,които са чувстват вече жени,а и на тези,които ще бъдат жени! пожелавам ви мн мн усмивки и да бъдете все така красиви ! :)
monroe999
03-08-2013, 13:15
хей, да, и от мен честит празник :)
mimeto_0o0o
03-08-2013, 14:32
Честит празник на всички, които се чувстват жени.. независимо от пола!!
Катии, честито! :)
Мерси. :)
Честит празник и от мен!
Обаче на опаковката пише да се вземат по две на ден.Сигурно жената в аптеката се е объркала.Аз мисля да ги вземам по две на ден и ще ми стигнат за един месец. :/
Оф, досвидяха ми се парите вече :Д
Аз пък много харесвам :) Разбира се,сполучливо направените.
На мен пък вече ми е 20-ти ден без преса. :grin: :D
Бравоо! :) Аз вече около месец ^^
Честит празник и от мен! :)
Катии,честито подстригване.И успех към стремежа ти да намалиш пресата! :)
leadyflame
03-08-2013, 22:42
Интересувам се от това дали някой знае сгъстяващи(мазила, хапове.. все тая) за коса. или излиза, че всичко е до ген и аз ще трябва да се примиря с рядката чудесия на главата си.
Интересувам се от това дали някой знае сгъстяващи(мазила, хапове.. все тая) за коса. или излиза, че всичко е до ген и аз ще трябва да се примиря с рядката чудесия на главата си.
Маски с бадемово масло, тривитаминол...
няма мазила или маски, които наистина да ти сгъстят косата.Единственият метод е ако си присадиш, защото със специални игли ти дупчат главата и правят повече отвори, където присаждат космени фуликули, взети обикновено от долната част на тила. Тази коса или по-точно мъх след известно време окапва и после вече расте наново. В такива клиники за присаждане може да се вземе специален шампоан или лосион, който е за хора с много тънка коса, която след намазване изглежда по-обемна, но мисля, че е доста скъп. Ако все пак те интересува как се казва препаратът, бих могла да попитам познатия ми, който скоро си присади коса на теменната част.
Само маските и специални гребени/четки могат да направят косата ти да изглежда по-обемна (от няколко часа - до няколко дни след маската, в зависимост от плътността на косъма и гъстотата на косата)..всичко друго си е ..ген....
monroe999
03-09-2013, 07:45
също, ако е опадала косата, с маски може да се върне до предишното си състояние май?
FuCKkK13
03-09-2013, 09:10
ако е уредяла от химия или преси/маши - тогава с маски може
ако цял живот ти е такава - не
ако цял живот ти е такава най мн цялостното състояние да се подобри смисъл вида на косата,но няма да стане по гъста просто ще изглежда по-добре и по здрава
strawberry88
03-09-2013, 11:00
или излиза, че всичко е до ген и аз ще трябва да се примиря с рядката чудесия на главата си.
Да.
monroe999
03-09-2013, 14:37
ползвали ли сте някакви сухи шампоани???
Момичета, да си взема ли някой балсам от новите на Гарние или да си взема пак някой да Белеа ?
ползвали ли сте някакви сухи шампоани???
на прах да, но сух не, макар да се засилва рекламата им...не бих пробвала, защото в краткосрочен план косата може да става хубава, а в дългосрочен..какво става с нея?
Аз да попитам- някоя от вас пробвала ли е индийски шампоан, съдържащ само билки, изцяло натурален....беше ми прехвален и си го взех, след като е "натурален" и накрая косата ми си остана пак мръсна и ...усещането беше все едно съм я мила с хума или със сапун...суха, твърда и някак мазна...
strawberry88
03-09-2013, 19:45
Аз да попитам- някоя от вас пробвала ли е индийски шампоан, съдържащ само билки, изцяло натурален....беше ми прехвален и си го взех, след като е "натурален" и накрая косата ми си остана пак мръсна и ...усещането беше все едно съм я мила с хума или със сапун...суха, твърда и някак мазна...
Марка и цена?Стана ми интересно. :D И как така ти е станала хем суха, хем мазна? xD
Марка и цена?Стана ми интересно. :D И как така ти е станала хем суха, хем мазна? xD
Измий се с хума вместо със шампоан и ще видиш как е хем суха по дължината на косъма, а в корените е мазна и стои мръсна.. :):):)същото действие имаше и "шампоанът" -30 лв е , но не си струва и половината пари...аз съм много разочарована и все се заричам да не вземам "прехвалени " неща и все повтарям същата грешка...
bbabyboo
03-10-2013, 07:39
Ако бях на теб, нямаше да отида изобщо на даскало :д
Така де, наистина не виждам начин :д
Освен с поливане от бутилка минерална вода... или с кърпички? :д
еми.. ТАКА Я МИХ ! :ХХХХХХХХХ ;Д
bbabyboo
03-10-2013, 07:47
а забравих, кокосовото ми масло е на свършване и си мисля дали пак да си го поръчам или с маската на макадамия да почна
http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-100-ml
маааакарче не ми се дават толкова пари за 100 мл , а по-хубаво от домашните маски няма ;х кажете :? :Д
strawberry88
03-10-2013, 07:54
а забравих, кокосовото ми масло е на свършване и си мисля дали пак да си го поръчам или с маската на макадамия да почна
http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maska-za-suha-i-iztoshtena-kosa-macadamia-natural-oil-deep-repair-100-ml
маааакарче не ми се дават толкова пари за 100 мл , а по-хубаво от домашните маски няма ;х кажете :? :Д
Аз винаги ползвам и купена маска/балсам заедно с домашните.
bbabyboo
03-10-2013, 08:00
Аз винаги ползвам и купена маска/балсам заедно с домашните.
Ами аз имам тази на Денис и я слагам от време на време, не знам струва ми се много с домашните маски? ама явно не е ;д на Миосотис по-вече ми хареса, тази червената
strawberry88
03-10-2013, 08:10
Защо да е много? :? Аз не мога да си представя да карам само на домашни маски и да не сложа нищо след измиването им.Имам чувството, че после няма да мога да се среша.А и слагам малко само на връхчетата.За мен това е нормално.Ти, ако искаш, ползвай само домашни маски и не слагай нищо после.
ShtrudeL
03-10-2013, 08:45
*похвал* https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601123_547747108580602_436639593_n.jpg :3
JoLLiE92
03-10-2013, 08:52
Ихиииииии много е хубава :---)
FuCKkK13
03-10-2013, 14:37
ами точно от тази маска гледам има много доволни.. по добре си купи пак масло само че някакво друго :)
Щруди, много ми харесва цвета ти!
Маската ми за коса привършва и да ми препоръчате някаква? С нормална коса съм, искам просто да улеснява разресването и да придава блясък. И по възможност да не я поръчвам по интернет, че ми писна да се занимавам с български куриерски фирми.
^ Denise ще ти препоръчат момичетата.
Бтв,преди няколко дни мама се сдоби с нея (чрез мен :Д) и сега ще я пробвам и аз :)
Мога ли да я намеря в DM, Lilly?
*похвал* https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601123_547747108580602_436639593_n.jpg :3
черничко най-добре :cool: :3
внимавай сега с маслата:Д
ShtrudeL
03-10-2013, 15:30
ох точно това ме притесняваа, защото и без това е амонячна, а не искам да я боядисвам толкова често.. :3
само стимуланта на Икаров ще си ползвам :3
strawberry88
03-10-2013, 15:34
Мога ли да я намеря в DM, Lilly?
В ДМ не.В Лили не знам, не съм ходила никога.Може да я намериш в повечето козметични магазини.Не е трудно откриваема.
Да,в почти всички козметични я има. В ДМ я няма със сигурност.
В моя любим Ивис я има :D
Е, щом я има там няма проблем. В Стара Загора Ивис под път и над път. Само по пътя ми за училище минавам покрай 2. :D
strawberry88
03-10-2013, 16:34
Преди малко реших да си намажа корените с жълтък и бадемово масло. :Д
FuCKkK13
03-10-2013, 16:41
аз отново съм с бадемово масло.. надявам се другата седмица да ми пристигне кокосовото масло от орифлейм и да се наклепотя 8-)
FuCKkK13
03-10-2013, 16:42
ох точно това ме притесняваа, защото и без това е амонячна, а не искам да я боядисвам толкова често.. :3
само стимуланта на Икаров ще си ползвам :3
ъм стимуланта е много масла на едно място 8-)
strawberry88
03-10-2013, 16:42
Орифлейм имат кокосово масло? :O Снимка и цена? :D
FuCKkK13
03-10-2013, 16:47
Орифлейм имат кокосово масло? :O Снимка и цена? :D
е то е такова за по 1 път 8-) 15мл. за 1.90 ама един път го бях хванала на промоция за 1 някъде 8-)
http://www.capital.bg/shimg/zx620y348_1120483.jpg това най отдясно 8-) :)
strawberry88
03-10-2013, 16:50
Аха.А не трябва ли да е в твърдо състояние?Защо е в тубичка?Може и твърдо да е де.Не знам. 8-)
Момичета,опитвам се да си нормализирам режима на къпане,който сега е в събота и вторник,ама не ми се пoлучава. Целта ми е да започна да я мия пак неделя и сряда. Сегашния ми режим не ми позволява да си правя маски за жалост,а когато го променя ще имам възможността поне в неделя да се мажа с масла и т.н.
И сега обмислям да си измия косата утре и после в сряда,защото едва ли ще мога да я изтърпя до сряда,при положение,че съм съм я измила в събота 8-)
Ииии да,реших да ви се оплача:D
strawberry88
03-10-2013, 17:23
За това е темата! ^^ :D :) Успех. :D
Мерси. Нямам търпение да си направя маска вече :D
FuCKkK13
03-10-2013, 17:37
Аха.А не трябва ли да е в твърдо състояние?Защо е в тубичка?Може и твърдо да е де.Не знам. 8-)
май е течно.. ми то се води някакво ''горещо '' смисъл трябва да е затоплено и тогава се слага ( поне така беше преди,от 2 години не съм си взимала)
FuCKkK13
03-10-2013, 17:38
Мерси. Нямам търпение да си направя маска вече :D
успех.. а и защо през седмицата да не можеш ? с някое масло за 30мин. си е добре
Не мога,защото ми става много натоварено от училище и фитнеса.А и досега съм си мислила,че няма смисъл,ако ще е малко време и попринцип гледам да стоя поне 2 часа,но щом е добре ще започна и през седмицата да стоя по 40-50мин. :)
FuCKkK13
03-10-2013, 18:02
ами да,но като е само масло примерно не му пречи
Йейейей,утре трябва да се намажа!
strawberry88
03-10-2013, 18:35
Ох, много е гадно така, като не ползвам сешоар.Трябва много време да чакам да ми изсъхне косата. 8-) Понякога даже умирам за сън, но чакам да ми изкъхне. :/ Ама аз съм си виновна, като се къпя късно. :D
Да,и аз понякога едва не заспивам,обаче като знам,че рискувам да се събудя като кошница в главата (и с накъсана коса) бързо се ободрявам :D
А вие със сплетена коса ли спите или с хлабав кок?
arsenalllbaby
03-10-2013, 18:51
Онова клипче с момиченцето, което си изгори косата, помните ли го? :D Мисля, че беше в тази тема преди няколко страници ;дддд http://www.youtube.com/watch?v=OVzbds5tOOw Колко неща й подари.. (inlove)
FuCKkK13
03-10-2013, 18:54
Да,и аз понякога едва не заспивам,обаче като знам,че рискувам да се събудя като кошница в главата (и с накъсана коса) бързо се ободрявам :D
с пусната 8-)
започнах да ходя на тае бо във вторник и четвъртък и следователно тогава се потя и заедно с това и косата ми. Дайте съвет дали да я мия през толкова малко време( неделя, вторник,четвъртък) и всъщност какво въобще да правя. Косата много ще ми се изтощи така.
strawberry88
03-10-2013, 19:27
Същата съм. :D Спя на обикновена плитка.Просто си хващам косата, не я плета.С кок ми е много неудобно.
strawberry88
03-10-2013, 19:28
Онова клипче с момиченцето, което си изгори косата, помните ли го? :D Мисля, че беше в тази тема преди няколко страници ;дддд http://www.youtube.com/watch?v=OVzbds5tOOw Колко неща й подари.. (inlove)
Ехаааа. :shock: Искам и аз така. :( :D
FuCKkK13
03-10-2013, 19:41
^ повярвай ми не искаш 8-)
weheartiit
03-10-2013, 19:48
и аз да се оплача.
Днес реших да си направя любимата маска (мед + зехтин) и нали много бях ентусиазирана
(не си бях правила маски от около месец ) и си викам сега каква хубава ще ми стане косата ...
е да ,ама не :?
Меда беше захаросан и аз понеже бързах (а и не се сетих да го разтопя) и си го сложих направо
така на косата.Е,като се изкъпах направо ми идеше да се гръмна.
Косата ми стана на места многооо суха,а на други прекалено мазна. (както едно момиче по-нагоре каза,че
и се получило така от някакъв шампоан)
Измих я повторно (защото не съм отмила хубаво зехтина),но все още си стои така гадна. :(
Утре сигурно ще съм на кок,макар че въобще не се харесвам така.
Повече захаросан мед няма да си сложа.
Може и да може да се слага,не съм запозната,но на мен определено
не ми влияе никак добре.
Идеше ми даже да се разплача.Понякога си мисля,че съм
една от малкото хора,които много често плачат заради косата си. :/ :D
strawberry88
03-10-2013, 19:55
Аз съм слагала захаросан мед и не съм имала проблеми. :D
strawberry88
03-10-2013, 19:58
^ повярвай ми не искаш 8-)
Xaxa, права си, но искам нещата, които и подариха. :D :/ Ама защо и подариха толкова неща?И каква ''кариера''?Тя е на 13 и прави клипове, както още 12973019740 човека на нейната възраст.Не е честно! 8-)