Влез

View Full Version : Тяло от книги. Не от клетки.

Страници : 1 2 3 4 [5] 6 7

DisappointedDreamer
12-05-2013, 04:24
МЕРСИ!!

anonymous708973
12-05-2013, 11:19
rulit.net
Сайтът е руски, но има и 9000+ книги на български, 27000+ на английски и т.н.
С приятеля ми още разглеждаме и сваляме. xD Сега преглеждаме и българските заглавия. Намират се книги, които никъде не съм срещала онлайн. Нови, стари... лудница. Много се радвам, че преди малко открих Игрите на глада.
Единственият недостатък е, че не мога да ги свалям във формат epub, въпреки, че го има като опция. Свалям си ги в txt и конвертирам после, но това е нищо работа. Заслужава си труда. :D

(прецених, че е по-добре да ви дам сайта тук, отколкото в другата тема)

БЛАГОДАРИМ!
А защо ти е epub формат? Да не е специален формат за четци?

xoxi
12-05-2013, 11:28
Попринцип всички формати стават за четци, но аз още в началото започнах да свалям в epub и виждам, че той ми е най-удобен. С други формати понякога му се получават някакви грешки или пък текста се пренася на следващия ред по най-неподходящ начин. С epub на четеца не съм имала никаква проблеми. На компютъра не мога да го отварям, но за е-книгата ми е златен.

heartshapedbox
12-05-2013, 11:52
Благодаря за сайта!

girlwithblueeyes
12-05-2013, 14:02
Danke <3

XTREMEFREERIDE
12-05-2013, 14:49
Попринцип всички формати стават за четци, но аз още в началото започнах да свалям в epub и виждам, че той ми е най-удобен. С други формати понякога му се получават някакви грешки или пък текста се пренася на следващия ред по най-неподходящ начин. С epub на четеца не съм имала никаква проблеми. На компютъра не мога да го отварям, но за е-книгата ми е златен.

И аз съм на е-пъб и на четеца, и на телефона, и на компютъра (за уин8 има чудни приложения за четене на компа). Супер ми е, не го сменям за нищо. :cool:

xoxi, да те питам, душко, как си търсиш САМО сред българските заглавия? Че не откривам от къде да си ги пусна. :/

DisappointedDreamer
12-05-2013, 15:43
Влизаш в даден жанр, и горе пише Язык:

избери български.

weheartiit
12-05-2013, 18:05
хей,може ли някой да ми каже дали мога от някъде да си изтегля "Къде си,Аляска?"
ако изобщо я има онлайн.Проверих в сайтовете,които сте дали,не знам бъркам ли нещо,но
не я открих.Та ако някой може да ме улесни. :)

DisappointedDreamer
12-05-2013, 18:27
http://marimarister.files.wordpress.com/2012/03/looking-for-alaska.pdf
^^

xoxi
12-05-2013, 19:30
xoxi, да те питам, душко, как си търсиш САМО сред българските заглавия? Че не откривам от къде да си ги пусна. :/

http://www.rulit.net/books/bg/1/date
Това са българските.

Deadlock
12-06-2013, 13:16
Този сайт преля чашата. :Д Ще си кача книга на български най-сетне. Благодаря, хохи.

anonymous708973
12-06-2013, 13:21
ulqlqlq :D :D

brutaLxxbunny
12-07-2013, 15:53
http://www.rulit.net/books/bg/1/date
Това са българските.

Нужно ли е да казвам, че... те обичаме?

DisappointedDreamer
12-09-2013, 18:40
http://1year100books.files.wordpress.com/2011/12/the-nick-adams-stories.jpg

В момента чета това и почти съм я прочела. Интересна ми е, някои истории наистина ме докоснаха, защото се асоциазирах с тях, тоест мнението ми не е толкова обективно. Други ми бяха изключително скучни и непонятни. Може би, не ги разбирам напълно и не мога да ги преосмисля.
Езикът ми се стори беден. Обичам метафори, които всяват хаос. Липсваха тук.

Jaune
12-10-2013, 16:18
Чета една много интересна книга, Стая се казва, от Ема Донъхю /Room/. Повествованието се води от гл. точка на дете, което заедно с майка си е затворено в 1 стая, и тя формира целия му свят. То не познава света извън стаята и никога не е попадало в него. Още не съм стигнала до частта, където става ясно какво точно е станало, но явно някакъв психопат /бащата/ ги държи така. Обаче повратната точка, развързката де факто, идвала в средата на книгата, когато излизат от стаята и детето започва да проявява някакви аутистични наклонности, въпреки че не е аутист. Просто явно му е трудно да свикне със свят, който изобщо не познава / не знае да слиза по стълби, етц/.

watermelonkisses
12-14-2013, 14:08
На изток от рая? :Д Не съм добра в съветите, особено ако стрелям в тъмното.

ОН: Взех си 30 неизвинени /В. Щерева/, Д-р Живаго, ЛОЛИТА /най-накрая/ и Дългият път надолу /Ник Хорнби/.

не мисля, че книгата на Ваня Щерева ще те впечатли. Поне на мен ми се стори твърде клиширана на моменти, сякаш действие постоянно трябваше да има и се изгубваш из безсмислените истории на учениците (героите). Но ще ми е интересно да споделиш мнение, след като я прочетеш. // А относно "Лолита" .. не я чети първо нея, защото после всичко ще ти бледнее:Д лично на мен ми хареса изключително много, но стигнах до извода, че малко хора имат широкия мироглед да я дочетат! хаха

xoxi
12-14-2013, 21:54
Да препоръчате някоя книга, която ви е била толкова интересна, че сте я изчитали за ден-два, независимо от обема?!

anonymous708973
12-14-2013, 21:58
Халед Хосейни - която и да е. Не можеш да я оставиш. Ревеш, бършеш сълзите, мокриш страниците, призлява ти, пада ти кръвното...

102
12-14-2013, 22:05
Днес прочетох Сестри Палавееви на Алек Попов. Добре, че обстановката беше приятна (влак), шото хич не ми допадна. Усмихнах се един-два пъти. Бива, ама като за най-продаван автор ли, къв е там.. мноо зле.

Mirchu
12-17-2013, 18:43
Бихте ли ми предложили книга за мъж на 50 години? Ще купувам подарък на баща ми за Коледа и реших да е книга, но не знам какво точно. Чете принципно почти всичко, исторически и по - старовременни книги, но не знам какво точно .. Мерси предварително :)

Deadlock
12-17-2013, 19:03
Препоръчвам да разгледаш какви книги притежава и да му подариш наскоро издадена книга от автор, който е чел (това в случай, че не знаеш нищо по-конкретно за вкусовете му). Казваш, че харесва исторически книги - свързани или са с някоя конкретна епоха, култура, събития?

Ако е активно четящ, сигурно е минал през класиките, но може би е подходящ момент да препрочете някоя и да я погледне с нови очи. Малкият принц? Нещо на Хемингуей?

xoxi
12-18-2013, 14:26
Хорхе Букай и Силвия Салинас са страхотен екип!

DisappointedDreamer
12-20-2013, 12:18
Във ваканция съм, но отново няма да имам много свободно време, предвид че от 3ти февуари ми тръскат 20 изпита за няколко дни. Кофти.

За сметка на това, обаче, имам 3 книги на Стивън Кинг, които възнемерявам да прочета. Подхващам за начало "Неизживени спомени". Ще ви държа в течение.

draid
12-20-2013, 12:35
И все пак има читанка и четци с възможност да се свържат към нея без проблем и да си теглите директно.

Djenka
12-21-2013, 15:22
Здравейте, искам да попитам тези, които имат е-четци - доволни ли сте от устройствата? Защото аз мислех да си купя, но всички казват как не било толкова яко, не било същото. Вярно си е, че е друго да хванеш и да помиришеш книгата, но пък най-голямо значение има самия текст нали така?
Също и проблем ли ви е свалянето на книгите, защото ако си взема е-четец не мисля, че ще имам възможността направо от него да свалям книги, също и да купувам. Има ли достатъчно безплатни книги на български из Интернет?
Ще се радвам ако някой ми отговори, тъй като много обичам да чета, но финансово не ми е по силите да си купувам постоянно книги, а минава време, докато новоизлязлите книги ги купят и в библиотеката. 8-)

draid
12-21-2013, 15:36
Ползвах известно време kindle paperwhite доста добър четец, сега чета на телефона и на хартия, обикновено си имам някоя книга в нас, а когато съм навън/пътувам/чакам и имам възможност чета на телефона. Ползвам две приложения, като едното ми е свързано с читанка директно. Определено четците са хубави устройства и полезни с това, че носиш едно устройство навсякъде и в него има много книги. Книгите трудно се разнасят, особено тия по 600-100 стр.

Безплатни книги има страшно много.

xoxi
12-21-2013, 18:33
Да, разликата между хартиена и електронна книга е голяма, що се отнася до допир, мирис и т.н. Текстът обаче си е същия, историята си носи същите емоции. Предимството на четците е това, че можеш да си носиш навсякъде всички любими книги.
В интернет има страшно много безплатни книги, а и попринцип електронните книги (във всички формати) са по-евтини от хартиените.
Аз съм си супер доволна от четеца, въпреки че най-редовно си посещавам библиотеката, а от време на време и книжарницата.
Относно новите книги... шансът е почти никакъв да ги намериш безплатно в интернет. Най-вероятно първо ще се появят в библиотеката, след това в електронен вариант и чак след това ще имаш шанс да ги намериш и безплатно.

DisappointedDreamer
12-24-2013, 16:15
Включвам се с някакви впечатления от The Tommyknockers на Стивън Кинг.

Разочарована съм от някои неща:

1. Езикът. Липсваше бруталния, циничен и независим език, който преобладава в другите му книги. Без него, магията не беше пълна, в резултат на което книгата не ме грабна, така както (предполагам) би ме била грабнала, ако споменатия език съществуваше.

2. Някои детайли от книгата не ми се връзваха. Като че ли не бяха толкова доизмислени, което е (що-годе) нормално, предвид историята - science fiction и извънземни, НЛО, етц. Пишейки за такава мейнстрийм тема, той е ограничен в изказването на мислите си и въображението си. Ако беше идея/история, която той самия е измислил, както примерно с Дума кий, той щеше да притежава повече свобода в писането и изразяване на "факти".

Особено много не ми се понравиха действията на главния герой Джеймс Гардънър (Гард) в книгата. Бяха абсолютно неосновани до такава степен, че дори и той се чудеше защо и какво върши.

В края на книгата, всичко ми се стори една огромна смесица от случки, които изобщо не се връзваха. Бях разочарована, защото някои детайли в книгата бяха наистина прекрасни и добре измислени. Толкова хубави, че чак съм се усмихвала, докато съм четяла :Д Бих дала и примери, но не искам да я развалям за тези, които искат да я прочетат.

Като цяло, книгата беше приятна за четене. За 3 дни опатках 700 страници, което не е много. Въпреки неприязънът ми към извънземни и книгите, които са писали за тях, тази наистина хубаво ми погъделичка вкусът и обичта към книгите.

Има още 3 книги на Кинг, които смятам да прочета в близките седмици - the Dark Half, Black house и Needful things.

В момента се захващам с Towards zero на Агата Кристи, защото е кратичка :Д Ще споделям впечатления. Малко цитати:

“And I believe happiness is the exact opposite of sadness, bitterness, and hatred: happiness should remain unexamined as long as possible.”

“There's a big difference between being good at what you DO and being smart about what you KNOW”.

"I don't mean that creative people are somehow finer, or more sensitive, and thus have finer, more sensitive nervous breakdowns - you can save that horseshit for the Sylvia Plath worshipers. It's just that creative people have creative breakdowns.” - въпреки че съм върл фен на Плат :Д

Dagichka
12-24-2013, 18:42
днес прочетох "Спутник, моя любов" на Мураками и бях запленена, допада ми като стил определено. завърших и автобиографията на Чаплин, интересна беше, описанията бяха прекрасни, както и езикът му.
сега ми е мерак да прочета "Животът на Пи", интересно ми е как е представено, тъй като филмът не ме грабна толкова, колкото очаквах..

DisappointedDreamer
12-24-2013, 18:56
^Аз от Sputnik Sweetheart бях разочарована, защото имах чувството, че свърши посредата на всичко. Исках повече. Някак си, почти всичките книги от него, които съм чела, ми мязат на тийн "чувства" - тъжни, сърцераздирателни, истински, краткотрайни, 'вечни', и свършващи по средата.

xoxi
12-25-2013, 09:53
Започнах Joyland на Кинг.
За първите около 50 стр. съм доволна.
От известно време не бях чела нищо негово и ми липсваше. Кой каквото ще да казва, Кинг си е Кинг.

DisappointedDreamer
12-25-2013, 20:11
Towards zero на Агата Кристи я завърших.

Хареса ми, да. Дори повече отколкото Десет малки негърчета. Кристи ми е особено интересна като личност и през цялата книга се питах каква ли е била като човек, като личност, като изразено мислене? Как успява да изолира всякакви ненужни факти и описания от книгата, включвайки абсолютно всеки необходим и зашеметяващ детайл?

Отново заинтригуваща и заплетена детективска история. Интересни герои, всеки от който имаше своите отличителни белези. Добре изградени личности и истории, ако не дори довършени.

Единственото, което не ми се понрави беше краят, и то фактът че двамата от героите тъй бързо се залюбиха. Другото, което не ми хареса (в момента се сещам) е, че убиецът изобщо не показваше каквито и да е било черти на психопат, въпреки че накрая се оказа такъв. Би било хубаво, ако някъде из книгата действията (или липсата им) му бяха обяснени от липсата му на стабилно психическо здраве.

Особено готино, обаче, беше втората развръзка в края на книгата - изобщо не беше очаквана.

Препоръчвам, ако някой се интересува от Агата Кристи :)

Зайче..
12-26-2013, 18:18
Може ли някой да ми препоръча книга подобна на "Две малки момиченца в синьо"?
На същата авторка съм чела още една книга и сега чета третата, но искам някоя подобна на тази. Та, чакам предложения. :)

BloodyDreamer
12-26-2013, 18:19
Малко оф топик, ама не знам на кого да се оплача... С баща ми пак спорихме за фентъзи жанра. "Тия приказки са само за деца!" И като му кажа "А ти пробвал ли си се да четеш фентъзи?", ми отговаря "Пробвал съм, ама не мога да се върна назад в развитието си." Искам да го замеря с нещо...
Вчера бях на село и си харесах две книжки от библиотеката на баба ми. "Големите надежди" на Дикенз и "Едит Пиаф" (не знам от кого е). Предния път като ходих, си взех "Железния светилник", ама още съм съвсем в началото... Уж щях да чета ваканцията, пък нищо не направих. И сега изведнъж ми се причете и ще отида да си взема някоя книжка, че така и така съм закъсняла със срока от библиотеката (отново). Разполагам със Slaughterhouse 5 и "Тик-так" на Дийн Кунц. Търсех "Чудакът Томас", ама беше взета ии като се прибрах вкъщи, видях, че я имам... Както и да е. И нея ще прочета.

mrankoniiii
12-26-2013, 18:58
Някой чел ли е ''Преди да умра'' на Джени Даунам

Взех си я с леко пренебрежение , но когато я свърших бая рев изревах . Не знам , някой казват че не им харесва , но мен ме докосна и ме накара да се замисля за по малките неща в живота . Да цениш моментите , да не мислиш толкова за последствията , да обичаш силно макар и да те наранят , да даваш всичко от себе си . Определно историята на Теса Скот ме накара да се замисля , направо като свърши не можах да повярвам нещо в мен се преобърна идеше ми да я зема и да я метна през прозореца :D Не знам , защо толкова ме разстрой . Определно книгата си заслужава .

Barbie47
12-26-2013, 20:21
^ Да, хубава е книгата. Четох я отдавна, може преди около година. Спомням си, че когато прочетох последната страница, затворих книгата и около 10 минути гледах в една точка. Тази година за Коледа получих на Джон Грийн "Вината в нашите звезди" и когато прочетох резюмето, останах с впечатлението, че е нещо подобно. В момента чета "1984" на Джордж Оруел и тези дни се надявам да приключа с нея, че имам цял списък с книжки. :D

mrankoniiii
12-26-2013, 20:45
^ Да, хубава е книгата. Четох я отдавна, може преди около година. Спомням си, че когато прочетох последната страница, затворих книгата и около 10 минути гледах в една точка. Тази година за Коледа получих на Джон Грийн "Вината в нашите звезди" и когато прочетох резюмето, останах с впечатлението, че е нещо подобно. В момента чета "1984" на Джордж Оруел и тези дни се надявам да приключа с нея, че имам цял списък с книжки. :D

Ооо ''Вината е в нашите звезди'' уникална книга и на нея много се реве :D

DarkEmotionS
12-27-2013, 19:04
Някоя от вас да се е натъквала онлайн на Касъл- "Убийствена жега", "Смъртоносна жега" и т.н. без първата. Аз ги прочетох на английски и съм влюбена, но приятелката ми не е много ОК с английски и предпочита да ги чете на български, та.. ако някоя от вас ги срещне някъде да даде линк, било то и на лично, за да ги изтегля. Аз доста търсих, но нищо не открих. :)
П.П: В момента съм се спряла на Захир от Коелю, но попринцип предпочитам криминалните книжки..

xoxi
12-29-2013, 13:24
попринцип предпочитам криминалните книжки..

Да предложиш нещо наистина добро?
От известно време почти нищо криминално не съм пипала, защото все попадам на някакви клиширани романчета, чието действие е ала-холивудска боза.

DarkEmotionS
12-29-2013, 14:19
От известно време почти нищо криминално не съм пипала, защото все попадам на някакви клиширани романчета, чието действие е ала-холивудска боза.
Аз съм влюбена в Агата Кристи, особено книжките с Поаро, не са малко, а ми останаха още една или две да прочета. Другата класика е Артър Конан Дойл, но предполагам, че си го чела щом харeсваш нещо крайм. В момента ми изниква Гришам с неговите съдебни книги, не са лоши, стига да ти допада. На английски прочетох почти всичко на Робърт Лъдлъм и особено любима ми е the osterman weekend. Само кажи какво горе-долу искаш и бих те насочила. :)
П.П: Кои "бози" те разочароваха да го имам предвид. :)

ellz.xx
12-30-2013, 18:15
^ аз също препоръчвам Агата Кристи- любимка ми е.

anonymous708973
12-30-2013, 18:23

Класиката - Десет малки негърчета.
"Илюзия в огледала"
"Карти на масата"
"Убийство в Ориент Експрес"

Да се похваля и аз - в момента съм наченала "Парижкото гробище" на Умберто Еко и "Невро-лингвистично програмиране". Първата върви бавно и трудно, на български я чета, но езикът е много сложен. Мисълта скача, няма ясен сюжет засега, а и постоянното споменаване на френски фрази и личности не помага. Втората е доста интересна, като цяло съм скептична към този род книги, но ми допада. Предстои да се прочете и The Game, което в същността си е pick-up четиво, но попаднах на цитати от нея и съм доста впечатлена, та май си заслужава. По някое време мисля да отделя един следобед да прочета вентилаторно последния том от трилогията с нюансите. Чакат ме и "Шайка" - книга за Герб и компания, обещава да е много интересна, а днес ми подариха книга с разкази на Стивън Кинг и още 5-6 автори.

В по-далечното бъдеще този месец искам да видя сметката и на "Братя Карамазови", и на една българска книга - "Усещане за жена". Манджа с грозде, с други думи :д
Доволно ми е. Отдавна не съм се палила толкова да чета.

102
12-30-2013, 18:29
Да се похваля и аз - в момента съм наченала "Парижкото гробище" на Умберто Еко.

Няма смисъл да я четеш.

102
12-30-2013, 18:31
И да добавя разбира се... ХАХАХАХАХАХАХАХА АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ПАРИЖКОТО ГРОБИЩЕ АГАГАХАХАХАХАХАА НЕЕЕЕЕЕ... ЛЛОЛЛОЛО.

anonymous708973
12-30-2013, 18:45
Няма смисъл да я четеш.

Защо?

102
12-30-2013, 18:48
Щях да кажа, че не ти е по силите, но и "щото дори заглавието не и знаеш" също става. :)

anonymous708973
12-30-2013, 18:53
Хаха, сериозен ли си?
Голям праз, че е "Пражкото гробище" - съвсем разбираема грешка, предвид, че половината книга е пълна с френски изрази. За пароними не си ли чувал?

Доста нагъл си особено предвид, че твоето "предписване" вместо "приписване" си е същото, да не кажа грешка от незнание, а моето е от невнимание.

Спри да се държиш като пикла.

102
12-30-2013, 18:56
Успех.. хахахаха

102
12-30-2013, 19:07
Името на розата е по-удачен избор.. както и да е.

anonymous708973
12-30-2013, 19:22
И нейният ред ще дойде.

102
12-30-2013, 19:29
само леко сас омберто еко

Madlenita
12-30-2013, 19:37
Последната книга, която прочетох беше "Внимавай какво си пожелаваш".Имена на автори аз не помня :D Много момичешка книга!Много приятна и лека за четене.Наистина много ми допадна.Не я препоръчвам на всеки, защото тя е изпълнена с много фантазия и въображение!Една от най-приятните книги, който съм чела :)

Зайче..
01-11-2014, 09:10
П.П: В момента съм се спряла на Захир от Коелю, но попринцип предпочитам криминалните книжки..

Щом обичаш криминални, ти препоръчвам Мери Хигинс Кларк. Нея я смятат за човек, който е почти на нивото на Агата Кристи. Аз съм чела 3 нейни книги и са наистина страхотни. (:

102
01-11-2014, 09:12
Нея я смятат за човек

Хммм..

DarkEmotionS
01-12-2014, 08:36
Щом обичаш криминални, ти препоръчвам Мери Хигинс Кларк. Нея я смятат за човек, който е почти на нивото на Агата Кристи. Аз съм чела 3 нейни книги и са наистина страхотни. (:
Ще погледна нещо нейно, благодаря Зайче ;3
П.П: Джон Вердън - "Намисли си число"

BloodyDreamer
01-12-2014, 10:32
Аз сега чета The Colour of Magic на Тери Пратчет, ама съм още съвсем в началото и не мога да изкажа мнение. Решила съм да изчета всички книги за Света на Диска. Тери Пратчет ми е любимият автор, а не съм довършила нито една негова книга. Започвам някоя, стигам до средата, после нещо става и не я дочитам. След известно време пак се сещам за него, почвам някаква друга книга и пак се повтаря същото. Както и да е. Лятото ще препрочета A Song of Ice and Fire, този път на английски (вече си купих първите две книги и смятах още сега да ги почна, ама се отказах) и ще изгледам сериала, защото мисля, че ако не мога да си взимам редовната доза от Вестерос, няма да доживея издаването на Ветровете на Зимата, пък искам да чета и други книги все пак :D

XTREMEFREERIDE
01-12-2014, 16:59
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1555403_604951852921341_520754751_n.jpg

Ето нещичко, което направих за себе си. Тази година ще запълня всичките квадратчета. Освен това съм решила да си направя бурканче, в което да си пускам листче с името на книгата, когато я прочета + да добавям някакви парични средства. В края на годината ще видя колко и какво съм прочела + ще имам заделени парички за книжки. (:

Скоро приключих с Непосилната лекона на битието от Кундера. Странна, но завладяваща.

Deadlock
01-12-2014, 17:04
^ Това с бурканчето е много добра идея! :)

DisappointedDreamer
01-12-2014, 17:22
Бурканчето е интересно, ама аз си имам книжка, към която добавям прочетени заглавия.

Иначе, буркан имам с моменти, които са ме накарали да се почувствам щастлива през годината. Пиша си ги и ги сгъвам :Д

По темата - нищо не съм чела, защото нямам време :/ Дори Улф не мога да завърша.

xoxi
01-12-2014, 19:20
Евала за идеята, Пири!

Аз съм заредила минимум 100 книги на четеца, които си чакат ред. Видя ли книга, която искам да прочета, свалям я и забравям за нея. Много кофти навик.
Сега дочитам Игрите на глада. Не съм вярвала, че може да ми е толкова интересно. С мъка оставям книгата към 3-4 сутринта, когато вече очите са ми на понички. Още един кофти навик.

x7aZzy
01-17-2014, 19:14
Отдавна не съм писала. Сега ще се опитам да наваксам.
Последно прочетох 1Q84 на Мураками, Джойленд и Черният дом на Кинг и Силмарилион на Толкин.

Реших да почна "1Q84", главно заради коментарите на Дриймърката. Сюжетът буквално ме засмука от началото. Балансът между фантазия и реалност е плашещо чудесен. И май само това ми направи добро впечатление. Дразнеща е склонността на Мураками да се задълбочава в безинтересни и неважни за и без друго бавноразвиващия се сюжет подробности. Като цяло книгите ми се сториха досадни. Няма да си го причиня скоро отново.

"Джойленд" се чете бързо, но не бих казала, че е от най-добрите попадения на Кинг. Дори не бих я сложила в категория роман, а по- скоро новела. "Черният дом" ми допадна в пъти повече. Но пък ме обхвана носталгия по "Тъмната кула". Може да я препрочета скоро.

За прочитането на "Силмарилион" ми трябваше доста търпение. Заслужава си. Фантазия, умение, размах, дълбочина. Толкин е страхотен.

И така. Може да пиша пак след шест месеца.

DisappointedDreamer
01-17-2014, 19:18
^Това с книгите на Мураками и аз го установих. Има някои наистина прекрасни и интересни идеи, но начинът по който ги представя клони към скучен и дори ужасен.

:/

DarkEmotionS
01-27-2014, 12:17
up^^
Нещо ново да се похвалите ? Аз само с 3 тома макроикономика и категорично нямам време да чета....

CoockieMonster
01-30-2014, 15:06
От много време не съм писала, но редовно чета тук. Намерих си на Нора Робъртс- Порочна невинност, също така Птиците умират сами на Маккълоу. С коя да започна? Майка ми изка мнене, че птиците ще са ми по-трудни. :)

DisappointedDreamer
01-30-2014, 15:08
^Мда. Почни Нора Робъртс.

На мен ми предстоят много изпити и освен да си решавам задачите по математика, друго не правя. А книгите ми чакат върху полиците в стаята ми и тъй жално ме гледат! Чак яд ме хваща.
Нищо, след 22-ри май ще почна да ви спамя с мнения.

CoockieMonster
01-30-2014, 15:10
Добре, започвам я. А на тебе успех с изпитите :)

DarkEmotionS
01-30-2014, 16:01
Птиците умират сами ми е тооолкова тежка, а изобщо не съм чувствителен човек. Нора Робъртс нещо не ми допада, но все пак изкажи мнение после. :)

Спам: DisappointedDreamer какво и къде учиш.. останало ми е финанси в икономическия във Варна, ама... :)

DisappointedDreamer
01-30-2014, 18:50
8-)
12-ти клас съм, International Baccalareate Diploma Program в Стокхолм, Швеция.

DarkEmotionS
01-31-2014, 08:18
мммда, определено сериозно съм се объркала.. :D както и да е, успех - дано ги вземеш с колкото искаш :)

Leticcia
02-01-2014, 09:41
Пийпъл, чели ли сте "Вината в нашите звезди". Не ми останаха сълзи от тази книга...И отново бих я прочела на един дъх.

anonymous708973
02-01-2014, 09:46
Пийпъл, чели ли сте "Вината в нашите звезди". Не ми останаха сълзи от тази книга...И отново бих я прочела на един дъх.

Нова ли е? Попаднах на цитат от нея и много ми хареса.

Leticcia
02-01-2014, 09:57
Не бих казала, че е нова. Можеш спокойно да си я намериш и в българска книжарница. Силно я препоръчвам.

xoxi
02-01-2014, 16:33

На мен приятелят ми я изнамери онлайн и съм я приготвила за прочит, но време нямам да стигна до нея. А май вече имам прекалено големи очаквания за нея, заради коментарите на почти всеки. Все си мисля, че ако я прочета, няма да ми хареса много.

Иначе на мен ми остават 20-30 страници да приключа с третата книга от трилогията за Игрите на глада.
Влюбена съм. В книгите, в героите, в авторката за идеите. Излезлите досега филми ги бива.
Толкова запалена по книги не съм била, откакто четох Хари Потър. 8-)

Leticcia
02-01-2014, 16:49
Чела съм и трите книги от "Игрите на глада" и честно казано мисля, относно първия филм който направиха по книгата...ами ако не си я чел изобщо няма да разбереш за какво става въпрос...Хм...филмите не са, като книгите и никога няма да бъдат въпреки че съм доволна от филмирането на "Възпламеняване".

shmatarok
02-01-2014, 19:16

Мега гадната книга. В смисъл, казвам го като човек, който обикновено не се трогва от нищо, не седи да чете книги и да бърше сълзи и т.н.
Е, да, ама от тая книга даже се бях депресирала. И сега гледам и трейлъра към филма е излязъл, като го гледах се сдухах мега много и пак я усетих оная буца, която чувствах по време на книгата. Изобщо не искам да я чета втори път, не искам да гледам и филма, но съм сигурна, че ще направя и двете.

В такъв смисъл гадна.

Зайче..
02-04-2014, 09:11
Мега гадната книга. В смисъл, казвам го като човек, който обикновено не се трогва от нищо, не седи да чете книги и да бърше сълзи и т.н.
Е, да, ама от тая книга даже се бях депресирала. И сега гледам и трейлъра към филма е излязъл, като го гледах се сдухах мега много и пак я усетих оная буца, която чувствах по време на книгата. Изобщо не искам да я чета втори път, не искам да гледам и филма, но съм сигурна, че ще направя и двете.

В такъв смисъл гадна.

Може ли да ми пратиш трейлъра да го гледам?

А иначе за книгата - не беше кой знае какво, не ме трогна особено много. Сега разбрах, че ще има филм и ще дам шанс и на него, обаче малко се съмнявам да ми хареса повече от книгата ;д
Къде си Аляска на същия автор ми хареса много повече.

И аз да питам нещо - някоя от вас чела ли е някоя от книгите на Елиф Шафак? Аз си харесах две нейни - Любов и Черно мляко, обаче искам ако може и 1-2 мнения преди да си ги поръчам (ей така, да знам горе/долу какво мнение имате за тази авторка).

POLLINA
02-04-2014, 09:35
В момента чета Любов. Попринцип не е мой стил, начина на писане, тези постоянни препратки от настояще към минало, религиозни цитати. Идват ми малко в повече, но като идея не е лоша, продължавам да чета.

DarkEmotionS
02-04-2014, 10:25

А иначе за книгата - не беше кой знае какво, не ме трогна особено много. Сега разбрах, че ще има филм и ще дам шанс и на него, обаче малко се съмнявам да ми хареса повече от книгата ;д

И аз да питам нещо - някоя от вас чела ли е някоя от книгите на Елиф Шафак? Аз си харесах две нейни - Любов и Черно мляко, обаче искам ако може и 1-2 мнения преди да си ги поръчам (ей така, да знам горе/долу какво мнение имате за тази авторка).

Чела съм '' Черно мляко '' и не ми хареса. Нямам доводи, всъщност, дори един нямам. Не мога да кажа - ''това ми хареса, това - не''. Просто от онези книги - четеш ги, изчиташ ги, затваряш я и си казваш - ''Можех да пропусна това.''

ameli
02-04-2014, 10:31
Може ли някой да ми каже откъде почва гадното, че съм още някъде на 20% и искам да се подготвя психически :D

anonymous708973
02-04-2014, 10:51

Сефте чувам за това "Черно мляко". Много се колебая дали да не си взема "Любов" на немски... или на английски, ако на немски ми се види ужасяващо.

POLLINA
02-11-2014, 12:09
Започвам сега да чета Една арабска принцеса разказва от Джийн Сасън.
Искам да попитам за мнение за книгите на Халед Хосейни.

anonymous708973
02-11-2014, 12:53
Ще си изплачеш очите, но всеки ред си струва!

DisappointedDreamer
02-11-2014, 13:52
Книгите му не са нещо, което подхващаш от скука. Пише за много тежки теми, което означава, че не са за всеки.

LadyDi
02-11-2014, 13:59
Пише увлекателно и се чете бързо, но със сигурност не и с лекота.
Разбираем е, приятен е, но те оставя замислен, а на места и разплакан.
Съвет от личен опит - не му чети книгите, ако пътуваш в автобус/самолет/влак с непознати...

POLLINA
02-11-2014, 18:05
Значи ще го оставя за по-нататък. В момента не съм за такива тежки четива, но определено ще прочета нещо от автора.
А защо да не чета книгите му, ако пътувам с непознати? :cool:

Препоръчайте ми нещо по-разведряващо и позитивно за четене.

LadyDi
02-11-2014, 18:16
А защо да не чета книгите му, ако пътувам с непознати? :cool:
Защото ще те гледат странно като ти потекат сополите :cool:

granger
02-11-2014, 18:26
:lol: awkward моменти с непознати,cool.
Мисля след сесия да похвана някое криминале,много ми се чете нещо различно от право,политически и икономически теории. След сесия ще се възнаградя с някое хубаво книжле.
Споделете някоя хубава книга, мистерии,трилъри и тн.
ПЛЕАСЕ!

shmatarok
02-11-2014, 19:45

.

http://www.youtube.com/watch?v=9ItBvH5J6ss
Сори, забравих за темата 8-)

Иначе и на мен Looking for Alaska ми допадна повече, много ми хареса стилът на писане, Вината е доста по-тежка.

POLLINA
02-12-2014, 08:40
Препоръчайте ми нещо по-разведряващо и позитивно за четене.
:cool:

xoxi
02-12-2014, 17:42
Започнах ''18% сиво".
Още няма и 50 страници да съм прочела, но ако не знаех, никога нямаше да предположа, че е писано от българин. Харесва ми като стил, изказ, идеи.

Dagichka
02-13-2014, 11:33
^ах, на мен ми е мерак отдавна да си я купя нея.
сега една приятелка ми даде "Дивергенти" и мисля да я почвам. купих си и "Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта", прочетох в нета няколко глави и ми хареса, пък ще видим

xoxi
02-14-2014, 15:18
купих си и "Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта", прочетох в нета няколко глави и ми хареса, пък ще видим

Страхотна книга е това, горещо ти я препоръчвам. хD
Много неща се научават от нея, супер лека е за четене, има прости и убедителни обяснения на супер дребни нещица от ежедневието ни и най-вече ''сблъсъците'' с другия пол, които са ни изкарвали извън релси.

pandabear
02-15-2014, 07:25
вчера приключих с "Той пак е тук" от Тимур Вермеш. силно я препоръчвам.

ако имам време днес ще започна със "Смъртта е занимание самотно" на Бредбъри.

DisappointedDreamer
02-15-2014, 07:41
^Ох, смъртта е занимание самотно е интересно четиво. Започва изключително увлекателно и продължава все тъй, без да губи магията си.

Бредбъри е магьосник!

SonataArctica
02-15-2014, 07:48
Свърших с препрочитането на Колелото на Времето. Много съм щастлив! Открих доста интересни детайли в книжките.
Пробвах да продължа да чета Малазана, но не ми се получава. Ериксън пише супер разбъркано, но идеята на поредицата определено не е лоша. Може след време ако имам повече търпение да я прочета, но определено няма да е в близките няколко месеца.
Започвам Стършел на Етел Лилиан Войнич. Бързо ще си я прочета и после мисля да седна и да прочета Война и Мир.

DisappointedDreamer
02-15-2014, 08:08
И на мен Малазана не ми тръгва. Имам първите три книги от поредицата; третата е адски дебела и си седи на рафта с останалите. Може пък да я подхвана това лято от скука :Д

SonataArctica
02-15-2014, 08:16
Просто не мога да му свикна на Ериксън. Много по-различен е от Джордан, Сандерсън или Зелазни. Чувал съм коментари от типа "Поредицата е хубава, но просто Стивън Ериксън не може да пише" 8-). Няма да я оставя непрочетена поредицата обаче.

DisappointedDreamer
02-15-2014, 08:32
Често срещано явление е, обаче. Замисълът/идеята са страхотни, просто самата execution of the novel is poor.

//бахти, не ми идват думите на български език :/

TheNormalGuy
02-15-2014, 12:48
Аз преди половин месец завърших 1984 на Джеймс Оруел, интересна книга показваща идея за един перфектен тоталитаризъм, най-много ми хареса моментът, когато сексуалното желание може да вдъхне сила и в най-подтиснатите, макар че накрая и това убиха... :/

anonymous708973
02-16-2014, 13:01
За около едно денонощие прочетох "11 минути" на Коелю. Това е втората негова, която чета, първата беше в 6-7 клас, та не се брои.
Разочарована съм определено. Идеята е добра, краят абсолютно я осра обаче и стана поредното книжле с налудничав хепи енд. Плоско написано, всички послания са ти дадени наготово... смлени под формата на дневника на главната героиня. Едно от основните сюжетни линии е недоразвита, даже не разбрах защо я включи и заряза. Явно за да си задоволи садо-мазохистичните наклонности.

Та, сумарно - идеята и стилът на автора - окей. Начинът на изпълнение - йок. Дори като обем е потресаващо незадоволителна. Подобна идея би могла да се развие без проблем и без да е досадно на два пъти по-голяма площ.
Хвърлила съм око и на "Вероника решава да умре", но на първо време ще мина на Хорхе Букай, че ми се намира под ръка.

DisappointedDreamer
02-16-2014, 13:06
Вероника решава да умре не е нищо особено.

PullMeCloser
02-16-2014, 14:43
Хорхе Букай е по-тъп и от Паулу Коелю, не си губи времето изобщо.

violethill.
02-20-2014, 06:07
Прочетох "Крадецът на книги" и съм впечатлена.След такъв тип книги винаги ми е било трудно да избера следващата,защото всичко ще бледнее.Ето и един цитат:

Of course, I’m being rude. I’m spoiling the ending, not only of the entire book, but of this particular piece of it.
I have given you two events in advance, because I don’t have much interest in building mystery. Mystery bores
me. It chores me. I know what happens and so do you. It’s the machinations that wheel us there that aggravate,
perplex, interest, and astound me.
There are many things to think of.
There is much story.

DisappointedDreamer
02-20-2014, 06:16
^Крадецът на книги ми е любимото четиво! Няма толкова запленяваща и сърцераздирателна книга.

Излезе и филм по нея миналата година. Не мога да се накарам да го гледам :Д

violethill.
02-21-2014, 13:44
Ох,и аз.Макар че видях актьорите и единствено Liesel и Rudy ми съвпадат с представите.Даже са точно както си ги представях хах..
Аз обаче съм си наумила,че ще го гледам и ще е скоро.

он: Колебая се м/у A thousand splendid suns и Майстора и маргарита. Най-вероятно ще започна от Хосейни.Чела съм много положителни отзиви за Булгаков,но нещо нямам настроение сега за него,а не обичам да започвам да чета нещо "насила".

DisappointedDreamer
03-14-2014, 05:08
Малее, ъпвам темата да не се губи.

102
03-14-2014, 07:56
нетипично за мен започнах две книги едновременно да чета
вакантен пост на харипотърката и престиж по която е едноименния фиум
и двете са интересни ама тряа да реша коя първо да завърша

Dagichka
03-14-2014, 13:04
бутнах си под леглото книгата "Защо мъжете не чуват, а жените не могат да се ориентират по карта" на Пийз и сега не мога да я измъкна, че е в дъното, аааааа :@ доста интересна книжка, хем фактология има, хем е написана с хумор
междувременно докато я измъкна започнах "Тетрадка по всичко" на Дамян Дамянов. ах, прелестна е

102
03-14-2014, 13:06
защо мъжете могат, а жените не могат да си изкарат книгата изпод леглото

ameli
03-14-2014, 18:39
Прочетох "Вината в нашите звезди", не беше лоша. Изгледах трейлъра на филма и изглежда, че ще бъде хубава адаптация. Нямам търпение.

Иначе сега чета "Фирмата" на телефона и за един ден я преполових, та почнах да се чудя дали не е някакъв съкратен вариант или аз чета твърде бързо ;д

ameli
03-16-2014, 11:31
Прочетох "Фирмата", както и "За мишките и хората".
Мисля да почвам "12 years a slave", ако не намеря нещо друго.

Dagichka
03-16-2014, 14:01
защо мъжете могат, а жените не могат да си изкарат книгата изпод леглото
ама ама.. :с

започнах да чета и "Траектория от един живот към друг" на Пако Рабан

BloodyDreamer
03-16-2014, 19:03
От мнооого време не съм писала в темата. Сега чета 1984. Първата част ми беше много интересна, обаче втората ме разочарова и от два дена не съм чела. Искам да я свършвам, че ми се чете фентъзи. Иначе днеска почнах един комикс - Sandman на Neil Gaiman. Бързо се чете, обаче съм още в началото и не мога много да схвана кво точно се случва. Така де, колкото повече чета, толкова повече разбирам и става по-интересно.

Kukuto
03-17-2014, 20:16
Някой ,който е чел ''Мартин Идън'',да даде мнение за книгата! :)

x7aZzy
03-21-2014, 17:55
Прочетох "Яж, моли се и обичай".
Не съм очаквала нищо особено и книгата оправда очакванията ми - пропита е с американски клишета. Много повърхностна.
Започвам "Сто години самота". Дано тя не ме разочарова.

Jaune
03-21-2014, 18:00
Някой ,който е чел ''Мартин Идън'',да даде мнение за книгата! :)

Нищо особено. :Д

Barbie47
03-21-2014, 18:07
Вчера завърших "Хартиени градове" на Джон Грийн и планирам да се прехвърля малко на Агата Кристи, а след това започвам "Параграф 22". Някой чел ли е нещо на Ерих Фром?

DarkEmotionS
03-23-2014, 17:55
Прочетох "Черно кафе" и типично за Агата Кристи нямам никакви забележки. Този жанр, и по-точно нейните книги, мога да чета постоянно.
В момента захващам Like the following river [Paulo Coelho]. Като цяло не съм голям фен на Коелю и се надявам да не я зарежа...

Barbie47
03-27-2014, 14:35
Минавам да се отчета със страхотни впечатления от "Убийство на игрището за голф", А.Кристи. Смятам да започна "Параграф 22", но след това задължително ще прочета още нещо на Агата Кристи. Обичам книгите, които не ми позволяват да се откъсна от тях, и дори хранейки се, да осъзная, че държа лъжицата в ръка от 15 минути :D

SHPAIdURmeN
03-27-2014, 15:13
Някои да е чел книги на Том Кланси (Tom Clancy) ?

Wwwooow
03-27-2014, 15:56
50 нюанса сиво първата книга прочетох, другите две как са ? за сега ми хареса, различна е ;д дразни ме на моменти как повтарят едни и същи реплики,ама ..
Сега почвам ,,Момиченцето на Адел'' : )

rosi_to
03-27-2014, 17:03
Бях планена от "Игрите на глада". От както започнах да я чета, Катнис ми стана доста близка - разбирания, начин на мислене...
С голямо желание изчетох трилогията на един дъх. А сега ми е много тъжно, че свърши. :'(
Затова реших да се опитам да я популяризирам, чрез сайт: hungergames-bg.alle.bg
и tumblr: hungergamesbulgaria
Горещо ви я препоръчвам! <3

Falstad
03-27-2014, 17:07
Последно прочетох Спартак на Рафаело Джованьоли. Страхотна книга,като изключим,че поне по веднъж на страница се среща израза " Херкулесовско телосложение или мишци "

ameli
03-28-2014, 18:36
"Параграф 22" го бях почнала преди време, но нещо не ми хареса и една от книгите, които се броят на едната ми ръка да не съм прочела.

Чета "50 нюанса сиво" между другото, като съм на кеф, като не ми се обременява с тежки книги.. ами много е плоска - непрекъснато се повтаря едно и също, героите са ми скучни, ама става за губене на време. Може би просто още не съм стигнала до интересната част ;д

Прочетох "The scarlet letter", но трябваше да я мина изключително бързо и намерих някакво книжле 100 странички, ниво В1-В2, сладурско беше, че и с картинки :D

Почнах "Looking for Alaska", но още не ме е грабнала сякаш.. ох, трябва да спра да се хващам за твърде много неща едновременно :(

xoxi
03-28-2014, 18:44
Бях планена от "Игрите на глада". От както започнах да я чета, Катнис ми стана доста близка - разбирания, начин на мислене...

Аз пък най-близък почувствах Хеймич, въпреки, че въобще не откривам себе си в неговия герой.

Сега чета The book thief и сборник от разкази на Кинг, но му забравих заглавието. 8-)

102
03-28-2014, 18:47
аз па толко по-различно исках да завърши книжката
ама кво да се прай
и аз се виждам в хеймич и някси го виждах друг края на книжката като въпросния зима дейно участие
а тва крадлата на книги го гледах че на филм са го напрайли
като прочетеш книгата можеш да драснеш мнение дали да я четем преди да гледаме муувиту

xoxi
03-28-2014, 18:53
Аз какъв край си представях... не е за разправяне.
Очаквах нещо по-динамично или поне не толкова депресиращо.

102
03-28-2014, 18:56
е кАжи де

ameli
03-28-2014, 19:05
Крадечката са я променили доста във филма. Като цяло действието се развива доста близко до това на книгата, но пък са изтървани доста моменти.. не е лоша екранизация като цяло, но ако не си чел ще те впечатли повече.

102
03-28-2014, 19:07
ако не си чел ще впечатли повече ?
демек филмът е по-як от книгата ли...?

xoxi
03-28-2014, 19:13
Мани.
Бях почнала да си представям някакви неща, когато прочетох, че само Катнис и Хеймич се връщат в окръга. Сами.
:D

102
03-28-2014, 19:16
анатема ве
не давам хеймич на тая мърла

xoxi
03-28-2014, 19:20

Wwwooow
03-29-2014, 10:29
Чета "50 нюанса сиво" между другото, като съм на кеф, като не ми се обременява с тежки книги.. ами много е плоска - непрекъснато се повтаря едно и също, героите са ми скучни, ама става за губене на време. Може би просто още не съм стигнала до интересната част ;д

даааа и мен това ме дразнии, това постоянно повтаряне на реплики, поне малко да ги изменят.. иначе ми е интересно какво ще се случи по-нататък ... ти на 1-вата книга ли си ?

TheMan9191
03-29-2014, 10:49
Може те ли да ми кажете от коя книга на Чарлс Буковски е този цитат

"И все пак от време на време ще се сещаш за нея. Вечер, когато нещо ти тежи и искаш да ѝ го разкажеш, или сутрин - посягайки към телефона, но знаейки, че вече нямаш дори моралното право да ѝ се обадиш. И все пак от време на време ще се нуждаеш от нея - ей така... Просто, за да помълчите."

Wwwooow
03-29-2014, 16:12
любимите ми цитати от 50 нюанса сиво :
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/klz1396113125t.png (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=klz1396113125t.png)

ameli
03-29-2014, 17:17
ако не си чел ще впечатли повече ?
демек филмът е по-як от книгата ли...?

Не казвам, че е по-хубав от книгата, а просто че е добър >сам за себе си<. Ако имаш някаква база за сравнение (като човек, който е чел преди това) ще намериш доста пропуски, което лично мен ме подразни. Но ми е ясно, че толкова обемно произведение не е възможно да се побере в два часа и като цяло е добра екранизация. Друг е въпроса, че аз си представях смъртта като отделен персонаж, а във филма беше само мъжки глас ;д

Wwwooow, горе долу на средата на първа част съм, да. Ноооо силно ме съмнява да посегна към втора книга, някак си не очаквам интригуващо развитие, освен ако грей не реши да си направи садо мазо тройка ;д

Wwwooow
03-29-2014, 18:35
^хахахаххаха и това се очаква скоро ;д ще им стане скучно едно и също, всеки път хапане на устни и послее..

Wwwooow
04-08-2014, 19:07
Тая тема май трябваше да е в друг раздел, че тоя бълва всеки ден по 100 теми и тая отива на 300стр. ;д У дома май е по-подходящ ..
Прочетох ,,Момиченцето на Адел'' доста приятна и с неочакван за мен край, показва смисъла на прошката, хареса ми.
Сега си взех ,Жена на ръба на нервна криза' , ако почна да уча няма да имам много време да чета, ама е тъничка.

TheNormalGuy
04-09-2014, 17:50
В момента чета Боен Клуб на Английски, зарибена е, но 1/4 от фразите не мога да ги разбера и трябва да я чета, като костенурка. ;д

Barbie47
04-12-2014, 06:43
Някой с впечатления от "Дивергенти" на Вероника Рот? Много й се чудя :D

Momicheto:)
04-15-2014, 11:12
Спешно! Ми трябват мнения за книги от Паулу Коелю. Моля, нека всеки, който е прочел нещо негово, или като цяло за автора, да изкаже впечатленията си. : )

LadyDi
04-15-2014, 11:58
аз не го харесвам

DisappointedDreamer
04-15-2014, 14:31
И на мен не ми допада.

anonymous708973
04-15-2014, 14:31
Спешно! Ми трябват мнения за книги от Паулу Коелю. Моля, нека всеки, който е прочел нещо негово, или като цяло за автора, да изкаже впечатленията си. : )

Прочетох "11 минути". Върховно разочарование. Сдъвкано и изплюто, не остава никакво поле за мисъл у читателя. Всичко ти е дадено абсолютно наготово - действията, мислите, мотивите на героите. Не блести с изказ. На български го четох, не в оригинал, за да съм 100% сигурна, но предполагам, че и на английски е написано като от петокласник.
Идеята е добре, обаче развитието... смях.

Смятам, че никой няма право да го плюе без да е прочел негова книга, затова прочети и ти нещо, изгради си собствено мнение, за да не повтаряш чуждо, когато те попитат :)

DisappointedDreamer
04-15-2014, 14:36
И Спасителят в ръжта е написана като от петокласник и като мисъл не ми заблестя особено, ама я водят класика.

Иначе, да. Аз съм чела "Вероника решава да умре" и "Алхимикът". Първата няма да я коментирам; добре, че беше тънка и не си изгубих времето чак толкова много. Втората ми хареса с това, че има някакви елементи на митологичното и магическото, и приказката, ама до там.

Мен най-много ме пленява езика в една книга. Ако той не е добър според моите критерии :Д значи трябва да ме впечатлиш със страхотен сюжет.

BloodyDreamer
04-16-2014, 20:22
След много мъки дочетох "1984" на Оруел. Първата част ми хареса, втората ми беше безкрайно отегчителна. Третата... не знам. Не мога да преценя. Ще се радвам да чуя нечие друго мнение за книгата, особено сега, докато ми е още прясна.
Започнах да чета Сказание първо от "Малазанска книга на умрелите" и съм в онзи период от четенето на дълъг фентъзи епос, когато съм съвсем в началото и ми е супер трудно да следя какво става, защото има страшно много нови имена (пък аз съм много зле с имената) и въобще всичко е ново и различно, не мога да си представя абсолютно нищо, даже не мога да си начертая мислена карта, въпреки че има картинки отпред... Малко като да хванеш турска сапунка от средата. И въпреки това ми е супер интересно и искам да продължа да чета. С "Песен за огън и лед" бях така, вече към средата на "Игра на тронове", като започнах да разбирам за какво, аджеба, говорят, почнах да си ходя до кенефа с книгата в ръка. Та си мислех, някой трябва да напише наръчник за това как се чете фентъзи епос. Търсих в гугъл, ама нищо не намерих. Може и да не съм търсила както трябва.
Ноо първо ще си дочета "Не пипай тази книга", защото един съученик много (ама много) държи да я прочета. Ако някой я е чел, ще се радвам и за нея да чуя мнение, макар че може би ще е отклонение от темата, щото не е много художествена литература... зависи дали ѝ вярваш, де.

SHPAIdURmeN
04-16-2014, 20:32
Някой, които да е чел, поне една книга на Том Клaнси (Tom Clancy), има ли ?

04-17-2014, 12:22
И Спасителят в ръжта е написана като от петокласник и като мисъл не ми заблестя особено, ама я водят класика.

Иначе, да. Аз съм чела "Вероника решава да умре" и "Алхимикът". Първата няма да я коментирам; добре, че беше тънка и не си изгубих времето чак толкова много. Втората ми хареса с това, че има някакви елементи на митологичното и магическото, и приказката, ама до там.

Мен най-много ме пленява езика в една книга. Ако той не е добър според моите критерии :Д значи трябва да ме впечатлиш със страхотен сюжет.

PinkPan7her, разбира се, чела съм автора, но само една негова книга - "Алхимикът". Друга ми беше целта. Трябваше да събера повече мнения като цяло за творчеството му, тъй като щяхме да правим представяне в училище, обаче сменихме автора. Благодаря на писалите.

Дриймър, "Алхимикът" е книга, която се препрочита. Всеки тълкува книгата различно и не винаги схващаш истинския смисъл от първия прочит. Аз лично съм на мнение, че книгите на някои автори могат силно да впечатлят и повлияят на даден човек, а друг да откажат. Опитвам се да кажа, че някои книги се четат в точно определено време, за да бъдат по-добре осмислени. И мисля, че Коелю е точно от тези автори. Както и Букай. Може би тъй като пишат по-философски и засягат такива теми. И, да, наистина и двамата пишат на прост стил.

DisappointedDreamer
04-17-2014, 18:08
^О, не. Схванат замисълът зад всичките елементи и символи на митичното. И пак ми беше скучно.

И Букай ми е скучен. Едно 90% от нещата са очевидни и просто написани.

По-философски, да, но никога не са ме карали наистина да се замисля зад нещо, което до преди съм в била грешка или не съм осъзнавала изобщо.

xoxi
04-17-2014, 20:16
Подсетихте ме, че няма да е зле скоро да препрочета Малкият принц...

Leticcia
04-18-2014, 04:12
Хора, а някой от вас чел ли е Норбеков?

Ivaaaaa
04-18-2014, 15:25

Алеф и Вещицата от Портобело

първата не беше лоша. втората става само за губене на време на плажа.

04-19-2014, 16:54
По-философски, да, но никога не са ме карали наистина да се замисля зад нещо, което до преди съм в била грешка или не съм осъзнавала изобщо.

Мх.

ioanna3
04-19-2014, 22:00
"Ние не сме добри или лоши, казва Женя, ние сме такива, каквито ни правят нашите избори."
Moжете ли да опонирате на този цитат???

anonymous708973
04-20-2014, 00:54
Абе, всъщност "добър" и "лош" е субективно понятие.
Моят избор може да се види безкрайно безсъвестен на някого, но да е най-логичният изход от ситуация аз мен.
И обратното.

kalpazanka
04-20-2014, 12:59
И Букай ми е скучен. Едно 90% от нещата са очевидни и просто написани.

С две ръце се подписвам под това. Дадох им шанс, еми, не стана. На инат довърших Захир и Пътят на щастието.
Не бих повторила.

Подсетихте ме, че няма да е зле скоро да препрочета Малкият принц...
Четох я миналата година по това време.
Толкова противна и тъпа ми беше в училище, а на този акъл ми се стори невероятна. <3

Зайче..
04-30-2014, 19:54
Какво мислите за книгата 'Не без дъщеря ми'? Мисля да си я поръчам. Казват, че филма бил много хубав, но аз мисля да пробвам с книгата. Та, някой чел ли я е? (:

WPotter
05-02-2014, 19:36
Някой чел ли е нещо от новите български автори (Захари Карабашлиев, Калин Терзийски, Георги Господинов и т.н.) ?
Ако да какво и хареса ли ви?

Dagichka
05-02-2014, 19:56
чела съм "Душа назаем" на Тихомир Димитров и беше страхотна. мераклийка съм и на "18% сиво" и "Физика на тъгата", ама нямам пари в момента да си ги купя :с

препоръчайте ми някоя книга, нещо тип П. Г. Удхаус, моля :3

mimsssssss
05-02-2014, 20:20
На Калин Терзийски прочетох две. Много го хвалят, обаче аз не намирам нищо в него.

Почнах Сиянието тия дни. Винаги като ще имам изпити почвам да чета и отделна литература. Голямо съм шмате...

xoxi
05-03-2014, 04:29
Някой чел ли е нещо от новите български автори (Захари Карабашлиев, Калин Терзийски, Георги Господинов и т.н.) ?
Ако да какво и хареса ли ви?

На Карабашлиев съм чела 18% сиво.
Очаквах много повече от книгата, но като цяло е хубава, по-различна като стил и замисъл.
Точно онзи ден се сетих за нея и осъзнах, че не помня какъв беше края на цялата история, а я четох преди 1-2 месеца. Помня само, че към края вече се случваха супер неочакваните /от читателя/ неща. Началото определено е по-добро обаче. Въпреки, че историята е динамична, разказана е по абсолютно непретенциозен начин. Основно ми хареса това, че проследява как се оправя един българин в Америка. xD Има забавни моменти, има тъжни моменти, има всичко.

TheNormalGuy
05-03-2014, 07:30
Книгите на Коельо и Букай са подходящи за разни кифлички, които не умеят да схванат смисъла на един текст и трябва всичко да е обяснено в книгата, а и да има от къде да се взимат цитати, за да ги постват в фейсбук! ;д

Jaune
05-03-2014, 08:29
18% сиво препоръчвам, въпреки че доста хора твърдят, че е комерсиална.
На ГГ съм чела почти всичко, за мен Физика на тъгата не беше сред най-силните му, но препоръчвам "И всичко стана луна", поезията му и "Естествен роман"/

Runaway11
05-04-2014, 17:26
Какво мислите за книгата 'Не без дъщеря ми'? Мисля да си я поръчам. Казват, че филма бил много хубав, но аз мисля да пробвам с книгата. Та, някой чел ли я е? (:

На мен много ми хареса...има части дето са малко пресилени и неприятни за четене, но като цяло книгата си заслужава

Runaway11
05-04-2014, 17:27
Книгите на Коельо и Букай са подходящи за разни кифлички, които не умеят да схванат смисъла на един текст и трябва всичко да е обяснено в книгата, а и да има от къде да се взимат цитати, за да ги постват в фейсбук! ;д

Ахаха замълчи.

Зайче..
05-04-2014, 20:01
На мен много ми хареса...има части дето са малко пресилени и неприятни за четене, но като цяло книгата си заслужава

A ti kak q nameri? Nawsqkude ne e nalichna :(

ps izwinete che pisha taka

xoxi
05-05-2014, 07:56
Зайче, в читанка я има книгата.

Speedz
05-05-2014, 09:59
Някакви мнения за "Улица Консервна" и "Мъртви души"?

anonymous708973
05-05-2014, 11:51
Ахаха замълчи.

За Хорхе Букай не знам как е, ама за Коелю е точно така - сдъвкано и изплюто като за хора с отрицателно IQ. Всеки ред от книгата, която съм чела от него, ме дразнеше със смилаемостта си. Въпреки хубавия замисъл просто те дразни, когато се имаш за интелигентен, пък някой те взима за мезе и ти дава всички поуки наготово.

Много хубаво го е казала мацката - подходящ е за такива, които не умеят да вникват в текст.

DisappointedDreamer
05-05-2014, 12:11
^Каква мацка? :Д Мъж е.

anonymous708973
05-05-2014, 20:04
Хубу де.
Прав е значи :Д

DisappointedDreamer
05-18-2014, 11:32
Аз почти свърших с изпитите, и в следните няколко месеца ще ви тормозя яко с коментари по различни книги 8-)

очаквайте завръщането ми!

ameli
05-18-2014, 15:38
Аз преполових "Ловецът на хвърчила". Тегави са ми някои моменти, особено с моето въображение, което ми изкарва всичко пред очите като на филм. Не мога да приема и разбера действията на повечето герои и много ме дразнят на моменти, но да видим какво ще стане накрая :)

li0n
05-18-2014, 15:43
За Хорхе Букай не знам как е, ама за Коелю е точно така - сдъвкано и изплюто като за хора с отрицателно IQ. Всеки ред от книгата, която съм чела от него, ме дразнеше със смилаемостта си. Въпреки хубавия замисъл просто те дразни, когато се имаш за интелигентен, пък някой те взима за мезе и ти дава всички поуки наготово.

Много хубаво го е казала мацката - подходящ е за такива, които не умеят да вникват в текст.

Букай е страхотен. Коелю не съм чела, но Букай го препоръчвам. Имам му почти всички книги, толкова добре пише този човек, така обяснява живота.. невероятен е!

Barrborka
05-20-2014, 10:39
Съвсем скоро приключих "Игрите на глада" на Съзан Колинс. Бях доста скептична, защото попринцип модерните популярни книги не ме впечатляват особено, но тази поредица беше уникална. А и имам електронен четец и ако не ми харесат, спокойно мога да ги изтрия и сменя, не е като с купуването на книги, където давам пари и ако не ми е интересно, на практика са загубени...
Както и да е, много ми хареса ха книгите. Прочетох и трите за по-малко от седмица. Истински плаках на края на третата (Какво да се прави, прекалено чувствителна съм... И да, лесно се разплаквам и разчувствам). А и не само там...
Преди това четох "Драконите на сломеното слънце", "Драконите на изгубената звезда" и "Драконите на изчезналата луна" - трилогия на Маргарет Вайс и Трейси Хикман. Също много интересна, част от много голям цикъл, който не е преведен, а ако го намеря на български, ще е много хубаво. Краят на трилогията пак беше тъжен. Донякъде. Или поне не такъв, какъвто очаквах, и не особено щастлив. Макар че така повече ми харесва - от известно време се чудя защо краят на всички книги трябва да е щастлив?
Ако има фенове на фентъзито тук, пробвайте книгите на Вайс и Хикман, няма да съжалявате.
Сега пак си търся някакво фентъзи, макар че се опитвам да се накарам да позабавя темпото - да ми минат изпитите, после външните оценявания, после пък имам концерти... Много ми се чете, но трябва да се концентрирам върху друго сега. :(

SHPAIdURmeN
05-20-2014, 16:33
НЯКУЙ НЯКУЙ :D /пишем това което чуем/

Да е чел книга, която да е свързана с реалността :D ???

li0n
05-20-2014, 18:39
НЯКУЙ НЯКУЙ :D /пишем това което чуем/

Да е чел книга, която да е свързана с реалността :D ???

Какво имаш предвид реалността? Книга по реални случки, книга без sci-fi сюжет, книги на автори като Х. Букай?

SHPAIdURmeN
05-20-2014, 18:50
Като Букай, само че той ми е много женствен.

li0n
05-20-2014, 18:58
Като Букай, само че той ми е много женствен.

Тайната чел ли си? Не е точно като Букай, на мен лично ми харесва повече, ако не си я чел - препоръчвам ти я.
На Ян Ван Хелсинг, макар че неговите са по-скоро.. пак малко като фикция звучат..

SHPAIdURmeN
05-20-2014, 19:08
Само като ти кажа Ян Удо Холей, щети стане ясно :D. Ако случайно имаш във себе си "Третата Световна Война" на Ян В. Хелсинг щете питам въпросче относно нея, а иначе ако я нямаш не я чети или поне не преведената на български книга, понеже има една(и още но не чак такива) ужасна правописна грешка... " Обама бин Ладен" :D

li0n
05-20-2014, 19:12
Само като ти кажа Ян Удо Холей, щети стане ясно :D. Ако случайно имаш във себе си "Третата Световна Война" на Ян В. Хелсинг щете питам въпросче относно нея, а иначе ако я нямаш не я чети или поне не преведената на български книга, понеже има една(и още но не чак такива) ужасна правописна грешка... " Обама бин Ладен" :D

Нямам я, мислех да я купувам, добре, че ме предупреди. :lol:
Във все повече книги откривам и аз супер тъпи грешки, кофти, че не се сещам в момента.

SHPAIdURmeN
05-20-2014, 19:15
Нямам я, мислех да я купувам, добре, че ме предупреди. :lol:
Във все повече книги откривам и аз супер тъпи грешки, кофти, че не се сещам в момента.

Аз като видя и ме отказват да чета книгата. Знам ли по напред как са превели текстовете. :D Понеже не чета някакви прости текстове, които лесно се превеждат.

Даже ако успея да я намеря грешката ще я снимам :lol:

Иначе сега ще я разгледам Тайната, на Ронда Бърн ли е ?

li0n
05-20-2014, 19:23
Аз като видя и ме отказват да чета книгата. Знам ли по напред как са превели текстовете. :D Понеже не чета някакви прости текстове, които лесно се превеждат.

Даже ако успея да я намеря грешката ще я снимам :lol:

Иначе сега ще я разгледам Тайната, на Ронда Бърн ли е ?

Да, аз от филма се зарибих - купих я и ми хареса страшно. Сега смятам да прочета "Война и мир".

SHPAIdURmeN
05-20-2014, 19:45
Да, аз от филма се зарибих - купих я и ми хареса страшно. Сега смятам да прочета "Война и мир".

Ето и снимката със едно стърчащо пръстче за вкус :D. Подчертал съм грешката (нарочно ти оставих цялата страница).

http://prikachi.com/images.php?images/261/7340261i.jpg

li0n
05-20-2014, 19:53
Ето и снимката със едно стърчащо пръстче за вкус :D. Подчертал съм грешката (нарочно ти оставих цялата страница).

http://prikachi.com/images.php?images/261/7340261i.jpg

Обама Бин Ладен, ох, не, не мога! За какво мислят, докато ги превеждат тези книги, потрес. :lol:

shmatarok
05-21-2014, 19:55
В момента чета втората част от поредицата "Песен за огън и лед" - Сблъсък на крале. Засега много ме кефи. 8-)

Малко извън темата, ама мисля да си купувам е-reader, засега май ще е Kindle, сякаш повече тях използват тук. Все пак ако някой от четящите тук има, моля да сподели мнение. 8-)

Falstad
05-21-2014, 20:00
Макар и със доста закъснение ,започнах всичко на Жул Верн :) Засега съм прочел Капитан Немо и Децата на капитан Грант
очарован съм,Жул Верн е като съвременен пророк.

xoxi
05-21-2014, 20:03
Мнение за Kindle или мнение за четците като цяло? 8-)
Аз имам четец, но е друга марка. Една приятелка има Kindle и много се кефи, че батерията й издържа по цял месец. С E-ink е тя, аз съм си с LCD екран, защото съм по-претенциозна. Но е-инк са по-добри, ако човек ще използва четеца си само за четене, а не като мен за филми, музика, снимки...

shmatarok
05-21-2014, 23:23
Мнение за Kindle или мнение за четците като цяло? 8-)
Аз имам четец, но е друга марка. Една приятелка има Kindle и много се кефи, че батерията й издържа по цял месец. С E-ink е тя, аз съм си с LCD екран, защото съм по-претенциозна. Но е-инк са по-добри, ако човек ще използва четеца си само за четене, а не като мен за филми, музика, снимки...

За четците като цяло 8-)
Аз не съм сигурна още дали искам само за четене да го ползвам или и за нещо друго. Като че ли повече към първото клоня. На теб изморяват ли ти се очите от LCD екрана? И колко време ти държи батерията?

xoxi
05-22-2014, 09:54
Не ми се изморяват очите, въпреки че чета предимно вечер. Имам 7 степени на контрастта и винаги чета на най-ниската степен. Само когато съм навън е малко по-трудно, дори при най-високата степен, защото екрана отразява светлината, но все пак си се чете.
В книжката пише, че батерията държи 6-8 часа, но на мен ми се струва, че са доста повече. Батерията ми стига да изчета книга и половина + да изгледам някой хубав филм, който е 2-3 часа. 8-) Като цяло, нямам оплаквания от батерията. Държи ми достатъчно дълго, а се и зарежда бързо.
Но ако искаш да си взимаш нещо предимно за четене, препоръчвам ти екраните с е-инк.

DarkEmotionS
05-22-2014, 11:14
Аз си взех таблет, просто имам нужда и от други приложения. Уча счетоводство, а и с това се занимавам, и много от програмите са почти постоянно отворени + e-mail + ВКонтакте + може да се навия на някой филм + че не мога без музика. :D На фона на всичко това отворено, чета около 3-4 часа /което е наистина мнооого по-малко от един четец, но пък ми е по-практично/. Въпреки че очите ми са малко проблемни, не усещам умора.
Прецени си от какво имаш нужда покрай ангажиментите и ежедневието си, но ако наистина си го искаш само за четене, подкрепям xoxi за е-инк екраните.

SonataArctica
05-22-2014, 11:18
Малко извън темата, ама мисля да си купувам е-reader, засега май ще е Kindle, сякаш повече тях използват тук. Все пак ако някой от четящите тук има, моля да сподели мнение. 8-)
Какъв Kindle си си харесала? По амазон от време на време има страшни промоции на Kindle. Ако не бързаш изчакай да хванеш някоя. Моя ми излезе около 80 долара преди 3 години. Не е мръднал и батерията също си държи по около месец. Доволен съм.

// Kindle Paperwhite изглежда много готин.

anonymous708973
05-22-2014, 12:08
Аз защо си мислех, че Kindle са само за четене?
Аз съм навита на таблет, но ще ми трябва и за други неща - най-вече да отварям пдф файлове и да щъкам из нета. За музика - също, но не често. Искам да мога да чета на него. Какво ще препоръчате?

SonataArctica
05-22-2014, 12:24
Te Kindle и таблетче си имат. Чувал съм положителни коментари към него, но не мога да кажа нищо от първа ръка. От Kindle Touch нагоре можеш да браузвъш в нета (само че става бавно заради e-inka), музика и имат готината функция Text-to-Speech.

mimspotter
05-22-2014, 12:47
Лелее, като ви чета постовете, се изумявам колко много четете! На мен за жалост времето не ми стига, а списъка с книги, които искам да прочета, само нараства! Преди няколко дена приключих "Да убиеш присмехулник". Високите ми очаквания определено бяха оправдани! Една на пръв поглед простичка история за ежедневието на две деца, които се запознават със света и жестокостите, на които той е способен! :)

DarkEmotionS
05-22-2014, 14:33
Пантерке, ако е само за PDF, книги, сърфиране из нета и от време на време музика.. мисля че от Prestigio до iPad всичко ще ти върши работа.
mimspotter, никога не е късно да започнеш да намираш повече време. Лично аз, така си почивам.

anonymous708973
05-22-2014, 14:55
А като цена как вървят?

shmatarok
05-22-2014, 15:00
Благодаря много на всички за споделените мнения!

// Kindle Paperwhite изглежда много готин.

Мда, точно Kindle Paperwhite си ми грабна интереса. Само че не знаех, че можеш да си браузваш.

xoxi, DarkEmotions, имате ли нещо против все пак да споделите вие на кои марки сте се спрели?

SonataArctica
05-22-2014, 15:07
Браузването пак да кажа, че е бавно, но върши работа при някои случаи.

DarkEmotionS
05-22-2014, 16:01
Аз имам Galaxy Tab3 и Alfa e-tab 2. Разликата, поне за моите дейности и потребности, е че за първото дадох 580 лева, а за второто 200. /Самият таблет беше около 130 лева, но подобрих някои неща и ми излезе 210 лева всичко./
Пантерке, Prestigio може да се намери за около стотина лева. Други евтина са Diva, Privileg. Asus имат прилични таблетчета за цени около 200 лева. Lenovo имат някои добри и някои наистина лоши попадения, като горе-долу с качеството варира и цената. iPad ми се струва добра машинка, но не ми се откъснаха 1500 лева...
Майка ми има Kindle 4, беше около 230 лева, но на мен ми е някак дървен и скучен и изобщо не ми е практичен.
Дано успях и на двете да помогна горе-долу. :)

xoxi
05-22-2014, 17:32
Аз съм с Prestigio.
Най-евтините са около 100лв, както DarkEmotionS каза, а по-скъпи от 300-400лв не съм виждала на тази марка. Понеже съм страшно доволна от моя, за някой празник съм планирала да взема за подарък на моя човек, но на него ще му взема e-ink, пак на Prestigio.

psych0
05-22-2014, 17:43
Последно прочетох " Ад" на Дан Браун.
Сега съм почнала Властелинът на пръстените, но напредвам бавно само 120 страници за 3 дена.Много е тежка и голяма, и ми е малко трудно да я чета, но пък за сметка на това е много увлекателна.

shmatarok
05-22-2014, 19:21
хохi, DarkEmotions - благодаря мнооого за споделените мнения. До края на седмицата ще допроуча нещата и ще видим какво ще взема в крайна сметка.

DarkEmotionS
05-22-2014, 20:04
За нищо. :) Кажи после на какво си се спряла и доволна ли си.

BloodyDreamer
05-23-2014, 09:21
Айде и аз да се впиша.
Прочетох "Не пипай тази книга" на Ян ван Хелсинг и, ами... не трябваше да я пипам. Направо ми стана жал за дърветата, които са били похабени за нея. Да не говорим, че за тия 12лв или там колкото бяха можех да си купя нещо къде-къде по-интересно.
Както и да е. Сега чета "То". Като се има предвид, че на два пъти сънувах клоуна Пениуайз, мисля, че Стивън Кинг си е свършил работата.
Освен това в Сливен има една будка, където се продават книги на старо. За общо 5лв си купих "Стършел" на Етел Войнич (обожавам я, просто трябваше да си я купя, въпреки че съм я чела) и "Земя" на Елин Пелин. Има още няколко книги, които задължително трябва да имам, независимо от това, че съм ги чела вече ("Малкият принц", "Хайка за вълци" на Ивайло Петров, останалите шест книги за Хари Потър и остатъка от 'A Song of Ice and Fire'). Само дето вчера като си пренареждах книгите осъзнах, че вече нямам място... Много тъжно.
Та както и да е. От библиотеката пък си взех "18% сиво" на Захари Карабашлиев, сборник с разкази на Георги Караславов и "Парфюмът" на Патрик Зюскинд. Не съм ги почнала още, чакам първо да си свърша "То".

DarkEmotionS
05-23-2014, 09:52
Аз си купих ''Парфюмът'' в електронен вариант и си стои на виртуалната ми библиотека втора седмица... Ако ме изпревариш, сподели мнение. Рецензиите, които четох, бяха много положителни. :)

DisappointedDreamer
05-23-2014, 16:47
Връчих тържествено на приятеля си да прочете 1000-те страници на "То" - първата му книга на Кинг. Днес и двамата го четохме (той - То, аз - Неизживени спомени) и много се е захласнал и съм много доволна! :Д И той споменава, че е имал кошмари от книгата, хах.

A Wonder Nerd
05-24-2014, 14:50
В момента съм зачела "Предимствата да бъдеш аутсайдер", и "Домът на мис Перегрин за чудати деца " също започнах и "Мълчанието на агнетата". Но нещо напоследък, която и книга да зачета нещо не ме грабва и я оставям и я продължавам след доста дълго време.
Някой да предложи нещо на Стивън Кинг или Агата Кристи?

SHPAIdURmeN
05-25-2014, 05:24
Айде и аз да се впиша.
Прочетох "Не пипай тази книга" на Ян ван Хелсинг и, ами... не трябваше да я пипам. Направо ми стана жал за дърветата, които са били похабени за нея. Да не говорим, че за тия 12лв или там колкото бяха можех да си купя нещо къде-къде по-интересно.

Хаха, защо не ме попита, *по скайпа*.
Щях да ти спестя парите. :D

По темата:
Чета си... К'во чета. Аз чета над 20 книги на 7мица. :D
Не мога да си концентрирам специално в една книга. Понеже докато чета една, губя интерес. После отварям друга губя интерес там, връщам се на старата. И така :D

DisappointedDreamer
05-25-2014, 15:55
Аз прочетох "Неизживени спомени" на чичо ми Стиви. Както винаги, не останах разочарована от книгата. Особено много ме впечатли завършека - специално, начинът по който шерифът се справи с господин Гонт. Няма да ви спойлвам книгата. Няма и да се впускам в огромни разсъждения за езика и стила и, защото всички запознати с Кинг, са наясно с тези подробности.

Единственото, което ме учуди е, че книгата е от 1991-ва година. Мислех, че е по-нова, което ме навежда на мисълта, че трябва да се сдобия с миналогодишните книжки на Кинг. Имам още 2 негови, които лежат на рафта, но за сега мисля да подхвана Oryx and Crake на Маргарет Атууд.

Няколко цитата от Неизживени спомени:

“There were people who lied for gain, people who lied from pain, people who lied simply because the concept of telling the truth was utterly alien to them . . . and then there were people who lied because they were waiting for it to be time to tell the truth.”

“Everyone loves something for nothing...even if it costs everything.”

Deadlock
05-25-2014, 18:36
Първият цитат много ми хареса.

BloodyDreamer
05-25-2014, 20:10
То моето не беше кошмар... или поне не в истинския смисъл на думата - не беше от онези сънища, от които се будиш изведнъж, потна, изплашена, и сърцето ти бие като парен влак, препускащ с максимална скорост; просто сънувам си аз няккъв рандъм сън и гледам - Пениуайз. Дафък?! Но! Фактът, че съм го сънувала, означава, че съм мислила за книгата, така че...
Стигнах до кулминацията (а.к.а нощта, когато си спомнят за първата ми обща среща с То, или по-точно след като излизат от библиотеката), но реших, че другото ще го оставя за утре, за да го прочета цялото наведнъж.
Между другото, взех си един комикс по разказ на Стивън Кинг. Казва се N. и явно е в няколко части. До колкото разбрах, има и нещо като филм? Или анимационен филм, или не знам, не помня. Още не съм го прочела обаче. Което ми напомня, някой от вас чете ли комикси?
И също така, регистрирах се в goodreads, така че ако някой иска да ме добави - https://www.goodreads.com/user/show/30632605-ria - тва съм ази ;д

DisappointedDreamer
05-26-2014, 10:57
^Добавих те :Д

Women and what went on under their collars. Hotness and coldness, coming and going in the strange musky flowery variable-weather country inside their clothes - mysterious, important, uncontrollable. That was his father's take on things. But men's body temperatures were never dealt with; they were never even mentioned, not when he was little, except when his dad said, "Chill out." Why weren't they? Why nothing about hot collars of men? Those smooth, sharp-edged collars with their dark, sulphurous, bristling undersides.

Атууд!

anonymous708973
05-26-2014, 12:11
За "не пипай тази книга" може вече да се каже, че ако на някого не му е харесала, значи не я е разбрал. Или не го блазни да мисли, ама да не изгрубявам. Може би не сте я чели в подходящ период от живота си, не сте били в подходящото настроение, защото книгата е един път :) не разбирам как на някого може да не са му интересни подобни конспирации :)
Нямам търпение да я прочета пак (този път до края, че и останалите от поредицата) :)

SHPAIdURmeN
05-26-2014, 12:40
За "не пипай тази книга" може вече да се каже, че ако на някого не му е харесала, значи не я е разбрал. Или не го блазни да мисли, ама да не изгрубявам. Може би не сте я чели в подходящ период от живота си, не сте били в подходящото настроение, защото книгата е един път :) не разбирам как на някого може да не са му интересни подобни конспирации :)
Нямам търпение да я прочета пак (този път до края, че и останалите от поредицата) :)

За мое щастие. Я прочетох, а както и останалите на Ян Удо Холей книги, точно в подходящия период в живота ми. :D
Даже, ако не се лъжа ти ми бе препоръчала тази книга :D
Aко знаеш подобни книги, драсни едно ЛС.

E спор няма... Наистина ти разчупва мисленето върху някои неща от живота.

anonymous895156
05-26-2014, 12:49
Да, "Не пипай тази книга", беше ми много интересна и приемах написаното в нея за истина, като бях в пети клас.
Ужас, имам още книги на тоя вкъщи.

BloodyDreamer
05-26-2014, 19:07
Току що завърших "То". Спи ми се ;д
Може би единството, което не ми хареса, беше (СПОЙЛЕР!) как спаси Мики от пича със спринцовката (забравих му името). Просто цялата история с изпращането на сили и ала-бала ми изглеждаше някак си... не знам. Като онези вълшебни работи, дето се случват в книгите или филмите в последния момент и в които няма абсолютно никаква логика, но се случват, защото главният герой е в опасност. Докато го четох си мислех "Дафък?! Тва отде дойде?!". Не че нещо, Мики ми беше любимият герой, ама просто някак си не ми се връзваше. Точно в този момент си мислех как аз бих завършила книгата: Щях да убия Мики, да пратя другите на майната си долу в каналите и щяха да убият То. Предпоследната глава щеше да завърши с това как те излизат навън, а в последната глава щях да опиша сцената на погребението на Мики и след като всички си тръгват, на надгробната му плоча щеше да е завързано едно цветно балонче.(КРАЙ НА СПОЙЛЕРА!)

И така... утре ще реша коя книга да почна.

DisappointedDreamer
05-27-2014, 14:03
Приключих с Oryx and Crake на Атууд. Бях учудена да разбера, че това е първата книга от трилогията и озаглавена MaddAddam Trilogy. Книгата е публикувана 2003-та, а последната част от поредицата била излязла миналата година. Което, needless to say, сграбчи интереса ми и ме накара да потърся останалите две книги, за да си завърша успешно поредицата. Дано имам късмет.

Oryx and Crake, е както нейната друга, прочута книга The Handmaid's Tale, антиутопична книга с много елементи на science fiction. Отново needless to say, досущ като The Handmaid's Tale, Oryx and Crake събудиха в мен чувства на гняв, породен от безпомощност, породена от истина. Истина криеща се зад думите на Атууд. Истина касаеща нашия свят, нашите нрави и чувства. Собствените ни аз.

В началото човек почти нищо не може да разбере за какво става дума, защото описаните събития, лица и предмети са прекалено различни от тези, които познаваме. Нататък в книгата, обаче, всичко се изяснява. Хареса ми фактът, че главните лица на книгата не са непобедими, перфектни или всемогъщи. И намират гибелта си съвсем обикновено. Хареса ми и детайлите около протагониста, Snowman, когото докрая на книгата си го представих като такъв, вместо човек - ефект, който Атууд съм сигурна е искала да постигне.

Атууд засяга актуални теми в книгата си - child porn, slavery, bioengineering and the question of supply and demand concerning the rapid growth of the human population. Надявам се да не се сърдите, че го пиша на английски, предвид фактът, че книгата четох на английски а такива думички/термини/фрази трудно ми идват (вече) на български.

Препоръчвам я. Освен грозните, истински чувства, които поражда, е пълна и с емоции, които са (до някакви степен) чисти и невинни, и дори желани.

Но не е за хора, които четейки такива книги, се ядосват на липсата на свобода, прекалено голямото присъствие на лъжи и несправедливост.

Пуснах по-горе един цитат от книгата. Пускам и следния:

"There is always an element of melancholy involved in sex."

защото смятам, че е изключително верен.

Почвам да чета Параграф 22.

//докато пишех това, трябваше да си служа с гугъл преводач. От английски на български.
Срам ме е от себе си.

xoxi
05-27-2014, 14:32
Почвам да чета Параграф 22.

Oчаквам отзиви.
Аз я почвах преди няколко месеца, но нещо не успях да се преборя с началото.
А пък бях сигурна (даже още съм), че ще ми хареса...

DisappointedDreamer
05-27-2014, 14:35
^И аз я почнах преди няколко дни, прочетох 33 страници... и не можах да се впусна properly в нея. Сега и давам отново шанс, защото не искам да се връщам към Кинг толкова бързо :Д

brutaLxxbunny
05-27-2014, 15:04
Аз чета "Сатанинска Библия". Съвсем откачих вече. Но малко изследователски нюх не вреди, нали така.

Бтв, шокирана съм, че съм съгласна с 9-те гряха на Сатанизма. Шокиращо. Но факт.
9-те сатанински гряха:
Тъпота
Превзетост
Солипсизъм
Самозаблуда
Стадно чувство
Безперспективност
Забрава на минали общоприетости
Противопоказна гордост
Липса на естетика

Но всичко друго е... Има добри разсъждения, правилни неща. Но ако задълбаеш... просто един много ядосан човек е писал тази книга и това е.

anonymous708973
05-27-2014, 15:44
Пффф, тва е книга като за мен!

brutaLxxbunny
05-27-2014, 16:30
Пффф, тва е книга като за мен!

Само ей така, от любопитство да я прочетеш, пак е полезно според мен. Пак казвам, че на мен философията им ми допада. Не и останалите ритуално-сексуални действия. Не че не харесвам секса. Не харесвам идеята за секс с хора, които носят качулки.

ameli
05-27-2014, 18:01
Прочетох "Ловецът на хвърчила". Хареса ми като цяло, но не съм сигурна дали искам да чета и другите на Х.Х.
Търся си сериал и нова книга :(

anonymous708973
05-27-2014, 20:15
Прочетох "Ловецът на хвърчила". Хареса ми като цяло, но не съм сигурна дали искам да чета и другите на Х.Х.

Изплака ли си очите?
Сподели по-подробно мнение.

draid
05-27-2014, 20:49
Чак пък да плачеш...

anonymous708973
05-28-2014, 08:05
Айде, на тая най-малко. Ама на "Планините ехтяха" и другата, дето все не й запомням името... майкооо, през две страници. Като магарица!

xoxi
05-28-2014, 08:27
Някой чел ли е някоя от книжките на Ellen DeGeneres?
Аз очаквах да прочета нещо... литературно. 8-) А то сякаш гледам сценария за монолозите й в шоуто. Не се оплаквам, супер забавно е и се чете изключително лесно. Успях по пиратски да си намеря и трите книги. Едната я бях чела преди доста време, снощи започнах втората и я преполових вече.

DisappointedDreamer
05-28-2014, 11:21
Айде, на тая най-малко. Ама на "Планините ехтяха" и другата, дето все не й запомням името... майкооо, през две страници. Като магарица!

A thousand splendid suns се казва другата му книга.

Наканила съм се на Планините ехтяха, ама ще я видим. Вчера наминах през една книжарница и видях, че Кинг е написал sequel на "Сиянието". Направо, почти не извиках :Д Още тази седмица ще намина да си я взема. Казва се "Doctor Sleep" - странно име и има котка на корицата, което много ми заприлича на "Гробище за домашни любимци". Учудих се много, че решава да напише продължение с Дани, но се и радвам. :Д

draid
05-28-2014, 13:10
Не мислех, че може да се случи някой да плаче на книга, ама явно се случва. Продължение на Сиянието е много интересно нещо и със сигурност ще се прочете, сега сефте чух, че има такова нещо че и чак излязло. Като прочетох така диагонално бая хвалебства са изписани.

И тъй като наскоро взех да чета и Кинг наред с другото, ще съм благодарен да нахвърляте някоя и друга негова книга която ви е направило силно впечатление.

DisappointedDreamer
05-28-2014, 13:27
^Айййй!

Зависи какво търсиш. Някои от книгите му съдържат много sci-fi елементи (Dreamcatcher; The Tommyknockers), докато в други тези елементи липсват, а концентрацията е върху по-реалистичното и "нормално" (Hearts of Atlantis; The Long Walk; Misery). В крайна сметка, обаче, не можеш да сгрешиш, която и негова книга да грабнеш.

Сигурно ще ти препоръчат The Green Mile, Pet Cemetary, The shining, Salem's Lot и т.н., но можеш и да се хванеш за нещо по-ново, като например Дума Кий, която на мен лично ми е сред фаворитите - прекрасно показва стилът му и историята е наистина заинтригуваща.

Ако ти се четат поредица, можеш да хванеш The Dark Towers, които лично не съм чела, но които много хвалят. Black House си спомням, че също ми направи хубаво впечатление откъм история, макар да не си спомням особени детайли. Ако пък изобщо не ти се занимава с книги, можеш да прочетеш разказите му, някои от които са наистина добри. Just After Sunset, Full Dark, no Stars и Nightmares and Dreamscapes са все колекции от кратки разкази, от които не би останал разочарован.

И разбира се, най-известните му книги, които изброих по-горе: It, Pet Cemetary, Green Mile, етц. Но ти препоръчвам нещо, което не е толкова прехвалено.

Duma Key
Black House
The Talisman
Needful Things - преди няколко дни я завърших; действията в края стават малко repetitive, но наистина впечатлява със завършек
Bag of Bones

http://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_Sleep_%28novel%29

Ето sequel-a :Д

ameli
05-28-2014, 13:50
Изплака ли си очите?
Сподели по-подробно мнение.

Рядко плача на книги, а още по-рядко ми остава време да чета вкъщи :D
Иначе определено имаше тегави моменти и сякаш ми заставаше някаква буца на гърлото. Понякога спирах за момент и се чудех дали да продължа. Интересно ми беше, но пък някои неща ми идваха в повече. А пък както имам способността да си представям детайлно всяка картина, много грозно ми ставаше. Непрекъснатата саможертва на Хасан ми понякога ми ставаше досадна, но пък нямаше да е същото без нея. Непрестанните колебания и дилеми на Амир, също, но предполагам това беше начина да се потопя в неговия свят. Няма да гледам филма, определено - нито имам желанието да видя нагледно всичко, нито да си разваля книгата. Книгата не бих я определила като тъжна, но със сигурност е доста тежка. :)

п.с. Любимата ми на Кинг е "Очите на дракона", не е толкова популярна и я четох отдавна, но ми е останала някак в съзнанието.

DisappointedDreamer
05-28-2014, 14:03
^Чела съм "Очите на дракона", но е като приказка, т.е. изобщо не е в стила на Кинг. "Cycle of the Werewolf" също някак не беше в стила му, различава се доста от "То", например. Горните примери ми напомниха за "Thinner" и "Insomnia", които са кратички и увлекателни, ако търсите нещо на Кинг, което бързо и лесно се чете, и което си струва.

draid
05-28-2014, 15:07
^Айййй!

Зависи какво търсиш. Някои от книгите му съдържат много sci-fi елементи (Dreamcatcher; The Tommyknockers), докато в други тези елементи липсват, а концентрацията е върху по-реалистичното и "нормално" (Hearts of Atlantis; The Long Walk; Misery). В крайна сметка, обаче, не можеш да сгрешиш, която и негова книга да грабнеш.

Сигурно ще ти препоръчат The Green Mile, Pet Cemetary, The shining, Salem's Lot и т.н., но можеш и да се хванеш за нещо по-ново, като например Дума Кий, която на мен лично ми е сред фаворитите - прекрасно показва стилът му и историята е наистина заинтригуваща.

Ако ти се четат поредица, можеш да хванеш The Dark Towers, които лично не съм чела, но които много хвалят. Black House си спомням, че също ми направи хубаво впечатление откъм история, макар да не си спомням особени детайли. Ако пък изобщо не ти се занимава с книги, можеш да прочетеш разказите му, някои от които са наистина добри. Just After Sunset, Full Dark, no Stars и Nightmares and Dreamscapes са все колекции от кратки разкази, от които не би останал разочарован.

И разбира се, най-известните му книги, които изброих по-горе: It, Pet Cemetary, Green Mile, етц. Но ти препоръчвам нещо, което не е толкова прехвалено.

Duma Key
Black House
The Talisman
Needful Things - преди няколко дни я завърших; действията в края стават малко repetitive, но наистина впечатлява със завършек
Bag of Bones

http://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_Sleep_%28novel%29

Ето sequel-a :Д

Аз част от известните му книги съм чел. Продължението го намерих, ама нещо тук искат близо 30лв което не ми се нрави много. Сиянието го четох миналата година не е лоша книга но не предвиждаше продължение за това се изненадах че има. Каня се от миналата седмица да изгледам и филма макар че малко екранизации по него са се получили добре, но все пак има и такива като The Mist който е доста добър и разбира се Storm of the century по сценарии на Кинг. Ще започна някой от книгите които спомена, скоро трябва да се освободя от четивата които съм започнал в момента и ще се метна на тях.

Dagichka
05-28-2014, 15:08
някой чел ли е поредицата за Джийвс на Уудхаус, та да ми препоръча нещо в подобен стил? :д

Hayashi
05-28-2014, 15:20
Да не спамя в другата тема. Почнах ги тези нюанси сиво.
Иначе най-накрая се докопах до "Чародей" на Уилбър Смит и сега и нея си я чета.

anonymous708973
05-28-2014, 15:27
Рядко плача на книги, а още по-рядко ми остава време да чета вкъщи :D
Иначе определено имаше тегави моменти и сякаш ми заставаше някаква буца на гърлото. Понякога спирах за момент и се чудех дали да продължа. Интересно ми беше, но пък някои неща ми идваха в повече. А пък както имам способността да си представям детайлно всяка картина, много грозно ми ставаше. Непрекъснатата саможертва на Хасан ми понякога ми ставаше досадна, но пък нямаше да е същото без нея. Непрестанните колебания и дилеми на Амир, също, но предполагам това беше начина да се потопя в неговия свят. Няма да гледам филма, определено - нито имам желанието да видя нагледно всичко, нито да си разваля книгата. Книгата не бих я определила като тъжна, но със сигурност е доста тежка. :)

п.с. Любимата ми на Кинг е "Очите на дракона", не е толкова популярна и я четох отдавна, но ми е останала някак в съзнанието.

ИМА ФИЛМ?!?
Ще се гледа!

anonymous708973
05-28-2014, 15:30
Не мислех, че може да се случи някой да плаче на книга, ама явно се случва.

Че какви книги четеш о.О
Останала съм с впечатлението, че фентъзи те влече. Не разбирам много от жанра, да не кажа никак, ама да... нормално да не плачеш там.
Както съм се смяла с глас, така и съм се ядосвала, водила съм въображаеми диалози с героите, казвала съм "Аре стига ве, сериозно ли тва ще кажеш", плакала съм. Това е добра книга за мен.

Djenka
05-28-2014, 16:39
Че какви книги четеш о.О
Останала съм с впечатлението, че фентъзи те влече. Не разбирам много от жанра, да не кажа никак, ама да... нормално да не плачеш там.
Както съм се смяла с глас, така и съм се ядосвала, водила съм въображаеми диалози с героите, казвала съм "Аре стига ве, сериозно ли тва ще кажеш", плакала съм. Това е добра книга за мен.

+1

Има книги, които като прочета, изпадам в някаква... дупка, не знам как да го нарека :D И ми трябва време да се възстановя и да се сбогувам с героите.
Не знам защо, но много плаках на "Аз съм номер четири" :D Може би, защото беше 4-5 през нощта, а това е периодът от денонощието, когато емоциите ми са all over the place.

Обичате ли да препрочитате книги?
Аз преди редовно го правех, но сега като че ли не. Някак си предпочитам да си отделя времето за друга книга, все пак животът е кратък 8-) И все пак обичам да се връщам към любимите книги.

DisappointedDreamer
05-28-2014, 17:33
Аз част от известните му книги съм чел. Продължението го намерих, ама нещо тук искат близо 30лв което не ми се нрави много. Сиянието го четох миналата година не е лоша книга но не предвиждаше продължение за това се изненадах че има. Каня се от миналата седмица да изгледам и филма макар че малко екранизации по него са се получили добре, но все пак има и такива като The Mist който е доста добър и разбира се Storm of the century по сценарии на Кинг. Ще започна някой от книгите които спомена, скоро трябва да се освободя от четивата които съм започнал в момента и ще се метна на тях.

Хаха, при мен ми искат 9 евро за книгата :Д

draid
05-28-2014, 18:27
Че какви книги четеш о.О

Всичко чета, бих казал даже че фантастиката ми е по любима от фентъзито. Чел съм и доста "тежки" книги, обаче няма как да се разплача на книга (: Прекрасен пример за книги описващи неправдите в живота са Улица Хавър и Нещата от живота на Пол Гимар, първата е особено въздействаща, ама чак да плача (: Между другото ако ги намериш прочети ги и ми кажи дали си плакала (:

xoxi
05-28-2014, 18:28
Doctor Sleep го имам на английски в epub формат, изтеглих си го безплатно преди 2-3 месеца. Сега си чака реда.
На български гледах в един сайт на прИмоция към 18 лв. излизаше някъде.

DisappointedDreamer
05-28-2014, 19:12
Doctor Sleep и аз ще си я сваля онлайн, ако я намеря, вместо да я купувам. Мхм.

Аз пък зарязах Параграф 22. Не мога да се напъна да я прочета. Поне не сега.

Прочетох вместо това "За мишките и хората" На Джон Стайнбек. Нямам кой знае какво мнение - "на изток от рая" ме впечатли повече.

DisappointedDreamer
05-28-2014, 19:16
http://vk.com/doc66752835_225142602?hash=f8e0bf32057d3d2154&dl=d6405860047abe2de5

Намерих я :Д За тези, които биха я прочели така.

DisappointedDreamer
05-29-2014, 07:40
Ебахти спама, но... чета The Dark Half на Кинг иии тъй като действието се развива в (близост до) Касъл Рок, героите от "Неизживени спомени" са включени в The Dark Half, също. И ми е толкова топличко на сърцето, защото сякаш отново се срещам с тях :Д

draid
05-29-2014, 15:35
Вчера обяснявах как Storm of the century не е по книга и е доста добро попадение по сценарии на Кинк и днеска гледам това
https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/nauchna-fantastika-fentazi-i-horar/buryata-na-veka/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fb_buriata_29.5

DisappointedDreamer
05-30-2014, 10:46
Аз прочетох The Dark Half на Кинг. Естествено, не останах разочарована. Две неща са ми непонятни, обаче.

1. Как Thad успя накрая да се измъкне от полицията?
2. Каква роля играеха близнаците му Уилиам и Уенди?

Искрено ми хареса фактът, че главният герой в "Неизживени спомени" - шериф Алан Пангборн - отново играеше важна роля в тази книга. И жена му и по-малкия му син все още бяха живи, което беше щипка новост и чувства за читателите, прочели Неизживени спомени. Не ми хареса, обаче, крайната реакция на шерифът към случилото се.

Но! Определено я препоръчвам на тези, които искат да прочетат нещо в стил Кинг!

Един цитат:

"But this was a dream, a bad one, and it seemed to him that the essence of bad dreams was lack of control. It was like being on a roller coaster that might at any second crest an incline and plunge you down into a brick wall where you would die as messily as a bug slapped with a flyswatter".

tireheb
05-30-2014, 10:58
тая тема ми напомни че сигур от 5 години не съм чел нищо за кеф
една през друга ми хвърлят да чета некви тъпотии, я норвежки, я шведски

трее фана си напраем ено ЛИСТЧЕ с неща, дет ми се четат

x7aZzy
05-30-2014, 21:46
От доста време се каня да драсна няколко реда за "Сто години самота" и някакси все не се наканвам. Мисля, че това е една от малкото книги, за които ми е трудно да пиша. Но не мога да я отмина.
Първо да кажа, че бях много, ама много скептична - магически реализъм, wtf. Не е за мен това нещо. Че и южноамерикански драми - съвсем не, благодаря. И въпреки всичко я почнах. Не само защото е класика, повлияла на световната литература и ала-бала подобни суперлативи, но главно заради заглавието. Като първа книга от автора избрах "Сто години самота" пред "Любов по време на холера" може би защото думата "самота" ме грабна повече пред почти изтърканата "любов". Самота, че и стогодишна. Как да устои човек.

Реално нямам нищо конкретно, което да споделя за романа. Не мога дори да пресъздам сюжета. Знам само, че това е книгата, написана с най- много въображение, която съм чела. Има изключително гениална композиция. За някои е прекалено абстрактна, но аз не бих я нарекла така. Умопомрачителна й подхожда повече.
Завиждам на всеки, който ще я прочете за пръв път.