View Full Version : Сладки
От известно време насам имам проблем - не мога да контролирам количествата сладки, които изяждам на ден. Просто не ми стига да изям един Кит-кат, например, а след него следва шоколад, бонбони, бисквити .... и това през целия ден. Сякаш не мога да се контролирам. Знам, че това е изключително вредно и искам да спра да го правя. Дайте ми някакъв съвет...
minchorna
02-07-2013, 08:05
Спри да ходиш до магазина
rubby179
02-07-2013, 10:08
Когато ти се прияде нещо сладко, вземи си някакви плодове. Това до някаква степен ще зодоволи глада ти.
SupremeFool
02-07-2013, 11:18
Пробвай да изпиеш една чаша студена вода на екс. На мен ми помага много не само със сладкото.
sexa_na_kompleksa
02-07-2013, 11:19
^ Съгласна. И се купувай по-малко захарни изделия. По този начин, като си си вкъщи, и ти се дояде нещо сладко, няма да има какво. ;д
Опитай се да замениш тия боклуци с плодове и мед, конфитюри.
FuckingFreak
02-07-2013, 16:51
И то понеже в конфитюрите няма едно кило захар....
Нископодсладени*.
И пак са по- добре от донъти и вафли.
А и не виждам голям проблем, ако са домашни.
Яж плодове, купувай си малки количества сладки нещица и като си у вас и нямаш нищо сладко за ядене освен плодче.. ще се примириш с него.
FuckingFreak
02-07-2013, 19:29
Дали са домашни или купечки - все е тая. Няма нещо полезно в тях. Естествено, това не е основна храна, и 2-3 лъжици не са фатални, но като се съберат 2-3 лъжички от това, а след него и от онова, трето, пето и после хората защо масово се чудели как да отслабнат, как да не страдат от диабет, висок холестерол и високо кръвно...
Едва ли най- големият проблем на авторката ще бъде дали да избере мед или конфитюр. Въпросът е първо да се опита да изхвърли от менюто си
един Кит-кат, например, а след него следва шоколад, бонбони, бисквити .....
Едва ли най- големият проблем на авторката ще бъде дали да избере мед или конфитюр. Въпросът е първо да се опита да изхвърли от менюто си
Именно, въпросът е как да го намаля поне като за начало.
strawberry88
02-07-2013, 19:42
Яж плодове, мед, плодови кисели млека (знам, че са вредни, но със сигурност са по-полезни от сладките :D ) , а може и да си нарежеш плод на парченца и да го добавиш към кисело мляко.
sexa_na_kompleksa
02-08-2013, 06:15
Именно, въпросът е как да го намаля поне като за начало.
Храни се бавно и пий много вода, така ще се почувстваш сита и няма да ти се яде повече. Ето тук има още няколко съвета: http://www.neznam.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/27-%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D 0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8/1621-%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE
FuckingFreak
02-08-2013, 06:19
Много сте ми странни, ама честно ви казвам. Значи, да се абстрахираме от това, че авторката иска да спре да яде точно сладко. Представете си, че не искате да ядете вече краставици. И какво правите тогава? Ми спирате да ги ядете, нали така? И не ги замествате с домати, макар и да били те по-полезни... :)
Не казвам, че не трябва да се яде сладко, ама ако на авторката кит-катите са ѝ по-вкусни, защо просто не ги яде с мярка, а не да ги "замества" с мед, конфитюри, сладка, плодове и кисели млека?
Защото не може да ги яде с мярка, не може да се контролира- авторката сама си го каза. За това предлагам да се опита да ги замести с гореизброените. Защото са по-полезни (добре, айде- конфитюрите да ги наречем просто по-невредни); защото може би ще успее да не ги яде в промишлени количества, а не като с кит-катите.