View Full Version : Благородна лъжа, хвалба или...в допълнение към темата на UMRI за свирките и т.н.
liglata_bg
02-07-2013, 19:58
Понякога ми се струва наистина, че на лъжата краката са къси.Какво искам да кажа - това, че си кажи истината, защото не винаги благородната лъжа може да ти помогне да излезеш от ситуацията.Друг е въпроса с какво право другият те пита за миналото ти - и каквото и да правиш няма бягане от него.Имам един приятел дето ходеше с едно момиче, което се правеше на светица и адски свенлива и недостъпна.И най - случайно той я откри в един форум/няма да му спомена името/И знаете ли какви неща беше споделяла....Такива от които пред него се срамувала и как се хвалеше, че му кръшкала.Разделиха се след нейното признание за регистрацията, но тя отричаше всичките неща, а че го е правила само да е вървежна там....Вие ще повярвате ли?Така, че споделяме по форуми, правим се на опитни, гледам и активността на 14 годишните , не че аз съм за цвете за мирисане, но вижте дори и да се хвалим по форуми , а в действителност да сме примерни и какви ли не....може да си навлечем слава, която да не ни остави цял живот.Така че сами си правете изводите.
TheBeliever
02-07-2013, 20:00
Добре.
Violenza
02-07-2013, 20:09
Е, стига де, има какво да се говори по темата. Нищо, че е объркано написана. ;)
Лично имам примери за хора, чиито кирливи ризи много добре знам от първа ръка, обаче пък пред другите наистина се изкарват света вода ненапита. И факт е, че адски добре се прикриват и създават коренно различно впечатление за себе си пред чужди хора.
На мен винаги ми е било адски противно това. Кого си мислят, че заблуждават? В крайна сметка лъжат само и единствено себе си. Не я разбирам тая тактика. Излиза, че се срамуват от самите себе си и от постъпките си. Хората грешат, разбира се, не може цял живот неща, които си направил преди време да "висят над теб". Просто не мисля, че това е начина.
TheBeliever
02-07-2013, 20:15
Човек има различни страни. Това, че някой предпочита да не прави дадени аспекти от живота си обществено достояние, съвсем не значи, че се опитва да заблуждава.
Violenza
02-07-2013, 20:16
Човек има различни страни. Това, че някой предпочита да не прави дадени аспекти от живота си обществено достояние, съвсем не значи, че се опитва да заблуждава.
Не говоря за това. Говоря за умишлено преиначаване на истината.
TheBeliever
02-07-2013, 20:20
Ето затова не харесвам нескопосано зададени теми. Всеки говори за нещо си, а дали това е бил замисъла на темата никой не знае.
И преиначаването на истината не трябва да се осъжда прекалено остро. Всичко зависи от обстоятелствата.
Има разлика между благородна лъжа и премълчаване. Няма нужда да знаем кой какво с подробности е правил преди, някога...
Violenza
02-07-2013, 21:03
Авторката да се включи и да поясни какво е имала предвид. :D