View Full Version : ревност
Plamend93
02-16-2013, 20:16
здравейте :) пиша Ви, защото ми е нужна помощ, сам явно не мога да се справя. Заедно съм с едно момиче вече близо 9 месеца, но я обичам от много повече време. Аз съм на почти 20, а тя на 17. Преди живеехме в различни градове, но се пренесох при нея. Проблема ми е, че изпитвам може би ревност от друго момче с което преди са били заедно. Самия той ме дразни по негов си начин, като ни види прави физиономии, става му всякаш неприятно, а уж няма нищо към нея. Няколко пъти вече се караме по тази тема, изморявам се от това дразнене, искам просто да спре, а не знам как. Заедно са в едно кафе, до училището в което учи, посещават го и двамата, макар да не си говорят, мен ме изяжда чувство на ревност и раздразнителност. Спря да ходи там заради мен, махна го от приятели във фейсбук, започнах да не се дразня от него, всичко беше идеално, и днес отново го добави и започна това чувство да се връща малко или много. Проблема не се корени в доверието, обичта или друго чувство. Проблема ми е, че според мен той все още има чувства към нея, а тя никога не е имала, но въпреки това ревнувам, чувството че, някой иска човека до теб.. ме разяжда буквално :) Писна ми да коментирам тази тема с нея, и на нея и става неприятно, както и на мен. Искам този човек някак си да го залича, да не се сещам за него, да не си представям как я прегръщал, целувал, но не винаги успявам, и това води до ревност, която ми пречи всичко да е наред. Не знам как да се преборя с това, искам от нея да не общува с него, да не се засичат, да няма контакт с него, да не го засичам :( Искам прекалено много, но имам чувството, че само така съм напълно спокоен, и това чувство го няма. Не искам да са заедно, не искам той да се надява на нещо, звучи може би тъпо... но той е единствения човек от който се дразня и не искам да вижда. Моля ви за помощ, наистина се изморявам от това вече.
SisiStrange
02-16-2013, 20:20
Поговори с нея и и кажи, че не е проблема във вас, а в този човек. Кажи и, че това е единствения компромис, на който държиш и, че като човек я молиш да не се пробва да му бъде "приятелка" щом онзи няма приятелски чувства. Ако държи на теб, ще те разбере.
xXxPETYAxXx
02-16-2013, 20:21
Боже, трябва да те интересува само дали ТЯ се интересува от него, а не той от нея!
И, ако продължаваш да я ѝ ограничаваш контактите и да я ревнуваш(?!то твоето е чувство за собственост май, не ревност) най-много да постигнеш точно този нежелан ефект - тя да се оглежда за някой по-разбран от тебе!
Plamend93
02-16-2013, 20:23
Не е чувство на собственост, това чувство е само към един човек, и го има още от преди да сме заедно :)
xXxPETYAxXx
02-16-2013, 20:24
Само за този ли знаеш, че ѝ е бивш?
Plamend93
02-16-2013, 20:25
Не.
SisiStrange
02-16-2013, 20:26
Петя, преувеличаваш нещата. Доколкото разбрах автора не седи да и ограничава всеки божи контакт, а контакта именно с този човек - бивш, който още има желания към нея. Това е съвсем разбираемо. На никого не му е свръх приятно приятел на момичето му, да я гледа с помисли тип: "Ех, защо я скъсах, кво яко парче е.." Казвам го като човек, чиито най-добър приятел е бивш и никой няма проблеми с това при все, че гаджето ми е ревнив като цяло. Ми доказал се е, че няма лИбовни чувства към мен, приет е радушно. Авторът май има доста по-различен случай.
xXxPETYAxXx
02-16-2013, 20:30
След като тя не го харесва не виждам проблема в това да са фейсбук приятели и поне да си казват по едно "Здрасти", когато се видят. Тя така или иначе не говори с него(поне автора така е написал).
И на мен ми е казвало гадже, че ревнува от бивш, ама аз го приемам за глупаво. Не ме интересува дали е липса на доверие или не, защото аз така бих го приела. Вероятно не само аз.
SisiStrange
02-16-2013, 20:33
Щом това го притеснява, не виждам причина да не му направи този малък жест. Нали вече го е премахнала веднъж? Защо го е добавила пак? Даже да няма никаква причина, все тая. Сериозните връзки се градят на редица малки и глупави компромиси.
Tsukuda_Hiroshi
02-16-2013, 20:42
Авторче, слушай какво мисля - щом 1 жена (силно казано "жена" в нейния случай) е избрала да е с някого, няма значение колко други я харесват или тичат след нея. Щом са скЪсали, значи има защо. Тя не е идиотка, че да се вЪрне при него. Надявам се...
Като я ограничаваш, само му я навираш в рЪцете. Ще започнеш да я задушаваш все повече и повече, докато 1 ден не се появи някой, който й вярва, който не й казва какво да прави. Тогава ти ще си този, който ще прави физиономии, когато я види с гадже.
xXxPETYAxXx
02-16-2013, 20:43
Разбирам ви гледната точка, ама зависи дали момичето мисли като вас или по-скоро като мен.
Аз бих се обидила от подобни "дразнения". Какво значение има дали някой си ме харесва или не, ако аз си обичам човека до мен и никога не бих го предала? Отделен въпрос е, че може момчето да няма чувства към момичето вече.
Всичко е въпрос на гледна точка.
За мен държанието ти е прекалено. Не е хубаво така да я притискаш,приеми факта,че са просто познати и тя няма чувства към него!
Plamend93
02-16-2013, 20:52
Тя може да няма, но ме дразни неговото поведение, та нали уж и той няма, а се държи така? Знам, че не би ме наранила, аз също не бих я наранил по никакъв начин, ако погледна разумно, няма причина да се дразня, не ми е давала повод за ревност, но вътрешно ми е такова и не мога да го потисна. Просто чувство, което ме побърква. Той е минало и искам да си остане там, не го искам в настоящето.
Ми дразни се на него, защо трябва тя да понася твоето отношение към него? Ти си болно ревнив. Защо реши,че той е в настоящето,при положение,че тя дори не контактува с него?!?!
Plamend93
02-16-2013, 21:00
Защото той не е безразличен към нея, защото ще са в едно кафе, защото когато ме види с нея се държи различно, а когато съм сам по съвсем друг начин. Веднъж това го преодолях, тя ми помогна, но пак се възвърна и се опитвам да го залича напълно, но не мога така лесно. Имам нужда от нейната подкрепа когато това чувство се появи, а не от скандалите.
girlwithblueeyes
02-16-2013, 21:53
И какво като той не е безразличен към нея ако ще и въобще да се виждат не можеш да промениш неговите чувства . Нали тя не го харесва ? Тогава какъв е проблемът да са приятели и да посещават еднакви места . Няма как да им забраниш да се засичат . Просто преглътни болната си ревност и имай доверие на приятелката си !
Plamend93
02-16-2013, 22:03
Защото той не гледа на нея като на приятел и го доказва с поведението си.
girlwithblueeyes
02-16-2013, 22:10
Нали тя няма чувства така че какъв ти е проблемът ?
Plamend93
02-16-2013, 22:13
Не мога да приема, че е само приятелски настроен, при положение, че преди е било нещо повече и при единия все още го има. Дразнещо е. Не обвинявам нея, търся начин това чувство да го няма и сам не мога да се справя. :)
girlwithblueeyes
02-16-2013, 22:17
Човек виж сега на въпросното момче ти няма как да промениш чувствата . Бъди разумен и не изпадай в разни болестни ревностни състояния защото на приятелката ти ще й писне и ще скъсате .
Plamend93
02-16-2013, 22:23
Просто не искам да чувам за него, не искам да ми прави тъпи физиономии, когато ме види с нея. Това не е приятелско отношение. Дразни ме поведението му. Знам, че може би искам много, но не искам да поддържат връзка, не ми е приятно и искам да се справя с това. :)
Благодаря искрено на SisiStrange, може би тя вникна по-дълбоко в проблема ми и ме разбра. :)
girlwithblueeyes
02-16-2013, 22:25
Какви физиономии прави :D
Plamend93
02-16-2013, 22:27
Снимки ли искаш?
SpiritInBlack
02-16-2013, 22:30
Ще ти кажа следното , без да съм чел темата повече от няколко секунди : когато спиш с 3-4 яки момичета и имаш няколкото опции , мирогледът ти се променя.Момичетата харесват пичове , които са обект на постоянен женски интерес.Накарай я постоянно да се бори за вниманието ти , не я ревнувай ти.Просто няма смисъл.Успех и се надявам да се справиш
girlwithblueeyes
02-16-2013, 22:33
Да искам снимки lol
Виж сега гледа я така защото я харесва и се дразин от теб . И ти би гледам особено ако беше на негово място . Щом вярваш на приятелката си тогаав няма проблем не се вкарвай в разни филми защото може да съсипеш връзката си :)
Tsukuda_Hiroshi
02-17-2013, 06:24
Аз пЪк искам снимки! Интересно ми стана... А иначе - като те дразни толкова, хвани пребий го и да изчезва. Тя ще скЪса с теб, защото си "животно","простак", "не трябваше да го павиш" и готово. Той няма да я гледа повече така, а на теб няма да ти пука как я гледа, защото проблема ти ще е, че сте скЪсали.
Amore-Mio*
02-17-2013, 06:44
Точно пък в доверието се касае проблема!
Вярваш ли й, няма да ти пука дали някой я иска и да се карате за някой страничен, за когото на нея й е все тая.
Спри, по-добре, докато е време да се разправяш с нея за него.
ShtrudeL
02-17-2013, 06:54
като ни види прави физиономии, става му всякаш неприятно, а уж няма нищо към нея.
Тук е твоя момент, в който да му покажеш 'това е моето момиче, а ти си минало', просто като я гушнеш и целунеш.
но въпреки това ревнувам, чувството че, някой иска човека до теб.. ме разяжда буквално :)
I understand u ma' friend. :o
AnarchyBoy
02-17-2013, 07:18
I understand u ma' friend. :o
Това!
Споко и аз съм ревнив, но ако вярваш на момичето ти, не виждам проблема?! Гадно е но трябва да се научиш да живееш с това чувство и точка. :)
SisiStrange
02-17-2013, 07:19
Леле, изкарахте човека болно ревнив. 8-) А кое е нормално ревнив? Или май няма такъв вариант, а? Или си откачен, който чете всички чатове и беснее, когато гаджето му ходи до магазина, или си свръх широко скроен и не ти пука с кого излиза/прави. Ок. Да знаете, че друг вариант няма. ;д
Нормално е да се дразни, че тя приема в живота си човек, който иска да я минава пак. Още малко ще вкарате аргумента, че няма лошо да си останат приятели след като са били гаджета. Хубаво. Приятелство не става така между двама души, когато единия иска другия.
Та "болестно ревнивия автор" (лол) не я ревнува от всеки срещнат. Не я ревнува дори от другите и бивши. Ревнува я само от един определен, неприятен субект, който я дебне с поглед тип: "Айде скъсайте вече де." И аз нямаше да го харесвам такъв. И аз нямаше да искам да общуват. Не е нужно да има риск или тя да има чувства. Самото усещане е гадно и обидно, и нараняващо, че тя позволява индивид, който не им иска доброто да си остава в живота им.
Kaкто и да е, разни хора, разни възгледи.
Авторе, аз пак ти казвам. Кротичко поговори с нея, без драми, без мусене. Помоли я да направи този компромис, защото наистина те кара да се чувстваш неприятно. Задължително я накарай да разбере, че и имаш пълно доверие и проблемът не е, че мислиш, че ще направи нещо.
anonymous708973
02-17-2013, 08:29
Накарай я постоянно да се бори за вниманието ти
Неадекватно мнение за темата.
Авторе, как протича един ваш разговор? Ако тръгваш с рогата напред от самото начало, нормално тя да се дръпне като защитна реакция и чисто и просто напук. Ако тръгнеш човешки и се обосновеш без да изпадаш в излияния в стил "ама аз толкова те обичам и тоя тъпанар...", би следвало да те разбере.
Wednesday666
02-17-2013, 08:50
Авторе, аз пак ти казвам. Кротичко поговори с нея, без драми, без мусене. Помоли я да направи този компромис, защото наистина те кара да се чувстваш неприятно. Задължително я накарай да разбере, че и имаш пълно доверие и проблемът не е, че мислиш, че ще направи нещо.
Ето това е.
И аз имах доста сходен проблем.
Приятелят ми седна и поговори кротко и тихо с мен, разбрах му позицията и спрях да общувам с определен човек.
Може да не разбирам напълно позицията му, защото на мен не ми пука за този човек, но той се дразни, ревнува и т.н. и реших, че връзката ми е по-важна от другото момче.
Така, че седни и й кажи всичко по човешки начин. Тя ако те разбере и държи достатъчно на теб, ще го направи.
Ся, за срещите - няма как да ги предотвратиш, просто защото живеете в един и същ град.
Но по-отгоре ти го казаха - следващия път, когато го срещнете, най-демонстративно я целуни и ще се почувстваш доста по-добре.
В случая важното е че нали тя не го харесва,ако беше обратното щеше да имаш повод за притеснение просто седнете и поговорете по въпроса,защото ако започнеш да правиш драми от това че някакъв си там неин БИВШ я е гледал само ще се скарате и нищо няма да постигнеш и ще я накараш да си даде сметка за това че и нямаш грам доверие.
AnarchyBoy
02-17-2013, 11:43
Ето това е.
И аз имах доста сходен проблем.
Приятелят ми седна и поговори кротко и тихо с мен, разбрах му позицията и спрях да общувам с определен човек.
Може да не разбирам напълно позицията му, защото на мен не ми пука за този човек, но той се дразни, ревнува и т.н. и реших, че връзката ми е по-важна от другото момче.
Така, че седни и й кажи всичко по човешки начин. Тя ако те разбере и държи достатъчно на теб, ще го направи.
Ся, за срещите - няма как да ги предотвратиш, просто защото живеете в един и същ град.
Но по-отгоре ти го казаха - следващия път, когато го срещнете, най-демонстративно я целуни и ще се почувстваш доста по-добре.
Абсолютно правилно.
Plamend93
02-17-2013, 14:14
Благодаря за мненията ви. Мисля, че се разбрахме, че не ми е приятно да поддържат контакт до момента, и това е последния път в който обсъждаме тази тема. :)
Niakoitam
02-19-2013, 13:34
Тя може да няма, но ме дразни неговото поведение, та нали уж и той няма, а се държи така? Знам, че не би ме наранила, аз също не бих я наранил по никакъв начин, ако погледна разумно, няма причина да се дразня, не ми е давала повод за ревност, но вътрешно ми е такова и не мога да го потисна. Просто чувство, което ме побърква. Той е минало и искам да си остане там, не го искам в настоящето.
Продължавай да се оправдаваш.Може и да си повярваш по някое време. Не, ти и нямаш доверие.Още повече пък и ако не ти е дала никакъв повод за това.Ти просто не вярваш,че може да му устои.А истината е че ако мацката държи на теб и на връзката ви ще е непреклонна към него.Ако пък реши да му отговори....е, в крайна сметка дали ще е той или онзи, с когото са се запознали случайно на улицата докато си е чакала рейса например не е от особено голямо значение.А твоето поведение просто показва липса на сигурност и лъжливо доверие.Попринцип няма много значение ти какво искаш или не искаш.Утре може да поискаш и да си седи по цял ден вкъщи за да не засече случайно някой пич на улицата.Но пък нали и тогава ще твърдиш,че и имаш доверие. :)
Ами.... не я занимавай нея. Кажи му на него. Следващия път като го видиш леко му сподели да спре с мераците към приятелката ти. Но гледай да не правиш циркове пред нея или ако е там, бъди културен. Ако онзи не е тотален идиот, може би ще те разбере.
plamend93
02-21-2013, 07:11
Проблема е, че е идиот. Отново се скарахме, на ръба съм вече, отчаян съм. Пак казвам, че не е липса на доверие, тя е човека на когото имам най-голямо доверие, и когото обичам е меко казано, просто не искам да е около нея. Прибягнах към медикаменти, надявам се те да са ползва, явно с говорене не става. Ако това ще помогне да не се караме повече и да запазим връзката си, ще ги взимам.
xXxPETYAxXx
02-21-2013, 08:38
После ми обеснявайте, че ревността на автора не е до степен "лудост"!
Ако говори с оня пичага, съвсем ще го провокира. Няма да му влезе в положението, а ще се възползва от него.
Спри да се караш с момичето си за глупости, защото наистина я отблъскваш така.
Dark_Heartbreaker
02-21-2013, 10:37
Я се успокой малко. Кви медикаменти, кви чудеса.. Да, разбрахме, че въпросното момче адски те дразни, изкарва те извън нерви и не искаш да го виждаш. Хубаво. Ако в това кафе го срещате най-често, просто сменете кафето. Не знам колко ви е голям града, но надали има само едно кафе. И какво като ти прави физиономии - направи му и ти, озъби му се с една усмивка, целуни/прегърни момичето си силно и на бегом в другото кафе. Преглътни неприязънта си към това момче, приеми, че до себе си имаш момиче, което те обича и може да и имаш доверие и всичко ще е наред.
П.П: Сега остава единствено да отидеш и да се сдобриш с нея, като ѝ кажеш, че си ревнив глупак, но въпреки това я обичаш, цениш и ѝ имаш пълно доверие. :)
Al3ksandra
02-21-2013, 11:51
Понякога са нужни, дори такива странновати компромиси, защото всекки човек е индивидуален.. Аз мисля че това което го каза на нас, трябва да й го кажеш и на нея, и тя ще те разбере. Кажи й го всичкото това с спокоен, човешки тон, поговорете кажи й че имаш нужда от нея и така на татък, мисля че нещатата ще тръгнат на добре.
П.С. И както казаха по-горе в темата, когато си с нея и го видиш, целуни я, гушни я- нека оня да се почувства гадно, а не ти! Тя е твоето момиче, дори може да му направиш една физиономия като ти прави и той. Намекни му, да свали лапите от твоето момиче. Ако не става, пиши го в тип графа "пълни идиоти" и не мъ обръщай внимание:) Казвай си винаги, Един идиот ли е по-добър от мен че да ми вземе приятелката? -Не разбира се, той е идиот все пак. Мисля че ще ти помогне. Премисли нещата спрямо самия теб, спрямо това което изпитваш към момчето, което "дебне" момичето ти.Погледни го от другата страна.И винаги си мисли за това,че ако тя е искала да е с него, е щяла да намери начин да бъде с него, и е нямало да е сега с теб! Успех!
plamend933
02-23-2013, 05:30
Направих го за нея... Помоли ме да се опитам да не се дразня от него, направих го колкото и трудно да ми е и продължавам да се опитвам. Направих, го защото я обичам, защото го заслужава. Направих този компромис за нея. Преборих се със себе си за нея. Обичам я и от тук нататък ще и го показвам все повече и повече.