Влез

View Full Version : Искам да си взема куче

Josefinne
02-26-2013, 09:47
Здравейте!
Ситуацията е следната - живея с моя приятел ( е, да, по-голяма съм от повечето от вас, но пък с изнудването най-добре се справят тийнейджърите, така че реших да се обърна към специалисти). Много обичам кучета - те са добродушни, жизнерадостни и много обичливи животинки. Факт е обаче, че цял живот мрънкам за куче, обаче не ми позволяват да си взема (първо баба ми, сега приятеля ми). Като малка за кратко (1.5-2 г.) си имах куче и мисля, че добре се справих.
Наскоро моето зайче почина и ми е много мъчно за нея, но и за това, че нямам на кой да посветя това местенце, което беше отделено в сърцето ми за нея. Обаче как да убедя мъжо да си вземем?
Той казва, че го е страх от кучета. Не е някакъв пъзльо, но не знам защо направо се ядосва като види куче. Няква примитивна ярост го обхваща. Но си мислех, че това кученце ще е малко и сладко и докато порасне вече ще са свикнали един с друг. Естествено, че той няма да ми повярва на това и няма да го приеме като аргумент.
Освен това кучето щяло да лае и квичи, но не всички кучета го правят безпричинно нали? ( знам, че хъскитата много вият). Последния път като говорихме, той се ядоса и рече " Хубаво, вземи си, аз ще се изнеса да работя извън къщи!" Но го каза ядно. А наистина е кофти, че той си работи от вкъщи и ще трябва да прекарва почти цял ден с кученцето, докато аз съм на работа цял ден.
И накрая - щяла съм да му лепна цялата работа на него по разхождането, храненето и поенето. Не мисля, че това е така. Като си имахме зайче да съм го накарала няколко пъти да я нахрани. Вярно, че съм го молила за помощ като тръгнем на доктор или да я пренасяме с клетката, например, ама чак пък толкова... Просто супер преувеличено изказване, но... Той си е убеден в това...
И така...Дайте идея за тактика. Естествено вариантът просто да си гепя от някъде псето и да си го занеса вкъщи с изражението на майка-стръвница и да я заявя, че където съм аз, там е и то е final option, защото не е яко да ти натресат нещо по този начин. Ясно ми, че никога няма да приеме с ентусиазъм идеята, но поне да я приеме, би било добре.

s40t4
02-26-2013, 10:17
е, да, по-голяма съм от повечето от вас
Да не си на 50?

И така...Дайте идея за тактика. Естествено вариантът просто да си гепя от някъде псето и да си го занеса вкъщи
Ааааа щом искаш некво улично ела тук.. има доста ;)

sexa_na_kompleksa
02-26-2013, 10:51
Казваш, че сте големи, ами разберете се като големи хора. Тръшкането и сърденето не е начинът. Единият от вас трябва да направи компромис.

vikenceto1212
02-26-2013, 12:36
Ами седнете и поговорете като големи хора :)

vladyman
02-26-2013, 12:38
Попитай го защо точно не иска. Може наистина да го е страх от кучета. Мен, да кажем, наистина ме е страх и нашето като тръгне да скача да ме "гушка" наистина ми е неприятно, нищо че кучето си е наше и си го обичам. Може да е алергичен. Може да смята, че в жилището ви няма свободно място за куче (което може и да е напълно вярно). а може и просто да не обича да се грижи за животни. Ако е последното, можеш да му обясниш ясно и подробно кои неща за кучето ще правиш ти и кои той.

Просто го обсъдете щом като наистина го искаш.

Josefinne
02-26-2013, 13:24
Да, бе, на 50 съм, живея си с гаджето и пиша по тийн форуми - голям мислител тре'а да я измисли тая изцепка. Иначе съветите "обсъдете го", моля да си ги спестите, 'щото явно сме го обсъждали, щом ви казвам какво мисли той и как се е противопоставил на идеята. Два пъти по-точно - първият път резултатът беше "Не, никога!" и финал на кореспонденцията по въпроса за вечерта. Последва етап на ежедневно вмятане и мрънкотене около 2 седмици и след това един по-дълуг разговор, резултатите от който съм описала в пост 1.
У нас място има. И животни по принцип не мрази, защото гледахме зайче, както обясних ( по едно време бяха зайчеТА).
Интересуват ме чисто практически тактики на убеждаване, които успешно сте прилагали или сте чували ваши приятели да прилагат. И като седнем да се "разбираме като големи хора" как предлагате да пледирам в своя полза?

FuCKkK13
02-26-2013, 13:31
ваши приятели нямат ли куче ? можеш да пробваш да идете с приятеля ти нагости у някой,който има куче и да му се радваш супер много,той да види колко ти е добре и може би ще склони да си вземете.... за друго не знам... аз като исках куче мрънках 24/24 1 месец и накрая баща ми ми каза,че ще ми вземе 8-)

strawberry88
02-26-2013, 13:37
Аз колкото и да мрънкам и каквото и да правя не можах да убедя нашите да ми вземат и това е. :/ Примирих се.Докато живея с нашите няма да е. Някои хора наистина е невъзможно да ги убедиш. :D

Josefinne
02-26-2013, 13:41
strawberry88, гадното е, че и аз така си казах, след като се примирих, че няма да имам куче, докато живея с баба ми. И сега - пак същата история.
Иначе, FuCKkK13 , това е добра идея, ама май нямаме приятели с кучета, всички имат котки...Или зайци...Но определено някакви такива идейки ми трябват :)

vladyman
02-26-2013, 14:03
Добре де, чакай малко. Искаш съвет, ама не съвет за това как да убедиш приятелят си, а за това как да го манипулираш ? Егати и взаимоотношенията трябва да имате ако се разбирате посредством сделки или манипулиране...

Като толкова искаш да се правиш на интересна, кажи му "Повече няма да спя с теб докато не си вземем куче".

И само между другото, твърдиш, че си по-голяма, само че поведението ти е точно като на 13-годишна. Ама точно. Големите хора, за твое сведение, се разбират чрез обсъждане и стигане до взаимозадоволително решение. Тези дето се лъжат и шантажират са баш децата...

FuCKkK13
02-26-2013, 14:03
strawberry88, гадното е, че и аз така си казах, след като се примирих, че няма да имам куче, докато живея с баба ми. И сега - пак същата история.
Иначе, FuCKkK13 , това е добра идея, ама май нямаме приятели с кучета, всички имат котки...Или зайци...Но определено някакви такива идейки ми трябват :)
тогава си намери такива приятели 8-) ... не,бз се.. и все пак трябва да се сетиш за някой.. как никой няма да има куче :? ... друг вариант е ваши приятели ако ходят на почивка и няма кой да им гледа кучето,да предложиш вие да го гледате,на приятеля ти да кажеш,че е нямало кой друг и си нямала как да откажеш,да му покажеш,че ще го гледаш и че можеш да се справиш.. абе цялата идея е да те види в действие ... другото,което можеш да му кажеш е,че ще го научиш на команди.. т.е. няма просто да кисне и да не ви слуша,а ще ви слуша и приятеля ти няма да бере ядове заради него... а ти голямо или малко куче искаш ?

mrankoniiii
02-26-2013, 14:19
Аз колкото и да мрънкам и каквото и да правя не можах да убедя нашите да ми вземат и това е. :/ Примирих се.Докато живея с нашите няма да е. Някои хора наистина е невъзможно да ги убедиш. :D

Сродни души сме .. :D :D

mrankoniiii
02-26-2013, 14:23
Ами като за начало опитай да го убедиш за малко кученце . Защото за хъски и аз не бих се съгласила

arsenalllbaby
02-26-2013, 14:30
Естествено вариантът просто да си гепя от някъде псето и да си го занеса вкъщи с изражението на майка-стръвница и да я заявя, че където съм аз, там е и то е final option, защото не е яко да ти натресат нещо по този начин.

Аа, не е яко да ти натресат нещо по този начин, но ще го направиш на приятеля си? И не мисля, че ако толкова обичаш кучетата, ще им казваш псета. Отначало каза "добродушни, жизнерадостни и много обичливи животинки", после "псе"... Както и да е, няма да задълбавам. Щом приятеля ти е вкъщи, а ти бачкаш навън, той ще прекарва много повече време с кучето. Щом не му се занимава, насила ли ще го караш? Нали знаеш, че кучето изисква мноооого повече грижи от заек. Трябва да има вода винаги, да се храни добре и честичко, трябва да се разхожда 2 пъти дневно, ако навън времето е такова, каквото е в момента, трябва след всяка една разходка да му се мият лапичките. Друг е въпроса за къпане като цяло, посещения при ветеринар, купуване на храна и т.н., и т.н. Това куче докато изгради навици, ще се изхожда у вас... Ти не си у вас, приятеля ти е там. Ще стои акото ( 8-) ) в средата на стаята докато не се прибереш да го изчистиш ли? Малките кученца се привързват моментално. В момента, в който тръгнеш за работа, то ще види как заминаваш и ще започне да скимти. Сигурна съм. Имала съм 3 кучета, първото вече беше голямо като го взехме, а и бях малка и не помня как стояха нещата, но другото беше преди 2-3 години, а сега отново имам малко кученце и в момента, в който изчезна от погледа му, започва да скимти. Не си мисли, че отглеждането на куче е само гушкане и милване, доста по-трудно е. Ще се разболява, може да ви дъвче обувките (ако си вземете куче, си прибери обувките в шкаф!!!!!!! :D ), трябва да се мие постоянно, да се купуват доста неща. Ще отнеме доста време и средства, помисли пак добре, знам, че ти е мечта и не ти казвам всичко това с цел да те разубедя, а да ти покажа, че не е толкова лесно.

И все пак - намери малко сладко кученце, отиди в някой кучкарник, харесай си едно пухкаво сладурче, прибери се у вас и поговори с приятеля си. Предложи му да направите нещо в леглото, което по принцип не правиш или заедно да направите нещо, не знам ;д , а в замяна той да направи един компромис и да отидете в кучкарника при кученцето и да си поиграе 5 минутки с него. ;д Ако му хареса, опитай се все пак да го надъхаш, все пак щом работи у вас, предполагам не му е много весело, а така с кученце ще си има компания. Спомени и това... Но ако пак не иска, не знам вече... Извинявам се за дългия пост ;д

Josefinne
02-26-2013, 14:49
Добре де, чакай малко. Искаш съвет, ама не съвет за това как да убедиш приятелят си, а за това как да го манипулираш ? Егати и взаимоотношенията трябва да имате ако се разбирате посредством сделки или манипулиране...

Като толкова искаш да се правиш на интересна, кажи му "Повече няма да спя с теб докато не си вземем куче".

И само между другото, твърдиш, че си по-голяма, само че поведението ти е точно като на 13-годишна. Ама точно. Големите хора, за твое сведение, се разбират чрез обсъждане и стигане до взаимозадоволително решение. Тези дето се лъжат и шантажират са баш децата...

Айде почни да четеш. Казах точно, че искам съвет как да го убедя. Ама не е съвет "говорете си". Съвет е какво точно да си говорим. А ти, не те знам на колко си години, ама вземи пийни едно валерианче.
Както казах - гледала съм куче, и то птичар. То не беше търчане, дърпане, крещене подир него, къпане, понеже той се въргаляше във всякакви гнуситии, за да си прикрие миризмата (който е гледал птичар знае). И новите ми сандали...Станаха на чехли...
Искам да кажа, че аз лично съм си преценила, че мога да гледам куче, не само, че искам плюшка, която да гушкам. Напротив - много повече ме блазни идеята да го извеждам навън, да играем, да тичаме.
Относно гледането на заек - бих поспорила малко относно това кое се гледа по-лесно. Това е, че нещата при кучето са много по-ясни и видими. Например можеш лесно да познаеш на едно куче кога му е зле или е унило. Докато при заека е много трудно. Зайците са супер фини животинки и трябва много да се внимава с какво, как, колко се хранят; какво е състоянието на зъбите и ноктите им; изпражненията им; секреция. Зайчето може да умре за дни и въобще да не разбереш какво се е случило. И за това не искам да си взимам пак зайче.
Тук малко се отклоних, за което се извинявам, исках само да кажа, че решението ми не е импулсивно, а обмислено. Готова съм да ходя с лопатка под дупето му, ако трябва. Четох относно различни начини за дресировка на кученцето относно хигиенните навици. Четох какви препарати трябва да се вземат, за да не си набележи кученцето едно местенце и да продължава да се изхожда там, дори когато го извеждаш (често срещан проблем, доколкото разбрах). Дори четох за различните характери и нужди на породите, които съм набелязала и дали те ще са подходящи за нас. За момента съм се спряла на Словашка овчарка, Лабрадор, Аляски Маламут, Немска овчарка, Унгарска късокосместа визла, Бретон Шпаньол или Стандартен английски бигъл.
И така - стига сте скачали срещу мен. Писах за съвет, а не за критика. vladyman може да не ми дава повече "съвети".

arsenalllbaby
02-26-2013, 15:04
Добре, радвам се, че е много обмислено. Аз все пак и ти дадох съвет накрая. Не скачам срещу теб. Иначе и аз в момента обмислям вариант да си взема лабрадорче, но ще замина да уча и ще трябва нашите да го гледат и него и .. По-скоро клоня към не. Така де, харесала си си главно големи кучета, като изключим последното и може би предпоследното. Всички тези неща, които сега каза, че си изчела всичко за породите, че си готова да ходиш подир него, че си обмислила всичко, че ти е мечта, каза ли ги на приятеля си? И все пак не уважава желанието ти, така ли ? Толкова ли не може да се прежали... Разпитай твоите приятели, може някой да иска куче. Ако намериш такива, кажи на приятеля си, че може да си вземете куче временно и ако не му хареса, да го дадете на приятелите си. Въпреки че то веднъж привържеш ли се и... Но все пак ще си го виждаш после пак. Всичко е в постоянството и подхода... Може да си мисли, че ако си вземеш куче, ще се занимаваш много с кучето и няма да обръщаш толкова внимание на него, знам ли...

Serendipitys
02-27-2013, 08:36
Лошото е, че него го е страх от кучета и е с идеята, че вашето куче би било опасно или страшно..., което зависи единствено от това как ще го възпитате. Как да го убедиш? Нямам представа, но опитай отново с разговори. Опитай да намериш познат с куче - излезте, поиграйте, запознайте се с животинката. Нека той прекара малко време с нея и види, че това не са страшни същества. Моя приятелка също искаше куче. Отиде, купи го и направо го закара в тях. Първата седмица семейството и беше полудяло и имаше нон-стоп скандали и желание за изхвърляне на кучо. Втората седмица вече бяха безумно влюбени в малкото ретрийвърче. В момента за нищо на света не биха се разделили с него. Дали подобен метод би имал ефект?

Нека те предупредя, че едно куче изисква много грижи. Сигурна съм , че си запозната , но човек докато не вземе куче.. няма идея за какво става въпрос. И аз имах зайче, което почина. След него си взех белгийска овчарка малиноа, т.е опасна и специфична порода куче, която трябва внимателно да се обучи. Обучение, което започва още от ден първи и продължава цял живот. Трябват водене на ветеринар и редовни разходки, които отнемат време. И трябва ВСЕКИ ден да има някой вкъщи, за да може да го изкара. Това чудо в продължение на 15 години поне.

И всяка порода има специфични характеристики, които не са за пренебрегване. Хубаво се поинтересувай преди да грабнеш кучето. Гледала си пинчер, но в момента си се насочила към големи породи. А те не са толкова лесни като малките. И са кучета, които представляват опасност за околните.

пп: Когато кучо е малък и започне да квичи жално, НИКОГА не отивай при него, защото ще ти се качи на главата. Трябва да го изчакаш да се успокои сам и чак тогава. Иначе свиква, че при всяко вдигане на врява веднага отиваш при него. След което става навик, който трудно може да се изкорени ,а е адски неприятно и за теб, и за съседите ти.

TrollFaace
02-27-2013, 09:25
По-добре не си взимай куче което е създадено за пазене на стада, то си му е в кръвта да стане злобно и на вън има голям шанс да ти прави проблеми.
@arsenalllbaby за какво често хранене говориш ? Ти твоето куче да не го храниш по 20 пъти ? И вода като му сложиш в по-голямо пахарче ще има за цял ден ... И шанса да квичи при тях е по-малак, защото приятеля и работи в къщи, демек ще има някой при кучето и него няма да му пука толкова че тя е тръгнала.
Към авторката, обичам големи кучета, но съм против отглеждането им в апартаменти. По-добре се насочи към по-малките породи

FuCKkK13
02-27-2013, 09:31
^ тц :? куче ли е - да е голямо.. ако искаш малко куче по-добре си вземи котка :? ..... хранене - като е мъничко 3 пъти на ден,като порасне 2,дори и по 1 път,ще го извеждаш да се изхожда на определено време и като поотрасне малко му правиш един режим и то ще е свикнало.. най лесно е - яде,чакаш малко и го изкарваш на разходка ... така няма да ти пикае и ака в апартамента ... за злобата - пак не съм съгласна.. тя не е тръгнала да си взима каракачанка + че ако е като мене всяко куче би могла да разлигави ( признавам си без полиция) така че убеждаваш гаджето ти иначе ще кара на ръчна ( добре де,бз се,не го наказвай ама гледай да го убедиш щото животните са най прекрасните същества)

TrollFaace
02-27-2013, 09:38
^ тц :? куче ли е - да е голямо.. ако искаш малко куче по-добре си вземи котка :? ..... хранене - като е мъничко 3 пъти на ден,като порасне 2,дори и по 1 път,ще го извеждаш да се изхожда на определено време и като поотрасне малко му правиш един режим и то ще е свикнало.. най лесно е - яде,чакаш малко и го изкарваш на разходка ... така няма да ти пикае и ака в апартамента ... за злобата - пак не съм съгласна.. тя не е тръгнала да си взима каракачанка + че ако е като мене всяко куче би могла да разлигави ( признавам си без полиция) така че убеждаваш гаджето ти иначе ще кара на ръчна ( добре де,бз се,не го наказвай ама гледай да го убедиш щото животните са най прекрасните същества)

Не съм съгласен моето като малко го лигавих ся може да изяде човек :D
Иначе за разкарването като се наяде наистина го изкарай и като побяга малко е готова работата :D

arsenalllbaby
02-27-2013, 11:00
TrollFaace :

хранене - като е мъничко 3 пъти на ден,като порасне 2,дори и по 1 път

:)

А иначе гледайте Говорещият с кучета по Nat Geo и ще видите, че и най-злобните породи могат да се възпитат и да слушкат. :D Въпрос на внимание. И аз си глезя животните като са малки, но не съм имала проблеми после.

FuCKkK13
02-27-2013, 11:02
Не съм съгласен моето като малко го лигавих ся може да изяде човек :D
Иначе за разкарването като се наяде наистина го изкарай и като побяга малко е готова работата :D

ти си мъжко,не разтапяш едно животинче като госпожица нали ? така че тиху !

Madlenita
02-27-2013, 15:33
Ама ти да не искаш да ти измислим някоя сочна лъжа която да научиш наизуст и да я кажеш като стихотворение!Големи хора сте говорете като такива!Ако мъжат ти не иска голямо,цапащо и лаещо вземи си някое малко.Попринцип по-малките са по скъпи но това вие си го решавате.

TrollFaace
02-27-2013, 16:26
TrollFaace :

:)

А иначе гледайте Говорещият с кучета по Nat Geo и ще видите, че и най-злобните породи могат да се възпитат и да слушкат. :D Въпрос на внимание. И аз си глезя животните като са малки, но не съм имала проблеми после.

И за тебе това е МНОГО хранене ? Ще го храниш първите 2-3 месеца по 3 пъти после до годината 2 и нататък по 1 ...

TrollFaace
02-27-2013, 16:27
ти си мъжко,не разтапяш едно животинче като госпожица нали ? така че тиху !

От малки хора не искам съвети :D :3

FuCKkK13
02-27-2013, 19:42
От малки хора не искам съвети :D :3
:?

Amore-Mio*
02-27-2013, 20:41
Като се позамислиш той не преувеличава чак толкова много, колкото си мислиш. Реално, когато си на работа, той наистина ще трябва да полага грижи за това куче. То ще има нужда от разходки поне по два - три пъти или поне при мен беше така. А ти докато си на работа - няма как да го направиш. Но все пак, просто сядаш и говориш с него напълно нормално и му обясняваш ситуацията. Казваш му примерно, че ще си вземете някакво мъничко кученце /нещо от сорта на чихуахуа или мини пинчери/ и че няма да имате проблеми. Дай му всичките аргументи, които написа тук. Мисля, че ще те разбере, макар и не толкова ентусиазиран.

arsenalllbaby
02-27-2013, 21:19
И за тебе това е МНОГО хранене ? Ще го храниш първите 2-3 месеца по 3 пъти после до годината 2 и нататък по 1 ...

Офф... За мен не е, но тя през деня е на работа и приятеля и ще трябва да го храни отначало и това може би ще го откаже съвсем от тази идея..

Josefinne
02-28-2013, 08:29
Значи да поясня - не съм гледала пинчер, а кокер (това не е той, но изглеждаше по абс. същия начин :)
http://i.data.bg/07/08/08/499423_orig.jpg
Инак не искам малко куче и знам, че това ще е по-скоро антиаргумент и не в моя полза - защото тяхното лаене е по-пискливо, а него това го дразни. Казах в един пост по-горе към кои породи съм се насочила и всички, освен бигъла (който е среден) са големи.
Наистина като е бебе трябва много да се извежда кученцето ( след като се ваксинира ) и човек да се грижи за него, но то няма да е вечно бебе. Планирам да си го разхождам сутрин преди работа и след работа ( т.е. между 7 и 8 часа сутрин и вечер). Мисля, че е нормално, нали?
И не искам лъжи. Аз лъжи мога и сама да си измислям, но ми се щеше по-скоро някакъв аргумент в смисъл на какви са ползите от кучето, да ме посъветвате. Нещо обективно, защото за мен най-големият аргумент е, че ще си го обичам и то ще ме обича. За него обаче едва ли ще е голям аргумент.
За момента съм предприела следните "тактики" :
- когато стане дума (което е често) му казвам, че зайчето ни (Пухи) много ми липсва;
- вмятам в разговорите по едно изречение с мънкащ тон, че не ми дава да си взема кученце, пък аз много много искам;
- говоря му за това, само когато е в добро настроение;
- заглеждам се по кученца на улицата;
- ако случааайно имам пробив по въпроса, мисля да му предложа той да избере породата (ако иска и му се занимава), той да избере името на кученцето и т.н. Само кученце да има!
За момента иначе май най-много харесах шоколадовите лабрадори и сигурно бих започнала търсенето от там :)
Това с филмите например беше яка идея, която ще се опитам да приложа веднага щом намеря подходящ. Лошото е, че веднъж гледахме "Марли и аз", който, както знаете, който е гледал филма, тотално може да откаже човек да си вземе куче. И имам чувството, че тоя филм няма да му излезе от главата...

anonymous708973
02-28-2013, 08:32
Ама и ти с голямата кошница... Все големи кучета.
Взимай един джак ръсел, померан, йоркширски териер. Готин характер, малки, не искат супермного часове разходка (което, повярвай ми, ще го оцениш през зимата), обичливи, искат внимание :)

FuCKkK13
02-28-2013, 08:41
Офф... За мен не е, но тя през деня е на работа и приятеля и ще трябва да го храни отначало и това може би ще го откаже съвсем от тази идея..

ако трябва да го храни той ще го храни 1 път - покрай обяд... на нея работата не и пречи сутрин като стане да му дава и вечер като се прибира :?

FuCKkK13
02-28-2013, 08:45
Ама и ти с голямата кошница... Все големи кучета.
Взимай един джак ръсел, померан, йоркширски териер. Готин характер, малки, не искат супермного часове разходка (което, повярвай ми, ще го оцениш през зимата), обичливи, искат внимание :)
всъщност точно мъничките породи имат баси енергията и мен ако питаш 24/24 да са на разходка пак нищо няма да им има 8-) ... големите породи като мънички - да,но иначе като поотраснат не подскачат постоянно и им тежи тая маса и не са чак толкова много игриви.. докато си вземи един хм - немски шпиц ?! да видиш - като бебе,като голямо все подскача и не можеш да го накараш да е мирен

D12Respect
02-28-2013, 09:53
Щом приятеля ти работи у вас значи той ще е цял ден по-него с парцала и викащ - Не там, поне няколко месеца, докато се научи да пикае и сере навън. Бели винаги ще прави. Много хора не искат кучета, но после не могат без любимеца си. Казваш му искам куче и не ме интересува кво мислиш, казваш му скоро ще си имам куче, казваш му, че утре го взимаш и на другия ден го плякаш до главата, да се примири. Най - много да се разделите, ако наистина толко много мрази животни :D
От породите, който си харесала ми е фаворита немската овчарка, имали сме такова куче, интелект и сила в едно, не дава чужд човек да припари до тебе, лесно се обучава дори от любители. Никога не бих си взел куче-компаньон, 2кг мръвка ако я настъпя без да искам да се смачкам.Пък и са тъпи и агресивни (повечето).

Josefinne
02-28-2013, 20:05
Хаха "2 кф мръвка..."
Иначе , както казах, ако той каже всякакво бих взела, само да има кученце. Но лично предпочитам средни или големи кучета с тъпоноси муцуни. Но ще е гадно да го натреса, дори и с предупреждение и после да се караме заради него. Една жена в един друг форум разказваше за подобна ситуация, само че с коте - мъжът не го искал, подритвал го жестоко. Накрая котето умряло от някакво преплитане на червата. Направо ме побиха тръпки, като го прочетох това. Отделно някак си не ми се ще да заменям една мечта (идеалният за мен мъж) с друга (да си имам куче).

Мерси много за съветите или поне за коментарите на всички! Ще пусна снимки някой ден, ако си взема куче :D

anonymous708973
02-28-2013, 20:13
мъжът не го искал, подритвал го жестоко. Накрая котето умряло от някакво преплитане на червата. Направо ме побиха тръпки, като го прочетох това.

Лелееее, може ли после аз да го наритам... ама така ще го наритам, че преплитането на червата бял кахър ще му се види.
Ще пълзи и ще ми се извинява винаги и пак никога няма да забравя какво е причинил на бедното котенце.
Не, не. Пълен абсурд е да съм с такъв човек. Сигурна съм, че и твоят приятел, щом е идеалният мъж за кучелюбителка като теб, не би постъпил дори и на 1/10 толкова жестоко.

В момента ме е страх да се разположа на дивана като хората, понеже двукилограмовата ми мръвка е кисела днес :д

TrollFaace
02-28-2013, 23:31
Хаха "2 кф мръвка..."
Иначе , както казах, ако той каже всякакво бих взела, само да има кученце. Но лично предпочитам средни или големи кучета с тъпоноси муцуни. Но ще е гадно да го натреса, дори и с предупреждение и после да се караме заради него. Една жена в един друг форум разказваше за подобна ситуация, само че с коте - мъжът не го искал, подритвал го жестоко. Накрая котето умряло от някакво преплитане на червата. Направо ме побиха тръпки, като го прочетох това. Отделно някак си не ми се ще да заменям една мечта (идеалният за мен мъж) с друга (да си имам куче).

Мерси много за съветите или поне за коментарите на всички! Ще пусна снимки някой ден, ако си взема куче :D

E ако си вземеш голямо куче приятеля ти ще го рита до 1 година и после не се знае дали ще може да влезе у вас :D
Предимството на кучето е че ако някой влезе да ви ограбва ще имате охрана :D
Те тава е куче :
http://s44.radikal.ru/i103/0909/4a/a3902bed406d.jpg

sexa_na_kompleksa
03-01-2013, 07:19
Ако смяташ да вземеш кучето още от малко бебе, няма да минеш с две разходки, и то през 12 часа. Освен ако не искаш целия апартамент да е изцапан. С моя мъж имаме Голдън и когато го взехме, го разхождахме през 30-40 минути, и пак имаше инциденти вкъщи, особено през нощта. Може да вземеш така наречените памперси за кучета, които се поставят някъде в апартамента, и кучето се учи да ходи там по нужда. Но дори това отнема много време, за да се приучи, а после по-трудно ще го научиш да ходи навън.
И бебетата се хранят по 5 пъти на ден.

anonymous708973
03-01-2013, 07:34
Ако смяташ да вземеш кучето още от малко бебе, няма да минеш с две разходки, и то през 12 часа. Освен ако не искаш целия апартамент да е изцапан. С моя мъж имаме Голдън и когато го взехме, го разхождахме през 30-40 минути, и пак имаше инциденти вкъщи, особено през нощта. Може да вземеш така наречените памперси за кучета, които се поставят някъде в апартамента, и кучето се учи да ходи там по нужда. Но дори това отнема много време, за да се приучи, а после по-трудно ще го научиш да ходи навън.

Не знам на кой свят живееш, ама моето йорки се научи да ходи извън вкъщи по нужда за 2-3 месеца, а това е много ината порода, конкретно моето куче е пълно леке. В началото го извеждахме веднъж на ден, после започнахме по два, но беше след като се научи къде да ака. Просто баща ми всяка сутрин го водеше в банята и стоеше с него докато не си свърши работата, а когато я вършеше някъде другаде, му се караше.
Разходки през 30-40 минути... хубаво кученце, хубаво малко, ама човек си има и друга работа.

TrollFaace
03-01-2013, 08:59

Даже дали не се хранят и по 10 пъти, те ветеринарите не казват даже по 5 е ...

sexa_na_kompleksa
03-01-2013, 11:00
Не знам на кой свят живееш, ама моето йорки се научи да ходи извън вкъщи по нужда за 2-3 месеца, а това е много ината порода, конкретно моето куче е пълно леке. В началото го извеждахме веднъж на ден, после започнахме по два, но беше след като се научи къде да ака. Просто баща ми всяка сутрин го водеше в банята и стоеше с него докато не си свърши работата, а когато я вършеше някъде другаде, му се караше.
Разходки през 30-40 минути... хубаво кученце, хубаво малко, ама човек си има и друга работа.

Не знам, на кой свят живееш ти, казах, ако НЕ искаш да ходи по нужда вкъщи. Вашето е ходело в банята, освен ако банята не ви е навън...

FuCKkK13
03-01-2013, 11:14
Щом приятеля ти работи у вас значи той ще е цял ден по-него с парцала и викащ - Не там, поне няколко месеца, докато се научи да пикае и сере навън. Бели винаги ще прави. Много хора не искат кучета, но после не могат без любимеца си. Казваш му искам куче и не ме интересува кво мислиш, казваш му скоро ще си имам куче, казваш му, че утре го взимаш и на другия ден го плякаш до главата, да се примири. Най - много да се разделите, ако наистина толко много мрази животни :D
От породите, който си харесала ми е фаворита немската овчарка, имали сме такова куче, интелект и сила в едно, не дава чужд човек да припари до тебе, лесно се обучава дори от любители. Никога не бих си взел куче-компаньон, 2кг мръвка ако я настъпя без да искам да се смачкам.Пък и са тъпи и агресивни (повечето).
аз също имам немска овчарка - по точно канадски вълк,но това е подпородата ,но точно интелекта ще и е малко проблем... моето се научи да отваря всички врати и да си ги затваря :? .. повярвай ми не е много в +... моето стои и обикаля с тебе, разузнава и накрая отваря всичко точно както ти си го отворил... да не казвам че един път и халката на синджира се беше научило как да маха ( със зъбите 8-) ) .. от тия които тя даде и на мен - немска овчарка и лабрадора

FuCKkK13
03-01-2013, 11:17

:? по 10 :?

PullMeCloser
03-01-2013, 11:57
Вие луди ли сте, как 10 пъти... :Д То ще се пръсне ... По 3-4 пъти на ден си е нормално.
Не е толкова трудно научаването. Най-неприятни са първите 3-4 нощи, когато кученцето не е свикнало, постоянно скимти и се събуждаш в локвички. Имахме памперси, научи се да ходи там много бързо, докато още не трябваше да го извеждаме, а ни отне около месец, за да свикне да си върши работата вън. Това, всъщност, е най-лесното нещо за учене. Моето куче няма никакви други навици, включително хапе като ненормално :Д

FuCKkK13
03-01-2013, 12:11
Вие луди ли сте, как 10 пъти... :Д То ще се пръсне ... По 3-4 пъти на ден си е нормално.
Не е толкова трудно научаването. Най-неприятни са първите 3-4 нощи, когато кученцето не е свикнало, постоянно скимти и се събуждаш в локвички. Имахме памперси, научи се да ходи там много бързо, докато още не трябваше да го извеждаме, а ни отне около месец, за да свикне да си върши работата вън. Това, всъщност, е най-лесното нещо за учене. Моето куче няма никакви други навици, включително хапе като ненормално :Д
ИРОНИЯ

колко скимти зависи от самото кученце и от това колко смело е,как е било като е било при майка си и т.н. .. моето скимтеше 1вата вечер и то от време на време,2рата почти не скимтеше и това беше. .... колко е голямо ? може би хапе щото сменя зъбки

PullMeCloser
03-01-2013, 12:35
Постът изобщо не беше към теб.

Сменило си е всички зъби, не е от това. Хапе си баш от злоба, ако нещо го бутам или дразня, или пък случайно го побутна, когато спи. Да не говорим за непознати или ако някой посмее да ме пипне дори :Д

FuCKkK13
03-01-2013, 12:37
Постът изобщо не беше към теб.

Сменило си е всички зъби, не е от това. Хапе си баш от злоба, ако нещо го бутам или дразня, или пък случайно го побутна, когато спи. Да не говорим за непознати или ако някой посмее да ме пипне дори :Д

ясно ама каза как 10 пъти - беше ирония ..... едното - не е яло шамари колкото трябва,другото - ревнува,нормално ... на мен някой на улицата само да ми подаде ръка и кучето ми скача и не дава да ме пипнат

TrollFaace
03-01-2013, 16:16
То тука направо трябва да се направи 1 тема за кучкари като гледам бая има :D

D12Respect
03-01-2013, 16:34
Dogs are awesome.
http://vbox7.com/play:00418490b1

FuCKkK13
03-01-2013, 16:40
ааа баси пича.. супер якото е ;д

KuTaPa
03-04-2013, 17:36
Мен много ме е страх от кучета, още от малка, тъй като имах ужасен инцидент и едно ми беше ръфало крака, имах огромна рана...От тогава просто чуя ли лай настръхвам.
Но така се получи, че приятеля ми има ротвайлер и от както живея с него и кучето е с нас...Кофти е, защото тя е много злобна. Постоянно отваря врати-рано сутрин, лае, когато и сипеш храна не дава да се доближиш до нея, не че искам да и взема храната, ами просто трябва да мина покрай нея..Ръфа обувки...не можеш да я разкараш от стаята, ще вземе да те изяде..(така се държи с всички не само с мен)
Съжалявам много някой може да не споделят моето мнение, но животното трябва да си знае мястото, не като този звяр, който се налага да търпя в момента...Какво ли не бих дала да имаме коте или поне малко кученце бих се справила с малко кученце.

Много добре разбирам приятеля ти...не че казвам да не си вземеш куче, просто вземи някое по-малко като джак ръсел или бигъл...

Не го тормози, тъй като той ще прекарва по-голяма част от времето с него.Не говорим за разхождане и хранене.Доколкото разбрах той работи в къщи, а кучето ще му пречи(това няма да е малко зайче, което нито гъква) ще лае и дере по вратата, тъй като някой съсед ще излиза и ще вдига шум...ще иска внимание, а много добре разбираш че той няма да може да си върши работата пълноценно...

FuCKkK13
03-04-2013, 17:52
^ ти имаш страх .. правиш ли разлика ?

KuTaPa
03-04-2013, 18:22
^ ти имаш страх .. правиш ли разлика ?

" Обаче как да убедя мъжо да си вземем?
Той казва, че го е страх от кучета."

А ти четеш ли?

FuCKkK13
03-04-2013, 18:23
^ имах предвид оправдан страх ;)

KuTaPa
03-04-2013, 18:25
Все тая...очакваме да видим какво куче са си взели, тъй като от постовете и разбрах че тя е доста напориста и май няма да мине без животинче.. :D