Здравейте!
Ситуацията е следната - живея с моя приятел ( е, да, по-голяма съм от повечето от вас, но пък с изнудването най-добре се справят тийнейджърите, така че реших да се обърна към специалисти). Много обичам кучета - те са добродушни, жизнерадостни и много обичливи животинки. Факт е обаче, че цял живот мрънкам за куче, обаче не ми позволяват да си взема (първо баба ми, сега приятеля ми). Като малка за кратко (1.5-2 г.) си имах куче и мисля, че добре се справих.
Наскоро моето зайче почина и ми е много мъчно за нея, но и за това, че нямам на кой да посветя това местенце, което беше отделено в сърцето ми за нея. Обаче как да убедя мъжо да си вземем?
Той казва, че го е страх от кучета. Не е някакъв пъзльо, но не знам защо направо се ядосва като види куче. Няква примитивна ярост го обхваща. Но си мислех, че това кученце ще е малко и сладко и докато порасне вече ще са свикнали един с друг. Естествено, че той няма да ми повярва на това и няма да го приеме като аргумент.
Освен това кучето щяло да лае и квичи, но не всички кучета го правят безпричинно нали? ( знам, че хъскитата много вият). Последния път като говорихме, той се ядоса и рече " Хубаво, вземи си, аз ще се изнеса да работя извън къщи!" Но го каза ядно. А наистина е кофти, че той си работи от вкъщи и ще трябва да прекарва почти цял ден с кученцето, докато аз съм на работа цял ден.
И накрая - щяла съм да му лепна цялата работа на него по разхождането, храненето и поенето. Не мисля, че това е така. Като си имахме зайче да съм го накарала няколко пъти да я нахрани. Вярно, че съм го молила за помощ като тръгнем на доктор или да я пренасяме с клетката, например, ама чак пък толкова... Просто супер преувеличено изказване, но... Той си е убеден в това...
И така...Дайте идея за тактика. Естествено вариантът просто да си гепя от някъде псето и да си го занеса вкъщи с изражението на майка-стръвница и да я заявя, че където съм аз, там е и то е final option, защото не е яко да ти натресат нещо по този начин. Ясно ми, че никога няма да приеме с ентусиазъм идеята, но поне да я приеме, би било добре.