PDA

View Full Version : Ефикасно отслабване

daniela.
03-02-2013, 23:35
Здравейте... Първо искам да Ви кажа,че съм нова в сайта и дано да ми помогнете с моя проблем... Така значи момиче съм и искам да ви питам няколко въпроса:
1. От много време търси в нета диетки за отслабване,но така и така не можах да намеря правилната диета и си помислих дали да не се обърна към вас... Ще можете ли да ми помогнете като ми кажете как да отслабна, по какъв начин, каква диета да спазвам, и най-вече такава, която да е ефикасна и добра, а защо не и такава, на която и Вие сте били подложени. Или пък ако не е диета, то можете ли да ми кажете от кои храни да се огранича и кои да ги ям. Или пък някакво примерно меню ако знаете и т.н.
2. Чувала съм,че и от лимоните също са се сваляли килограми, Вие какво ще кажете... :)
3. С комбинация с правилното хранене,което се надявам да ми споделите, От сърце ще съм Ви благодарна ако ми кажете какви упражнения да правя, на всяко едно упражнения съм готова да се подложа. :)

Искам също да допълня,че аз навсякъде искам да отслабна. Но имам и друг проблем,че съм си и по-широчка в ханша и в талията и не знам по какъв начин това да го предотвартя и да стана поне малко по-тъничка. Е не чак толкова много широка де , но все пак...
Благодаря Ви предварително за отеленото време :** :))

JDeel
03-03-2013, 00:03
Виждала ли си дебел спортист?

vetard
03-03-2013, 00:29
Мила бъде строга със себе си не яж много захар а ако обичаш сладичко опитай да си хапваш повечко плодове(малко подуват но за кратко) Принципно повечето хора казват да се избягва хляб но за мен той е най добрата храна заштото ме наяжда бързо не е прекалено калоричен и не те запича(с извинение :Д) иди в замунда или пирате бай там който и да е сайт за торенти и си свали гимнастика има какво ли не зумба лумба, абе ако имаш желание нямаш грижи аз просто си пускам продиджи и куфея с гиричките, но тва не е варянт за всеки :Д гледай в нета чичко гугъл знае всичко но също така внимавай да не прекаляваш с гладуването хубаво е да си хапваш и да спортуваш колкото се може почече хем ще си щастлива хем ще се чувстваш много добре, пълна с енергия и активна :)

MaLkaTa_LaDy
03-03-2013, 05:30
Всички запознати спортисти, с които съм говорила ми казват, че диетата, с която се сваля мазнина е Ниско Въглехидратната Диета. Повечето други били пълни измислици.

От друга страна имам пример до себе си, как една приятелка отслабна с може би около 15кг само с ограничаване на храните. Тя не е спазвала някаква стриктна диета, но не ядеше сладко и тестяно и общо взето се хранеше с готвени храни у тях. Но трябва да се има предвид, че тези 15кг ги свали в рамките на година.

FuckingFreak
03-03-2013, 05:56
Да, и всеки да имаше 15 кила товар да сваля от себе си, всяко малко ограничение би дало ефект. :lol:

MaLkaTa_LaDy
03-03-2013, 06:05
Да, и всеки да имаше 15 кила товар да сваля от себе си, всяко малко ограничение би дало ефект. :lol:

Килограмите, които имаш да сваляш не влияят на ефективността на някакъв режим... Опитай да разсъждаваш.

tonssy
03-03-2013, 06:43
За диети- освен от НВД, има много доволни и от 90-дневната. Ако искаш да научиш повече за нея, най-добре прочети в интернет.
Килограми се свалят и като намалиш броя на калориите, които приемаш на ден. Ако досега никога не си броила, в началото ще ти е трудно, но като свикнеш, наум ще почнеш да ги смяташ :Д
За да сваляш и едновременно с това да изглеждаш добре, трябва и да тренираш- движи се, колкото се може повече. За начало- ходи навсякъде пеш, изкачвай стълби и т.н. (неща от ежедневието). Виж в youtube- има много клипчета с най-различни програми и упражнения.
Ако не искаш пак да се задълбаваш в разни диети, най-добре започни да се храниш здравословно- най-ефикасното решение според мен. Закусвай задължително (закуската трябва да те засити и да включва например млечен + пълнозърнест продукт + някакъв плод, чай/ кафе също.) Яж по 4-5 пъти на ден на малки порции. Много зеленчуци. Вместо сладките неща, които се продават навскъде, яж плодове, мед, черен шоколад (минимум 70%).. На първо място- изключи от менюто си пържено, газирано, тестено (можеш да ядеш пълнозърнест хляб, но по малко). Пий поне 2 литра вода на ден. Намали солта.

DownloadVirus
03-03-2013, 09:20
Килограмите, които имаш да сваляш не влияят на ефективността на някакъв режим... Опитай да разсъждаваш.

Да бе,ама хич :))) Какво говориш .. Едно и също е дали си момиче 170 50 кила и едно и също дали си същото момиче 170 на 80 кила :)) Едната ,за да си поддържа теглото яде по 1500 калории на ден,а другата по 2500 ,какво говорим..

marilyn
03-03-2013, 09:38
Авторке, на колко си години? Колко килца искаш да свалиш- горе долу? Според мен трябва да се насочиш към спорт, а не толкова към диети. Във възраст, в която растеш... не е особено полезно да ограничаваш силно която и да е храна.
Ограничи мазното, тестеното, сладкото и газираното. Намали си храната като количество. Прави упражнения примерно гледай клипчета в интернет, ходи на фитнес.

FuckingFreak
03-03-2013, 09:52

Хаха, я пак. Ти се опитай да разсъждаваш. Дали диетата за чистене на някой човек (когато трябва да се свалят максимум 2-3 кила) и диетата на някоя дебелак, дето има супер много излишни килограми, ще бъдат едни и същи? При дебелия човек ще работят дори елементарни ограничения като намаляване на сладкото, тестеното, пърженото, като цяло рестрикция на калориите, докато ако някой иска релеф, определено това не е достатъчно, и е нужно да се ограничи от мноого неща, ако няма добър ген като даденост ;)

3oPuTy
03-03-2013, 10:04
Виждала ли си дебел спортист?

Сумото също е спорт ;)

Авторката да ме извинява за спама ама не мисля да й отговарям по темата след като има специални такива и за диети,и за тренировки ...

Ou7oFmYhEaD
03-03-2013, 10:42
Хаха, я пак. Ти се опитай да разсъждаваш. Дали диетата за чистене на някой човек (когато трябва да се свалят максимум 2-3 кила) и диетата на някоя дебелак, дето има супер много излишни килограми, ще бъдат едни и същи? При дебелия човек ще работят дори елементарни ограничения като намаляване на сладкото, тестеното, пърженото, като цяло рестрикция на калориите, докато ако някой иска релеф, определено това не е достатъчно, и е нужно да се ограничи от мноого неща, ако няма добър ген като даденост ;)
По повод точно на това, ми се иска да запитам. Когато едно момиче например е тежало 60 кг при ръст 1.60 и спре хляба, сладкото, тестяно, газирано и стигне 48 кг. обаче иска да свали до 44 например, ограниченията трябва да се задълбочат как трябва да промени храненето за да свали още кг, ще действа ли стария режим или тялото вече ще е привикнало към него и ще се наложат по-строги ограничения и говорим ли тук вече за гладуване или е възможно с приемливи изменения да се достигне целта.?

FuckingFreak
03-03-2013, 11:26
Защо направо не питаш за себе си, ами пишеш сякаш се правиш на приятно разсеяна :D
Не че нещо, ама защо искаш да свалиш ТОЧНО до 44 кг? Ами ако си 45,2? Или 47,8?
Зависи какво разбираш под гладуване. Аз не съм казала, че не трябва да се яде нищо, но специално при диета за релеф ограниченията са много.
Ако за теб това да стигнеш до 44кг граничи с гладуване, по-добре се спри и увеличи енергоразхода като цяло, респективно тренировките, защото тялото ти после няма да се поддържа само, а цял живот няма да "гладуваш" :)
И какво ще рече "приемливи изменения"!?! Или се ограничаваш и се трудиш да постигнеш целта си, или си седиш на същото положение, за трети вариант не съм чула до сега.

Ou7oFmYhEaD
03-03-2013, 16:47
Фрийк, да си призная не съм от най-слабите и сега съм в по-пълния си период 52 кг, бях 55 най-много. Та не искам в никой случей да ставам 44 кг. Както вече писах на 45 ми спря цикъла, та идеалните ми са 48 кг на моето тяло. Идеята ми беше, че един човек който е по-пълен като в примера (60 кг) с известни ограничения сваля ненужното. Но за да моделира тялото освен тренировки ще е нужно и още по-оскъдно хранене или поня аз така смятам. И от там твърдя, че е трудно с един режим да сваляш безкрайно. Това беше идеята и следващия път ако дам пример с някой 90 кила човек, надявам се да не мислиш, че съм аз. 8-)

daniela.
03-03-2013, 21:36
Хора, много ме зарадвахте с отделеното време, в което давате своите мнения по въпроса :))) Искам да допълня,че съм на 16 год. , 55 кг. и 1.53 висока :))) .... Продължавайте да давате още съвети много ще съм Ви Благодарна ! :))

DisappointedDreamer
03-04-2013, 05:06
Мацка, аз за 1 месец намаляване на въглехидратите, сладкото, пържено, тестено и фитнес минимум 3 пъти в седмицата отслабнах без да гладувам. Килограми колко не мога да ти кажа, но видима разлика се забелязва от всички. Не съм гладувала. Просто съм се хранела здравословно + мноого вода.

MaLkaTa_LaDy
03-04-2013, 06:23
Защо направо не питаш за себе си, ами пишеш сякаш се правиш на приятно разсеяна :D
Не че нещо, ама защо искаш да свалиш ТОЧНО до 44 кг? Ами ако си 45,2? Или 47,8?
Зависи какво разбираш под гладуване. Аз не съм казала, че не трябва да се яде нищо, но специално при диета за релеф ограниченията са много.
Ако за теб това да стигнеш до 44кг граничи с гладуване, по-добре се спри и увеличи енергоразхода като цяло, респективно тренировките, защото тялото ти после няма да се поддържа само, а цял живот няма да "гладуваш" :)
И какво ще рече "приемливи изменения"!?! Или се ограничаваш и се трудиш да постигнеш целта си, или си седиш на същото положение, за трети вариант не съм чула до сега.
Защо реши, че ще е различна диетата? Да не би НВД да не се ползва и от по-пълни и от по-слаби хора?! В грешка си, килограмите оказват влияние само върху бързината, с която сваляш.

Да бе,ама хич :))) Какво говориш .. Едно и също е дали си момиче 170 50 кила и едно и също дали си същото момиче 170 на 80 кила :)) Едната ,за да си поддържа теглото яде по 1500 калории на ден,а другата по 2500 ,какво говорим..
Не е точно така. Има момичета с бърз метаболизъм, които на 170 50кила и 2500 калории да приемат, пак ще си поддържат тялото, както и обратното.

FuckingFreak
03-04-2013, 07:02
Стига сте се оправдавали с метаболизма. Ако едно момиче приема 2500 ккал, ама наистина ги приема, в продължение не на седмица или две, ела ме заплюй ако си седи на същите кила :)

Ou7oFmYhEaD
03-04-2013, 11:38
Аз познавам такива момичета ядат си ама здраво, ако и не надвшават 2500 ккал и си тежат по 40 кила и дори се опитват да напълнеят, но не се получава само с тъпкане естествено, но това е друга тема. Хора всякакви има това, че някой правят и невъзможното за да се поддържат не означава, че и при другите е така.

FuckingFreak
03-04-2013, 16:06
Повярвай ми, организмът не е глупав, и всичко в тоя свят е математика - ако едно момиче има енергоразход по-малък от 2500 ккал, при продължително приемане на толкова, ЩЕ качи.

Mia88
03-04-2013, 21:02
napalno sam saglasna ;)

Mia88
03-04-2013, 21:02
opaaa sas VETARD